ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Βρε τι μας θυμίζει το σήμα της ΕΔΤ; Μα το "Ρετιρέ" του Mega, βεβαίως!


  Είναι τραγικοί.....Είναι γνωστό ότι το σήμα εκπέμπει από τα παλιά στούντιο του Mega, και οι άχρηστοι βρήκαν έτοιμο το νέο γραφιστικό, απλά έδωσαν μία απόσταση μεταξύ των πολύχρωμων λωρίδων.




anemosantistasis.blogspot.gr

Οι δημόσιοι υπάλληλοι άχρηστοι, διεφθαρμένοι;; Ποιοι το λένε;; Οι άχρηστοι και διεφθαρμένοι στο Μαξίμου


"Οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι διεφθαρμένοι- δεν έχουν τα προσόντα- είναι τεμπέληδες". Αυτές οι κατηγορίες, έχουν εκτοξευθεί από τους κυβερνητικούς εταίρους, και τα παπαγαλάκια τους. Η κάθε κατηγορία αξιολογείται πρώτα και κύρια, από το ποιόν των κατηγόρων.

Να ξεκαθαρίσουμε, ότι ανάλογες κατηγορίες πολιτών, για διάφορες περιπτώσεις υπαλλήλων, που τεμπέλιασαν, τα "πήραν", κτλ, είναι σεβαστές. Το Δημόσιο, δυστυχώς υπέθαλπε και "κακό" κόσμο. Αλλά θα πρέπει σήμερα, που απολύουν μαζικά κόσμο, κατά 95% τίμιο, να παραμερίσουμε τα δικαιολογημένα παράπονα μας, και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους, που αύριο ανατρέπεται ο προγραμματισμός δεκαετιών που έχουν κάνει για την ζωή τους, και η ανέχεια και η εξαθλίωση γίνεται για αυτούς το "νέο" μέλλον τους! Να έχουμε υπόψη μας πάντα, ότι 15.000 λιγότεροι μισθοί στην ¨αγορά", πόσο θα επηρεάσει και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το κυβερνητικό δίδυμο εξαπολύει τόνους λάσπης για διεφθαρμένους δημόσιους υπαλλήλους. Βεβαίως έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, ότι οι επίορκοι σε όλο το Δημόσιο, είναι γύρω στους 1000. Το πιο σημαντικό, σε περίπτωση διαφθοράς, μίζας είναι ο ρόλος του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου του μιζαδόρου υπαλλήλου. Και το λέμε ευθέως, πόσες περιπτώσεις τέτοιων κρουσμάτων διαφθορας, δεν βγήκε η "βρώμα", ότι ο υπάλληλος έκανε την "δουλειά" για τον πολιτικό του προϊστάμενο; Πολλές φίλοι μου, και στις υπόλοιπες τουλάχιστον, περιέργως ο πολιτικός προϊστάμενος, είχε γνώση......Πόσοι πολιτικοί προϊστάμενοι, των δύο κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, πήγαν φυλακή; τιμωρήθηκαν;; Δεν θυμάμαι καμία περίπτωση!

"Οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι τεμπέληδες". "Πολλοί δεν είναι συνεπείς στο ωράριο τους, στα αντικείμενα εργασίας του", λένε. Ο δημοσιοϋπαλληλικος κώδικας, και προ μνημονίων είναι σαφής. Αυτός ο λουφαδόρος υπάλληλος μπορεί και πάντα μπορούσε να απολυθεί. Τι στο διάολο, έκαναν πάλι επί 40 χρόνια, οι πολιτικοί προϊστάμενοι υπηρεσιών, υπουργείων;; Η απάντηση είναι, ότι δεν τους πείραζαν, γιατί αυτοί οι "λουφαδόροι", τύγχανε να είναι "φίλοι" του κόμματος, παράγοντες και είχαν στις υπηρεσίες τους ένα άτυπο ρόλο...Του Ρουφιάνου, του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου.
Και μία που μιλάμε για τεμπελιά και λούφα, να θυμηθούμε την εργατικότητα των υπουργών και στελεχών των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Ανεπάγγελτοι άνθρωποι, με σχεδόν μηδενική εργασιακή προυπηρεσία. Ούτε ένα ένσημο, που λέει ο λαός! Θυμάμαι τα tweet του Άδωνη Γεωργιάδη, που μας εξηγούσε πόσο πολύ κουραζόταν κάθε μέρα, μετά από 4-5 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρουσίες τους. Έχει και αυτό την κούραση του.....


Η τελευταία κατηγόρια, που  αποδίδουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και τα "παπαγαλάκια" τους, είναι ότι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι, δεν έχουν προσόντα.Δεν έχουν πτυχία πολλοί λένε. Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, όντως δεν έχουν πτυχία, αλλά μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας, έχουν την πολύτιμη εμπειρία. Το Πτυχίο από μόνο του δεν σε κάνει ικανό, η ικανότητα ιδιαίτερα επαφής με το κοινό, θέλει ποιότητα στον εργαζόμενο. Αλλά συγνώμη βρε μάγκες της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αυτούς τους "χωρίς προσόντα", ποιος του προσέλαβε; Μα εσείς, βέβαια, επί 40 χρόνια, που έχετε αλώσει τον Δημόσιο τομέα. Τι τους είπατε;; Θα έχετε για τα επόμενα 35 χρόνια σταθερή δουλειά. Και έκαναν προγραμματισμό, και σήμερα τους τσακίζετε!
Χθες επίσης, βγήκε καταγγελία ότι ο Μιχελάκης, έχει πλαστό πτυχίο, και κυρίως βλέπουμε Υπουργούς που είναι βιβλιοπώλες να γίνονται Υπουργοί Υγείας. Βλέπουμε απόφοιτους κοινωνικών επιστημών, να γίνονται υπουργοί ΠΡΟ-ΠΟ. Ακατάλληλοι άνθρωποι, σε κυβερνητικές θέσεις.

Λοιπόν, απολύστε πρώτα τους εαυτούς σας. Είστε ότι πιο κακό, ότι πιο λιγότερης ποιότητας στον Δημόσιο τομέα αυτής της χώρας. Γιατί, και εσείς δημόσιοι υπάλληλοι είσαστε. Αν θέλετε, μπορούμε να σας μετακινήσουμε στους τομείς καθαριότητας των Δήμων όλης της χώρας....Να κάνετε τις χαβούζες βέβαια, γιατί και οι υπάλληλοι καθαριότητας έχουν τα στοιχειώδη προσόντα!

Άνεμος Αντίστασης

Διαβεβαιώσεις για μη - κινητικότητα στους δήμους πήραν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ






Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ότι στην κινητικότητα θα συμμετέχουν μόνο οι δημοτικοί αστυνομικοί και όχι άλλοι υπάλληλοι.


Δεν θα συμμετάσχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με περισσότερους υπαλλήλους πέραν των δημοτικών αστυνόμων στη διαδικασία του Σεπτεμβρίου, διαβεβαίωσε κατά την κοινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την ΚΕΔΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με πηγές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το υπουργείο Οικονομικών διάκειται θετικά στο ενδεχόμενο όσοι δημοτικοί αστυνόμοι διαθέτουν μεταπτυχιακό να μεταταχθούν στους δήμους και να επιστρέψει σε αυτούς (δήμους) ένα 10% - 15% των δημοτικών αστυνόμων προκειμένου να καλύψει ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επίσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Κεντρική Ένωση Δήμων, να παρείχε στην ΚΕΔΕ τη διαβεβαίωση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εξαιρεθεί και από την κινητικότητα του Δεκεμβρίου, υπό την αυστηρή προϋπόθεση όμως ότι οι δήμοι θα έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση των δομών τους, θα έχουν έτοιμα τα νέα οργανογράμματα και τις ενδο-δημοτικές μετακινήσεις.
Ιδιαίτερη ένταση δημιουργήθηκε κατά τη συνάντηση μεταξύ του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, όσον αφορά τις ενισχυμένες αρμοδιότητες του Παρατηρητηρίου στους δήμους. Κι αυτό διότι σύμφωνα με το πολύ-νομοσχέδιο, το Παρατηρητήριο δεν θα ελέγχει πλέον μόνο τους προϋπολογισμός, αλλά και το προσχέδιο κατάρτισης των προϋπολογισμών των 325 δήμων.
Η ΚΕΔΕ παρέμεινε ανυποχώρητη στη θέση της για απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης και υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για κατάργηση επί της ουσίας του αυτοδιοίκητου των δήμων και για ξεκάθαρη παραβίαση της συνταγματικής, διοικητικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Πρόκειται για την αποθέωση της γραφειοκρατίας και για κατάργηση οποιασδήποτε έννοιας αυτοδιοίκησης. Όλα όσα προβλέπονται είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν υλοποιούνται. Αυτοί που τα συνέταξαν έχουν άγνοια της λειτουργίας των δήμων» τόνισε μετά τη συνάντηση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί μέχρι αύριο. Ο κ. Ασκούνης, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι ο διάλογος θα συνεχισθεί και μέσα στη Βουλή προκειμένου να βρεθεί λύση και ότι έλαβε τη σχετική διαβεβαίωση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.




Μας χαλάν τα όνειρα και τις ζωές μας. Ας τους χαλάσουμε τον ύπνο!


Πηγή: Ανυπότακτος Μαθητής
Με ένα νέο μίνι Μνημόνιο, μέσα στο καλοκαίρι, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε συμφωνία με την Τρόικα, συνεχίζει την πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας που καθημερινά τσακίζει τις ζωές και το μέλλον μας. Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ξεπούλημα της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλεπάλληλους φόρους και χαράτσια.

Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η συγκυβέρνηση μέσα σε ένα απόγευμα ανακοίνωσε την κατάργηση 46 από τις 110 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ βγάζοντας σε διαθεσιμότητα – απολύοντας δηλαδή – 2.500 εκπαιδευτικούς και πετώντας έξω από την τεχνική εκπαίδευση 20.000 συμμαθητές μας, που έχουν ήδη διαλέξει (φετινή Α’ Λυκείου) ή και φοιτήσει (σημερινή Β’ και Γ’ Λυκείου) σε αυτές τις κατευθύνσεις. Με μια ανακοίνωση «εξπρές» καταργούνται ολόκληροι τομείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και μάλιστα οι πιο μαζικές ειδικότητες!


Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να διαλύσει το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση και να μετατρέψει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο, σε γρανάζι της αγοράς!

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που ο Κ. Αρβανιτόπουλος καταργεί τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ , πηγαίνει στα εγκαίνια των ιδιωτικών σχολών, μιλώντας για την αξία των ιδιωτικών σχολών, λέγοντας έμμεσα ότι τέρμα η δημόσια δωρεάν παιδεία, όσοι θέλετε πηγαίνετε στις ιδιωτικές σχολές και στα ΙΕΚ.




Με ποια λεφτά όμως κύριε Αρβανιτόπουλε; Με αυτά που δεν έχουμε; Γιατί ο γονείς μας ίσως είναι οι απολυμένοι Χαλυβουργοί ή οι εργαζόμενοι του Κατσέλη. Ίσως είναι οι πλεονάζοντες καθηγητές ή οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Γιατί τα αδέρφια μας, όχι ίσως, άλλα σίγουρα είναι είτε άνεργοι είτε δουλεύουν ανασφάλιστοι με 300 ευρώ γιατί μάλλον τα πτυχία και τα 9ωρα που εργάζονται δεν είναι αρκετά.

Παρόλ’ αυτά, η βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση δεν έχει απλώς σκοπό να εξασφαλίσει έσοδα για να πληρώσει τους ευρωληστές «εταίρους» της ΕΕ και την Τρόικα, αλλά έχει σκοπό και να διαμορφώσει την νέα βάρδια εργαζομένων. Θέλουν να μας κάνουν σκλάβους για τις σύγχρονες εργασιακές γαλέρες που καθιερώνουν μέρα με την μέρα. Με την θέσπιση του θεσμού της μαθητείας και την πλήρη εξάρτηση της με τις ανάγκες της αγοράς, προσφέρουν ανασφάλιστη και δωρεάν εργασία νέων ανθρώπων δώρο για τους εργοδότες. Φτιάχνουν σύγχρονα σχολεία – φυλακές, ερειπωμένα και απαξιωμένα χωρίς καθαρίστριες χωρίς υλικοτεχνικές υποδομές, χωρίς καθηγητές. Σχολεία που όχι μόνο δεν θα προσφέρουν ούτε τα λίγα ψήγματα παιδείας που προσέφεραν μέχρι τώρα, άλλα θα έχουν μοναδικό σκοπό να βγάζουν «εξειδικευμένους» νέους , αμόρφωτους ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμοι και πλήρως εκμεταλλεύσιμοι, πάντα για τα γούστα των εργοδοτών.

Εμείς στο δίλημμα «Εξαθλιωμένοι νέοι ή Μισθωτοί σκλάβοι» τους σηκώνουμε επιβλητικά το μεσαίο δάχτυλο!

Δεν θα γίνουμε η γενιά της κρίσης, της ανεργίας και της μετανάστευσης! Μαχητικός αγώνας για την ανατροπή τους τώρα!

Για την ανατροπή αυτού του ζοφερού παρόντος της κρίσης, της ανεργίας και της ανασφάλειας, του σχολείου και του εκπαιδευτικού συστήματος της αγοράς και όχι των αναγκών μας, απαιτείται μαζικός και μαχητικός αγώνας! Χρειάζεται να δώσουμε το παρόν στη μάχη της γενιάς μας από κοινού με τον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις! Μόνος δρόμος για να μην τους αφήσουμε να διαλύουν τις ζωές μας είναι η οργάνωση και η ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος μαζί με ένα συνολικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα αναμέτρησης απέναντι σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο σαφές, ότι απαιτείται γενικευμένος ξεσηκωμός από τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους άνεργους και όλους τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση ενός διαφορετικού μέλλοντος, όπου η εκπαίδευση θα απελευθερώνει αντί να εγκλωβίζει και, η εργασία θα χειραφετεί αντί να καταναγκάζει.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μην πεταχτεί κανένας συμμαθητής μας εκτός του δημόσιου σχολείου προς όφελος των ιδιωτικών κέντρων κατάρτισης!

Σχολεία με πλήρεις υλικοτεχνικές υποδομές και εργαστήρια.

Τμήματα που να μην υπερβαίνουν τα 20 παιδιά.

Να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία απόλυση των καθηγητών μας!

Για να μη γίνουμε η γενιά της ανεργίας και της εργασίας λάστιχο: Υπεράσπιση των Συλλογικών. Συμβάσεων Εργασίας και διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς ώστε να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Να μην κλείσει καμία δημόσια υπηρεσία, να μη διαλυθούν τα δημόσια αγαθά! Να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Να σπάσει ο φασιστικός τσαμπουκάς της κυβέρνησης που αποφασίζει και διατάζει εν μία νυκτί! Άμεση κατάργηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και ακύρωση της πολιτικής της επιστράτευσης σε εκπαίδευση, μετρό και ναυτεργάτες.

Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών εργατικών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό τσαμπουκά, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία.


ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

Να ενωθούμε, να επιτεθούμε. Τις αλυσίδες να μη δεχτούμε



Η δικομματική συμμορία ΠΑΣΟΚ/ΝΔ προχωρά σε ένα ακόμα μέτρο που εξαθλιώνει τις ζωές μας. Μέχρι το τέλος του 2013, θέλει να απολύσει 2.500 εργαζόμενους στους Δήμους της χώρας. Αυτό και πολλλά άλλα επιβάλλουν τα μνημόνια που οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, προκειμένου δήθεν να μειωθεί το χρέος. Αποτέλεσμα της πολιτικής κυβέρνησης/Ευρωπαϊκής Ενωσης/ΔΝΤ;; Η φτώχεια, η εξαθλίωση και η απελπισία, εξαπλώνονται διαρκώς.


Τώρα, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, άλλαξαν  τα ψέμματά τους: Μας λένε πως υπάρχουν ήδη 1.500.00 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, γιατί να μας απασχολησουν ακόμα κάποιες δεκάδες χιλιάδες από τον δημόσιο;  Να η λογική του "διάιρει και βασίλευε". Μη σε νοιάζει -λένε- κάτοικε αυτής της χώρας, παρά μόνο η πάρτη σου! "Εχθρός" ο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που απεργεί, "εχθρός" ο δημόσιος υπάλληλος γιατί... "όλοι είναι τεμπέληδες" (μεγάλη απάτη), "εχθρός" η νεολαία γιατί εξεγείρεται και κάνει... καταστροφές, "εχθρός" ο...συνταξιούχος, γιατί επιμένει να....ζει και να απολαμβάνει τη σύνταξή του!! Αυτή είναι η λογική κυβέρνησης και ΜΜΕ: Να μας στρέψουν τον ένα ενάντια στον άλλον!

Ως Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο, έχουμε από την πρώτη στιγμή ταχθεί με το μέρος της κοινωνικής πλειοψηφίας που καταστρέφεται από αυτή την πολιτική. Τασσόμαστε στο πλευρό όλων των εργαζόμενων, των ανέργων, των φτωχών, γιατί τέτιοι είμαστε και οι ίδιοι. Τασσόμαστε φυσικά και με το μέρος των δημοτικών υπαλλήλων του Βύρωνα στον αγώνα τους να μην απολυθούν. Κανένας αγώνας οποιουδήποτε εργαζόμενου δεν θα νικήσει, αν δεν αποκτήσει αλληλεγγύη, συμπαράσταση και -το κυριότερο- συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους. Η πολιτική των μνημονίων που μας επιβάλλουν, μόνο αν μας βρει ενωμένους απέναντί της, μπορεί να ηττηθεί! Αλλιώς η δική μας εξαθλίωση και φτώχεια θα χτυπήσει και άλλα ρεκόρ...

- Καμμία απόλυση δημοτικών υπαλλήλων
- Κατάργηση των νομικών προσώπων και πέρασμα όλων των λειτουργιών τους στους Δήμους
- Να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη και την μοιρολατρία μέσα από τη συλλοιγική δημιουργική δράση
- Συντονισμός της κοινωνικής πλειοψηφίας που καταστρέφεται από την πολιτική κυβέρνησης/Ευρωπαϊκής /Ενωσης/ΔΝΤ για να τους ανατρέψουμε

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ: Για τους εργαζόμενους στο Δήμο Σάμου



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συμπαρίσταται με όλες του τις δυνάμεις στην απόφαση των εργαζομένων του Δήμου Σάμου για κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια – πολυνομοσχέδια που καταργούν ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση στέλνοντας ανθρώπους στον κόλαφο της ανεργίας, με αντίκτυπο την οριστική διάλυση της οικογένειας.


Αναρωτήθηκαν άραγε οι εκ του μακρόθεν κυβερνώντες με τι θα ταΐσει τα παιδιά του ο νέος άνεργος πατέρας , με τι θα ντύσει το σπλάχνο της η νέα άνεργη μητέρα ή μένουν άυπνοι το βράδυ από τη στενοχώρια τους;

Ο Σύλλογος σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου που αφορούσε στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Σάμου «προφητικά» τελείωνε : Ποιος έχει σειρά; Και δυστυχώς πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις» επιβεβαιώθηκε. Αυτό εκτιμούμε ότι θα συμβεί σε όλους τους τομείς εργασίας, σήμερα ο Γιάννης αύριο ο Παντελής, η Ελένη και πάει λέγοντας. Ας μας γίνει μάθημα πλέον ότι κανείς δεν θα μείνει αλώβητος και ας διεκδικήσουμε ενωμένοι το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

                                               ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                              Ιωάννης Βούρος                 

Φασίστες σε ρόλο σχολικού φύλακα. (Οι Χρυσαυγουλίτες ως συστημικοί απεργοσπάστες τζογάρουν πάνω στις απολύσεις των Ελλήνων. Στην πράξη βγάζουν άχρηστους τους σχολικούς φύλακες. Ξύπνα)!


XrisiAvgiL1Αναδημοσιεύουμε από το defencenet.gr

Πολίτες στελέχη του Λαίκού Συνδέσμου- Xρυσή Αυγή θα αναλάβουν την φύλαξη των μαθητών και των σχολείων της χώρας ειδικά στις περιοχές που η εγκληματικότητα, εγχώρια και εισαγόμενη, έχει αντικαταστήσει την έννομη τάξη.



Όπως ανέφερε στο defencenet.gr υψηλά ιστέμενο στέλεχος του κόμματος “Απολύουν τους σχολικούς φύλακες που αποτελούν την μοναδική ασπίδα για να μην αλωθούν τα σχολεία από κακοκοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών κλπ.
Εμείς δεν μπoρούμε να επιτρέψουμε να μείνουν τα σχολεία αφύλακτα. Ειδικά στις περιοχές που η εγκληματικότητα “θερίζει” θα τοποθετήσουμε εθελοντές σε βάρδιες για να είναι ασφαλή τα παιδιά των Ελλήνων.

Την ημέρα για να περνάνε τα παιδιά από τα φανάρια και να σταματούν τα αυτοκίνητα στις διαβάσεις θα υπάρχουν γυναίκες εθελοντές και τις νύκτες όλοι σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία άνθρωποί μας θα περιπολούν γύρω από τα σχολεία.
Εμείς αντίθετα με την κυβέρνηση δεν θα αφήσουμε τα παιδιά των Ελλήνμων που είναι το μέλλον της χώρας έρμαιο των εγκληματιών ή των ατυχημάτων, ούτε την βάση του Έθνους που είαι τα σχολεία μας, αφύλακτα”.

Πληροφορούμενοι στην κυβέρνηση την πρόθεση του Λαϊκού Συνδέσμου να συνδράμει αποφασιστικά στην προστασία των σχολείων και των μαθητών ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος στη Βουλή κατά την δεύτερη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή, ζήτησε αμέσως να αναθεωρηθεί η απόφαση λέγοντας ότι «Θέλω να δηλώσω ειλικρινώς και ευθαρσώς ότι υπάρχει ανησυχία. Τα σχολεία πρέπει να επιφυλάσσονται διότι τα ακραία στοιχεία καραδοκούν», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι το θέμα που προκύπτει «πρέπει να λυθεί με έναν τρόπο που θα διαφυλάσσει τις σχολικές μονάδες».

Δεν διευκρίνησε τι εννοούσε όταν αναφερόταν σε “ακραία στοιχεία”: Για τα στελέχη του ΛαΪκού Συνδέσμου που θέλουν να προστατέψουν τους μαθητές και τα σχολεία ή για τα στελέχη της κυβέρνησης που προκειμένου να εκτελέσουν αυτά που ζητεί η τρόικα θέτουν σε κίνδυνο τους μαθητές απολύοντας του φύλακες των σχολείων;

Σημειώνεται ότι στα περισσότερα από αυτά τα σχολεία που βρίσκονται στην “κόκκινη ζώνη” της εγκληματικότητας π.χ. στα δυτικά προάστεια και το κέντρο της Αθήνας περί την Ομόνοια, πηγαίνουν σχολείο πολλά παιδιά μεταναστών που κατ’αυτό τον τρόπο θα τεθούν υπό την φύλαξη των εθελοντών του Λαϊκού Συνδέσμου, αφού οι “αντιρατσιστές” της κυβέρνησης και της τρόικα τα εγκαταλείπουν έρμαιο στους πάσης φύσεως κακοποιούς.

κινηση απελαστε το ρατσισμο


http://anarhogatoulis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4919.html#more

Γιατί είναι άπραγοι οι νέοι...;


Έχω κουραστεί να ακούω πως "οι νέοι είναι παιδιά"...
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω, πως είναι παιδιά; 20 χρονών είναι παιδί;
Είναι παιδί όταν στα 18 του βγάζει δίπλωμα αυτοκινήτου και μπορεί να κυκλοφορεί όπου θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει, ανάμεσα σε άπειρο αριθμό κινδύνων;
Είναι παιδί όταν στα 18 του στρατεύεται και θεωρείται ικανός να φέρει όπλο;
Είναι παιδί όταν ξενυχτάει πίνοντας και επιστρέφει στο σπίτι του όταν ξημερώσει;
Πριν 70 χρόνια εικοσάχρονοι (και ακόμη μικρότεροι) πολεμούσαν για την ελευθερία της πατρίδας και πήγαιναν χαμογελώντας να επιτελέσουν το καθήκον τους προς τους γραπτούς και άγραφους νόμους.
Κάποτε 20χρονα έπιαναν την πέτρα και την έστιβαν, δούλευαν και φρόντιζαν την οικογένεια.
20χρονα κορίτσια γινόντουσαν μάνες και στήριζαν ένα σπιτικό και ανέθρεφαν παιδιά...
20χρονα αγόρια έπαιρναν τις ευθύνες της ζωής και με αστείρευτες δυνάμεις πάλευαν καθημερινά για το καλύτερο...

Σήμερα αυτά τα 20χρονα βρίσκονται κάτω από την προστατευτική ομπρέλα των γονιών τους που συνεχίζουν να "χρηματοδοτούν" τα "παιδιά", προφασιζόμενοι πως δεν πρέπει να ανησυχήσουν, δεν πρέπει να μπούνε από τώρα στα βάσανα της ζωής, πως δεν πρέπει να ζήσουν τα παιδιά τους όσα έζησαν οι ίδιοι...

Έτσι, αφαιρούν τα παιδιά από τον κοινωνικό ιστό, τους δημιουργούν μία εικονική πραγματικότητα, μία ψευδαίσθηση ασφάλειας ενώ ταυτόχρονα τα εμποτίζουν με "διδάγματα" της διαφθοράς που σήμερα μας καταστρέφει (π.χ. μην ανησυχείς, θα ψάξουμε και θα βρούμε τρόπο να τακτοποιηθείς κ.α.).

Οι νέοι, λοιπόν, δεν είναι παιδιά.
Οι νέοι είναι θύματα δικά μας και των εξουσιαστών μας, αλλά είναι σίγουρο πως παιδιά δεν είναι.
Οι σημερινοί νέοι οφείλουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει και να σταθούν στις επάλξεις ενός αγώνα που θα επαναφέρει την χώρα εκεί που της αξίζει.
Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ανίκανοι να το κάνουμε αυτό, επειδή δεν "είδαμε", δεν καταλάβαμε έγκαιρα πως είμασταν τα γρανάζια μιάς μηχανής που θα μας κατέστρεφε όταν ολοκληρωνόταν. Αν οι νέοι δεν δούνε έγκαιρα που οδηγούνται, τότε αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία.
Αλλά, θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως οι νέοι δεν είναι παιδιά... και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους συμπεριφερόμαστε επιλεκτικά σαν παιδιά.

Έχω κουραστεί να ακούω πως "οι νέοι δεν φταίνε"...
Φυσικά δεν φταίνε για όσα συνέβησαν στην χώρα και την οδηγούν σε μία πρωτοφανή εξαθλίωση, ενώ έχουν αρχίσει να διαφαίνονται ως λογικά -τα μέχρι πρότινος κατατασσόμενα στην σφαίρα του παραλόγου- εκείνα τα σενάρια που μιλούν και για διαμελισμό της Ελλάδας.
Όμως, οι νέοι φταίνε επειδή σήμερα κάθονται άπραγοι και δεν κάνουν καμία απολύτως προσπάθεια για να αντιστρέψουν την καταστροφική πορεία στην οποία βρίσκεται η χώρα και φυσικά οι ίδιοι οι νέοι.
Ναι, πρέπει να αγωνιστούν για να διορθώσουν λάθη άλλων...
Ναι, πρέπει να σκεφθούν και να βρούνε τον σωστό δρόμο από τον οποίο ξέφυγαν οι προηγούμενες γενιές...
Ναι, πρέπει να ξεφύγουν και να απαλλαχθούν από τα κακώς κείμενα που έγιναν τρόπο ζωής που μας κατέστρεψε...

Αν δεν το κάνουν αυτοί (ως γνωστόν οι επαναστάσεις χρειάζονται ιδεολογικό υπόβαθρο αλλά υλοποιούνται από νέους ανθρώπους) τότε θα αφεθούμε στους προβατοποιημένους πολίτες, που έχουν αλλοιωθεί από το διεφθαρμένο σύστημα, που πιστεύουν -ακόμη και τώρα- πως ίσως διασώσουν κάτι ή ίσως διασωθούν οι ίδιοι...

Οι νέοι φταίνε, γιατί ενώ είναι τα μεγάλα θύματα της καταστροφής, επιλέγουν να γίνονται θεατές των όσων δραματικών γεγονότων εκτυλίσσονται γύρω τους...
Οι νέοι είναι το μέλλον ενός τόπου, μίας χώρας.
Αν οι νέοι επιλέγουν να σιωπούν, τότε το αύριο αυτού του τόπου θα θυμίζει (αν δεν θα είναι ήδη) ένα απέραντο νεκροταφείο... επειδή οι ίδιοι διάλεξαν να ζήσουν σε μία εικονική πραγματικότητα, αγνοώντας -ηθελημένα ή μη- πως την στιγμή που θα "επανέλθουν" δεν θα έχουν απολύτως τίποτε...

ΥΓ: Η αναφορά γίνεται για την πλειονότητα των νέων που απολαμβάνει την ηλιθιο-θεραπεία της (ένεκα καλοκαιριού), ζει μέσα σε μιά "προστατευμένη περιοχή" και δεν αντιλαμβάνεται ή δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να σκεφθεί για να αντιληφθεί όχι μόνο τα όσα συμβαίνουν, αλλά και το τι πρόκειται να συμβεί στη δική τους ζωή.

Ο λεπτός, διπλωματικός φάκελος, που λέγαμε...


Δεν ξέρω τι έρχεται να κάνει ο εξοχότατος κ. Wolfgang Schäuble καλοκαιριάτικα στην Αθήνα. Για τα μπάνια του αποκλείεται να έρχεται. Βλέπετε, εκείνες οι ράμπες που είχε πληρώσει η Γερμανία και οι άλλες πλούσιες χώρες του βορρά, από τα διαρθρωτικά ταμεία, για τους σακάτηδες σαν του λόγου του, δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Φαγωθήκανε τα λεφτά αλλιώς και δε φτάσανε για την ολοκλήρωση των υπεσχημένων. Οπότε, αν δεν έρχεται για τα μπάνια του, γιατί να μας επισκέπτεται? Ως νικητής? Όπως έκανε ο Αδόλφος Χίτλερ στο Παρίσι, ειπώθηκε κι αυτό! Συμμερίζομαι την σιωπηρή σου αγανάκτηση, καλό μου πληκτρολόγιο.
OKTANA6 Ο λεπτός, διπλωματικός φάκελος, που λέγαμε...
Κάτι είχε γραφτεί για κύκλους εργασιών, τραπεζικών ιδρυμάτων. Τότε τον είχα αποκαλέσει Φαταούλα τον κ. Schäuble κι έτσι αν είναι αυτός ο λόγος της επίσκεψης, δεν δίνω καμιά πιθανότητα επιτυχίας στους διαπραγματευτές που ψηφίσαμε να μας εκπροσωπούν!
Γενικά αντιπαθώ και τον βίο του και την πολιτεία του και τον ίδιο τον κ. Schäuble. Ένας φίλος μου, ο Μιχάλης, μου έκανε προ καιρού παρατήρηση, γιατί η λέξη “σακάτης” είναι κακόηχη, μοχθηρή, είπε. Είχα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τη λέξη σακάτης στο διήγημα για τα επεισόδιο της Κύπρου. Είχα σκεφτεί τότε ότι είχε δίκιο ο Μιχάλης, αλλά σήμερα που το ξανασκέφτομαι, λέω ότι είναι κι αυτή μια λέξη ελληνική· είναι κι η καταλληλότερη λέξη για να εκφράσω τα προσωπικά μου αισθήματά μου για τον κ. Schäuble. Μία λέξη ακριβής!
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος, για να εξηγήσω αυτή την αντιπάθεια:
Ασφαλώς ο κ. Schäuble θα έχει προ πολλού ζητήσει από τις μυστικές του υπηρεσίες, μια εμπεριστατωμένη μελέτη για τη δράση των διαφόρων γερμανικών παρασίτων που έκαναν δουλειές με τα ελληνικά παράσιτα. Όλα αυτά τα παράσιτα μαζί, έπιναν –κι εξακολουθούν να πίνουν- το αίμα της Ελλάδας, που τώρα πια ψυχορραγεί από την εξαντλητική αιμοδοσία.
Η γνωστή γερμανική εταιρία, ανάμεσα στους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων είχε ανέκαθεν, σαν τα εξωγήινα τέρατα των ταινιών, σφιχταγκαλιασμένη τη δύστυχη την Ελλάδα με θανατηφόρα αγάπη κι απομυζούσε κι αυτή η σπουδαία εταιρεία! Από την άμυνα και τις τηλεπικοινωνίες μέχρι τα νοσοκομεία, παντού. Πολλές εταιρίες, δηλαδή, αλλά ας μείνουμε τώρα στον κατασκευαστή των πλυντηρίων μόνο, γιατί από που ν’ αρχίσεις και που να τελειώσεις.
Φαντάζομαι, ασφαλώς, ένα κοντέινερ, μπορεί και περισσότερα, με όλο το αποδεικτικό υλικό, τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα έγγραφα τεκμηρίωσης. Φαντάζομαι, ασφαλώς, κι ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο, ταξινομημένο κι αυτό με γερμανική ακρίβεια, κρυμμένο βαθιά σε κάποιον server απρόσιτο στους πειρατές της κυβερνοχώρας μας. Ό,τι θέλω, φαντάζομαι, ασφαλώς… Αλλά το ρεζουμέ της ιστορίας που μας ενδιαφέρει σήμερα, θα μπορούσε να χωράει σε έναν λεπτό, διπλωματικό φάκελο…
Θα συνομιλήσει ο κ. Schäuble με ποιους? Θα συνομιλήσει με τα ελληνικής καταγωγής παράσιτα και τους φυσικούς τους απογόνους και μ’ όλο τον συρφετό των επιγόνων. Με αυτούς διαπραγματεύεται σήμερα ο κ. Schäuble. Εμείς το αποφασίσαμε αυτό, με την ψήφο μας, πριν έναν χρόνο.
Με τα ελληνικής καταγωγής παράσιτα, λοιπόν, που οι νομές τους συμπυκνώνονται σ’ αυτόν τον λεπτό, διπλωματικό φάκελο που λέγαμε, θα συνομιλήσει ο κ. Schäuble.
Διότι, ευλόγως, εικάζουμε ότι αυτά τα ελληνικά παράσιτα, αποτελούν ένα κρίσιμο μέγεθος της ελληνικής καθεστηκυίας πολιτικής τάξης, από την εποχή του Παπάγου και βγάλε· άλλα άσε τα παλιά…
Πριν έναν ακριβώς χρόνο, η αλήστου μνήμης Τρόικα Εσωτερικού, είχε κατά νου να εξασφαλίσει, σκανδαλωδώς, την ασυλία της καλής εταιρείας! Είχε χρειαστεί, εικάζουμε, κι ευλόγως εικάζουμε, να έλθει προσωπικά η ίδια η Φράου Καγκελάριος, για να πείσει. Κραδαίνοντας –νοερώς- εικάζουμε, κι ευλόγως εικάζουμε πλέον, τον λεπτό, διπλωματικό φάκελο, που λέγαμε…
Τις περσινές προσπάθειες, μόνο, να κοιτάξεις, δεν αργείς να καταλάβεις ότι μόνο για τα καλοκαιρινά μπάνια του θα μπορούσε να έρχεται ο κ. Schäuble. Ασφαλώς όχι για διαπραγματευτές (sic) με την κυβέρνηση των Ολετήρων. Τις εντολές του, ο κ. Schäuble, θα μπορούσε να τις δώσει και τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας!
Εκτός κι αν τον έχω παρεξηγήσει τόσο πολύ τον κ. Schäuble. Εκτός, δηλαδή, αν έρχεται για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του παραδώσει αυτόν τον λεπτό, διπλωματικό φάκελο που λέγαμε…
Προσφέροντας το εργαλείο για να σπάσει το ελληνικό απόστημα, ο κ. Schäuble δεν θα ήταν πια ο σακάτης της ιστορίας κι εγώ θα αναζητούσα στο πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο, για να βρω μια λέξη περισσότερο κόσμια, καταλληλότερη για έναν φιλέλληνα πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο· αλλά ας μην αφήνουμε την φαντασία μας να καλπάζει άσκοπα…
 Alexandros Raskolnick

Δημοψήφισμα μέσα από το οποίο οι Έλληνες Πολίτες ζητούν - Απαγόρευση κράτησης και κατασχέσεων ακινήτων για όλα τα χρέη.

H AΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
www.dimovoulio.gr

dimopsifisma@dimovoulio.gr


Ιπποκράτους 125 - Αθήνα

************

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

22.000.000 Αιγύπτιοι Πολίτες μέσα από ηλεκτρονική ψηφοφορία κατάφεραν να διώξουν τον Μόρσι από την Αίγυπτο.

Με αποφασιστικές και γρήγορες κινήσεις η αμεσοδημοκρατική οργάνωση tamarod (οι επαναστάτες) έδωσαν ένα καίριο χτύπημα στη νέα τάξη πραγμάτων και στη διεθνή ολιγαρχία οδηγώντας στην αποπομπή του δοτού προέδρου.

Το Δημοβούλιο Πολιτών και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας είχε ενημερωθεί ήδη από τον Απρίλιο του 2013 για τις δραστικές κινήσεις που θα επιχειρούσε το αιγυπτιακό κίνημα άμεσης δημοκρατίας.

Μέσα στα πλαίσια του παγκόσμιου σχεδιασμού των αμεσοδημοκρατικών κινημάτων για συνολική αντεπίθεση και πλήρη ρήξη με τη νέα τάξη πραγμάτων και τη διεθνή τραπεζική ολιγαρχία το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ξεκίνησε στην Ελλάδα Δημοψήφισμα μέσα από το οποίο οι Έλληνες Πολίτες ζητούν:

Απαγόρευση κράτησης και κατασχέσεων ακινήτων για όλα τα χρέη.

Είμαστε αποφασισμένοι:

Οι περιουσίες των Ελλήνων δεν θα κατασχεθούν.
Οι Έλληνες θα μείνουν ελεύθεροι.
Η διεθνής κλεπτοκρατία δεν θα περάσει.
Είναι στο χέρι μας να τους δώσουμε το πρώτο ηχηρό χαστούκι που θα τους συνταράξει συθέμελα υπογράφοντας όλοι στο δημοψήφισμα ενάντια στις κατασχέσεις το οποίο θα αποτελέσει αρχή για την κατάργηση όλων των μνημονίων και το ξεκούμπισμα των αμερικανο-αγγλο-φραγκο-γερμανών φεουδαρχών από την χώρα.

Η θέληση των Λαών θα επικρατήσει.

Μπορείτε επίσης να ζητάτε διευκρινήσεις στην ηλ. διευθυνση dimopsifisma@dimovoulio.gr

ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δείξε τη δύναμη σου αλλιώς! (με αφορμή το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ ''Fashion Police μετά ελαφράς κακοποιήσεως'')


   

  Τα περιστατικά άσκησης βίας και παρενόχλησης σε πολίτες που τους γίνεται έλεγχος κατά νυχτερινές ώρες από άνδρες των ΜΑΤ, αυξάνονται.
  Κριτήρια για να ελεγχθεί κάποιος είναι τα ρούχα που φοράει.η ηλικία, το φύλλο, το μαλλί,το σκουλαρίκι. Με δεδομένα τα κοινωνικά πρότυπα του ΜΑΤατζή, που ασκεί τον έλεγχο, ακολουθεί και ο "σωφρονισμός" του ελεγχομένου.
 Το τσουβάλιασμα και η εξίσωση είναι ο χειρότερος φασισμός.Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι ίδιοι, όπως σε καμιά ομάδα εργαζομένων δεν είναι όλοι ίδιοι.

  •  Μήπως όμως όλοι γνωρίζουν ότι τα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας παρατηρούνται έντονα σε υπηρεσία συγκεκριμένων διμοιριών;
  •  Μήπως αυτοί που παροτρύνουν και συγκαλύπτουν τέτοια περιστατικά είναι γνωστοί και δεν τους πειράζει κανείς;
  •   Ή μήπως η σωρεία των καταγγελιών είναι ψέμματα;
  •   Οι συνδικαλιστές των ΜΑΤ τι κάνουν;
  •   Τι έχει κάνει η ηγεσία για να τα αντιμετωπίσει;
  Η μαγκιά δεν φαίνεται στην κλωτσιά που δίνεις στον πιτσιρικά. Αυτό είναι εύκολο και το κάνεις προστατευμένος και πιθανόν κάποιοι να σου λένε μπράβο. "Μαγκιά" θα ήταν να ενωθείς με τον κόσμο που αγωνίζεται για ζωή και αξιοπρέπεια και σε στέλνουν να τον καταστείλλεις. Εκεί θέλει πραγματική "μαγκιά" γιατί παίρνεις και τα ρίσκα σου.
   Όταν ένας πιτσιρικάς στην ηλικία των 15 ή 16 και 17 χρονών γίνεται η μπάλα των φρουρών του νόμου και δεν βρίσκεται σε ένα προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον που θα τον αποφορτίσει και θα του εξηγήσει ότι η εκδίκηση δεν είναι λύση, αλλά λύση είναι να αγωνιστεί για να αλλάξει αυτόν τον κόσμο,  που μπορεί να φτάσει όταν ξεπεράσει τους φόβους του; 
 Γιατί η βελτίωση αυτής της κατάστασης χρειάζεται πολιτική βούληση. Για το μόνο όμως που έχει βούληση αυτή η κυβέρνηση, είναι η υλοποίηση της ακροδεξιάς ατζέντας και η αναπαραγωγή του κοινωνικού της προτύπου.

Τάσος Μαυρόπουλος  Αντιπλοίαρχος Λ.Σ.(ε.α.) 
Γραμματέας Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
(προσωπική ιστοσελίδα:http://mauropoulos.blogspot.gr/ )



Μια τρομερή περίπτωση καθηγητών! - Οικογένειες σε νευρική κρίση

Μια απίστευτη περίπτωση στην Αλεξανδρούπολη.
Δύο αδέρφια πληροφορικάριοι διδάσκουν σε ΕΠΑΛ στην ειδικότητα Πληροφορικής.
Οι σύζυγοί τους η μία διδάσκει στην ειδικότητα αισθητικής(ΕΠΑΣ) και η άλλη στην ειδικότητα Νοσηλευτικής σε ΕΠΑΛ.
Οι δύο γυναίκες με το πολυνομοσχέδιο απολύονται(κινητικότητα) ενώ οι δύο άνδρες είναι σε  υπεραριθμία και περιμένουν τα νεότερα άμεσα για την κακή τους τύχη!
Οι 2 οικογένειες βρίσκονται ξαφνικά  σε κατάσταση πραγματικής και απόλυτης νευρικής κρίσης.

Ο θεός του καπιταλισμού δεν είναι και τόσο ευαίσθητος όμως.
Η "ανάγκη εξορθολογισμού" του Δημόσιου τομέα σκοτώνει κανονικά.
Κυριολεκτικά στάζει άιμα.

Το «μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων» στην Κερατέα


Το «μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων» στην Κερατέα
Προβολή και συζήτηση του ντοκιμαντέρ από το ρ/σ Στο Κόκκινο 105.5
Ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο και ο Σύνδεσμος «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 21.00 το ντοκιμαντέρ των Άρη Χατζηστεφάνου και Λεωνίδα Βατικιώτη «Εργοστάσια απορριμμάτων: το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων»
Στο ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ)
Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους:
- Άρη Χατζηστεφάνου – δημοσιογράφο (Unfollow – ρ/σ Στο Κόκκινο)
- Λεωνίδα Βατικιώτη– δημοσιογράφο, οικονομολόγο
- Θέμη Μπαλασόπουλο– Πρόεδρο Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α
- Σταμάτη Παπαθανασίου – Πρόεδρο «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ»
- Στέλιο Ελληνιάδη – δημοσιογράφο (Στο Κόκκινο)
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Αρβανίτης – δημοσιογράφος (Στο Κόκκινο)
Σύμφωνα με την Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. το συνδικάτο προχώρησε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ για να καλύψει το κενό ενημέρωσης που σκόπιμα δημιουργούν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, προσπαθώντας να εμφανίσουν ως τετελεσμένη την ανάγκη κατασκευής ιδιωτικών εργοστασίων.
Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγουν το Δημόσιο διάλογο. Κυρίως όμως καλούν τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουν τις καταστροφικές αυτές λύσεις.
Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 38’ και παραγωγή της INFOWAR PRODUCTIONS διατίθεται δωρεάν σε DVD τόσο στους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όσο και σε κάθε κοινωνική ομάδα που θα το ζητήσει προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες για τα σε βάρος τους παιχνίδια συγκυβέρνησης και συντεχνίας ιδιωτών επιχειρηματιών-εργολάβων.
Το ντοκιμαντέρ είναι επίσης διαθέσιμο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.poeota.gr/doc και www.info-war.gr, από όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να το παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου ή να κατεβάσουν το αρχείο σε υψηλή ανάλυση για να το χρησιμοποιήσουν σε Δημόσιες προβολές και να δημιουργήσουν τα δικά τους DVD.
Σχετικά θέματα
Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων

Θέλεις εισαγωγή στο νοσοκομείο; Θα σε εξετάζει ιδιώτης ελεγκτής


Την πρόσληψη ιδιωτών οι οποίοι θα ελέγχουν και θα εγκρίνουν την αναγκαιότητα της εισαγωγής και νοσηλείας των ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία, αν χρήζουν επεμβάσεων και τη φαρμακευτική τους αγωγή, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στο Mega ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες τον έλεγχο των θεραπευτικών πρωτοκόλλων για τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν, θα κοστολογούν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.
nosokomeio Θέλεις εισαγωγή στο νοσοκομείο; Θα σε εξετάζει ιδιώτης ελεγκτής
“Το Δημόσιο θα αναθέσει σε ιδιώτη τον έλεγχο της αναγκαιότητας των ιατρικών πράξεων αλλά και την ορθή αγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία” είπε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα μέτρα εξορθολογισμού της δαπάνης στο ΕΣΥ αλλά και στον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει εξοικονόμηση της τάξης του 25% – 30%.
Πρόκειται ουσιαστικά για το βρετανικό σύστημα ελέγχου «clinical audit», το οποίο εφαρμόζουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, όταν ασφαλισμένος τους νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Το σχέδιο, ουσιαστικά επιχειρεί να βάλει φρένο στα φακελάκια των γιατρών αλλά και στα γνωστά «βαλιτσάκια», δηλαδή την εισαγωγή στα νοσοκομεία σε ημέρες εφημερίας, κατόπιν συνεννόησης του ασθενούς με τον ιατρό του. Με τον έλεγχο την κίνησης των ασθενών από ιδιώτες, επιχειρείται επίσης ο έλεγχος των δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία και η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων, ειδικά του ΕΟΠΥΥ.
Πάντως, δε λείπουν οι φωνές όσων πιστεύουν ότι με το νέο σύστημα ελέγχου θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία, μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις επιτροπές που θα συσταθούν ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει έξαρση στο «φακελάκι» για επιτάχυνση των διαδικασιών.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Μήνυση του Δημάρχου Αχαρνών για την εγκληματικότητα


Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013


Σας διαβιβάζουμε μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Αχαρνών κ. Ντούρο Σωτήριο και του Τοπικού Συμβουλίου πρόληψης κατά της παραβατικότητας και εγκληματικότητας – Κοινωνικής Παρέμβασης, και παρακαλούμε για τις άμεσα ενέργειες σας.

Είμαστε στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

1.Του Δημάρχου Αχαρνών Σωτηρίου Ντούρου κατοίκου Αχαρνών οδος Μπόσδα και Φιλαδέλφειας αρ. 87

2. του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας του Δήμου Αχαρνών Παναγιώτη Γκίκα κατοίκου Αχαρνών οδός Μποσδα και Φιλαδέλφειας αρ. 87.

Κύριε Εισαγγελέα

Ο Ν. 2713/1999 προβλέπει την σύσταση και λειτουργία Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας στους Δήμους, που έχουν πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων κατοίκων . Τα θέματα του Συμβουλίου καθορίζονται με απόφαση του εκάστοτε Δημάρχου υστερα από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικόητας –Εγκληματικότητας αποτελούν όργανα αντεγκληματικής πολιτικής και διαχείρισης του προβλήματος της εγκληματικότητας σε τοπικό επίπεδο , με στόχο την μείωση ή εξάλειψη του αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην ικανότητα του Κράτους να προστατεύει αποτελεσματικά τα εννομα κοινωνικά αγαθά των πολιτών.

Στο Δήμο Αχαρνών , λαμβανομένης υπόψη της ιδιαίτερης ευαισθητοποίησης των πολιτών εξαιτιας της διευρυμένης εγκληματικότητας –παραβατικότητας που συναντάται στο Δήμο μας , με την υπ’ αριθμ.221/14-7-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών συνεστήθη το Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας με εννεαμελή σύνθεση.

Στα πλαισια του έργου του Τ.Σ. Π.Ε του Δήμου μας , ζητήθηκε πλειστες φορές η συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Κρατικών φορέων στην αντιμετώπιση της μάστιγας της διακίνησης ναρκωτικών σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου μας , και η συγκέντρωση ατόμων παραβατικών , χρηστών ναρκωτικών ουσιών αλλά κυρίως εμπορων ναρκωτικών σε συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης του Δήμου μας όπως είναι η περιοχές της Π.Ε. Αυλίζα, Αγ. Σωτήρα, Πύργουθι, 40 Μάρτυρες και Αγ. Δημητρίου.

Παρά τις εκκλήσεις μας προς την Ελληνική Αστυνομία αλλά και τις κινήσεις διαμαρτυρίας που έχουμε κάνει, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία αξιόλογη ενέργεια αντιμετώπισης του θέματος .

Κατόπιν τούτων θεωρούμε καθήκον μας προς τους συμπολίτες μας αλλά και προς την Πολιτεία να σας αναφέρουμε τα κάτωθι για να ενεργήσετε εφόσον εσείς το κρίνετε αναγκαίο τα νόμιμα.

Οι δημότες και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών του Δήμου Αχαρνών, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα που επικρατεί στο Δήμο μας που σχετίζεται με όλα σχεδόν τα ποινικά κολάσιμα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα .

Οι συμπολίτες μας , σε καθημερινή βάση , γίνονται θύματα ληστειών , κλοπών τόσο εντός των κατοικιών τους όσο και στους δρόμους .

Σε όλο το Δήμο μας έχουμε καθημερινές κλοπές αντικειμένων που ανήκουν στην Δημόσια και δημοτική περιουσία όπως καπάκια από τα φρεάτια των οδών, καθημερινά γίνονται κλοπές ηλεκτροκαλωδίων του δημοτικού φωτισμού, του Προαστιακού Σταθμού και της Αττικής οδού ,καθώς και κάδους απορριμμάτων με ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος για το κράτος και το Δήμο , Οι κλοπές όμως αυτές εγκυμονούν πληθος κινδύνων για τους ίδιους του Δημότες μας, αλλά και του διερχόμενους από το Δήμο μας, αφού με τις αφαιρέσεις των καπακίων των φρεατίων , δημιουργείται μέγιστος κίνδυνος για τα αυτοκίνητα και κυρίως για τα δίκυκλα , και καθημερινα καλείται ο Δήμος να καταβάλει αποζημιώσεις σε αυτοκίνητα και μηχανές που έχουν υποστεί ζημιές από την αφαίρεση των καπακίων.

Από την αφαίρεση δε, των ηλεκτροκαλωδίων , διακόπτεται η ηλεκτροδότηση των οδών , του Προαστιακού Σταθμού ΣΚΑ, και τμημάτων της Αττικής οδού, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους πολίτες.

Η απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων εγκυμονεί κινδύνους ως προς την υγιεινή και την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, των πεζοδρομίων και των δρόμων, καθώς επίσης και για την πρόκληση πυρκαγιάς, με ότι συνέπειες μπορούν να επακολουθήσουν. Επίσης σας γνωρίζουμε επειδή είναι καθημερινή η απομάκρυνση κάδων απορριμμάτων, είναι δυσβάστακτο οικονομικά για τον Δήμο μας να τους αντικαταστήσει ή ακόμα και σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμος Αχαρνών , έχει γίνει κέντρο διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών . Η προσέλευση των τοξικοεξαρτημένων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΟΣΕ –Προαστιακο Λεωφορεία ΕΘΕΛ) είναι αθρόα από όλη την Ελλάδα. Εχουμε δεχθεί πλήθος καταγγελιών από τα Σχολεία μας , για φαινόμενα εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών έξω από τα σχολεία , με συνεχείς ενοχλήσεις και πιέσεις στους μαθητές για ναρκωτικές ουσίες .

Οι γονείς και οι καθηγητές που ζητούν από τα ατομα αυτά να απομακρυνθούν δέχονται απειλές για την ζωή τους . Η Ελληνική Αστυνομία που έχει πολλές φορές ενημερωθεί σχετικά επιδεικνύει παντελή αδιαφορία και παραμένει αμέτοχη και οι προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος περιορίζονται σε τοπικό και δημοτικό επίπεδο πλην όμως εμείς δεν διαθέτουμε ούτε τις γνώσεις ,ούτε έχουμε την δυνατότητα να επιβάλουμε την καταστολή και την απαγόρευση , απλά περιφρουρούμε κατά το δυνατό βέβαια τα σχολεία μας και προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από το να γίνονται μάρτυρες ναρκομανών σε στέρηση ή να «παίρνουν την δόση τους».

Περάν τούτων όμως, αντιμετωπίζουμε και το φαινόμενο της στέγασης ναρκομανών σε εγκαταλειμένα κτίσματα, χωρίς να τηρούνται κανόνες υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Δημόσια υγεία ενώ αρκετές φορές έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σε αυτά . Ενδεικτικά αναφέρουμε τα κτίσματα στην οδό Δεσκάτης & Κωνσταντινουπόλεως στην Χαραυγή (απέναντι από τον σταθμό ΣΚΑ του Δήμου μας), στην οδό Σουλίου αρ. 30, στην οδό Ιλισσού στην Αυλίζα καθώς και σε πολλά ακόμη εγκαταλειμένα κτίσματα. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι κάποιοι ναρκομανείς βρίσκουν καταφύγιο τις βραδινές ώρες σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες του Δήμου όπως για παράδειγμα στην πλατεία Αυλίζας.

Και έχουμε στην διάθεση σας όσα στοιχεία τυχόν χρειαστείτε για να επέμβετε.

Φυσικά , κ. Εισαγγελέα ,όλα αυτά έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα στην Ελληνική Αστυνομία , και πλείστες φορές της έχουμε ζητήσει να επέμβει για την προστασία των παιδιών μας, των συμπολιτών μας, των δημοτών μας εν γένει, των περιουσιών μας ,της δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας, της ασφάλειας των συγκοινωνιών πλην όμως δεν έχει γίνει ουσιαστική και κατασταλτική παρέμβαση που θα επιφέρει αποτελέσματα.

Περάν αυτών όμως έχουμε απευθυνθεί και στο Σώμα Διωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και ζητούμε και από εσάς να επέμβετε προκειμένου διεξαχθούν έλεγχοι σε οικίες , αποθήκες επιχειρήσεις καταστήματα και σε οποιοδήποτε χώρο εμφανίζονται φαινόμενα αδικαιολόγητου πλουτισμού

Έχουμε γνωστοποιήσει στις Αρχές και το αναφέρουμε με την παρούσα και σε εσάς ότι στο Δήμο μας υπάρχουν κοινωνικές ομάδες , με έντονη παραβατική συμπεριφορά όπως αθίγγανοι στην περιοχή της ΑΥΛΙΖΑ, ΠΥΡΓΟΥΘΙ, ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΓ. ΣΩΤΗΡΑ, ΧΑΡΑΥΓΗ ΚΑΙ 40 ΜΑΡΤΥΡΕΣ καθώς και αλλοδαποί (κυρίως Ρωσικής καταγωγής ) οι οποίοι κατοικούν στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων πλησίον του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ .

Επειδή η κατάσταση στο Δήμο μας έχει γίνει αφόρητη για τους δημότες μας , οι οποιοι πλέον δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν ακόμα και με τα αυτοκίνητά τους τόσο την ημέρα αλλά κυρίως κατά τις βραδινές ώρες , σε ορισμένες περιοχές του Δήμου μας.

Επειδή διακινδυνεύει η ασφάλεια των συγκοινωνιών μας

Επειδή καταστρέφεται η Δημόσια και η Δημοτική περιουσία και κινδυνεύει η ιδιωτική περιουσία των συμπολιτών μας και των κατοίκων της εν γένει περιοχής

Επειδή κινδυνεύει η ζωή και η υγεία των παιδιών μας και οι γονείς πολλές φορές αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο στα παιδιά τους εξαιτίας των προεκτεθέντων , με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αναστάστωση στο Δήμο μας που είναι ο υπεύθυνος για την λειτουργία των Σχολείων μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

– ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ

Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε

Την άμεση επέμβασή σας και την απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι έχουν αδιαφορήσει για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο μας , την οποία έχουμε κατ’ επανάληψη γνωστοποιήσει στις Αρχές και κυρίως στην Ελληνική Αστυνομία.

Αθήνα 18 Ιουνίου 2013

Οι αναφέροντες

Ο Πρόεδρος

Τοπικού Συμβουλίου Κατά της Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας του Δήμου Αχαρνών

Ο Δήμαρχος Αχαρνών
Γκίκας Παναγιώτης

Ντούρος Σωτήριος

"Παρέλαση" βουλευτών αυτή την ώρα στο γραφείο του Καραμανλή (ΟΝΟΜΑΤΑ) ...


Στο γραφείο του στη Βουλή, βρίσκεται αυτή την ώρα ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με την...
κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος και τον αναβρασμό της γαλάζιας Κ.Ο. Πολλοί
μάλιστα από τους βουλευτές έχουν πιάσει στασίδι για να δουν τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και να ανταλλάξουν μαζί του απόψεις, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Ως τώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του parapolitika.gr από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού έχουν περάσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Μάκης Βορίδης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γιώργος Ορφανός, ο Γιώργος Βλάχος, ο Κώστας Κοντογεώργος, ο Ανδρέας Μαρίνος, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Γιάννης Τραγάκης και ο Αλέκος Κοντός, ενώ υπάρχει γενικά έντονη κινητικότητα.

Οι βουλευτές προσπαθούν να ανοίξουν κουβέντα στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος όμως πετάει την μπάλα στην εξέδρα
nonews-news.blogspot.gr

Ουγγαρία προς ΔΝΤ: Μας δώσατε 20 δισ., σας ξοφλήσαμε, μαζέψτε τα και φύγετε


Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας Γκιόργκι Μάτολτσι, ο αμφιλεγόμενος πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να...


κλείσει την αντιπροσωπεία του στην Βουδαπέστη.

Σε μια επιστολή του προς τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Μάτολτσι ευχαριστεί το Ταμείο για την βοήθεια που παρέσχε στην Ουγγαρία όταν η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Συνολικά, η Ουγγαρία είχε λάβει ένα δάνειο ύψους 20 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Μάτολτσι εξήγησε ότι η Ουγγαρία θα εξοφλήσει τις τελευταίες δόσεις του δανείου της στο ΔΝΤ (περίπου 2,2 δισ. ευρώ) πριν από το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, αν και η προθεσμία γι' αυτό λήγει την 31η Μαρτίου 2014.

«Στις αρχές του 2013 το ΔΝΤ ολοκλήρωσε την διαδικασία ελέγχου που σχετίζεται με το δάνειο» το οποίο είχε παραχωρήσει στην Ουγγαρία, κι επομένως «κατά συνέπεια, δεν είναι πλέον απαραίτητο το ΔΝΤ να διατηρεί γραφείο που να το αντιπροσωπεύει στην Βουδαπέστη», έγραψε ο Μάτολτσι.

Ο ουγγρικός ενημερωτικός ιστότοπος Portfolio συσχετίζει την δημοσιοποίηση του περιεχομένου αυτής της επιστολής και την προεξόφληση του δανείου με τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2014.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο αυτό, η συντηρητική κυβέρνηση επιδιώκει να προβάλει την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησία της Ουγγαρίας έναντι του Ταμείου, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ο Ορμπάν έχει επικρίνει επανειλημμένα το ΔΝΤ, ιδίως για τον τρόπο με τον οποία χειρίστηκε την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, κι ενέκρινε μια επιθετική προεκλογική διαφημιστική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο που κατηγορεί τον διεθνή χρηματοοικονομικό οργανισμό ότι «παίρνει τα χρήματα των συνταξιούχων και τα δίνει στις τράπεζες».

Η κυβέρνηση Ορμπάν είχε ζητήσει να της διατεθεί μια νέα γραμμή πιστώσεων ύψους 15 δισ. ευρώ, αίτημα όμως που δεν ικανοποιήθηκε.

Όταν επανέλθει η Δημοκρατία, θα κλειστούν μέσα και όσοι χάρισαν το ΤΤ στην Eurobank


Έκλεισε και τυπικά η συμφωνία πώλησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Εurobank. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σήμερα με την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΝΤΤ), στην Eurobank.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στο πλαίσιο του Μνημονίου, εκπλήρωσε, εντός του χρονοδιαγράμματος, τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις του αναφορικά με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η απόφαση ελήφθη μετά από διαγωνιστική διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας κατατέθηκαν, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, τέσσερις προσφορές.
Στην τελική απόφαση συνεκτιμήθηκαν παράμετροι όπως οι όροι των προσφορών, η μακροχρόνια μεγιστοποίηση της ωφέλειας που προκύπτει για το συνολικό χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ, καθώς και η συστημική σταθερότητα. Το προσφερθέν τίμημα θα καταβληθεί σε μετοχές της Eurobank που θα εκδοθούν για το σκοπό αυτό.
Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους καταθέτες και πελάτες του.
Η πώληση θα ολοκληρωθεί με εισφορά των μετοχών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank και μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις από την DG Comp, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Αρχή Ανταγωνισμού και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Eurobank.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ Α.Α.: Άλλο ένα μεγαλειώδες σκάνδαλο τύπου ξεπουλήματος Αγροτικής σημαδεύει το "βιογραφικό" της συμμορίας Σαμαρά - Στουρνάρα. Το κατηγορητήριο μεγαλώνει επικίνδυνα, συνεπώς οι ποινές θα είναι κατά πολύ αυστηρότερες όταν έρθει η πολυπόθητη αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην κατεχόμενη και υπό διαρκή πτώχευση χώρα μας.

(ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/)

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για το νέο πολυνομοσχεδίου και τις κινητοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης

«Να σταματήσουμε το “success story” των μνημονίων»
«Μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο πρωθυπουργός δήλωνε σε υψηλούς μάλιστα τόνους ότι δε θα παρθούν άλλα μέτρα εντός του 2013. Ήταν την ίδια περίοδο που η ΕΛΣΤΑΤ ακύρωνε περίτρανα τα λεγόμενα του κ. Στουρνάρα για μείωση της ανεργίας. Τέσσερις μήνες μετά ο κ. Σαμαράς ακυρώνεται για πολλοστή φορά και μάλιστα από τον ίδιο του τον εαυτό. Το «Δε θα παρθούν επιπλέον μέτρα το 2013» έγινε το μνημόνιο Νο4 και «όχι άλλα μέτρα μετά το Σεπτέμβριο».
Οι Κασσάνδρες, όπως μας χαρακτήρισε τότε, όχι μόνο δε διαψεύστηκαν αλλά δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς. Επιβεβαιωνόμαστε στο ότι έχουμε απέναντι μας την πιο επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση. Μικρή σημασία έχει αν σήμερα οι μνημονιακοί εταίροι είναι δυο αντί για τρεις. Συνεχίζουν τις πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής και της υποτέλειας.
Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την διάλυση και το ξήλωμα του δημόσιου τομέα; Πως μπορεί να περιγράψει κάποιος το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο; Τι άλλο πέρα από υποτέλεια είναι η πιστή υλοποίηση των επιταγών της τρόικας παρά τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις;
Αύριο και μεθαύριο κατατίθεται προς ψήφιση άλλο ένα πολυνομοσχέδιο με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως και τα προηγούμενα. Κατ’ επείγον, που διευρύνει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας, υπό τον εκβιασμό και την απειλή της μη εκταμίευσης της επόμενης δόσης, η οποία θα φτάνει τα 6,8 δις και σαφώς θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση παλιότερων τοκογλυφικών δανείων.
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταργείται η Δημοτική Αστυνομία, η ειδικότητα των Σχολικών Φυλάκων, 46 ειδικότητες καθηγητών Τεχνικών Λυκείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει 8.500 απολύσεις και διαθεσιμότητες οι οποίες μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα φτάσουν τις 12.500. Ταυτόχρονα, γίνονται τροποποιήσεις στον τρόπο με τον οποίο θα συμφωνείται ο κατώτατος μισθός, την απελευθέρωση στο πλαφόν αποζημίωσης δημοσίων υπαλλήλων, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τους απολυμένους της ΕΡΤ και στη φορολογία η οποία προβλέπεται να είναι και 6 φορές υψηλότερη από πέρυσι.
Αυτό είναι το “success story” του κ. Σαμαρά και των Υπουργών του. Μνημόνια, κοινωνική καταστροφή, φτώχεια, ανεργία, υποτέλεια στην τρόικα και τους δανειστές. Τα μέτρα αυτά όχι μόνο δεν πρέπει να περάσουν, αλλά να αποτελέσουν την αρχή για ένα μεγάλο αγώνα όλης της κοινωνίας που θα ανοίξει το δρόμο για Πραγματική Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια και Εθνική Ανεξαρτησία.
Για όλους αυτούς τους λόγους να δώσουμε όλοι μας βροντερό παρόν τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης. Το success story του κ. Σαμαρά μπορούμε όλοι μαζί να το σταματήσουμε».
Το Γραφείο Τύπου

Απάντηση Θοδωρή Δρίτσα στις δηλώσεις του κ. Πάνου Καμμένου σχετικά με «θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που θυμίζουν νέο Σοβιέτ από τα παλιά»

Μετά την … είδηση, που κατασκεύασε η «μονταζιέρα» της Νέας Δημοκρατίας και τις απαντήσεις που ήδη δώσαμε, δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επαναφέρει το θέμα, σαν να μην κατανοεί την ανύπαρκτη βασιμότητά του. Επειδή διάφορα κέντρα με επικοινωνιακές σκοπιμότητες επιμένουν να παραπλανούν τους πολίτες και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ψαρεύοντας σε θολά νερά έχουμε να τους θυμίσουμε δυο πράγματα.
1. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα ανακοινώθηκαν με πλήρη τρόπο για πρώτη φορά στην «Αθηναϊδα» και έχουν κυκλοφορήσει ευρύτατα έκτοτε. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε κάθε ευκαιρία έχει δημοσίως αναφερθεί σε αυτές. Ταυτόχρονα, το συνέδριό μας με τις αποφάσεις του επικαιροποίησε τις θέσεις αυτές και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να τις αναζητήσει στις επίσημες και τελικές αποφάσεις του συνεδρίου, όπου ψηφίστηκαν σχεδόν ομόφωνα.
2. Το Τμήμα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ με επιστημονική και υπηρεσιακή στελέχωση υψηλού επιπέδου έχει ήδη επεξεργαστεί ένα πολυσέλιδο προγραμματικό κείμενο για Ένοπλες Δυνάμεις Νέου Τύπου το οποίο βρίσκεται στην τελική έγκριση από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε μετά το τέλος του καλοκαιριού να παρουσιαστεί επίσημα σε ανοιχτή συγκέντρωση και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάψει να είναι πρωτοπόρος τόσο στην παραγωγή υπεύθυνης και ριζοσπαστικής πολιτικής, όσο και στην υποδειγματική τήρηση των αρχών της πλουραλιστικής και πολυφωνικής δημοκρατίας. Η Ελλάδα χρειάζεται ανατροπή και αναγέννηση σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σε αυτό. Όποιος θέλει να ασχολείται με την ασημαντότητα, ας συνεχίσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Να μην επικαλείται όμως μια δήθεν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
15/07/2013

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (13/7)

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος στην Κύπρο


Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από το  χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, την  τελευταία εγκληματική πράξη της εφτάχρονης δικτατορίας. Μαζί με την  τουρκική στρατιωτική εισβολή που ακολούθησε, ήταν ενέργειες που με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ άνοιξαν βαθιά πληγή στο νησί.
Χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού υπό στρατιωτική κατοχή είναι οι συνέπειες που έκτοτε πληρώνει  ο κυπριακός λαός.
Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία, με ανοιχτά ακόμα τραύματα,  βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση, η οποία εντείνεται από τα νεοφιλελεύθερης κοπής μέτρα που επιβάλλονται στον λαό της. Ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση έχει και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με τη στάση της συνέπραξε σε αυτές τις επιλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί  ότι η διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία με μια κυριαρχία και μία ιθαγένεια αποτελεί τη δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα οδηγήσει σε μια Κύπρο ενιαία και αποστρατικοποιημένη και θα συμβάλλει στην ειρήνη και στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.
Το  «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» του 1974 παραμένει σταθερή και απαράγραπτη δέσμευση αγώνα κατά του φασισμού και αλληλεγγύης στους αγώνες του  κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
15/7/2013

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο με 7 παιδιά!


Στο φως της δημοσιότητας έρχεται μία ακόμη ιστορία κρατικής αναλγησίας. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας άνεργου άνδρα και των επτά παιδιών του, για τρεις ολόκληρες εβδομάδες!

Ο άνδρας, εργαζόταν στα προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας του δήμου Πατρέων, που έχουν
πεντάμηνη διάρκεια, και έμεινε χωρίς δουλειά, όταν έληξε η σύμβασή του.

Όπως αναφέρει το www.patrastimes.gr, μετά από παρέμβαση του Κλαδικού Συνδικάτου των Ο.Τ.Α με την παρουσία και την συμμετοχή του πρόεδρου του σωματείου των Δημοτικών Αστυνομικών, επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν το ποσό των 114 ευρώ που είχαν καταφέρει να μαζέψουν από συναδέλφους του δήμου, οι οποίοι είναι στον δρόμο και αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, και πέτυχαν την επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαϊας, αναφέρει ότι «η μόνηλύση για τον λαό είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας των πλουτοκρατών, όπου ο λαός θα κατέχει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στο πλαίσιο της δικιά του εξουσίας».

Πώς λένε το “Θα πάρεις τ’ α........α μου” στα Ινδικά;


ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ AmanToMatiMou
Όπως μάθαμε πρόσφατα, οι περήφανες και κοινωνικά ευαίσθητες Ελληνικές Τράπεζες πούλησαν στην φτήνεια τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια σε διάφορα ξένα funds. Η κίνηση αυτή προσφέρει 3πλή
υπηρεσία:
ΠΡΩΤΟΝ οριστικοποιείται οτι η γενική επιδρομή κατά των πολιτών μπαίνει στην τελευταία φάση. Από τον Δεκέμβριο, όταν θα γίνει πλέον πράξη η αναστολή πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, 500.000 Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους, τα οποία θα καταλήξουν σε διάφορα funds. Και αυτό θα γίνει γρήγορα, άμεσα και στεγνά.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ οι συγκεκριμένες Ελληνικές Τράπεζες θα έχουν σωθεί (προσωρινά) αφού τα κόκκινα δάνεια δεν αφήνουν τους τραπεζίτες να παρουσιάζουν ισολογισμούς με τα υπερκέρδη του παρελθόντος. Με το ξεπούλημα των δανείων αυτών οι Προβόπουλοι θα είναι και πάλι σε θέση να κοκορεύονται οτι είναι “επιτυχημένοι οικονομικοί παράγοντες”.

ΤΡΙΤΟΝ και κυριότερον, οι συγκεκριμένες Τράπεζες θα αποτινάξουν τη στάμπα του κοινωνικά ανάλγητου, γιατί δεν θα είναι αυτές που θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου. Διότι άλλο είναι να λες “μου πήρε το σπίτι το ερπετό ο Σάλλας” και άλλο το “μου έφαγε το σπίτι το ΜακΚόρμικ Κορπορέϊσιον Φαντ, με έδρα τα Κέϊμαν”.

Σύντομα, από το τέλος του χρόνου, όλοι όσοι λόγω της κρίσης αδυνατούν να είναι συνεπείς θα αρχίσουν να δέχονται τις πρώτες οχλήσεις από τους νέους κατόχους των δανείων αυτών.
Και επειδή συνήθως τα funds αυτά κάνουν outsourcing τα call centers του στην Ινδία ή τη Μαλαισία (εκεί όπου οι άνθρωποι δουλεύουν για 3 ευρώ μεροκάματο), μην απορήσετε αν ένα πρωί δεχτείτε ένα τηλεφώνημα από τη Βομβάη από έναν τύπο που θα σας λέει ότι έχετε 3 ημέρες να φορτώσετε τα υπάρχοντά σας σε ένα φορτηγό και να την κάνετε σιγά σιγά.

Γι αυτό το, πάντα κοινωνικά ευαίσθητο, AmanToMatiMou, σας δίνει μερικές έτοιμες φράσεις στα Ινδικά, από αυτές που όλοι οι Έλληνες χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας στις διάφορες συναλλαγές μας με τις τράπεζες. Φράσεις που πιθανόν να σας χρησιμεύσουν στο άμεσο μέλλον.

-”Έλα, και θα πάρεις τ’ αρχ@δια μου” / Μετάφραση: आओ और मेरी गेंदों मिलता है / Προφορά: Ā’ō aura mērī gēndōṁ milatā hai
-”Θα σε πάνε τέσσερις ρε κ@ριόλη” / Μετάφραση: मैं चार एह कमीने जाऊँगा / Προφορά: Maiṁ cāra ēha kamīnē jā’ūm̐gā
-”Για τόλμα, και θα σου βάλω όλο τον ημιυπαίθριο στον κ@λο” / Μετάφραση: साहस, और मैं गधा में अर्द्ध चारों ओर हो रही है के लिए / Προφορά: Sāhasa, aura maiṁ gadhā mēṁ ard’dha cārōṁ ōra hō rahī hai kē li’ē
-”Για πες του Στουρνάρα να πάει μέχρι τη γωνία για να δει αν έρχομαι” / Μετάφραση: मैं आ गया है देखने के लिए कोने में जाना Stournara उसे बताने के लिए / Προφορά: Maiṁ ā gayā hai dēkhanē kē li’ē kōnē mēṁ jānā Stournara usē batānē kē li’ē

♦ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ AmanToMatiMou ♦