ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η ώρα της ευθύνης πλησιάζει για τους Δημοτικούς Άρχοντες.

Πρόσκληση 26ης Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής


Συνεδριάζει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013  και ώρα 7 το πρωί η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (κτίριο Περιφέρειας Αττικής, Λ. Συγγρού 15-17, 7ος όροφος) με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω :
  1. Λήψη απόφασης επί του πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για το έργο «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Τεχνική Διαχείριση και Λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Νοτιοανατολικής Αττικής, με ΣΔΙΤ» (εισηγητής, Πρόεδρος της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού κ. Θεόδωρος Καρδοματέας).
  2. Λήψη απόφασης επί του πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για το έργο «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Τεχνική Διαχείριση και Λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (Ά. Λιόσια), με ΣΔΙΤ» (εισηγητής, Πρόεδρος της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού κ. Θεόδωρος Καρδοματέας).
  3. Λήψη απόφασης έγκρισης πρακτικών και κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες των οχημάτων – μηχανημάτων του ΕΔΣΝΑ» στην εταιρεία ΕΚΟ ΑΒΕΕ και συγκρότησης Επιτροπής Παραλαβής (εισηγητής, προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Γκοντόρας).
  4. Λήψη απόφασης για την πρόθεση ανάληψης δαπάνης που αφορά στην έγκριση Πρωτοκόλλου Διαπίστωσης Βλαβών του έργου «Κατασκευή Α’ φάσης 2ου ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής στη θέση Σκαλιστήρι του Δήμου Φυλής» (εισηγητής αναπλ. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διάθεσης Απορριμμάτων και Αποκαταστάσεων κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος).
  5. Λήψη απόφασης έγκρισης Πρωτοκόλλου Διοικητικής Παραλαβής κυττάρων του έργου «Κατασκευή Α’ φάσης 2ου ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής στη θέση Σκαλιστήρι του Δήμου Φυλής» (εισηγητής αναπλ. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διάθεσης Απορριμμάτων και Αποκαταστάσεων κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος).
  6. Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ ΕΔΣΝΑ και Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας (εισηγητής, αναπλ. Προϊστάμενος Δ/νσης Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων & Προδιαλογής Υλικών κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος).
  7. Λήψη απόφασης έγκρισης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης ποσού 4.645,71€ για την υπ’ αρ. 6979/31-12-2012 Σύμβαση «Υπηρεσίες ανάθεσης εκπόνησης μελέτης αναλυτικής κοστολόγησης για τον ορισμό τιμολογιακής πολιτικής των υπηρεσιών του ΕΔΣΝΑ» (εισηγητής, προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Γκοντόρας).
  8. Λήψη απόφασης έγκρισης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης ποσού 23.985,00 € για την υπογραφή νέας σύμβασης «Αμοιβή για υπηρεσίες ενημέρωσης των πολιτών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής» (εισηγητής, προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Γκοντόρας).
  9. Λήψη απόφασης απόδοσης δαπανών πάγιας προκαταβολής έτους 2013 (εισηγητής, προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Γκοντόρας).
  10. Λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 241/2013 απόφασης Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ (εισηγητής, προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Γκοντόρας).
  11. Λήψη απόφασης για την ανάκληση των με αρ. 294/2013 και 295/2013 αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ (εισηγητής, προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Γκοντόρας).
  12. Παροχή εξουσιοδοτήσεων σε δικηγόρους (Αυτοτελές Τμήμα Ευθύνης Προέδρου).

Να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία

Τη Δευτέρα 17/6 ο Αλ. Τσίπρας στο Σύνταγμα

Όλοι και όλες στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 8μμ, στη μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ με τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής

Να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ DIGEA ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥ 902



Το Κινημα Δεν Πληρωνω ελαβε και φερνει στην επιφανεια το χαρακτηρισμενο ως ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ εγγραφο οδηγιων  της Digea για τον τροπο απαντησεων σε πιθανες ερωτησεις για το κοψιμο του σηματος της ΕΡΤ και του 902.
Δειτε το αποκλειστικο ντοκουμεντο:


Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης.

: Anonymous> Να μας περιμένεις κύριε Σαμαρά

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ αναμεταδίδει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ!: Anonymous> Να μας περιμένεις κύριε Σαμαρά: “ Το μήνυμα των Anonymous προς την ελληνική κυβέρνηση με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ ”

Anonymous> Να μας περιμένεις κύριε Σαμαρά



“ Το μήνυμα των Anonymous προς την ελληνική κυβέρνηση με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ ”
«Η ελληνική κυβέρνηση μπήκε στο στόχαστρο μας, καθώς συνεχίζει να απολύει ανθρώπους που έχουν οικογένεια.Αυτό είναι απαράδεκτο, να μας περιμένετε».
 
Αυτό είναι το μήνυμα των Anonymous προς την ελληνική κυβέρνηση με αφορμή την πραξικοπηματική απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ.

πηγή

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Η δύναμη της φύσης στα καλύτερά της

image6168

Είναι μια φυσιολογική αντίδραση όταν κάποιος δει μια καταιγίδα να ξεσπά να αναζητεί μέρος για να καλυφθεί....
Ο φωτογράφος Franz Schumacher όμως κάνει ακριβώς το αντίθετο: αρπάζει τη φωτογραφική του μηχανή και τρέχει να φωτογραφίσει τους κεραυνούς και τις αστραπές και μάλιστα εκεί ακριβώς που εκτυλίσσεται η «δράση».


Οι ατμοσφαιρικές φωτογραφίες του αποτυπώνουν την αγριότητα των καταιγίδων στην περιοχή Strohgaeu στη Γερμανία την εποχή του θερισμού.

Ο 52χρονος έχει πάθος για τα τοπία και τις φωτογραφίες καιρικών φαινομένων.

«Θέλω ο θεατής να μοιράζεται τον ενθουσιασμό μου για τις δυνάμεις της φύσης και τις καταστάσεις που βιώνω εγώ σε τέτοιες καιρικές συνθήκες», λέει ο ίδιος.

Χρειάζεται ακρίβεια στο χρόνο και την τοποθεσία για να επιτύχει αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες.

Η εποχή του θερισμού στο τοπίο παρέχει το τέλειο background καθώς τα χρώματα στο έδαφος κάνουν εντυπωσιακή αντίθεση με τον σκοτεινιασμένο ουρανό.

Δείτε τις φωτογραφίες

image6176
image6175
image6174
image6173
image6172
image6171
image6170
image6169

ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Κατασχέσεις ακόμα και μετά τη ρύθμιση χρεών

image7613

Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων ή τραπεζικών λογαριασμών, ακόμα και στην περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση χρεών, προχωρά η Εφορία.Η αποκάλυψη έρχεται μετά την διαπίστωση ότι τον τελευταίο μήνα οι ΔΟΥ έχουν αρχίσει να στέλνουν χιλιάδες σημειώματα σε λογιστήρια εταιρειών για υπαλλήλους τους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά έχουν υπαχθεί στις δύο τελευταίες ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα στο φορολογούμενο να πληρώσει τα χρέη του έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Όπως προκύπτει από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων η υπαγωγή στην τελευταία ρύθμιση (αλλά και στις προηγούμενες) εφόσον πρόκειται για χρέος ληξιπρόθεσμο δεν προφυλάσσει τον φορολογούμενο από την κατάσχεση μισθού ή σύνταξης. Και τούτο διότι η υπαγωγή προφυλάσσει το φορολογούμενο μόνο όσον αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Τα επαγγέλματα που αντέχουν στην κρίση

569cef55ec66118670c349c7030fe0f4_XL

Λίγο πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές...
Εξετάσεις και η αγωνία μαζί με τον προβληματισμό για τις επιλογές σπουδών και επαγγέλματος, όπως θα αποτυπωθούν στο μηχανογραφικό δελτίο, περισσεύουν.
Αλλωστε είναι αλήθεια ότι πάει ο καιρός που το πτυχίο αποτελούσε το φετίχ για την επαγγελματική αποκατάσταση και τροφοδοτούσε υψηλές προσδοκίες κοινωνικής ανόδου στους νέους από τις λαϊκές τάξεις και χαμηλά οικονομικά στρώματα. Από τη δεκαετία του '90 η αγορά εργασίας υπαγορεύει σκληρούς όρους και κλείνει τις πόρτες δουλειάς σε χιλιάδες νέους πτυχιούχους. Η εγγύηση μιας σταθερής εργασίας και αμοιβής έχει γίνει ένα "είδος υπό εξαφάνιση", ειδικότερα στην εποχή του ΔΝΤ.
1ο - 2ο πεδίο: Μετά τη στολή ο... μαυροπίνακας
Οι υποψήφιοι γνωρίζουν ότι μέχρι τώρα μετά τα τμήματα των ενστόλων ο... μαυροπίνακας του Δημοτικού Σχολείου ήταν η καλύτερη λύση. Παρά τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, το επάγγελμα του δασκάλου αποτελεί σταθερή αξία, παρά τις χαμηλές αποδοχές που είναι περίπου το 50% του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο δάσκαλος, συμβάλλοντας στη μόρφωση και διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, αποτελεί πρότυπο για τις επαγγελματικές τους επιλογές. Αυτό επιβεβαιώνεται και από διεθνείς έρευνες στις οποίες αποτυπώνεται ότι οι μαθητές, μετά τα επαγγέλματα του θεάματος και του "φαίνεσθαι" (ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες κ.ά.) και τα ιατρικά, στρέφονται προς το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.
Από το 2001-02 έχουν θετικές προοπτικές καθώς η παραγωγή πτυχιούχων είναι περίπου 1.150-1.350 άτομα, ενώ διορίζονται πάνω από 2.000. Άλλοι 3.500-4.000 απαιτούνται ετησίως ως αναπληρωτές. Αναφερόμασταν στο πλέον περιζήτητο επάγγελμα σήμερα στην Ελλάδα, τους δασκάλους, που η ταχύτητα απορρόφησής τους από τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση είναι αστρονομική: πρόσληψη εντός ολίγων εβδομάδων!
Ωστόσο, η πολιτική λιτότητας για την εκπαίδευση και η μείωση των διορισμών προκαλεί ποικίλες παρενέργειες. Ήδη τα δύο τελευταία χρόνια οι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μειώθηκαν στα 2.500 άτομα. Και φέτος συρρικνώθηκαν σε 1.425, αριθμός που όχι μόνο είναι ο μικρότερος της δεκαετίας.
2ο πεδίο: Σπουδές και επαγγέλματα για τη γη και το περιβάλλον
Από την έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και από άλλες έρευνες για την αγορά εργασίας παρουσιάζεται ένα παράδοξο: Τα τμήματα που παραπέμπουν στα επαγγέλματα του γεωπόνου, του δασολόγου, του ιχθυολόγου και του περιβαλλοντολόγου εμφανίζονται με θετικές προοπτικές εργασίας, ενώ ο γεωργικός τομέας συρρικνώνεται. Μάλιστα για τους αποφοίτους του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων οι προοπτικές εμφανίζονται πολύ θετικές. Δέκα τμήματα εντάσσονται στο 2ο επιστημονικό πεδίο, ενώ τα τμήματα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Δυτικής Ελλάδας (Αγρίνιο), Αγροτικής Ανάπτυξης Θράκης (Ορεστιάδα) είναι κοινά του 4ου και 5ου πεδίου.
Παραδοσιακά οι δυσκολίες της αγροτικής παραγωγής σε συνδυασμό με πολλούς άλλους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες απομακρύνουν τους νέους από επαγγέλματα που σχετίζονται με τη γη και το φυσικό περιβάλλον. Έτσι, η αναλογία θέσεων εισακτέων και πρώτων προτιμήσεων είναι ευνοϊκή για τους υποψηφίους που έλκονται από τα συγκεκριμένα τμήματα.
Ο ανταγωνισμός είναι μάλλον χαμηλής έντασης. Μόνο για το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθήνας είναι σκληρός ο ανταγωνισμός, αφού προσφέρονται μόλις 36 θέσεις, ενώ οι πρώτες προτιμήσεις το 2009 ανήλθαν σε 87. Ισοσκελισμένο εμφανίζεται το ισοζύγιο θέσεων και πρώτων προτιμήσεων στα τμήματα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας Αθήνας και Αγροτικής Οικονομικής Ανάπτυξης. Περισσότερες είναι οι θέσεις από τις πρώτες προτιμήσεις που προσφέρονται στο τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης. Διπλάσιες και τριπλάσιες από τις πρώτες προτιμήσεις είναι οι θέσεις σε άλλα πέντε τμήματα. Στα υπόλοιπα τρία είναι πενταπλάσιες περίπου έως και εννιαπλάσιες.
3ο πεδίο: Επιστήμες υγείας και εναλλακτικοί δρόμοι για την ιατρική
Η κάμψη των ιατρικών τμημάτων στις προτιμήσεις των υποψηφίων, σε αντιδιαστολή με την άνοδο των ΤΕΙ Υγείας, χαρακτηρίζει τις επιλογές των υποψηφίων τα τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια, όμως, ότι οι υψηλόβαθμοι υποψήφιοι (15-17,9) που στρέφονται αποκλειστικά προς το 3ο επιστημονικό πεδίο έχουν λίγες, αλλά καλές επιλογές. Τα δύο σχετικά νέα τμήματα: Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα Νοσηλευτικής και τα τέσσερα τμήματα των ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας προσφέρουν θετικές λύσεις.
Εκρηκτικές ανάγκες
1. Αν και επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι την περίοδο 2004-2008 ο αριθμός των εργαζομένων στο ΕΣΥ μειώθηκε κατά περίπου 4.800 άτομα. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των κενών, περίπου 3.000, αφορά νοσηλευτικό προσωπικό.
2. Το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ είχε προσδιορίσει ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα την πρόσληψη 7.500 γιατρών για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις. Επίσης είναι γενικά παραδεκτό ότι είναι κενές 25.000 οργανικές θέσεις νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία.
3. Από την έρευνα των Γραφείων Διασύνδεσης προκύπτει ότι η Διαιτολογία, η Νοσηλευτική, η Ιατρική, η Οδοντιατρική είναι κλάδοι με περιορισμένη ετεροπασχόληση. Παρά τις 7.000 προσλήψεις νοσηλευτών την πενταετία 2004-2009, από τους οποίους οι 2.500-3.000 μετατάχτηκαν ή αποσπάστηκαν, ο αριθμός των νοσηλευτών που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία πλησιάζει τους 15.000.
Στην περίπτωση των διαιτολόγων (ΑΕΙ-ΤΕΙ), φυσιοθεραπευτών (ΤΕΙ) διαφαίνεται σταθερότητα.
4. Επίσης καλές είναι οι προοπτικές και για τους πτυχιούχους των τμημάτων ΤΕΙ των επιστημών Υγείας, όπως π.χ. Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Διαιτολογίας κλπ.
4ο πεδίο: Πολυτεχνείο - Πληροφορική
Μέχρι σήμερα η εικόνα που σκιαγραφούν οι διπλωματούχοι μηχανικοί για τον κλάδο τους είναι πολύ θετική. Αξίζει να τονιστεί ότι οι μισοί μηχανικοί έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 23.480 ευρώ.
Οι Μηχανικοί στο Δημόσιο παίρνουν 800 έως 850 ευρώ ως πρωτοδιόριστοι. Στα τεχνικά και στα γραφεία μελετών οι αμοιβές φτάνουν τα 950 ευρώ, ενώ στις βιομηχανίες ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά το ΕΜΠ, τη μεγαλύτερη ζήτηση φαίνεται ότι έχουν, βάσει του καταγεγραμμένου χρόνου ανεύρεσης πρώτης απασχόλησης, οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ (σε λιγότερο από δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους).
Ακολουθούν οι τοπογράφοι και οι ναυπηγοί με αναφερόμενο μέσο όρο ζήτησης εργασίας τους 2,4 μήνες. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (2,6 μήνες), οι αρχιτέκτονες (2,8 μήνες) και οι μηχανολόγοι μηχανικοί (3,3 μήνες).
Μέχρι σήμερα η εικόνα που σκιαγραφούν οι διπλωματούχοι μηχανικοί για τον κλάδο τους είναι πολύ θετική. Ομως, οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την απασχόληση των διπλωματούχων μηχανικών της χώρας διαγράφονται μάλλον ανησυχητικές.
5o πεδίο: Οικονομία και διοίκηση
Ο ευρύτερος κλάδος των οικονομικών επαγγελμάτων μεσοπρόθεσμα χαρακτηρίζεται από μετρίως ικανοποιητικές προοπτικές, αλλά βραχυπρόθεσμα παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα απορροφητικότητας.
Οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές συνεχίζουν να εμφανίζουν ανοδική απορροφητικότητα. Οι καλοί και έμπειροι πωλητές βρίσκουν επαγγελματικές διεξόδους, αν και με μεγαλύτερη δυσκολία από παλαιότερα, και το ίδιο ισχύει για τα στελέχη δημοσίων σχέσεων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο οποίος κατέγραψε τη ζήτηση επαγγελμάτων από τις επιχειρήσεις καθώς και την υπάρχουσα προσφορά πτυχιούχων, επισημαίνεται ότι τρεις ειδικότητες της εφαρμοσμένης πληροφορικής -ο τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής δικτύων και αυτοματισμού γραφείου, ο ειδικός εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα και ο σχεδιαστής μέσω συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών- βρίσκονται στην κορυφή των 31 περισσότερο ζητούμενων από την αγορά επαγγελματικών ειδικοτήτων.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στο προσχέδιο δράσης που κατήρτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος e-Europe 2002, το οποίο συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Φέιρα της Πορτογαλίας, προβλέπεται, ανάμεσα στα άλλα, αύξηση των θέσεων Πληροφορικής κατά 50% στη Δημόσια Διοίκηση.
Το... παράδοξο των Νέων Τεχνολογιών που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια σε διεθνές επίπεδο είναι η συνύπαρξη ανεργίας και έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Στη χώρα μας υπάρχει τεχνολογικό έλλειμμα στον ενιαίο πλέον κλάδο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη κρίση σε επίπεδο έμψυχου υλικού με χιλιάδες απολύσεις.
Εκτιμάται από την έρευνα της Knowsys ότι έχει σημειωθεί μείωση της τάξεως του 30% κατά τα δύο τελευταία χρόνια στις θέσεις εργασίας της αγοράς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ως αποτέλεσμα της ύφεσης, αλλά και της καθυστέρησης στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" (Ε.Π. "ΚτΠ"). Τα σημερινά δεδομένα στην αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών παρέχουν στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν αντίρροπες τάσεις. Αυτή την περίοδο εννέα στους δέκα ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους βρίσκουν δουλειά. Ωστόσο, προβλέπεται ότι μακροπρόθεσμα ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός.
Η οικονομική κρίση θα πλήξει άσχημα την οικονομία του Ιντερνετ, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ).
Τέλος, η Ελλάδα υστερεί στη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Η διείσδυση των ευρυζωνικών την παρουσιάζει 3η από το τέλος μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ (στοιχεία 2007), όπως επίσης στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.
Αισιόδοξα είναι τα συμπεράσματα της εταιρείας παγκόσμιων ερευνών του κλάδου (IDC), αφού από έρευνά της για λογαριασμό της Microsoft προκύπτει ότι στην Ελλάδα από τα τέλη του 2009 μέχρι το 2013 η αγορά πληροφορικής θα συμβάλει στη δημιουργία σχεδόν 350 νέων επιχειρήσεων και 10.000 θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ

ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

AΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Στο σάιτ της ομογένειας newdiaspora παρουσιάζεται ένα διαδραστικό και ενδιαφέρον χρονολόγιο του φαύλου κύκλου των μέτρων λιτότητας που ενέτειναν την ύφεση στην Ελλάδα.
“Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα τα μέτρα αυτού του πακέτου λιτότητας (γίνεται αναφορά στο τελευταίο που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο) έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχουν αποτύχει παταγωδώς. Αυτά τα δύσπεπτα μέτρα δεν θα καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας πιο βιώσιμο, δεν θα φέρουν τους προϋπολογισμούς της σε ισορροπία ή δεν θα βοηθήσουν ώστε να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αναζωογονήσουν την οικονομία της. Αντιθέτως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί με ένα απίστευτο 25% τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας την δημοσιονομική ανάκαμψη σχεδόν αδύνατη.” (Andrew Rosenthal, NYT, Νοέμβριος 2012).

Ένα χρονολόγιο, δημοσιευμένο από τον Ευθύμιο Κοτρωνιά, δημοσιογράφο και ερευνητή.
Δείτε το διάγραμμα πατώντας ΕΔΩ.
πηγή: iefimerida.gr

Να μας ανοίξει η όρεξη, να ξαναθυμηθούμε να νικάμε

Δεν θα ξεχάσεις όμως. Οφείλεις να μην ξεχάσεις
Του Στέλιου Φωτεινόπουλου
Ήταν η κίνηση της στιγμής. Τα επεισόδια, το ένα μετά το άλλο. Αυτό που έδειχνε το τι πλησιάζει. Η περιστολή των δικαιωμάτων, η καταστολή, η φίμωση, ή ενόχληση για τον δημόσιο χώρο, όλα στο ψηφιδωτό της αντίδρασης. Σου κλείνουν την ΕΡΤ. Σε αφήνουν χωρίς φωνή, χωρίς πολιτισμό, χωρίς κινηματογράφο, χωρίς ντοκιμαντέρ, χωρίς ενημέρωση.
Σε πετούν στα ιδιωτικά κανάλια, στους εργολάβους της ενημέρωσης, εκείνους που επί χρόνια ξέρουν και σου σερβίρουν το «καλό σου», και που τώρα, την ώρα που σχεδόν 3000 συνάδελφοί τους μένουν στον δρόμο, την στιγμή που η δημόσια ΕΡΤ βάζει λουκέτο, εκείνοι τσιμουδιά. Είναι άλλος κλάδος, σου το λένε κάθε μέρα. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, δεν παράγουμε πολιτισμό. Εμάς ο μισθός μας είναι για να δημιουργούμε κλίμα στην κοινωνία, αιώνιοι εγκάθετοι, αγκαζέ με το διαπλεκόμενο καθεστώς. Εμείς κάνουμε ρεπορτάζ με τα Non paper του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για ποια δημόσια τηλεόραση μου λες?
Δεν θα ξεχάσεις όμως. Οφείλεις να μην ξεχάσεις, την στιγμή που έφυγες από το σπίτι βλέποντας ΝΕΤ, και όταν πάλι γύρισες, η τηλεόραση σου έγραφε με μεγάλα γράμματα σε μαύρο φόντο, no signal.

Οφείλεις να μην ξεχάσεις, την στιγμή που πλησίαζες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Μεσογείων, και ο κόσμος ήταν πίσω από την κεντρική πύλη, τρομαγμένος άλλα ζωντανός. Για να μπορούν λίγο μετά, να δώσουν τον χώρο στην ελπίδα και τα πρώτα διστακτικά χαμόγελα, όταν πάνω από 30.000 πολίτες από όλη την Αθήνα, τραγουδούσαν το Άξιον Εστί, με σηκωμένες γροθιές μέσα και έξω από την ΕΡΤ και τα μουσικά σύνολα να συνοδεύουν πάνω στα σκαλιά.

Δεν θα ξεχάσεις, τα δεκάδες πρόσωπα που κρέμονταν από τα παράθυρα όλων των ορόφων, και έβγαζαν φωτογραφίες το πλήθος, φώναζαν συνθήματα, έκλαιγαν αγκαλιασμένοι, ούτε το μεγάλο μαύρο πιάνο σε μία αίθουσα της ΕΡΤ, που το είχε ανακαλύψει ένας μουσικός και καθόταν μόνος του παίζοντας το νυχτερινό χασάπικο του Χατζιδάκι. Τον κόσμο στους διαδρόμους, τους μέχρι τώρα κοστουμαρισμένους δημοσιογράφους, που πλέον έκλειναν 24 ώρες στην υπό κατάληψη ΕΡΤ, άυπνοι, κουρασμένοι.

Δεν θα ξεχάσεις την είδηση που ερχόταν και έφευγε κάθε λίγο ότι τα ΜΑΤ θα εκκενώσουν το κτίριο και την γύρω περιοχή. Με τους δεκάδες βουλευτές της Αριστεράς, τους δημάρχους, τους εκπροσώπους φορέων, συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων να είναι αναπόσπαστό κομμάτι της περιφρούρησης του κτιρίου.

Δεν θα ξεχάσεις και δεν θα συνηθίσεις την ανεργία. Δεν θα συνηθίσεις την έννοια της απόλυσης επειδή προσπαθούν τα ιδιωτικά μέσα, να σε κάνουν να ξεχάσεις την έννοια της αξιοπρεπούς εργασίας. Δεν θα κουραστείς να φωνάζεις, ότι για την ανεργία φταίνε εκείνοι που δημιούργησαν την κρίση, όχι κάποια τυχαία παθογένεια της αγοράς. Δεν θα ξεχάσεις ,ότι η ανάπτυξη που σου τάζουν δεν είναι για όλους, αφορά πολύ λίγους, μετρημένους, κολλητούς που τόσο καιρό είναι μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου και δημόσιοι τραμπούκοι της Δημοκρατίας, και πρώτοι στην ουρά για την πίτα όταν αυτή αρχίσει να μεγαλώνει.

Κάποιες στιγμές, όταν τελειώσουν οι χαιρετισμοί, οι δημόσιες δηλώσεις και τα τηλεοπτικά πλάνα, θα υπάρχει η ανάγκη για να βάλεις το σώμα σου μπροστά. Να ενώσεις τις ανάσες σου, τα χέρια σου, τα ξενύχτια σου με χιλιάδες άλλους, σαν χτες βράδυ που σιγοψιθύριζες στον διπλανό σου, ότι η ΕΡΤ σου θυμίζει Πολυτεχνείο και χαμογελούσες, εσύ που δεν έζησες ποτέ Πολυτεχνείο και Χούντα..

Να θυμάσαι πάντα, την ώρα που γυρνούσες σπίτι με το αυτοκίνητο και άκουγες την ΕΡΤ μέσα από τους 105,5 στο κόκκινο, και τα παράσιτα της κυβέρνησης ήταν τόσα που δεν άκουγες τίποτα, άλλα δεν σε ένοιαζε, δεν άλλαζες σταθμό. Ήθελες να ακούς αυτό το χάος, ήξερες ότι ήταν γοητευτικό, για αυτό και το βρώμιζαν με τις παρεμβολές τους.

Δεν θα ξεχάσεις, ότι διαλύουν την δική σου περιουσία, την Δημόσια τηλεόραση. Όχι το δελτίο ειδήσεων μόνο. 4 Εθνικής εμβέλειας κανάλια και 1 για τον απόδημο ελληνισμό, 6 ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα την Αθήνα, 1 παγκόσμιας εμβέλειας, 3 ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα την Θεσσαλονίκη, 19 ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα, τα 2 μουσικά σύνολα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας με την χορωδία, και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, τον ψηφιακό τόπο της ΕΡΤ και το τεράστιο ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ. Το ψηφιακό αρχείο στο όποιο είναι καταγραμμένο, κάθε δευτερόλεπτο Ελληνικής Ιστορίας, πολιτισμού και πολιτικών γεγονότων σε βίντεο και ήχο, όλου του 20 αιώνα.

Όχι, δε θα περάσει. Όταν έχεις ένα συνταγματικό πραξικόπημα, δεν έχεις χούντα, άλλα συνταγματική εκτροπή. Όταν έχεις κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, δεν έχεις χούντα, άλλα κοινοβουλευτική εκτροπή. Αναρωτιέσαι όμως κάθε μέρα, κάθε στιγμή από χτες, όταν έχεις πολλά πραξικοπήματα, πολλές εκτροπές, πολλά χέρια να σου φιμώνουν το στόμα, τότε τι έχεις?

Ο τυχαίος φασισμός της καθημερινότητας, των αδιάφορων και τον εγκάθετων, δεν θα περάσει. Και δεν θα περάσει γιατί θα είμαστε όλοι εκεί. Και το μόνο πράγμα που θα δεχτούμε, είναι το να χάσουν. Γιατί το μόνο που ζητούμε, είναι οι ανάγκες μας. Έχουμε μάθει να νικάμε. Ας το κάνουμε και τώρα, μόνο έτσι θα μας ανοίξει η όρεξη. Μόνο έτσι θα κοπεί η δική τους.
rednotebook.gr

Η ανάγκη να συσπειρωθούμε γύρω απ΄την ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ.

Οποιος εκφράζει ακόμα ενδοιασμούς έχει πρόβλημα ή συμφέρον...
Παρασκήνιο

Πριν από μόλις 18 μέρες ο Κεδίκογλου «μοίρασε» την ΕΡΤ3 σε στελέχη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ













































Πριν από 3 ημέρες,  ο κυβερνητικός εκπρόσωποςανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας όλων των δομών της ΕΡΤ μιλώντας με απαξιωτικά λόγια για τους εργαζόμενους της και τον τρόπο λειτουργίας της.

Έχει ήδη διαπιστωθεί με διάφορα video που κυκλοφορούν το μέγεθος της υποκρισίας του συγκεκριμένου κυρίου αλλά θα μου επιτρέψετε...


...να ρίξω λίγο ακόμα λάδι στη φωτιά του δημόσιου διασυρμού του.

Ο μεταρρυθμιστής Σίμος Κεδίκογλου, πριν από ακριβώς 18 μέρες, στις 28 Μαΐου του 2013, υπέγραψε από κοινού με τον Γιάννη Στουρνάρα την απόφαση διορισμού των μελών της νέας διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3.

Τη θέση του Προέδρου ανέλαβε ο κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου ο οποίος διαθέτει κάτι παραπάνω από ένα πλούσιο γαλάζιο βιογραφικό. Πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης το 2004, το 2007 και το 2009 χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί ενώ σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Κώστα Γκιουλέκα.

Διαβάζοντας εδώ το βιογραφικό του, δεν διαπιστώνω κάποια ιδιαίτερα σχέση του με τον χώρο των ΜΜΕ. Σε ένα ρεπορτάζ όμως που προανήγγειλε την πιθανή υποψηφιότητα του στις εκλογές του 2012, η οποία τελικά δεν προχώρησε, διαβάζω το εξής ενδιαφέρον:

Ο κ. Καρακωστάνογλου αποτελεί μία αρκετά δυνατή υποψηφιότητα και το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο προσθέτει σημαντική αξία στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Η φιλία που τον συνδέει με τον Αντώνη Σαμαράτον οδήγησε στο να συμμετέχει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

-Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής διορίστηκε και ο κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης ο οποίος είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και με αυτή του την ιδιότητα υπογράφει πλήθος άρθρων στον ηλεκτρονικό κι έντυπο Τύπο.

Μιας και τα πολλά λόγια είναι περιττά, ο συγκεκριμένος κύριος όχι μόνο δεν κρύβει την κομματική του ταυτότητα αλλά αρθρογραφεί και με τρόπο που παραπέμπει σε 20χρονο παθιασμένο μέλος φοιτητικής παράταξης. Δείγμα δωρεάν:


- Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής διορίστηκε επίσης και ο κ. Μιχάλης Αλεξανδρίδης, γνωστός μέλος του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης ο οποίος αρθρογράφησε ήδη κατά της απόφασης του Κεδίκογλου (εδώ).

- Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής διορίστηκε επίσης ο κ. Θέμης Κουταλιανός ο οποίος, μιας και είναι γεωπόνος(!), φαντάζομαι ότι κατάφερε να κερδίσει τη συγκεκριμένη θέση ως μέλος των οργάνων της Δημοκρατικής Αριστεράς.

----

Ας συνοψίσουμε λοιπόν. Πριν από 18 μέρες, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε στον ελληνικό λαό με ύφος χιλίων καρδιναλίων κατά τη διεφθαρμένης ΕΡΤ ήταν αυτός που ενορχήστρωσε και τελικά υπέγραψε τη διανομή της ΕΡΤ3 στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, με τη θητεία μάλιστα των νέων μελών να ολοκληρώνεται το 2017. Φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο Σίμος ο Κεδίκογλου, ο άνθρωπος που κατάφερε και μόνη η εκφορά του ονόματος του να προκαλεί πια μόνο γέλια ή έστω λύπηση. Το γράφω και πάλι: σας κοροϊδεύουν.

http://www.parapolitiki.com/

Μόλις στις 28/5 οι Κεδίκογλου – Στουρνάρας διόριζαν κομματόσκυλα στην διοίκηση της ΕΡΤ

Πριν από 3 ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας όλων των δομών της ΕΡΤ μιλώντας με απαξιωτικά λόγια για τους εργαζόμενους της και τον τρόπο λειτουργίας της. Έχει ήδη διαπιστωθεί με διάφορα video που κυκλοφορούν το μέγεθος της υποκρισίας του συγκεκριμένου κυρίου, αλλά θα μου επιτρέψετε να ρίξω λίγο ακόμα λάδι στη φωτιά του δημόσιου διασυρμού του.
Ο μεταρρυθμιστής Σίμος Κεδίκογλου, πριν από ακριβώς 18 μέρες, στις 28 Μαΐου του 2013, υπέγραψε από κοινού με τον Γιάννη Στουρνάρα την απόφαση διορισμού των μελών της νέας διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3.
-Τη θέση του Προέδρου ανέλαβε ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου ο οποίος διαθέτει κάτι παραπάνω από ένα πλούσιο γαλάζιο βιογραφικό. Πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Α” Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης το 2004, το 2007 και το 2009 χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί, ενώ σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Κώστα Γκιουλέκα, (: ήταν και η ψυχή του Δικτύου 21* στη Θεσσαλονίκη).
Διαβάζοντας εδώ το βιογραφικό του, δεν διαπιστώνω κάποια ιδιαίτερα σχέση του με τον χώρο των ΜΜΕ. Σε ένα ρεπορτάζ όμως που προανήγγειλε την πιθανή υποψηφιότητα του στις εκλογές του 2012, η οποία τελικά δεν προχώρησε, διαβάζω το εξής ενδιαφέρον:
Ο κ. Καρακωστάνογλου αποτελεί μία αρκετά δυνατή υποψηφιότητα και το ακαδημαϊκό του υπόβαθρο προσθέτει σημαντική αξία στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Η φιλία που τον συνδέει με τον Αντώνη Σαμαρά τον οδήγησε στο να συμμετέχει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
-Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής διορίστηκε και ο Αναστάσιος Καζαντζίδης ο οποίος είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και με αυτή του την ιδιότητα υπογράφει πλήθος άρθρων στον ηλεκτρονικό κι έντυπο Τύπο.
Μιας και τα πολλά λόγια είναι περιττά, ο συγκεκριμένος κύριος όχι μόνο δεν κρύβει την κομματική του ταυτότητα αλλά αρθρογραφεί και με τρόπο που παραπέμπει σε 20χρονο παθιασμένο μέλος φοιτητικής παράταξης. Δείγμα δωρεάν:


- Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής διορίστηκε επίσης και ο κ. Μιχάλης Αλεξανδρίδης, γνωστός μέλος του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης ο οποίος αρθρογράφησε ήδη κατά της απόφασης του Κεδίκογλου (εδώ).

- Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής διορίστηκε επίσης ο κ. Θέμης Κουταλιανός  (κάτω) ο οποίος, μιας και είναι γεωπόνος (!), φαντάζομαι ότι κατάφερε να κερδίσει τη συγκεκριμένη θέση ως μέλος των οργάνων της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 !!!;;;???;;;!!!
—-
Ας συνοψίσουμε λοιπόν. Πριν από 18 μέρες, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε στον ελληνικό λαό με ύφος χιλίων καρδιναλίων κατά τη διεφθαρμένης ΕΡΤ ήταν αυτός που ενορχήστρωσε και τελικά υπέγραψε τη διανομή της ΕΡΤ3 στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, με τη θητεία μάλιστα των νέων μελών να ολοκληρώνεται το 2017. Φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο Σίμος ο Κεδίκογλου, ο άνθρωπος που κατάφερε και μόνη η εκφορά του ονόματος του να προκαλεί πια μόνο γέλια ή έστω λύπηση. Το γράφω και πάλι: σας κοροϊδεύουν.
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: http://gkdata.gr/)

: Ο Θέμος έσπασε την απεργία, για να εξαπολύσει λάσπ...

Άνεμος Αντίστασης: Ο Θέμος έσπασε την απεργία, για να εξαπολύσει λάσπ...:   Καμία απεργοσπαστική κυριακάτικη εφημερίδα, δεν εκδόθηκε για καλό.... Εκδόθηκαν, με εντολή της κυβέρνησης, για να περάσουν την αυταρχική ... Καμία απεργοσπαστική κυριακάτικη εφημερίδα, δεν εκδόθηκε για καλό.... Εκδόθηκαν, με εντολή της κυβέρνησης, για να περάσουν την αυταρχική γραμμή Σαμαρά. Ακόμα και η Realnews, του Χατζηνικολά προμοτάρει Σαμαρα. Τα κοντέρ σπάει, πάλι ο κομιστής, με το παρακάτω εξώφυλλο!


  Παρατηρεί κάποιος το πρωτοσέλιδο, που λέει ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τα έφαγαν μαζί με τα διορισμένα εκεί κομματικά στελέχη.Και από κάτω, με διαφήμιση ο μέγα χορηγός της εφημερίδας, η Τράπεζα Πειραιώς, που δαπανά χρήμα, από αυτά που δανειζόμαστε ως λαός.

Κόντρα Ν.Δ- Καμίνη για τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα Ν.Δ- Καμίνη για τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα Ν.Δ- Καμίνη για τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ


Κόντρα μεταξύ της Ν.Δ και του Δημάρχου Αθηναίων ξέσπασε νωρίτερα, όταν ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου τύπου κάλεσε τον κ. Καμίνη να απαντήσει αν είναι νόμιμες οι αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας.

«Κύριε δήμαρχε, αυτό είναι νόμιμο; Αν όχι τι κυρώσεις επιβάλατε;», ρώτησε μέσω τουίτερ ο Γ. Μουρούτης, λαμβάνοντας δια του ίδιου μέσου την απάντηση του Δημάρχου Αθηνίων: «Επειδή υποθέτω ότι με ρωτάτε με τη θεσμική σας ιδιότητα, σας παραπέμπω στον λογαριασμό @ AthensMayor».

Εκεί αναφέρονται τα εξής:

«Η επιτροπή εκλογικών παραβάσεων για τις παραβάσεις των εκλογών του Ιουν.΄12 ουδέποτε συνεδρίασε με ευθύνη όλων των κομμάτων».

«Στις εκλογές Ιουνίου ΄12 παραπέμψαμε όλα τα κόμματα στην επιτροπή εκλογικών παραβάσεων».

Η όλη συζήτηση αφορά την αφίσα του Αλέξη Τσίπρα, η οποία έχει κολληθεί σε όλη την Αθήνα, με αφορμή την ομιλία του τη Δευτέρα στο Σύνταγμα.

Θαυμάστε τους! Του Νίκου Μπογιόπουλου

Θαυμάστε τους! Του Νίκου Μπογιόπουλου

«Οι αλλαγές που προσπαθεί να φέρει ο κ. Μόσιαλος είναι προς την τελείως λάθος κατεύθυνση. Κλείνει εγκαταστάσεις, κλείνει συχνότητες, απολύονται άνθρωποι, απαξιώνεται η δημόσια περιουσία. Αυτό το δυναμικό μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το καλό όχι μόνο της ΕΡΤ, αλλά και της ελληνικής οικονομίας. Εχουμε καταθέσει αναλυτική πρόταση ειδικότερα για την ΕΤ-1. Εχω πει ότι δεν κατανοώ τι όφελος υπάρχει από το κλείσιμο της ΕΤ-1, από την κατάργηση των υπερσύγχρονων στούντιο και να δοθεί το κτήριο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Ακόμα περισσότερο δεν καταλαβαίνω τη λογική του κλεισίματος της συχνότητας και ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταπάτησης των συχνοτήτων αυτών από ξένα, τούρκικα και σκοπιανά κανάλια. Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πλεονασματική, μπορεί να είναι οικονομικά ανεξάρτητη, και μπορεί να πληροί τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο Ελληνας πολίτης. Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Αυτό που βλέπουμε, η συρρίκνωση και απαξίωσή της είναι προς όφελος ιδιωτικών αλλά και ξένων συμφερόντων και δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει».
*


Αυτά τα ωραία, τα λεβέντικα, τα έλεγε πριν από δυο χρόνια ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι αυτός που προχτές ανακοίνωσε όσα ακριβώς είχε «καταγγείλει» πριν από δύο χρόνια. Ο κύριος αυτός, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, είναι ο Σίμος Κεδίκογλου.

Τότε, προ διετίας, ο Κεδίκογλου, ως βουλευτής της ΝΔ, μιλούσε (για όσα έπραττε ο προκάτοχός του, ο Μόσιαλος, τα οποία είναι τα ίδια με όσα διαπράττει αυτός σήμερα) από τη θέση του Μαυρογιαλούρου της αντιπολίτευσης.

Εκτοτε, ο Κεδίκογλου προήχθη. Κι από μαυρογιαλούρος της αντιπολιτεύσεως αναρριχήθηκε στη θέση του Μαυρογιαλούρου της (συγ)κυβερνήσεως...

Ποιος είναι;

Ποιος είναι αυτός, που, ενώ διορίστηκε συμβασιούχος στην ΕΡΤ, μέσα σε μια νύχτα (είδες άμα έχεις μπάρμπα, ή για την ακρίβεια: μπαμπά από τη Κορώνη), η σύμβασή του μετατράπηκε σε αόριστου χρόνου;

Ποιος είναι αυτός, που, αφού «τακτοποιήθηκε» η προϋπόθεση να είναι εργαζόμενος αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ, κατόπιν επιλέχτηκε εντελώς αξιοκρατικά (είδες άμα έχεις μπάρμπα, ή για την ακρίβεια: μπαμπά από τη Κορώνη), να είναι αυτός που πήγε για «μετεκπαίδευση» στην Αμερική;

Ποιος είναι αυτός, που, aενώ βρισκόταν στην Αμερική για 4 ολόκληρα χρόνια και «μετεκπαιδευόταν», η ΕΡΤ του πλήρωνε κανονικότατα, επί τετραετία, το μισθό του;

Και ποιος είναι αυτός, που, ενώ η ΕΡΤ του πλήρωνε επί 4 χρόνια το μισθό του για να «μετεκπαιδεύεται» στην Αμερική, όταν επέστρεψε - «μετεκπαιδευμένος», πια, με τα λεφτά της ΕΡΤ - μετακόμισε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό;



Ε; Ποιος;...

Πηγή: RAMNOUSIA

: Ελλάδα: Από αναπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη χώρα

In the mind of Harry Klynn: Ελλάδα: Από αναπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη χώρα: Άλλο ένα κεφάλαιο στο υποτιθέμενο success story του Σαμαρά γράφτηκε πριν λίγες ημέρες, αυτή τη φορά από την πλευρά της MSCI. ...

«Τα μίνιμουμ στάνταρ που εμφανίζουν οι Ανεπτυγμένες Οικονομίες δείχνουν διαρκείς βελτιώσεις από τις αρχές των χωρών στην πορεία των ετών. Παρόλα αυτά, πολύ λίγες βελτιώσεις στην οικονομία φαίνεται να έχουν γίνει στην Ελλάδα», σημειώνει η ανακοίνωση.
Επίσης αναφέρθηκε στις ανησυχίες των επενδυτών για τις απαγορευτικές ρυθμίσεις που έγιναν το 2008 από την κυβέρνηση. «Τα πολλαπλά πακέτα βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, η δραματική μείωση του ΑΕΠ και το τεράστιο δημόσιο χρέος σημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα κοινά με την Ουγγαρία παρά με την Γαλλία», αναφέρει η Wall Street Journal.
«Η Ελλάδα ακόμη παλεύει με την αποπληρωμή του χρέους και οι επενδυτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον παρά τα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει η Αθήνα με αντάλλαγμα διεθνή δάνεια για να παραμείνει εντός της ευρωζώνης», σχολιάζει το RT.
Είναι η πρώτη φορά που η MSCI υποβαθμίζει μια χώρα από «ανεπτυγμένη» σε «αναπτυσσόμενη» από το 1987 που δημιούργησε τον κατάλογο των χωρών, επιβεβαιώνοντας και αυτή με τη σειρά της ότι η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλει να παρουσιάζει το επιτελείο της κυβέρνησης, η οποία κατάφερε να μετατρέψει τη χώρα από ισότιμο μέλος της Ε.Ε. σε αραβικό εμιράτο ή κάτι συγκρίσιμο με την εκτός Ευρώπης Τουρκία!

: VPRC: 65%, ΟΧΙ στο λουκέτο της ΕΡΤ - 2,5% μπροστά ...

Dedousi Eleni: VPRC: 65%, ΟΧΙ στο λουκέτο της ΕΡΤ - 2,5% μπροστά ...: Με συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες τάσσονται κατά του «λουκέτου» που επέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ. Το 65% των πολιτών δηλώνουν ότι διαφ...

VPRC: 65%, ΟΧΙ στο λουκέτο της ΕΡΤ - 2,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες τάσσονται κατά του «λουκέτου» που επέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ. Το 65% των πολιτών δηλώνουν ότι διαφωνούν με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.Παράλληλα τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησής της ενώ διαφωνούν και με τις αποκρατικοποιήσεις των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ/ΔΕΗ αλλά και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας από ιδιώτες, όπως στην περίπτωση της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. 
Την ίδια ώρα, αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό της χώρας, οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με κυβέρνηση και κόμματα. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%. Η ΝΔ βρίσκεται 2,5 μονάδες πίσω.
Δείτε αναλυτικά το πρώτο μέρος της σφυγμομέτρησης της Vprc για το tvxs.gr. Αύριο ακολουθεί το δεύτερο μέρος της έρευνας της Vprc στο tvxs.gr. Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας; Ποια είναι η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων; Πώς βλέπουν το μέλλον; Πώς βλέπουν την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από ένα ναζιστικό – φασιστικό κόμμα;
Οι πολίτες απαντούν. «Όχι» στο λουκέτο της ΕΡΤ Η ΕΡΤ αποτελεί το θέμα των ημερών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Vprc θέτει στους πολίτες την ερώτηση αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
Το 27%δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών. Ένα 5%απαντά Ούτε Διαφωνώ/Ούτε Συμφωνώ. Διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις οι πολίτες Σε μεγάλα ποσοστά οι πολίτες διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών για τη χώρα δημόσιων επιχειρήσεων. Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ το 59% μάλλον διαφωνεί ενώ το 31% μάλλον συμφωνεί. Το 9% απάντησε Δεν Γνωρίζω ενώ το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.
Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ το 64% των πολιτών μάλλον διαφωνεί, το 23% μάλλον συμφωνεί. Δεν Γνωρίζω απαντά το 12% ενώ το 1% των ερωτώμενων δεν απάντησε. Την ίδια ώρα, το 56% μάλλον διαφωνεί με τηνιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το 56% μάλλον συμφωνεί ενώ το 10% απάντησε Δεν Γνωρίζω. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση. Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (τουριστικού ενδιαφέροντος) το 59% μάλλον διαφωνεί ενώ το 29% μάλλον συμφωνεί. Δεν Γνωρίζω λέει το 11%. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.
Αναφορικά με τον ορυκτό πλούτο της χώρας (Σκουριές/εξόρυξη χρυσού Χαλκιδικής/Πετρέλαια) το 59% των πολιτών μάλλον διαφωνεί με την εκμετάλλευση από ιδιώτες, το 29% μάλλον συμφωνεί, ενώ το 12% απάντησε Δεν Γνωρίζω. Τέλος αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών το 51% των πολιτών δηλώνει ότι μάλλον διαφωνεί, το 37% μάλλον συμφωνεί ενώ το 11% απαντά Δεν Γνωρίζω. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Με 2,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%. Δεύτερη ακολουθεί η ΝΔ με 26,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 14%. Κατόπιν ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό μόλις 7% αλλά και το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό. Έπονται Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 6% των πολιτών. Στο άλλο κόμμα περιλαμβάνονται: ΛΑΟΣ 1%, Δημιουργία Ξανά 1%, Οικολόγοι Πράσινοι 1%, Ένωση Κεντρώων 0,5%, ΕΠΑΜ 0,5%, Διάφορα άλλα: (Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κόμμα Πειρατών Ελλάδα, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ κλπ) 2%.

Την ίδια ώρα, τα ποσοστά εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται από 27,6% έως 30,4% ενώ της ΝΔ κυμαίνονται από 25,2% έως 27,8%. Πάντως στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση. 

Πολιτικό τοπίο

Στην ερώτηση αν τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε σωστή η λάθος κατεύθυνση το 75% απαντά σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% απαντά σε σωστή. Το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας ενώ μόλις το 13% δηλώνει ικανοποιημένο. Από το 86%, το 63% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο ενώ το 23% λίγο ικανοποιημένο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπραςλαμβάνει 9,2%. Αναφορικά με την εικόνα των κομμάτων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει τις πιο θετικές εντυπώσεις.

Σε γενικές γραμμές πάντως οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από τα ελληνικά κόμματα. Στην ερώτηση πιο κόμμα έχει τις καλύτερες προτάσεις για τον τόπο, το 12% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ, το 11% απαντά τη ΝΔ, 3,5% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή και 3,4% το ΚΚΕ. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ λέει το 8,6% των ερωτώμενων. Πάντως το συντριπτικό 51,6% απαντά κανένα κόμμα.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες σας, το 56,7% των πολιτών απαντά κανένα κόμμα. Το 12,3% απαντά η ΝΔ, ενώ το 10,2% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά το 59,5% απαντά κανένα κόμμα. Κατόπιν το υψηλότερο ποσοστό απαντά το ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10,1% και ακολουθεί δεύτερη η ΝΔ με 9,6%.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr