ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Δημοφιλείς αναρτήσεις Συνεχώς


Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 30 ημέρες


Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες


Καμιά ντροπή δεν είναι δουλειά

Καμιά ντροπή δεν είναι δουλειά

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 2 ώρες
Το γνωστό ρητό “καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή” δεν ξέρω αν το εμπνεύστηκε ο “σοφός λαός” ή κανένας τύπος με ποντικοφαγωμένο μουστάκι τύπου “η δουλειά απελευθερώνει”, ωστόσο δεν ισχύει, γιατί δεν μπορείς να τοποθετήσεις ως ύψιστο σκοπό σου το να βγάλεις χρήματα, ούτε βέβαια να το πετύχεις με οποιονδήποτε τρόπο. Στην Ελλάδα της αιώνιας κρίσης, έχουν εμφανιστεί “δουλειές” που αποδεικνύουν πόσο άπληστο ον είναι ο άνθρωπος. Παρακάτω έχω φτιάξει μια λίστα από “δουλειές” για τις οποίες θα πρέπει να ντρέπεσαι αν τις κάνεις... Ενεχυροδανειστήρια\Αγορά χρυσού Ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, από... περισσότερα »

Η «ταυτότητα» της μιας «φύσης», της μιας «καθολικότητας»

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 3 ώρες
Tα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα τα διαβάσαμε στο ΡΕΣΑΛΤΟ: - Η «ταυτότητα» της μιας «φύσης», της μιας «καθολικότητας» Με τον ίδιο τίτλο, γράφαμε, μεταξύ άλλων, τον Ιούνιο του 2000: «Η ηθική λογιστική των θεοκρατών της «προόδου» είναι η μικροαστική έπαρση, η οποία συνίσταται στο να αδειάζουν την πραγματικότητα από το κοινωνικό περιεχόμενο και την Ιστορία, στο να παρακάμπτουν τις ποιοτικές αξίες και στο να αντιπαραθέτουν στις διαδικασίες της αλλαγής τη στατική των εικόνων: αποτέλεσμα έναντι αιτίας, εμπόρευμα έναντι χρήματος, το κράτος στην Εκκλησία, την κοινωνία στη λαϊκή συν... περισσότερα »

Μια εικόνα που κραυγάζει και κατηγορεί...

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 16 ώρες
Αυτή η φωτογραφία από το Ηράκλειο Κρήτης, με τη μητέρα να ψάχνει τα σκουπίδια και δίπλα το μωρό στο καροτσάκι, δεν είναι απλά άλλο ένα δείγμα της περιβόητης "ανάπτυξης" που κατακλύζει σαν τη μαύρη πανώλη όλη την επικράτεια, εξανδραποδίζοντας-υποσιτίζοντας-σκοτώνοντας... Την "ανάπτυξη" των άψυχων, πλασματικών και μαγειρεμένων νούμερων, που ούτε αυτά δεν βγαίνουν πια! Την "ανάπτυξη" όπως την εννοούν όλοι αυτοί οι καταχραστές και μεγαλο-απατεώνες που ουδέποτε τιμωρήθηκαν (από ποιους άλλωστε; απ'τους εαυτούς τους;) Την "ανάπτυξη" (της πολιτικής αθλιότητας και τηλεχυδαιότητας) για τ... περισσότερα »

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
της Νίνας Γεωργιάδου Η "κανονικότητα" των πανελληνίων εξετάσεων έπρεπε να διαφυλαχτεί, για να δίνει την αυταπάτη μιας γενικής "κανονικότητας" στη ξεπουλημένη χώρα και να νομομοποιεί τον εκφασισμό του "νόμος και τάξη"

Αξίζει να το δείτε!

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
Το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων, επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την "Γκάρντιαν", περισσότερες από 4.000 σελίδες, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, που διατηρεί το πανεπιστήμιο, έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμα online στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο θα δώσει στο ευρύ κοινό πρόσβαση στο έργο και άλλων "κολοσσών" της επιστήμης, όπως ο Δαρβ... περισσότερα »

Για την κατάσταση μας και το ξεπέρασμα της

νάμαστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
Μυθομανία: η ειδοποιός διαφορά του ανθρώπου από τα άλλα είδη. Τα ζώα ζουν στον πραγματικό κόσμο. Οι άνθρωποι κατασκευάζουν μύθους και ζουν βάσει αυτών, συγκροτούν κοινωνίες και πολιτισμούς με κύριο μέσο τους μύθους. Οσο μεγαλύτερος ο αριθμός των ανθρώπων που ασπάζονται μια αντίληψη, τόσο πιο πιθανό να πρόκειται για φενάκη. Κοινωνία: μια ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει η πίστη σε συγκεκριμένους κοινούς μύθους― πίστη που φαινομενικά την έχουν ανάγκη όσο και την τροφή και το οξυγόνο. Η κοινωνική κατάσταση πραγμάτων, οι κοινωνικές σχέσεις, καλύπτονται από ένα παραπέτασμα μύθων και ψεύδους ―κ... περισσότερα »

KΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ!

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
[image: fuck-troika] Zούμε στην χώρα που οι έννοιες έχουν αλλοιωθεί και το newspeak (θ’ αναφερθούμε άλλη φορά σ’ αυτό) αλλοτριώνει τις συνειδήσεις. Πολιτικάντηδες ομιλούν για “δημοκρατικά τόξα” και υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ενώ συμπεριφέρονται ως παράγοντες της αγοράς. Σ’ αυτό το καθεστώς, οι ατομικές ελευθερίες αμφισβητούνται καθημερινά και τα εργασιακά δικαιώματα ξεσκίζονται βάναυσα από τις αστικές τάξεις που γίνονται όλο και πιο αλαζονικές, αλλά και πιο επιθετικές, καθώς εκβιάζουν μέσω του μεροκάματου. Οι δήθεν “τηρητές της νομιμότητας” έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμ... περισσότερα »

Τι περίεργα πράγματα….οι καταστηματάρχες της Κωνσταντινούπολης δεν διαμαρτυρήθηκαν;;;

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
" Ρε πατριώτες, το καταλαβαίνετε τι είπε ο ίδιος ο Ερντογαν, και η διεθνής κοινή γνώμη, και οι δημοσιογράφοι, και όλοι??? Πως τα επεισόδια στη Τουρκία ήταν ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. Μας φτύνουν κατάμουτρα, μας ξεφτιλίζουν χωρίς έλεος, το καταλαβαίνετε ή πρέπει να μας απαγορεύσουν τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια για να βρούμε ΑΙΤΙΑ να αντιδράσουμε?" Οι εργαζόμενοι που έκλεισαν οι δρόμοι και δεν μπορούσαν να πάνε με άνεση στη δουλειά τους? Οι τουρίστες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση? Οι Τούρκοι νοικοκυραίοι δεν αγανάκτησαν μ΄αυτούς τους κουκουλοφόρους (η δεν φόραγαν κουκού... περισσότερα »

Βίντεο (στα αγγλικά): γεύση από την κοχλάζουσα τουρκική κοινωνία ενάντια...

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
....στην αυταρχική ισλαμοποίηση της "δημοκρατίας" από το "μουλά Ερντογάν" και τη νεοφιλελεύθερη παρέα του-οδοστρωτήρας ιδιωτικοποιήσεων σε συνδυασμό με θεοκρατική λαγνεία...

Ο δικός μας χορός

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
(Δεν είμαστε ούτε εργατικά μηρμυγκάκια στην υπηρεσία κάποιας αποικίας, ούτε ακριδούλες, ούτε βελάζοντα τετράποδα ζωντανά μαντρωμένα στη στάνη κάποιου μάγκα αρχιτσέλιγκα. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ! Είναι το πιο ιερό καθήκον η θύμηση ετούτης της γνώσης! Κι αν μας φράζει το δρόμο μια ελεεινή συμμορία από ανθρωπόμορφα κτήνη, με ασπίδα τα σιχαμερά ψωρομαντρόσκυλά τους, ας τους προειδοποιήσουμε με τον πιο ευγενικό τρόπο: "Είστε πολύ λίγοι και μικροί πια για εμάς! Ουστ!") *για εμένα, για εσένα, για εμάς!* Ο δικός μας χορός Ο γέροντας που βρήκε καταφύγιο στο κακοτράχαλο βουνό, απ'το παραθ... περισσότερα »

Γεύση από Tαχρίρ στην πλατεία Tαξίμ (η Τουρκία σε εξέγερση)

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 2 ημέρες
[image: The moment the young man in Ankara was shot][image: A dog wears a medical mask and a sign that says “Taksim is Everywhere, Resistance is Everywhere”] του *Sungrur Savran* Το Ιστανμπούλ έχει γίνει ένα πεδίο μάχης καλυμμένο από τα δακρυγόνα. Η αστυνομία, αναμφίβολα με εντολή του Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, επιτίθεται σε διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, εδώ και πέντε συνεχόμενες ημέρες. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί είδηση: η τουρκική αστυνομία είναι διάσημη για την κτηνωδία της στην αντιμετώπιση των ... περισσότερα »

Χαρακτηριστικά βίντεο από Τουρκία και κάποιοι πρώτοι συνδετικοί συνειρμοί με εμάς.

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 2 ημέρες
Όταν οι ασπίδες αλλάζουν χέρια! (Να μια πραγματική πολιτιστική και αγωνιστική συνδρομή της γείτονος! Ποιες Φατιγκιούλ και Σουλεϊμάνηδες...) Είμαι πολύ μάτσο μαν (όπως όλοι του σιναφιού μου):σε σημαδεύω από κοντά στο κεφάλι και μετά πανηγυρίζω! Λες να πάρω καμιά τιμητική διάκριση από τον τσηφ; Η επέλαση του κομμουνιστικού μπλοκ και οι κακόμοιρες διμοιρίες που βρέθηκαν στο δρόμο του! Ένα πρώτο σημαντικό συμπέρασμα: Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ, παιδιά! Και να δούμε μετά ποιοι είναι οι σκιαγμένοι και τι ωραία κουρελόχαρτα που γίνονται τα κενά γράμματος μέτρα και ρυθμίσεις υπέρ των ολίγων... περισσότερα »

Περί οράσεως (φυλακισμένης)

Ο Ένοικος ανάμεσα στους κόσμουςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 2 ημέρες
Όλες οι εγωτικές και ομαδικές περιφρουρήσεις κάθε ιδεολογικο-δογματικού ψιμύθιου και κάθε ψιττακισμού, δεν είναι παρά μια αλυσίδα επαναλαμβανόμενων δεινών. Και ίσως όλοι οι αντίλογοι και οι λυσσαλέες αντιδράσεις και συγκρούσεις μέσα στο αχανές θέατρο αμοιβαίου παραλογισμού και αστείρευτης χολής μίσους, δεν είναι παρά μια ανόητη σπατάλη ενέργειας. Ή ακόμη χειρότερα: τόσες θέσεις, αταίριαστες με την τρελαμένη μαζική συναίνεση και τολμηρές δράσεις που αγνοήθηκαν ή προσπεράστηκαν και ίσως να μετέφεραν στη ροή τους γενναία πακέτα αληθειών, σπαταλήθηκαν χωρίς σύνεση και λογική(=η αντ... περισσότερα »

Περί μαζανθρώπων, υπνωτισμού και ψυχολογίας των μαζών

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 2 ημέρες
Τα παρακάτω είναι επιλεγμένα από εμάς αποσπάσματα από ένα εξαιρετικό άρθρο με τίτλο Ο υπνωτισμός και η ψυχολογία των μαζών, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο ΕΔΩ [image: i psixoligia tis mazas (6)] [image: i psixoligia tis mazas (4)] [image: i psixoligia tis mazas] [image: i psixoligia tis mazas (5)] *Ο άνθρωπος που δεν θέλει να ανήκει στη μάζα, * *χρειάζεται μόνο να πάψει να είναι νωθρός απέναντι στον εαυτό του* *να αναλάβει την ευθύνη της ζωής του.* *Νίτσε * *Στους πρωτόγονους λαούς, ο νεκρός, ο ξένος και ο βασιλιάς (αρχηγός) είναι ιερά πρόσωπα* και προκαλούν τα ίδια α... περισσότερα »

46 χρόνια μετά...

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 3 ημέρες
Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο, που πάρθηκε από το δωρεάν έντυπο δρόμου " Ο Αναρχικός " (τεύχος 376, 21 Απριλίου 2013, τη μέρα της "επετείου της εθνοσωτήριου επαναστάσεως" του 1967)

Ενα... «σχεδόν δώρο»!

