ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Φύλαρχος: Ομιλία Λαφαζάνη στα Άνω Λιόσια, την Τετάρτη, 12 Ιο...

Φύλαρχος: Ομιλία Λαφαζάνη στα Άνω Λιόσια, την Τετάρτη, 12 Ιο...: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!  Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής σ...

Ομιλία Λαφαζάνη στα Άνω Λιόσια, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! 

Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής σας καλεί 
την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 8 μ.μ, 
στην πλατεία Δημαρχείου στα Άνω Λιόσια σε πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ
Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

-Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή των μνημονίων! 
-Για δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, με την Αριστερά στην πρώτη γραμμή!

Κατακλυσμός: Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ - ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Κατακλυσμός: Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ - ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Όπως μας φτάνουν εδώ στο Left.gr
Διαβάστε τα ψηφίσματα από:   Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικού  Τυπογραφείου, Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης,  ACTUP (και ακολουθούν άλλα)


Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικού  Τυπογραφείου: «Η ΕΡΤ ειναι μόνο η αρχή, η συνέχεια είμαστε όλοι μας»

-      Καταγγέλλουμε τον προκλητικό και με πραξικοπηματικό τρόπο  «ξαφνικό θάνατο» της κρατικής τηλεόρασης.
-      Καταγγέλλουμε τις 2.500 απολύσεις των συναδέλφων μας της ΕΡΤ που βρέθηκαν στο δρόμο εν μία νυκτί.
-      Αντιδρούμε στην παγωμένη σιωπή της συχνότητας που για χρόνια συντροφεύει τη ζωή  και την ιστορία μας.
-      Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα με μια απλή υπογραφή να σε πετάει στο δρόμο.

Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που καλύπτουν το κενό της δέσμευσης των 2.000 απολύσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς και μάλιστα με ΦΕΚ δημοσιευμένο από εμάς τους ίδιους.

Πρέπει να αντιδράσουμε. Η κυβέρνηση δεν σταματά πουθενά. Θέλει να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και των απολύσεων. Επιστρατεύσεις, τρομοκρατία, κατάργηση κάθε έννοιας «συνταγματικού δικαίου» είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Σας καλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί έξω από την ΕΡΤ υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στη δουλειά και τη ζωή, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους μας.
Σήμερα συζητείται η προκήρυξη  γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη  13 Ιουνίου. Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά.


ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ



Ψήφισμα Συμπαράστασης στην ΕΡΤ από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης


Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης συντάσσεται με τον  αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ  για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Θεωρούμε μείζον θέμα δημοκρατίας την αιφνιδιαστική σίγαση ενός δημόσιου μέσου επικοινωνίας και την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων εν μία νυκτί. Όσο κρίσιμη είναι η κατεδάφιση του δημοσίου συστήματος υγείας που μας αφορά όλους, άλλο τόσο επιτακτική είναι και η συγκρότηση ενός μετώπου, που θα σταθεί φραγμός στις φασιστικές πρακτικές ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.


ACTUP: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ



 Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS  (1ηΔεκεμβρίου), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr .. κάθε χρόνο αλλά και μέσα στο χρόνο η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση ανέδειξε πάντα, ότι είχε να κάνει με το AIDS,  ακόμη και πράγματα με τα οποία όλοι και όλες διαφωνήσαμε.
Όμως ήταν εκεί.

Όσο κι αν ξέρουμε οτι  η ΕΡΤ δεν είναι «Αγία» οτι κι εκεί είχαν το ρόλο τους οι πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα, τα πολιτικά κόλπα και όλα όσα έχουν τη θέση τους πάντα σε κάθε φορέα στην Ελλάδα, δεν μπορούμε παρά να αγανακτήσουμε και να θυμώσουμε με τις συνοπτικές διαδικασίες μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που το Μεγαρο Μαξίμου, υπό τις οδηγίες της ΤΡΟΙΚΑ διαλύει το δημόσιο τομέα.

Για εμάς στην ACT-UP που θεωρούμε σημαντική την ύπαρξη της πολυφωνίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας κι όχι στο βωμό των  κερδών και στην αναζήτηση κι άλλων συχνοτήτων διαφημιστικής προπαγάνδας, η εξόντωση της ΕΡΤ, είναι ένα χτύπημα κάτω από τη μέση.

Η φίμωση των κρατικών καναλιών θα αφαιρέσει από την πραγματικότητα μια σοβαρή φωνή.
Η φίμωση των μοναδικών νόμιμων συχνοτήτων στην Ελλάδα δείχνει τη δύναμη των διαπλεκόμενων συμφερόντων και την αλαζονεία της εξουσίας.
Θέλαμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε, να δούμε την ΕΡΤ να ανανεώνεται, να ελέγχει τα του οίκου της.

Στην πρόσφατη 2πλή προεκλογική περιπέτεια του 2012 και με το πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε ο τότε υπουργός υγείας Κος Λοβέρδος ή  ΛΟΒΕΡ-DOS ενάντια στις οροθετικές χρήστριες της περιοχής της πλ.Ομόνοιας στην Αθήνα, η ΝΕΤ ήταν  η μόνη που αντιστάθηκε, η μόνη που δεν κυνήγησε τις θλιβερές μορφές αυτών των κοριτσιών.  Η μόνη που αρνήθηκε να ασελγήσει στα πρόσωπα και στις προσωπικότητες των κοριτσιών αυτών.
Και ήταν η φωνή του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη από την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ που αποκάλεσε τον τότε υπουργό Υγείας, φασίστα, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του.  Και αυτό, εμείς τουλάχιστον ως σύλλογος υποστήριξης Οροθετικών δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων όλων των τμημάτων της ΕΡΤ και ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όσων ζητάνε πραγματική ενημέρωση και όχι στρατευμένη δημοσιογραφία.
- See more at: http://left.gr/news/kataklysmos-psifismata-symparastasis-stoys-ergazomenoys-tis-ert-enantia-sto-kleisimo-tis#sthash.QGzHCSsw.dpuf

In the mind of Harry Klynn: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

In the mind of Harry Klynn: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...:  ΟΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ! ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΟΜΜ...
 ΟΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΑΡΧΙΜΑΛΚΑΚΕΣ;
ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΛΙΓΔΟΤΑΜΠΑΡΟΙ…
You might also like:

In the mind of Harry Klynn: ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΙ...

In the mind of Harry Klynn: ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΙ...

In the mind of Harry Klynn: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι πολιτικές «γλάστρες» της κυβέρνη...

In the mind of Harry Klynn: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι πολιτικές «γλάστρες» της κυβέρνη...: Μάταια προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι αποτελούν κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ότι έχουν βρε αδερφ...

Μάταια προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι αποτελούν κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ότι έχουν βρε αδερφέ ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Προσπάθησαν με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να κάνουν τη δική τους «επανάσταση» αλλά έφαγαν πόρτα. Στη συνέχεια...
η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε πρόταση νόμου για να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των δύστυχων πολιτών για δύο χρόνια, αλλά εισέπραξε την άρνηση Χατζηδάκη. Ούτε καν του Σαμαρά. Τώρα πληροφορούμαστε ότι τα κόμματα αυτά φέρονται λέει ενοχλημένα από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και τις απολύσεις των εργαζομένων (σοσιαλιστικά και αριστερά γαρ), αλλά και πάλι μένουν μόνο στην ενόχληση και στη θλίψη.

Τι πιο απλούστερο από το να πουν μια μόνο φράση; «Αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας προς την κυβέρνηση». Αυτόματα την ίδια στιγμή ο μεν Σαμαράς θα πάει σπίτι του, η δε ΝΔ θα περάσει στην ιστορία, εκεί όπου την περιμένει το ΠΑΣΟΚ.

Δεν το κάνουν όμως, όσο και αν "θλίβονται". Και δεν το κάνουν γιατί γνωρίζουν ότι θα χάσουν και τα ίδια αυτά κόμματα το λίγο μερίδιο της εξουσίας που τους αναλογεί και φυσικά θα περάσουν και αυτά στην ιστορία, μετά τις καταιγιστικές εκλογές που θα επακολουθήσουν. Προτιμούν λοιπόν να παίζουν το ρόλο της θλιμμένης «πολιτικής γλάστρας» με το σκεπτικό ό,τι ήθελε προκύψει.

