ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Δημοφιλείς αναρτήσεις Συνεχώς


Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 30 ημέρες


Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες


ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ! 5η ΝΥΧΤΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ!

ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ! 5η ΝΥΧΤΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ!
E-mail Εκτύπωση PDF
swedenΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ «ΚΑΛΟΥ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!
Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στις φτωχογειτονιές της Στοκχόλμης, όπου μένουν κυρίως μετανάστες, ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και κατοίκους. 
Την ώρα που στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες πλήττονται από την κρίση και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, κυριαρχεί μια νηνεμία, την ίδια ώρα στην Σουηδία, ο αποκλεισμός, η ανεργία και η εξαθλίωση ωθούν τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα σε εξέγερση, αφορμή για την οποία στάθηκε η εν ψυχρώ δολοφονία ενός ηλικιωμένου μετανάστη μέσα στο σπίτι του από την αστυνομία, στην περιοχή Χούσμπι την προηγούμενη βδομάδα.
Οι αυταπάτες για το λεγόμενο "σουηδικό μοντέλο", το οποίο, υποτίθεται, ότι αμβλύνει τις κοινωνικές διαφορές και τις ταξικές συγκρούσεις, καταρρέουν καθώς, ακόμα και αστοί αναλυτές, όπως ο καθηγητής ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο του Μάλμε, Άγε Κάρλμπομ, αναγκάζονται να παραδεχθούν ότι «το να είσαι νέος σ' αυτές τις απομονωμένες συνοικίες μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο από πολλές πλευρές. Δεν έχεις πρακτικά καμιά επαφή με τους άλλους Σουηδούς και τις περισσότερες φορές δεν πιστεύω πως έχεις μια καλή κατανόηση της σουηδικής κοινωνίας».
Το ίδιο επιβεβαιώνει και πρόσφατη κυβερνητική έρευνα, η οποία καταδεικνύει την περιθωριοποίηση και τη φτώχεια  που μαστίζουν τη νεολαία στις φτωχογειτονιές των σουηδικών πόλεων. Σχεδόν το ένα τρίτο των νέων, ηλικίας 16 με 29 ετών, σε ορισμένες από τις πιο φτωχές συνοικίες, δεν σπουδάζουν ούτε εργάζονται, ενώ το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών για την υπόλοιπη σουηδική κοινωνία αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις άλλες χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Η κυβέρνηση της Σουηδίας ετοιμάζεται να αυξήσει τα μέτρα καταστολής των εναντίον εξεγερμένων, καθώς  η αστυνομική διεύθυνση της σουηδικής πρωτεύουσας πρόκειται να ζητήσει ενισχύσεις και από άλλες περιοχές της χώρας. Οι νεαροί τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/5) πυρπόλησαν αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Από τα επεισόδια δεν έχει σημειωθεί κανένας τραυματισμός. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κγέλ Λίντγκρεν δήλωσε πως η αστυνομία προετοιμάζεται να έχει ισχυρή παρουσία στους δρόμους. «Θα το πράξουμε αυτό για μέρες, εβδομάδες, για όσο χρειαστεί» τόνισε.
Παρασκευή 24 Μαΐου 2013.

ΣΔΙΤ: «μην υπερδαστιολογήσετε τα έργα και προσέξτε αναφορικά με την σύσταση»(το είπαν οι σκωτσέζοι συνεργάτες της κυβέρνησης)


Περιμένανε τις συμβουλές των σκωτσέζων  !!!

Ξέραμε ότι ο ΓΑΠ  δυσκολεύεται με τα ελληνικά, αλλά και ο Ματζούφας; και ο Τατούλης και ο Σγουρός; 
 Δύο χρόνια τώρα μιλάμε για τις φαραωνικές εγκαταστάσεις και  για την " εγγυημένη ποσότητα". Ρωτάμε τι θα γίνει αν αλλάξει η σύσταση των απορριμμάτων  ή  οι απαιτήσεις της νομοθεσίας στα επόμενα 30 χρόνια! 
Ακούσαμε ότι είμαστε κινδυνολόγοι, ακούσαμε ότι δεν είμαστε εμείς γι αυτά, είδαμε όσους αμφισβητούν τις ΣΔΙΤ ή τους υπερασπιστές των ΣΔΙΤ να βλέπουν πόρτα  κλπ κλπ! Το μόνο που δεν  είπαν είναι ότι δεν μπορούν να μας καταλάβουν γιατί δεν μιλάμε σκωτσέζικα !
Είναι και αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει πρόταση, τι να κάνουμε!


Το απόσπασμα από τη χθεσινή συζήτηση στη ειδική επιτροπή περιβάλλοντος για τη διαχείριση απορριμμάτων είναι μικρό δείγμα από όσα έρχονται στην επιφάνεια:
Ματζούφας, από την ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ
:[..] Επιπλέον, συνεργαζόμαστε στενά και με ομολόγους μου Σκωτσέζους. Η Μεγάλη Βρετανία αλλά και οι Σκωτσέζοι πιο συγκεκριμένα υλοποιούν έργα διαχείρισης απορριμμάτων με αυτό τον τρόπο. Δύο βασικές αρχές που μας έχουν πει από την πρώτη στιγμή και τις ακολουθούμε σε κάθε περίπτωση ούτως ή άλλως είναι «μην υπερδαστιολογήσετε τα έργα και προσέξτε αναφορικά με την σύσταση». Θα έρθω λοιπόν αναφορικά με αυτό και να πω πως το αντιμετωπίζουμε. 
...Αναφέρθηκε ότι πιθανώς υποχρεώνουμε φορείς να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο. Όχι δεν υποχρεώνουμε κανέναν και το λέω ρητά και κατηγορηματικά. Είναι αποφάσεις των δημοτικών αρχών, αποφάσεις των περιφερειαρχών, των καθ’ ύλην αρμοδίων. Δεν έχουμε βάλει σε κανέναν το πιστόλι στον κρόταφο να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο, το ακολουθεί όποιος πραγματικά πιστεύει ότι κάτι έχει περισσότερο να του προσδώσει. 
... Το δεύτερο κομμάτι είναι εγγυημένη ποσότητα και σύσταση. Πολύ σημαντικά στοιχεία και αυτά. Η παρότρυνση ήταν «μην εγγυηθείτε σύσταση»...[..]

Έγγραφο - φωτιά για απολύσεις στους δήμους Στις 4 Ιουνίου έρχεται (πάλι) η τρόικα, τυχαίο;

ΟΤΑ: ΑΠΟΓΡΑΦΗ - ΕΞΠΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους να αποστείλουν επειγόντως αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν. Θα είναι η δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες και οι απομακρύνσεις.

Εγγραφο - φωτιά για απολύσεις στους δήμους
Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο-φωτιά του υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», το οποίο ζητά από τους δήμους συμπληρωματικά στοιχεία με την αναλυτική καταγραφή των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ α' βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.
Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε νέα απογραφή-εξπρές των νομικών προσώπων των δήμων μέχρι τις 31 Μαΐου που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των στοιχείων.

ο νέος ΟΕΥ για τον ΕΔΣΝΑ (;;;)

διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του ΕΔΣΝΑ  επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.  

Ο ΕΔΣΝΑ έχει ρόλο και  αυτός δεν είναι η εξυπηρέτηση των εργολάβων.
ειπώθηκε από τον εγκέφαλο των ΣΔΙΤ Ματζούφα: στο χέρι των ΦοΔΣΑ είναι να έχουν τον πρώτο λόγο και να  είναι αυστηροί στον έλεγχο των ιδιωτών αν θέλουν να το κάνουν...                

Στη σημερινή Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συζητείται πάλι το σχέδιο του νέου ΟΕΥ.
Ποιο επιχειρησιακό σχέδιο  εξυπηρετεί ο νέος ΟΕΥ; Που στοχεύει;  Διασφαλίζεται ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών; 
Το σχέδιο του νέου ΟΕΥ ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα για το ρόλο του ειδικού διαβαθμιδικού συνδέσμου για την διαχείριση των αποβλήτων; Απαντά ή εν πολλοίς συντηρεί  αδυναμίες που έχουν αναδειχτεί στην εφαρμογή του ΟΕΥ του ΕΣΔΚΝΑ;

Όπως αποφάσισε η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ του Σωματείου οι εργαζόμενοι θα μιλήσουν  για το θέμα  ...μετά τις εκλογές.
Δημοσιεύουμε τους προβληματισμούς  που έχουν διατυπωθεί, από την Γεωργία Ασημακοπούλου και τον Κώστα Σύψα.

από Γ. Ασημακοπούλου 

Το  σχέδιο του νέου ΟΕΥ παραμένει αναρτημένο χωρίς στοιχεία για το προσωπικό.
Διατηρώντας έντονη επιφύλαξη για τη σκοπιμότητα του εγχειρήματος, δημοσιοποιώ τις παρακάτω σκέψεις και  ελπίζω ότι συμβάλλω στη  κατανόηση των δεδομένων.Δεν κρύβω ότι έκανα μεγάλη προσπάθεια να αποφύγω  όσα εξόφθαλμα φωτογραφίζουν προσωπικές στρατηγικές.
  
Στο ξεκίνημα της κουβέντας  για τον ΟΕΥ  :
1η. Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΕΔΣΝΑ δεν μπορεί παρά να έχει αφετηρία  αφενός το σκοπό σύστασης του ΕΔΣΝΑ, το αντικείμενο και τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο για τους Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) και αφετέρου την υφιστάμενη κατάσταση -προσωπικό και λειτουργίες (συστατικό στοιχείο του ΕΔΣΝΑ ως διάδοχη κατάσταση του ΕΣΔΚΝΑ).
2η. Εκ των πραγμάτων η κατάρτιση / αλλαγή ενός  σχεδίου ΟΕΥ, εξυπηρετεί  τις στρατηγικές επιλογές της εκάστοτε διοίκησης. Σήμερα επιλογή της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ είναι οι ΣΔΙΤ.
3η. Οι διαδικασίες για το νέο ΟΕΥ ΕΔΣΝΑ εξελίσσονται  σε κλίμα γενικευμένης αβεβαιότητας  ενόψει των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση (το σχέδιο Μανιτάκη προβλέπει δυνατότητα, μέσω των νέων ΟΕΥ, για κατάργηση υπηρεσιών, μεταφορά αρμοδιοτήτων και κατάργηση θέσεων εργασίας),της αξιολόγησης δομών που έχει ήδη αρχίσει πιλοτικά και στην Τ.Α.
(παντού έχουμε μείωση οργανικών μονάδων και θέσεων απασχόλησης), το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΦοΔΣΑ που τελεί όμως και αυτό υπό αναμόρφωση (σύσταση ομάδα εργασίας της διυπουργικής επιτροπής υπό την Προεδρεία του κ. Χιωτάκη) και την διαφαινόμενη κυβερνητική επιλογή για κεντρικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων υπό την ευθύνη του ΥΠΕΚΑ.
Επιχειρώντας κριτική προσέγγιση στο σχέδιο της Διοίκησης για το νέο ΟΕΥ, αναζήτησα Πρότυπα σχέδια ΟΕΥ. Εντοπίζω μόνο τα Σχέδια που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους ΟΤΑ και διαπιστώνω ότι σε όλα η δομή των ΟΤΑ προβλέπει :
. Υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στο Δήμαρχο (στην περίπτωση μας στον Πρόεδρο). Εδώ, υπάγονται ο Γενικός Γραμματέας και η Νομική Υπηρεσία ,
. Επιτελικές Υπηρεσίες: Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής
. Υπηρεσίες Υποστήριξης: Δ/νση Οικονομικού, Δ/νση Διοικητικού, Τεχνικές Υπηρεσίες
Με αυτές τις σκέψεις και την εμπειρία μου από την εφαρμογή των προηγούμενων ΟΕΥ του ΕΣΔΚΝΑ, ξεκίνησα να διαβάζω το σχέδιο του νέου ΟΕΥ και το πρώτο που αναζήτησα ήταν τι προβλέπεται για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ). Ποιος παρακολουθεί την υλοποίηση, ποιος συλλέγει στοιχεία για την πορεία του, ποιος αξιολογεί την πορεία του, ποιος μεριμνά για την αναθεώρηση. Και διαπιστώνω ότι το ΠΕΣΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΕΥ. Αυτό σημαίνει πολλά για το μέλλον και του Συνδέσμου και εμάς των εργαζομένων, ειδικά στην προοπτική των ΣΔΙΤ.
Έφτασα σχεδόν στο  τέλος, στο άρθρο 13 όπου ξαφνικά βλέπω ότι Ο Πρόεδρος για σοβαρά θέματα που αφορούν όλες τις Δ/νσεις, όπως το ΠΕΣΔΑ, το Επιχειρησιακό,  και ο ΟΕΥ  μπορεί να συγκροτεί ομάδες Εργασίες. 
Η αναφορά για το ΠΕΣΔΑ είναι μέρος μιας σειράς παρατηρήσεων που συγκλίνουν στη διαπίστωση:απουσία από το σχέδιο του νέου ΟΕΥ οποιαδήποτε αναφοράς στις στρατηγικής σημασίας επιτελικές αρμοδιότητες του ΕΔΣΝΑ σε συνδυασμό με την απουσία επιτελικής οργανικής μονάδας.

Συγκεκριμένα:
1.   Το σχέδιο του νέου ΟΕΥ καταρτίζεται χωρίς να υπάρχει το « Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΕΔΣΝΑ». Εκτός αν το επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχει στο συρτάρι …
2.  Από το προτεινόμενο σχέδιο του ΟΕΥ απουσιάζει η ουσιώδης αρμοδιότητα- αντικείμενο του ΕΔΣΝΑ για την «Κατάρτιση –Παρακολούθηση Υλοποίησης –Αναθεώρηση  ΠΕΣΔΑ». ΓΙΑΤΙ;;
3. Στη προτεινόμενη δομή του ΕΔΣΝΑ δεν περιλαμβάνεται η επιτελική υπηρεσία «Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής» που προβλέπεται σε όλους τους Πρότυπους ΟΕΥ για ΟΤΑ που έχει δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Μία τέτοια Δ/νση, σύμφωνα με τα σχέδια του Υπ. Εσωτερικών, περιλαμβάνει α) Τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης (αρμοδιότητες μελετών και έρευνας και αρμοδιότητες σχεδιασμού και παρακολούθησης προγραμμάτων), β) Τμήμα Αποτελεσματικότητας , Ποιότητας και Οργάνωσης (αρμοδιότητες αποτελεσματικότητας και απόδοσης και αρμοδιότητες ποιότητας και οργάνωσης),
 γ) Τμήμα Τεχνολογιών πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) (αρμοδιότητες στρατηγικής και μελετων (ΤΠΕ) και αρμοδιότητες διαχείρισης εξοπλισμού).
Ποιος έχει αρμοδιότητα για τη σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου, για το ΠΕΣΔΑ, για την παρακολούθηση των ΣΔΙΤ, για την συνεργασία με τους ΟΤΑ και για την συνεργασία με τα ΣΕΔ; Τίποτα από όλα αυτά δεν προβλέπεται στο σχέδιο του ΟΕΥ.
Με αυτήν την παράλειψη του σχεδίου ΟΕΥ ΕΔΣΝΑ, παρεμποδίζεται κάθε διαδικασία συντεταγμένης παρακολούθησης υλοποίησης-αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ. Η αξιολόγηση των επιδόσεων και η ανάληψη διορθωτικών παρεμβάσεων, προαπαιτούμενο για τη διαχείριση των απορριμμάτων ακόμη και με τις ΣΔΙΤ, διατηρείται στον αέρα και εκτός υπηρεσιακής λειτουργίας του ΦοΔΣΑ. Τελικά, ποιος είναι ο επιτελικός ρόλος που επιφυλάσσουν στον ΕΔΣΝΑ με τις ΣΔΙΤ;
(Η προηγούμενη εμπειρία, λέει ότι η αρμοδιότητα για τις Μονάδες Επεξεργασίας ακολουθούσε τον πρώην Δ/ντή ΔΑΑ σε όλες τις μετακινήσεις τους .Τώρα που;;)
4.   Η απουσία μιας οργανικής μονάδας με αρμοδιότητα για το « προγραμματισμό- συντονισμό, παρακολούθηση υλοποίησης ΠΕΣΔΑ» μόνο ερωτηματικά δημιουργεί ακόμη και για την πρόβλεψη της νέας Διεύθυνσης Ποιότητας, Πρόληψης και Επαναχρησιμοποίησης.
Αν μέχρι τώρα κάποιοι, ανάμεσα τους και εγώ,  ασκούμε κριτική ότι το ΠΕΣΔΑ εκφυλίστηκε σε κατάλογο εργολαβιών προς δημοπράτηση, με αυτό το σχέδιο ΟΕΥ, έχω την γνώμη ότι οδηγούμαστε σε έναν Φορέα που εξυπηρετεί την αποσπασματική προώθηση έργων –προγραμμάτων και μόνο. Με ποια δομή και ποιες διαδικασίες διασφαλίζεται ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές θα έρχονται  δεύτερες και  θα υπηρετούν το κοινό συμφέρον;;
Τι εννοώ, για να καταλάβουμε όλοι και γιατί η οικονομική ισορροπία του ΕΔΣΝΑ, εν πολλοίς αφορά και το δικό μας ψωμί: Σήμερα, το ισχύον ΠΕΣΔΑ, όσον αφορά τις τοπικές δράσεις στους ΟΤΑ, «τα λέει όλα, χωρίς να λέει τίποτα» Όποιος θέλει επικαλείται τα Πράσινα Σημεία του ΠΕΣΔΑ, ζητά χρηματοδότηση και αν είναι τυχερός την παίρνει! Αξιολόγηση πώς η κάθε μεμονωμένη δράση εντάσσεται και εξυπηρετεί τις συνολικές ανάγκες (ΠΕΣΔΑ) δεν προβλέπεται. Αν διασφαλίζεται κάτι, είναι ότι η νέα Δ/νση θα μεριμνά για την εφαρμογή από τον ΕΔΣΝΑ του υπό εξέλιξη σχεδίου εθνικής εμβέλειας του ΥΠΕΚΑ για την πρόληψη των απορριμμάτων, αυτό που θα πληρώνουν οι ΟΤΑ χωρίς να έχουν καν ερωτηθεί. 
5.            Ειδική αναφορά για τις υπηρεσίες Πληροφορικής.
Στο σχέδιο ΟΕΥ, το αυτοτελές γραφείο Προέδρου «στεγάζει» την εξ ορισμού επιτελική υπηρεσία της Πληροφορικής. Μόνο στον Οργανισμό του ΕΔΣΝΑ γίνεται αυτό!
Η συγκεκριμένη πρόβλεψη :
α) ανάγει σε αποκλειστική δικαιοδοσία του Προέδρου την διαχείριση των πληροφοριών εισόδου –εξόδου στις εγκαταστάσεις  και
β) αποκόπτει από την υπηρεσιακή δομή και ιεραρχία  τη λειτουργία του SERVER και κυρίως τη διαχείριση πληροφοριών, αλλά ακόμη και την ανανέωση εξοπλισμού πληροφορικής
Εν κατακλείδι, θα περίμενε κανείς να προβλέπεται στον ΟΕΥ η οργανική μονάδα/-ες που έχει/-ουν αρμοδιότητα για τη σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου, για το ΠΕΣΔΑ,για την τήρηση βάσεως δεδομένων, για την παρακολούθηση των ΣΔΙΤ, για την συνεργασία με τους ΟΤΑ και για την συνεργασία με τα ΣΕΔ.Τίποτα από όλα αυτά δεν προβλέπεται στο σχέδιο του ΟΕΥ, δηλαδή δεν συνιστά μέρος των λειτουργιών του ΕΔΣΝΑ. 
Αντίθετα, επαφίεται στο αυτοτελές γραφείο ευθύνης Προέδρου το σοβαρό αντικείμενο συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών για τα απόβλητα.
Και επί πλέον,έχουμε τη μεγάλη κατάκτηση στη αναβάθμιση του δημοσίου, το σχέδιο του ΟΕΥ αναγνωρίζει το δικαίωμα στον  Προέδρο να συστήνει  ομάδα εργασίας!!! (Δεν χρειάζεται νόμο ο βασιλιάς για να κάθεται στο θρόνο, αγαπητοί συντάκτες του ΟΕΥ) !!
Η Διοίκηση με τη στρατιά των τεχνικών συμβούλων της δεν γνωρίζει τα αυτονόητα; Και βέβαια τα γνωρίζει !
Ποιος μπορεί να μιλήσει γι αυτά; Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΔΣΝΑ μπορεί! Θέλει;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Αυτή τη περίοδο, ( και γνώμη έτσι θα είναι μέχρι να προχωρήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος για τις ΣΔΙΤ)  παραμένουν σε εξέλιξη, από τις αρχές του 2011, οι 2  συμβάσεις με τους γνωστούς συμβούλους για την Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και την Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση. Περιφέρονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Περιφέρεια και όταν έρθει η ώρα θα αναζητήσουν υπογραφές από υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ!Εδώ η πρόβλεψη για τις ομάδες εργασίας έχει και άμεση  πρακτική αξία. Α
Εύλογα αναρωτιέται κανείς σε τι εξυπηρετεί το σχέδιο της Διοίκησης για το νέο ΟΕΥ του ΕΔΣΝΑ, πέρα από να διασκεδάσει προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές, ειδικά τη στιγμή που τα στοιχεία που υπάρχουν για το ρόλο του δημοσίου στις συμβάσεις ΣΔΙΤ μόνο καθησυχαστικά δεν μπορούν να είναι;  
Σίγουρα πάντως διευκολύνει τα κυβερνητικά σχέδια για τον απόλυτο έλεγχο του ΥΠΕΚΑ στη διαχείριση απορριμμάτων και την απαξίωση των ΦοΔΣΑ.
Ελπίζοντας ότι συμβάλλω  στην κατανόηση των δεδομένων
7/5/2013   Γ. Ασημακοπούλου

Επανεμφάνιση Στρος Καν και δυσοίωνες προβλέψεις για Ευρωπαϊκή και Ελληνική Οικονομία..

Του Αλέξανδρου Κόντη

Με ζοφερές προβλέψεις, τόσο για την ελληνική, όσο και συνολικά για την ευρωπαϊκή οικονομία έκανε την επανεμφάνιση του σε οικονομικό ακροατήριο, ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Μιλώντας για πρώτη φορά σε διεθνές συνέδριο μετά το γνωστό σκάνδαλο παρενόχλησης εργαζόμενης σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, ο 64άχρονος Γάλλος εξέφρασε την απόλυτη απαισιοδοξία του για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, την οποία στην ουσία κατηγόρησε για τα δεινά της Ελλάδας.
«Η Ευρώπη δυστυχώς δεν λαμβάνει ουσιαστικές αποφάσεις πριν οδηγηθεί στο γκρεμό. Ούτε και αυτή τη φορά βλέπω να αντιμετωπίζονται τα πραγματικά της προβλήματα», δήλωσε ο Στρος Καν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Καταπολέμησης της Κρίσης (World Anti-Crisis Conference), το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρου της Αστάνα, στο Καζακστάν.
«Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν έχει να κάνει με το χρέος αλλά με την ανταγωνιστικότητά της. Το χρέος είναι κάτι που αντιμετωπίζεται, σε χώρες όπως η Ελλάδα. Για την ανταγωνιστικότητα όμως η Ευρώπη δεν κάνει απολύτως τίποτα», εξήγησε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, προβλέποντας παράλληλα και την πρόκληση αναταραχών, αλλά και των περιορισμό της δημοκρατίας στην Ευρώπη, σε περίπτωση που τα δομικά οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπιστούν: «Είμαι απόλυτα απαισιόδοξος… Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική αστάθεια και αναταραχές, αλλά και έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη».
«Πρόντι, γύρνα πίσω»
Εκτός από τον Στρος Καν, το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καταπολέμηση της Κρίσης στην Αστάνα συγκέντρωσε σημαντικές προσωπικότητες που έχουν διαδραματίσει ρόλο ή και που συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ευρώπης, όπως ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, ο Κύπριος Νομπελίστας Οικονομίας Χριστόφορος Πισσαρίδης και ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Βιμ Κοκ. Άπαντες, συμμερίστηκαν την απαισιοδοξία του Στρος Καν.
«Βλέπουμε ότι η παγκόσμια οικονομία εξελίσσεται, η ευρωπαϊκή όμως όχι. Αυτή είναι αποκλειστικά μια ευρωπαϊκή κρίση, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε έναν ευρωπαϊκό διχασμό», δήλωσε ο Ρομάνο Πρόντι. «Η Γερμανία μπορεί να παίξει παγκόσμιο ρόλο μόνο αν είναι μέρος της Ευρώπης» είπε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός στην κατάληξη της ομιλίας του, για να προκαλέσει την επιδοκιμασία του Στρος Καν, ο οποίος δήλωσε «Ρομάνο, γύρνα πίσω σε παρακαλώ»…

Πηγή: Real.gr

Ο κλειδάριθμος της φυλακής των ενόχων και η τελική ρύθμιση της ζωής των Ελλήνων.

Ποιος σου είπε ότι η Ελλάδα μας γέμισε με ληξιπρόθεσμα χρέη?
Λάθος  μεγάλο! Οι χωματερές μας θα γεμίσουν με ληξιπρόθεσμους  ταγούς και λαγούς που θα προσπαθήσουν να φύγουν από την λαική οργή αλλά στο τέλος θα καταλήξουνν στα αζήτητα της Ιστορίας.
¨Μα τι είναι αυτά που λες?¨ ρώτησε την κυρία Ευφημία την γειτόνισσα μας  ένα νέο παλληκάρι την στιγμή που μονολογούσε η καημένη αγανακτισμένη επιστρέφοντας από κάποια υπηρεσία.
..Όλα τα σφάζουν , όλα τα μαχαιρώνουν, ΟΛΑ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ, συνέχισε να μονολογεί.
Μας δίνουν μάλιστα και το κλειδί του παραδείσου που επαγγέλονται!! Να αυτό που το λένε ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ και πρόκειται να λύσει όλα τα προβλήματα μας!!
Ξέσπασε το νέο παιδι σε γέλια με το χιούμορ της κυρίας Ευφημίας. Του έριξε μια σοβαρή ματιά και κατάλαβε ότι αυτό δεν ήταν χιούμορ αλλά βαθύς πόνος για την κατάντια μας.