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 4 ημέρες
Ξέραμε ότι τα Μνημόνια «είναι ευλογία». Μας το είχε διατυμπανίσει ο Πάγκαλος. Τώρα μάθαμε ότι τα Μνημόνια, εκτός από «ευλογία» είναι, επίσης, «δώρο», ή, για να είμαστε απολύτως ακριβείς, τα Μνημόνια είναι κάτι που μοιάζει με «σχεδόν δώρο»... Ετσι το είπε τις προάλλες ο Στουρνάρας. Το «σχεδόν δώρο» προς τον ελληνικό λαό, εξήγησε ο Στουρνάρας, συνίσταται στο ότι οι δανειστές έχουν δανείσει στην Ελλάδα 240 δισ. ευρώ. Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή «μας» δάνεισαν 240 δισ. ευρώ, είναι λόγος, κατά τον Στουρνάρα, για να πανηγυρίζει κανείς... Για να καταλάβουμε, όμως, τι κρύβεται πίσω από τα... περισσότερα »

Οι δρόμοι (που) δεν οδηγούν πουθενά

νάμαστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 4 ημέρες
Το Παραμύθι της Ανάπτυξης (Ένα Παραμύθι για τους αγαθούς αγρίους της Ανάπτυξης) Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα νησάκι καταμεσής στο Αιγαίο εζούσε μέσα σε λιτά μεγαλεία ένας γέρο-Βασιλέας παλαιών αρχών και γηραλέων αντιλήψεων. Ήτον πολύ αγαπητός στους υπηκόους του και είχε ένα μοναχοπαίδι. Ετούτο πάλε το Πριγκιπόπουλο είχεν από μικρό δείξει μιαν έφεση προς τα τρανά μεγαλεία και την άνευ ορίων Ανάπτυξη. Κάποτες η θειάκα του νεαρού βλαστού εδώρισε παίγνια εις τον μικρό Πρίγκηπα, ήτοι έναν πλαστικό εξκαφέα, μίαν μηχανική μπουλδόζα και μίαν μπετουνιέρα δια να παίζει, και ο μικρός Πρί... περισσότερα »

Πορεία και κατασκήνωση στις Σκουριές, την Κυριακή 2 Ιουνίου

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 4 ημέρες
Την* Κυριακή 2 Ιούνη* οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής καλούνε σε *πορεία* που θα πραγματοποιηθεί *στο δάσος των Σκουριών* όπου θα ακολουθήσει και * κατασκήνωση* *στην τοποθεσία Χοντρό Ραχώνι *(στις Σκουριές, πάνω από τη Μ.Παναγιά). *Από Θεσσαλονίκη* θα υπάρξει μετακίνηση με *λεωφορείο την Κυριακή το πρωί*. Όσοι/ες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) στο email του Ανοιχτού Συντονιστικού, no.gold.thess@espiv.net , μέχρι και την Παρασκευή 31/5 στις 6μμ. ΠροσυγκεντρώσειςΜ. Παναγία: 10πμ, Ιερισσός: 10πμ* * *Ανοιχτό Συντονιστικό Θε... περισσότερα »

Τι είναι πιο δύσκολο;

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 4 ημέρες
Το να έχεις να κάνεις με τα Μέσα Ενημέρωσης, είναι πιο δύσκολο από το να πλύνεις έναν λεπρό. (Το είδαμε ΕΔΩ)

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη λίμνη Κερκίνη

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη λίμνη Κερκίνη

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 3 ώρες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σέρρες, 04/06/2013 Το δήμαρχο Ηράκλειας και το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 3/6 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών με τις βουλεύτριες Β΄Αθήνας Χαρά Καφαντάρη και Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή. Με το δήμαρχο Ηράκλειας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίστηκαν οι καταστροφικές […]

Διαχείριση αποβλήτων – Aπό ποιους; – Για ποιους; – Πώς;

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 2 ημέρες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σέρρες, 03/06/2013 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 2-6-13, ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Σερρών με θέμα: «Διαχείριση αποβλήτων – από ποιους; – για ποιους; – πώς;». Στις εισηγήσεις των Χαράς Καφαντάρη (βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), Γιάννη Γρηγοριάδη (μέλος γραμματείας οικολογίας-περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) και Μηνά Μοναστηρίδη (μέλος ΠΟΕ-ΟΤΑ), καθώς και τις τοποθετήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκε ότι […]

Η αποτροπή ιδιωτικοποίησης του νερού είναι υπόθεση της κοινωνίας

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 2 ημέρες
*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυγή το Σάββατο 01/06/2013 Η συζήτηση για την εμπορευματοποίηση του νερού έχει γίνει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Αμέσως μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο η κυρίαρχη πολιτική άποψη ήταν μέσα στο πλαίσιο ενός κράτους πρόνοιας και παρόχου των κοινών αγαθών, τομείς όπως αυτός της παροχής νερού θα έπρεπε να παραμείνουν κάτω από […]

Ομιλία της Χ. Καφαντάρη στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και τον βαθμό ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 6 ημέρες
Άρχισε η αντιπυρική περίοδος και η ανησυχία όλων μας πιστεύω είναι έντονη. Ήδη οι δασικές πυρκαγιές έχουν αρχίσει από το μήνα Μάρτιο. Η αντιπυρική περίοδος βρίσκει τα δάση μας ουσιαστικά απροστάτευτα. Κατά πλειονότητα χωρίς διαχειριστικά σχέδια, χωρίς καθαρισμό δασικών δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, με μεγάλη ποσότητα καύσιμης βιομάζας, η οποία τείνει να τα μετατρέψει σε […]

Επίκαιρη ερώτηση της Χ. Καφαντάρη σχετικά με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 6 ημέρες
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Αθήνα, 20.5.2013 Θέμα: Έναρξη αντιπυρικής περιόδου και ετοιμότητα κρατικού μηχανισμού Λίγες μέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου και με αφορμή την έναρξη δασικών πυρκαγιών από τον μήνα Μάρτιο υπάρχει έντονη ανησυχία, όσον αφορά […]

Εισήγηση της Χ. Καφαντάρη στη συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αντιπυρική περίοδο

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 6 ημέρες
Η αντιπυρική περίοδος, που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου, βρίσκει την πατρίδα μας για άλλη μια φορά απροετοίμαστη. Η μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται 3 χρόνια τώρα επέφερε σοβαρές συνέπειες πέραν των άλλων, στο περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Ένα από τα θύματα αυτής της πολιτικής και ο δασικός […]

Συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αντιπυρική περίοδο

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 6 ημέρες
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ των Βουλευτών Δ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ, Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, Μ. ΔΙΑΚΑΚΗ, Σ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ, μελών της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. – Τρίτη 21 Μαΐου, ώρα 13:15, αίθουσα 168 της Βουλής Με αφορμή τις «αυστηρότατες» δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Πρωθυπουργός ενόψει της […]

Τοποθέτηση της Χ. Καφαντάρη στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη διαχείριση απορριμμάτων

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 6 ημέρες
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, συζητούμε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ η διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου και των φυσικών πόρων, σε συνδυασμό με την ορθολογική διαχείρισή τους και με κύριο άξονα τον αναντικατάστατο ρόλο του δημόσιου τομέα, μπορεί να είναι ο βασικότερος παράγοντας για την ανάπτυξη. Μπορεί […]

Αποσπάσματα ομιλιών των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησής τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 6 ημέρες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συζητήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στη Βουλή η επίκαιρη επερώτηση 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα και τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Β’ Αθήνας: Η Χαρά Καφαντάρη, ειδική εισηγήτρια κατά τη συζήτηση, τόνισε μεταξύ άλλων: “Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η διαφύλαξη του […]

Δήλωση της βουλευτή Χ. Καφαντάρη σχετικά με τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη διαχείριση απορριμμάτων

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 6 ημέρες
17/05/2013 “Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέδειξε το μεγάλο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο της διαχείρισης απορριμμάτων που προωθείται μέσω ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα, καταθέτοντας συγχρόνως τη συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρότασή του. Από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρξε αμηχανία και δεν δόθηκαν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα και πραγματικά στοιχεία που αναδείχθηκαν. […]

Τοποθέτηση της Χ. Καφαντάρη στη συζήτηση της τροπολογίας για το ΙΓΜΕ

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 6 ημέρες
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Μουτσινά. Ολοκληρώνουμε με την κ. Καφαντάρη. ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά –δεν είμαι σίγουρη- στη θητεία της παρούσας Βουλής που έρχεται σαν τροπολογία το θέμα του ΙΓΜΕ. Αυτό θα έλεγα ότι δεν είναι και τόσο καλό. Αυτή […]

Η ορθολογική διαχείριση φυσικών πόρων προϋπόθεση βιώσιμης ανάπτυξης

kafantariharaστοΧαρά ΚαφαντάρηΠριν από 6 ημέρες
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυγή το Σάββατο 11/05/2013) Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου και των φυσικών πόρων, σε συνδυασμό με την ορθολογική διαχείρισή τους και με κύριο άξονα τον αναντικατάστατο ρόλο του δημόσιου τομέα, μπορεί να είναι ο βασικότερος παράγοντας για αναπτυξιακά μέτρα και να αποτελεί την ραχοκοκαλιά μιας βιώσιμης ανάπτυξης […]

Ασφυξία από τα σκουπίδια, ελλείψει καυσίμων…

Ασφυξία από τα σκουπίδια, ελλείψει καυσίμων…

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 2 ώρες
*Η υπηρεσία είχε ενημερώσει έγκαιρα τη διοίκηση, για το πρόβλημα που έχει προκύψει...* *Στην έλλειψη καυσίμων για τα απορριμματοφόρα οφείλεται η άθλια εικόνα που παρουσιάζει, τις τελευταίες μέρες, ο Δήμος Φυλής, όπου η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει ουσιαστικά διακοπεί. Ο διαγωνισμός του Δήμου κηρύχθηκε άγονος, επειδή δεν υπήρξε ενδιαφέρον, από την πλευρά των προμηθευτών, λόγω του μεγάλου ύψους της προμήθειας, που ξεπέρασε το μισό εκατ. ευρώ. Έτσι τώρα ο Δήμος τρέχει και δεν φτάνει, για να λύσει το πρόβλημα, καθώς λόγω της ζέστης προκαλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Απ... περισσότερα »

Άκαρπες οι έρευνες για τον Πακιστανό στη Χωματερή

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 3 ώρες
Άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας στη Χωματερή, για την ανεύρεση ατόμου, το οποίο όπως ανέφερε ομοεθνής του, πακιστανικής καταγωγής, αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη, ενώ είχε εισέλθει παράνομα στον χώρο. Το πρωί της Τρίτης, 4 Ιουνίου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για παύση των ερευνών, αφού ολοκληρώθηκαν οι εκσκαφές και αναζητήσεις, οι οποίες επεκτάθηκαν και πέραν του οριοθετημένου από την αστυνομία χώρου. Η επιχείρηση αναζήτησης διήρκεσε συνολικά 5 ημέρες και για τον σκοπό αυτό επιστρατεύθηκε σημαντικός αριθμός μηχανημάτων, φορτηγών και προσωπικού π... περισσότερα »

Διαλυτήρια αυτοκινήτων στις τσιγγανογειτονιές

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 4 ώρες
*Αυτή την άθλια εικόνα αντικρίζει κανείς, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου* *Η εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών από τη Αστυνομία, πριν από λίγες μέρες KΛΙΚ ΕΔΩ, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Κι αυτό γιατί στην περιοχή του Δήμου Φυλής είναι καθημερινό φαινόμενο η εξαφάνιση αυτοκινήτων, τα οποία οδηγούνται στα, τουλάχιστον, τρία διαλυτήρια που λειτουργούν μέσα στους τσιγγάνικους καταυλισμούς. Το θέμα τέθηκε επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δημήτρη Τσιουμπρή. «Είναι απαράδεκτη η εικόνα των πυρπολημένων κουφα... περισσότερα »

Μην πετάτε τα βιβλία, λέει στους μαθητές η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 20 ώρες
*Στην αποφυγή του απεχθούς φαινομένου της καταστροφής των βιβλίων, από τους μαθητές, στο τέλος της σχολικής χρονιάς αποβλέπει η παιδαγωγική και παριβαλλοντική παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων. Με ανακοίνωσή της η Ένωση καλεί τους μαθητές να επιστρέψουν τα βιβλία τους και τους Διευθυντές των Σχολείων, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν ή να οδηγηθούν στην ανακύκλωση. «Η ενέργεια αυτή έχει στόχο να αναπτύξει στους μαθητές στάση σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου» είναι η φράση-κλειδί μέσα στην οποία η Ένωση κλ... περισσότερα »

