ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ!


Μέχρι που θα φτάσει η ξεφτίλα Βενιζέλου-Κουβέλη;

Τα “αριστερά” σούργελα

Μέχρι που θα φτάσει η ξεφτίλα Βενιζέλου-Κουβέλη;

Αυτό που πρέπει να περιμένουμε στην συνάντηση που έχουν την Δευτέρα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι στο πως θα απαντήσουν Βενιζέλος-Κουβέλης στον εκβιασμό που θα θέσει ο Σαμαράς: «Η υποταγή στις αποφάσεις μου ή πάμε σε εκλογές από τις οποίες έχετε μόνο ζημιωμένοι θα βγείτε».
Οσο και να θέλει να παρουσιάζετε δυναμικός και αποφασισμένος να προχωρήσει την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του, ο Σαμαράς, στην ουσία γνωρίζει ότι αυτό το αυθόρμητο ξέσπασμα του κόσμου που βλέπουμε με την πραξικοπηματική απόφαση του να κλείσει την ΕΡΤ, μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες για την κυβέρνησή του διαστάσεις.
Κι αυτό γιατί μετά το φιάσκο της ΔΕΠΑ βλέπει ότι οι...
οικονομικοί του σχεδιασμοί δεν βγαίνουν με τίποτα και είναι κάτι από περισσότερο πιθανό μέσα στο φθινόπωρο να πάρει νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Μια «καρπαζιά» σε Κουβέλη-Βενιζέλο, τώρα, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην υπόθεση της ΕΡΤ θα καταντήσει τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ «ζαλισμένα κοτόπουλα» άρα και πειθήνια όργανα του Σαμαρά για να ολοκληρώσει την κοινωνική καταστροφή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων καπιταλιστών στο βωμό της κερδοφορίας των οποίων θυσιάζει έναν ολόκληρο λαό.
Μένει λοιπόν να δούμε αν Βενιζέλος και Κουβέλης θα υπογράψουν την Δευτέρα τον πολιτικό τους εξευτελισμό. Ετσι κι αλλιώς μέχρι τώρα οι ηγέτες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν διασυρθεί απόλυτα, είναι συνυπεύθυνοι για όλα τα δεινά που υφίσταται ο λαός μας, και το μόνο που μένει είναι να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η εξαχρείωση τους. τους.
Πέρα απ' τους όποιους σχεδιασμούς κορυφής υπάρχουν, αν βγει ο λαϊκός παράγοντας στο προσκήνιο μπορεί να ανατρέψει όλα τα σχέδια τους.

Γ. Γ.
"βαθύ κόκκινο"

Airetikos on Air: Δείτε στον Αιρετικό Live το πρόγραμμα της ΕΡΤ!

Airetikos on Air: Δείτε στον Αιρετικό Live το πρόγραμμα της ΕΡΤ!: Live video by Ustream Καλούνται όλοι οι Αθηναίοι, να συνδράμουν στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, στον αγώνα για την Δημοκρατία, σ..Καλούνται όλοι οι Αθηναίοι, να συνδράμουν στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, στον αγώνα για την Δημοκρατία, στον αγώνα ενάντια στην Χούντα. Τα ΜΑΤ, μόλις δουν να αραιώνει ο κόσμος, θα επιχειρήσουν να εκκενώσουν το κτίριο της ΕΡΤ, συλλαμβάνοντας τους εργαζομένους.
Δώστε απάντηση στους τυρράνους τώρα, με την παρουσία σας!
.

[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην Ελλάδα! Οι Anonymous εναντίον της Βουλής των Ελλήνων!



Promo.Vouli  [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην Ελλάδα! Οι Anonymous εναντίον της Βουλής των Ελλήνων!Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση  όλων των εποχών,που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με ταυτόχρονη διαρροή δεδομένων φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες ή ημέρες. Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που έφτασαν στην συντακτική ομάδα του SecNews και τις οποίες μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη, μετά την αξιολόγηση που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με εθελοντές πραγματογνώμονες στόχος των χακτιβιστών Anonymous ήταν το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής των Ελλήνων!
Οι συνέπειες της κυβερνοεπίθεσης αλλά και οι διαστάσεις της δεν μπορούν να εκτιμηθούν αυτή την στιγμή, μιας και λίγες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει από τους χακτιβιστές.
Τα ακριβή στοιχεία της ισχυρότερης  κυβερνοεπίθεσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα εναντίον της Βουλής των Ελλήνων , απεστάλησαν μέσω ανώνυμου ηλεκτρονικού μηνύματος με απόκρυψη ταυτότητας αποστολέα ενώ αναρτήθηκε σε γνωστό δικτυακό τόπο επικοινωνίας των Anonymous του εξωτερικού (δείτε εδώ), προκήρυξη όπου αποσαφηνίζουν τους λόγους που πραγματοποίησαν το χτύπημα εναντίον της Βουλής των Ελλήνων, σύμβολο της δημοκρατίας στην χώρα μας.
Θυμίζουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει πέσει πολλές φορές στο παρελθόν θύμα κυβερνοεπιθέσεων (δείτε εδώ, εδώ και εδώ) όμως μια τέτοιου είδους επίθεση ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί και σίγουρα όπως αναφέρουν πραγματογνώμονες στους οποίους απευθυνθήκαμε “είναι μια επίθεση που σίγουρα ξεφεύγει σημαντικά από τις δυνατότητες των εγχώριων ομάδων hacking αλλά και όσους επιθυμούν να δηλώνουν στην Ελλάδα ως κατ’ευφημισμόν Ανώνυμοι”.
Η ενημέρωση και η προκήρυξη σχετικά με την επίθεση
Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι υποστηρικτές των Anonymous, πραγματοποίησαν διαδικτυακή επίθεση υψηλής πολυπλοκότητας εναντίον της Βουλής των Ελλήνων στοχοποιώντας μεταξύ άλλων κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές, υπουργικά γραφεία αλλά και το σύνολο της τηλεπικοινωνιακής και πληροφοριακής υποδομής της Βουλής των Ελλήνων!  Όπως αναφέρουν, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε συμπαράσταση των απολυμένων της ΕΡΤ, ενώ δεν διστάζουν να στραφούν σαφέστατα εναντίον των πολιτικών αλλά και των Τραπεζών (!). Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες για επίθεση στην Βουλή έρχονται λίγες μέρες μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και μερικές μέρες πριν την προκαθορισμένη ημέρα όπου οι Anonymous έχουν απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS) εναντίον Ελληνικών υπηρεσιών και Οργανισμών.
Δείτε την προκήρυξη όπως ακριβώς αναρτήθηκε:
prokhryxh.anonymous.vouli  1024x191 [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην Ελλάδα! Οι Anonymous εναντίον της Βουλής των Ελλήνων!
Ακολουθεί μετάφραση από την συντακτική ομάδα του SecNews:
Καλημέρα Ελλάδα. Είμαστε οι Ανώνυμοι. Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα που αφορούν την δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφους οι οποίοι γίνονται μάρτυρες ενός αυταρχικού καθεστώτος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το καθεστώς Ερντογάν. Αναρωτηθήκατε που αποσκοπεί η κίνηση που έκανε ο πρωθυπουργός σας?
Μήπως ήρθε η ώρα για εκλογές και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τις δικαιολογήσουν? Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης αποφασίστηκε μετά από συγκεκριμένα γεγονότα συμπεριλαμβανομένων και των «λαθών» που παραδέχτηκε η τρόικα?
Τους ξέρουμε. Τους παρακολουθούμε στενά εδώ και πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε παντού. Και αν αυτό το παντού σημαίνει “την Βουλή των Ελλήνων», τότε ναι . Έχουμε εσωτερική πρόσβαση μεταξύ άλλων και εκεί. Ξέρουμε κάθε σπιθαμή των μελλοντικών τους σχεδίων πολύ πριν ανακοινωθούν. Όπως βέβαια γνωρίζουμε και αυτά που δεν ανακοίνωσαν ποτέ. Το πρόγραμμα PRISM και τα Αμερικάνικα Κυβερνητικά προγράμματα παρακολούθησης και άντλησης δεδομένων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξάγουμε πληροφορίες. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας ισχυρά όπλα παρακολούθησης εναντίον των άσεμνων, ανήθικων και άτιμων Ελλήνων πολιτικών και οιουδήποτε τους υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο από τις Τράπεζες μέχρι τις επιχειρήσεις.
Την επόμενη φορά θα ασχοληθούμε με καθέναν από εσάς προσωπικά.
Είμαστε Ανώνυμοι Είμαστε Λεγεώνα Δεν Συγχωρούμε, Δεν ξεχνούμε
Μην μας περιμένετε, είμαστε ήδη εκεί.
Οι τεχνικές λεπτομέρειες της επίθεσης. Οι χακτιβιστές Anonymous, από την αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί, φαίνεται ότι πραγματοποίησαν επίθεση σε υψηλής σημασίας νευραλγικά συστήματα της Βουλής των Ελλήνων και συγκεκριμένα σε servers (εξυπηρετητές) που είναι υπεύθυνα για την διαχείριση όλων των χρηστών του δικτύου της Βουλής (username και κωδικοί) – πιθανόν Domain Controllers! Από τα συνοδά στοιχεία, είναι εμφανές ότι έχει στοχοποιηθεί και το σύστημα webmail – ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όπως φαίνεται σαφώς στο παρακάτω Screenshot και το οποίο χρησιμοποιούν σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών! Εντύπωση προκαλεί το γεγόνος ότι οι χακτιβιστές φαίνεται να διαθέτουν πλήρη εσωτερική πρόσβαση στα συστήματα της Βουλής, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις εσωτερικές διευθύνσεις IP που δημοσιεύουν.
Information.Parliament
Αποκτώντας πρόσβαση στα εν λόγω συστήματα, είχαν ως φαίνεται την δυνατότητα να αντλούν στοιχεία από το σύνολο των τερματικών σταθμών (υπολογιστών) που βρίσκονται εντός του κτιρίου της Βουλής ή είναι συνδεδεμένα δικτυακά ή διαδικτυακά με αυτό.
Information.2.Parliament
Για να γίνει αντιληπτό το εύρος της επίθεσης, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δημοσιοποιημένα στοιχεία που έχουν αξιολογηθεί, φαίνεται ότι οι Anonymous επιδίωξαν και απέκτησαν πρόσβαση σε εξυπηρετητές (Servers) της Βουλής όπου ευρίσκονται τα στοιχεία και οι κωδικοί πρόσβασης ΟΛΩΝ των Βουλευτών (εν ενεργεία και μή) αλλά και υπηρεσιών διαχείρισης της Βουλής. Αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι απέκτησαν επιπλέον πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών στελεχών της Βουλής, εργαζομένων, Υπουργών, Βουλευτών, κ.α. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι διαθέτουν ΠΛΗΡΗ λίστα όλων των usernames που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στους υπολογιστές της Βουλής, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αλλά και του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου.  Δείτε τα σχετικά Screenshots όπως απεστάλησαν:
Users1
Users3
Οι χακτιβιστές Anonymous μάλιστα, πιθανόν αναζητώντας στοιχεία και λεπτομέρειες για την υπόθεση του “ξαφνικού θανάτου” της ΕΡΤ, ένα γεγονός που απασχολεί τον εγχώριο αλλά και παγκόσμιο τύπο, δεν δίστασαν να επιτεθούν και στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου  αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στις επικοινωνίες του (σ.σ ήταν αυτός που ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ) όπως φαίνεται από τα επισυναπτόμενα στοιχεία  !!!
Inside.Parl.2
Inside.Parl.3
Πρόσβαση σε e-mails Βουλευτών αλλά και δεδομένα της Βουλής! Σοβαρές υπόνοιες για νέα καταστροφικά χτυπήματα!
Είναι σαφές ότι αναλύοντας τα στοιχεία προκύπτει ότι βρισκόμαστε  ίσως μπροστά σε μία  από τις πλέον ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα! Η επίθεση φαίνεται ότι είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, με τους χακτιβιστές να διαθέτουν πρωτόγνωρες δυνατότητες, που δεν μας είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίθεση “έπιασε” στον ύπνο τους αρμοδίους μιας και οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει για επιθέσεις στις 15/6/2013 ενώ φαίνεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε 2 ημέρες πριν. Μεταξύ άλλων φαίνεται ότι οι χακτιβιστές παρακολουθούν τις διαδικτυακές κινήσεις των Βουλευτών αλλά και την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, με κυβερνο-οπλα όπως αναφέρουν στην προκήρυξή τους, ενώ προκαλούν λέγοντας ότι πλέον θα ασχοληθούν με τον κάθε ένα ξεχωριστά (υπονοώντας ευθέως ότι διαθέτουν στοιχεία για όλους). 
Users2
Inside.Parl.1
Inside.Parl.4

