ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

"Κατσέλης", το δούλεμα των παπαγαλακίων πάει σύννεφο! Η εταιρεία Nutriart ABEE (Κατσέλης) του Ομίλου 3Ε (Δαυίδ) δεν πήρε δάνειο από την τράπεζα που έγινε ... Διευθυντής ο Δαυίδ!!!


"Κατσέλης": Οι λόγοι που οδήγησαν στην πτώχευση (Ψεύτες)!


Στην κρίση αποδίδει η Nutriart ΑΒΕΕ, την απόφαση να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης. Ποιος ήταν ο κύκλος εργασιών τα τελευταία τρία χρόνια. Συγκέντρωση εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας

Η σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης είναι ο λόγος της υποβολής της αίτησης πτώχευσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Nutriart ΑΒΕΕ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η εταιρεία, το γεγονός αυτό δεν έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία για έγκαιρη εισροή και χρήση των αναγκαίων κεφαλαίων, γεγονός που προκάλεσε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων και στον εφοδιασμό της εταιρείας με κεφάλαια ικανά για την λειτουργία της.
Έτσι, παρά τον όγκο των διατεθέντων κεφαλαίων, το γεγονός ότι τα κεφάλαια αυτά δόθηκαν σταδιακά και με καθυστερήσεις και σε συνδυασμό με τη διεθνή κρίση (μεγάλη αύξηση τιμών σίτου/αλεύρων) και την παρατεταμένη ύφεση στην ελληνική αγορά, είχαν ως αποτέλεσμα να μην αποφευχθεί η συρρίκνωση της παραγωγής, που, με τη σειρά της, οδήγησε σε μη εφοδιασμό της αγοράς με προϊόντα της εταιρείας και απώλεια πωλήσεων. Αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να στερηθεί του απαραίτητου κεφαλαίου κίνησης.
"Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν διαρκώς μειωμένος, κατά τα τελευταία τρία έτη, δηλαδή 79,25 εκατ. ευρώ το 2010, 38,32 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ, κατά το 2012, ανήλθε μόλις στα 20,23 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 47%, σε σχέση με το 2011.
Κατά τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία αναζήτησε ενδιαφερόμενους επενδυτές, αλλά υπήρξε απουσία ουσιαστικού αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ η προσπάθεια διάθεσης μεμονωμένων περιουσιακών στοιχείων, ώστε να εξασφαλιστεί περαιτέρω χρόνος δεν τελεσφόρησε.
Η λειτουργία της εταιρείας συνέχιζε να είναι εξαιρετικά ζημιογόνος, εμφανίζοντας κατά μέσο όρο μηνιαίο λειτουργικό έλλειμμα της τάξης των 1,2 εκατ. ευρώ περίπου και, ως συνέπεια των παραπάνω, η διοίκηση δεν είχε άλλη επιλογή από την προσφυγή στη διαδικασία κήρυξης πτώχευσης.
Στο πλαίσιο της από 21.06.2013 σχετικής αίτησης, η εταιρεία κατέθεσε, επίσης, αίτηση προληπτικών μέτρων κατά το άρθρο 10 του ν. 3588/2007 και έλαβε προσωρινή διαταγή για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι την ημερομηνία της δικασίμου 18.09.2013 και υπό τον όρο συζήτησής της. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγεται ο κατακερματισμός της εταιρικής περιουσίας", αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
Σφοδρές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους
Το λουκέτο στο εργοστάσιο "Κατσέλης", προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Την Πέμπτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, με αίτημα να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
Η εταιρεία Nutriart ABEE (Κατσέλης) την περασμένη Παρασκευή υπέβαλε αίτηση κήρυξης σε πτώχευση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με ημερομηνία συζήτησης την 18η Σεπτεμβρίου 2013.
Η υποβληθείσα αίτηση πτώχευσης θα εγκριθεί και από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που θα συγκληθεί για τον σκοπό αυτόν.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία (Πολιτική φτώχεια = γκρίνια ή το κακό χωριό, λίγα σπίτια)!



{Τί θα κάνει ο ογκοστούρναρος (ογκόλιθος στα πολιτικά... όρθια) Μπένι χωρίς τον ογκοστούρναρο επαγγελματία χειροκροτητή Παναγιωτακόπουλο};

Χωρίζουν οι δρόμοι Βενιζέλου και Αριστερής Πρωτοβουλίας που καταγγέλλει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για λειτουργία εκτός καταστατικού και πολιτικών αρχών της παράταξης

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία, ύστερα από σύσκεψη στελεχών της που έγινε νωρίς σήμερα το απόγευμα και ταυτόχρονα καταγγέλλει τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος, για την οποία αναφέρει ότι "έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία".
Σχετικά με την κυβερνητική σύμπραξη με τη ΝΔ τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ "μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη" και "μετατρέπεται σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια".
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλεται και διότι χρησιμοποιεί την ιστορία του Κινήματος αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική της πολιτική επιβίωση και την επιβίωση ανθρώπων και στελεχών που θεωρούν ότι η συμμετοχή τους στην εξουσία μπορεί να τους εξασφαλίσει την προσωπική πολιτική συνέχεια.
"Το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν" τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται λόγος για "πολιτικό τερατούργημα" το οποίο "δεν μπορεί να εκφράσει όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν στην Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση".
Η Αριστερή Πρωτοβουλία αναγγέλλει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί και τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει σε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Στο μεταξύ θα υπάρξουν διεργασίες στον ευρύτερο χώρο που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενταχθούν στην προσπάθεια και άλλες δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσει η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.
Προς τούτο καλεί όλους τους φίλους, τους ψηφοφόρους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και «επώνυμα» στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα πεπραγμένα της σημερινής ηγεσίας να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας. "Όλοι έχουμε ιστορική ευθύνη και χρέος απέναντι στην ιστορία μας και μπορούμε να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή, δίνοντας ελπίδα στον κόσμο μας για μια νέα πορεία με προοπτική".
Η επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται "μαύρο της συντήρησης", το οποίο "είναι προσωρινό" και προστίθεται ότι "προσωρινοί θα αποδειχτούν και οι παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής", εννοώντας προφανώς τη σημερινή ηγεσία.
Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση "ο αγώνας συνεχίζεται", ενώ προηγείται αναφορά στο "ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, της Δημοκρατίας, των λαϊκών κατακτήσεων, της ευημερίας και του κοινωνικού κράτους, το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της προοπτικής, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων", το οποίο "βρίσκεται ριζωμένο στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των φίλων και μελών μας".
Άτυπο σχόλιο ως απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ
 Με άτυπο σχόλιο του Γραφείου Τύπου απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας.
Στο σχόλιο υπάρχει, μεταξύ άλλων, το ερώτημα γιατί ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος "άλλαξε, τώρα, τρόπο αντίδρασης", ενώ το ΠΑΣΟΚ και το Νοέμβριο του 2011 μετείχε σε τρικομματική κυβέρνηση με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, προσωποποιώντας έτσι την απάντηση που δίνεται.
Στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται και τα ακόλουθα:
"Για εμάς υπάρχουν δυο σταθερές: Πρώτον, η δημοκρατική παράταξη που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα και είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης που αντιστέκεται σε επικίνδυνες δημαγωγίες, τις οποίες ιστορικά πληρώνει τελικά πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός .
Δεύτερον, πραγματικά προοδευτικό σήμερα είναι αυτό που περιορίζει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις θυσίες των πολιτών και τους παρέχει ασφάλεια και προοπτική" 

Ο - πολιτικά σαβούρας - χουνταίος Μαρκογιαννάκης σε Κωνσταντοπούλου: "Είναι σαβούρα όσα γράφετε, μας έχετε πρήξει". (Πρήξε τον Ζωή, πρήξε τον αναίσθητο)!!!


Νέα αντιπαράθεση με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ανάμεσα σε Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οι διάλογοι - φωτιά. Έκρυθμο το κλίμα στην προανακριτική

Έντονη αντιπαράθεση και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί επικράτησαν γι άλλη μια φορά στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, να απευθύνεται στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για "σαβούρα", και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκαλεί "εισαγγελέα της χούντας".
Αφορμή της νέας έντασης ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου στην Προανακριτική για να καταθέσει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η κόντρα ξεκίνησε μεταξύ τού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, και της Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ολόκληρος ο διάλογος
Π.Ρ.: Είναι προφανές και τώρα, στο τέλος της διαδικασίας της Επιτροπής, ότι κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν με τους θεσμούς, δεν έχουν κανέναν σκοπό και καμία πρόθεση ούτε την αλήθεια να βρουν ούτε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Συνεχίζουν τα ίδια παιχνιδάκια με τους θεσμούς. Διάβασα πάρα πολύ καλά την πραγματογνωμοσύνη. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό, που αναφέρθηκε. Καμία σχέση. Η ανάγνωση, που γίνεται, γίνεται με κομματικά γυαλιά και με συγκεκριμένες εμπάθειες και πολιτικές σκοπιμότητες, που εξυπηρετούν. Η πραγματογνωμοσύνη είναι ξεκάθαρη. Δεν αποδίδει κανένα ενδιαφέρον…
Ζ.Κ.: Σας το έχει πει ο κ. Βενιζέλος.
Π.Ρ.: Είμαι κατηγορηματικός στο γεγονός ότι όλα αυτά, που λένε, είναι εφευρήματα. Δεν βασίζονται πουθενά. Οι πραγματογνωμοσύνες είναι ξεκάθαρες….
(Ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, χτυπάει το κουδούνι, προκαλώντας την αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου).
Ζ.Κ.: Μη χτυπάτε το κουδούνι, κύριε Μαρκογιαννάκη. Δείχνετε πραγματικά γραφικότητα.
Χρ.Μ: Παρακαλώ, θα με αποκαλείτε με τη θεσμική μου ιδιότητα εδώ. Ακούσατε, κυρία; Δεν έχετε τον λόγο.
Ζ.Κ.: Μην τείνετε το χέρι σας.
Χρ.Μ.: Συνεχίστε, κύριε Ρήγα. Δεν θα γράφεται τίποτα από αυτά που λέει η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Π.Ρ.: Είναι γεγονός ότι έφτασε το τέλος της Επιτροπής χωρίς να έχει συνεισφέρει παρά μόνο σε κωλυσιεργία. Τίποτε άλλο δεν έχει συνεισφέρει σε αυτή την υπόθεση.
Χρ.Μ.: Μα, μας έχει πρήξει έξι μήνες τώρα. Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει. Και ακόμα θα την ανεχόμαστε να μας σουβλίζει; Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει...
Θ.Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Έχω ζητήσει κι εγώ το λόγο και δεν τέλειωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Χρ.Μ.: Μα, δεν τελειώνει. Θα μας λέει εδώ πέρα ιστορίες μέχρι αύριο το πρωί.
Ζ.Κ.: Πώς συμπεριφέρεστε έτσι; Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε; Διακόπτετε μέλος της Επιτροπής.
Χρ.Μ.: Πάντως όχι εκεί που βρισκόσουν εσύ σαράντα χρόνια, που ζεις τώρα.
Ζ.Κ.: Τι είπατε;
Χρ.Μ.: Όχι εκεί που βρισκόσασταν εσείς στη ζωή σας, που είναι μέχρι τώρα σαράντα χρόνια.
Ζ.Κ.: Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν είναι η ζωή μου σαράντα χρόνια…
Χρ.Μ.: Σαράντα δύο, πόσα;
Ζ.Κ.: …αλλά μάλλον θέλετε να πείτε ότι πριν σαράντα ένα χρόνια εσείς διοριστήκατε επί χούντας εισαγγελέας. Εγώ είμαι, ευτυχώς, πολύ μικρότερη.
Χρ.Μ.: Δεν διορίστηκα, πέτυχα στον διαγωνισμό, είναι τιμή μου, είχα άριστες εκθέσεις και…
Ζ.Κ.: Θέλω να ολοκληρώσω αυτό, το οποίο έλεγα.
Χρ.Μ.: Τη Δευτέρα, στις 18.00, έχουμε συνεδρίαση για να συζητήσουμε για το πόρισμα. Λύεται η συνεδρίαση.
Ζ.Κ.: Διακόπτετε με αυτόν τον τρόπο τη συνεδρίαση; Ποιος αποφάσισε για τη διακοπή της συνεδρίασης; Ποιος αποφάσισε, κύριε συνταγματάρχα;
Θ.Δρ.: Αποφασίζομεν και διακόπτομεν. Θα πάρετε και τα παράσημα…
Ζ.Κ.: Κύριε συνταγματάρχα, ποιος το αποφάσισε; Νοσταλγοί της χούντας, οι καλύτεροι είστε. Επαναφέρατε και τη χούντα και τους τραμπουκισμούς.
Π.Ρ.: Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στους συναδέλφους. Δεν μπορείτε να διακόπτετε συνέχεια. Σας παρακαλώ.
Ζ.Κ.: Μην εκτίθεστε τόσο, κύριε Μαρκογιαννάκη, στην προστασία του κ. Βενιζέλου. Μην εκτίθεστε. Κάντε τη διαδικασία, όπως θα έπρεπε.
Χρ.Μ.: Βλέπω ότι στοιχίζεστε απολύτως με την "ΑΥΓΗ" σήμερα. Προπομπός των όσων γίνονται σήμερα είναι η τελευταία σελίδα της "ΑΥΓΗΣ".
Π.Ρ.: Τα προαναγγέλλουν, κύριε πρόεδρε. Τα προαναγγέλλουν…
Ζ.Κ.: Είναι ευτύχημα ότι διαβάζετε κάτι -και απ' ό,τι καταλάβαμε είναι η "ΑΥΓΗ"- γιατί δεν διαβάσατε ούτε το υπόμνημα "Παπακωνσταντίνου", ούτε το αίτημά μας. Αρκεί που διαβάζετε την "ΑΥΓΗ". Ζητώ τον λόγο.
Χρ.Μ.: Έχω σημαντικότερα πράγματα να διαβάσω από αυτά που γράφετε εσείς, κυρία συνάδελφε. Διότι όσα έχετε γράψει και όσα έχετε πει, σας πληροφορώ, ότι είναι σαβούρα των εργασιών.
Ζ.Κ.: Είναι βέβαιο ότι έχετε σημαντικότερα πράγματα να κάνετε. Βασικότερο, δε, όλων είναι αυτό το θεάρεστο έργο της υπόθαλψης, το οποίο επιτελείτε.
Θ.Δρ: Μεγαλείο προέδρου. Μπράβο, κύριε Μαρκογιαννάκη.
Χρ.Μ.: Για όσα η κυρία συνάδελφος έχει πει, είναι η σαβούρα της Επιτροπής. Τι σοβαρό και ουσιαστικό αποκάλυψε με τις ενέργειές της; Τίποτα απολύτως.
Ζ.Κ.: Είσαστε τόσο εξευτελισμένος από την ίδια σας την παρουσία, που δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα για σας.
Χρ.Μ.: Κοιτάξτε, είναι άνευ σημασίας το τι λέει η κυρία. Είναι γνωστή στα δικαστήρια, στους ιατροδικαστές, παντού. Όλοι οικτίρουν τα μέλη της Επιτροπής για το τι τραβάνε εδώ και έξι μήνες. Τι να κάνουμε;
Ζ.Κ.: Είμαι βέβαιη ότι το 1972, κύριε Μαρκογιαννάκη, είχατε συνηθίσει αλλιώς. Και είναι σαφές ότι σας ενοχλεί πάρα πολύ η διαδικασία στα πλαίσια του Συντάγματος και της Ποινικής Δικονομίας. Πρέπει, όμως, να αποφασίσετε ότι δεν είμαστε πια στο 1972. Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία σας, αλλά τι να κάνουμε; Έχουμε Δημοκρατία.
Χρ.Μ.: Η βιοπάλη της ζωής με έκανε να παλεύω για να ζήσω από την ώρα, που γεννήθηκα μέχρι σήμερα. Δεν ήμουν γόνος. Τι να κάνουμε;".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Συμμορία σκουπιδιών και Σγουρός... Ποιά Δικαιοσύνη; Ποιός είναι Επόπτης στον ΧΥΤΑ;

Χορός εκατομμυρίων γύρω από την «ανακύκλωση»

Οι πρόσφατες καταγγελίες για τα ΚΔΑΥ στο Θριάσιο ξαναφέρνουν επιτακτικά  το θέμα .

Ποιος έχει ξεχάσει ότι μέχρι πριν λίγο οι διοικούντες (αιρετοί και υπηρεσιακοί) ακούγανε  "τις καταγγελίες για τα ΚΔΑΥ και την απραξία του Συνδέσμου " και όχι μόνο σφυρίζανε αδιάφορα, αλλά συκοφαντούσαν και καταλόγιζαν ύποπτες σκοπιμότητες στους ενοχλητικούς;;;

Τώρα, αυτοί οι ίδιοι ... εγκαλούν ακόμη και την ΕΕΑΑ και στέλνουν μήνυμα  να κάνει καλά τη δουλειά της!! 

δημοσιεύεται στο skai.gr

Επιτήδειοι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, «περνούν» χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, ως ανακυκλώσιμα υλικά και καρπώνονται τα σχετικά κονδύλια και την ίδια στιγμή «εντελώς συμπτωματικά» ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στις εγκαταστάσεις τους εκδηλώνονται πυρκαγιές, εξαφανίζοντας τα ίχνη του εγκλήματος.,,,

Γράφει ο Δημήτρης Λάππας
Από την πλευρά τους, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα είτε από αδυναμία (λόγω έλλειψης υποδομών) είτε από ανικανότητα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο..., αρκούνται σε ρόλο θεατή. Εάν, τώρα, κάποιος επιχειρήσει να «σπάσει το απόστημα» (γιατί υπάρχουν τέτοιοι δημόσιοι λειτουργοί), είναι βέβαιο, ότι θα δεχθεί την επίσκεψη του κυκλώματος (ή τρίτων), ώστε να βρεθεί μια «λύση», με αρκετά, συνήθως, μηδενικά... Κι εάν δεν υπάρξουν ευήκοα, σε τέτοιες λύσεις..., ώτα, οι απειλές παίρνουν την θέση των μηδενικών...

Σε ότι αφορά την Δικαιοσύνη, ένας εισαγγελέας Περιβάλλοντος, χωρίς την αναγκαία υποστήριξη, θα προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση, ενώ η αστυνομία περιβάλλοντος απαξιώνεται συνεχώς, αφού αντιμετωπίζεται, μάλλον, ως μια ελιτίστικη υπηρεσία, που δεν έχει πολλά να προσφέρει.

Έτσι, τα κυκλώματα δρουν ανενόχλητα, κερδοσκοπώντας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας υγείας, με:

- φορτηγά να μεταφέρουν σύμμεικτα απορρίμματα, στον ΧΥΤΑ Φυλής, ως υπολείμματα ανακύκλωσης, 

- πυρκαγιές σε εγκαταστάσεις μονάδων ανακύκλωσης, που σβήνουν τα ίχνη του εγκλήματος, 

- καταμέτρηση του ίδιου κουτιού αλουμινίου, δύο και τρεις φορές, για να προκύψουν μεγάλες ποσότητες ανακυκλωμένων υλικών, άρα σημαντικά υψηλότερες αμοιβές.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη, είναι σε γνώση των αρμοδίων, που συνήθως, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και μόνον όταν «φτάσει ο κόμπος στο χτένι», αποφασίζουν (για την ακρίβεια, υποχρεώνονται), να προχωρήσουν στην λήψη κάποιων ημίμετρων... 

Γιατί ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι δεν γνωρίζουν ή δεν υποπτεύονται (προκειμένου να διερευνήσουν) για ποιο λόγο εκδηλώνονται πυρκαγιές σε εγκαταστάσεις μονάδων ανακύκλωσης, που η Πυροσβεστική αδυνατεί να αντιμετωπίσει με συμβατικά μέσα, καλώντας, παρακείμενες τεχνικές εταιρίες να σβήσουν την φωτιά με χώμα. Κάτι, που υποδηλώνει, ότι στο φλεγόμενο υλικό υπάρχουν σημαντικές ποσότητες οργανικών υλικών (τρόφιμα). Οτιδήποτε, δηλαδή, άλλο, εκτός από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι μονάδες, μάλιστα αυτές έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 

Τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της πρόσφατης πυρκαγιάς σε μονάδα ανακύκλωσης, στην περιοχή του ΧΥΤΑ Φυλής, για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, παρενέβη ο εισαγγελέας περιβάλλοντος. Λέγεται, μάλιστα, ότι καλό θα ήταν οι σχετικές έρευνες να επεκταθούν και εκτός συνόρων, αφού πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί και σε αντίστοιχη εγκατάσταση της συγκεκριμένης εταιρίας, στην Κύπρο.

Ουσιαστικοί έλεγχοι πρέπει να γίνουν και σε άλλες (εάν όχι όλες τις εταιρίες) που ασχολούνται με την ανακύκλωση, όπως για παράδειγμα, σε αδειοδοτημένη πράσινη εταιρία, φορτηγά της οποίας, κατελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, προ ημερών, να παραλαμβάνουν σύμμεικτα απορρίμματα, ως υπόλειμμα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών από το ΚΔΑΥ Τρίπολης, για να τα μεταφέρουν, στον ΧΥΤΑ Φυλής, με πολύ υψηλό τίμημα. Γιατί η σύμβαση με τον ΕΣΔΚΝΑ προβλέπει την ημερήσια διάθεση στον ΧΥΤΑ Φυλής, 65 τόνων, σύμμεικτων απορριμμάτων, από τους Δήμους Τρίπολης και Κρανιδίου. Οπότε, βάφτιζαν τα σύμμεικτα απορρίμματα, υπολείμματα του ΚΔΑΥ και όλοι έβγαιναν πολλαπλώς κερδισμένοι...

Όπως γινόταν και με ιδιωτική εταιρία, που είχε αναλάβει την μεταφορά σκουπιδιών από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) Τρίπολης, φορτηγά της οποίας κατελήφθησαν, επ΄ αυτοφώρω, πριν από 2 – 3 μήνες, να τα θάβουν σε τρύπες που άνοιγαν, έξω από την Μεγαλόπολη. Η αστυνομία, ωστόσο, όλως περιέργως, τους άφησε ελεύθερους και τα αρμόδια τοπικά όργανα, υποκριτικά ζητούσαν να ενημερωθούν για τους τυχόν κινδύνους της πράξης αυτής, στην δημόσια υγεία.
Όπως και η περίπτωση μεταφοράς σύμμεικτων απορριμμάτων από την Μύκονο, στο λιμάνι της Ελευσίνας και από εκεί στον ΧΥΤΑ Φυλής, ως υπολείμματα ανακύκλωσης. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι, η δυσοσμία ήταν έντονη σε μεγάλη απόσταση από τα containers, που σημαίνει ότι επρόκειτο για σύμμεικτα απορρίμματα και όχι για ανακυκλώσιμα υλικά. 

Των ελέγχων, δεν πρέπει να εξαιρεθεί και ο μεγαλύτερος φορέας, που έχει συγκροτηθεί με την θεσμική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εταιριών παραγωγής συσκευασιών, με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης. Πρόκειται για εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα έσοδα της οποίας προέρχονται και από τις ανακυκλωθείσες συσκευασίες αλουμινίου που ρίχνουμε στα «σπιτάκια» ανταποδοτικής ανακύκλωσης που έχουν τοποθετηθεί έξω από τα μεγάλα super market.

Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα, για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας και των υποτιθέμενων ελέγχων. 

Γιατί κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι δύο μήνες πριν την λήξη της θητείας τους (και την αντικατάστασής τους), τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έμαθαν ότι κάθε ένα κουτί αλουμινίου, που ρίχνουμε στα «σπιτάκια» των super market, ο υπεργολάβος στον οποίο έχουν αναθέσει την λειτουργία τους, το μετρούσε δύο και τρεις φορές, αυξάνοντας τις τελικές ποσότητες ανακυκλωθέντων υλικών, κατ΄ επέκταση (λέμε εμείς) και τα έσοδα της εταιρίας. 

Γιατί τα έσοδα της εταιρίας προέρχονται από τα ένα, δύο λεπτά που πληρώνουμε επί της συσκευασίας, με κάθε αγορά αναψυκτικού. Άρα όσο μεγαλύτερες οι ποσότητες τόσο περισσότερα τα έσοδα. Όχι, όμως, μόνον για τον κακό υπεργολάβο, αλλά και την εξαπατηθείσα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρία, με την άμισθη διοίκηση. Γιατί τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας είναι άμισθα. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να τις καταλάβουν, παρά τον άμισθο χαρακτήρα τους. 

Δύο, λοιπόν, μήνες πριν την λήξη της θητείας τους, τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας, έμαθαν τα «των οίκων τους» και αποφάσισαν να δράσουν άμεσα, αναθέτοντας σε κάποιο ιδιωτικό γραφείο την παρακολούθηση της πορείας του προγράμματος. 

Αυτά και πολλά ακόμη πρέπει κάποια στιγμή να διερευνηθούν από τους αρμοδίους, ειδικότερα την στιγμή, που στα γραφεία κάποιων υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις...