ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Καραμανλής:«Κυριάκο, προχώρα με απολύσεις. Όχι σε εκλογές»

Τι είπε ο Κ. Καραμανλής στον Κ. Μητσοτάκη για την κινητικότητα
Τον Κώστα Καραμανλή είδε στο πολιτικό του γραφείο στην πλατεία Μαβίλη μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ραντεβού, όπως γράφει η εφημερίδα Real News, κλείστηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. 
«Πρόεδρε, θέλω να σε δω», τού είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Όποτε θέλεις, Κυριάκο», ήταν η απάντηση του Κώστα Καραμανλή. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα χωρίς κανένας από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να είναι παρών. 
«Κυριάκο, προχώρα», φέρεται να είπε ο Κώστας Καραμανλής στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο πολιτικούς να συμφώνησαν ότι η ένταξη των εργαζομένων στη διαθεσιμότητα θα μπορούσε να γίνει με πιο ομαλό τρόπο αν είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή όλα όσα είχε δεσμευτεί η Ελλάδα απέναντι στην τρόικα. 

Ταύτιση απόψεων υπήρξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και όταν η συζήτηση έφτασε στα σενάρια πρόωρων εκλογών. Και οι δύο εκτιμούν πως η κυβέρνηση πρέπει να αντέξει προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα και να μην μπει σε άλλες περιπέτειες. Ωστόσο, επισήμαναν πως ο Σεπτέμβριος θεωρείται ένας ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για τις πολιτικές εξελίξεις. 
Αυτά τα λίγα, για όσους περιμένουν τον Καραμανλή να σώσει την Ελλάδα....Χέρι-χέρι με Σαμαρά, ο "σωτήρας"

«Δεν θα γίνουμε ούτε νέο ΠΑΣΟΚ ούτε ένα άλλο ΚΚΕ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

     
«Εχουμε έναν πρωθυπουργό που ερωτοτροπεί με την αντιρατσιστική υστερία της Χρυσής Αυγής και με τον αυταρχισμό του μετεμφυλιακού κράτους», τονίζει στη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης. Αναφερόμενος στο χρέος, χαρακτηρίζει τη μείωσή του «θέμα ηθικής τάξης», πιστεύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα συνθέσεων και υπερβάσεων» και επισημαίνει: «Στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής ήταν και είναι πάντα η Δημοκρατία».

«Η δραστική μείωση του χρέους, το λεγόμενο «κούρεμα», είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης αλλά και ηθικής τάξης. Σημαντικό, όμως, είναι να διεκδικήσουμε και τη λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης

Συνέντευξη στον Φώτη Παπούλια

• Από κόμμα συνιστωσών, κόμμα μελών ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να μιλάμε για την εποχή της ωριμότητας;

Το βήμα έγινε. Ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Ομως τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Πρώτον, διότι οι αποφάσεις πρέπει τώρα να γίνουν πράξη και δεύτερον, διότι οι απαιτήσεις της νέας περιόδου είναι αυξημένες ακριβώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον έναν ενιαίο πολιτικό φορέα.

• Αρα δεν σας εξέπληξε η επιστολή του ΣΕΒ, είστε έτοιμοι λοιπόν να κυβερνήσετε, αφού σας αναγορεύει σε συνομιλητή του;

Το γεγονός ότι ο ΣΕΒ δείχνει να αναγνωρίζει τον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα αδιέξοδα της ασκούμενης πολιτικής συνιστά ένα γεγονός που ασφαλώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ιδίως όταν έχουμε έναν πρωθυπουργό που ερωτοτροπεί με την αντιαριστερή υστερία της Χρυσής Αυγής και με τον αυταρχισμό του μετεμφυλιακού κράτους. Ομως δεν πρέπει να δίνονται στο γεγονός αυτό διαστάσεις ή προεκτάσεις που το υπερβαίνουν. Από εκεί και πέρα, για μας τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι πολίτες, ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία και τα άλλα θύματα της πολιτικής των Μνημονίων, που τις ανάγκες τους θέλει κατά προτεραιότητα να εκφράσει η πολιτική μας.

• Κύριε Δραγασάκη, το χρέος, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έφτασε το 160%. Με ποιον τρόπο θα «απαλλαγούμε», αφού είναι δεδομένο το «όχι» στο «κούρεμα»;

Η δραστική μείωση του χρέους, το λεγόμενο «κούρεμα», είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης αλλά και ηθικής τάξης. Επιβίωσης διότι η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί υπό το βάρος της εξυπηρέτησης ενός μη διαχειρίσιμου χρέους, δηλαδή ενός «πλασματικού κεφαλαίου» που απαιτεί πόρους χωρίς να δημιουργεί πλούτο, και ηθικής τάξης διότι δεν έχουμε το δικαίωμα να μετακυλήσουμε στις επόμενες γενιές ένα αβάσταχτο χρέος. Οσοι αγώνες, επομένως, και όσες θυσίες και αν χρειαστούν, πρέπει να γίνουν ώστε να απαλλαγούμε από το βάρος αυτό και τις εξαρτήσεις που αυτό συνεπάγεται ή έστω να το φέρουμε στο μέτρο των αντοχών μας. Ομως σημαντικό είναι και να διεκδικήσουμε τη λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης, δηλαδή η εξυπηρέτηση του υπόλοιπου χρέους, όσο και αν είναι αυτό, να πραγματοποιείται εφόσον θα έχουμε αύξηση του εθνικού εισοδήματος.

• Ο πρόεδρος του IFO δήλωσε ότι πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να βγει από το ευρώ, η κυβέρνηση επιμένει ότι η μάχη υπέρ της παραμονής στο ευρώ έχει κριθεί. Πού βρισκόμαστε;

Ενα τμήμα του γερμανικού κεφαλαίου και της γερμανικής Δεξιάς ήταν εξαρχής κατά του ευρώ ή της συμμετοχής των νοτιοευρωπαϊκών χωρών στο ευρωσύστημα. Επομένως δεν έχουμε κάτι καινούργιο, εκτός από τη διαπίστωση πως η έξοδος από το ευρώ δεν συνιστά μια αυτονόητη αριστερή στρατηγική, όπως εμφανίζεται μερικές φορές. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το ευρωσύστημα, με τη σημερινή νεοφιλελεύθερη δομή του, δεν είναι βιώσιμο. Διότι παράγει διαρκώς ανισότητες και διαλυτικές ασυμμετρίες. Το ζητούμενο επομένως είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να υπάρξει ανατροπή της σημερινής πολιτικής στην κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και στην Ευρώπη συνολικά. Από εκεί και πέρα βεβαίως υπάρχουν και ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν ανεξάρτητα από τις δικές μας επιλογές, απέναντι στα οποία πρέπει επίσης να έχουμε ετοιμότητα. Ακόμη όμως και τέτοια ενδεχόμενα μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα αν δράσουμε μαζί με άλλους λαούς με ομοειδή προβλήματα και συμφέροντα.

• Eκλογές «βλέπετε», με ποιους θα κυβερνήσετε; Με τη ΔΗΜΑΡ υπάρχει σημείο επαφής;

Οι αντοχές της κοινωνίας είναι σε οριακό σημείο και δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να παράξει πολιτικά γεγονότα της μιας ή της άλλης μορφής. Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΑΡ, το κόμμα αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα περιθώρια ελιγμών εντός των Μνημονίων είναι ανύπαρκτα. Πρέπει επομένως να κάνει νέες και σαφείς επιλογές. Σχετικά με τους δυνητικούς συμμάχους μας, εμείς απευθυνόμαστε σε ένα ευρύ ιδεολογικό και πολιτικό τόξο, από τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας έως και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Οι μορφές με τις οποίες θα εκφραστεί αυτό το τόξο είναι κάτι που θα κριθεί από την κοινωνία. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι, ανεξάρτητα από τη δύναμη που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθερή του επιδίωξη θα είναι η οικοδόμηση των ευρύτερων δυνατών κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, διότι αυτό ακριβώς απαιτούν η σημερινή κρίση και τα σύνθετα προβλήματα που θέτει προς επίλυση.

• Ακούγονται ψίθυροι για προγραμματικό συνέδριο, το κρίνετε αναγκαίο για την επικαιροποίηση του προγράμματος;

Δεν είναι ψίθυροι αλλά μια ανοιχτή συζήτηση. Στη δική μας αντίληψη η προγραμματική επεξεργασία είναι μιας διαρκής διαδικασία, διότι τα ίδια τα προβλήματα και η επιδείνωση της κρίσης μάς υποχρεώνουν να αναζητήσουμε καινούργιες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μη συμβατικές λύσεις σε έναν μετανεοφιλελεύθερο ή και μετακαπιταλιστικό ορίζοντα. Αυτή λοιπόν η επεξεργασία συνεχίζεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που μας απασχολεί σήμερα είναι πώς αυτές οι επεξεργασίες θα γίνουν υπόθεση και κτήμα όλου του κόμματος αλλά και αντικείμενο συζήτησης με τους πολίτες. Μια σκέψη είναι να προχωρήσουμε σε θεματικά συνέδρια ή συνδιασκέψεις ή σε οτιδήποτε άλλο βοηθάει προς αυτόν τον σκοπό και είμαι σίγουρος πως τα νέα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν τους αναγκαίους σχεδιασμούς.

• Ορισμένοι λένε ότι γίνεστε σταδιακά το νέο ΠΑΣΟΚ.

Επί είκοσι χρόνια, πολλοί, μεταξύ τους και η Αλέκα Παπαρήγα, έλεγαν τα ίδια για τον Συνασπισμό. Οτι θα γίνει ΠΑΣΟΚ, ότι θα αφομοιωθεί από το ΠΑΣΟΚ. Ο Συνασπισμός διασπάστηκε πολλές φορές, αλλά ΠΑΣΟΚ δεν έγινε. Αντίθετα ο Συνασπισμός άντεξε και έγινε πλέον μέρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που κατέρρευσε. Αυτό που πρέπει να κατανοηθεί και από το ΚΚΕ και από όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς είναι ότι έχουμε μπει σε μια νέα ιστορική φάση με νέες απαιτήσεις και από την Αριστερά. Η δυναμική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τη βαθύτερη ανάγκη της κοινωνίας για τον μετασχηματισμό της Αριστεράς -όλης της Αριστεράς- από συμπληρωματική ή περιθωριακή δύναμη σε μια ηγετική δύναμη της κοινωνίας, και από ρόλο κομπάρσου να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτό συμβαίνει στη διάρκεια μιας τόσο σοβαρής κρίσης που αποκάλυψε τη γύμνια και την ιδιοτέλεια των κατεστημένων ηγετικών δυνάμεων της κοινωνίας και των λεγόμενων «ελίτ».

• Πώς θα επιτύχετε έναν τέτοιο μετασχηματισμό;

Οι απαιτήσεις είναι όντως πολλές και μεγάλες, πολιτικές, θεωρητικές, οργανωτικές, προγραμματικές, ακόμη και ψυχολογικές. Ομως μπορούμε. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος αποτέλεσμα συνθέσεων αλλά και υπερβάσεων. Αυτόν τον μετασχηματισμό θα τον πετύχουμε με τη διπλή υπέρβαση που αποτελεί και ιδρυτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ: τόσο του «μοντέλου» του υπαρκτού σοσιαλισμού όσο και της σοσιαλδημοκρατίας που μεταλλάχθηκε σε υπηρέτη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Αρα ο στόχος μας δεν είναι να γίνουμε ούτε ένα νέο ΠΑΣΟΚ ούτε ένα άλλο ΚΚΕ, αλλά να διαμορφώσουμε μέσω του ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο υπόδειγμα της Αριστεράς, στραμμένο στο μέλλον, που θα ενσωματώνει την κριτική του παρελθόντος και θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες. Και αυτό αφορά όλο τον αριστερό κόσμο -πρωτίστως τη νεολαία- και όχι μόνο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Οσοι λοιπόν προσπαθούν να κατανοήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τους όρους του παρελθόντος, πολύ απλά θα διαψευστούν.

• Πρόσφατα είχαμε μια πρωτοφανή επίθεση στο πρόσωπό σας από τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ε. Ζαρούλια, μετά τις προσπάθειές σας να τηρηθούν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής…

Τα βρόμικα ψεύδη που ακούστηκαν στη Βουλή από τη Ζαρούλια δεν αφορούν και δεν ακουμπούν ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου. Και δεν πρόκειται εγώ να πέσω στο επίπεδό τους. Θα ήταν όμως επικίνδυνη απερισκεψία το να νομίζει κανείς ότι στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής είμαι μόνον εγώ ή μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος τους ήταν και είναι πάντα η δημοκρατία. Είναι καιρός λοιπόν να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε όλα τα κρίσιμα κοινωνικά και πολιτικά θέματα


Ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το Red Notebook συγκέντρωσε τις θέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς για όλα τα κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως αυτές παρουσιάστηκαν σε κεντρικές εκδηλώσεις του κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα και κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, από την εκδήλωση της Αθηναϊδας (Ιούνιος 2012) μέχρι σήμερα...

Διακήρυξη Αρχών και Πλαίσιο Προγραμματικών Θέσεων  (εδώ)
[και σε περίληψη: 19 δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό  (εδώ)]
Για την αξιοπρεπή διαβίωση και την αντιμετώπιση της φτώχειας  (εδώ)
Για την ανεργία και την απασχόληση  (εδώ)
Για την παραγωγική ανασυγκρότηση  (εδώ)
Για το χρέος  (εδώ)
Για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά  (εδώ)
Για τις τράπεζες  (εδώ)
Για το ασφαλιστικό και τους συνταξιούχους  (εδώ)
Για το φορολογικό  (εδώ)
Για την υγεία  (εδώ)
Για την παιδεία  (εδώ)
Για τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση  (εδώ)
Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  (εδώ)
Για τους αγρότες  (εδώ)
Για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και την ιθαγένεια (εδώ)
Για τα σώματα ασφαλείας  (εδώ)
Για τα ΜΜΕ  (εδώ)
Για την εξωτερική και αμυντική πολιτική  (εδώ)
Για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος  (εδώ)
Για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής  (εδώ)
Για τον πολιτισμό  (εδώ)
Για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό  (εδώ)
Για το νόμισμα  (εδώ)

Ο Τσίπρας έδειξε την πόρτα

Διαβάζω για την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον γερμανό δημοσιογράφο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Μίχαελ Μάρτενς. Η συνέντευξη διακόπηκε απότομα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε κακόβουλο τον γερμανό δημοσιογράφο και τον απέπεμψε.




Οι ερωτήσεις του γερμανού δημοσιογράφου είναι επιθετικές αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει απαντήσει και σε πιο επιθετικές ερωτήσεις τα τελευταία χρόνια.
Βέβαια, δεν ξέρουμε ποιο ήταν το ύφος του γερμανού δημοσιογράφου. Άλλο μια επιθετική ερώτηση, άλλο το επιθετικό και ειρωνικό ύφος.
Ίσως, ο γερμανός δημοσιογράφος να επηρεάστηκε από το γεγονός ότι προσπαθούσε να κλείσει συνέντευξη με τον Τσίπρα επί έναν χρόνο. «Ψηνόταν» όλους αυτούς τους μήνες.
Πολλοί δημοσιογράφοι -και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- έχουν χάσει την μπάλα. Έχουν ξεχάσει τι σημαίνει δημοσιογραφία και συμπεριφέρονται σαν εκλεγμένοι πολιτικοί.
Αν είσαι τόσο σίγουρος για τις απόψεις σου, δεν έχεις παρά να κατέβεις στις εκλογές και να ζητήσεις την ψήφο των πολιτών.
Όταν, όμως, η προσπάθεια επιβολής των απόψεών σου σε εκλεγμένους πολιτικούς αντλεί δύναμη από το μέσο στο οποίο εργάζεσαι -και όλοι ξέρουμε σε ποιους ανήκουν τα μεγάλα ΜΜΕ εδώ και αλλού- ή από την κυβέρνηση την οποία υποστηρίζεις, δεν είσαι τίποτε άλλο από ένα περαστικό μπάζο.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξαιρετικά ευγενής,φιλικός και χαλαρός στις συνεντεύξεις του -το έχω διαπιστώσει προσωπικά-, αλλά η ευγένεια δεν είναι αδυναμία ή δουλοπρέπεια, όπως, ατυχώς, νομίζουν πολλοί σύγχρονοι Έλληνες.
Γελάω πολύ με την υστερία που έχει καταλάβει τους συνεργάτες του Σαμαρά αλλά και πολλούς καθεστωτικούς δημοσιογράφους -δύσκολο να ξεχωρίσεις τους μεν από τους δε μερικές φορές-, για την αποπομπή του γερμανού δημοσιογράφου από τον Αλέξη Τσίπρα.
Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διακόψει τη συνέντευξη παρουσιάζεται σχεδόν σαν ιεροσυλία. Λες και ο γερμανός δημοσιογράφος είναι η Παναγία, η αγαπημένη φίλη του Αντώνη Σαμαρά.
Κι όμως, σημειολογικά, η αποπομπή του Γερμανού δημοσιογράφου αποτελεί επικοινωνιακή νίκη, δίνει πόντους στον Αλέξη Τσίπρα και -ακόμα κι αν αυτό δεν ήταν στις προθέσεις του- στέλνει ένα μήνυμα.
Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που γερμανοί πολιτικοί και απεσταλμένοι περιδιαβαίνουν τα τελευταία χρόνια υπουργεία και υπηρεσίες δίνοντας αβέρτα εντολές σε έλληνες υπουργούς και κυβερνητικούς υπαλλήλους, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διακόψει την συνέντευξη στον γερμανό δημοσιογράφο δείχνει άνθρωπο με τιμή και αξιοπρέπεια που δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί προσβολές.
Οι Έλληνες συνήθισαν στις προσβολές τα τελευταία χρόνια. Η αυτοεκτίμησή τους είναι στο ναδίρ.
Αυτό μπορεί να αλλάξει. Αλλά θα πρέπει να το θελήσουν οι ίδιοι.
Και για αρχή, θα πρέπει να δείξουν την πόρτα σε πολλούς ανθρώπους. Έλληνες και ξένους.
(Προσπαθώ να σκεφτώ ποιος Έλληνας πρωθυπουργός θα έκανε την κίνηση να δείξει την πόρτα σε ξένο δημοσιογράφο. Εύκολο, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου.)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Λουκέτο σε 118 σχολεία από Σεπτέμβριο. Ο κατάλογος!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 13 δευτερόλεπτα
Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει γονείς και μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καταργούνται και συγχωνεύονται δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια... Από τον Σεπτέμβριο μπαίνει λουκέτο σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία. Παράλληλα, υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθού... περισσότερα »

ΑΝΤΕΕΕ...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 13 δευτερόλεπτα

ΜΑΝΤΡΩΣΤΕ ΤΟ ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΟ...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 19 δευτερόλεπτα

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 20 δευτερόλεπτα

Τρίβουν τα χέρια τους οι εχθροί μας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 23 δευτερόλεπτα
*Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης * Οι τιμές των ακινήτων καταρρέουν, οι τιμές των μετοχών βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, οι καταθέσεις μας βάλλονται πανταχόθεν. Τι μας απομένει; Να ομολογήσουμε την ήττα και να μεταφέρουμε όλες μας τις οικονομίες σε κάποια βρετανική τράπεζα, όπως κηρύττει των ευαγγέλιο των ιεροκηρύκων του Grexit; Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Απέχουμε λίγα μόλις εκατοστά από το γκρεμό, αλλά τα πόδια μας βρίσκονται ακόμη σε στέρεο έδαφος... Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πρώτα απ΄ όλα πολιτικό. Αν υπάρξει μία ουσιαστική πρόταση εξόδου από την κρίση, τότε η σημερινή ... περισσότερα »

← Τι περιμένουμε λοιπόν; Το κράτος κατεβάζει ρολά και οι απατεώνες αποθρασύνονται

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 25 δευτερόλεπτα
Και η κυβέρνηση Σαμαρά είναι νομότυπη και όχι νόμιμη, όπως όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Κατέχει την εξουσία προφασιζόμενη ένα εκλογικό ποσοστό το οποίο ήταν αποτέλεσμα απάτης του λαού. Αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ήδη παυθεί, επειδή προξενεί πλείστα όσα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, δημιουργεί νέα αδιέξοδα και οδηγεί την χώρα στο απόλυτο μηδέν, στην απόλυτη εξαθλίωση, αλλά και σε μία νέα εθνική τεραστίων διαστάσεων ήττα. Όσοι Έλληνες αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει σήμερα την χώρα, αλλά και το τραγικότατο αποτέλεσμα της ασκούμενης εξουσ... περισσότερα »

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 27 δευτερόλεπτα
Καταλάβανε, έστω και αργά, εκεί στο «φιλολογοπαπαρίζων» antinews ότι το άλογο που αναλάβανε να «προμοτάρουνε» αποδείχτηκε εντέλει «κούτσαβλος» και το ρίξανε στις βαθιές αναλύσεις! Και να η «αόρατος χείρ!» και να και οι άλλες ιστορικοπολιτικοφιλοσοφικές μπιρμπιλωτές κοτσάνες της ημερήσιας νεοδημοκρατικής διάταξης, ανάταξης, διάστασης, ανάτασης, απόστασης, υπότασης… Όπως σας αρέσει πείτε την… Μόνο που σας έχουνε πάρει μυρωδιά μάγκες, καθότι με συνοικιακά φληναφήματα και άλλα συναφή δεν κρύβεται το κεφάλι της καρφίτσας…

ΣΥΡΙΖΑ:Επαναπρόσληψη των απολυμένων από τους μνημονιακούς νόμους

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
[image: sxolikos-fylakas] *Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με πανελλαδική αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων* Σήμερα, 24 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατουλη, Γιάννη Αμανατίδη και Γιάννη Σταθά με πανελλαδική αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων και μέλη της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν στην αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων ότι στηρίζουν όλες τις μορφές του αγώνα τους (κινηματικές, νομικές, πολιτικές) για να μην περάσουν σε διαθεσιμότητες που είναι ο προθάλαμος για τις απολύσεις τους. Κατήγγειλαν τ... περισσότερα »

Γιατί οι δημοσκοπήσεις λένε ψέματα?(βίντεο)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
Δημοσκόπηση της VPRC(δείτε *ΕΔΩ*). *Μία καρτέλα της εν λόγω έρευνας, όμως αποδεικνύει γιατί όλες οι δημοσκοπήσεις λένε ψέματα.* *Δηλαδή, τα αποτελέσματα και αυτής της δημοσκόπησης, ως προς την πρόθεση ψήφου, αφορούν το 45,7% των ερωτηθέντων. Να παραδεχθούμε ότι το 26,3%, όντως όπως δηλώνει θα ρίξει Λευκό/Άκυρο ή δεν θα ψηφίσει, και τότε πάμε στο 72%! Μας λείπει το 28%.....* * * * Είναι πρόδηλο, ότι το 28% που λέει ότι θα ψηφίσει, αλλά δεν αποκαλύπτει τι, δεν αφορά αναλογικά όλες τις ηλικίες. Οι νέοι, σε συντριπτικό ποσοστό, δηλαδή δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις, όπως επιμένουμ... περισσότερα »

Ο ατιμώρητος τρομοκράτης Μιχαλολιάκος και η "τύχη" των προβοκατσιών

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
Σαν σήμερα το 1978. *Δεκατρείς (13) εκρήξεις βομβών συγκλονίζουν Αθήνα και Πειραιά, στην 4η επέτειο της Μεταπολίτευσης.* *Οκτώ μέρες αργότερα, στις 31/07/1978, συλλαμβάνεται ως υπεύθυνος ο “μίστερ καθαρά χέρια”, Νίκος Μιχαλολιάκος, και οκτώ ακόμα φασίστες.* *Στην δίκη που ακολουθεί αντί να καταδικαστεί σε ισόβια, σύμφωνα με τον ‘αντιτρομοκρατικό’ (Ν.774/78), καταδικάζεται σε μόλις 13 μήνες φυλάκιση γι**α κατοχή εκρηκτικών!* *Τέτοια τύχη!* *Η δράση της ομάδας Μιχαλολιάκου ξεκινά ουσιαστικά το 1976, συνεχίζει το 1977 με βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΚΚΕ, της ‘Αυγής’ κλπ, ενώ ... περισσότερα »

Video: Νεοδημοκράτισσα σε Φαήλο: "Πεθαίνουμε....Γιατί τα κάνει αυτά ο Σαμαράς;"

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
*Το βίντεο είναι από την εκπομπή του απόστρατου συνταγματάρχη Αντώνη Μυλωνάκη στο κανάλι «Extra». Παρόντες στο στούντιο ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Ελληνόψυχος δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λιάκος Κασιδιάρης.* Όπως θα δείτε στο βίντεο που ανεβάσαμε, ξαφνικά βγαίνει στο τηλέφωνο μιά Νεοδημοκράτισσα μητέρα 3 παιδιών με άκρως σπαρακτική φωνή, η οποία υπήρξε φανατική οπαδός του δισέγγονου της Πηνελόπης Δέλτα. *Η Νεοδημοκράτισσα με την σπαρακτική φωνή ξεφτιλίζει δημοσίως τον Γαρουφαήλο Κρανιδιώτη.* Και εξηγεί η Νεοδημοκράτισσα ότι ο άντρας της είναι... περισσότερα »

Συγχαρητήρια…και από δω και πέρα σκασμός !!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
Συνεχίζεται το success story της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανήλθε στο 160,5% του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2013, και παρουσίασε αύξηση 24,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. Όσο ο Αντώνης Σαμαράς οδηγεί την χώρα στην ανάπτυξη, αναπτύσσεται και το χρέος.Μετά από Μνημόνια και πακέτα μέτρων -που κατάφεραν να εκτοξεύσουν το χρέος και να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία χωρίς να…οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα – είναι προφανές πια πως η Ελλάδα έχει τελειώσει.Τώρα ψάχνουν τον τρόπο και τον χρόνο, για να τ... περισσότερα »

«ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ» ΚΑΙ ΠΙΘΗΚΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
** *Του ΣΤΑΘΗ** *Δεν έχουν βαρεθεί ούτε την ίδια τους την προπαγάνδα. Θέλουν να κάνουν μπάχαλο (κερδώο για χρυσοκανθάρους) ό,τι απέμεινε απ’ το ΕΣΥ και αμέσως γεμίζουν οι οθόνες των διαπλεκόμενων καναλιών ου μην και οι στήλες των διαπλεκόμενων εφημερίδων με ρεπορτάζ για τυφλούς-μαϊμούκαι κουτσούς πρίμες μπαλαρίνες στα Μπολσόι. Προπαγάνδα εμετική και χιλιοπαιγμένη. Κι επιπλέον ξεφτιλισμένη! Τόσον που τη μια μέρα οι τυφλοί-μαϊμού εις μίαν συγκεκριμένη νήσον αποτελούν το 60% των εκεί τυφλών, την επομένη το -μας συγχωρείτε, λάθος- 30% και στο τέλος συμποσούνται απλώς σ’ έναν-δυο λεχρίτ... περισσότερα »

Γιουχαΐσματα χρυσαυγιτών στο άκουσμα της λέξης «δημοκρατία» (βίντεο)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
Θέλουν οι φιλοχουντικοί να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει. Με αφορμή τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος βρήκε την ευκαιρία να βγάλει όλη τη χολή του για τη μεταπολίτευση. «Είναι 24 Ιουλίου και γιορτάζουν λέει τον ερχομό της δημοκρατίας. Γιορτάζουν τον ερχομό της κλεφτοκρατίας, των σκανδάλων, της προδοσίας, τον ερχομό ενός καθεστώτος που κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια, που υπέγραψε το μνημόνιο», υποστήριξε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κατά την ομιλία του με αφορμή το συσσίτιο της εθνικ... περισσότερα »

«Κασιδιάρη δεν είσαι ο Λεωνίδας. Είσαι ο Αρτέμης Μάτσας»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
*του Κώστα Βαξεβάνη* Με βάση ένα αυθαίρετο άλμα λογικής, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αυτοί οι εκπρόσωποι του “πατριωτισμού” των πολεμικών τεχνών και της τεστοστερόνης, είναι απευθείας απόγονοι του Λεωνίδα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, των ηρώων του 1821, των σύγχρονων εθνικοφρόνων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο πατήρ Πλεύρης και άλλοι συνεργάτες της Χούντας, αλλά τους λείπει μια περίοδος. Η περίοδος της ελληνικής κατοχής. Ποιοί είναι οι πρόγονοί τους την εποχή εκείνη; Ποιοι εκφράζουν τον πατριωτισμό και τα ήθη τους; Ποιοι την βαριά και ασήκωτη ιδεολογία τους; Σε αυτό το άλμα λ... περισσότερα »

Αποκάλυψη: Ο Αρβανιτόπουλος κατάργησε ανύπαρκτα σχολεία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
Το υπουργείο Παιδείας είναι πολύ «μπροστά», αφού ανακοίνωσε την κατάργηση ακόμα και σχολείων που δεν υπήρξαν ποτέ. Το www.koutipandoras.gr διαπίστωσε, σε μια πρώτη ανάγνωση της λίστας, ότι στο νομό Ημαθίας ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε το λουκέτο του 17ου Δημοτικού Βέροιας (12 οργανικές θέσεις) και του 8ου Δημοτικού Αλεξάνδρειας (έξι οργανικές θέσεις), τα οποία όμως δεν υφίστανται παρά μόνο στα χαρτιά. Δεν αποκλείεται, επομένως, το υπουργείο να έχει καταργήσει ή να έχει συγχωνεύσει και σε άλλους νομούς της χώρας ανύπαρκτα σχολεία. Όπως πληροφορείται η ... περισσότερα »

Ευρωβουλευτές από 18 χώρες κατά ιδιωτικοποίησης νερού Θεσσαλονίκης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
Επιστολή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης υπογράφουν 50 ευρωβουλευτές από 18 χώρες της Ε.Ε. κι από τις πολιτικές ομάδες των Συντηρητικών, Λαϊκών, Φιλελευθέρων, Πρασίνων, Σοσιαλιστών και της Αριστεράς. Οι ευρωβουλευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη να στηρίξουν με την υπογραφή τους την επιστολή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας (EFPSU). Την επιστολή, με την οποία ζητείται από τους υποψήφιους αγοραστές να αποσυρθούν από το διαγωνισμό, υπογράφουν και 130 φορείς από όλη την Ευρώπη. *Δι... περισσότερα »

Α. Γεωργιάδης: Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
[image: (Photo Eurokinissi)] (Photo Eurokinissi) Στο δημοκρατικό τόξο επιχειρεί να "μεταπηδήσει" ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας και στην προσπάθειά του να "απεμπολήσει" το παρελθόν του, δηλώνει πως "το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι πολύ επικίνδυνο". Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «τρομερό κίνδυνο αποσταθεροποίησης και διχασμού» λόγω της Χρυσής Αυγής, η οποία, όπως είπε, βλάπτει παράλληλα την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Εκτίμησε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή βγήκε ενισχυμένη από το χθε... περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ: Το καψόνι των απολύσεων για τη δόση είναι πόλεμος στη δημοκρατία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
Η κυβέρνηση τρέχει ασθμαίνοντας για να υλοποιήσει και την τελευταία υποσημείωση των απαιτήσεων της τρόικας. Οι συνεχιζόμενοι εκβιασμοί και τα καψόνια για την καταβολή των δόσεων πάνε γάντι με το success story της κυβέρνησης της κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης. Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι όμως ένα απλό καψόνι απέναντι στην κοινωνία. Είναι η συνέχιση του πολέμου που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στα δικαιώματα και τη δημοκρατία, αλλά και σε κάθε προοπτική της χώρας για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη. Κάθε νέα δόση και κάθε νέος εκβιασμός συνεπάγονται ακόμα μεγαλύτ... περισσότερα »

Αλ. Μητρόπουλος: Η χώρα μπήκε πλέον στο πυκνό σκοτάδι του μνημονιακού τούνελ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
Photo Copyright - ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ Δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, Βουλευτή και Υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ για την κινητικότητα των Δ.Υ. «Ακόμη και ο πλέον δύσπιστος και φιλομνημονιακός συμπολίτης αντιλαμβάνεται ότι οι αυθαίρετοι και αιφνιδιαστικοί ακρωτηριασμοί στη Δημόσια Διοίκηση, το Κοινωνικό Κράτος και τα Καθιδρύματα Έρευνας και Αλληλεγγύης δεν γίνονται για να έχουμε καλύτερο κράτος, όπως ακόμη ψελλίζει η παραπλανητική μνημονιακή προπαγάνδα, αλλά για να μεταβληθεί η Ελλάδα σε δευτερεύον- υπηρετικό κράτος, «κράτος-παρίας», που θα γίνει έρμαιο των ορισμών των ... περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η εκχώρηση του δικτύου ενέργειας σε ιδιώτες

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 2 ημέρες
«Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης, διαψεύδοντας για μία ακόμη φορά τις ίδιες τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, δρομολογεί τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) από τη μητρική ΔΕΗ και την πώληση σε ιδιώτη επενδυτή του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του για τη ΔΕΗ και τις κυβερνητικές επιλογές, το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κίνηση αυτή αποτελεί κορυφαία πράξη ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «η συνειδητή προσπάθεια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη... περισσότερα »

Σπίτια με... 10.000 ευρώ στις γειτονιές της Αττικής !!

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
Σε πλήρη απαξίωση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας οδηγεί η παρατεταμένη κρίση. Η δραματική υποχώρηση των τιμών των ακινήτων έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, κυρίως για τα παλιά διαμερίσματα, που ουσιαστικά χάθηκε ένα μεγάλο μέρος των αποταμιεύσεων των Ελλήνων. Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» η κατάσταση είναι τέτοια στην κτηματαγορά που υπάρχουν σήμερα εκατοντάδες πωλητήρια σε τιμές ακόμη και κάτω από 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Και δεν πρόκειται για ερείπια που χρήζουν μεγάλης ανακατασκευής, αλλά για διαμερίσματα 30-40 ετών που μπορούν να κατοικηθούν άμεσα. Ωστόσο, οι ι... περισσότερα »

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ;‏

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
*Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει βασιμότητα αλλά το σημειώνουμε... * Σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας ο πρώην τσάρος της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, έχει κάνει παρέμβαση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συγκεκριμένα στο Ε. Βενιζέλο, να ασκήσει πίεση στον Α. Σαμαρά για να μην βρεθεί κατηγορούμενος σε ειδικό δικαστήριο για την εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάρντ. Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος... Απειλείται να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου και να δικαστεί για δυο κακουργήματα (νόθευση εγγράφου και απιστία στην υπηρεσία) και για ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος). Σύμφωνα π... περισσότερα »

Αντίσταση ή υπακοή;

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
*του Μενέλαου Χαραλαμπίδη** * Σπάνια βλέπουμε την Αντίσταση κατά την περίοδο της Κατοχής ως ένα τεράστιο ηθικό, πολιτικό και ψυχολογικό δίλλημα που έθεσε τις επιλογές, διαμόρφωσε τις συνειδήσεις και καθόρισε τις ζωές των ανθρώπων: Αντίσταση ή υπακοή; Δράση ή αναμονή; Τον πρώτο χρόνο της Κατοχής, κάθε αντίσταση ενάντια στον κατακτητή φαινόταν μάταιη. Ο αήττητος στρατός της ναζιστικής Γερμανίας κατέλαβε αστραπιαία σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι υποστηρικτές της υπακοής απέναντι στους κατακτητές και της στάσης αναμονής έως τη λήξη του πολέμου δικαιώνονταν από τις εξελίξεις. Η κατ... περισσότερα »

Roger Waters για Χρυσή Αυγή: «Πόσο αξιοθρήνητοι είναι!»

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
*Pink Floyd*, ο *Roger Waters*, ο οποίος σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στην Αθήνα για τη συναυλία του «*The Wall*» στο *ΟΑΚΑ*. Ο διάσημος καλλιτέχνης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη *Χρυσή Αυγή*, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αναβίωση του νεοναζισμού και την ενίσχυση της Ακροδεξιάς σε διεθνές επίπεδο. Συνέντευξη παραχώρησε στο «Κ»της Καθημερινής ο πάλαι ποτέ «αρχηγός» των ενωμένων *Στο σόου του "The Wall" βλέπουμε να παρελαύνουν φασιστικά σύμβολα. Σας ανησυχεί ο νεοναζισμός;* *Πρόκειται για ένα από τα πιο λυπηρά φαινόμενα. Η ανισομερής κατανομή του πλούτου και της ελευθερίας... περισσότερα »

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ....ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ !!!

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
*ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟ ΜΠΡΕΧΤ : Όταν ήρθαν να πάρουν τους δημόσιους υπάλληλους δεν αντέδρασα όταν ήρθαν να πάρουν τους ιδιωτικούς δεν αντέδρασα όταν ήρθαν να πάρουν άνεργους δεν αντέδρασα όταν ήρθαν να πάρουν τη γη μας δεν αντέδρασα τώρα που θα έρθουν να πάρουν τα σπίτια μας ! ίσως να είναι πολύ αργά και δεν θα υπάρχει κανείς να αντιδράσει !!! αλλά * *ΑΜΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ,ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ ΔΙΧΑΛΟ !!! ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ....* ΠΗΓΗ Voliotaki

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΟΙΩΝΕ…

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
Πάλι αδιάβαστο το πιάνω το μυαλοτσαλακωμένο το Πρετεντέρι. Ρε αγορίνα, δίπλα σου τον έχεις τον Μοσχoσπουδαγμένο τέως σύντροφο και νυν δεξιοδεκανίκιο Παύλο Τσίμα την ΔΟΛιοφθορέα, γιατί δε ρωτάς τι σημαίνει «ραντεβού στα γουναράδικα;» Το Παυλάκι ξέρει… Ξέρει και παραξέρει, αλλά από την πολλή γαργάρα έχασε τη φωνή του το συμβιβασμένο! Πες μου ρε μυαλοετοιμόρροπο Πρετεντεράκι από πού έβγαλες το «θα σας γδάρουμε» από τα συμφραζόμενα; Πόσο αστείος είσαι ρε φίλε, πόσο μικρός, πόσο ασήμαντος και πόσο δούλος! Ο Άρης, πάμπτωχε φίλε μου, πήγε, στο ραντεβού του στα γουναράδικο… Μόνο που το... περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ:Μαύρη μέρα στην ιστορία της εκπαίδευσης

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
[image: ΣΥΡΙΖΑ:Μαύρη μέρα στην ιστορία της εκπαίδευσης] *ΣΥΡΙΖΑ:Μαύρη μέρα στην ιστορία της εκπαίδευσης* "Η Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης ως μαύρη μέρα, χαρακτηρισμένη από αυταρχισμό και αντιδημοκρατικότητα, η μέρα των απολύσεων 2.500 εκπαιδευτικών" επισημαίνει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανακοίνωσή του. "Με οριακή πλειοψηφία στη βουλή η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα εξαπολύει ευθεία επίθεση σε 21.000 μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τ... περισσότερα »

Οικονομικό πραξικόπημα στο Ντιτρόιτ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
*του Άρη Χατζηστεφάνου* * **Οι όροι του καθεστώτος χρεωκοπίας που επιβλήθηκε στην πάλαι ποτέ έδρα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποδεικνύονται ιδιαίτερα συμφέροντες για τις τράπεζες που θα υποστούν ένα κούρεμα της τάξης το 25%, εν αντιθέσει με τα ασφαλιστικά ταμεία, στα οποία θα επιβληθεί κούρεμα στα αποθεματικά τους έως και 90%.* “Ο,τι είναι καλό για την Τζένεραλ Μότορς είναι καλό και για τις ΗΠΑ”, έλεγαν τα στελέχη της εταιρείας, όταν η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποτελούσε την καρδιά της ακμάζουσας οικονομικής υπερδύναμης. Και το Ντιτρόιτ ήταν για πολλά χρόνια η πρ... περισσότερα »

Τρεις εκβιασμοί και μία λίστα

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του καλούνται να εκτελέσουν ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της οριακής πλειοψηφίας στη Βουλή και με δίχτυ αν-ασφαλείας το αυστηρό χρονοδιάγραμμα «δράσεων», που άφησε «παρακαταθήκη» ο κ. Σόιμπλε. Παγιδευμένη στον τριμερή εκβιασμό που προκάλεσε η ίδια, η κυβέρνηση καλείται να εκτελέσει ασκήσεις ισορροπίας σε τεντωμένο σχοινί, έχοντας ως δίχτυ ασφαλείας την οριακή πλειοψηφία στη Βουλή. Οπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, το φετινό καλοκαίρι δεν θα θυμίζει κανένα από τα προηγούμενα. Το μήνυμα που έχει σταλεί από το μέγαρο Μαξίμου, μ... περισσότερα »

Προγράμματα εθελουσίας εξόδου έως 4500 εργαζομένων, κόστους 300 εκατ υλοποιούν οι τράπεζες - Εθνική πάνω από 1200 εργαζόμενους, Πειραιώς 1800-2000, Eurobank έως 300 και Alpha 250-350 – Θα κλείσουν 350-380 καταστήματα

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
Προγράμματα εθελουσίας εξόδου έως 4500 εργαζομένων υλοποιούν ή ανακοινώνουν προσεχώς οι τράπεζες συνολικού κόστους 300 εκατ ευρώ. Παράλληλα και στην επόμενη φάση θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν 350-380 καταστήματα σε επίπεδο ομίλων απόρροια της συρρίκνωσης του προσωπικού και μείωσης του λειτουργικού κόστους. Ήδη η τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ειδικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 1800 έως 2000 εργαζομένων που θα ισχύσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου και θα αφορά σχεδόν το σύνολο του νέου ομίλου και κοστολογείται περίπου στα 100 εκατ ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι ελληνικές συστημικές τρ... περισσότερα »

«Είμαστε έτοιμοι εδώ και καιρό για εκλογές»

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
“ Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα "Ο Επενδυτής" ” "Μετά τις Γερμανικές εκλογές, το success story του κ. Σαμαρά τελειώνει ακόμα και ως ανέκδοτο" δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ο Επενδυτής". Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι από το 1ο ιδρυτικό συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ακόμα πιο ανανεωμένος και ώριμος, ενώ δεν παράλειψε να επισημάνει ότι δεν ένιωσε ούτε μία στιγμή να διακυβεύεται η ενότητα του κόμματος. Σε ότι αφορά στο ελληνικό χρέος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι " δεν είναι βιώσιμο. Αν συνεχίσουμε έτσι, ... περισσότερα »

Σόιμπλε και Άδωνις αμφότεροι «αθώα» θύματα

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
“ Μετά την πρωτοφανή επίδειξη «κακίας» και «μίσους» κατά του Γερμανού Υπουργού οικονομικών, «αντιμέτωπος» με διαδηλωτές βρέθηκε και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης- κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του, στο Αττικό Νοσοκομείο. ” Η γερμανική, λαϊκίστικη εφημερίδα Bild εγκαλεί τους «αγνώμονες» Έλληνες- οι οποίοι κατά την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού στην Αθήνα- τον υποδέχτηκαν (όπως ισχυρίζεται), με μίσος και κακία! «Δεν είπε μόνο θερμά λόγια στους Έλληνες», γράφει ο συντάκτης του άρθρου «υπέγραψε και επιστολή προθέσεων για ένα «ταμείο ανάπτυξης» 100 εκατ. ευρώ από την γερμανική αναπτ... περισσότερα »

Απαραίτητη η διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού, αγωνιστικού, ταξικού και αυτόνομου ρεύματος που θα διεκδικήσει την αλλαγή της πορείας στα συνδικάτα.

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
[image: xarisis.2] *Συνέντευξη του Γιώργου Χαρίση** Το πλήρες κείμενο που παραχώρησε σε συνέντευξη στην aftodioikisi.gr, Ο Γιώργος Χαρίσης μετά την ανάληψη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, προβλέπει ότι «με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο τιμόνι του υπουργείου Διοικητικής Μετρρύθμισης θα έχουμε την επίσπευση της διάλυσης της δημόσιας διοίκησης και μαζικές απολύσεις εργαζομένων, μέσω τις κατάργησης οργανισμών του δημοσίου, Νομικών Προσώπων και θέσεων εργασίας.» *Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Γιώ... περισσότερα »

Νέα δημοσκόπηση: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με δύο μονάδες. Πλησιάζει το 15% η Χρυσή Αυγή

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
*Στην πρώτη θέση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την "Εφημερίδα των Συντακτών".* *Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων (χωρίς αποχή/λευκό/άκυρο), προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,5%, η Χρυσή Αυγή με 14,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Στο 11% κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.* *Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επανακάμπτει στα ποσοστά των αρχών του 2013, την ώρα που η ΝΔ έχει πλέον απολέσει μία μονάδα. Από τα αξιοσημείωτα... περισσότερα »

Νέα δημοσκόπηση: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με δύο μονάδες. Πλησιάζει το 15% η Χρυσή Αυγή

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
*Στην πρώτη θέση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την "Εφημερίδα των Συντακτών".* *Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων (χωρίς αποχή/λευκό/άκυρο), προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,5%, η Χρυσή Αυγή με 14,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Στο 11% κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.* *Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επανακάμπτει στα ποσοστά των αρχών του 2013, την ώρα που η ΝΔ έχει πλέον απολέσει μία μονάδα. Από τα αξιοσημείωτα... περισσότερα »

Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
* Το προδοτικό κάθαρμα μίλησε για «αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων»!* ** *Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ* *ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΟΚ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: «Πάμε σε αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων Ελλάδας-Τουρκίας» με ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ! ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ* * Τη σύγκληση, του τρίτου «Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας», στις αρχές της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν η Αθήνα και η Άγκυρα κατά την διάρκεια της συνάντηση διάρκειας περίπου μιάς ώρας στην... τουρκική πρωτεύουσα, των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, Ευ. Βενιζέλου και Αχμέτ Νταβούτογλ... περισσότερα »

Δύο μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
Προβάδισμα με δύο μονάδες αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα. Η δημοσκόπηση της Pulse RC που έγινε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών δίνει τα εξής αποτελέσματα: ΣΥΡΙΖΑ: 23,5% Νέα Δημοκρατία: 21,5% Χρυσή Αυγή: 14,5% ΠΑΣΟΚ: 7,5% ΚΚΕ: 6,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,5% Δημοκρατική Αριστερά: 3,5% Άλλα κόμματα: 7,5% Αναποφάσιστοι: 11%

Περιφερόμενα σκουπίδια...

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
Το Ποντίκι Μπορεί επτά στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ΙΝΚΑ, να μην πάνε διακοπές φέτος λόγω οικονομικής δυσπραγίας, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα σκουπίδια, που αποτελούν το νέο τάργκετ γκρουπ στον χώρο του τουρισμού… Τα απορρίμματα άρχισαν με υπουργική βούλα να ταξιδεύουν καλοκαιριάτικα για να πάρουν τον αέρα τους στην Αττική, αφού στις περισσότερες πόλεις της περιφέρειας έχει διαγνωστεί… overbooking! Χωρίς πλάκα τώρα, με την υπόθεση των απορριμμάτων, όπως και με τον ΧΥΤΑ της Φυλής, συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Για παράδειγμα, στα τέλη Νοεμβρίο... περισσότερα »

Τα «τρωκτικά» τής διαφθοράς

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠριν από 5 ημέρες
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρωταθλήτρια της κακοδιαχείρισης, σύμφωνα με την έκθεση Ρακιντζή Τους δήμους έχουν χαρακτηρίσει «αμαρτωλούς» ελεγκτικές αρχές όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Πόρισμα-σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν καταπέλτης για τη διαφθορά των δήμων και αποκάλυψε, στην έκθεση του 2009, παράνομες προσλήψεις, καταβολή παράνομων αποζημιώσεων σε υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες δήμων, μη νόμιμη καταβολή επιδομάτων ευθύνης σε διευθυντές που δεν είχαν τις προϋποθέσεις να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης, καθώς και παράνομες υπε... περισσότερα »

Λουκέτο σε 118 σχολεία από Σεπτέμβριο. Ο κατάλογος!!!





Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει γονείς και μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καταργούνται και συγχωνεύονται δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια...

Από τον Σεπτέμβριο μπαίνει λουκέτο σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτηρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.

Εκτός όμως από τις καταργήσεις, το υπουργείο φαίνεται ότι προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς, όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΑΝΤΕΕΕ...


ΜΑΝΤΡΩΣΤΕ ΤΟ ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΟ...


ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ;


Τρίβουν τα χέρια τους οι εχθροί μας



Οι τιμές των ακινήτων καταρρέουν, οι τιμές των μετοχών βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, οι καταθέσεις μας βάλλονται πανταχόθεν. Τι μας απομένει; Να ομολογήσουμε την ήττα και να μεταφέρουμε όλες μας τις οικονομίες σε κάποια βρετανική τράπεζα, όπως κηρύττει των ευαγγέλιο των ιεροκηρύκων του Grexit; Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Απέχουμε λίγα μόλις εκατοστά από το γκρεμό, αλλά τα πόδια μας βρίσκονται ακόμη σε στέρεο έδαφος...

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πρώτα απ΄ όλα πολιτικό. Αν υπάρξει μία ουσιαστική πρόταση εξόδου από την κρίση, τότε η σημερινή δυσμενής κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί. Ο χρόνος, όμως, για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πλέον περιορισμένος, αφού έχει ήδη σπαταληθεί σε ανούσιες εσωτερικές διαμάχες. Η μεγαλύτερη δυσκολία για να προχωρήσει μία εθνική προσπάθεια για την ανόρθωση της οικονομίας είναι η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί απλές καταστάσεις. Είναι κι η έλλειψη Παιδείας που έχει οδηγήσει ημιμαθείς να κατευθύνουν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στην πιο κρίσιμη φάση της σύγχρονης ιστορίας του.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις σαν να είναι λογιστές σε μία ανώνυμη εταιρεία. Ακόμη συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που η μόνη εγγύηση που μας προσφέρει είναι η απόλυτη καταστροφή. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση. Όσο προβληματική είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, άλλο τόσο προβληματική είναι η αφασία που βρίσκεται η αντιπολίτευση, η οποία και επιμένει σε "λύσεις" του τύπου "λεφτά υπάρχουν".

Η ελληνική Οικονομία δεν πρόκειται να αρχίσει να παράγει επειδή θα εισπράξει το δημόσιο φόρους από ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να τους πληρώσουν. Ούτε αν στείλει στο ταμείο ανεργίας άλλο 1,5 εκατομμύριο πολίτες. Μόνο με επενδύσεις μπορούμε να βγούμε από το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η προοπτική να γίνει η Ελλάδα ένας επενδυτικός παράδεισος είναι τόσο εφικτή αυτή την στιγμή όσο και να εποικιστεί ο πλανήτης Άρης.

Μετρώντας τις πιθανότητες, αυτές λιγοστεύουν καθημερινά. Αν νομίζετε ότι έχουμε πιάσει τον πάτο, κάνετε λάθος. Τα χειρότερα είναι πιθανότατα μπροστά μας. Κι ακόμη χειρότερο θα είναι το γεγονός ότι ακόμη και τότε θα θριαμβεύουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Όσο μεγαλώνει η δυστυχία, τόσο περισσότερος ζωτικός χώρος δίδεται στα άκρα και στις απίστευτες θεωρίες τους. Όσο βουλιάζουμε στον βούρκο, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βγούμε από αυτόν.

Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε αυτή την στιγμή κατεύθυνση στο καράβι και ν΄ αποφύγουμε τα βράχια, θα σας έλεγα με σιγουριά ότι θα άξιζε να πιάσετε θέση σε μία οποιαδήποτε καμπίνα ενός τόσο όμορφου σκάφους. Πως μπορεί, όμως, να σας καλέσει κάποιος σε ταξίδι με ένα όμορφο σκαρί, όταν πιστεύει ότι το πιθανότερο είναι να χαθεί στα κύματα και να συνθλιβεί στα βράχια;

Απαισιοδοξία; Να με συγχωρείτε! Θα είμαι ο πρώτος που θα βγω και θα πω ότι υπήρξα αυτό το διάστημα υπερβολικός και απαισιόδοξος, όταν δω κάτι που πραγματικά να μας δίνει ελπίδα. Προς το παρόν πιστεύω ότι είμαι ένας πραγματιστής. Κι οι αλήθεια είναι ότι κάποιοι αυτή την ώρα τρίβουν τα χέρια τους κι αυτοί οι κάποιοι δεν είναι φίλοι αυτής της χώρας...

← Τι περιμένουμε λοιπόν; Το κράτος κατεβάζει ρολά και οι απατεώνες αποθρασύνονται






Και η κυβέρνηση Σαμαρά είναι νομότυπη και όχι νόμιμη, όπως όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Κατέχει την εξουσία προφασιζόμενη ένα εκλογικό ποσοστό το οποίο ήταν αποτέλεσμα απάτης του λαού.

Αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ήδη παυθεί, επειδή προξενεί πλείστα όσα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, δημιουργεί νέα αδιέξοδα και οδηγεί την χώρα στο απόλυτο μηδέν, στην απόλυτη εξαθλίωση, αλλά και σε μία νέα εθνική τεραστίων διαστάσεων ήττα.
Όσοι Έλληνες αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει σήμερα την χώρα, αλλά και το τραγικότατο αποτέλεσμα της ασκούμενης εξουσίας των ανθυπο-κυβερνώντων μαριονετών, έχουν υποχρέωση να συνταχθούν παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές τους (εντέχνως δημιουργημένες και τοποθετημένες από το σαθρό και απολύτως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που βιάζει κατ’ εξακολούθηση τη χώρα και επιτρέπει την μετατροπή της σε αποικία και χώρο εκποίησης) και να σταθούν απέναντι στα σκύβαλα που απειλούν ευθέως την συνολική ύπαρξη της Ελλάδας.
Οι ευθύνες των δουλικών των τραπεζών είναι τεράστιες και καταγεγραμμένες.
Όμως οι ευθύνες των πολιτών είναι ακόμη μεγαλύτερες, αφού έχουν την ιστορική ευθύνη να αποτρέψουν την καταστροφή και να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ολική της επαναφορά.
Το κράτος κυριολεκτικά κατεβάζει ρολά. Υπάρχει για να εξυπηρετεί ένα χρέος που δεν ελέγχθηκε ποτέ και που οι εθελόδουλοι διαχειριστές του το πέρασαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού.
Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Η ασυδοσία των ισχυρών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη καιθύματά τους, είμαστε όλοι εμείς.
Δύο περιστατικά ενδιαφέροντα, για να καταλάβουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε:
1ο περιστατικό: Γυναίκα τρίτης ηλικίας πηγαίνει στην τράπεζα και πληρώνει το παράβολο του κτηματολογίου. Πηγαίνοντας στο γραφείο του κτηματολογίου την ενημερώνουν πως εδώ και δύο μήνες έχει δοθεί εντολή να μην εισπράττουν οι τράπεζες το σχετικό παράβολο (μόλις είκοσι ευρώ, στην συγκεκριμένη περίπτωση). Η γυναίκα επιστρέφει στην τράπεζα και ζητάει τα χρήματά της πίσω. Της αρνούνται. Πηγαίνει στον διευθυντή της τράπεζας, του δείχνει την απόδειξη κατάθεσης της ίδιας της τράπεζας και ο διευθυντής αρνείται να της τα επιστρέψει. Υπάρχει παράνομη είσπραξη και παρακράτηση χρημάτων από την τράπεζα, αλλά ο διευθυντής δεν συναινεί στη νομιμότητα. Η γυναίκα βρίζει επί μισή ώρα, αλλά δεν την απομακρύνει κανείς. Ούτε φωνάζουν την Αστυνομία… Γιατί άραγε; Και όμως για είκοσι ευρώ η τράπεζα δυσφημείται, ο διευθυντής εξευτελίζεται, αλλά δεν ιδρώνει κανενός το αφτί. Στο τέλος η γυναίκα παίρνει όλα της τα χρήματα από την τράπεζα, διαγράφει τον λογαριασμό της και φεύγει ωρυόμενη.
2ο περιστατικό: Άνεργος καλείται να πληρώσει φόρο επειδή έχει μέρισμα από το πατρικό του σπίτι, στο οποίο δεν κατοικεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύζυγό του. Ο φόρος ανέρχεται στο ύψος των 300 ευρώ! Ο λογιστής προειδοποιεί πως εάν υπάρχουν δάνεια τα οποία πληρώνονται θα πρέπει να δηλωθούν επειδή αποτελούν τεκμήριο εισοδήματος!!! Ο λογιστής τον ενημερώνει πως η πληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών του τον εξαναγκάζει να πληρώσει για εισόδημα το οποίο ποτέ δεν είχε, και θεωρείται πως υποκρύπτει εισόδημα!!!
Κανένας δεν ρωτάει πως τα πληρώνει αυτά τα χρήματα και από που τα βρίσκει (τα πληρώνουν οι γονείς του από τις συντάξεις τους).
Κανένας δεν αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να τον κυνηγάει το κράτος – εφορία, επειδή προσπαθεί να είναι συνεπής, παρά το ότι δεν έχει να ζήσει ο ίδιος.
Κανένας δεν αναρωτιέται αν έχει τιμωρηθεί εκείνος που τον κατέστρεψε οικονομικά όταν κατέστρεψε την οικονομία και ο ίδιος έμεινε άνεργος.
Θα τιμωρηθεί όμως (απειλείται – τρομοκρατείται με πρόστιμο), επειδή παρά το ότι εξαπατήθηκε από τους κυβερνώντες που τον καθησύχασαν και πήρε δάνειο όταν ακόμη εργαζόταν, αυτός προσπαθεί να είναι συνεπής (για όσο ακόμη μπορεί)!!!
Αυτό το πράγμα εσείς το λέτε κράτος;
Αυτό το πράγμα εσείς το λέτε νομιμότητα;
Αυτό το πράγμα ξέρετε πως λέγεται;
Ληστεία, κανονικότατη. Είτε από την τράπεζα, είτε από την εφορία, ο πολίτης καταληστεύεται και είναι αδύναμος απέναντι σε κολοσσούς που δαπανούν τεράστιες ποσότητες χρήματος για να έχουν νομική κάλυψη, την ίδια στιγμή που ο άνεργος, εξαπατηθείς ή ληστευθείς πολίτης πρέπει να καταβάλει 100 ευρώ για το παράβολο της μήνυσης, 50 ευρώ για το δικαίωμα παράστασης και άγνωστο ποσό για δικηγόρο…, ενώ η υπόθεση θα δικαστεί μετά από μερικά χρόνια…
Υπάρχει ακόμη κανείς που ισχυρίζεται ότι δεν είχαν σχέδιο οι απατεώνες που ισχυρίζονται ότι μας διασώζουν;
Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως δεν έχουν και σήμερα σχέδιο αφανισμού μας;
Αν υπάρχει, μία ευχή του δίνω: Να ζήσει να δει τα παιδιά του να καταστρέφονται ολοκληρωτικά, επειδή ο ίδιος στήριξε ακούσια ή εκούσια μία φάρα ληστών, μία οργανωμένη πολιτική μαφία, ένα σύστημα που δεν διστάζει να παραβιάζει νόμους ή να νομοθετεί καταπατώντας βασικές αρχές του Συντάγματος.
Κυριακίδης Παναγιώτηςfilologos10

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ




Καταλάβανε, έστω και αργά, εκεί στο «φιλολογοπαπαρίζων» antinews ότι το άλογο που αναλάβανε να «προμοτάρουνε» αποδείχτηκε εντέλει «κούτσαβλος» και το ρίξανε στις βαθιές αναλύσεις! Και να η «αόρατος χείρ!» και να και οι άλλες ιστορικοπολιτικοφιλοσοφικές μπιρμπιλωτές κοτσάνες της ημερήσιας νεοδημοκρατικής διάταξης, ανάταξης, διάστασης, ανάτασης, απόστασης, υπότασης… Όπως σας αρέσει πείτε την…
Μόνο που σας έχουνε πάρει μυρωδιά μάγκες, καθότι με συνοικιακά φληναφήματα και άλλα συναφή δεν κρύβεται το κεφάλι της καρφίτσας…