ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ:Επαναπρόσληψη των απολυμένων από τους μνημονιακούς νόμους


Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με πανελλαδική αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων
Σήμερα, 24 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατουλη, Γιάννη Αμανατίδη και Γιάννη Σταθά με πανελλαδική αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων και μέλη της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν στην αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων ότι στηρίζουν όλες τις μορφές του αγώνα τους (κινηματικές, νομικές, πολιτικές) για να μην περάσουν σε διαθεσιμότητες που είναι ο προθάλαμος για τις απολύσεις τους.
Κατήγγειλαν την κυβέρνηση, γιατί την ίδια στιγμή που οδηγεί τους σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητες-απολύσεις αναγνωρίζει την αναγκαιότητά του έργου τους, μέσω δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας, που διευκρίνισε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των σχολείων θα προχωρήσουν σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου (ενός χρόνου) μέσω προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, που σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν στους σχολικούς φύλακες ότι θα καταθέσουν στη Βουλή τροπολογία για να αναγνωριστεί πλήρως ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ο χρόνος προϋπηρεσίας τους από την πρώτη ημέρα εργασίας τους.
Ταυτόχρονα τους ενημέρωσαν για την ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διατυπωθεί και σε πρόταση νόμου του, που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του, ότι εφόσον συμμετέχει σε αριστερή κυβέρνηση, αυτή θα επαναπροσλάβει, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, όσους και όσες απολύθηκαν από το Δημόσιο με βάση μνημονιακές ρυθμίσεις για εργασιακή εφεδρεία, διαθεσιμότητα, κινητικότητα και με όποιο άλλο παράνομο και καταχρηστικό τρόπο.

Γιατί οι δημοσκοπήσεις λένε ψέματα?(βίντεο)




Δημοσκόπηση της VPRC(δείτε ΕΔΩ). Μία καρτέλα της εν λόγω έρευνας, όμως αποδεικνύει γιατί όλες οι δημοσκοπήσεις λένε ψέματα.

  Δηλαδή, τα αποτελέσματα και αυτής της δημοσκόπησης, ως προς την πρόθεση ψήφου, αφορούν το 45,7% των ερωτηθέντων. Να παραδεχθούμε ότι το 26,3%, όντως όπως δηλώνει θα ρίξει Λευκό/Άκυρο ή δεν θα ψηφίσει, και τότε πάμε στο 72%! Μας λείπει το 28%.....

  Είναι πρόδηλο, ότι το 28% που λέει ότι θα ψηφίσει, αλλά δεν αποκαλύπτει τι, δεν αφορά αναλογικά όλες τις ηλικίες. Οι νέοι, σε συντριπτικό ποσοστό, δηλαδή δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις, όπως επιμένουμε. 

 Η έρευνα της vprc όπως και οι ποιο πολλές είναι των 1000 περίπου ψηφοφόρων.Δηλαδή 10 άτομα αντιπροσωπεύουν το 1%.Επίσης σύμφωνα με την έρευνα απάντησαν περίπου 450 απο τους 1000.Αυτοί οι 450 με αναγωγή αντιπροσωπεύουν το 100%,οπότε οι 10 ψήφοι είναι μεγαλύτερο ποσοστό του 1%.Φανταστείτε να αποφάσιζαν ακόμη 50 μόλις άτομα να απαντήσουν.Και μην μου πείτε ότι η ψήφος τους θα ήταν των κυβερνητικών!!!!

Άνεμος Αντίστασης

Ο ατιμώρητος τρομοκράτης Μιχαλολιάκος και η "τύχη" των προβοκατσιών


Σαν σήμερα το 1978.

Δεκατρείς (13) εκρήξεις βομβών συγκλονίζουν Αθήνα και Πειραιά, στην 4η επέτειο της Μεταπολίτευσης.
Οκτώ μέρες αργότερα, στις 31/07/1978, συλλαμβάνεται ως υπεύθυνος ο “μίστερ καθαρά χέρια”, Νίκος Μιχαλολιάκος, και οκτώ ακόμα φασίστες.

Στην δίκη που ακολουθεί αντί να καταδικαστεί σε ισόβια, σύμφωνα με τον ‘αντιτρομοκρατικό’ (Ν.774/78), καταδικάζεται σε μόλις 13 μήνες φυλάκιση για κατοχή εκρηκτικών!

Τέτοια τύχη!