Η αλήθεια δεν κρύβεται κυρ Γιάννη…

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 1 ημέρα
*Μια καλλιτεχνική εκδοχή του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων στη Χωματερή Φυλής* *Δεν πάνε πολλές μέρες από τότε που ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός κόμπαζε ότι έβαλε τάξη στη Χωματερή, υποστηρίζοντας ότι όλα λειτουργούν σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Μάλιστα, ασκούσε δριμύτατη κριτική στο Δήμο Φυλής, για την κατάσταση που επικρατεί εκτός Χωματερής και τον καλούσε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Λίγες μέρες αργότερα, με αφορμή τις καταγγελίες για καταπλάκωση αλλοδαπού από σκουπίδια, μέσα στη Χωματερή, το ίδιο τ... περισσότερα »

Πακετάρουν τα σκουπίδια για τη Χωματερή, Καμίνης-Σγουρός

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 1 ημέρα
*Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν έλυσαν το πρόβλημα του Δήμου Φυλής, αλλά του Δήμου Αθηναίων...* *Επικοινωνιακή φιέστα, με αφορμή την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το Σταθμό Μεταφόρτωσης του Ελαιώνα, οργάνωσαν ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Με το έργο θα συμπιέζονται τα σκουπίδια, πριν από τη μεταφορά τους με κοντέινερ στη Χωματερή της Φυλής. Ιδού τι είπε ο Γιάννης Σγουρός: * Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης της Αθήνας. Όπως είχα δεσμευτεί και στην προηγούμενη μας συνάντηση, που είχε γίνει στην Περι... περισσότερα »

«Σινιάρουν» τα σκουπίδια στον Ελαιώνα, Σγουρός-Καμίνης

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 1 ημέρα
*Ξεκαρδισμένοι στα γέλια, μετά την υπογραφή της προγραμματικής Σύμβασης, Σγουρός και Καμίνης* *Προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα, υπογράφτηκε τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη. * *Ο συγκεκριμένος κεντρικός σταθμός ο οποίος προβλεπόταν από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής, που είναι νόμος του κράτους από το 2003, αναμένεται, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συμβαλλόμενοι, να αποφέρει ... περισσότερα »

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου η μητέρα των μαχών για τους εργαζομένους του Ξένιου

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 1 ημέρα
*Ομάδα εργαζομένων του Ξένιου, στην είσοδο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με το δικηγόρο τους, Δημήτρη Περπατάρη* *Μετά από ένα δεκαπενθήμερο δικαστικών αναμετρήσεων στο Εθνικό Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και στην Ευελπίδων όπου αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβρη του 2014 η μήνυση κατά της προηγούμενης διοίκησης, για μη καταβολή των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι του Ξένιου ετοιμάζονται, τώρα, να δώσουν τη μητέρα των μαχών. Πρόκειται για την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, την οποία έχουν καταθέσει σε βάρος του Δήμου Άνω Λιοσίων, με την οποία ζητούν να πληρώσει ο Δήμ... περισσότερα »

Τίμησαν Μαύρο, Κλαπάκη και Λουμάκη ο ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ και η ΑΕ Ζεφυρίου

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 1 ημέρα
*Ο Θεοδόσης Δρόλιας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Γιώργο Μαύρο και ο Δημήτρης Τσάρος στον Παναγιώτη Λουμάκη. ΚΑΤΩ ο Θεοδόσης Δρόλιας με τους βραβευθέντες, Γιώργο Μαύρο, Γιώργο Κλαπάκη και Παναγιώτη Λουμάκη* *Στιγμές αθλητικής συναδέλφωσης και αμοιβαίας εκτίμησης διαδραματίστηκαν στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΠΣΔΑ, ανάμεσα στον ιστορικό ΑΚΡΑΤΗΤΟ και την ΑΕ ΖΕΦΥΡΙΟΥ. Με πρωτοβουλία του Προέδρου των φιλοξενουμένων και Δημοτικού Συμβούλου Θεοδόση Δρόλια, βραβεύθηκαν για την μακρόχρονη προσφορά τους οι ποδοσφαιριστές Γιώργος Μαύρος του ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ και Γιώργος... περισσότερα »

Κρεμάει οριστικά τη σφυρίχτρα, ο Μαρίνος Σερεμέτης

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 3 ημέρες
*ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ* *Οριστική είναι η απόφαση του Μαρίνου Σερεμέτη να σταματήσει την προπονητική. Ο έμπειρος κόουτς, που πείστηκε, πέρσι, να επανέλθει στον πάγκο, για να βοηθήσει στη σωτηρία της ομάδας, λέει ότι η απόφασή του είναι, πλέον, αμετάκλητη. «Παρόλο που η περσινή χρονιά είχε αρχίσει με αντιξοότητες, τελικά μπορεί να χαρακτηρισθεί πετυχημένη. Η ομάδα εξασφάλισε από νωρίς το στόχο της παραμονής και μάλιστα τερμάτισε στην πρώτη εξάδα. Παράλληλα άνοιξε το δρόμο σε νέους παίκτες, όπως οι Θανάσης Κοτσούμπας, Γιάννης Δήμας και Χρήστος Καραντζάς», σημειώνει ο Μαρίνος και προσθέτει.... περισσότερα »

Ούτε ένα σχολείο δεν μπόρεσε να φτιάξει ο Μπουραΐμης, λέει ο Νίκος Λιόσης

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 3 ημέρες
*ΝΙΚΟΣ ΠΟΛ. ΛΙΟΣΗΣ* *Με αφορμή τη σύσκεψη Γονέων και διδασκόντων, που προκάλεσε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Θεοδόσης Δρόλιας, το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Πολ. Λιόσης, αναφέρει τα εξής: * *Είναι βέβαιο ότι τα έχουν καταφέρει περίφημα οι Πρόεδροι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στα σχολεία, αν αναλογιστούμε τα ελάχιστα κονδύλια που διαχειρίζονται και λόγω της δραματικής μείωσης κατά 50% την φετινή χρονιά. Χωρίς αμφιβολία ουσιαστική δουλειά στην Παιδεία χωρίς χρήματα δεν γίνεται! Για τον λόγω αυτό εμείς οι γονείς έχουμε ζ... περισσότερα »

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ: Η καταπολέμηση της παραβατικότητας θέλει σχέδιο

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 3 ημέρες
***ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ* *Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή μας, στην οποία διαμένουν ομάδες ανθρώπων που δεν είναι εύκολο να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, η διοίκηση του Δήμου μας ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει συγκροτημένο και αξιόπιστο πλάνο αντιμετώπισης της παραβατικότητας. Και επειδή η καλύτερη αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών είναι η πρόληψη, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» θέτει τα εξής ερωτήματα: -* * Ποιες οι κινήσεις της διοίκησης για την ουσιαστική πάταξη της εγκληματικότητας που «ανθίζει» στον τόπο μας; * *- Τι γίνεται με την ανεξέλεγκτη δράση μερίδας Ρομά, που ελλείψει αστυνόμευσης λ... περισσότερα »

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν οι τσιγγάνοι στη Χασιά, λέει ο Σάββας Σάββας

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 3 ημέρες
*Αυτά είναι μερικά, μόνο, από τα φωτιστικά σώματα που καταστράφηκαν, άνευ λόγου, στη Λεωφόρο Φυλής...* *Σε ομάδα νεαρών τσιγγάνων αποδίδει την καταστροφή των φωτιστικών σωμάτων στην είσοδο της Χασιάς, το βράδυ της Τρίτης, 28 Μαΐου, η ιστοσελίδα του επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Σάββα Σάββα ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Στη σχετική ανάρτηση δημοσιεύονται φωτογραφίες τουλάχιστον είκοσι σπασμένων φωτιστικών σωμάτων κι επισημαίνεται η αδυναμία της διοίκησης του Δήμου Φυλής να προστατεύσει τη δημοτική περιουσία. «Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή μας, στην οποία διαμένουν ομάδες ανθρώπων π... περισσότερα »

Βίντεο από την κηδεία του Κυπριανού

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 3 ημέρες

Θρήνος στην κηδεία του Κυπριανού

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 3 ημέρες
*Ο μεταστάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός γι' αυτό κι ο κόσμος ήταν απαρηγόρητος. Πριν από τον ενταφιασμό πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του σκηνώματος στην περίμετρο της Μονής.* *Στιγμές μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης διαδραματίσθηκαν το πρωί του Σαββάτου, 1 Ιουνίου, στη Φυλή, κατά την εξόδειο ακολουθία του Μητροπολίτη Κυπριανού. Κλήρος και Λαός συνόδευσαν, μετά από μια συγκλονιστική τελετή, στην τελευταία του κατοικία, τον άνθρωπο που σφράγισε με την παρουσία του τα εκκλησιαστικά πράγματα στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, όπου έχει παρουσιάσει σπουδαίο ιεραποστολικό έργο. Ανάμεσα στον... περισσότερα »

Πυκνοί καπνοί σκεπάζουν τον Λόφο των 40 Μαρτύρων

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 3 ημέρες
*Δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Είναι ο αέρας των καμένων καλωδίων που καθημερινά αναπνέουν οι κάτοικοι Ζεφυρίου, Αχαρνών και Άνω Λιοσίων. Αυτή τη φορά (28 - 05-2013) η φωτιά ξέσπασε στο Ζεφύρι και οι καπνοί έφτασαν ως τον Λόφο των 40 Μαρτύρων. Απλά παραπέμπουμε στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Μενιδιάτης» που γράφηκε λίγες μέρες πριν. Πατήστε κλικ εδώ: **h ttp://menidiatis.blogspot.gr/2013/05/40.html*

Κέρδισαν το Κίνημα οι «Λαϊκατζήδες»

ΦύλαρχοςστοΦύλαρχοςΠριν από 3 ημέρες
*Η παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας προκάλεσε συζητήσεις, αλλά οι πωλητές προτίμησαν να τα μαζέψουν, προ του κινδύνου να τους επιβληθεί βαρύ πρόστιμο...* *Τέλος στη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Φυλής, έδωσε το πρωί του Σαββάτου, 1 Ιουνίου, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Φυλής. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ζήτησαν από τους παραγωγούς να αποχωρήσουν, με την απειλή επιβολής προστίμου 1000 ευρώ, στον καθένα, υποστηρίζοντας ότι η διάθεση προϊόντων είναι παράνομη, αφού γίνεται χωρίς άδεια και χωρίς να τηρούνται οι υγιειονομικές και φορολο... περισσότερα »

Εκδήλωση τη Δευτέρα 10/6 στα Άνω Λιόσια με ομιλητή τον Π. Λαφαζάνη

Εκδήλωση τη Δευτέρα 10/6 στα Άνω Λιόσια με ομιλητή τον Π. Λαφαζάνη

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 ημέρα
Η Τοπική Οργάνωση του *ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής *σας καλεί την *Δευτέρα 10 Ιουνίου,* στις *8 μ.μ, *στην* πλατεία Δημαρχείου στα Άνω Λιόσια* σε πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του *ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ* *Παναγιώτη Λαφαζάνη*.**** * * * * *F**ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ,* *ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!*

Άγρια καταστολή στον τουρκικό λαό από το νεοφιλελεύθερο καθεστώς Ερντογάν

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 ημέρα
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Το «οικονομικό θαύμα» της Τουρκίας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο Ημερομηνία: 03/06/2013 15:21, πηγή: LEFT.gr Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για τις διαδηλώσεις στην Τουρκία «Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ *καταδικάζει τη χρήση ακραίας βίας και καταστολής από την κυβέρνηση Ερντογάν και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Τούρκους διαδηλωτές *. Το *τουρκικό μοντέλο* που παρουσιαζόταν ως «οικονομικό θαύμα» έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Τα δικαιώματα των γυναικών, των εργαζομένων, της νεολαίας, των Κούρδων, καθημερινά παραβιάζονται και καταστέλλονται, σε συνδυασμό με έ... περισσότερα »

Σάββατο 1/6, νέα διανομή ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ στα Άνω Λιόσια

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 εβδομάδα
*ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ* ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ: 6977006613 What'up 6984410617-6986797781-6978232112- 210-2472427-Vodafone CU 6946322199 (ηλεκτρονική δ/νση: papdf.blogspot.gr) Α/Α ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΞΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 1 ΡΥΖΙ ΝΥΧΑΚΙ 0,80 € 6,250kg 5,00 € 2 ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ 0,90 € 5,560kg 5,00 € 3 ΡΥΖΙ ΜΠΟΝΕΤ 0,90 € 5,560kg 5,00 € 4 ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΣΕ 0,85 € 5,880kg 5,00 € 5 ΦΑΚΕΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 1,15 € 2,610kg 3,00 € 6 ΚΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 6,00 € 0,500kg 3,00 € 7 ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΦΕΝΕΟΥ 2,50 € 2kg 5,00 € 8 ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 4,00... περισσότερα »

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική παρουσία αστυνομικών στην Επιτροπή Αγώνα Φυλής

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 εβδομάδα
*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ* Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική παρουσία αστυνομικών σε συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα Φυλής, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γενηματά, τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Με την παρουσία και τις δηλώσεις τους επεχείρησαν να δημιουργήσουν κλίμα αστυνόμευσης και τρομοκρατίας σε καθ’ όλα νόμιμη συγκέντρωση, αποδεικνύοντας ότι οι σκληρές πολιτικές που εφαρμόζονται από την τρικομματική κυβέρνηση μόνο με βία, φόβο και καταστολή απέναντι στα λαϊκά κινήματα υποστηρίζονται. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τον ρόλο και την σκοπιμότητα τη... περισσότερα »

50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 εβδομάδα
Γρηγόρης Λαμπράκης: 50 χρόνια από τη δολοφονία του (ηχητικό αφιέρωμα) Πηγή: LEFT.gr Σήμερα 22 Μαΐου, συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από τη δολοφονία του ηγέτη του κινήματος ειρήνης και βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη Ακούστε το *αφιέρωμα του 105,5 «Στο Κόκκινο»*για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη: Διαβάστε τη διακήρυξη με πάνω από 250 υπογραφές στελεχών της ΔΝ Λαμπράκη και του φιλειρηνικού κινήματος, πνευματικών ανθρώπων και συνδικαλιστικών στελεχών, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από Επιτροπή Πρωτοβουλίας στην ΕΣΗΕΑ: Διακήρυξη για τα 50 χρόνια από τη δολο... περισσότερα »

Το περίπτερό μας στις εορταστικές εκδηλώσεις των Άνω Λιοσίων

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 2 εβδομάδες
Από χθες, Κυριακή 19/5, μέχρι και το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων στην *πλατεία Ηρώων των Άνω Λιοσίων*, θα λειτουργεί *περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής* με πολιτικό υλικό, ενημέρωση για τις δράσεις μας αλλά και άφθονη διάθεση για κουβέντα! Την Κυριακή βρέθηκαν στο περίπτερό μας και απηύθυναν χαιρετισμό στους δημότες οι *βουλευτές Αττικής Α. Μητρόπουλος και Γ. Πάντζας*. Τη * Δευτέρα 20/5* θα υποδεχτούμε το *βουλευτή Αττικής Ν. Αθανασίου* που, μεταξύ άλλων, θα μας ενημερώσει και για την *κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σχετικά με το ΧΥΤΑ Φυλής και τα εργοστάσια καύσης*.... περισσότερα »

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τα απορρίμματα είναι γέννημα θρέμμα της Διαπλοκής

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 2 εβδομάδες
* * *Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ: «Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»* * * * * Στην συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και στην Περιφέρεια Αττικής, τοποθετήθηκε ο *Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας*. Η συζήτηση διεξήχθη στο πλαίσιο *Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής*, ερώτηση με την οποία επισημαίνουν ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων είναι αναχρονιστικός τόσο στην μεθοδολογί... περισσότερα »

Αλ. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση επιτίθεται στο σύνολο της κοινωνίας και θα λάβει απάντηση» (όλο το ηχητικό)

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 3 εβδομάδες
*Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη στο «Κόκκινο 105,5», τη Δευτέρα 13/5 (πηγή: Left.gr):* Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη να κινητοποιεί τους πολίτες και να στριμώχνει την κυβέρνηση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", για να αποτρέψει τη "νομοτέλεια" του Μνημονίου. "Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη" και "το*Σύνταγμα* και τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Η βαριά *ευθύνη* του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να φθάσει στο 50 και το 60%... περισσότερα »

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 5 εβδομάδες
Εργατική Πρωτομαγιά 2013: Δεν είναι «μεταφερόμενη» αργία, είναι απεργία - και θα βρεθούμε στους δρόμους! Πηγή: *left.gr* Οι ειδήσεις και τα καλέσματα για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς ανά την Ελλάδα - η δημοσίευση ενημερώνεται διαρκώς Σε ποια συγκυρία τιμούμε φέτος την Πρωτομαγιά; *Η επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας από την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα τον ελληνικό λαό: ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, αυτοκτονίες, εργασιακά δικαιώματακαι κατακτήσεις στον «καιάδα», ληστρική ... περισσότερα »

Η Πολιτική Απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για της πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα & Κύπρο

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
Η Πολιτική Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα ψηφίσματα Πηγή: LEFT.gr Από τη συνεδρίαση 13-14 Απριλίου Όλο το προηγούμενο διάστημα η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) συνέχισε το καταστροφικό της έργο με αποτέλεσμα η κοινωνία να ζει πλέον σε συνθήκες εντεινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης που ακολουθείτε από μια υφέρπουσα κατάσταση δημοκρατικής εκτροπής. Ταυτόχρονα μια σειρά από κινητοποιήσεις και γεγονότα όπως οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι εργατικές κινητοποιήσεις αλλά και οι πολύμορφες αντιστάσεις, οι μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο Αθηνά που αγκάλιασα... περισσότερα »

Επικίνδυνη και παράνομη η λειτουργία του αποτεφρωτήρα στον ΧΥΤΑ Φυλής

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
Τόσο ο *βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Ν. Αθανασίο*υ (μαζί με τον *Π. Κουρουμπλή*), όσο και ο *περιφερειακός σύμβουλος Ν. Γαλανός*, ανέδειξαν το *ζήτημα της λειτουργίας Αποτεφρωτήρα Νοσκοκομεικών Αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής,*λειτουργία παράνομη δεδομένου ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής έχει κατασκευασθεί για τη διαχείριση μόνο στερεών αποβλήτων. Ακολουθούν η *ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς* καθώς και η *επείγουσα αναφορά του Ν. Γαλανού στην εισαγγελέα *με την οποία επισημαίνεται η επικινδυνότητα της κατάστασης και *ο ρόλος των ιδιωτικών συμφερόντων στην καταστροφή του περιβάλλοντ... περισσότερα »

Οικολογικό & κοινωνικό σκάνδαλο το σημερινό μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
*Οικονομικό - Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό σκάνδαλο χαρακτηρίζουν τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επερώτησή τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Στο μακροσκελές κείμενο της ερώτησης τους, μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής: * * * * * Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου και των φυσικών πόρων, σε συνδυασμό με την εξορθολογισμένη διαχείρισή τους και με κύριο άξονα τον αναντικατάστατο ρόλο του Δημόσιου Τομέα, μπορεί να είναι ο βασικότερος παράγοντας για αναπτυξιακά μέτρα και να ... περισσότερα »

O Σγουρός συναινεί στο οικολογικό έγκλημα της Φυλής

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
*ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΣΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ* Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Σγουρού, σχετικά με την διάθεση 90 τόνων απορριμμάτων ημερησίως από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας επισημαίνει τα εξής: «Ο κ. Σγουρός, Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με την *μεταφορά και διάθεση 90 τόνων απορριμμάτων ημερησίως από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής για χρονικό διάστημα έξι μηνών *, ζήτησε από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος... περισσότερα »

Τροπολογία - σκάνδαλο: Απαλλάσσονται οι τραπεζίτες που έδιναν «θαλασσοδάνεια» σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
Τροπολογία - σκάνδαλο: Απαλλάσσονται οι τραπεζίτες που έδιναν «θαλασσοδάνεια» σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Ημερομηνία: 08/04/2013 13:31, Πηγή: left.gr Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, δια του Δ. Παπαδημούλη, για τη φωτογραφική τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα (βλέπε κόμματα) Ολόκληρη η *δήλωση του κοινβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ*: «*Καταγγέλλουμε την τροπολογία - σκάνδαλο που πέρασε μέσα σε 5΄ από τη Βουλή και απαλλάσσει τους τραπεζίτες που έδωσαν θαλασσοδάνεια σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ* » Κα... περισσότερα »

Η περιφρόνησή μας, μόνη απάντηση στον «δημοσιογράφο» Πρετεντέρη

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
πηγή: LEFT.gr Ημερομηνία: 08/04/2013 12:46 Με επιστολή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ απαντά στις επιθέσεις του Γ. Πρετεντέρη κατά βουλευτών και στελεχών του, και ανακοινώνει τη διακοπή της συμμετοχής εκπροσώπων του στην εκπομπή του. H επιστολή του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προς της διεύθυνση του Mega: Οι προσπάθειες του κ. Ι. Πρετεντέρη να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, οι προσωπικές επιθέσεις του ίδιου δημοσιογράφου με αγοραίες εκφράσεις εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, βουλευτών και στελεχών του, με αποκορύφωμα... περισσότερα »

H Σ. Σακοράφα για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
Για τη διαχείριση των απορριμμάτων Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα επί της τροπολογίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Θάσος: Η φασιστοσυγκέντρωση της ΧΑ κατέληξε σε πρωτοφανές φιάσκο

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
Πηγή: *LEFT.gr* ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ Το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013, μέλη της εγκληματικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» προετοίμασαν φασιστοφιέστα στην κεντρική πλατεία του χωριού Ποταμιά της Θάσου. Πρόφασή τους ήταν η διανομή ελεημοσύνης και η άσκηση μαύρης προπαγάνδας σε φτωχούς κατοίκους του χωριού, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κρίση στην οποία οδήγησαν το λαό μας οι επιλογές της τροϊκανής, μνημονιακής κυβέρνησης. Στη φτηνή και αισχρή αυτή φασιστική προπαγάνδα, ο λαός του χωριού, αυθόρμητα και αυτόβουλα έδ... περισσότερα »

Το «όχι» του κυπριακού λαού και η καταστροφική συμφωνία: Ερωτήματα και διαπιστώσεις

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
Τι σημαίνει άμεσα η απόφαση για την Κύπρο; Πήγε χαμένο το «όχι» της κυπριακής βουλής; Βοήθησε η ελληνική κυβέρνηση, και τι μπορούσε να κάνει; Πηγή: LEFT.gr *Tι σημαίνει η συμφωνία της Κυριακής; Πτώση του κυπριακού ΑΕΠ, ραγδαία άνοδο της ανεργίας* Η κυριακάτικη απόφαση του Eurogroup είναι το ίδιο καταστροφική με την προηγούμενη, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της στην οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου. - Θα προκαλέσει κατακόρυφη *πτώση του κυπριακού ΑΕΠ *εξαιτίας της συρρίκνωσης των τραπεζικών εργασιών και των συναφών υπηρεσιών, αλλά και *πτώση στον τουρισμό*, ένα σημαν... περισσότερα »

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
*Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες, ΩΣ ΕΔΩ!* Στις *31 Μαρτίου* το ραντεβού είναι και πάλι στο Σύνταγμα. Tο απόγευμα Κυριακής 10 Μαρτίου, η διαδικτυακή παρέα που είχε την ιδέα να καλέσει τα ραντεβού στο Σύνταγμα, έγινε μια πολύ μεγάλη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ χιλιάδων ανθρώπων που δεν αντέχουν πια την ασφυξία της φτώχειας και της ανεργίας. Βρεθήκαμε πολλοί για να φωνάξουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε. Μαζευτήκαμε όλοι μαζί, χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς. Γιατί *ή θα σηκωθούμε όλοι μαζί ή θα πέσει ο καθένας μόνος του.* *Η Πορτογαλία και η Κύπρος δείχνουν το δρόμο σε όλους τους λαούς του ευρωπ... περισσότερα »

Οι αντιστάσεις της εποχής μας στα χνάρια του 1821

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟστοΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣΠριν από 1 μήνα
*Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής* για την 25η Μαρτίου* Στις 25 Μαρτίου *τιμούμε τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821*. Αναγνωρίζουμε τη θυσία τους για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία. Αλλά δε θεωρούμε του αγώνες μουσειακό είδος. Πιάνοντας το νήμα του Αγώνα του 1821, της Εθνικής Αντίστασης του 1941-44, των Λαμπράκηδων, της αντιδικτατορικής πάλης, *επικαιροποιούμε το μήνυμα του λαϊκού αγώνα στη σημερινή συγκυρία*. Μια συγκυρία όπου ο ελληνικός λαός (όπως και όλοι οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου) στενάζει υπό το βάρος των *Μνημονίων της εξαθλίωσης και της υποτέλειας*. Όπο... περισσότερα »