¨Πώς να σε παρηγορήσω καλή μου κυρία Ευφημία , τι να κάνω για σένα?¨ τις είπε με  απορία και σεβασμό .
Αν δεν το ξέρεις μάθε το ... Δέκα χρονών κοριτσάκι  στην γερμανική κατοχή το πρωί βοηθούσα την συγχωρεμένη μητέρα μου στα συσσίτια και το βράδυ μοίραζα τις προκηρύξεις που τύπωνε ο πατέρας μου για την αντίσταση. 

Ξέφευγα από τις περιπολίες των Γερμανών σαν σκιά και όταν γύριζα στο σπίτι όλη η οικογένεια έκανε το Απόδειπνο μπροστά στο αναμμένο κανδήλι στο εικονοστάσι μας και παρακαλούσαμε τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ να έρθει  η Λευτεριά μας μια ώρα αρχύτερα. Ο ΘΕΟΣ με αξιώνει να το ζήσω αυτό ακόμη μία φορά, αλλά τώρα δεν έχω εκείνη την νεότητα να τα ξαναβάλω με τους Ούννους –τοκογλύφους. Και εσύ ρε παλληκάρι μου τι κάνεις?

Όλες τις νύκτες ξημεροβραδιάζεσαι στο διαδίκτυο και κυνηγάς τις ψηφιακές σκιές των οικονομικών κατακτητών της έρμης πατρίδας που την ξεπουλάνε μισοτιμής στα παζάρια τους. Νομίζεις δεν σε βλέπω τα βράδια που το φώς σου είναι αναμμένο μέχρι τα ξημερώματα. Οι σημερινοί κατακτητές ξέρουν καλά την δουλειά τους. 

Παγίδεψαν τον ανθό της σκεπτόμενης νεολαίας μας και του ¨έδωσαν¨ σαν όπλα το τηλεχειριστήριο και το πληκτρολόγιο. Μπορεί να γίνει πόλεμος με αυτά?? Ούτε κουνούπι σκοτώνεις!!  Πάρε την κοπελιά σου , τους κολλητούς σου , τους συγγενείς σου και έξω από το σπίτι σου , εκεί έξω στη γειτονιά σου , γίνε κήρυκας και απόστολος της ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ από τα σκουπίδια που θέλουν να πνίξουν την ομορφιά της ζωής μας. Μην φοβάσαι τα ψοφίμια, μόλις ¨σηκωθείς¨ αμετάκλητα από τη καρέκλα σου , να ξέρεις κάτι σίγουρο ,θα τρίζουν οι καρέκλες των τοκογλύφων-τυράννων-παγιδευτών μας.

¨Μα κυρία Ευφημία και ειρηνικά κατεβήκαμε με σημαίες και πλακάτ και ξύλο φάγαμε και κοντέψαμε να πεθάνουμε από τα καπνογόνα¨
Αφού είσθε στουρνάρια ..καλά να πάθετε!! Καλά βρε  παλληκάρι μου δεν ξέρεις την υπηρεσία ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ και φυσικά δεν εννοώ την γνωστή ταχυδρομική υπηρεσία.  Με αυτό τον τρόπο γίνεται το κοινωνικό αντάμωμα της γειτονιάς και αυτό φέρνει το λαικό συναπάντημα στις πλατείες με ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν και διεκδικούν. 

Σήμερα πολλά μας ενώνουν και ασήμαντα μας χωρίζουν γιατί οι περισσότεροι πήραμε διαζύγιο από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Αν κατέβαινε η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με καθαρούς διεκδικητές σαν αρχή σε εκλογές θα έβγαινε πρώτη δύναμη και αυτό θα γινόταν γιατί αυτά τα δύο σημαντικά πράγματα οι μέσα και οι έξω εχθροί , μάς τα στέρησαν επίτηδες.
Κοίταξε να δεις αυτό που δεν έγινε μέχρι σήμερα από εσάς τους ξύπνιους!! Το έκανε ήδη η δυστυχία και οι τραγωδίες που κτύπησαν τις ΠΟΡΤΕΣ των Ελλήνων τα τελευταία τρία χρόνια και ωρίμασαν το μυαλό τους για να διεκδικήσουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τους.
Για σκέψου να κοιμάσαι Ελεύθερος και να ξυπνάς σκλάβος σε τοκογλύφους!! Είναι αποκρουστικό και ανυπόφορο.

Λοιπόν τελεία και παύλα, τα λαμόγια από μόνα τους τελείωσαν γιατί κατάντησαν τις ημέρες μας ληξιπρόθεσμες!!!
Με κλειδάριθμο θα μπούνε φυλακή για να μπορέσουμε μετά να ρυθμίσουμε τις ζωές μας παστρικά και τίμια.

Τα λόγια της λεβέντισσας κυρίας Ευφημίας ήταν απανωτά χαστούκια πρώτα σε εμένα, που έγινα μάρτυρας αυτού του διαλόγου σε μία αυλή γειτονιάς ,αλλά πιστεύω ότι αλλοίωσαν και τον συνομιλητή της που μετά μου εκμυστηρεύθηκε,  ότι από τα λόγια της σεβάσμιας γερόντισσας ενώθηκε  για πρώτη φορά με την ζωντανή ιστορία αυτού του κατατρεγμένου τόπου. 

Επί πολλή ώρα μετά στο κεφάλι μου κουδούνιζε  ένας παράξενος λογισμός που μου έλεγε ¨αυτοί που σπείρανε τραγωδίες σε αυτόν τον Αγιοτόκο χώρο θα θερίσουν ανεμοστρόβιλους¨ και αυτοί που σήκωσαν την νοητή μάχαιρα της  κοινωνικής εξαθλίωσης εναντίον του αθώου λαού θα πάρουν ίδια γεύση  κατά το ευαγγελικό ¨μάχαιρα έλαβες, μάχαιρα θα λάβεις¨


ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ    
http://attikanea.blogspot.gr/

Η μαστεκτομή και η λοβοτομή..

Του Στέλιου Κούλογλου 

Δύο πρόσφατες ανακοινώσεις μας θύμισαν πόσο θρησκόληπτη είναι η χώρα. Η μία ήταν η ανακοίνωση του Αμβρόσιου, με την οποία ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κήρυξε τον ιερό του πόλεμο εναντίον του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το οποίο θα επιφέρει «την επικράτηση της αμαρτίας και της διαστροφής». Μας περιμένει κάτι σαν τη Δευτέρα Παρουσία: «Η Ομοφυλοφιλία, η πορνεία και κάθε είδους διαστροφή θα κυριαρχήσουν ολόγυρα και οι έμποροι ναρκωτικών καθώς και τα "βαποράκια" τους θα κινούνται ελεύθερα!». Μέχρι και «ο Γυμνισμός θα είναι ελεύθερος!».  
Ο Αμβρόσιος, που έχει υιοθετήσει την κουλτούρα της Χρυσής Αυγής, δεν εκφράζει τις απόψεις της πλειονότητας της Εκκλησίας, στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος προσπαθεί να δώσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Είναι απομονωμένος. Όμως, με την εξαίρεση της Σαουδικής Αραβίας, τέτοια φανατίλα δεν θα έσκαγε μύτη σε καμία πολιτισμένη χώρα του πλάνητη.    
Η άλλη ανακοίνωση ήταν του γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ, με την οποία η συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ κατήγγειλε τα δημοσιεύματα για τη μαστεκτομή της Αντζελίνας Τζολί: «Αν οι αστοί δημοσιογράφοι, και όχι μόνο, θέλουν να προβάλλουν καρκινοπαθείς αγωνίστριες και αγωνίστριες με μαστεκτομή που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ας έρθουν σ' εμάς. Έχουμε να τους δείξουμε εκατοντάδες εργάτριες, άλλες λαϊκές γυναίκες που εξακολουθούν, παρά την αρρώστια, να δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, τη μάχη του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών χωρίς νταντάδες, τη μάχη συμμετοχής στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες. Αυτές οι γυναίκες για τις οποίες όλοι εσείς, αστική τάξη και κολαούζοι, νιώθετε μίσος είναι τα αληθινά πρότυπα, άξια θαυμασμού, και είναι χιλιάδες τέτοιες ανώνυμες γυναίκες στη χώρα μας και διεθνώς».  
Μένεις άναυδος. Να σχολιάσεις την ηλιθιότητα; Την αγένεια απέναντι σε μια γυναίκα που, παρότι σταρ, είχε το θάρρος να ανακοινώσει το πρόβλημά της, σώζοντας ίσως τις ζωές όσων θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της; Την έλλειψη ανθρωπιάς; Τη διάκριση του καρκίνου σε προλεταριακό και μπουρζουάδικο; Πρέπει να ψάξει κανείς στις πιο μαύρες σελίδες του σταλινισμού για να βρει ανάλογη εκδήλωση μίσους.  
Όπως ο Αμβρόσιος, έτσι και το ΚΚΕ αποτελεί διεθνώς μοναδική περίπτωση. Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, τα Κ.Κ. σε όλο τον κόσμο είτε διαλύθηκαν, είτε ανασυγκροτήθηκαν, αναζητώντας διαφορετικούς δρόμους για την επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης. To KKE έχει αυτοαπομονωθεί - ακόμα και στις διαδηλώσεις ή τις απεργίες το ΠΑΜΕ του κάνει τα πάντα χώρια. Πώς θα έρθει ο σοσιαλισμός, όταν το κόμμα χάνει συνεχώς δυνάμεις, αλλά αρνείται να κάνει την οποιαδήποτε συμμαχία; Μάλλον θα ξυπνήσουμε κάποια μέρα με σοσιαλισμό. Έστω και αν η κομμουνιστική Δευτέρα Παρουσία έχει λιγότερες πιθανότητες να συμβεί και από αυτή του Αμβρόσιου...  
Το Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ η «αριστερή πλατφόρμα» πρότεινε στο πρόγραμμα εξουσίας του κόμματος μια Δευτέρα Παρουσία light: τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ, τη στιγμή που ο νέος γραμματέας του εκλέχτηκε ακριβώς επειδή θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οποιονδήποτε εκτός Περισσού αιρετικό και προδότη.    
Το άλλο κρίσιμο θέμα που απασχόλησε την ίδια συνεδρίαση ήταν η αντίρρηση κάποιων από τις περίφημες συνιστώσες να ενσωματωθούν στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μερικών από αυτές μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις τελευταίες εκλογές 1.650.000 ψήφους. Υπήρξαν παράλληλα προειδοποιήσεις το κόμμα να μην «ενσωματωθεί στο σύστημα» βάζοντας νερό στο κρασί του, στην πραγματικότητα δηλαδή να μη διεκδικήσει την κυβέρνηση, με τους αναγκαίους συμβιβασμούς που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Λες και όλοι οι συμβιβασμοί που είναι απαραίτητοι και στην πολιτική και στη ζωή ισοδυναμούν με προδοσία.  
Στις σοβαρές χώρες του κόσμου οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χωρίς την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν σοβαρές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Οι Αμερικανοί αριστεροί λένε τώρα ότι μπορεί το κίνημα Occupy Wall Street να συντάραξε τις ΗΠΑ για 2-3 μήνες, αλλά σήμερα τον τόνο δίνει το υπερσυντηρητικό Κόμμα του Τσαγιού με τους βουλευτές που το υποστηρίζουν κ.λπ. Στην Ελλάδα που καταρρέει, αυτό που σήμερα θα βοηθούσε τους φτωχούς και τις ασθενέστερες ομάδες που υποφέρουν είναι μια κυβέρνηση που θα τους ανακούφιζε και θα έβαζε μπροστά να λύσει τα προβλήματά τους. Για να αποδείξουν ότι είμαστε θρησκευόμενη χώρα, αυτοί φιλονικούν για το φύλο των Αγγέλων.
Άρθρο για τη Lifo.gr via http://tvxs.gr/

Να ασκηθεί δίωξη στον Βενιζέλο λένε γνωστοί ποινικολόγοι

Να ασκηθεί δίωξη στον Βενιζέλο λένε γνωστοί ποινικολόγοι

Να ασκηθεί δίωξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο για υπεξαγωγή της λίστας Λαγκάρντ αλλά και ψευδομαρτυρία υποστηρίζουν γνωστοί ποινικολόγοι οι οποίοι μίλησαν στο koutipandoras.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως μη αρμόδιος υπουργός, αλλά ως απλός βουλευτής, κρατούσε επί επτά μήνες τη λίστα στο σπίτι του, ενώ όφειλε να την έχει διαβιβάσει στις αρμόδιες Αρχές, δεδομένου ότι, όπως αποκαλύφθηκε, η λίστα έφθασε επίσημα στη χώρα μας για φορολογική χρήση.


Διαβάστε τις απόψεις τους:


Σπύρος Φυτράκης:
Σπύρος Φυτράκης:
Εξαρτάται πόσο αυστηρά ερμηνεύεται ο νόμος για τον κάθε πολίτη. Θεωρητικά πρέπει να ασκηθεί δίωξη.




Χάρης Οικονομόπουλος
Χάρης Οικονομόπουλος:
Εκκωφαντική και βαριά η αποκάλυψη των εγγράφων. Ανοίγει τεράστιο ζήτημα που ξεπερνά τα νομικά πλαίσια. Έχει σοβαρότατες ευθύνες οποιοσδήποτε γνώριζε την ύπαρξη αυτών των εγγράφων και όχι μόνο ο Ευάγ. Βενιζέλος.



Βασίλης Καπερνάρος
Βασίλης Καπερνάρος:
Εάν αποδειχθεί η υπεξαγωγή εγγράφου, πρέπει να ασκηθεί δίωξη.




Φραγκίσκος Ραγκούσης
Φραγκίσκος Ραγκούσης:
Σαφέστατα πρέπει να ασκηθεί δίωξη. Η λίστα έφθασε στην Ελλάδα για να επιληφθούν οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές. Εκείνος που κράτησε τη λίστα στο σπίτι του, έχει κάνει υπεξαγωγή έγγραφου.



Γιάννης Βλάχος:
Γιάννης Βλάχος:
Σίγουρα τόσο ο Ευαγ. Βενιζέλος όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν διαπράξει το αδίκημα της ψευδομαρτυρίας καθώς επίσημα κατέθεσαν τις συνθήκες παραλαβής της λίστας από τις γαλλικές Αρχές. Σε ότι αφορά την υπεξαγωγή, όπως αναφέρεται στο άρθρο 242 παράγραφος 2 του ποινικού κώδικα αν στοιχειοθετείται παρακράτηση εγγράφου από υπηρεσιακό παράγοντα τότε προβλέπεται από το νόμο η τιμωρία του.




Σαμουήλ Αλχανάτης:
Αν υφίσταται πράγματι υπεξαγωγή, δηλαδή υπάρχει δόλος, πρέπει να ασκηθεί δίωξη.


Κατερίνα Τζέλη:
Δεν είναι μόνο υπεξαγωγή εγγράφου αλλά και παράβαση καθήκοντος. Η Ελλάδα με τη Γαλλία το 1963 είχαν υπογράψει τη φορολογική σύμβαση. Σ” αυτή τη περίπτωση δόθηκε επίσημα από τη Γαλλία μέσω της πρεσβείας το cd κι έπρεπε απευθείας οι αρμόδιοι να ξεκινήσουν τους ελέγχους. Κατά την άποψη μου πρέπει να διαταχθεί άμεσα προκαταρκτική έρευνα για να ερευνηθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τις ποινικές διώξεις.


Aνδρέας Αναγνωστάκης:
Αν πράγματι η λίστα ήρθε επίσημα στην Ελλάδα, και αν προκύπτει απόκρυψή της από μη αρμόδιο πρόσωπο, τότε η δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει αυτεπαγγέλτως και να ασκήσει δίωξη.


Γιάννης Καρούζος
Γιάννης Καρούζος:
Είναι αυτονόητο πως αν ένας απλός πολίτης κάνει κάποια παρανομία θα τιμωρηθεί. Σαφώς πρέπει να υπάρξει διερεύνηση η οποία γίνεται αυτεπάγγελτα. Διευρενητέο από τη δικαιοσύνη πρέπει να είναι μάλιστα και το γιατί προέβησαν σ” αυτή τη κίνηση και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν.

Αντιρατσιστικό-σοκ> Σκληροί χαρακτηρισμοί Βενιζέλου για Σαμαρά και οργή από τις εβραικές κοινότητες της Ευρώπης.




Eνα νέο μέτωπο με το Ισραήλ ανοίγει ο Ελληνας πρωθυπουργός αποσύροντας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κι αυτό ενώ επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για το κοινό ελληνοισραηλινό υπουργικό συμβούλιο.
Οι Ισραηλινοί με κάθε τρόπο, πολύ ανοιχτά και επιτακτικά έχουν ζητήσει από τον Σαμαρά να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με ημερομηνία 17-5-2013 ζητεί από την "κυβέρνηση και τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορές και να θωρακίσουν νομοθετικά τη δημοκρατία στη χώρα μας..."
Αντ΄αυτού βλέπουμε το Νομοσχέδιο να αποσύρεται μετ΄επαίνων του κ. Χαρ. Αθανασίου.
Από την Λειψία τώρα πηγές που πρόσκεινται στον Βενιζέλο υποστηρίζουν ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να περάσει το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο ακόμη κι αν χρειασθεί -ανοίγουμε εισαγωγικά για να βάλουμε μέσα με κάθε επιφύλαξη τα δικά του λόγια όπως μας μεταφέρθηκαν- "να αντικατασταθεί αν χρειασθεί στην πρωθυπουργία ο ακροδεξιός Σαμαράς ακόμη κι αν πρέπει να πάμε σε εκλογές πριν τις γερμανικές!.."
Το σενάριο αυτό λέγεται ότι συζήτησαν οι Βενιζέλος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ του SPD αυτές τις μέρες.
Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες εκτιμούν ότι θα καταφέρουν τελικά να κερδίσουν την πρωτιά στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Ακολoυθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του KIS>

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος επισημαίνει ότι την εβδομάδα που πέρασε,  υμνητές του Ναζισμού και ορκισμένοι αντισημίτες επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα Αντισημιτισμού και να στρέψουν την ελληνική κοινή γνώμη εναντίον των Εβραίων, εκτοξεύοντας εναντίον τους ασύστολες κατηγορίες, βασιζόμενοι σε ναζιστικού χαρακτήρα στερεότυπα.
 
Όταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υμνεί μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο ίδιο το προπύργιο της Δημοκρατίας, τον Ναζισμό και όταν αρχηγός κόμματος εκτοξεύει εναντίον των Εβραίων ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες, τότε ο ακραίος Αντισημιτισμός  απλώνει ανενόχλητα τα πλοκάμια του υποθάλποντας τα ίδια τα θεμέλια της Δημοκρατίας.     
 
Καλούμε την κυβέρνηση και τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορές και να θωρακίσουν νομοθετικά τη δημοκρατία στη χώρα μας, να διασφαλίσουν την ισονομία των Ελλήνων πολιτών, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ανεξαρτήτως φυλής χρώματος ή θρησκείας, και να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά κάθε απόπειρα αναβίωσης του Ναζισμού στην Ελλάδα.

Καλως ορίσατε στον φαρισαικό-δολοφονικο κόσμο της πλουτοκρατίας

Η Λιβύη πριν την πτώση του Καντάφι. Τα ΜΜΕ γιατί δεν μιλάνε τώρα για την Λιβύη;



1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.
2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο.
3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.

4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.
5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%.
6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.
7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).
8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.
9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.
10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν «παγώσει» παγκοσμίως).
11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει....... εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.
12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.
13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ.
14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.
15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.
16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα.Την βρηκατε;!
Οχι δεν είναι καμμιά από τις «πολιτισμένες» και βιομηχανικές χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου.Μιλαμε για την Λιβύη του «κακού» Καντάφι, ναι σωστά διαβάσατε και γι’ αυτο στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι: 
Total, ENI, BP,Repsol, Exxon Mobil, Chevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips.
Καλως ορίσατε στον φαρισαικό-δολοφονικο κόσμο της πλουτοκρατίας
 
 http://lalipouli.blogspot.com

Η Ισλανδία διέκοψε μονομερώς τις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ, η Ουγγαρία συγκρίνει τη Μέρκελ με τον Χίτλερ και τους ναζί

Αποδοκιμάζουν Γερμανία και ΕΕ Ούγγροι και Ισλανδοί!

Η Ισλανδία διέκοψε μονομερώς τις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ, η Ουγγαρία συγκρίνει τη Μέρκελ με τον Χίτλερ και τους ναζί



Διέκοψε επ' αόριστον -ίσως και για πάντα!- με μονομερή της απόφαση τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ η νέα δεξιά κυβέρνηση της Ισλανδίας. Πριν καν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο η κυβέρνησή τους, τα δύο κόμματα που θα τη συγκροτήσουν συμφώνησαν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα ότι σταματούν τις ενταξιακές συνομιλίες που είχε αρχίσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα μέχρι τα τέλη Απριλίου σε συνεργασία με την Αριστερά και τους Πράσινους.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός συνετρίβη στις εκλογές λόγω της ενδοτικής του στάσης απέναντι στην ΕΕ και τη Βρετανία και έτσι πρωθυπουργός θα είναι τώρα ο Σίγκμουντουρ Νταβίδ Γκουνλόιγκσον του κεντροδεξιού Προοδευτικού Κόμματος, υποστηριζόμενος και από το δεξιό Κόμμα της Ανεξαρτησίας. Ο Γκουνλόιγκσον θα είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ισλανδίας, ηλικίας μόλις 38 ετών. Ο αρχηγός του δεξιού κόμματος Μπγιάρνι Μπενεντίκτσον θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών. Τα δύο κυβερνητικά κόμματα δεν έκαναν καν τον κόπο να διαβουλευθούν με την ΕΕ για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων. Ούτε καν ενημέρωσαν επίσημα τις Βρυξέλλες, που πληροφορήθηκαν την είδηση από τα... τηλεοπτικά δελτία!

Τα κυβερνητικά ισλανδικά κόμματα μάλιστα συμφώνησαν ότι οι συνομιλίες δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν στο μέλλον, αν δεν προηγηθεί δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ισλανδικός λαός αν θέλει ή όχι ενταξιακές συνομιλίες, καθώς το κλίμα στην Ισλανδία είναι πλέον εξαιρετικά εχθρικό απέναντι στο ευρώ και στην ΕΕ, ιδίως μετά τα όσα έκαναν οι Ευρωπαίοι εναντίον της Κύπρου, με την κατάσχεση των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ. Ο νέος υπουργός Οικονομικών δήλωσε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου ότι η κατάσταση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη έχει χειροτερέψει τόσο πολύ, ώστε δεν είναι καν βέβαιο ότι το ισλανδικό κοινοβούλιο θα κρίνει κάποτε στο μέλλον αν θα διεξαχθεί όντως δημοψήφισμα για επανέναρξη των συνομιλιών. «Πιστεύουμε ότι οι ενταξιακές συνομιλίες άρχισαν χωρίς την αναγκαία υποστήριξη εκ μέρους της Ισλανδίας. Δεν θα τις συνεχίσουμε. Πρέπει επίσης να ακούσουμε τι έχει να πει η ΕΕ για την προσέγγισή μας. Ισως δεν θα έχει κανένα νόημα να κάνουμε δημοψήφισμα» υπογράμμισε.

Το πλήγμα από την Ισλανδία ήρθε προχτές, πριν καν κλείσει εβδομάδα από την πληρωμένη απάντηση που έδωσε στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ο επίσης δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, συγκρίνοντας τις σημερινές μεθόδους του Βερολίνου με εκείνες της ναζιστικής Γερμανίας.

Η ιστορία ξεκίνησε από τον κτηνώδη υποψήφιο καγκελάριο των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρικ, της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να... αποβληθεί (!) η Ουγγαρία από την ΕΕ, επειδή δεν συμμορφώνεται προφανώς με τη γερμανική γραμμή. Παίζοντας τον ρόλο του «καλού μπάτσου», η Μέρκελ είπε επί λέξει, απειλώντας τη Βουδαπέστη, αλλά προσπαθώντας να κάνει και χιούμορ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε την Ουγγαρία στον σωστό δρόμο, αλλά δεν θα στείλουμε αμέσως το ιππικό»!

Η απάντηση του Ούγγρου πρωθυπουργού ήρθε αμέσως συστημένη μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής που έχει κάθε Παρασκευή: «Οι Γερμανοί έστειλαν ήδη μια φορά το ιππικό τους στην Ουγγαρία και μάλιστα με τη μορφή των πάντσερ» δήλωσε αναφερόμενος στην εισβολή των ναζί στη χώρα του κατόπιν διαταγής του Αδόλφου Χίτλερ, τον Μάρτιο του 1944. «Παράκλησή μας είναι να μην τα ξαναστείλουν. Άλλωστε και τότε δεν ήταν καλή ιδέα και δεν λειτούργησε» πρόσθεσε ειρωνικά. Στη Γερμανία προκλήθηκε σάλος γιατί το κόμμα του Ορμπαν ανήκει κι αυτό, όπως το κόμμα της Μέρκελ, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Δεξιάς.

Για «φρικτές παρομοιώσεις με τους ναζί που μέχρι τώρα περιορίζονταν στους Ελληνες διαδηλωτές και τώρα ο Ορμπαν τις χρησιμοποιεί ακόμη κι αυτές» τον κατηγόρησε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Ρούπρεχτ Πολέντς. «Πρόκειται για λυπηρή παρεκτροπή, την οποία αποκρούουμε καθαρά» δήλωσε και ο φιλελεύθερος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβελε. Από κοντά και ο σοσιαδλημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ονειρεύεται να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν με την υποστήριξη της Μέρκελ: «Γελοία δήλωση, ανάξια σχολιασμού» χαρακτήρισε όσα είπε ο Ορμπαν.
 
 
 
 kostasxan.blogspot.g