Η δράση της ομάδας Μιχαλολιάκου ξεκινά ουσιαστικά το 1976, συνεχίζει το 1977 με βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΚΚΕ, της ‘Αυγής’ κλπ, ενώ το 1978 κλιμακώνεται η δράση τους αφού δεν διστάζουν να ανατινάξουν ακόμα και κινηματογράφους τραυματίζοντας δεκάδες θεατές (φωτο), γιατί τόλμησαν να παίξουν σοβιετικές ταινίες!
Ακολουθούν οι 13 εκρήξεις στις 23 Ιούλη, και μόνο τότε οι αρχές αποφασίζουν να βάλουν τέλος στην δράση τους...
Μια που λέμε για τρομοκρατία, πριν λίγες μέρες ήταν η επέτειος της δολοφονίας του Σ.Γκόλια.
Οι “τρομοκράτες” που του επιτέθηκαν φρόντισαν να του ρίξουν 9 σφαίρες, μην τυχόν και δεν πεθάνει με μία ή δύο, ενώ κατά τραγική σύμπτωση στις “τρομοκρατικές”επιθέσεις πχ ενάντια στα γραφεία της ΝΔ, πάντα όλο κάτι πάει στραβά και αποτυγχάνουν...

Το ίδιο τυχερός έχει σταθεί μέχρι τώρα ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του, μια που οι “τρομοκράτες” τους αγνοούν επιδεικτικά,προτιμώντας να πυροβολούν μπλόγκερ, να ανατινάζουν κατσαρόλες σε εμπορικά κέντρα ή να πυροβολούν προς το άδειο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Είναι να σε θέλει η ρημάδα η τύχη τελικά... 


Από το Facebook-JUNGLE-Report

Video: Νεοδημοκράτισσα σε Φαήλο: "Πεθαίνουμε....Γιατί τα κάνει αυτά ο Σαμαράς;"


Το βίντεο είναι από την  εκπομπή του απόστρατου συνταγματάρχη Αντώνη Μυλωνάκη στο κανάλι «Extra». Παρόντες στο στούντιο ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Ελληνόψυχος δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λιάκος Κασιδιάρης. 

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ανεβάσαμε, ξαφνικά βγαίνει στο τηλέφωνο μιά Νεοδημοκράτισσα μητέρα 3 παιδιών με άκρως σπαρακτική φωνή, η οποία υπήρξε φανατική οπαδός του δισέγγονου της  Πηνελόπης Δέλτα. Η Νεοδημοκράτισσα με την σπαρακτική φωνή ξεφτιλίζει δημοσίως τον Γαρουφαήλο Κρανιδιώτη. Και εξηγεί η Νεοδημοκράτισσα ότι ο άντρας της είναι ταξιτζής, χρωστάει λεφτά και σύντομα θα τονε κλείσουνε στην Φυλακή για χρέη...

Επίσης μας ενημερώνει για αυτοκτονία ταξιτζή που έλαβε χώρα πρόσφατα!




anemosantistasis.blogspot.gr

Συγχαρητήρια…και από δω και πέρα σκασμός !!!


Συνεχίζεται το success story της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανήλθε στο 160,5% του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2013, και παρουσίασε αύξηση 24,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. Όσο ο Αντώνης Σαμαράς οδηγεί την χώρα στην ανάπτυξη, αναπτύσσεται και το χρέος.

Μετά από Μνημόνια και πακέτα μέτρων -που κατάφεραν να εκτοξεύσουν το χρέος και να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία χωρίς να…οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα – είναι προφανές πια πως η Ελλάδα έχει τελειώσει.

Τώρα ψάχνουν τον τρόπο και τον χρόνο, για να το ανακοινώσουν επίσημα.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όλα είναι πια γνωστά σε όλους. Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί όλα. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Υπήρξαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για τους Έλληνες να αντιδράσουν.

Η πρώτη ήταν την άνοιξη του 2010, πριν η Ελλάδα προσφύγει στην «βοήθεια» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Εσύ πού ήσουν την άνοιξη του 2010;

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία ήταν τον Ιούνιο του 2011, όταν η Βουλή ετοιμαζόταν να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και η κρατική καταστολή είχε χτυπήσει ταβάνι.

Εσύ πού ήσουν τον Ιούνιο του 2011;

Η τρίτη μεγάλη ευκαιρία ήταν οι εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Εσύ τι ψήφισες στις εκλογές του 2012;

Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος -και λοιποί ευεργέτες- κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και κάποιοι από αυτούς θέλουν να σώσουν πάλι την Ελλάδα. Και πολλοί τους πιστεύουν ακόμα.

Η επόμενη κυβέρνηση -όποια και να είναι- θα είναι δεμένη χειροπόδαρα, σε μια χώρα με ανεργία κοντά στο 30% και με ένα δημόσιο χρέος που θα κάνει παρέα στον θεό.

Οπότε, από δω και πέρα προσευχή. Και σκασμός.


«ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ» ΚΑΙ ΠΙΘΗΚΕΣ


Του ΣΤΑΘΗ*
Δεν έχουν βαρεθεί ούτε την ίδια τους την προπαγάνδα. Θέλουν να κάνουν μπάχαλο (κερδώο για χρυσοκανθάρους) ό,τι απέμεινε απ’ το ΕΣΥ και αμέσως γεμίζουν οι οθόνες των διαπλεκόμενων καναλιών ου μην και οι στήλες των διαπλεκόμενων εφημερίδων με ρεπορτάζ για τυφλούς-μαϊμούκαι κουτσούς πρίμες μπαλαρίνες στα Μπολσόι. Προπαγάνδα εμετική και χιλιοπαιγμένη. Κι επιπλέον ξεφτιλισμένη! Τόσον που τη μια μέρα οι τυφλοί-μαϊμού εις μίαν συγκεκριμένη νήσον αποτελούν το 60% των εκεί τυφλών, την επομένη το -μας συγχωρείτε, λάθος- 30% και στο τέλος συμποσούνται απλώς σ’ έναν-δυο λεχρίτες - πελατάκια του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ.
Τα ίδια έκαμαν -καμία πρωτοτυπία- και με τους «επίορκους» στο Δημόσιο. Τους έβγαζαν πέντε-δέκα χιλιάδες που εν τέλει ήταν 96 (αν δεν είναι 16), με αποτέλεσμα τώρα να απολύουν τους δημοσίους υπαλλήλους κατά δεκάδες χιλιάδες. Τα ίδια, όταν ήθελαν ναπετσοκόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα - σεντονιάδες στις εφημερίδες και ιερεμιάδες στις οθόνες για «υψηλόμισθους» και «ρετιρέ» (που έπαιρναν εν τέλει 1.200 ή 1.600 ευρώ), για να παίρνουν τώρα (όσοι ακόμα δουλεύουν) 800 και 600 και 400 ευρώ - και να ’ναι «ευχαριστημένοι» (διότι «άλλοι δεν παίρνουν τίποτα», όπως μας λένε ξετσίπωτα οι δήμιοί μας).
Προφανώς η προπαγάνδα δεν χρειάζεται ευρήματα και πρωτοτυπίες. Της αρκεί η επανάληψη. Με την ίδια επιχειρηματολογία έγιναν τρεις πόλεμοι και έξι στρατιωτικές επεμβάσεις - θα ψάχνουμε τώρα εμείς για φρεσκαδούρες προκειμένου να κλείσουμε την ΕΡΤ ή να βάλουμε νέους φόρους; Η διαφθορά, κύριοι! Φταίει ο ταξιτζής που πειράζει το κοντέρ και όχι ο κ. Βενιζέλος που (δεν) πείραξε τη Λίστα Λαγκάρντ. Στην πείνα ο ταξιτζής, στην οργάνωση της ακόμα βαθύτερης πείνας του ταξιτζή ο κ. Βενιζέλος.
Αυτοί που εκμαύλισαν μέρος του λαού, αυτοί που δημιούργησαν τη γενική παθολογία γύρω μας, τη χρησιμοποιούν τώρα για να ξεφτιλίζουν τον λαό προκειμένου να προχωρήσουν στο στήσιμο μιας ακόμα βαθύτερης παθολογίας. Από μνημόνιο σε μνημόνιο.
Κατηγορούν τον λαό ότι ο ίδιος φταίει για τη διαφθορά του με την τεμπελιά του, ότι αυτός δημιούργησε τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν. Ας το δεχθούμε. Ποια απ’ αυτά τα προβλήματα έχουν λύσει οι κατήγοροί του άμα τε και κυβερνήτες του;
Ας δεχθούμε ότι ο λαός είναι που έκανε το σύστημα Taxis μπουρδέλο, ότι ο λαός έφαγε τις μίζες απ’ τα υποβρύχια που γέρνουν, ότι ο λαός υπαγόρευε στον κ. Σημίτη τη δημιουργική του λογιστική, ότι ο λαόςέγραψε τα 18 σημεία διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά, οι σωτήρες του λαού γιατί δεν τα διορθώνουν όλα αυτά; Αν η αιτία του κακού είναι οι ταβερνιάρηδες ή οι υδραυλικοί, γιατί οι ιππότες του καλού δεν βάζουν μια τάξη, αλλά αντιθέτως παραδίδουν τα ανθρωπάκια κατά εκατομμύρια στη νέα τάξη των σύγχρονων στρατοπέδων εργασίας (και ανεργίας), στην κόλαση των ειδικών οικονομικών ζωνών;
Διότι θεωρούν τον λαό χάπατο. Διότι αισθάνονται ασφαλείς, όντες βέβαιοι ότι ο λαός καταναλώνει όσατου λένε και δεν καλοκαταλαβαίνει όσα του κάνουν. Ολος ο λαός; Οχι, αλλά το κρίσιμο και ικανόεκείνο μέγεθος που τους χρειάζεται για να συνεχίζουν το έργο τους.
