ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Άνοιξε «παράθυρο» για αναξιοκρατικές προσλήψεις

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί διάταξη του πολυνομοσχεδίου το οποίο υπερψηφίστηκε την Κυριακή το βράδυ, καθώς αυτή θέτει εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ επικείμενες ολιγόμηνες προσλήψεις ανέργων στους δήμους και στις περιφέρειες. Στο tvxs.gr: Γ.Ραγκούσης: Από τη μία εξαγγέλλουν απολύσεις στο Δημόσιο και από την άλλη συνεχίζουν τα ρουσφέτια • Γ.Κατρούγκαλος: Δεκτικό παρεμβάσεων το γνωστό από τα παλιά καθεστώς προσλήψεων τύπου stage • ΑΔΕΔΥ: «Όχι» σε νέα ομηρεία συμβασιούχων • ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι έτσι ΔΗΜΑΡ: Το ενέκρινε και η task force

 «Αναφέρονται σε δήθεν έλεγχο της νομιμότητας από το ΑΣΕΠ, ενώ έχουν φροντίσει με ρητή διάταξη, στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο, να εξουδετερώσουν το ΑΣΕΠ εντάσσοντας τις προσλήψεις αυτές στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Ν.2190!», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας τη ρύθμιση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας και προβλέπει ολιγόμηνη απασχόληση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Επισημαίνοντας τον κίνδυνο αναβίωσης πρακτικών του πρόσφατου παρελθόντος, κατά τις οποίες το κομματικό πελατειακό σύστημα εκμεταλλευόταν την αδυναμία πολιτών που αναζητούσαν εργασία, δημιουργώντας παροδικές ρουσφετολογικές θέσεις εργασίας χωρίς προοπτική και πραγματικό κοινωνικό όφελος, χαρακτηρίζει στο tvxs.gr ψευδή τον ισχυρισμό της Ιπποκράτους ότι η διαδικασία θα κινηθεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Βλ. σημείο 5


Με το σημείο 5 η συγκεκριμένη κατηγορία προσλήψεων υπάγεται στις εξαιρέσεις από το καθεστώς προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

 
Την τεκμηρίωση του πρώην υπουργού Εσωτερικών, επί θητείας του οποίου καθιερώθηκε το ΑΣΕΠ ως καθολικός τρόπος προσλήψεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, υιοθετεί και η ΑΔΕΔΥ. Ακόμη και οι προσλήψεις που αφορούν σε εποχική εργασία οφείλουν να διεκπεραιώνονται μέσω ΑΣΕΠ, τονίζει στο tvxs.gr το μέλος του ΔΣ Τάνια Καραγιάννη, εκφράζοντας την αντίθεση της ΑΔΕΔΥ σε πρακτικές οι οποίες οδηγούν στην «ομηρεία» εργαζομένων.
 
Στην Ιπποκράτους επιμένουν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία προσλήψεων θα τηρήσει τις προδιαγραφές του ΑΣΕΠ και μάλιστα εκφράζουν δυσαρέσκεια για το γεγονός, όπως υποστηρίζουν, ότι δεν αναγνωρίζεται η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ (δική του πρόταση) να συνδράμει την καταπολέμηση της ανεργίας.
 
Στην ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν ως ένδειξη εγκυρότητας του μέτρου το γεγονός ότι το έχει εγκρίνει και η task force (ομάδα δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και συμπληρώνουν ότι στην περίπτωση ενστάσεων μπορεί στην πράξη να συμφωνηθεί ένα σύστημα προσλήψεων το οποίο «θα τελειοποιεί» την υφιστάμενη ρύθμιση και θα τη θέτει υπεράνω αμφιβολίας. 
http://tvxs.gr/

Αυτό είναι το test που θα υποβληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

206.000 θα το λάβουν, 12.500 θα απολυθούν


Την επόμενη εβδομάδα 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν το ερωτηματολόγιο, από το οποίο θα κριθούν αν θα είναι ανάμεσα στους 12.500 "πλεονάζοντες"...

- Δείτε τις ερωτήσεις που θα πρέπει να ανπαντήσουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου

- Ο προϊστάμενος θα πρέπει να γράψει τις διαφωνίες τους και να εγκρίνει τις απαντήσεις με την υπογραφή του

   Αυτοί οι 206.000 υπάλληλοι είναι οι πρώτοι
"τυχεροί" που θα το λάβουν για να το συμπληρώσουν. Σταδιακά θα το συμπληρώσουν όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου.
   Οι υπάλληλοι θα πρέπει να περιγράψουν τα καθήκοντα της θέσης εργασίας τους και από τις πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν από τα ερωτηματολόγια μέχρι τα τέλη Ιουνίου, θα κριθούν οι 12.500 πλεονάζοντες εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
   Το ΕΘΝΟΣ παρουσίασε κάποιες σελίδες από το ερωτηματολόγιο. Δείτε τις και... προετοιμαστείτε:

http://www.mylefkada.gr/2013/April/test2.jpg

 http://www.mylefkada.gr/2013/April/test3.jpg

http://www.mylefkada.gr/2013/April/test4.jpg 
   Κάθε υπάλληλος θα πρέπει να συμπληρώσει το ελάχιστο επίπεδο γνώσεων που απαιτείται για την εκτέλεση της εργασίας που καλείται να πραγματοποιήσει. Από τις απαντήσεις αναμένται να βγουν συμπεράσματα για υπαλλήλους υψηλών προσόντων που απασχολούνται σε θέσεις με μικρότερες απαιτήσεις αλλά και το αντίθετο.
   Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των περιγραμμάτων εργασίας αλλά και στην καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών θα παίξουν οι απαντήσεις της ενότητας 2.2 που αφορά την "εμπειρία". Οι υπάλληλοι μαζί με τους προϊσταμένους τους θα πρέπει να προσδιορίσουν τον χρνο που απαιτείται από έναν νέο υπάλληλο για να ενημερωθεί για τις εσωτερικές διαδικασίες.
   Επίσης, οι υπάλληλοι θα κληθούν να καταγράψουν τις υποθέσεις τις οποίες επιλύουν μόνοι τους και αυτές που παραπέμπουν στους ανώτερούς τους. Έτσι με τις πληροφορίες που θα αντληθούν από τη συγκεκριμένη ενότητα, αναμένεται να καταγραφεί ο αριθμός υποθέσεων που επιλύονται από τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους οι οποίοι μεταθέτουν τα "προβλήματα" στους προϊσταμένους τους.
   Τέλος, οι υπάλληλοι θα κληθούν να συμπληρώσουν αναλυτικά τις επαφές τους, δηλαδή πρόσωπα όπως προμηθευτές η ελεύθερους επαγγελματίες, με τους οποίους επικοινωνούν λόγω της εργασίας τους. Κάθε ερωτηματολόγιο θα έχει την έγκριση και την υπογραφή του προϊσταμένου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να καταγράψει τις διαφωνίες του με τις απαντησεις τυ εργαζόμενου.
http://tilevoasartas.blogspot.gr/

Μικροκομματικό παιχνίδι με την τροπολογία στην πλάτη 1,5 εκατ. ανέργων

Μικροκομματικό παιχνίδι εντυπώσεων από την μία πλευρά και μεσοπρόθεσμο σχέδιο νέων περικοπών σε μισθούς και συνάξεις από την άλλη, παίζεται το τελευταίο 24ωρο όχι μόνο στις πλάτες 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, αλλά και έμμεσα του συνόλου των εργαζομένων και των συνταξιούχων, από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τον κατώτατο μισθό.
 
Με μια τροπολογία - τρικ, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, την οποία επεχείρησαν να καλύψουν κάνοντας "κοινοβουλευτικά παράσιτα" η κυβέρνηση έδωσε τη χαριστική βολή στον κατώτατο μισθό, ο οποίος στο εξής θα έχει μόνον άνω όριο. Με βάση την τροπολογία "κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας", με τροπολογία του ΠαΣοΚ, που έγινε δεκτή από τον Γ. Στουρνάρα, οι άνεργοι που θα απασχοληθούν σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λαμβάνουν καθαρές αμοιβές έως 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως. Για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως. Αυτό σημαίνει πως ο εργοδότης θα μπορεί να πληρώνει τους απασχολούμενους και με 250... και με 200... και με 150 ευρώ...!
 
Η διάταξη αυτή αυτή δεν απέχει και πολύ από την πρόταση που είχε υποβάλει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, όταν είχε υποστηρίξει ότι οι άνεργοι πρέπει να δουλεύουν δωρεάν.
Σε ό,τι αφορά στην μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή θα προβλέπεται "ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας", όταν το επιτρέψουν τα δημόσια οικονομικά (ουσιαστικά μόλις επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα).
 
Από τις δύο πλευρές (κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ) διαρρέονται αποκλίνουσες εξηγήσεις για τα περιβόητα 490 ευρώ μηνιαίες απολαβές και οι οποίες έχουν μείζονα σημασία, κατά πολύ ευρύτερη του όποιου ποσού που θα εισπράττουν οι άνεργοι που προσλαμβάνονται. Και τούτο, διότι ανοίγει (αφού αν και δεν λεγινε δεκτή η συγκεκριμενη παράγραφος, ήλθε η επιφύλαξη για υιοθέτησή της σε κατοπινό χρόνο) ουσιαστικά ο δρόμος για μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε μια περίοδο κατά την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και με εκατομμύρια εργαζόμενους να απειλούνται με αύξηση εισφορών, περαιτέρω παράταση του εργασιακού βίου και με μελλοντικές συντάξεις πείνας.

Πηγή: avgi.gr

Η ΔΕΗ προβλέπει νέα έκρηξη των απλήρωτων λογαριασμών

Τους φόβους της ΔΕΗ για νέα έκρηξη των απλήρωτων λογαριασμών «μαρτυρά» η αύξηση κατά… 50% στην πρόβλεψή της για επισφάλειες το 2013!

Η επιχείρηση προχώρησε σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται και μέσα στους τέσσερις, μόλις, πρώτους μήνες του χρόνου, άλλαξε τις προβλέψεις της και αύξησε κατά 50% την εκτίμησή της για τους απλήρωτους λογαριασμούς το 2013.
Συγκεκριμένα, στις προβλέψεις ύψους 228 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης των τιμολογίων ρεύματος, προσέθεσε τώρα επιπλέον 110 εκατ. ευρώ, προσδιορίζοντας πλέον τις προβλέψεις για το 2013 στα… 338 εκατ. ευρώ.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τη γνωμοδότηση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΡΑΕ, αναφορικά με τον καθορισμό των εύλογων δαπανών της ΔΕΗ για τις ανταγωνιστικές δραστηριότητες της παραγωγής και της προμήθειας, καθώς και για το μέγιστο επιτρεπόμενο για φέτος έσοδο της επιχείρησης. Βάσει ακριβώς αυτών των προβλέψεων, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το Μάιο δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Πάνω από 500.000 οι απλήρωτοι λογαριασμοί
Η ραγδαία αύξηση των προβλέψεων για επισφάλειες από τη ΔΕΗ δείχνει την εικόνα που επικρατεί στην αγορά, τόσο λόγω της αδυναμίας των νοικοκυριών να πληρώσουν, η οποία επιτείνεται από την απόφαση της κυβέρνησης το «χαράτσι» να συνεχίσει να συνοδεύει, τουλάχιστον για φέτος, τους λογαριασμούς του ρεύματος.
Υπολογίζεται ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 και ότι οι συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ αγγίζουν τα 1,3 δισ. ευρώ. Η κατάσταση αυτή οδήγησε πρόσφατα τη διοίκηση της ΔΕΗ στο να βελτιώσει τις προϋποθέσεις για διακανονισμούς στην πληρωμή, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται παρόμοιο νέο πρόγραμμα που θα αφορά όλους τους καταναλωτές.

Πηγή: tanea.gr

H απίστευτη ...πασχαλινή αφίσα με το τεντωμένο δάκτυλο που τύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κεραμεικού

Και ξαφνικά, στο διαδίκτυο εμφανίστηκε και άρχισε να διαδίδεται με τρελούς ρυθμούς η αφίσα με τις πασχαλινές ευχές του ΣΥΡΙΖΑ Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού που δείχνει τί ακριβώς έχουμε στο χέρι μας...

Η αφίσα δείχνει ένα χέρι όπου ο δείκτης είναι ... αναμμένη λαμπάδα, ενώ δίπλα γράφει: Η ελπίδα είναι στο χέρι μας.


Πηγή:iefimerida.gr

Η Εργατική Πρωτομαγιά φοβάται τις... παραλίες

Το πάλαι ποτέ επίκαιρο σύνθημα «δεν είναι αργία, είναι απεργία» θα δοκιμαστεί στην πράξη κατά την αυριανή 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αντίστοιχα, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζομένους τόσο στην κινητοποίηση όσο και στις πορείες στις μεγάλες πόλεις και στην Αθήνα, όπου η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τα συνδικάτα θα επιχειρήσουν να δώσουν στην κινητοποίηση έντονο αντιμνημονιακό χρώμα, ευελπιστώντας στη συμμετοχή των εργαζομένων, που δεν θα επιλέξουν βόλτα στην παραλία ή στην εξοχή.

Στην 24ωρη απεργία την 1η Μάη μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τέτοιο τρόπο όμως ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να μετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Με στάσεις εργασίας σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ και 24ωρη απεργία σε Προαστιακό και ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα είναι ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ., ενώ οι συρμοί του Μετρό για το υπόλοιπο της ημέρας θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας λόγω της 24ωρης απεργίας στον Προαστιακό.

Επίσης, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ. και από τις 9.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Εξάλλου, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, η αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα Μνημόνια με την ανοχή και την ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς και ο τερματισμός της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρωτομαγιάτικης απεργίας.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι θα διατρανώσουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η τρόικα και οι οποίες οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

* Σε 24ωρη απεργία την Κυριακή του Πάσχα προχωρούν οι σιδηροδρομικοί, με αποτέλεσμα να μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ΟΣΕ, ενώ δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό το Μ. Σάββατο θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 6 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Πηγή: enet.gr

Οι Γερμανοί τραπεζίτες «έβαλαν στο μάτι» Μακεδονία και Πελοπόννησο

“ "Ψάχνονται" για επενδύσεις ”

Στην Καλαμάτα βρέθηκαν εκπρόσωποι του γερμανικού τραπεζικού ομίλου Sparkassen, που αποτελεί το φορέα μέσω του οποίου συνεργάζονται 423 ανεξάρτητες τοπικές τράπεζες της Γερμανίας.

Ο φορέας αυτός, με 15.000 καταστήματα σε όλη τη Γερμανία, ενδιαφέρεται να ιδρύσει πιλοτικά 2 τοπικές τράπεζες στην Ελλάδα. Οι εκπρόσωποί του, ο Νίκλαους Μπέργκμαν, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Sparkassen για τη διεθνή συνεργασία και ο δρ. Γιούργκεν Ένγκελ, αρμόδιος για τη συνεργασία με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον Οδυσσέα Αθανασιάδη, διευθυντή του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τόνισαν ότι ενδιαφέρονται για την ίδρυση τοπικής τράπεζας στην Πελοπόννησο και έτερης στην Κεντρική Μακεδονία.

Για την Πελοπόννησο, σκέπτονται την ίδρυση τράπεζας είτε στην Καλαμάτα είτε στην Πάτρα. Στόχος τους είναι να εστιάσουν στην εξυπηρέτηση του μικροκαταθέτη και στην παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην περιοχή όπου θα εδρεύει η τράπεζα. Οι δύο τράπεζες που πιλοτικά θα ιδρυθούν, στόχος είναι να αρχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι τέλους του έτους. Εάν η λειτουργία τους πετύχει, ο γερμανικός όμιλος θα επιδιώξει τη δημιουργία και άλλων ανά την Ελλάδα, με γοργούς ρυθμούς.

Ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ πρόκειται να συναντήσουν και τον Πρωθυπουργό.

Εντωμεταξύ την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον δήμο Καλαμάτας επισκέφθηκαν Γερμανοί από την Περιφέρεια Schwabisch Hall του κρατιδίου της Βάδης – Βυτεμβέργης, αναζητώντας πληροφορίες για επενδύσεις και διερευνώντας αν το κλίμα είναι θετικό γι΄ αυτούς.

Το Schwaebisch Hall αποτελείται από 30 Δήμους και Κοινότητες, στους οποίους κατοικούν περίπου 190.000 άνθρωποι και είναι μια περιοχή ημιαστική και αγροτική, με πολλά δάση, πύργους και κάστρα, στην οποία εδρεύουν βιομηχανίες κατασκευής μηχανημάτων, ηλεκτροτεχνίας, μεταλλοτεχνίας, ενώ έχει ανεπτυγμένη κτηνοτροφία (με έμφαση στους χοίρους και τις γαλοπούλες). Η Περιφέρεια έχει ευρείες αρμοδιότητες σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και διαθέτει εμπειρία σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που απέφεραν μεγάλη εξοικονόμηση πόρων σε ζητήματα καθημερινότητας και βελτίωση διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την συνάντηση αποφασίστηκε η συνεργασία στους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων, ιδιαίτερα στον τομέα της ανακύκλωσης, της ανάδειξης αγροτικών προϊόντων, της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, της δημιουργίας αγροτικών συμπράξεων, της κινητικότητας των νέων και του μαθητικού τουρισμού. Ενδιαφέρον έδειξαν οι Γερμανοί στην πρόταση του κ. Τατούλη για τη δημιουργία «Olive Shops», για τα υποπροϊόντα της ελιάς και του ελαιολάδου με φαρμακευτική χρήση, σημειώνοντας ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στη Γερμανική αγορά για εναλλακτικές θεραπείες με τις οποίες συνάδει απόλυτα.

Αντίστοιχα κατά την επίσκεψη της Γερμανικής αντιπροσωπείας στην Καλαμάτα αποφασίστηκε η διαμόρφωση πρωτοκόλλου συνεργασίας, το οποίο θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε σύσκεψη που έγινε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τοπικούς παράγοντες συζητήθηκαν πολλοί τομείς ενδιαφέροντας:

1. Τουρισμός. Ο Δήμος επιδιώκει συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο και παρουσία στην περιοχή του Schwaebisch Hall.

2. Πολιτισμός. Ο Δήμος επιδιώκει συνεργασία και στον τομέα του πολιτισμού με αυτή την περιοχή της Γερμανίας.

3. Επενδύσεις. Ο Δήμος προτίθεται να διευκολύνει τους υποψήφιους επενδυτές.

4. Διαχείριση απορριμμάτων. «Χρειαζόμαστε βοήθεια στη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων», είπε ο Δήμαρχος στους εκπροσώπους του Schwaebisch Hall.

5. Αγροτικά προϊόντα. Ο Δήμος επιθυμεί την εκπαίδευση αγροτών στην περιοχή αυτή της Γερμανίας.

6. Αδέσποτα ζώα. Ο Δήμος επιδιώκει τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και της περιοχής όσον αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και επιζητεί τη βοήθεια των ειδικών του Schwaebisch Hall.

ΠΗΓΗ: morianow.gr

Μισθό 376 ευρώ ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία με (ν)τροπολογία της τελευταίας στιγμής

  Στάθης Διομήδης news247

Προχθές το βράδυ, με την πάγια τακτική των τελευταίων ετών, συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και υπερψηφίστηκε μέσα σε μία συνεδρίαση, ένα πολυνομοσχέδιο-μικρό μνημόνιο, λαίλαπα εις βάρος των πολιτών. Όποιος διαβάσει το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε, θα καταλάβει ότι ξεκινά η εαρινή επίθεση της κυβέρνησης στο λαό με στόχο όχι μόνο την ιδιωτική περιουσία αλλά και τον ίδιο τον πολίτη.
Μια ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία κατατέθηκε τροπολογία προς ψήφιση από το ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών. 
 Μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής που δεν αναγνώστηκε καν, στην ολομέλεια του σώματος. Η τροπολογία βεβαίως ψηφίστηκε από την τρικομματική πλειοψηφία με χαρά καθώς ανοίγει το δρόμο για να φθάσει ο κατώτατος μισθός στα 376 ευρώ.
Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει  για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα
προγράμματα της Αυτοδιοίκησης, μέσω ΟΑΕΔ,  καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους άνω των 25 ετών, ενώ για κάτω των 25 ετών οι απολαβές θα είναι 17,1 ευρώ ημερησίως και δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.
Δηλαδή για να πάρει κάποιος τα 490 ή τα 427 ευρώ θα πρέπει να εργαστεί 25 ημέρες. Εάν  εργαστεί 22 ημέρες το μήνα όπως προβλέπεται  για τους εργαζομένους στην αυτοδιοίκηση, τότε ο μηνιαίος μισθός θα είναι  για τους άνω των 25 ετών 431 ευρώ και  για τους κάτω των 25 ετών θα είναι 376 ευρώ!!!
Με αφορμή τη μείωση της ανεργίας και κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας ανοίγει ο δρόμος για μισθούς  κάτω από 400 ευρώ μηνιαίως.
Όλοι καταλαβαίνουν  ότι η νέα μορφή  εργασιακών stage που ετοιμάζει η κυβέρνηση με αυτή την τροπολογία που ψήφισε, δε θα είναι κάτι προσωρινό και αποσπασματικό. Θα είναι η αρχή της μείωσης και άλλο του κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μισθός ο οποίος, οδεύει ταχέως στον αρχικό στόχο της τρόικα τα 360 ευρώ το μήνα. Με αυτή την επιλογή η κυβέρνηση δείχνει για ακόμη μια φορά το πρόσωπο του σχιζοφρενικού νεοφιλελευθερισμού που την περιβάλλει.
Υ.Γ. Για ακόμη  μία φορά ο Πρωθυπουργός απαξίωσε το Ελληνικό κοινοβούλιο καθώς εμφανίστηκε μόνο για να ψηφίσει και επέλεξε το δρόμο της σιωπής εντός της αιθούσης…
* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
D

Ιδού η περίφημη επανεκκίνηση των έργων της Ολυμπίας Οδού


Πριν από μια βδομάδα περίπου στήθηκε μία επικοινωνιακή φιέστα απο την πλευρά της κυβέρνησης: Η περίφημη επανεκκίνηση των έργων της Ολυμπίας Οδού, ένα προσωπικό στοίχημα του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Χατζηδάκη. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Νίκος Τσούκαλης μετέβησαν στην περιοχή προκειμένου να επιθεωρήσουν την επανεκκίνηση των έργων. Με τη μόνη διαφορά ότι η περίφημη επανεκκίνηση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια καλοστημένη επικοινωνιακή φιέστα, σύμφωνα με καταγγελίες πρώην εργαζομένων.
Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Γαλαρία, Θεόδωρος Τσελέπης στην φιέστα που παρουσιάστηκαν ως επανεκκίνηση της Ολυμπίας Οδού, μεταφέρθηκαν εργάτες του ΑΚΤΩΡ από εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑΣ», οι οποίοι ντύθηκαν με γιλέκα της «Ολυμπίας Οδού» και παρίσταναν πως εργάζονται.
Επίσης σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, μεταφέρθηκαν φορτηγά της εταιρίας «ΣΒΩΛΟΣ» από το λιμάνι της Πάτρας,τα οποία βαφτίστηκαν φορτηγά της Ολυμπίας Οδού και θα κάνουν πως εργάζονται. Μεταφέρθηκαν επίσης τέσσερα τουλάχιστον ημιφορτηγά 4Χ4 κίτρινου χρώματος του αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑΣ» και με πρόχειρο ταμπελάκι «Ολυμπία Οδός» θα κάνουν πως εργάζονται στα εργοτάξια της «Ολυμπία Οδός».
Το www.koutipandoras.gr δημοσιεύει φωτογραφίες ντοκουμέντα οι οποίες είναι απο το Δρέπανο Αχαϊας και την Παναγοπούλα. Πρόκειται για ένα από το μεγαλύτερα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, στο οποίο έως και το 2011, η εταιρεία Vinci απασχολούσε 350. Οι εικόνες τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσελέπης μιλούν από μόνες τους. Εγκατάλειψη, σκουριασμένα μηχανήματα, και εργασίες παρατημένες. Τίποτα δηλαδή που να θυμίζει επανεκκίνηση έργων.

















Πηγή galaria2010.blogspot.gr
Διαβάστε σχετικά
Επικοινωνιακή φιέστα χωρίς ουσία η επανεκκίνηση των έργων της Ολυμπίας Οδού

Παράταση μέχρι τις 30 Αυγούστου για τους κωδικούς του TaxisNet


Ημερομηνία: 30/04/2013 14:20
Νέα προθεσμία για τους κωδικούς του TaxisNet δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.
Συγκεκριμένα από τις 30 Απριλίου που ήταν η προθεσμία παρατείνεται μέχρι και τις 30 Αυγούστου η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που είναι φυσικά πρόσωπα και ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει.

Συνεπώς, οι κωδικοί που έχουν τα φασικά πρόσωπα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TaxisNet, διατηρούνται σε ισχύ και με αυτούς θα μπορούν να υποβάλλονται κάθε είδους δηλώσεις.


Πηγή: Το Ποντίκι

Κατά 50% έχει βουλιάξει το εισόδημα εργαζόμενων και συνταξιούχων


Ημερομηνία: 30/04/2013 10:25
Αντιμέτωπους με δραματικές μειώσεις μισθών, απολύσεις, λουκέτα και ρεκόρ ανεργίας βρίσκει τους Έλληνες η εργατική Πρωτομαγιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα πριν από το 2010 βρισκόταν στο 60% του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Με τις μειώσεις που έχουν γίνει την τελευταία τριετία το ποσοστό αυτό έχει διαμορφωθεί στο 49%, πράγμα που σημαίνει ότι ο έλληνας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό παίρνει κάτι λιγότερο από τα μισά χρήματα που εισπράττει ο μέσος ευρωπαίος στις αναπτυγμένες χώρες, όπως αναφέρουν Τα Νέα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΕΕ:

Από το 2010 έως το τέλος του 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν χάσει το 50% του εισοδήματός τους.
Στο τέλος του 2012 περίπου 3.900.000 άνθρωποι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας από 2.200.000 το 2009.
Με βάση τα στοιχεία της ΕΕ, οι Έλληνες εργάζονται κάθε χρόνο 160 ώρες περισσότερο σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ των 15 και 60 ώρες περισσότερο σε σύγκριση με την ΕΕ των 27.


Πηγή: in.gr

Τράπεζα «τράβηξε» το δωρόσημο άνεργου οικοδόμου!


Ημερομηνία: 30/04/2013 11:11
Καταγγελία κατατέθηκε σήμερα στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τρίτεκνο, άνεργο από οικοδόμο μέλος της Ενωσης, που αφορά σε "επιθετική" πολιτική Τράπεζας στα Χανιά, η οποία του παρακράτησε όπως είπε το δωρόσημο, το βοήθημα, που παίρνουν οι οικοδόμοι για το Πάσχα.

Πρόκειται για άνεργο, τριτεκνο οικοδόμο, ο οποίος  βρέθηκε σε αδυναμία πληρωμής του στεγαστικού δανείου που είχε στην Τράπεζα, εντάχθηκε στα υπερχρεωμένα  νοικοκυριά  (ν. Κατσέλη) και ενώ βρίσκεται στη διαδικασία κατάθεσης αίτησης στο Ειρηνοδικείο, μια και η Τράπεζα αρνήθηκε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η Τράπεζα του πήρε από τον λογαριασμό του, τα λιγοστά ευρώ που θα έμπαιναν στην οικογένεια, το δωρόσημο που ήταν 415,02  Ευρώ.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης χαρακτηρίζει κοινωνικά και νομικά άδικη την κίνηση της Τράπεζας, σε βάρος του καταναλωτή, και την καλεί να παύσει να έχει στο ενεργητικό της αλλά και στον σχεδιασμό της τέτοιες πολιτικές όπως αυτή που καταγγέλλεται.


Πηγή: briefingnews

Απεργία διαρκείας στις λαϊκές αγορές


Ημερομηνία: 30/04/2013 13:10
Απεργία διαρκείας, από την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, έως ότου ανατραπεί ο νέος νόμος που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αλλαγή αυτή καταργεί την ισοβιότητα της άδειας και εισάγει την ισχύ της για τρία χρόνια και, στη συνέχεια, τη διεκδίκηση εναπαναδειοδότησης των πωλητών, μαζί με τους υπόλοιπους που αιτούνται αδείας. Ουσιαστικά, η αλλαγή καταργεί: - Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας των πωλητών, αφού τα τρία χρόνια, δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης, οποιασδήποτε επένδυσης εκ μέρους τους.

- Την υιοθέτηση και εξυπηρέτηση, οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουν, αν μετά από τρία χρόνια, θα έχουν εργασία ή όχι.

- Τη λαϊκότητα, την αμεσότητα, την ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στη χώρα, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία.

«Έχουμε μάλιστα, την πεποίθηση ότι, σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδεια μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιριών στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο να αλωθεί από τα ολιγοπώλια. Η απεργία αποφασίστηκε διότι η όλη πολιτική, επειδή εφαρμόζεται αιφνιδιαστικά, χωρίς κανένα διάλογο, αντιδημοκρατικά καταστρέφει τις ζωές μας, τις οικογένειες μας, το παρών και το μέλλον μας, μαζί με όλα τα άλλα μέτρα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Με προτάσεις για απεργία στις πανελλαδικές συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ


Ημερομηνία: 30/04/2013 13:13
Με προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης εκτάκτως το ΔΣ της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) για το θέμα της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα σχολεία από την επόμενη χρονιά.
Η  πρόταση που θα προκύψει από την σημερινή συνεδρίαση θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 18 Μαΐου στη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ.
Πάντως για να εγκριθεί η πρόταση απαιτείται τα 2/3 των ψήφων  της γενικής συνέλευσης.
 Οπως είναι γνωστό, τα μαθήματα στα σχολεία λήγουν εφέτος  στις 15 Μαΐου και οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 17 του μήνα.


Πηγή: tovima

«Με τη φρεσκάδα της οργής μας να ξαστερώσουμε το Αύριο»: κάλεσμα από τους εργαζόμενους στην πρόληψη της εξάρτησης


Ημερομηνία: 30/04/2013 13:15
Το κάλεσμα για την αυριανή απεργία από το Σωματείο των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών:


 1η ΜΑΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ!

Καλούμε τα Μέλη του Σωματείου σε συμμετοχή στην Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στις κατά τόπους διαδηλώσεις. 

Γιατί είν’ αλύγιστη η λαχτάρα για ξάνοιγμα κι ανασασμό.

Γιατί με τον ιδρώτα και το καρδιοχτύπι μας πλάθουμε όλους τους κόσμους.  

Γιατί κυλάμε από αιώνες, να συναντήσουμε τα όνειρά μας, μεθώντας το χώμα.

Με τη φρεσκάδα της οργής μας και την ορμή της ενότητάς μας, να ξαστερώσουμε το Αύριο.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Νεολαία ΣΥΝ: "Ζωές και δικαιώματα δεν μπαίνουνε στον πάγο, μας έμαθε πολλά το αίμα του Σικάγο!"


Ημερομηνία: 29/04/2013 19:25
Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την Εργατική Πρωτομαγιά
Ολόκληρη η ανακοίνωση

Από την Αμερική των τελών του 19ου αιώνα ως την Ελλάδα των αρχών του 21ου, πολλά έχουν αλλάξει, ένα όμως φαίνεται να είναι κοινό:  Η αντίληψη ότι η «ανάπτυξη» πρέπει να περνάει μέσα από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, μέσα από τον ευτελισμό κάθε έννοιας αξιοπρέπειας. Μόλις χθες ψηφίστηκε τροπολογία για την ανεργία, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στους εργοδότες, να δίνουν μισθό κάτω από τον ήδη εξευτελιστικό μισθό της ΕΓΣΣΕ. Μόλις πριν λίγες μέρες στη Μανωλάδα πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ μετανάστες εργάτες, επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τις ομοιότητες και τις διαφορές. Δε συμμεριζόμαστε την «έγνοια» της τρικομματικής κυβέρνησης και των λοιπών εταίρων, για το μέλλον μας, γιατί οι ζωές μας δε χωράνε σε μισθούς 400€. Απέναντι στο γνωστό μοτίβο των μνημονιακών εκβιασμών, εμείς αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές και γενιές εργαζομένων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Απέναντι στα σχέδια «για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα των νέων», εμείς δινόμαστε στον αγώνα για αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ισότητα. Διαλέγουμε την ανατροπή στο σήμερα, με όχημά μας την Αριστερά και με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς.  Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη των διακρίσεων φύλου και φυλής σε μια κοινωνία χωρίς μνημόνια.

Ας κάνουμε την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά την αρχή διεκδικητικών αγώνων, που θα ανατρέψουν όσο πιο γρήγορα αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της, που γεννά ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση, κοινωνική απόγνωση. Οι αγώνες μας να καταργήσουν στους δρόμους τα Μνημόνια.

Όλες και όλοι όλες στην πορεία με προσυγκέντρωση στις 10:30 στα Χαυτεία

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

ΠΑΣΟΚ: Άντε γαμήσου εργατιά!


Ημερομηνία: 29/04/2013 21:03
Του Πίκου Απίκου
Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι την τροπολογία, νόμο πλέον, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τους μισθούς όσων απασχοληθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των δήμων. Χιλιάδες οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους και με δάκρια στα μάτια αποθεώνουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (αν τον λένε έτσι αυτόν τον τύπο) ανεμίζοντας σημαίες της Ζίμενς και κρατώντας φωτογραφίες του Λιακουνάκου, του Λαυρεντιάδη και της οικογένειας Μπόμπολα. Το σύνθημα το «ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» δονεί το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, από χθες, κυκλοφορούν πάρα πολλοί… κοψοχέρηδες, προφανώς καλοί άνθρωποι που την πάτησαν στις εκλογές του Ιουνίου και ψήφισαν αυτόν τον απατεώνα τον Τσίμπλα.

Μέσα στο γενικό κλίμα ενθουσιασμού, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μία μεγάλη νίκη όποτε και να γίνουν οι επόμενες εκλογές, θλιβερή εξαίρεση αποτελεί ο ΤΣΥΡΙΖΑ, που στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τους τεμπέληδες και τα προνόμια τους επιχειρεί να διαστρεβλώσει το νόημα και το περιεχόμενο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για τους μισθούς όσων απασχοληθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των δήμων.

Παρακολουθήστε την αθλιότητα: Σήμερα στα προγράμματα που τρέχουν οι μισθοί, αν και δεν καταβάλλονται, έχουν οριστεί στα 625 ευρώ. Την εποχή που ορίστηκε αυτό το ποσό ο κατώτερος μισθός ήταν στα 740 ευρώ. Άρα τώρα, πολύ λογικά, αφού ο κατώτερος μισθός είναι στα 581 ευρώ, δεν πρέπει ο μισθός όσων απασχοληθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας να πέσει στα 490 ευρώ; Φυσικά και πρέπει, αφού τα 625 είναι περισσότερα από τα 581. Όποιος δεν μπορεί να δει την αδικία, όποιος δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του φορτίου της κοινωνικής δικαιοσύνης που κουβαλάει η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ προφανώς είτε είναι στην εντατική κάποιου νοσοκομείου είτε είναι άνθρωπος του Τσίμπλα και του ΤΣΥΡΙΖΑ.

Οι γελοίοι, του Τσίμπλα και του ΤΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπουν ότι στη γειτονική ΠΓΔΜ ο μέσος – και όχι ο κατώτερος μισθός – είναι κάτω από 490 ευρώ. Οι γελοίοι, του Τσίμπλα και του ΤΣΥΡΙΖΑ, από τη μία παριστάνουν τους διεθνιστές και από την άλλη θέλουν στην Ελλάδα οι μισθοί να είναι υψηλότεροι από τη Λετονία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιπποκράτους: «Σήμερα είναι μία νέα μέρα. Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι περήφανοι για το ΠΑΣΟΚ και τον εθνάρχη Ευάγγελο Βενιζέλο. Όλοι έχουν καταλάβει πως οι θέσεις, το πρόγραμμα, τα στελέχη και κυρίως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αξία μικρότερη από αυτή ενός πτυελοδοχείου. Όλοι μαζί προχωράμε για μία Νέα Ελλάδα, όχι βέβαια του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά του Αντώνη Σαμαρά, του μεγάλου ηγέτη μας που έσωσε το λαό μας από την πείνα και τον κομμουνισμό. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Τσικρικά, που κατάφεραν την Κυριακή να οργανώσουν ένα ακόμη αποτυχημένο συλλαλητήριο και να προσφέρουν την εικόνα της άδειας πλατείας Συντάγματος στον μεγάλο ηγέτη μας Αντώνη Σαμαρά. Πάμε γερά για αποτυχία και την Πρωτομαγιά. Ζήτω το Κόμμα της Ενωμένης Δεξιάς, ζήτω οι αυτοκινητόδρομοι, λευτεριά στο φυλακισμένο αγωνιστή Λαυρεντιάδη και άντε γαμήσου εργατιά».

Δαιμόνια δικός σας, Πίκος Απίκος.  

Πηγή: alterthess.gr

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Ημερομηνία: 30/04/2013 08:42
.



Η εφημερίδα των συντακτών