Φυσικά ο Σαμαράς το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, γι’ αυτό και δεν τους λαμβάνει καθόλου υπόψη, κυβερνώντας στην ουσία αυτοδύναμα και εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των πραγματικών αφεντικών της χώρας, εκμεταλλευόμενος τον πολιτικό φόβο τους.

avanti popolo: Αριστερό Δίκτυο ΔΗΜΑΡ: Να φύγουμε από την κυβέρνησ...

avanti popolo: Αριστερό Δίκτυο ΔΗΜΑΡ: Να φύγουμε από την κυβέρνησ...: Δημοκρατική Αριστερά: Αριστερό Δίκτυο Οι καλογραμμένες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και διαφωνίας χάνουν το νόημά τους στις παρούσες συνθή...
Δημοκρατική Αριστερά: Αριστερό Δίκτυο
Οι καλογραμμένες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και διαφωνίας χάνουν το νόημά τους στις παρούσες συνθήκες. Η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει να απαιτήσει την άμεση ακύρωση της απόφασης διάλυσης της ΕΡΤ και, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων και πρωτοβουλιών της Νέας Δημοκρατίας την τρέχουσα περίοδο, να επανεξετάσει άμεσα τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση.
Για το Αριστερό Δίκτυο της Δημοκρατικής Αριστεράς
Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
Αγγέλου Δημήτρης, Ανδριοπούλου Σοφία, Αρχοντάκης Κώστας, Βλαχοπουλιώτη Αννυ, Ζαρκάδης Βαγγέλης, Κουταλιανός Θέμης, Κουτσούνη Χρυσούλα, Λουκάς Δημήτρης, Λουκάς Στάθης, Παπαθεοδωρόπουλος Τάκης, Παπαδόπουλος Παύλος, Παππάς Γιώργος, Σταυρόπουλος Χρήστος, Τσουκνίδας Αρης, Φωτεινός Θράσος.

avanti popolo: Να τους ρίξουμε! Σήμερα.

avanti popolo: Να τους ρίξουμε! Σήμερα.: Η συζήτηση για το Μνημόνιο τελείωσε. Από χθες το βράδυ στις έντεκα και δέκα, άρχισε η συζήτηση για την Δημοκρατία. Όποιος δεν κατάλαβε, ό...

Η συζήτηση για το Μνημόνιο τελείωσε. Από χθες το βράδυ στις έντεκα και δέκα, άρχισε η συζήτηση για την Δημοκρατία. Όποιος δεν κατάλαβε, όποιος δεν ένοιωσε στο πετσί του μετά από τρία χρόνια και ένα μήνα ότι του τρώνε μέρα με την ημέρα τη ζωή, δεν θα το καταλάβει ποτέ, ό,τι κι αν του πούμε, όποια ανάλυση και να του κάνουμε. Να τον βοηθήσουμε τουλάχιστον να καταλάβει ότι , εκτός από τη σύνταξη, κινδυνεύει να κοπεί και η αναπνοή του, ότι αν δεν αντιδράσει επειγόντως, τώρα, σήμερα, ούτε καν αύριο, το σκοτάδι της ΕΡΤ θα απλωθεί ολούθε.

Ομολογώ ότι αυτό δεν το περίμενα. Ήλπιζα ότι ακόμη και η ακροδεξιά, η φασίζουσα δράκα που μας κυβερνάει θα κρατήσει τα προσχήματα, θα σκιαχτεί από τη φωνή του λαού, από τη φωνή του Αρχιεπισκόπου έστω, είναι και θρησκευόμενοι, τρομάρα τους. Τζάμπα ήλπιζα, εκεί κατά τις έντεκα και δέκα οι διακόπτες κατέβηκαν και είναι ευτυχία, κάτι σαν πανουργία της ιστορίας, ότι οι τελευταίες λέξεις που ακούστηκαν ήταν του Γιάννη Ζουγανέλη: «Θυμίζει μέρες Πολυτεχνείου.». Ο Ζουγανέλης, να 'σαι καλά ρε Γιάννη, εξαφανίσθηκε από την οθόνη και τη θέση του πήρε το σκοτάδι, σκοτάδι πηχτό, σαν αυτό που έχουν στα μυαλά και τις ψυχές τους ο Σαμαράς, ο Μπαλτάκος, ο Λαζαρίδης, ο Κεδίκογλου και τα λοιπά φασιστοειδή της Ρηγίλλης.

Αυτός ήταν ο σκοπός τους, το σκοτάδι. Ούτε οι απολύσεις, ούτε η δόση, ούτε ο αντιπερισπασμός για το φιάσκο της ΔΕΠΑ. Κλείσανε τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, για να μας στείλουνε μήνυμα, είμαστε εδώ και ταυτοχρόνως ερχόμαστε, χτίζουμε πετραδάκι- πετραδάκι το μαύρο καθεστώς μας. Το σκοτάδι της ΕΡΤ ήταν το τελευταίο μήνυμα στη ζοφερή αλληλουχία των ημερών. Από το αντιρατσιστικό, στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και από την Αριστερά που μισεί τη πατρίδα, στους εναγκαλισμούς με την Χρυσή Αυγή. Τη λατρεμένη τους χρυσαυγούλα, το μοναδικό κόμμα που χαιρέτισε το σκοτάδι, τους ταιριάζει άλλωστε, τους κάνει να φαίνονται πιο όμορφοι.

Το μήνυμα στάλθηκε και προς τους βαστάζους, τον Βαγγέλη και τον Φώτη, και ήταν καθαρό και γάργαρο σαν το νεράκι του Ασωπού: Εμείς κάνουμε τα κουμάντα κι αν δεν σας αρέσει, ρίξτε μας να πάμε σε εκλογές και να ψάχνετε την ψήφο σας με το φανάρι. Εμπρός λοιπόν, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ρίξτε τον, αφήστε τον να πάει σε εκλογές και να πει στον κόσμο ότι θα κυβερνήσει με την Χρυσή Αυγή. Αν δεν τον ρίξετε ούτε τώρα, αν περιοριστείτε σε δηλώσεις δήθεν απόγνωσης, απειλές και κοινοβουλευτικά τερτίπια, θα είστε απολύτως συνυπεύθυνοι για το σκοτάδι. Θα έχετε κλείσει την ΕΡΤ χέρι- χέρι με τον Κεδίκογλου, το έγκλημα θα φέρει φαρδιά πλατιά και την υπογραφή σας. Ό, τι δικαιολογία και να ψελλίσετε, η Ιστορία θα γράψει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση έκλεισε επί κυβερνήσεως Βενιζέλου και Κουβέλη.

Φοβούμαι ότι ο Βαγγέλης και ο Φώτης θα αργήσουν λιγουλάκι να τον ρίξουν τον Αντώνη. Μέχρι να συνεδριάσουν τα όργανα, μέχρι να σταθμίσουν τις συνέπειες, μέχρι να ξαναδιαβάσουν προσεκτικά την Λίστα της Λαγκάρντ, θα έχει πέσει το πρώτο χιόνι. Ας μην τους κουράζουμε, ας κάνουμε εμείς τη δουλειά γι' αυτούς, ας βγούμε στους δρόμους τώρα, σήμερα στις 12 Ιουνίου του 2013, να γράψουμε ιστορία. Μέχρι χθες φαινόταν λιγουλάκι υπερβολικό, σήμερα μπορούμε να το φωνάξουμε χωρίς αναστολές: Η Χούντα δεν τελείωσε το 73.

Πηγή: avgi.gr

avanti popolo: ΕΣΗΕΑ: «Να παραδώσει την ταυτότητα ο Κεδίκογλου»

avanti popolo: ΕΣΗΕΑ: «Να παραδώσει την ταυτότητα ο Κεδίκογλου»: Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το κλείσιμο και μεταξύ άλλων ζητάει από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να παραδώσει την δ...

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το κλείσιμο και μεταξύ άλλων ζητάει από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καταδικάζει απερίφραστα το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κυβέρνησης, η οποία, με δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου που θυμίζουν Χούντα, ανακοίνωσε το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα «κλείσιμο» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να «κλείσει» η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να βάλει φραγμό στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, που με φασιστικό τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Καλεί σε αγώνα όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ και κηρύσσει όλο τον Κλάδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οργανώνοντας νυχθημερόν ομάδες περιφρούρησης.

Απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους όλης της χώρας να αντιδράσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση χωρίς περιστροφές. Τώρα κρίνονται όλοι.

Τέλος, καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, άλλως το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση όλη τη νύχτα και καλεί τους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο και όλους τους συναδέλφους να έρθουν σήμερα το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή».

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: (Ξεβρακώνοντας τον Σίμο Κεδίκογλου)! Ο ανήσυχος Σί...

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: (Ξεβρακώνοντας τον Σίμο Κεδίκογλου)! Ο ανήσυχος Σί...: Τρίτη  23 Απριλίου 2013 http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8970.html Σε μια αποστροφή τού χτεσινού κειμένου, χαρακτήρ...

(Ξεβρακώνοντας τον Σίμο Κεδίκογλου)! Ο ανήσυχος Σίμος…(φτου του, μη τον ματιάσουμε!)

Τρίτη 23 Απριλίου 2013
http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8970.html



Σε μια αποστροφή τού χτεσινού κειμένου, χαρακτήρισα τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον Σίμο Κεδίκογλου, ως κάποιον που “δεν σπούδασε τίποτε” και συμπλήρωσα ότι κάποια στιγμή θα πω περισσότερα γι’ αυτό. Ε, λοιπόν, αυτή η στιγμή είναι σήμερα. Ζοχαδιάστηκα τόσο από τις τελευταίες παρλαπίπες του ώστε πρέπει να ξεθυμάνω. Πλην, όμως, θα ξεθυμάνω με…ευγένεια.

Ας ξεκινήσουμε με μια ματιά στον επίσημο ιστοτόπο τού κυρίου Κεδίκογλου. Στην σελίδα “Ποιος είμαι”, διαβάζουμε:

 “Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πετροχημικό Ινστιτούτο Γκούπκινα της Μόσχας και Διεθνείς σχέσεις, Departement Russe στο Institut des Langues et Civilisation Orientales στο Παρίσι. Μετεκπαιδεύτηκε στο International Professional Program, CNN στην Ατλάντα.Μιλάει άπταιστα…Αγγλικά, Γαλλικά και  Ρωσικά”. Μια χαρά, ε; Αμ, δε!
Πρώτα-πρώτα, ινστιτούτο Γκούπκινα δεν υπάρχει! Τί υπάρχει; Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο Ιβάν Μιχαήλοβιτς Γκούμπκιν (κι όχι Γκούπκιν) ήταν ένας διακεκριμένος ρώσσος γεωλόγος (με ειδίκευση στην γεωλογία τού πετρελαίου). Αυτού του λαμπρού επιστήμονα το όνομα έχει πάρει το “ρωσσικό κρατικό πανεπιστήμιο πετρελαίου και αερίου τού Γκούμπκιν” (κατά λέξη μετάφραση του: Российский государственный университет нефти и газа имени И. М. Губкина). Η υπογραμμισμένη λέξη διαβάζεται μεν “Γκούμπκινα” αλλά είναι σε γενική πτώση και σημαίνει “του Γκούμπκιν”. Προφανώς, ο πολυσπουδαγμενος Σίμος (ο οποίος, μη ξεχνάμε, μιλάει άπταιστα την ρωσσικήν) δεν ξέρει (α) ότι σπούδασε σε πανεπιστήμιο κι όχι σε ινστιτούτο, (β) να προφέρει σωστά το όνομα του πανεπιστημίου όπου -υποτίθεται πως- σπούδασε και (γ) ότι αυτό το όνομα είναι σε γενική.
Πάμε παρακάτω. Τί δεν λέει στο βιογραφικό του ο Σίμος; Μα, το πότε σπούδασε σ’ αυτό το πανεπιστήμιο. Αλλά πώς να το πει, αφού οι σπουδές στο Γκούμπκιν είναι πενταετείς κι αυτός έμεινε στην Μόσχα μόλις έναν χρόνο; Προσέξτε πώς το γράφει ο ίδιος: “σπούδασε χημικός μηχανικός”. Πουθενά, όμως, δεν αναφέρει ότι είναι χημικός μηχανικός. Μια βόλτα πέρασε το παλληκάρι από την Μόσχα, έτσι, να δει πώς γίνεται. Αλλά δεν τον σήκωνε το κλίμα, όθεν ανεχώρησε για Παρίσι, όπου είναι πιο ζεστά.
Στο Παρίσι, λοιπόν, ο ανήσυχος Σίμος παράτησε τα μηχανιλίκια κι αποφάσισε να σπουδάσει διεθνείς σχέσεις. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι να ισχυρίζεσαι ότι τις σπούδασες στο Institut des Langues et Civilisation Orientales. Ας παραβλέψουμε ότι, εκτός από το “Γκούπκινα”, ούτε τέτοιο πράγμα υπάρχει. Λέω να το παραβλέψουμε, επειδή υπάρχει “Institut national des langues et civilisations orientales” και προφανώς ο Σίμος ξέχασε ότι στο όνομα της σχολής του υπήρχαν ένα “national” κι ένα “s” στο τέλος τής λέξης civilisations. Διάολε, τόσα χρόνια έχουν περάσει, τί να σου κάνει ένα μυαλό;
Τέλος πάντων, ας συνεχίσουμε. Τί σόι πράγμα είναι αυτό το ινστιτούτο; Μα το λέει το όνομά του: “Εθνικό ινστιτούτο ανατολικών γλωσσών και πολιτισμών”. Ο Σίμος ξεκαθαρίζει ότι παρακολούθησε τοDepartement Russe, δηλαδή το τμήμα που ασχολείται με την ρωσσική γλώσσα και τον ρωσσικό πολιτισμό. Τώρα, τί διάβολο “διεθνείς σχέσεις” σπούδασε ο κυβερνητικός μας εκπρόσωπος σε μια σχολή που διδάσκει γλώσσες και πολιτισμό, μόνον ο ίδιος ξέρει.
Εδώ που τα λέμε, βέβαια, είναι λογικό να ψιλομπερδεύεται ο Σίμος με το εν λόγω ινστιτούτο επειδή δεν πρέπει να πολυπάταγε το πόδι του σ’ αυτό. Βλέπετε, εκεί στο Παρίσι, ο άνθρωπος είχε κι άλλη σοβαρή δουλειά να κάνει. Καθ’ ότι ο Σίμος είχε την ατυχία να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στο Παρίσι! Για σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις από τη μια σπουδές και μελέτη κι από την άλλη σκοπιά και αγγαρείες… Πώς να μορφωθείς με τέτοιες απάνθρωπες προϋποθέσεις;
Όμως, ο ανήσυχος Σίμος δεν βολεύτηκε ούτε μ’ αυτές τις σπουδές. Πέρασε τον Ατλαντικό και πήγε για μετεκπαίδευση στο International Professional Program τού CNN. Τώρα, βέβαια, για να μιλάς περί “μετεκπαίδευσης”, θα πρέπει να έχει προηγηθεί “εκπαίδευση” αλλά ας τον συχωρήσουμε, μιας και ξέρουμε ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα με τα ελληνικά του. Αν αναρωτιέστε τι στα κομμάτια εκπαίδευση πήρε στο CNN, είναι απλό. Αρκεί να δείτε με πόση επιτυχία έκανε την γλάστρα στις εκπομπές τής Ρούλας Κορομηλά, μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα με το…πτυχίο του! Οι κακές γλώσσες που ισχυρίζονται ότι ούτε αυτό θα έκανε αν δεν ήταν γυιος τού Βασίλη Κεδίκογλου (παλιού πασοκικού βουλευτή και υπουργού), είναι απλώς…κακές γλώσσες. Δίπλα στην Ρούλα, ο ανήσυχος και πολυσπουδαγμένος (αν και ποτέ δεν πήρε πτυχίο) Σίμος, βρήκε αυτό που έψαχνε και ησύχασε.
Τελικά, πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι πετροχημικός διεθνοσχεσίτης πανελίστας. Συνεπώς, θεωρώ ως απολύτως δικαιολογημένο το βαρύγδουπο ύφος, το οποίο χαρακτηρίζει το ύφος του, την περπατησιά του και τα λεγόμενά του. Τεφαρίκι βρήκε ο Σαμαράς, έτσι; Φτου του, μη τον ματιάσουμε!

Από το Cogito ergo sum
http://paganeli.wordpress.com/2013/04/22/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%AC/


avanti popolo: Αρχή του τέλους τους

avanti popolo: Αρχή του τέλους τους: Η κίνηση Σαμαρά να διαλύσει την ΕΡΤ έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Πρόκειται για επίθεση στη δημοκρατία, για επιχείρηση φίμωσης της πλη...

Η κίνηση Σαμαρά να διαλύσει την ΕΡΤ έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Πρόκειται για επίθεση στη δημοκρατία, για επιχείρηση φίμωσης της πληροφόρησης, για εκχώρηση της ενημέρωσης μονοπωλιακά στα κανάλια της διαπλοκής, για υποχώρηση στην υποκουλτούρα των αγοραίων σίριαλ. Καμιά χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν εγκαταλείπει και δεν κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αντιθέτως, επενδύει σ' αυτήν ως αγωγό της πολιτισμικής αυτογνωσίας, της δημοκρατικής συνειδητοποίησης των πολιτών, της διαμόρφωσης της εθνικής αφήγησης και της εθνικής παρουσίας διεθνώς.
Η επιλογή Σαμαρά απομακρύνει πολιτισμικά τη χώρα από τον ευρωπαϊκό περίγυρο. Και παραδίδει τον νευραλγικό τομέα της ενημέρωσης στο μεγάλο κεφάλαιο. Η διάλυση της ΕΡΤ (και η ανασύστασή της στα πρότυπα της ΥΕΝΕΔ) οδηγεί στην κατάλυση δημοκρατικών κατακτήσεων, στην έκπτωση του πολιτισμικού κεφαλαίου της κοινωνίας.

Η κυβερνητική συμπεριφορά δεν συνιστά εξαίρεση. Ο κανόνας της μνημονιακής διακυβέρνησης είναι η παράκαμψη της Βουλής, η εικονική πραγματικότητα του success story και η καταστολή - αστυνομική ή ιδεολογική.

Δεν γνωρίζουμε αν θα πετύχει ο Σαμαράς να φιμώσει την ΕΡΤ. Η λαϊκή αντίσταση μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική. Τη νύχτα, γύρω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής συνέρρεαν χιλιάδες πολίτες. Δεν είχαν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να αποτρέψουν τα τετελεσμένα της αυταρχικής εξουσίας με επιμέρους αγώνες. Ολοένα και περισσότερο οι πολίτες συνειδητοποιούν την ανάγκη της ρήξης με ένα σύστημα εξουσίας που στηρίζεται στον φόβο και την κατατρομοκράτηση των πολιτών. Συνολικά και όχι αποσπασματικά.

Χθες έπεσαν τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση Σαμαρά. Χιλιάδες πολίτες, που το προηγούμενο διάστημα έμειναν μόνοι τους απέναντι στις κυβερνητικές συκοφαντίες και τα ΜΑΤ, συνειδητοποιούν ότι η κυβερνητική πτώση, η δημοκρατική ανατροπή, είναι ως στόχος προϋπόθεση για να αναπτυχθούν αποτελεσματικοί αγώνες που θα ακυρώσουν το ξεδιάντροπο ξεπούλημα δημοσίων πόρων και ατομικών - κοινωνικών δικαιωμάτων.

Χθες άρχισε η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν μπορούν να ξεγελούν την κοινωνία με το θέατρό τους. Γνώριζαν εδώ και καιρό ότι επίκειται το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και επέλεξαν την ανειλικρινή στάση "διαφωνούμε, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση". Λιγοστεύουν οι μέρες τους. Άλλωστε και η πανθομολογούμενη οικονομική αποτυχία τους λειτουργεί ως μοχλός αυτοπαγίδευσής τους και αναχώρησης...

Πηγή: avgi.gr