Ποιο έργο; Νομίζετε ότι ο κ. Στουρνάρας, φέρ’ ειπείν, κόπτεται για να βουλώσει τις νέες μαύρες τρύπεςπου του σκάνε η μία μετά την άλλη; Οχι! τις χρειάζεται. Τις χρειάζεται για να στηθεί το επόμενοΜνημόνιο. Αυτό που θα ολοκληρώσει το έργο τους, μεταλλάσσοντας οριστικώς την Ελλάδα σεχρυσοφόρο (για τα αφεντικά) κρανίου τόπο (για τον λαό της).
Δεν είναι ανίκανοι (που δεν μπορούν να μαζέψουν, ας πούμε, τα έσοδα), είναι ικανότατοι στη δουλειά που τους έχει ανατεθεί: να κατασκευάσουν μια χώρα φθηνής εργασίας και έναν λαό μειωμένωνπροσδοκιών.
Είναι, για παράδειγμα, ανίκανος ο κ. Στουρνάρας, όταν θεωρεί «τη δημιουργία ελληνικού πρωτογενούς πλεονάσματος» ως προϋπόθεση για «να ανοίξει η Γερμανία συζήτηση για το Κατοχικό Δάνειο»; Οχι μόνον δεν είναι ανίκανος, αλλά είναι ένα ικανότατο ανδρείκελο των άλλων.
Τα καταλαβαίνει αυτά ο λαός;
Οταν τα καταλαβαίνει πάσχει από λαϊκισμό. Μάλιστα από δεξιό και αριστερό λαϊκισμό, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Πρετεντέρης για να ’ναι καλού κακού και πιο κοντά στη θεωρία των δύο άκρων. Διότι η Ελλάδα σήμερα δυο βάσανα έχει, τον λαϊκισμό και τα δυο άκρα. Οτι η ακροδεξιά πάει χέρι - χέρι ήΚεδίκογλου - Κεδίκογλου με τη δεξιά και ότι ακόμα πιο δεξιά είναι το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί λεπτομέρεια για τη θεωρία των δύο άκρων και την προπαγάνδισή της. Από ποιους; από εκείνους που αν ήταν αναγκασμένοι να ζήσουν με 500 ευρώ (ή και 800 ή και 1.000) τον μήνα, θα έπνιγαν τον πόνο τους στοουίσκι (ξοδεύοντας τα τελευταία τους πέντε κατοστάρικα σε μισή κάσα Glenlivet).
Διότι αυτοί είναι οι πραγματικοί λαϊκιστές, αυτοί που θεωρούν τον λαό χάπατο. Οι ίδιοι που τον κατηγορούν ότι κατασκευάζει εχθρούς (ενώ αυτοί είναι φίλοι του), που τον ψιλοδουλεύουν επειδήκάθεται και τους ακούει, που τον απειλούν διαρκώς με το χειρότερο και που, τέλος, τον κατηγορούν ότιαυτός φταίει για τη διαφθορά μέσα στην οποίαν τον βύθισαν τ’ αφεντικά τους.
Κατά βάθος όμως το φοβούνται το κακό (μην τους βρει απ’ όσους πολλά κακά έχουν πάθει εξαιτίας τους). Διότι αυτή είναι η διαφορά του αφέντη απ’ τον λακέ. Ο αφέντης κάνει τη δουλειά του, τρώει τ’ άλλα αφεντικά κι όλοι μαζί τρώνε τον λαό χωρίς να χρειάζεται να του απευθύνονται. Ο λακές όμως (αυτή είναι η δουλειά του) πρέπει να απευθύνεται στον λαό - να τον παραπλανά, να τον απειλεί και να τον χλευάζει. Μάλιστα με θράσος χιλίων πιθήκων, διότι πρέπει να ’σαι πίθηκας για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Ετσι λοιπόν, αν δεν είναι λαϊκιστής ο λαός, ποιος θα είναι; η Μαρία Αντουανέτα; Αν δεν φταίει για την κατάντια μας ο Μήτσος με το καταναλωτικό που πήρε και τώρα θαλασσοπνίγεται για να το ξεπληρώσει,ποιος φταίει; Ο ΔΟΛ των πέντε θαλασσών (σε δάνεια) και των τριών ηπείρων (σε χρέη);
Ας το πάρουμε συνεπώς απόφαση: οι τέσσερις μαϊμούδες τυφλοί που ήταν τρεις, ο εξής ένας, έβλαψαν τόσο πολύ την Ελλάδα, που κοντεύει να καταρρεύσει ο καπιταλισμός. Α, ρε λαϊκιστή λαέ, που δενεκτιμάς όσα σου κάνουν τα αφεντικά σου, ενώ ετοιμάζονται να σου κάνουν χειρότερα...
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Γιουχαΐσματα χρυσαυγιτών στο άκουσμα της λέξης «δημοκρατία» (βίντεο)



Θέλουν οι φιλοχουντικοί να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει. Με αφορμή τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος βρήκε την ευκαιρία να βγάλει όλη τη χολή του για τη μεταπολίτευση. «Είναι 24 Ιουλίου και γιορτάζουν λέει τον ερχομό της δημοκρατίας. Γιορτάζουν τον ερχομό της κλεφτοκρατίας, των σκανδάλων, της προδοσίας, τον ερχομό ενός καθεστώτος που κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια, που υπέγραψε το μνημόνιο», υποστήριξε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κατά την ομιλία του με αφορμή το συσσίτιο της εθνικιστικής οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Σταθμό Λαρίσης. Όταν, μάλιστα, ο κ. Μιχαλολιάκος ανάφερε τη λέξη «δημοκρατία» οι υποστηρικτές του ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες.
Δείτε το βίντεο

«Κασιδιάρη δεν είσαι ο Λεωνίδας. Είσαι ο Αρτέμης Μάτσας»



του Κώστα Βαξεβάνη
Με βάση ένα αυθαίρετο άλμα λογικής, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αυτοί οι εκπρόσωποι του “πατριωτισμού” των πολεμικών τεχνών και της τεστοστερόνης, είναι απευθείας απόγονοι του Λεωνίδα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, των ηρώων του 1821, των σύγχρονων εθνικοφρόνων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο πατήρ Πλεύρης και άλλοι συνεργάτες της Χούντας, αλλά τους λείπει μια περίοδος. Η περίοδος της ελληνικής κατοχής. Ποιοί είναι οι πρόγονοί τους την εποχή εκείνη; Ποιοι εκφράζουν τον πατριωτισμό και τα ήθη τους; Ποιοι την βαριά και ασήκωτη ιδεολογία τους;
Σε αυτό το άλμα λογικής, οι ηρωικοί “πρόγονοι” του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου, αυτοί που είναι πολύ μακρινοί για να ταυτοποιηθούν ιδεολογικά μαζί τους και πεθαμένοι για να διαψεύσουν, εμφανίζονται να μεταφέρουν όλο το βαρύ φορτίο της δόξας, το οποίο προφανώς καταθέτουν στα πόδια του Μιχαλολιάκου, του μόνου ικανού να το σηκώσει.
Επειδή όμως οι ιστορικές αναγωγές στο μακρινό παρελθόν δεν παρέχουν ασφαλή στοιχεία πατριωτικής ταυτοποίησης για τους Φύρερ της διπλανής πόρτας (για να μην σημειώσουμε πως ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, διαθέτει το σκούρο με το οποίο κατηγορεί τους άλλους ως ακάθαρτους έλληνες), ας σταθούμε στις πρόσφατες περιόδους, που οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Με βάση αυτή την ανάλυση λοιπόν, οι Χρυσαυγίτες δεν μοιάζουν ούτε με τον Λεωνίδα, ούτε με τον Κολοκοτρώνη, αλλά με τον Αρτέμη Μάτσα των ελληνικών ταινιών. Με αυτό τον δοσίλογο που είχε ασπαστεί τον εθνικοσοσιαλισμό, φόραγε κουκούλα και πρόδιδε έλληνες πατριώτες. Είναι προφανές πως όταν μάλιστα το έκανε, όταν οδηγούσε ανθρώπους σε αποσπάσματα ή σε φούρνους, ταυτόχρονα θαύμαζε και το αρχαίο κάλλος που άλλωστε και ο Χίτλερ αποτιμούσε και θεωρούσε την πράξη του πατριωτισμό και όχι προδοσία.
Αυτό το “είναι φίλοι μας οι Γερμανοί” που έχει στοιχειώσει τις ελληνικές ταινίες, αφού πρώτα τύποι σαν τον Αρτέμη Μάτση στοίχειωσαν την ίδια τη χώρα, είναι η μοναδική δίκαιη πατριωτική ταυτοποίηση που μπορεί να γίνει με τη Χρυσή Αυγή. Όλα τα άλλα είναι πολύ μακρινά και μπορεί να τα επικαλείται ο κάθε έλληνας ως καταγωγή και πρότυπο. Σε αυτό όμως που ο καθένας διαφοροποιείται και ελέγχεται, το πρόσφατο, ο Κασιδιάρης και η παρέα του είναι οι λάτρεις του Εθνικοσοσιαλισμού, των εγκληματικών θεωριών και βέβαια εξ” αυτών και οι προδότες ενός λαού που μάτωσε για να αντιμετωπίσει το έγκλημα.
Μπορεί όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης βλέπει στο DVD την γνωστή ταινία “300” να θεωρεί πως είναι αυτός που αναφωνεί το “this is Sparta” και το ίδιο να θεωρούν και οι εθνικόπληκτοι φίλοι του. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι τίποτα άλλο από τον Αρτέμη της Finos Films.
Όσες φορές τους ακούς να μιλάνε, είναι οι ηρωικοί απόγονοι των πιο ηρωικών στιγμών. Αλλά την μοναδική περίοδο που μπορείς να τους ζυγίσεις και να τους ταυτίσεις ιστορικά, είναι κουκουλοφόροι, ταγματασφαλίτες και μαυραγορίτες.

Αποκάλυψη: Ο Αρβανιτόπουλος κατάργησε ανύπαρκτα σχολεία



Το υπουργείο Παιδείας είναι πολύ «μπροστά», αφού ανακοίνωσε την κατάργηση ακόμα και σχολείων που δεν υπήρξαν ποτέ. Το www.koutipandoras.gr διαπίστωσε, σε μια πρώτη ανάγνωση της λίστας, ότι στο νομό Ημαθίας ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε το λουκέτο του 17ου Δημοτικού Βέροιας (12 οργανικές θέσεις) και του 8ου Δημοτικού Αλεξάνδρειας (έξι οργανικές θέσεις), τα οποία όμως δεν υφίστανται παρά μόνο στα χαρτιά. Δεν αποκλείεται, επομένως, το υπουργείο να έχει καταργήσει ή να έχει συγχωνεύσει και σε άλλους νομούς της χώρας ανύπαρκτα σχολεία.
Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, σε επικοινωνία της με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), υπήρξε πράγματι προγραμματισμός για την κατασκευή και λειτουργία των επίμαχων σχολικών μονάδων, μόνο που δεν έφτασε ποτέ μέχρι το βαθμό υλοποίησής τους. Όποιος, επισκεφτεί, άλλωστε, τη Βέροια και την Αλεξάνδρεια δεν πρόκειται να βρει κανένα κτίριο που να φιλοξενεί τα δύο προαναφερθέντα σχολεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην ιστοσελίδα μας πως η σπουδή να συσταθούν τουλάχιστον στα χαρτιά οι παραπάνω σχολικές μονάδες οφείλεται στην προσπάθεια να αντληθούν Κοινοτικά κονδύλια για την ανέγερσή τους.http://www.koutipandoras.gr/40336/%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%8D%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84.html

Ευρωβουλευτές από 18 χώρες κατά ιδιωτικοποίησης νερού Θεσσαλονίκης



Επιστολή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης υπογράφουν 50 ευρωβουλευτές από 18 χώρες της Ε.Ε. κι από τις πολιτικές ομάδες των Συντηρητικών, Λαϊκών, Φιλελευθέρων, Πρασίνων, Σοσιαλιστών και της Αριστεράς. Οι ευρωβουλευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη να στηρίξουν με την υπογραφή τους την επιστολή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας (EFPSU). Την επιστολή, με την οποία ζητείται
από τους υποψήφιους αγοραστές να αποσυρθούν από το διαγωνισμό, υπογράφουν και 130 φορείς από όλη την Ευρώπη.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής
«Προς τις εταιρίες που συμμετέχουν στη διαδικασία εξαγοράς της ΕΥΑΘ: Δε σας θέλουμε στη Θεσσαλονίκη. Παρακαλούμε να αποσύρετε την προσφορά σας.
Ο Tύπος αναφέρει ότι η εταιρία σας συμμετέχει στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης. Σας ζητάμε να αποσύρετε την προσφορά σας.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ βρίσκει αντίθετους τους πολίτες της πόλης, τους εργαζόμενους, καθώς και τους δήμους της Θεσσαλονίκης. Ο μόνος λόγος που η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης είναι ακόμη σε εξέλιξη είναι γιατί αυτή επιβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται υπό την πίεση της Τρόικας για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Δεν υπάρχει τίποτα ευγενές στην κερδοσκοπία από την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ούτε για εσάς ούτε για την εταιρία σας. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζονται από πολλές άλλες ομάδες ανησυχούν ότι η εταιρία σας από αυτή την επένδυση θα επιδιώξει κέρδη εις βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης και των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.
Όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε μεγάλο διάστημα παρατεταμένης αντίδρασης τόσο στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι αγώνες αυτοί είναι καλά οργανωμένοι και τεκμηριωμένοι. Οι εταιρίες που συμμετέχουν σε τέτοιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες καταλήγουν με τη φήμη τους αμαυρωμένη, την αξιοπιστία τους κατακερματισμένη, τους επιχειρηματικούς κινδύνους αυξημένους και τα κέρδη περιορισμένα. Πιστεύουμε ότι η προσφορά σας βασίζεται σε μια αδύναμη επιχειρηματική υπόθεση. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι επιχειρήσεις σήμερα δεν βασίζουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο στον οπορτουνισμό, ούτε λαμβάνουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που είναι σαφώς ανεπιθύμητες.
Υπάρχει εναλλακτική λύση για την ΕΥΑΘ, που υποστηρίζεται από τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τους δήμους και εμάς. Αυτή είναι να παραμείνει το νερό στην ιδιοκτησία του δημοσίου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Απορρέει από το γεγονός ότι το νερό είναι ένα κοινό αγαθό και η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, όπως αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ (2010) και την επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών ‘Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα’.
Ζητούμε λοιπόν να αποσύρετε την προσφορά σας και να αφήσετε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να καθορίσουν το μέλλον της ΕΥΑΘ».http://www.koutipandoras.gr/40339/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-18-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA.html

Α. Γεωργιάδης: Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη



(Photo Eurokinissi)

(Photo Eurokinissi)

Στο δημοκρατικό τόξο επιχειρεί να "μεταπηδήσει" ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας και στην προσπάθειά του να "απεμπολήσει" το παρελθόν του, δηλώνει πως "το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι πολύ επικίνδυνο".
Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «τρομερό κίνδυνο αποσταθεροποίησης και διχασμού» λόγω της Χρυσής Αυγής, η οποία, όπως είπε, βλάπτει παράλληλα την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Εκτίμησε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή βγήκε ενισχυμένη από το χθεσινό συσσίτιο, ενώ επισήμανε πως «όσο λύνουμε τα προβλήματα της χώρας» τόσο θα υποχωρεί αυτό το φαινόμενο.http://www.avgi.gr/article/684703/a-georgiadis-i-xrusi-augi-einai-epikinduni

ΣΥΡΙΖΑ: Το καψόνι των απολύσεων για τη δόση είναι πόλεμος στη δημοκρατία



Η κυβέρνηση τρέχει ασθμαίνοντας για να υλοποιήσει και την τελευταία υποσημείωση των απαιτήσεων της τρόικας. Οι συνεχιζόμενοι εκβιασμοί και τα καψόνια για την καταβολή των δόσεων πάνε γάντι με το success story της κυβέρνησης της κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης.
Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι όμως ένα απλό καψόνι απέναντι στην κοινωνία. Είναι η συνέχιση του πολέμου που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στα δικαιώματα και τη δημοκρατία, αλλά και σε κάθε προοπτική της χώρας για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη. Κάθε νέα δόση και κάθε νέος εκβιασμός συνεπάγονται ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για τον ελληνικό λαό, μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία και φτώχεια.
Στον αντίποδα της μνημονιακής πολιτικής της ισοπέδωσης, η ακύρωση της πολιτικής λιτότητας και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την επανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξης αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.http://www.avgi.gr/article/685697/suriza-to-kapsoni-ton-apoluseon-gia-ti-dosi-einai-polemos-sti-dimokratia

Αλ. Μητρόπουλος: Η χώρα μπήκε πλέον στο πυκνό σκοτάδι του μνημονιακού τούνελ


Photo Copyright - ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, Βουλευτή και Υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ για την κινητικότητα των Δ.Υ.
«Ακόμη και ο πλέον δύσπιστος και φιλομνημονιακός συμπολίτης αντιλαμβάνεται ότι οι αυθαίρετοι και αιφνιδιαστικοί ακρωτηριασμοί στη Δημόσια Διοίκηση, το Κοινωνικό Κράτος και τα Καθιδρύματα Έρευνας και Αλληλεγγύης δεν γίνονται για να έχουμε καλύτερο κράτος, όπως ακόμη ψελλίζει η παραπλανητική μνημονιακή προπαγάνδα, αλλά για να μεταβληθεί η Ελλάδα σε δευτερεύον- υπηρετικό κράτος, «κράτος-παρίας», που θα γίνει έρμαιο των ορισμών των δανειστών, χωρίς καμιά αυτονομία και αναπτυξιακή προοπτική.
Το άκρον άωτον του αδυσώπητου αυτού ακρωτηριασμού του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας μας είναι η ανατριχιαστική αξίωση των δανειστών (οι οποίοι δυστυχώς περνούν ακόμη στη ντόπια δημοσιολογία με το προσωνύμιο «εταίροι») να σφαγιαστούν ακόμη και οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι κυρίως του Υπουργείου Παιδείας που έχουν διδακτορικούς τίτλους και μεταπτυχιακά διπλώματα!! Προξενεί άφατη θλίψη η προθυμία της μνημονιακής κυβέρνησης να θυσιάσει τον ανθό της νιότης της πατρίδας μας στα συμφέροντα των δανειστών, προκειμένου δηλαδή να λειτουργήσει το ολέθριο και αδιέξοδο σχήμα: Να πάρουμε τη δόση για να ξεπληρώσουμε τους δανειστές, στο άρτιο (100% συν τους τόκους) της τιμής των ομολόγων του δημοσίου χρέους, που αυτοί (κυρίως η ΕΚΤ) τα αγόρασαν στη δευτερογενή αγορά σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές!!!
Ακόμη και αν ο ουρανός έβρεχε συνάλλαγμα από όλα τα μέρη του σύμπαντος, ποτέ δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί ανάπτυξη με τέτοιο εγκλωβισμό στο τούνελ του χρέους και κυρίως με την καταστροφή του ερευνητικού, επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, η οποία συντελείται με ταχύτητα και γενικότητα γενοκτονίας!! Αυτή η καταστροφή του σημαντικότερου υπαρκτικού και αναπτυξιακού μας πόρου πρέπει αμέσως να σταματήσει και να συνεγείρει τη συνείδηση κάθε Έλληνα πολίτη».http://www.avgi.gr/article/685725/al-mitropoulos-i-xora-mpike-pleon-sto-pukno-skotadi-tou-mnimoniakou-tounel

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η εκχώρηση του δικτύου ενέργειας σε ιδιώτες



«Η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης, διαψεύδοντας για μία ακόμη φορά τις ίδιες τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, δρομολογεί τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) από τη μητρική ΔΕΗ και την πώληση σε ιδιώτη επενδυτή του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του για τη ΔΕΗ και τις κυβερνητικές επιλογές, το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κίνηση αυτή αποτελεί κορυφαία πράξη ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «η συνειδητή προσπάθεια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την υποβάθμιση και απαξίωση της ΔΕΗ με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίησή της δεν είναι καινούρια. Θυμίζουμε τον επί χρόνια αποκλεισμό της από την κατασκευή νέων μονάδων, τις μονομερείς ρυθμίσεις εις βάρος της για να δημιουργηθεί "αγορά" ηλεκτρικής ενέργειας, τη μετατροπή της σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό με την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της, την εκχώρηση πολλών δραστηριοτήτων της σε αμφίβολης ποιότητας και υπέρογκου κόστους ιδιώτες εργολάβους, αλλά και την ασφυξία στην οποία την οδηγούν απαγορεύοντας τις προσλήψεις για την ανανέωση του προσωπικού που αποχωρεί».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διεθνής εμπειρία από την εφαρμογή σκληρών νεοφιλελεύθερων επιλογών εκποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων ενέργειας και απορύθμισης του κλάδου αλλά και η ελληνική ως σήμερα εμπειρία στον ηλεκτρενεργειακό κλάδο δεν θα πρέπει να αφήνει καμία αμφιβολία σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στα δημόσια οικονομικά, στις τσέπες των καταναλωτών αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας». «Η διάλυση και καταστροφή της ΔΕΗ θα επιδεινώσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών», επισημαίνει το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, και τονίζει πως «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες βασικές εθνικές υποδομές όπως είναι τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας».
«Αυτό που είναι αναγκαίο για τη ΔΕΗ, αντί για τη διάλυση και το ξεπούλημά της, είναι η χάραξη ενός στρατηγικού πλάνου εκσυγχρονισμού και ανάπτυξής της. Απευθύνουμε λοιπόν προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση: δεν πρόκειται να αποδεχθούμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεσμευόμαστε ότι η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα αναγνωρίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟhttp://www.avgi.gr/article/686321/suriza-paranomi-i-ekxorisi-tou-diktuou-energeias-se-idiotes