ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΝΑΤΟΣ Ο ΕΜΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑ-ΛΑ-ΦΑ!


*ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ;* *Γράφει ο "Σαμαρικός"* Τελικά σχεδόν όλοι βρήκαν την απάντηση στο *ΚΟΥΙΖ* που αναρτήθηκε το απογευμα : *ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤHΣ ΤΗΣ ΜΠΑ-ΛΑΦΑ*; Ο *Χρύσανθος*, ο *Μέγας*θεωρητικός, ο... Αριστερός που είδε το Δεξιό φως το αληθινό, ο διορισμένος βουλευτής στο Επικρατείας, ο Τιτανοτεράστιος του Μαξίμου που με την θεωρία των δυο άκρων την ΜΠΑ-ΛΑ-ΦΑ (αυτό είναι το όνομα της θεωρίας απο τα αρχικά ΜΠΑλτάκος - ΛΑζαρίδης -ΦΑήλος} εξοβέλησε την παραγωγή πολιτικής, στραγγαλίζοντας την ουσία και ακυρώνοντας μεγάλα πεδία δράσης στα οποία το... περισσότερα »

Τώρα:ΦΩΤΟ-Πλήθος κόσμου έξω από το Ραδιομέγαρο


Τώρα:ΦΩΤΟ-Πλήθος κόσμου έξω από το Ραδιομέγαρο
ΦΩΤΟ-Πλήθος κόσμου έξω από το Ραδιομέγαρο
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώνονται αυτή την ώρα έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με αφορμή την συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα.
Δείτε τις φωτογραφίες:



Ανοιχτή Συνέλευση κατά των Εξώσεων και των Πλειστηριασμών


ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 6:00μμ
Στο Θέατρο «Εμπρός»
Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλιμακούμενη ένταση της επίθεσης της Κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που απειλούνται άμεσα με απώλεια ακόμα και της πρώτης κατοικίας τους για κάθε είδους χρέη, είτε προς το δημόσιο τις ΔΕΚΟ και τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε και προς τα πιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες δανειστές. Την ίδια στιγμή σε πολλές πόλεις και γειτονιές της Ελλάδας, κινήματα αλληλεγγύης αναπτύσσονται και έχουμε τις πρώτες δυναμικές αποτροπές πλειστηριασμών.
Από σήμερα και πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα
Από σήμερα και πριν να βρεθούν χιλιάδες άνθρωποι απέναντι στον κίνδυνο του ξεσπιτώματος
Από σήμερα και πριν νικήσει η ενοχή, ο φόβος και η απόγνωση
Η "Αλληλεγγύη για όλους" παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε μια ανοιχτή συνέλευση
Δομές αλληλεγγύης, ομάδες κοινωνικής δικτύωσης, σωματεία και επαγγελματικούς φορείς και όποια/ον ενδιαφέρεταιγια να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην νέα φοροεπιδρομή που θα συσσωρεύσει νέα χρέη στα νοικοκυριά, ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στο Θέατρο Εμπρός

Κατά τα λοιπά…… ζήτω η 28η Οκτωβρίου.





«Η γερμανοεντεταλμένη κυβέρνηση των Σαμαρά  Βενιζέλου, παρά τις εξαγγελίες της περί μη λήψης νέων μέτρων, έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα για νέα αποτροπιαστικά μέτρα σε βάρος των ήδη καταπιεσμένων οικονομικά πολιτών.  
Τα νέα μέτρα απαιτεί η Τρόικα, θα περιλαμβάνουν, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αστυνομικών, κλείσιμο ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, κόψιμο στις παροχές υγείας (ουσιαστικά αντί για νοσοκομείο θα έχουμε αναρρωτήριο), κλείσιμο νοσοκομείων, κλείσιμο δομών του Δημοσίου ακόμα και υπουργείου!
Η τρόικα επιμένει για μέτρα ύψους 2 δισ.ευρώ, και τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να αλλάξουν την ονομασία τους και να τα "βαφτίσουν" "στοχευμένες παρεμβάσεις". Στοχευμένες θα είναι, απλά όλοι μας θα είμαστε μέσα στο "στόχο".  
Τα μέτρα είναι τα ακόλουθα:
Εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με τις επακόλουθες μειώσεις, εκεί που σήμερα δεν εφαρμόζεται. Αφορά το 40% της μισθοδοσίας του δημοσίου. Ειδικότερα στο στόχαστρο αναμένεται να τεθούν οι μισθοί εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
Μειώσεις στις αμοιβές και τις συντάξεις αστυνομικών
Μειώσεις στον κωδικό των αμυντικών συστημάτων
Παρέμβαση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό του Δημοσίου με χρονοδιάγραμμα για πλήρη κατάργηση του εφάπαξ
Παρέμβαση στα επονομαζόμενα «ευγενή ταμεία» με επαναπροσδιορισμό των παροχών
Νέα μείωση των δαπανών με την υγεία, ακόμα και με κλείσιμο νοσοκομείων  
Κατάργηση μη απαραίτητων δομών του Δημοσίου ακόμα και με κλείσιμο ενός υπουργείου, κάποιας γενικής γραμματείας κι ενός πακέτου ακόμα ζημιογόνων ΔΕΚΟ.
Επέκταση της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας και στο 20124 με ένταξη επιπλέον εργαζομένων
Επίσπευση των απολύσεων των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων του 2014 στον πρώτο μήνα του έτους για να υπάρξει επίπτωση στη μισθολογική δαπάνη
Αύξηση φορολογικών συντελεστών και ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αλκοόλ, καπνό και είδη πολυτελείας
Επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% (η περιβόητη πολυδιαφημησμένη "επιτυχία" της κυβέρνησης, δεν τους κάνουν την χάρη ούτε αυτό να κρατήσουν)
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και βαθύ εσωτερικό έλεγχο στα τελωνεία της χώρας
Ήδη ξεκίνησε το έργο για το ψαλίδι στους μπάτσους με δημοσιεύματα του τύπου……
Καλά να πάθουν όμως αφού αντί να είναι με τον κοσμάκη σαν πραιτοριανοί του προδοτοσυστήματος τον πλακώνουν στο ξύλο με την πρώτη ευκαιρία που βρίσκουν .

Ποιος είναι ο κύριος Θεοχάρης που θέλει να κλείσει τους φορολογούμενους φυλακή;


Aυτό το γερμανοτσογλάνι που λυμαίνεται τη δημόσια περιουσία ελέω τρόικας και γερμανοτσολιάδων... αντί να βρίσκεται στη φυλακή (που είσαι δικαιοσύνη;) αφήνει τους καρχαρίες και κυνηγάει την μαρίδα για 100 ευρώ! Οι απειλές κι η τρομοκρατία του λαμόγιου βαραίνει την ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και την αντιμνημονιακή αντιπολίτευση που σιωπά!

Σχετικά:
 ► Κίνημα κατά του «μονάρχη» Θεοχάρη!
Η δικαιοσύνη είναι υποταγμένη...
Οι "δημόσιοι" υπάλληλοι που σπρώχνουν στην εξαθλίωση και την αυτοκτονία τους πολ΄'ιτες, ένοχοι στον ίδιο βαθμό με την κυβέρνηση των Μερκελιστών...
Η αντιπολίτευση;
Ποιος θα διασώσει τον Λαό μας, την πατρίδα μας απ' αυτά τα γερμανοτσογλάνια;

Ανελέητο ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών, βάζοντας στο στόχαστρο εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, που -εν μέσω φοροθύελλας- παλεύουν να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.
Η αναλγησία που επιδεικνύουν οι εφορίες, έχει ξεπεράσει τα όρια του παραλογισμού, αφού οι υπάλληλοι των υπηρεσιών, υπό τις εντολές του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, υποχρεώνονται σε μια εντελώς αντιπαραγωγική διαδικασία κατασπατάλησης εργατοωρών, για να στείλουν σε...
φορολογούμενους απειλητικά ραβασάκια, για οφειλές ακόμη και της τάξεως των 100 ευρώ. Την ίδια ώρα, μένουν στο απυρόβλητο οι «μεγαλοκαρχαρίες», οι περιβόητες λίστες, τα εμβάσματα και οι offshore.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας συνταξιούχου των 650 ευρώ, στην οποία βεβαιώθηκαν φόροι συνολικά ύψους 647 ευρώ για το 2012 και το 2013.
«Δεν είχα τη δυνατότητα να το εξοφλήσω ολόκληρο και γι’ αυτό κάθε μήνα, έβαζα 20, 30, 50 ευρώ… Όσα μπορούσα κάθε φορά. Κατάφερα μέχρι σήμερα τα 647 να τα φτάσω σε υπόλοιπο 164 ευρώ, αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό για την εφορία», περιγράφει η ίδια στο newpost.gr.
Φαίνεται ότι η υπερπροσπάθεια των πολιτών των χαμηλών εισοδημάτων να φανούν συνεπείς στην υπερφορολόγηση, στην Ελλάδα των μνημονίων, ανταμείβεται με απειλές κι ένα μαχαίρι που μπαίνει όλο και πιο βαθιά στο λαιμό.
«Χθες βράδυ, έλαβα ένα e-mail από τον κ. Θεοχάρη, με απειλές ότι θα προβούν σε ενέργειες εις βάρος μου, αν δεν πληρώσω σε 15 μέρες ολόκληρο το υπόλοιπο», υποστηρίζει η συνταξιούχος, που βρέθηκε στημένη στον τοίχο, με μια ασφυκτική προθεσμία, να προσπαθεί να εξηγήσει τα αυτονόητα.
Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι Έλληνες φορολογούμενοι καταδεικνύουν τα στοιχεία με τα ληξιπρόθεσμα χρέη, τα οποία αυξάνονται κατά περίπου ένα δις ανά μήνα και σήμερα ξεπερνούν τα 60 δις. ευρώ. Κι όσο οι οφειλές καλπάζουν, τόσο ο βρόχος στο λαιμό των πολιτών σφίγγει, αφού οι εφορίες έχουν εντολή να μην αφήνουν σε χλωρό κλαρί τους οφειλέτες, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Μάλιστα, όπως εκτιμάται, έως το τέλος του χρόνου, περισσότεροι από 200.000 οφειλέτες θα έχουν καταλήξει στην φυλακή, θα τους έχουν κατασχεθεί ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς, ή και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Ο παραλογισμός του υπουργείου Οικονομικών, που επιμένει να απομυζεί τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, αφήνει προκλητικά να διαφεύγουν τα μεγάλα «ψάρια». Είναι ενδεικτικό ότι από τους 596 φορολογικούς ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίο προβλέπονται στο μνημόνιο για το 2013, έως σήμερα οι υλοποιημένοι δεν ξεπερνούν κατά πολύ τους 200.
Στο μεταξύ, η πολυσυζητημένη ανάπτυξη, μπλοκάρεται από τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επιχειρηματιών που προτίθενται να προχωρήσουν σε σύσταση νέας εταιρείας και να προσλάβουν εργαζόμενους, αλλά αδυνατούν να πάρουν ακόμη και φορολογική ενημερότητα, αφού οι αρμόδιες ΔΟΥ επικαλούνται κρυφές οφειλές (πχ. εκκρεμούσες κλήσεις τροχαίας) για να βάλουν φρένο στην διαδικασία.
 
 
 

Οι κροίσοι πλουτίζουν μέσα στην κρίση



Κρίση; Ποια κρίση; Φαίνεται πως όσο πιο πλούσιος είναι κανείς, τόσο λιγότερο τον αγγίζουν τα σκαμπανεβάσματα της παγκόσμιας οικονομίας.
Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των εξαιρετικά πλούσιων ανθρώπων, η περιουσία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, κατέρριψε ένα ακόμα ρεκόρ το 2013.
Τον περασμένο Ιούνιο, στον πλανήτη υπήρχαν συνολικά 2.170 δισεκατομμυριούχοι, δηλαδή ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 0,5% μέσα σε ένα χρόνο. Η αξία της περιουσίας τους αυξήθηκε κατά 5,3% από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο φέτος.
Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Ασία, απ” όπου κατάγονται οι 18 από τους νεοεισερχόμενους στη λίστα. Οι περιουσίες των Ασιατών αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς (13% φέτος), γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στην επόμενη πενταετία μπορεί να ξεπεράσουν το σύνολο της περιουσίας των Βορειοαμερικάνων.
Αφότου ξέσπασε η οικονομική κρίση του 2009, ο κύκλος των δισεκατομμυριούχων διευρύνθηκε κατά 810 μέλη. Η περιουσία τους υπερδιπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (4,8 τρισ. ευρώ), ποσό που, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ικανό να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ μέχρι το 2024″.
Κρίση; Ποια κρίση; Κροίσοι!

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα



Μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την πραξικοπηματική εισβολή στην ΕΡΤ και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους έχουν ήδη προγραμματιστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δείτε αναλυτικά τα σημεία συγκέντρωσης:
Αθήνα: Συγκέντρωση στις 4:00 μ.μ. από ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΠΟΣΠΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στις 4:00 μ.μ. στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ-3 στη Λ. Στρατού 1, για να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για μια Ελεύθερη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Πάτρα: Συλλαλητήριο στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου –  Ήδη έχουν συγκεντρωθεί στο κτίριο της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο εκατοντάδες πολίτες άτομα, προκειμένου να αποτρέψουν επικείμενη εισβολή των ΜΑΤ.
Ηράκλειο: Συγκέντρωση στις 4:00 μ.μ στα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου.
Ρέθυμνο: Συγκέντρωση στις 5.30 μμ στο δημαρχείο
Άρτα: Συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς
Σπάρτη: Συγκέντρωση στο Πάρκο του ΟΤΕ στις 8 μμ Άργος: Συγκέντρωση στις 5.30 μμ στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Λαμία: Συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου στις 7.30 μμ
Μυτιλήνη: Συγκέντρωση στην ΕΡΑ Αιγαίου στις 6.00 μμ
Ναύπακτος: Συγκέντρωση στην πλατεία στο Λιμάνι στις 8.00 μμ
Ζάκυνθος: Προσυγκέντρωση στην ΕΡΑ Ζακύνθου στις 5 μ.μ. – αυτοκινητοπομπή και συλλαλητήριο στην πόλη

Ομιλία του Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση, στη συνεδρίαση της Βουλής, σχετικά με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Με ενδιαφέρον βλέπω τα χαμόγελα και την ευχαρίστηση των συγκυβερνώντων, κομμάτων και των βουλευτών τους. Είναι πανευτυχείς γιατί έγινε μια εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση στις 4.30 το πρωί στην ΕΡΤ, έτσι ώστε να προστεθεί μια ακόμα χάντρα παρανομίες στις χάντρες αυτές της παράνομης διαδικασίας που στην αρχή, στις 11 Ιουνίου, έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ  και σήμερα έχουμε οδηγηθεί σε ένα πλήρες αδιέξοδο, επικίνδυνο αδιέξοδο.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης συνιστά πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης, Το λέμε ευθέως. Και συνιστά επίσης πράξη εκνομη με την έννοια ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) όπως είναι γνωστό έχει εκπέσει γιατί έχει παρέλθει από αρκετές μέρες η όποια ισχύς της για συζήτηση, το ΣτΕ δεν έχει εκδώσει απόφαση. Έχουν περάσει πέντε μήνες. Η προτεραία κατάσταση βρίσκεται σε νομιμότητα. Αυτό το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά.
Έγινε λοιπόν μια επιχείρηση όπου απομακρύνθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι από μέσα, αυτοί που έδιναν σήμα σε εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από συχνότητες αυτούς τους 4-5 μήνες, απομακρύνθηκαν και μόνη της η αστυνομία προχώρησε ίσως σε καταγραφή των υλικών και των μηχανημάτων, ενώ και από την παραγγελία που είχαν πάρει στις απολύσεις τους οι εργαζόμενοι από κει είχαν μπει υπεύθυνοι για την ασφάλεια και τη χρήση και τη λειτουργία αυτών των μηχανημάτων. Από κείνη την ώρα δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μπει μέσα από τους ίδιους τους εργαζόμενους, από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, από την ΕΣΗΕΑ, δηλαδή από δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων.  Και εξελίσσεται μια αστυνομική επιχείρηση στην οποία παίζεται το εξής πινγκ-πονγκ, το ζήσαμε από κοντά περίπου 10-12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, που ήμασταν από νωρίς εκεί. Είναι μέσα ένας εισαγγελέας ο οποίος λέει, εγώ παρευρίσκομαι απλώς, ειδοποιήθηκα στις 12.30, παρευρίσκομαι απλώς για να μην υπάρξουν κάποιες ποινικά κολάσιμες καταστάσεις, δεν έχω δώσει καμία σχετική άδεια ή εντολή ή οτιδήποτε άλλο και είναι και ο ταξίαρχος –δεν αναφέρω το όνομά του, μας το ανέφερε-  που είναι επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης, όπου η ΓΑΔΑ λέει, εμείς παίρνουμε εντολές από τον εισαγγελέα.
Για κάποιους από μας αυτό το πινγκ-πονγκ είναι πασίγνωστο και είναι μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά που θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε περαιτέρω πολιτική όξυνση μαζί και με τις ενέργειες που γίνονταν από τον κ. Αρβανιτόπουλο για τα Πανεπιστήμια και ενώ βρίσκεται η χώρα δια της κυβέρνησης, έτσι όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, σε μία σκληρή στιγμή όπου καλείται να κλείσει τις αμυντικές βιομηχανίες την άλλη βδομάδα κ.λπ.  Και μέσα στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη βδομάδα.
Θέλω να σας θέσω κι ένα δεύτερο ζήτημα που κανονικά θα έπρεπε όλους και όλες να σας απασχολήσει, και παρακαλώ και τον κ. Υπουργό να το προσέξει.
Σας απαγορεύουμε να θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξουν βουλευτές εδώ πέρα μέσα δύο ταχυτήτων, δύο επιπέδων δικαιωμάτων.
Προσέξτε γιατί το λέω αυτό. Στην οδό Μαραθώνος επί μιάμιση ώρα με ΜΑΤ, ασπίδες και χημικά μας απαγορευόταν σε δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουμε, να βαδίσουμε.  150 μέτρα μακριά από την Αγία Παρασκευή.  Αν θεωρείτε κανείς από σας, είτε βρεθεί είτε δεν βρεθεί, σε τέτοια κατάσταση, γιατί εμείς κι άλλες φορές βρεθήκαμε και μέσα από τα κάγκελα και έξω από τα κάγκελα, αν θεωρείτε πως έχει κανείς δικαίωμα να απαγορεύει σε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να προχωρήσουν για να πάνε προς το κτίριο της ΕΡΤ, είναι πολύ γελασμένος.  Αυτά τα έκτακτα μέτρα περιστολής της δημοκρατίας δεν θα περάσουν από τη συγκυβέρνηση του άθλιου μνημονίου.  Και πρέπει να πάρετε τις ευθύνες σας.
Όταν φτάσαμε, μετά από μιάμιση ώρα, μπροστά στην ΕΡΤ, αφού γινόταν πάλι ένα πινγκ-πονγκ για να δώσει εντολή το Υπουργείο, η ΓΑΔΑ κ.λπ. να μας αφήσουν να περάσουμε, βρεθήκαμε μπροστά σε καγκελόφρακτες καταστάσεις, με αλυσίδες, όπου επίσης και πάλι, πέραν των συνδικαλιστικών εκπροσώπων κ.λπ., σε κανέναν βουλευτή, άντρα ή γυναίκα, του Κοινοβουλίου  δεν επετράπη η είσοδος στο χώρο της ΕΡΤ.  Τουλάχιστον τρεις ώρες που ήμουν εκεί, ενδεχομένως συνεχίζει ακόμα αυτή η απαγόρευση.
Ποιος έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό; Σας θίγει καθόλου; Σας αφορά; Τι είμαστε; Τι είστε; Πώς μπορεί έτσι να λειτουργήσει η δημοκρατία;  Όταν δηλαδή ο βουλευτής δείχνει πάνω ψηλά την ταυτότητά του και θέλει να προχωρήσει –επειδή είπατε προηγούμενα κ. Κυριαζίδη ότι δεν υπάρχει τίποτα έκτακτο που έγινε χθες το βράδυ- σας παρακαλώ πολύ προπετής για μια ακόμη φορά, προπετής κ. Κυριαζίδη…. Με συγχωρείτε κ. Πρόεδρε, διαγράψτε το… Αλλά  πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε, λέτε, δεν έγινε τίποτα έκτακτο. Δεν είναι έκτακτο αυτό; Την ίδια ώρα ο μεν κ. Καψής δηλώνει, το έμαθα από τον ΣΚΑΪ. Βγαίνει στο ΣΚΑΪ και λέει, ευτυχώς που υπάρχουν και τα κανάλια για να μας ειδοποιούν… Ο κ. Κεδίκογλου, τον άκουσα ο ίδιος στις 9 η ώρα, δηλώνει ότι για την επιχείρηση ήταν σε συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης  Εγώ –ο κ. Κεδίκογλου- το έμαθα σήμερα το πρωί.  Και ενδεχομένως και άλλοι, υπεύθυνοι, λιγότερο υπεύθυνοι, της ενημέρωσης, της ραδιοτηλεόρασης. Τι κάνετε;
Ο εισαγγελέας στις 12.30 του είπαν να πάει μήπως γίνει κανένα ποινικώς κολάσιμο αδίκημα. Πήγε, διαπίστωσε πως δεν έγινε κανένα ποινικώς κολάσιμο αδίκημα και δεν παρουσιαζόταν επί δύο ώρες.
Άρα λοιπόν υπάρχουν δύο ατοπήματα, δύο μεγάλες ανομίες και παρανομίες. Η μία είναι μείζον ως προς την έκτασή της και ως προς το κρίσιμο ζήτημα που αφορά και εργαζόμενους και την ενημέρωση του ελληνικού λαού και τη δημιουργία της δημοκρατίας. Αλλά και η άλλη είναι μείζον, διότι, αν αυτό το πράγμα δεν σταματήσει και δεν σταματήσει με απόφαση της Βουλής, με απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων… Ποιο κ. Βορίδη ρωτάτε… Ότι όταν έχεις βουλευτική κάρτα μπορείς να περνάς στο δημόσιο δρόμο και να περπατάς. Ήμασταν στο δρόμο που περπάτησε ο Λαμπράκης πριν από 47 χρόνια και που τον αφήσανε να περπατήσει. Ίσως να μην το γνωρίζετε. Λυπάμαι πάρα πολύ. Κι εσείς κύριοι που είστε απόγονοι αυτής της μήτρας και της κουλτούρας και της παράδοσης, της πατριωτικής και της προοδευτικής…
Μην σπεύδετε να μιλάτε.. Σε παράνομη τότε πορεία ειρήνης, στον κόμβο των Αμπελοκήπων και πιο πάνω, ο Λαμπράκης και δύο συνοδοί του .. τον άφησαν να περάσει…
κ. Κωνσταντινόπουλε, σας μιλάω από το πρωί πρόσωπο με πρόσωπο και μου απαντάτε ότι είμαι ο κ. Καλφαγιάννης..  Ηρεμήστε… Σας λέω για βουλευτές που επεδείκνυαν την ταυτότητά τους και μας έσπρωχναν με τις ασπίδες μιάμιση ώρα και δεν έχετε την τσίπα να πείτε, να το εξετάσουμε.
Λυπάμαι πάρα πολύ για το κατάντημα. Δεν είστε συνιστώσα, είστε γρανάζι αυτής της άθλιας ακροδεξιάς πολιτικής.
7/11/2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα τελευταία λόγια του εκφωνητή της ΕΡΑ μετά την επέμβαση της αστυνομίας - HXHTIKO


«Αυτή είναι η εντολή σας;» ήταν η ερώτησή του προς τους αστυνομικούς όταν του είπαν να σταματήσει και η εκπομπή διεκόπη... «Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή βαθιά» ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του εκφωνητή της ΕΡΑ προς τους ακροατές, την στιγμή της εφόδου της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Την ώρα που μίλαγε ο εκφωνητής, οι αστυνομικοί του είπαν να σταματήσει και η εκπομπή διεκόπη ενώ ήταν στον «αέρα». Στην ερώτηση του προς τους αστυνομικούς αν αυτή είναι η εντολή τους, εκείνοι του απάντησαν «ναι» και ο εκφωνητής καληνύχτισε τους ακροατές. Νωρίτερα, συγκινημένος τόνισε την ημερ... περισσότερα »

Ο Βενιζέλος ξεχρέωσε το “γραμμάτιο” στην Καϊλή με… διορισμό!


*ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...* Προκαλεί και πάλι ο Βενιζέλος . Διορίζει την Εύα Καϊλή για να της ξεπληρώσει την υποχρέωση την στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας χάνουν τις δουλειές τους! Την ώρα που η ανεργία ξεπερνά το 30%, η «προστατευόμενη» του Βενιζέλου διορίστηκε πρόεδρος στο…Κέντρο Έρευνας για Θέματα Ισότητας. Ήταν γνωστή η κίνηση του Βενιζέλου και η εφημερίδα newsbomb έφερε στην δημοσιότητα και το καταστατικό του οργανισμού που εμφανίζει ως πρόεδρο την Καϊλή. Αν έχεις φίλους διάβαινε και κολλητούς περπάτει…Πάει κι αυτό. Με αξιοκρατικές διαδικασίες το σύστημα ΠΑ.ΣΟ.Κ. βόλεψε την όμορφη... περισσότερα »

Ζέτα Καραγιάννη: Πως έζησα τις τελευταίες ώρες στην ΕΡΤ πριν μπουν τα ΜΑΤ


Διαβάστε τη έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook για το πως έζησε την έφοδο των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, η πρώην εργαζόμενη της ΕΡΤ Ζέτα Καραγιάννη.
Αναλυτικά η ανάρτηση της έχει ως εξής:
"Τέσσερις και είκοσι το ξημέρωμα. Θα φύγω στις 8 το πρωί. Ο καφές, τα τσιγάρα, μου φτάνουν. Όλα εντάξει. Η Βαγγελιώ δίπλα μου, στο μεγάλο τραπέζι, το πρωί έχει να πάει τα παιδιά της στο σχολείο. Η Ηρώ στο φαρμακείο για τα χάπια της μαμάς της. Ο Νίκος θα μείνει μέχρι το μεσημέρι- ο πρωινός είναι άρρωστος και θα κάνει διπλή βάρδια.
Η Αρετή βάζει παγάκια στο ποτήρι της. Μα … είναι τρελή; Κάνει κρύο. Κι εγώ κάπου την έχω "αρπάξει" και βήχω. Η αδελφή μου το βράδυ μου είχε πει: "Γιατί δεν κάθεσαι σπίτι σου; Είσαι άρρωστη". Τη Δευτέρα συμπληρώνονται 5 μήνες από το μαύρο στην ΕΡΤ. Ήμουν στο γραφείο μου στην Κατεχάκη κι είχα ακούσει τον Κεδίκογλου απ την τηλεόραση να λέει για την… αμαρτωλή ΕΡΤ. Κλείνει η ΕΡΤ; Δεν γίνεται αυτό. ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΡΤ; Δεν ξέρω τι ώρα ήταν και πόση πέρασε μέχρι που μου τηλεφώνησε ένας φίλος ηθοποιός: "πού είσαι; Εγώ φτάνω Αγ. Παρασκευή."
Όταν συμβαίνουν πράγματα που ξεπερνούν τη λογική μου δεν μπορώ να τα συνειδητοποιήσω γρήγορα. Μπλοκάρω. Κλείνει η ΕΡΤ; Γιατί κλείνει η ΕΡΤ; Πώς γίνεται να κλείσει η δημόσια τηλεόραση μιας χώρας; Πέντε μήνες παρά κάτι. Πέρασα όλα τα στάδια του πένθους: Άρνηση του γεγονότος, Θυμός, "διαπραγμάτευση", κατάθλιψη. Αποδοχή: έχει μπει μαύρο. Χωρίς "γιατί". Έτσι. Δεν είμαι από τις σταθερές παρουσίες στην ΕΡΤ. Έχω πάει διακοπές, έχω ερωτευτεί, μου χει περάσει, έχω μιλήσει για δουλειές. Αλλά αυτό το "έτσι" δεν μπορώ να το καταλάβω.
Τέσσερις και είκοσι το ξημέρωμα. Οι άνθρωποι δίπλα μου και πιο δίπλα είναι 5 μήνες εκεί. Απίκο. Εγώ είμαι περισσότερο του "για πες… τι νέα" με καφέ και τραγουδάκια. Ανώριμη; Ίσως. Οι συνάδελφοί μου είναι πολύ πιο κουρασμένοι από μένα όλους αυτούς τους μήνες. Γι αυτό και δε με νοιάζει που είναι τέσσερις και είκοσι το ξημέρωμα και είμαι εδώ, όχι στη δουλειά μου, αλλά στην ΕΡΤ όλων μας.
Τι είναι αυτά τα λευκά στις οθόνες της ασφάλειας; Κράνη. Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ. ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ; Δεν γίνονται αυτά. Δεν μπορεί να γίνονται αυτά. Είχε ειπωθεί, είχε γραφτεί αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. Πάω στη θέση «μου», στην είσοδο. Ποια τηλέφωνα μου είχε πει η Νταίζη να καλέσω για τις λήψεις με κάμερα και τη ροή προγράμματος; Εδώ είναι. Βλέπω τον "αέρα" της ΝΕΤ: τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Απέναντί μου. Δεν το πιστεύω. Βγάζω φωτογραφία απ το μόνιτορ.
Δεν ξέρω πώς να την ανεβάσω στο fb. Δεν το χω ξανακάνει. Ανεβάζω "κάτι". ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι απέναντί μου. Εδώ είναι η ΕΡΤ. Έχουν περάσει σπουδαίοι άνθρωποι, έχουν συμβεί σημαντικά πράγματα καταγεγραμμένα στο αρχειακό υλικό της ΕΡΤ όλων μας. Κατεβαίνει ο Καλφαγιάννης. Τόσα χρόνια δεν του έχω πει ούτε ένα "καλημέρα". Στις συνελεύσεις μας, άλλωστε, πήγαινα από σπανίως μέχρι ποτέ. Τον κατηγορούν για πολλά. Εγώ λοιπόν αυτόν τον άνθρωπο τον έχω θαυμάσει. Μου "έδωσε" πίστη. Σε μια τρέλα; Σ ένα όνειρο; "Και δε πα να με λένε τρελή…" . Μιλάει με τον εισαγγελέα και τον ταξίαρχο.
Ζητά να καταγραφεί το υλικό πριν τους παραδοθεί. Να έρθουν οι δικηγόροι μας. "Δεν θα κωλυσιεργήσουμε άλλο. Σε τρία λεπτά να έχει εκκενωθεί το κτίριο. Αλλιώς θα σας πάμε όλους στη ΓΑΔΑ". Γιατί; Ετσι! Βγαίνουμε στο προαύλιο. "Πρόεδρε, τι κάνουμε;" τον ρωτάω. Η Αγγελική απ τη γραμματεία των ειδήσεων επιμένει να μείνει και μένει. Μπαίνω στο αυτοκίνητο, φεύγω απ τη διπλανή, σπασμένη πια, πόρτα μου κρατούν τα στοιχεία όπως όλων όσων ήμασταν στο κτίριο. Το πιθανότερο είναι να μην μπορέσω να ξαναμπώ στο κτίριο.
Όπως δεν μας άφησαν να ξαναπάμε στα γραφεία μας στην Κατεχάκη. Στην ΕΡΤ έχει γίνει κατάληψη απ τα ΜΑΤ. Σε μια ΕΡΤ που 5 μήνες παρά κάτι ήταν ανοιχτή για ΟΛΟΥΣ και όχι υπό κατάληψη. Κάνω αναστροφή και παρκάρω στη Μεσογείων. Εχει μαζευτεί κόσμος. Είναι 5.30 το πρωί; Τα ΜΑΤ μας σπρώχνουν όλους. Ρίχνουν χημικά. Γιατί; ΕΤΣΙ. Fb μου φίλε… δεν ξέρω αν ακόμα και τώρα πιστεύεις ότι η ΕΡΤ είναι διεφθαρμένη. Για την ακρίβεια, μου είναι αδιάφορο. Ξέρω ότι σε όλα αυτά τα ΕΤΣΙ δεν μπορείς να μου απαντήσεις. Κι αν χαίρεσαι, κι αν λες πως χάσαμε, εγώ 5 μήνες νιώθω ότι έχουμε κερδίσει το πιο σημαντικό: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Σήμερα, στις 4 έχουμε συλλαλητήριο. Το πιθανότερο, όπως έχουμε γίνει στη χώρα, είναι να μην υπάρξει αποτέλεσμα. Εγώ στο λέω. Αλλά, όπως λέει κι ο ποιητής "ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ" για να αντιδράσεις σε όλα αυτά "Τα ΕΤΣΙ" που μας πληγώνουν κάθε μέρα. Ελα για το παιδί σου. Για σένα. Για ένα όνειρο. Για την τρέλα σου".

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ..

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Επιτέλους ζω κι εγώ την καινούργια δικτατορία»


Ο αγαπημένος τραγουδιστής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, δίπλα στους εργαζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ έκανε μία δήλωση που τα λέει... όλα:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι ένα υπέροχο πρωινό, φθινοπωρινό. Εγώ πολύ το χάρηκα διότι επί Μεταξά δεν ζούσα, επί 7ετίας ήμουν πάρα πολύ μικρό παιδί. Επιτέλους ζω κι εγώ την καινούργια δικτατορία» σχολίασε χαρακτηριστικά και κάθε άλλη... ανάλυση μοιάζει πραγματικά περιττή.

Πόσο Τζήμερος είσαι;



Λίγοι μπορούν να περηφανεύονται ότι τον κρατάνε τον πήχυ τόσο ψηλά στην πολιτική αθλιότητα, όσο ο Θάνος Τζήμερος. Ακόμα λιγότεροι, όμως, μπορούν να περηφανεύονται ότι μπορούν να τον πάνε ακόμα ψηλότερα. Όπως ο Θάνος Τζήμερος.
Ο κ.Τζήμερος, λοιπόν, αυτή τη φορά κατηγόρησε ευθέως μέσω της σελίδας του στο facebook τον ΣΥΡΙΖΑ πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.
Η ανάρτηση αυτολεξεί έχει ως εξής:
«ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ; Βούτσης, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλης, Βαλαβάνη, ξιφουλκούν υπέρ των καταληψιών της ΕΡΤ και θεωρούν νόμιμη την κατάληψη δημόσιων κτηρίων από ιδιώτες. Ο Παπαδημούλης σπρώχνεται με τα ΜΑΤ, που του απαγορεύουν την εισοδο στο κτήριο. Ο Τσουκαλάς δεν καταδικάζει τις δολοφονίες των Φουντούλη και Καπελώνη. 6 βουλευτές δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι υπέρ της παρανομίας και έμμεσα ή άμεσα υποκινούν σε αυτή. Ποια είναι τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί μια οργάνωση εγκληματική, είπαμε;»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παπαδημούλης δεν ήταν στην ΕΡΤ. Αλλά ο Θάνος δεν έχει μάθει ακόμα να τον ξεχωρίζει από τον Βούτση.

Έριξαν στην ΕΡΤ τη χαριστική βολή


«Δεν φοβάμαι την εξάπλωση του φασισμού, γιατί από μικρός δεν έχω συναντήσει κανέναν που να είναι φασίστας», δήλωσε ο Σαμαράς στον Πρετεντέρη. Καλά, κύριε πρωθυπουργέ, με παρωπίδες περιφερόσαστε στο Μαξίμου, δεν κοιτάτε γύρω σας, τους στενούς σας συνεργάτες που πηγαινοέρχονται πιο μαύροι κι από την άβυσσο δεν τους έχετε συναντήσει ποτέ; Καθρέφτες δεν έχετε; Αν έχετε, κοιτάξτε μέσα και όλο και κάποιο φασίστα θα δείτε, εκτός αν δεν απεικονίζεστε πια στους καθρέφτες. Αν δεν έχετε καθρέφτες, ανοίξτε την τηλεόραση, δείτε τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και θα συναντήσετε, όχι μόνο φασίστες, αλλά τον φασισμό τον ίδιο.
Με πρωθυπουργό τον ακροδεξιό βλαχοδήμαρχο Σαμαρά και αντιπρόεδρο τον κονσιλιέρι του καθεστώτος, τον δον Ευάγγελο Βενιζέλο, η εισβολή στην ΕΡΤ ήταν θέμα χρόνου. Ο χρόνος βρέθηκε, αυτός ήταν ο κατάλληλος χρόνος. Τώρα, λίγες μέρες μετά το φονικό του Νέου Ηρακλείου, με τον τρόμο να πλανάται στον τηλεοπτικό αέρα, σε συσκευασία βίντεο. Τώρα που είναι εδώ τα αφεντικά της τρόικας, τώρα που ετοιμάζονται μαζί με τα εγχώρια τσιράκια τους να κόψουν τις συντάξεις και να απελευθερώσουν τους πλειστηριασμούς. Τώρα, δύο μέρες μετά από την παράδοση των ψηφιακών συχνοτήτων στους καναλάρχες και δεν είναι τυχαίο ότι η εισβολή έγινε τα ξημερώματα, ώστε να τη διαχειριστούν τα πρωινάδικα των καναλιών.
Την απόφαση της εισβολής την έλαβαν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο αυτοπροσώπως, ούτε τους σμπίρους τους δεν ρώτησαν, τελευταίοι το έμαθαν ο Κεδίκογλου με τον Καψή. Όχι ότι θα έλεγαν όχι οι σμπίροι, γι΄ αυτό άλλωστε βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, επειδή δεν λένε ποτέ όχι στα εκάστοτε αφεντικά τους. Μόνοι τους την πήραν την φασιστική απόφαση ο Σαμαράς με το Βενιζέλο και το ευχαριστήθηκαν μέχρι τα βάθη των μαύρων ψυχών τους. Είναι τόσο ευτελισμένοι, τόσο απαξιωμένοι, τόσο ντροπιασμένοι, που δεν τους έχει μείνει τίποτα άλλο εκτός από τον τσαμπουκά, τα ΜΑΤ, τον εισαγγελέα. Η βία είναι πλέον γι΄ αυτούς όρος επιβίωσης, σαν τους αλιγάτορες που επιβιώνουν στα βρομόνερα, δαγκώνοντας ό, τι βρουν μπροστά τους.
Εντάξει, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τέτοιοι είναι, τέτοια κάνουν. Οι άλλοι, οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έσπευσαν να στελεχώσουν την εκτρωματική ΔΤ του Καψή, πώς θα πάνε τώρα να δουλέψουν στην Αγία Παρασκευή; Πώς θα μπουν στον τόπο όπου έλαβε χώρα το πιο ισχυρό πείραμα ανεξάρτητης ενημέρωσης που έχει γνωρίσει ο τόπος; Πώς θα δουλέψουν εκεί όπου οι συνάδελφοί τους σύρθηκαν έξω από τα ΜΑΤ, πώς θα κάνουν εκπομπές με την οσμή από τα χημικά να καίει τα ρουθούνια τους;
Δυστυχώς, και θα μπουν και θα δουλέψουν, όπως μπήκαν και δούλεψαν στη ΔΤ του Καψή. Αν δεν είχαν μπει εκείνοι στη ΔΤ, δεν θα είχαν τολμήσει να μπουν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ.
Γιώργος Ανανδρανιστάκης

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΑΜΕΝΟ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΜΠΟΓΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΑΜΕΝΟ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΜΠΟΓΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!Υπουργέ μας αν και είμαι στο Καζακστάν έφθασαν και εδώ τα ωραία νέα. Επιτέλους!! Εύγε ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ

.Η λέξη ντροπή είναι πολύ φτωχή ...ΑΙΣΧΟΣ!!!

Από την Eleni Zioga C
΄΄Λουκέτο στην ΕΡΤ , με ΜΑΤ καταστολή. Ορθάνοιχτες οι πόρτες στα ιδιωτικά Λιαγκά-δικα που ξε-βρακώνουν και την τελευταία αίσθηση αξιοπρέπειας που έχει απομείνει σ΄αυτόν τον έρημο τον τόπο... Αλλά ξέχασα. Κατοχική "πρόοδος" θα πει "ναι στον ξεριζωμό κάθε ανθρώπινης αξίας..." . Έτσι: Δώσε "μάτι" στο λαό και τον έχεις στο τσεπάκι.Σεξ, γήπεδα, δωρεάν διαδικτυακή αποχαύνωση... Και απο- ανθρωποποίησέ τον. Κάντον μάζα. Ούτε καν κτηνώδη μάζα. Γιατί τα καημένα τα ζώα ποτέ δεν εκπίπτουν σε ηθικούς βόρβορους... Είναι πάντοτε αθώα. Ενώ ο απο-ανθρωποποιημένος άνθρωπος είναι απλά "παλιάνθρωπος"... Αντισταθείτε για την ΑΝΘΡΩΠΙΑ μας.....!΄΄

Αυτή είναι η χώρα που ετοιμάζουν για τους αυριανούς σκλάβους...Η λέξη ντροπή είναι πολύ φτωχή ...ΑΙΣΧΟΣ!!!

Σας αφήνω και παω να γίνω ο 101ος άναρχο κομμουνιστής...

ραφία από Μαρία Κουτσουράκη.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο mega έκανε έναν απλοϊκό συλλογισμό: είπε πως στα 11 εκατομμύρια που υπάρχουν στην Ελλάδα μόνο 100 άτομα είναι αυτή τη στιγμή έξω από την ΕΡΤ τα οποία τα χαρακτήρισε ως άναρχο κομμουνιστές και άρα ο κόσμος είναι αντίθετος. Με αυτήν τη λογική και επειδή ο κόσμος δεν απεργεί, δεν κατεβαίνει σε πορείες, δεν ψηφίζει ανατροπή της κυβέρνησης, ο κόσμος είναι ικανοποιημένος από τις κυβερνητικές επιλογές! Σας αφήνω και παω να γίνω ο 101ος άναρχο κομμουνιστής...

Γαλαζοπράσινοι γκεμπελίσκοι



Του trollstoi
11 Ιουνίου: Η τρικομματική κυβέρνηση έχει μόλις δεχθεί τεράστιο πλήγμα από το φιάσκο με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. H κατά τα άλλα σίγουρη αποκρατικοποίηση, η οποία είχε χαρακτηριστεί προαπαιτούμενο τόσο από τους δανειστές, όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πάει περίπατο επειδή η Gazprom αποσύρει για λόγους τακτικισμού το ενδιαφέρον της.
Εν μέσω πολιτικής θύελλας και αφού τα σαθρά θεμέλια της τρικομματικής έχουν αρχίσει να υποχωρούν, αίφνης αποφασίζεται με τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ο Σίμος Κεδίκογλου στις 5 το απόγευμα προβαίνει σε διάγγελμα γραμμένο από το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, σύμφωνα με το οποίο «παύει η στήριξη των ιερών αγελάδων του ελληνικού Δημοσίου». Άπαντες ξεχνούν το φιάσκο της ΔΕΠΑ καθώς αλλάζει μέσα σε δευτερόλεπτα η ατζέντα και όλοι στρέφουν τα βλέμματά τους στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων.
7 Νομεβρίου: Η δικομματική πλέον κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, καθώς το «όχι» σε νέα μέτρα έχει μετατραπεί σε «ναι αλλά μόνο σε διαρθρωτικά, κάθετα, εντός εκτός και αεπί τα αυτά αλλά επ” ουδενί οριζόντια μέτρα». Αφού και το επικοινωνιακό τέχνασμα της αντιπαράθεσης με την τρόικα, της σκληρής – σαν ανθότυρο – πολιτικής διαπραγμάτευσης του Μαξίμου, των «αντάρτικων» γαλάζιων και πράσινων βουλευτών, απέτυχε παταγωδώς άπαντες στην κυβέρνηση ψάχνουν εναγωνίως πως θα ανακοινώσουν νέα μέτρα ύψους σχεδόν τριών δισ. ευρώ από νέο τσεκούρι στα ασφαλιστικά ταμεία και τα προνοιακά επιδόματα – όσα ψήγματα έχουν απομείνει.
Αίφνης, δύο ημέρες μετά το δώρο στους καναλάρχες των ψηφιακών συχνοτήτων που θα μπορούν χωρίς το υποτυπώδες «ενοίκιο» να συνεχίσουν την κυβερνητική τους προπαγάνδα, στις 4:30 το ξημέρωμα τα ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα με τη δικαιολογία της «έρευνας» εισβάλλουν στην ΕΡΤ για να «επαναφέρουν τη νομιμότητα». Το Μαξίμου γνώριζε εξαρχής τη θύελλα αντιδράσεων που θα προκληθεί. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα με αυτήν, αντιθέτως την επιδίωκε.
Γιατί για λίγο όλοι θα ασχολούνται με την εισβολή στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων, κατά πόσο ήταν σωστό ή λάθος, αν υπάρχουν ζημιές στα μηχανήματα εκατομμυρίων (ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται φωνές για ενδεχόμενη προβοκάτσια καθώς τα ΜΑΤ βρίσκονται μέσα στο κτίριο μόνα τους και ουδείς μπορεί να ελέγξει τι κάνουν) και ό,τι άλλο μπορεί να σκαρφιστούν οι καναλάρχες για να ανταποδώσουν τη γενναιοδωρία του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Τι δεν καταλαβαίνεις;

ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της


Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου. Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο.
Ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του.
Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της.

 http://left.gr

Μετά τα ΜΑΤ και προπαγάνδα από τα ΜΜΕ


Από το mega ο Γιώργος Παπαχρήστος σήμερα το πρωί είπε ένα σωρό ψέματα για την ΕΡΤ. Ότι οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν ότι έχουν απολυθεί γιατί πήραν τις αποζημιώσεις, απλώς δεν έχουν υπογράψει και πώς γίνεται να αποδέχεσαι την απόλυση και ταυτόχρονα να ζητάς επαναπρόσληψη.
Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε μαζικό εξώδικο ότι τα χρήματα της αποζημίωσης από την πλευρά των εργαζομένων της ΕΡΤ και των δικηγόρων τους λογίζονται σαν μισθοί υπερημερίας, υπογραφή σε χαρτί απόλυσης δεν μπήκε όχι μόνο από εργαζόμενο, αλλά ούτε καν από τον Μάναλη.
Επίσης δεν έχει καταβληθεί η "αποζημίωση", ούτε στους προβλεπόμενους χρόνους (λόγος ακυρότητας της απόλυσης), ούτε στο σύνολό της. Αν κάποιος θέλει να διασταυρώσει πρώτα αυτά που λέει, τότε δεν την πατάει, εκτός αν κάνει στρατευμένη κυβερνητική προπαγάνδα.

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας που νομιμοποιεί τα τηλεοπτικά κανάλια.  Tυχαίο.....

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ! Επιτέλους, η κυβέρνηση της εξαθλίωσης των μνημονίων, της διαθεσιμότητας, του λουκέτου και της καταστολής ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ. Λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Επείγον κάλεσμα για παρουσία στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ εισέβαλαν στις 4:20 τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης. Αποκλεισμένη η γύρω περιοχή από την αστυνομία, η οποία νωρίτερα έκανε χρήση χημικών και επιτέθηκε εναντίον των συγκεντρωμένων και κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που βρέθηκαν έξω απο το κτήριο. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΕΡΤ που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ τα ξημερώματα. Άγνωστο παραμένει από πού δόθηκε η εντολή για την εισβολή της αστυνομίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας δηλώνει αναρμόδιος, καθώς και πως εκλήθη από την ηγεσία της αστυνομίας για να επιβλέψει την επιχείρηση. Κάλεσμα από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για συγκέντρωση στις 16.00 στην Αγία Παρασκευή. Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που ζητά από τους αστυνομικούς να μπεί στο Ραδιομέγαρο. Εντός των εγκαταστάσεων βρίσκονται αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση του κτιρίου και των μηχανημάτων. http://www.kar.org.gr/?p=31823

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ

Καλημερα φιλοι μου !! Ισως καποιοι απο σας εχετε πεισθει οτι η χρεωκοπια ειναι πολυ οδυνηροτερο πραγμα,απ τον αργο και εξευτελιστικο θανατο που επελεξε το πολιτικο κατεστημενο,για να σωσει εαυτον και ...αλληλους,οπου αλληλοι φυσικα ειναι οι 5-10 οικογενειες της χωρας κι οχι ο ταλαιπωρος κοσμακης !!Ισως καποιοι μικρονοικοκυρηδες που τη γαζωνετε ακομα με τη συνταξουλα του παππου και της γιαγιας και τα λιγα ευρουλακια στο μαξιλαρι,να νομιζετε οτι ειστε πολυ μακραν του ανεργου,του αστεγου,του σιτιζομενου στα συσσιτια μια και για σας ακομη βραζει το τσουκαλι της πεθερας !!Ισως λοιπον να θεωρειτε εμας που λεμε ολους αυτους αναλγητους και επικινδυνους,ισως να μας θεωρειτε γραφικους ή ακομη χειροτερα βαλτους απο καποιους μνηστηρες της εξουσιας !!Ομως ,οταν σημερα το πρωι συναντησα στην Καρυστο εναν απ τους τελευταιους κατοικους του Πλατανιστου,ναχει ελθει να δωσει τη δοση του για το χαρατσι,για ενα σπιτι-καλυβι που εχει στο χωριο,στο χωριο που τοχει ξεχασει ακομη κι ο θεος τοτε ενοιωσα οτι μ αυτους τους ελεεινους λογιστακους που εχουν παρει το καραβι της Ελλαδας στα χερια τους ,πρεπει να ξεμπερδευουμε μια ωρα αρχιτερα !!Τωρα μαλιστα που εδειξαν το πραγματικο τους προσωπο,παιζοντας την τελευταια πραξη στο συνεχιζομενο δραμα της Εθνικης μας ενημερωσης,ειναι πιστευω η ωρα !!

Συλλαλητήριο στις 4μμ - Αναβρασμός στα συνδικάτα για την εισβολή στην ΕΡΤ


Ήδη όπως έχει γνωστό, χώροι εργαζομένων έχουν στείλει κόσμο στην ΕΡΤ, άλλοι έχουν σε εξέλιξη διαδικασίες, όπου θα λάβουν σχετικές αποφάσεις. Παράλληλα, η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης καλεί σε μαζικό συλλαλητήριο στις 4μμ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Η ίδια ώρα έχει ήδη μπει στις ατζέντες των συνδικάτων και αναμένονται αποφάσεις, τις επόμενες ώρες.