Η επόμενη ημέρα 
Παρ’όλη την εμπειρία που διαθέτει η συντακτική ομάδα στην αξιολόγηση αντίστοιχων περιστατικών, τα δεδομένα αξιολογήθηκαν ως άκρως συγκλονιστικά μιας και αποδεικνύουν σαφέστατα το πόσο εκτεθειμένα είναι τα πληροφοριακά συστήματα νευραλγικών κυβερνητικών υπηρεσιών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι χακτιβιστές δεν δίστασαν ως επίδειξη δύναμης να επιδιώξουν και να αποκτήσουν εν τέλει πρόσβαση ακόμα και στις πιο “βαθιές περιοχές” του Ελληνικού κράτους και της Κυβέρνησης, την ίδια την Βουλή των Ελλήνων!!! 
Θυμίζουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει τεθεί επανειλημμένα ως κύριος στόχος των Hackers αλλά αυτή την φορά φαίνεται ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και ανησυχητικά. Πέρα από την ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες για την επόμενη μέρα με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, φαίνεται ότι το ίδιο το κράτος και τα θεσμικά του όργανα αλλά και οι ίδιοι οι πολιτικοί είναι ευθέως εκτεθειμένοι και ευάλωτοι στις επιθέσεις είτε χακτιβιστών είτε τρίτων (εχθρικών ή μη) χωρών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών και αρμόδιων αξιωματούχων, την άποψη των οποίων ζήτησε η συντακτική ομάδα του Secnews, η υπόθεση φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη. Οι αναφορές στο πρόγραμμα PRISM στην προκήρυξη αλλά και σε συστήματα παρακολούθησης, καθώς και το γεγονός ότι η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του PRISM δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών για την ταυτότητα των δραστών, ενώ υποδηλώνει πιθανή εμπλοκή τρίτων κυβερνήσεων, μιας και τέτοιες δυνατότητες δεν μπορούν να διαθέτουν όπως μας εξήγησαν μεμονωμένοι hackers .
Ίσως θα πρέπει πέρα από την δραστηριοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό τις οδηγίες του αναγνωρισμένου διεθνώς Μάνου Σφακιανάκη, που έχει διερευνήσει και επιλύσει με επιτυχία αντίστοιχα περιστατικά, να ευαισθητοποιηθούν και οργανωθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και άλλες δημόσιες υπηρεσιές στα πρότυπα της ΔΗΕ, κυρίως αυτές που είναι αρμόδιες για την Εθνική Ασφάλεια και την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Είναι εμφανές, σύμφωνα με τα παραπάνω, ότι η πλειονότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα δεν αντιλαμβάνονται το παραμικρό, αναφορικά με τις υπό διεξαγωγή κυβερνοεπιθέσεις στο σύγχρονο θέατρο των πολεμικών ή κατασκοπευτικών κυβερνοεπιχειρήσεων ενώ οι υποκλοπές δεδομένων από κυβερνήσεις που επιβουλέυονται την χώρα μας ή απο χακτιβιστές φαίνεται πλέον ότι αποτελεί κρίσιμο θέμα για την ασφάλεια του κράτους.
Το γεγονός ότι οι ενέργειες των χακτιβιστών, με ότι αυτές συμπεριλαμβάνουν, είναι πράξεις ποινικά διώξιμες είναι αδιαμφησβήτιτο. Το γεγονός όμως ότι αποδεικνύεται (εκ του αποτελέσματος πάντα) ότι ως χώρα και ως πολίτες είμαστε εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση σε νευραλγικά συστήματα και δεδομένα της χώρας με ανεξέλεκτες συνέπειες, είναι κάτι που θα πρέπει σίγουρα να αποτελέσει θέμα σοβαρότατων συζητήσεων από τους αρμόδιους αξιωματούχος ίσως στο υψηλότερο επίπεδο! Από τα ανωτέρω και εφόσον αποδειχτεί από την έρευνα των αρμοδίων ότι οι χακτιβιστές διαθέτουν δυνατότητες πρόσβασης σε ηλεκτρονική αλληλογραφία βουλευτών, θεωρούμε ότι η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος αναφορικά με το αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή υπάρχουν οι κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας που προστατεύουν τα δεδομένα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι ηλεκτρονικές και τηλεπικοινωνιακές  υπηρεσίες οι οποίες αφορούν τη Βουλή των Ελλήνων είναι εντός του κτιρίου της Βουλής, ενώ κατά καιρούς η ομάδα διαχείρισης έχει προβεί σε  σημαντικότατες αποκρούσεις κυβερνοεπιθέσεων. Δημοσιογραφικές πληροφορίες του SecNews, αναφέρουν μάλιστα ότι η αρμόδια Διεύθυνση Πληροφορικής της Βουλής είναι από τις πλέον αποτελεσματικές και οργανωμένες διευθύνσεις του Κοινοβουλίου, αν και στελεχωμένη με πολύ μικρότερο αριθμό στελεχών από όσα είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της.
Πιθανόν η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των χακτιβιστών αυτή την φορά, να οφείλετε στην πλήρη έλλειψη κονδυλίων και τις συνθήκες διάλυσης που επικρατούν στο Ελληνικό Δημόσιο, εδώ και αρκετό καιρό. Το σίγουρο είναι ότι σε σημαντικότατα ζητήματα υψίστης εθνικής ασφάλειας σαν το συγκεκριμένο, δεν θα πρέπει να γίνονται εκπτώσεις, αλλά να παρέχονται όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις προς την ομάδα διαχείρισης.
Το SecNews είναι στην διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών της Βουλής των Ελλήνων, εφόσον είναι επιθυμητή η ανάρτηση σχετικού δελτίου τύπου αναφορικά με το περιστατικό παραβίασης για αναλυτική ενημέρωση και προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Για να μην ξεχνάμε ποιοι, μεταξύ άλλων, πανηγυρίζουν με την χουντικής μεθόδευσης διακοπή της μετάδοσης της ΕΡΤ.

Βενιζέλος-Κουβέλης. Οι δύο πιο θλιβερές πολιτικές φιγούρες των ημερών μας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Όχι στην επιστροφή της δικτατορίας στην Ελλάδα!

Όχι στην επιστροφή της δικτατορίας στην Ελλάδα!
Την στιγμή που το ΔΝΤ αναγνωρίζει με μισόλογα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και η αναδιάρθρωση που επιβάλλονται από την τρόικα, σε αντάλλαγμα για τα δάνεια που υποτίθεται ότι θα μειώσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος, οδήγησαν πράγματι την χώρα στην καταστροφή, η ίδια η τρόικα -που περιλαμβάνει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ - ήρθε στην Αθήνα να ανανεώσει τις απαιτήσεις της. Και το έκανε με τέτοιους όρους που η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει την υποταγή της Ελλάδα στην νεοφιλελεύθερη δικτατορία, εσωτερική και εξωτερική.
Το ξαφνικό κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΡΤ), με μεθόδους που προσιδιάζουν σε πραξικόπημα, συνιστούν ταυτόχρονα μια πολύ σοβαρή επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, σε αντίθεση με τις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ένα νέο παράδειγμα για το πώς αυτή εξελίσσεται προς τον αυταρχισμό σε πείσμα των συμφερόντων των λαών της. Εμείς, πολίτες από την Ευρώπη και αλλού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αποδεχθούμε. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να φωνάξουν την αγανάκτησή τους και να υποστηρίξουν τη γενική απεργία των εργαζομένων και των Ελλήνων δημοσιογράφων. Περιμένουμε τους εκπροσώπους μας στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες να απαιτήσουν άμεσα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την συνέχιση των εκπομπών της. Έχει έρθει η ώρα να τεθεί ένα τέλος στην καταστροφή του ελληνικού έθνους, και η απαλλαγή της Ευρώπης από τις ίδιες τις κυβερνήσεις της, που υπότάσσονται στις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας.
Οι υπογράφοντες:
Michel Agier, Zineb Ali-Benali, Athena Athanassiou, Chryssanthi Avlami, Paola Bacchetta, Étienne Balibar, Driss Belhacenne, Anne Emmanuelle Berger, Antonia Birnbaum, Wendy Brown, Judith Butler, Marie-Claire Caloz-Tschopp, Dimitris Christopoulos, Catherine Colliot-Thélène, Marie Cuillerai, Sonia Dayan-Herzbrun, Stéphane Douailler, Sara R. Farris, Éric Fassin, François Gèze, Marie-Elisabeth Handman, Engin Isin, Maria Kakogianni, Danièle Kergoat, Camille Louis, Giacomo Marramao, Sandro Mezzadra, Jean-Luc Nancy, Matthieu de Nanteuil, Georges Navet, Toni Negri, Bertrand Ogilvie, Mathieu Potte-Bonneville, Beatriz Preciado, Josep Ramoneda, Jacques Rancière, Judith Revel, Joan W. Scott, Yves Sintomer, Michel Surya, Alberto Toscano, Eleni Varikas, Patrick Vauday, Patrice Vermeren, Sophie Wahnich, Frieder Otto Wolf, Pierre Zaoui, Slavoj Žižek

ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ebu.ch

«ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΡΤ» ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ BBC

Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει η ΕΡΤ απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του BBC, Τόνι Χολ.
Ο ισχυρός άντρας του βρετανικού δικτύου καταδίκασε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει την κίνηση της κυβέρνησης ως «αντιδημοκρατική» και «αντιεπαγγελματική»
Μάλιστα αναφέρθηκε στον ελληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο προέτρεψε να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ, καθώς όπως είπε «τα δημόσια μέσα ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζουν τις δημοκρατικές κοινωνίες».

Πενήντα γενικοί διευθυντές ευρωπαϊκών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ανάμεσά τους και το BBC, με επιστολή τους ζητούν να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ. Η κίνηση αυτή οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU).
πηγή: tanea.gr

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: To γαλλικό κανάλι ARTE μεταδίδει το δελτίο του στα...

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: To γαλλικό κανάλι ARTE μεταδίδει το δελτίο του στα...
Ως κίνηση συμπαράστασης στην ΕΡΤ, το γαλλικό κανάλι ARTE Journal μετέδωσε όλο το δελτίο του στα ελληνικά σε δική του μετάφραση. Η είδηση για το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση ήταν πρώτη είδηση και μεταδόθηκε με κριτική ματιά για όσα συμβαίνουν.

www.alfavita

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: To γαλλικό κανάλι ARTE μεταδίδει το δελτίο του στα...

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: To γαλλικό κανάλι ARTE μεταδίδει το δελτίο του στα...
Ως κίνηση συμπαράστασης στην ΕΡΤ, το γαλλικό κανάλι ARTE Journal μετέδωσε όλο το δελτίο του στα ελληνικά σε δική του μετάφραση. Η είδηση για το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση ήταν πρώτη είδηση και μεταδόθηκε με κριτική ματιά για όσα συμβαίνουν.

www.alfavita

Πάμε λουκέτο !: Αποκλειστικό: Το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ!

Πάμε λουκέτο !: Αποκλειστικό: Το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ!: ΕΡΤ 1-2-3, η Χούντα δεν ετελείωσε το 73. Αρθρον 7 Το νέον  πρόγραμμα άμα τη επανενάρξει διαμορφφώνεται ως εξής: 06.00:Ύμνος Τρόικας, ...

Αποκλειστικό: Το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ!


ΕΡΤ 1-2-3, η Χούντα δεν ετελείωσε το 73.

Αρθρον 7
Το νέον  πρόγραμμα άμα τη επανενάρξει διαμορφφώνεται ως εξής:

06.00:Ύμνος Τρόικας, ύμνος Αντωνίου Σαμαρά

06.05: Βιογραφίαι Αγίων: Αντώνιος Σαμαράς

07.30: Πρωινάδικον: "Τσιάο Σίμο Κεδίκογλου". Επανάληψις. Με την Ρούλαν Κορομηλάν και τον Σίμον Κεδίκογλου.

08.30: Ελληνικά Επίκαιρα. Η επίσκεψις Αντωνίου Σαμαρά εις Κίναν και Αζερμπαιτζάν

10.00: Τα εγκαίνια Ολυμπίας Οδού. Συνέντευξις με την μπλουλντόζαν.

11.25: Χούντα, Τρόικα, Πολιτισμός. Με τον Γιώργο Μουρούτη

12.00: Μεσημβριναί Ειδήσεις: Με τον Αντώνιον Σαμαράν μετά του Πολ Τόμσεν.

18:00 Βιογραφίαι Αγίων: Αντώνιος Σαμαράς (Ε)

19.00 : Το πεντάλεπτον  της Χρυσής Αυγής. Εγέρθητι.

19.05: Ελληνική ταινία. "Χούντα και παραλλαγή".

21.00: Ανατροπή: Με τον Γιάννη Πρετεντέρη. Θέμα "Η δικτατορία της ΕΡΤ". Καλεσμένοι ο Μάκης Βορίδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Μάκης Βορίδης και ο Μάκης Βορίδης.

22.45: Αι ειδήσεις εις τα Καλαματιανά.

23.00: Ξένη ταινία: "Φόρεστ Μπαμπ". Πρωταγωνιστεί ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

23.45: Στην υγειά μας . Με τον Αντώνιον Σαμαρά. Καλεσμένοι από το ΔΝΤ, την Ευρωπαικήν Ένωσιν και την Ευρωπαϊκήν Τράπεζαν συζητούν και τραγουδούν δια την σωτηρίανν εις την χώρα μας.

02.05: Βιογραφίαι Αγίων: Αντώνιος Σαμαράς(ΕΕ)

03.00:Ύμνος Τρόικας, ύμνος Αντωνίου Σαμαρά.

Σακοράφα: “Διορισμένε υπουργέ και υποτακτικέ των χρηματοπιστωτών κύριε Στουρνάρα, σου οφείλω μια απάντηση”


ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
“Αγαπητέ κύριε, αγαπητή κυρία,
Αποφασίζομεν και διατάζομεν….”
Αυτό υπήρξε με λίγα λόγια το περιεχόμενο της επιστολής του Γιάννη Στουρνάρα προς τους περιφερειακούς σταθμούς που προβάλλουν τις εκπομπές της ΕΡΤ.
Οφείλω μια απάντηση :
Διορισμένε υπουργέ και υποτακτικέ των χρηματοπιστωτών κύριε Στουρνάρα,
Από εσάς περιμένουμε τα πάντα.
Λογοκρισία, φίμωση, απειλές, εκφοβισμούς, φασίζουσες πρακτικές…Οι μόνοι άλλωστε που στηρίζουν τις πρακτικές σας των τελευταίων ημερών είναι οι νεοναζιστές πολιτικοί σας σύμμαχοι.
Και δε γίνεται να μην περιμένω τα πάντα από έναν υπουργό που με την αδίστακτη πολιτική του έχει οδηγήσει το λαό μας στην οικονομική απόγνωση και στην κοινωνική εξόντωση. Το αντίθετο, οι φασίζουσες πρακτικές βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με την πολιτική την οποία εφαρμόζετε, αφού η δημοκρατία δεν αντέχει, δε χωρεί και δε συνάδει με αυτά που γίνονται στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.
Αλλά, κύριε Στουρνάρα. Επαναλαμβάνω : αλλά…
Εδώ και ένα χρόνο ασκείτε και εφαρμόζετε πολιτική καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και ακυρώνοντας τη Βουλή.
Εδώ και ένα χρόνο διοικείτε με φιρμάνια, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αντιμετωπίζοντας τους βουλευτές σαν περιττούς και τους πολίτες σαν υπηκόους τριτοκοσμικής Μπανανίας.
Εδώ και ένα χρόνο είστε ο βασικός πυλώνας μιας κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται το δημόσιο σα λάφυρο και τους εργαζόμενους σαν κολίγους.
Η απόλυτη αποτύπωση της αντίληψής σας και των μεθοδεύσεών σας φάνηκε με το φασιστικό τρόπο που αποφάσισε και διέταξε η κυβέρνησή σας να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ.
Η κυβέρνησή σας έβαλε λουκέτο στην ενημέρωση.
Έβαλε γύψο στη δημοκρατία.
Έβαλε σε μια μέρα 3.000 εργαζόμενους στον εφιάλτη της ανεργίας.
Κύριε Στουρνάρα,
Εσείς προσωπικά δε νομιμοποιείστε να επικαλείστε την κείμενη νομοθεσία.
Αυτή τη νομοθεσία την κάνατε κουρελόχαρτο προς όφελος των μεγάλων αφεντικών σας, εγχώριων και ξένων.
Εσείς προσωπικά δε νομιμοποιείστε να επικαλείστε παραβάσεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Είστε ο πρώτος παραβάτης προς όφελος των διαπλεκόμενων αφεντικών σας των ιδιωτικών καναλιών.
Εσείς προσωπικά δε νομιμοποιείστε να μιλάτε για νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό φάσμα.
Εσείς και η κυβέρνησή μας κλείσατε μέσα σε ώρες το μοναδικό νόμιμο σταθμό στην Ελλάδα.
Ευθέως λοιπόν κύριε Στουρνάρα σας λέγω ο πολιτικός σας τσαμπουκάς δεν περνάει.
Και δεν περνάει γιατί είναι κούφιος.
Πολιτικό τσαμπουκά έχει  μόνον αυτός που εν ονόματι των συμφερόντων του λαού, θαρραλέα και γενναία, συγκρούεται με τους δυνάστες του λαού του.
Εντολοδόχοι αχυράνθρωποι του δικού σας είδους, όταν βρίσκουν το θράσος να συμπεριφέρονται με πολιτικό τσαμπουκά στο λαό, όταν βρίσκουν το θράσος να συμπεριφέρονται με πολιτικό τραμπουκισμό σε κάθε πηγή ενημέρωσης και αλήθειας, έχουν την κατάληξη που είχαν όλοι οι αχυράνθρωποι στην ιστορία της πατρίδας μας, όλοι αυτοί που στα αφεντικά τους βροντοφώναζαν ΄΄ yes man ΄΄, ενώ στο λαό ούρλιαζαν ΄΄ αποφασίζομεν και διατάσσομεν΄΄.
Δείτε τα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών εφημερίδων, ακούστε τις δηλώσεις των ξένων ομολόγων σας, ανοίξτε τα αυτιά σας στην κατακραυγή των απανταχού Ελλήνων και Ελληνίδων και θα αντιληφτείτε ότι ο μόνος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με κυρώσεις είστε σεις και η κυβέρνησή σας.
Σοφία Σακοράφα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

enstoloi.gr Ενημερωτική Ιστοσελίδα του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗ...

enstoloi.gr Ενημερωτική Ιστοσελίδα του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗ...: Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ* Οι μαύρες τηλεοπτικές οθόνες που σόκαραν τους Ελληνες, όταν ο πρωθυπουργός έκοψε το σήμα των κρατικών καναλιών, σύμβ...

ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Οι μαύρες τηλεοπτικές οθόνες που σόκαραν τους Ελληνες, όταν ο πρωθυπουργός έκοψε το σήμα των κρατικών καναλιών, σύμβολο του μέλλοντός μας
Όχι, δεν επίκειται η κατάρρευση της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ λόγω αποχώρησης του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη από το κυβερνητικό σχήμα εξαιτίας της απαράδεκτης και εκβιαστικής στάσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που με χουντική νοοτροπία και αντισυνταγματικό τρόπο έκλεισε την ΕΡΤ και απέλυσε πάνω από 2.500 εργαζόμενους σε μια μέρα!

Αρχίσαμε έτσι το άρθρο μας γιατί επιθυμούμε να εκφράσουμε την άποψή μας για το θέμα που κυριάρχησε χθες στην πολιτική ζωή της χώρας. Απίθανα σενάρια κάθε προέλευσης εσκεμμένα έθεταν σε κυκλοφορία κύκλοι ακόμη και της ΝΔ, οι οποίοι υποβλέπουν τη θέση του αρχηγού της Δεξιάς και πολύ θα ήθελαν την ανατροπή του Σαμαρά για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Όποιος όμως δίνει βάση σε τέτοιες αφελείς εικασίες σημαίνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει το θεμελιώδες: ότι η μοναδική «κόκκινη γραμμή» για τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη είναι η συμμετοχή στην κυβέρνηση! Το μοναδικό πράγμα που δεν συζητούν με τίποτα είναι να φύγουν από την κυβέρνηση! Ολα τα υπόλοιπα μπορούν να τα κουβεντιάσουν, αρκεί να μη θέτουν υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση! Ο λόγος είναι απλούστατος: αποχώρηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση σημαίνει ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και άμεση προκήρυξη εκλογών.
Στις εκλογές αυτές όμως το ΠΑΣΟΚ θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό και η ΔΗΜΑΡ θα κινηθεί λίγο πάνω από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει -συμβολικά μιλώντας- ότι την ίδια τη νύχτα των εκλογών θα καρατομηθούν τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Φ. Κουβέλης από αρχηγοί των κομμάτων τους προκειμένου με άλλους ηγέτες το όποιο ΠΑΣΟΚ και η όποια ΔΗΜΑΡ έχουν απομείνει να προσπαθήσουν να προσκολληθούν ως δήθεν ανανήψαντα, αντιμνημονιακά πλέον κόμματα, στον ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός έχει βγει πρώτο κόμμα.
Τρελοί είναι επομένως ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης να εγκαταλείψουν οικειοθελώς την κυβέρνηση, έστω και ως εταίροι κατωτάτης υποστάθμης, και να οδεύσουν αμέσως και με τη δική τους βούληση προς την πολιτική γκιλοτίνα των εκλογών αντί να συνεχίσουν να δρέπουν τους καρπούς της εξουσίας ίσως και για τρία χρόνια ακόμη; Από πλευράς προσωπικού πολιτικού συμφέροντος θα ήταν όντως ανόητοι για να επιλέξουν την πολιτική αυτοκτονία. Αυτό το γνωρίζει άριστα ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου πιθανότατα θα τελείωνε ακαριαία και η δική του πολιτική καριέρα αν προκήρυσσε εκλογές μέσα σε αυτό το κλίμα γενικευμένης κοινωνικής κατακραυγής εναντίον του λόγω του κλεισίματος της ΕΡΤ, όπου η πιθανότητα να βγει τώρα η ΝΔ πρώτο κόμμα θα ήταν πολύ περιορισμένη.
Το κύριο στοιχείο όμως είναι πως ο Αντ. Σαμαράς ξέρει ότι έχει στο χέρι τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη και γι' αυτό τους εκβιάζει ωμά. Τόσο με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο Σαμαράς δεν πρόκειται να κάνει πίσω και αν τολμούν οι Βενιζέλος και Κουβέλης ας τον ρίξουν όσο και με την επικρεμάμενη χθες απειλή ότι θα καταθέσει πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, εξαναγκάζοντας έτσι τους Βενιζέλο και Κουβέλη να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Μέσω της ταπείνωσης των ηγετών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο Αντ. Σαμαράς θέλει όχι τον απλό δημόσιο εξευτελισμό τους, αλλά τη μετατροπή τους σε ακόμη περισσότερο πειθήνια και άβουλα όργανά του, που να μην τολμούν να του προκαλούν έστω και δευτερεύοντα μικροπροβλήματα στο μέλλον. Η επίδειξη πυγμής όμως του πρωθυπουργού με την απόλυση δυόμισι χιλιάδων ανθρώπων δεν αποσκοπεί πρωτίστως στη διαπαιδαγώγηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που άλλωστε συνιστούν τόσο μεγάλο κίνδυνο για την πολιτική Σαμαρά όσο ένα σκυλάκι πεκινουά της αγκαλιάς.
Ο πρώτος στόχος του δεν είναι καν η μετατροπή της ΕΡΤ σε ακραιφνή «μνημονιακή γιάφκα», πειθαρχημένη στην κυβέρνηση Σαμαρά όσο η χουντική ΥΕΝΕΔ στους δικτάτορες Παπαδόπουλο και Ιωαννίδη. Πάνω απ' όλα ο Αντώνης Σαμαράς θέλει με τις αποκρουστικά μαύρες οθόνες των κρατικών καναλιών να τρομοκρατήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, να τσακίσει κάθε διάθεσή του για αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική.
Η συστηματική παραβίαση άρθρων του Συντάγματος από τον πρωθυπουργό αποτελεί πτυχή της ίδιας προσπάθειας προώθησης αυτού του στόχου. Θέλει να φοβίσει τον λαό, γιατί μόνο ο φόβος και η βία διασφαλίζουν σίγουρα την υποταγή των πολιτών στο νέο μνημονιακό καθεστώς που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων και καταστρέφει εκατομμύρια ζωές. Οι μαύρες τηλεοπτικές οθόνες που σόκαραν τον λαό μας όταν ο Σαμαράς διέταξε να κοπεί το σήμα της ΕΡΤ συμβολίζουν το μέλλον των Ελλήνων και της δημοκρατίας στη χώρα μας.


πηγή:iskra

Airetikos on Air: Εχουμε φασίστα πρωθυπουργό.

Airetikos on Air: Εχουμε φασίστα πρωθυπουργό.: Καθώς το ιστολόγιο μας θέλει να προβάλει και την άποψη των κατακτητών, σας την παραθέτουμε για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας και να σχολιά...

Εχουμε φασίστα πρωθυπουργό.

Καθώς το ιστολόγιο μας θέλει να προβάλει και την άποψη των κατακτητών, σας την παραθέτουμε για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας και να σχολιάσετε.Παρακαλώ να μην βάζετε τα θεία στο στόμα σας.


Κάποιοι μέχρι πριν λίγους μήνες υποστήριζαν ότι αυτό που προσπαθούμε σήμερα είναι αδύνατον. Τώρα κανείς πια δεν το λέει αυτό. Έχουμε δείξει ότι είναι εφικτό και τα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Το προχωράμε παρά τα εμπόδια, παρά τις κραυγές, τα ψέματα, πολλές φορές και τις ύβρεις όσων δεν θέλουν να προχωρήσει τίποτα. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα της ΕΡΤ χθες. Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη θέση του. Αλλά αυτό το “προσωρινά” χθες βράδυ κανείς δεν ήθελε να το πει, κανείς δεν το έλεγε, γιατί προφανώς ότι είναι προσωρινό το κλείσιμο δεν ήθελαν να το μάθει ο Ελληνικός λαός. Σήμερα συνεχίζουν. Οι συνδικαλιστές της δημοσιογραφίας έφτασαν στο σημείο να φιμώνουν, να απαγορεύουν να εμφανιστεί ακόμα και στο ραδιόφωνο κάθε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που κατά την άποψη μας προσπαθεί να εκφράσει την άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου που γνωρίζει το πρόβλημα. Κι αν είναι δυνατόν “κόβουν” στον αέρα και απαγορεύουν τις ανακοινώσεις μας την ώρα που την ίδια στιγμή δίνουν ειδική άδεια εκπομπής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι ούτε δημοσιογραφία ούτε, βέβαια, ελευθεροτυπία. Είναι το νοσηρό κομματικό χθες που μας έφτασε μέχρι εδώ. Δημιουργούμε μια νέα Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Εκείνοι που αντιστέκονται δεν υπερασπίζονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπίζονται αυτή την ΕΡΤ που υπήρχε μέχρι χθες.
Καταργούμε, λοιπόν, μια εστία αδιαφάνειας, σπατάλης. Κάποιοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν να διατηρηθεί και η αδιαφάνεια και η σπατάλη. Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που ορισμένοι θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη δημόσια περιουσία τους. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο χθες. Με το νόμο που σήμερα προτείνουμε μπαίνουν τα θεμέλια για μια -και θα έλεγα για την πιο ριζοσπαστική, την πιο δημοκρατική- μεταρρύθμιση που έχει γίνει για τα Μέσα Δημόσιας Ενημέρωσης ποτέ στον τόπο μας. Κάποιοι θέλουν να μείνουμε κολλημένοι στο χθες. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό που κάνουμε είναι τολμηρό. Δεν ξέρω αν είναι τολμηρό ή αυτονόητο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, να πάψουμε, δηλαδή, να σκεπάζουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε επιτέλους να τα λύνουμε. Και στα μεγάλα- συγγνώμη που θα το πω- δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει μόνον η Πατρίδα. Κι εγώ για την Πατρίδα μιλάω τώρα.

Airetikos on Air: Σχεδόν 20.000 διαδηλωτές απόψε στην Πάτρα, κατά τη...

Airetikos on Air: Σχεδόν 20.000 διαδηλωτές απόψε στην Πάτρα, κατά τη...: Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στην Πάτρα αποδείχθηκε η σημερινή ενάντια στο λουκέτο της ΕΡΤ. Χιλιάδες κόσμου είχ...

Σχεδόν 20.000 διαδηλωτές απόψε στην Πάτρα, κατά της Χούντας!

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στην Πάτρα αποδείχθηκε η σημερινή ενάντια στο λουκέτο της ΕΡΤ.

Χιλιάδες κόσμου είχαν κατέβει στους δρόμους της Πάτρας για την ΕΡΤ. Το μέγεθος της πορείας ήταν τόσο μεγάλο, που η κορυφή βρισκόταν Κορίνθου και Ερμού και η ουρά ήταν στη Γούναρη και Μαιζώνος!. Μιλάμε για 10 ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της πόλης.


  Ο λαός της Πάτρας, έδειξε στην κυβέρνηση απόψε, την πόρτα εξόδου, κυριολεκτικά. Η οργή τεράστια, το πάθος μεγάλο και η πίστη στην τελική νίκη μεγάλη.

  



anemosantistasis.blogspot.gr

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα: Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Θεσσαλονίκη Έξω από το κτήριο της ΕΡΤ 3...

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.


Θεσσαλονίκη

Έξω από το κτήριο της ΕΡΤ 3, στη Λεωφόρο Στρατού, συγκεντρώθηκαν το πρωί απεργοί της Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.







Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και με πορεία οι διαδηλωτές έφθασαν κι αυτοί προς το κτήριο της ΕΡΤ 3.

Η Τροχαία έκλεισε τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Στρατού, ενώ έγινε εκτροπή των οχημάτων αλλά και των αστικών λεωφορείων από τις παρακείμενες οδούς Καυταντζόγλου και Β. Γεωργίου.



Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης έκαναν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09.00, ενώ θα προβούν σε νέα από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Πάτρα

Η πλατεία Γεωργίου της Πάτρας είναι για τρίτο εικοσιτετράωρο - μετά την ανακοίνωση του λουκέτου στην ΕΡΤ - το επίκεντρο των εκδηλώσεων συμπαράστασης στους εργαζομένους.



Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα στην κεντρική πλατεία της αχαϊκής πρωτεύουσας, εκφράζοντας τη συμπαράταξή του προς τους εργαζομένους και ζητώντας την ακύρωση της απόφασης με την οποία μπαίνει πραξικοπηματικά λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ σε υψηλά ποσοστά ανέρχεται η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.



Δημιουργήθηκε ένταση

Ένταση σημειώθηκε προς στιγμήν, όταν στο βήμα βρισκόταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας (ΠΑΣΚΕ) Γ. Σουβαλιώτης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν χωράνε τα κόμματα στην κινητοποίηση, ζητώντας παράλληλα να απομακρυνθεί πανό που είχαν σηκώσει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς στιγμή, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν προς το βήμα, αλλά οι τόνοι έπεσαν χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

ΠΑΜΕ Αχαΐας: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο

Την τρικομματική κυβέρνηση καταγγέλλει η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στον δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις. Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν, τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφτεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης».

«Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για τη ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την παραπέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων» προστίθεται.

«Καλούμε τα Συνδικάτα: Τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη οργάνωσης της αυριανής απεργίας. Τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ του ΠΑΜΕ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πύργος

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πύργου. Στην πορεία συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, φορείς και πολλοί φίλοι της ΕΡΑ Πύργου.



Ξεκίνησαν από την πλατεία του ΟΤΕ, κατευθύνθηκαν στην οδό Ερμού, την οδό Γερμανού και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και στο δημαρχείο.



Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Πύργου φωνάζουν συνθήματα για να παραμείνει δημόσια η ΕΡΤ και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να κρατήσουν ανοιχτό τον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Πύργου.

Δηλώνουν αντίθετοι στις ενέργειες και πρακτικές της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και όλων των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών που ανήκουν σ' αυτήν.

Καλαμάτα

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ και στην Καλαμάτα, όπου το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία 23ης Μαρτίου και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου την ίδια ώρα έξω από το κτήριό του.



Οι δύο συγκεντρώσεις με πορεία κατέληξαν στο κτήριο της ΕΡΑ Καλαμάτας που συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά, χωρίς όμως να έχει τηλέφωνο αλλά ούτε και ίντερνετ, ενώ πλέον δεν λειτουργεί ούτε το e-mail του σταθμού. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας.

Αυτήν την ώρα αρκετοί είναι οι συγκεντρωμένοι έξω από την ΕΡΑ Καλαμάτας.



Ηράκλειο

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 11.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ηρακλείου (τέρμα Μάχης Κρήτης, παραλιακή λεωφόρος Ηρακλείου).

Μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται την ενημέρωση του πολίτη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και επαγγελματικής ιδιότητας συνέρρευσαν το απόγευμα της Τρίτης στο προαύλιο της ΕΡΑ Ηρακλείου και την Τετάρτη στην πλατεία Ελευθερίας.

Η ΕΡΑ, μετά τη διακοπή της μετάδοσης χθες από τη συχνότητά της στους 97,5, μεταδίδει πρόγραμμα μέσω πομπού του ΤΕΙ στους 105,4 και 105,6 μεγακύκλους.

Τα σταθερά τηλέφωνα της ΕΡΑ Ηρακλείου δεν λειτουργούν, ενώ η επικοινωνία γίνεται μέσω των κινητών τηλεφώνων των εργαζομένων.

Κέρκυρα

Μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και συναυλία συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο προαύλιο της ΕΡΑ Κέρκυρας.

Εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη κομμάτων συγκεντρώθηκαν για ώρες, προκειμένου να εκφράσουν την κάθετη αντίθεσή τους στο λουκέτο της ΕΡΤ.



Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Κέρκυρας ξεκίνησαν από το βράδυ συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας, όπου ήδη πολλές εκατοντάδες Κερκυραίοι έσπευσαν να υπογράψουν στο βιβλίο που έχει ανοιχθεί, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας με μοναδικό θέμα το λουκέτο στην ΕΡΤ.



Το Συμβούλιο εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.



Με πληροφορίες από: ΑΠΕ / thesstoday.gr / patrastimes.gr / iliaoikonomia.gr /tharrosnews.gr / cretalive.gr / corfupress.com

Διαβάστε επίσης: Συγκεντρώσεις συμπαράστασης για την ΕΡΤ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013, 11:19 

Πληρώθηκε μόνο η Aνθή…

Πληρώθηκε μόνο η Aνθή…
Tην Τρίτη, ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε το λουκέτο στην ΕΡΤ, η μόνη που πληρώθηκε ήταν η παρουσιάστρια, κόρη του πρώην υφυπουργού της ΝΔ, Ανθή Σαλαγκούδη.
Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ο οποίος τόνισε πως κανένας άλλος εργαζόμενος δεν μπόρεσε από εκείνη την ημέρα και μετά να πάρει το μισθό του…
Αν είναι αλήθεια η καταγγελλια, τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι έτσι γίνεται πράξη η διαφάνεια και η αξιοκρατία.

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν έκλεισε μόνο την ΕΡΤ, αλλα και το κανάλι της Βουλής

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν έκλεισε μόνο την ΕΡΤ, αλλα και το κανάλι της Βουλής
«Η κυβέρνηση δεν έκλεισε μόνο την ΕΡΤ έκλεισε και το Κανάλι της Βουλής» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά άμεσα να συζητηθεί η πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κομματος  Παναγιώτη Λαφαζάνη χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία «δεν οδήγησε μόνο την ΕΡΤ σε κλείσιμο, αλλά και το Κανάλι της Βουλής το οποίο επίσης δεν εκπέμπει».
«Η κυβέρνηση με το πραξικόπημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν έκλεισε αυθαίρετα μόνο την ΕΡΤ αλλά και το Κανάλι της Βουλής που δείχνει μαύρο. Η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να στέλνει μαύρο χρώμα στο λαό. Το Κανάλι της Βουλής αδιαμεσολάβητα μετέδιδε όσα έλεγαν τα κόμματα», είπε ο κ. Λαφαζάνης και υπογράμμισε ότι το προεδρείο αν είναι δυνατόν, αύριο κιόλας, να θέσει σε συζήτηση την πρόταση νόμου του κόμματος του για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Από την πλευρά του,  ο πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης ενημέρωσε ότι με βάση τον Κανονισμό προϋπόθεση για να εισαχθεί η πρόταση νόμου σε συζήτηση είναι να έχει εκδοθεί η έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ωστόσο  ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε ότι το Γενικό Λογιστήριο δεν χρειάζεται να εξαντλήσει το περιθώριο των 15 ημερών και μπορεί να επισπεύσει για την έκδοση της έκθεσης του.

In the mind of Harry Klynn: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Η Ουάσιγκτον φοβάται ότι θα πέσε...

In the mind of Harry Klynn: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Η Ουάσιγκτον φοβάται ότι θα πέσε...: Η είδηση για το αιφνιδιαστικό λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση έχει προκαλέσει σφοδρή ανησυχία στις ΗΠΑ, μεταδίδει ο γνωστός δημοσιογράφο...

Η είδηση για το αιφνιδιαστικό λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση έχει προκαλέσει σφοδρή ανησυχία στις ΗΠΑ, μεταδίδει ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.Στην προσωπική του ιστοσελιδα γράφει πως ανησυχία διακατέχει αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον που ασχολούνται με τα θέματα της Ελλάδας, μετά την πληροφόρηση που έφτασε στην αμερικανική πρωτεύουσα από την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η συμμαχική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κινδυνεύει με κατάρρευση μετά την αψυχολόγητη απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κατεβάσει τα ρολά της ΕΡΤ, που οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα mignatiou: «Πηγές που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, καθώς δεν είχαν έγκριση να τοποθετηθούν επίσημα, μου ανέφεραν ότι οι πληροφορίες που καταφθάνουν από την Αθήνα προκαλούν έντονη ανησυχία.Οι πηγές ομολόγησαν ότι η πιθανή πτώση της κυβέρνησης θα μπορούσε να προκαλέσει ακυβερνησία, ενώ υποστηρίζουν ότι η εκλογική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θα διεξαχθεί υπό καθεστώς απόλυτης πόλωσης και ο κίνδυνος εχκτροχιασμού του Ελληνικού Προγράμματος είναι υπαρκτός.Οι πηγές αρνήθηκαν να τοποθετηθούν στο ερώτημα για το κλείσιμο της ΕΡΤ αυτό καθ’ αυτό, και αν η απόφαση παραβιάζει την αρχή της ενημέρωσης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά τόνισαν την υποστήριξή τους και την προσήλωσή τυς στην ελευθερία του Τύπου.Οι πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το αψυχολόγητο κλείσιμο της ΕΡΤ από την αμερικανική κυβέρνηση.»

In the mind of Harry Klynn: Το άρωμα του βόθρου

In the mind of Harry Klynn: Το άρωμα του βόθρου: Εξοργιστική η εικόνα όσων φλυαρούν - πολιτικών ή δημοσιογράφων - για την οικονομική κατάσταση του Έλληνα πολίτη,...
Εξοργιστική η εικόνα όσων φλυαρούν - πολιτικών ή δημοσιογράφων - για την οικονομική κατάσταση του Έλληνα πολίτη, εκτοξεύοντας καθημερινά απίστευτες ανοησίες με επιχειρήματα παιδαριώδη για ό,τι πραγματικά βιώνει η μεγάλη πλειονότητα των συμπατριωτών μας στην καθημερινότητά της.

Επιστρέφοντας από τις παραλίες ή τα κέντρα διασκέδασης αποκομίζουν εύκολα το συμπέρασμα - κρίνοντας προφανώς από το πορτοφόλι τους - ότι η κοινωνία έχει ακόμα λίπος και ευημερεί. Το έχω ακούσει αρκετές φορές, έκπληκτος τόσο από την ανοησία και την ελαφρότητα των συγκεκριμένων… εμπειρογνωμόνων όσο και από την τερατώδη άγνοιά τους για ό,τι πραγματικά συμβαίνει.

Υποθέτω πως τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν μπει ποτέ στην οδυνηρή διαδικασία να μείνουν σε σπίτι χωρίς ρεύμα, να μαγειρέψουν με υλικά που μάζεψαν από τα σκουπίδια της λαϊκής, να… απολαύσουν το γεύμα ή τον καφέ που ετοίμασαν από το προηγούμενο βράδυ σε κάποια γωνιά του χώρου εργασίας τους, να διασκεδάσουν προσθέτοντας νερό στο άδειο ποτήρι του μοναδικού ποτού που είχαν τη δυνατότητα να παραγγείλουν.

Δεν ανατρέχω καν σε περιπτώσεις απόλυτης ένδειας και φτώχειας τρομακτικής, με τους συνανθρώπους μας να κοιμούνται παγωμένοι σε ερείπια ή κάποιο πεζοδρόμιο, να γευματίζουν ή να δειπνούν με αποφάγια που ανακάλυψαν στους κάδους των σκουπιδιών και να μεταφέρονται λιπόθυμοι - για να μην πω ημιθανείς - σε νοσοκομεία, επειδή δεν είχαν καμία δυνατότητα περίθαλψης, οικονομικής ή ασφαλιστικής.



Είναι αλήθεια ότι η καθημερινή επαφή με τον ανθρώπινο πόνο μπορεί να δημιουργήσει φαινόμενα μιθριδατισμού, όπου οι άνθρωποι ταυτίζονται με την αθλιότητα και δεν αισθάνονται τη μυρωδιά της. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με το ακριβότερο άρωμα, που το αντιλαμβάνονται όλοι οι άλλοι εκτός από τον φορέα του.

Ό,τι δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε διά της οσμής οφείλουμε να το αναζητήσουμε με τις υπόλοιπες αισθήσεις μας.

Αποτελεί χρέος κάθε κοινωνικού όντος να μη συνηθίζει στο άρωμα του βόθρου. 

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

In the mind of Harry Klynn: ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ...

In the mind of Harry Klynn: ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ...

In the mind of Harry Klynn: 19 ΦΟΡΕΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!

In the mind of Harry Klynn: 19 ΦΟΡΕΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!

In the mind of Harry Klynn: ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

In the mind of Harry Klynn: ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

In the mind of Harry Klynn: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΟΣ

In the mind of Harry Klynn: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΟΣ

In the mind of Harry Klynn: Επιστολή σε Σαμαρά: Ακρωτηριάζετε την Ελλάδα!

In the mind of Harry Klynn: Επιστολή σε Σαμαρά: Ακρωτηριάζετε την Ελλάδα!: Συγκλονιστική επιστολή πρώην διευθυντή της ΕΡΑ στον Σαμαρά...   «Κλείστε την ΕΡΤ, αλλά μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξα...
Συγκλονιστική επιστολή πρώην διευθυντή της ΕΡΑ στον Σαμαρά...

 

Επιστολή σε Σαμαρά: Ακρωτηριάζετε την Ελλάδα!
«Κλείστε την ΕΡΤ, αλλά μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά λόγια του Ελύτη. Κλείστε την ΕΡΤ, αλλά να αποποιηθείτε της πνευματικής κληρονομιάς της Πηνελόπης Δέλτα. Κλείστε την ΕΡΤ, να έχετε το προνόμιο ότι είστε ο Έλλην πρωθυπουργός που έκοψε τη μνήμη των Ελλήνων».

Η επιστολή του Αντώνη Ανδρικάκη, πρώην γενικού διευθυντή της ΕΡΑ, προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, βρίθει συναισθημάτων, πικρίας και μομφών από την αρχή μέχρι το τέλος.


Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:

«Υπέρ της ΕΡΤ
Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κύριο Αντώνη Σαμαρά.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Να παραδώσετε 2900 εργαζόμενους στην κρεματόρια της Τρόικας.
Να κόψετε το δικαίωμα των Ελλήνων στην έγκυρη ενημέρωση, την ποιοτική ψυχαγωγία και την επιμόρφωση. Να κόψετε το νήμα που συνδέει τους Έλληνες με το παρελθόν τους και τις τάσεις της εποχής τους. Να παραδώσετε τους ακροατές και τους τηλεθεατές στην τουρκική γλώσσα και προπαγάνδα, στα πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, σκυλάδικα και κάθε μορφής –άδικα. Να τους κόψετε το ψωμί, την ιστορία και το όνειρο, το λόγο, το έργο και το νόημα.
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Αφού την απαξίωσαν όλοι οι πολύχρωμοι παπαγάλοι του συστήματος.
Αφού την παρέδωσαν βορρά στα μικροπολιτικά παιχνίδια των κομμάτων.
Αφού την συκοφάντησαν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εξουσίας.
Κύριε Πρωθυπουργέ, να κλείσετε την ΕΡΤ.
Και να πάρετε την ευθύνη. Γιατί εσείς έχετε την ευθύνη.
Ούτε ο καημένος ο Βενιζέλος που κατοικεί στο χρόνο που του παραχωρεί το Mega Channel και νομίζει ότι έχει κόμμα και ελπίζει. Ούτε ο καημένος ο Κουβέλης που προσπαθεί να πάρει ό,τι μπορεί από τη συμμετοχή του στην εξουσία. Ο ταλαίπωρος ο Κουβέλης που έχει για αρχάγγελο τη Ρεπούση που μας βλέπει σαν μπαμπουίνους και παρακολουθεί τη συμπεριφορά μας, χωρίς να γνωρίζει η δυστυχισμένη ότι εμείς παρακολουθούμε τη συμπεριφορά της και λέμε στα παιδιά μας τι να αποφύγουν.
Δεν έχουν αυτοί την ευθύνη κύριε.

Την έχετε εσείς.
Κλείστε την ΕΡΤ.
Σας βλέπουν ο Σπυρομήλιος, ο Μυριβήλης, ο Χατζιδάκις, ο Χορν. Όλοι εκείνοι οι λαμπεροί Έλληνες που προφανώς εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα τον ελάχιστο.
Κλείστε την ΕΡΤ.
Αλλά ποτέ μην ξαναχρησιμοποιήσετε στις δημόσιες εμφανίσεις σας τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη – πρώην Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μολονότι επικαλείστε τη γνωριμία σας μαζί του και βάζετε σε περίοπτη θέση τη φωτογραφία σας μαζί του, δεν τον γνωρίζατε.
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Και να αποποιηθείτε της πνευματικής κληρονομιάς μιας μεγάλης και λαμπερής γυναίκας που με μεγάλωσε, της Πηνελόπης Δέλτα.
Να κλείσετε την ΕΡΤ, κύριε.
Να έχετε το προνόμιο ότι είστε ο Έλλην Πρωθυπουργός που έκοψε τη μνήμη των Ελλήνων και την προοπτική τους στο μέλλον. Να έχετε την τιμή ότι παραδώσατε τους θεατές και τους ακροατές στη λήθη και στις επιλογές των εμπόρων.
Να ανατινάξετε την ΕΡΤ, κύριε.
Ό,τι δεν κατάφεραν οι Γερμανοί με τον πρώτο πομπό της Ραδιοφωνίας στα Λιόσια να το κάνετε εσείς.
Να κλείσετε την ΕΡΤ.
Σας θυμάμαι που τοποθετούσατε ένα μαρμάρινο κεφάλι στο Μουσείο της Ακροπόλεως κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Και σας απαθανάτιζαν οι κάμερες. Την ώρα που θα κόβετε το κεφάλι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης να φωνάξετε και πάλι τις κάμερες. Να μείνει στην ιστορία ο αποκεφαλισμός της πρόσφατης ιστορίας του τόπου και της μόνης πηγής πολιτισμού στα ΜΜΕ.
Να κλείσετε την ΕΡΤ, κύριε.
Γιατί δεν υπάρχει κανείς να σας φέρει αντίρρηση. Σήμερα έπρεπε όλοι οι λογοτέχνες, οι συνθέτες, οι ζωγράφοι, οι μουσικοί, όλοι οι καλλιτέχνες, να είναι στην ΕΡΤ. Και να φωνάζουν. Να κλειστούν μέσα και να την κάνουν «Κούγκι». Για να αντισταθούν και να πάει η ζωή μπροστά.
Κλείστε την, κύριε. Κανείς δεν θα αντιδράσει. Θα διοχετεύσετε και την είδηση ότι ο καταναλωτής γλιτώνει 50 ευρώ το χρόνο και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Την καταστροφή κανείς δεν θα την ιστορήσει.
Κύριε, Η ΕΡΤ δεν σας ανήκει. Όσους διορισμούς και να κάνετε εσείς και οι συνεταίροι σας. Ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι περιουσία του. Και την λεηλατείτε. Ο ίσκιος όλων σας είναι πολύ μικρότερος από το έγκλημα που κάνετε. Ακρωτηριάζετε την Ελλάδα.
Αντώνης Ανδρικάκης- πρώην Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Ρ.Α)»

In the mind of Harry Klynn: Η τελική κίνηση Σαμαρά και το σενάριο των πρόωρων ...

In the mind of Harry Klynn: Η τελική κίνηση Σαμαρά και το σενάριο των πρόωρων ...:   Ξημερώνει για την τριτοκομματική κυβέρνηση ίσως η πιο κρίσιμη ημέρα ή για πολλοστή φορά η Ελλάδα βρίσκεται... μπροστά σε ένα παι...


 
Ξημερώνει για την τριτοκομματική κυβέρνηση ίσως η πιο κρίσιμη ημέρα ή για πολλοστή φορά η Ελλάδα βρίσκεται... μπροστά σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ που αποφάσισε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με εντολή Σαμαρά.
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την κρατική ραδιοτηλεόραση και τη σφοδρότατη αντίσταση από τους εργαζομένους, το πολιτικό σκηνικό της χώρας τρίζει συθέμελα και πλέον η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του είναι αμετακίνητος για την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όντας αποφασισμένος ακόμα και να προχωρήσει σε... πρόωρες εκλογές, εάν άρουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση οι άλλοι δύο εταίροι.

Μάλιστα, ήδη στο Μαξίμου κυκλοφορούν σενάρια πρόωρων εκλογών και υπάρχουν και στοιχεία στη διάθεσή τους που τους δείχνουν πάνω από το 30% σε περίπτωση εκλογών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός σε μία τελευταία κίνηση εκτόνωσης της κρίσης, θα τηλεφωνήσει την Πέμπτη στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να συζητήσουν και να προγραμματίσουν μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

Η σύσκεψη αυτή δεν γνωρίζει κανείς εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί μιας και μπορεί και μέσω των τηλεφωνικών επαφών να προκύψει το αδιέξοδο, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα δρομολογηθούν ταχύτατα πολιτικές εξελίξεις.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι έκρυθμη στο εσωτερικό του, με τους περισσότερους βουλευτές να δηλώνουν και εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πως είναι έξαλλοι με τη σκληρή στάση του Αντώνη Σαμαρά!

Ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε στην ΚΟ πως δεν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας. Αυτό έγινε σαφές και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, όπου μετά το τέλος της ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά υπό όρους όμως, όπως το να μένει ανοιχτή η ΕΡΤ και η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος επίσης ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αλλά και εκείνος με προαπαιτούμενο μία ανοιχτή ΕΡΤ.

Ωστόσο, σε άτυπη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του κόμματος ο κ. Κουβέλης θεωρεί πως ο πρωθυπουργός επιθυμεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει το νόμο για την ΕΡΤ και ούτε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την ραδιοτηλεόραση κλειστή. Μάλιστα, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δήλωσε προς τους βουλευτές «άντε και καλό μας αγώνα».

Οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ θα κριθούν ανάλογα με το πώς θα καταλήξει η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ για τις πολιτικές εξελίξεις θα συνεδριάσει και η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος.
Πηγή

In the mind of Harry Klynn: Guardian Editorial: «ΔΝΤ και Ελλάδα: Διεθνής Νομισ...

In the mind of Harry Klynn: Guardian Editorial: «ΔΝΤ και Ελλάδα: Διεθνής Νομισ...: Με την επιδημία του υιού του HIV παρομοιάζει την επιβολή των πακέτων διάσωσης στη χώρα μας η βρετανική εφημερίδα Guardian στο χθ...

Guardian Editorial: «ΔΝΤ και Ελλάδα: Διεθνής Νομισματική Τραγωδία»


Με την επιδημία του υιού του HIV παρομοιάζει την επιβολή των πακέτων διάσωσης στη χώρα μας η βρετανική εφημερίδα Guardian στο χθεσινό της editorial, σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση του του ΔΝΤ και επισημαίνοντας ότι το 2013 η τρόικα εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο δυσλειτουργική όσο ήταν και το 2010.



Ο αρθρογράφος, αφού κάνει ένα λογοπαίγνιο με τα αρχικά του ΔΝΤ (IMF) αποδίδοντάς τα ως Institutional Monstrous Failure (=Διεθνής Τερατώδης Αποτυχία) αναφέρει τα εξής:

«Την περασμένη εβδομάδα το ΔΝΤπαραδέχτηκε ότι ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι αναφορικά με τα μέτραλιτότητας που θα επέβαλλε στην Ελλάδα - και ότι ορισμένα από τα μέτρα που ανάγκασε την Αθήνα να πάρει για την αποπληρωμή των δανείων έκτακτης ανάγκης που της κατέβαλε ήταν λάθος. Για να το θέσουμε ωμά: ηκοινωνική κρίση που ακολούθησε δεν χρειαζόταν να είναι τόσο καταστροφική, ούτε και να πεθάνουν τόσοι πολλοί Έλληνες» αρχίζει το editorial της εφημερίδας.

«Επισκοπώντας το πρώτο από τα τρία πακέτα μέτρων λιτότητας, το οποίο επέβαλαν στην Ελλάδα η Ευρώπη και το ΔΝΤ, η έκθεση παραδέχεται πως η αισιοδοξία της τρόικας αναφορικά με το πώς η ελληνική οικονομία θα αντιδρούσε στη λιτότητα υπήρξε εντελώς εσφαλμένη», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα ετήσια έσοδα της Ελλάδας, το ΑΕΠ της, δεν θα σημείωνε πτώση μεγαλύτερη του 5,5% σε σχέση με τα επίπεδα του 2009. Στην πραγματικότητα, όμως, η πτώση ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη της προβλεπόμενης. Η ανεργία το 2012 αναμενόταν να μην ξεπεράσει το 15%. Τελικά, έφτασε το 25%. Εν μέσω παροιμιώδους κρίσης, οι Ελληνες δεν θα απέφευγαν τον κοινωνικό και οικονομικό εκτοπισμό. Ωστόσο, οι πολιτικές που υπέστησαν επέτειναν τα προβλήματα. Η τρόικα υποτίμησε τον αντίκτυπο που θα είχαν στην οικονομία οι περικοπές και οι φόροι και απέτυχε να προβλέψει την επακόλουθη κατάρρευση της αξιοπιστίας στο πεδίο της επιχειρηματικής αξιοπιστίας και την περαιτέρω καταστροφή», επισημαίνεται.

«Στις αρχές κιόλας της κρίσης, αυτή η εφημερίδα είχε υποστηρίξει τη λύση μιας ταχείας διαγραφής του χρέους ή ακόμη και της πτώχευσης, ακολουθούμενης από τη λήψη αναγκαίων μέτρων προστασίας των ευρωπαϊκών τραπεζών από τον αντίκτυπο που επρόκειτο να ακολουθήσει. Αντιθέτως, δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσει να πληρώνει τους τόκους των δανείων προς τις τράπεζες, ακόμη και τη στιγμή που οι άνθρωποι λιμοκτονούσαν. Τώρα, το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι η επιλεγείσα στρατηγική αναδόμησης του χρέους ήταν λανθασμένη και ότι θα μπορούσε να είχε βρεθεί καλύτερη λύση», ρίχνοντας την ευθύνη των επιλογών στους πολιτικούς και αξιωματούχους της ευρωζώνης, οι οποίοι «δεν είχαν εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων».

«Οπως μαρτυρεί το 'πινγκ πονγκ' ευθυνών στο οποίο επιδόθηκαν η Ευρώπη και το ΔΝΤ τις προηγούμενες ημέρες, η τρόικα του 2013 εξακολουθεί να είναι εξίσου δυσλειτουργική όσο ήταν και το 2010. Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα επιμένει στο δρόμο της λιτότητας, με ανταμοιβή την έκτη κατά σειρά χρονιά ύφεσης», αναφέρει ο σχολιαστής.

«Είναι πλέον καιρός για την τρόικα να πάρει μερικά μαθήματα από την ελληνική πανωλεθρία.


  • Πρώτον, χρειάζεται να υπάρξει σαφέστερος διαχωρισμός μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ. 
  • Δεύτερον, το ΔΝΤ θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα εκθέσεις αξιολόγησης για το πώς αντιμετωπίστηκαν οι άλλες κρίσεις χρέους στην Ευρώπη. 
  • Τρίτον, είναι καιρός το ΔΝΤ να βρει μια νόμιμη διαδικασία που θα επιτρέπει στα χρεωμένα κράτη να δηλώνουν χρεοκοπία. 
  • Τέλος, το eurogroup πρέπει να αναστρέψει την πολιτική λιτότητάς της και να δώσει χρηματοπιστωτικά κίνητρα. Το χάλι της Ελλάδας δεν πρέπει να επαναληφθεί», καταλήγει το άρθρο.