ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!)

αταιγίδα αυξήσεων έως 12,6% σε τρόφιμα, νερό, ρεύμα, εισιτήρια, φάρμακα - Παρά την ομολογία λάθους, το ΔΝΤ επιμένει στη σκληρή λιτότητα


(Συνδέστε τα παρακάτω με αυτή την ανάρτηση: Μέσα από καθημερινές ιστορίες δολοφονικής τρέλας, ένα είναι το μήνυμα: ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!)

* Νέες εξοντωτικές αυξήσεις του ΦΠΑ σε βασικά είδη απαιτεί το ΔΝΤ, παρά την ομολογία του εγκλήματος με τη σκληρή λιτότητα, που πνίγει την ελληνική οικονομία
* Ζητείται ακόμη να προχωρήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σπιτιών τον Αύγουστο καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις
* Το συνολικό πακέτο των επιπλέον μέτρων ξεπερνά τα 11 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία εξαιτίας του δημοσιονομικού κενού του 2014 και των μέτρων της διετίας 2015-2016


Από Ελληνικό Καφενείο μέσω ΓΡΕΚΙ

Εντυπωσιακός ο όγκος της χθεσινής συγκέντρωσης στο Ηράκλειο! Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

  Βλέποντας λίγο χθες την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, μέσω του left στο Ηράκλειο, είδα ότι αν και όχι προεκλογική, η συγκέντρωση ήταν πολύ μεγάλη. Πριν λίγο παρατηρούσα τις φωτογραφίες, και καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι η χθεσινή συγκέντρωση ήταν εντυπωσιακή.
  Μπορεί η Κρήτη, να διακρίνεται για τον προοδευτισμό της, αλλά ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι έγινε το κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκέντρωση, ξαναλέω δεν ήταν προεκλογική, άρα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τόση μεγάλη συμμετοχή. Παραθέτω κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες.


     Αρχικά, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να δει γιατί έγινε αυτό. Όντως ειλικρινής με τον εαυτό του, θα πρέπει να παραδεχθεί ότι τόσος κόσμος δεν προσελκύστηκε από την μαχητική του αντιπολίτευση εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Από την άλλη και η έλλειψη μαχητικότητας του ελληνικού λαού το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές εξηγήθηκε από τον λαό ως αποτέλεσμα της  ασθενούς αντιπολίτευσης. Βέβαια το 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4%, αλλά βγήκαμε στους δρόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως σε αυτό τον κόσμο, πρέπει να δει την απελπισία του κόσμου από τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής. Ποτισμένος από το μικρόβιο της ανάθεσης, έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράλληλα περιμένει και απαντήσεις.
  Αυτός ο κόσμος, έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει να κάνει με "εχθρικούς" εταίρους στην διεθνή σκηνή(ΔΝΤ, ΕΕ), και περιμένει να ακούσει, να πειστεί ότι αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γυρίσει ένα βράδυ από τις Βρυξέλες, και θα ακούσει από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα, φράση του τύπου, "Κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά....", ή "Μίλησα με τον Λένιν, αλλά δεν γινόταν τίποτα καλύτερο". Ο κόσμος που ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι δεν θα το κάνει αυτό. Γία αυτό το λόγο είναι εκεί. Εξάλλου και ο ίδιος ο Τσίπρας, χθες κάλεσε τον κόσμο να ριζοσπαστικοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον κάλεσε ακόμα και ως κυβέρνηση, να είναι κριτικά απέναντι του. Και αυτό είναι καλό, ελπιδοφόρο. Αυτός ο κόσμος, στο κάτω-κάτω, ίσως θέλει να ακούσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο μάχης απέναντι στα κοράκια που λυμαίνονται την χώρα μας, και τους κόπους αυτού του λαού.
  Μήνυμα αποτελεί και για την "Αγία Τριάδα" που μας κυβερνάει. Κυρίως η μαζικότητα της χθεσινής συγκέντρωσης, και των επομένων που θα ακολουθήσουν από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ, σε πολλές πόλεις με αποκορύφωμα την συγκέντρωση στις 17 Ιουνίου στο Σύνταγμα, θα δώσει ένα μήνυμα ότι το πολιτικό τέλος Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη είναι απλά αναπόφευκτο. Αν και βασίστηκαν στην απάθεια του Ελληνικού λαού, στο μόνιμο σοκ που βιώνει, η αγανάκτηση σιγοβράζει. Και τι άλλο περίμεναν βέβαια;; Είναι δυνατόν ο να ξεχάσει κανείς ότι από μέρα σε μέρα, κινδυνεύουν να του κόψουν το ρεύμα; Είναι δυνατό κάποιος να περνάει στο ντούκου ότι δεν έχει χρήματα να αγοράσει παπούτσια στα παιδιά του; Είναι δυνατόν 2.500.000 νεόπτωχοι Έλληνες να μην θεωρούν αυτή την κυβέρνηση υπεύθυνη για το γεγονός, ότι υπάρχουν μέρες που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι τους;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
   Αρχές Ιούνη, και το Success Story που κατασκεύασαν πριν ένα μήνα, έχει σχεδόν καταρρεύσει. Η ανεργία αυξάνει, η ύφεση μεγαλώνει ακόμα και πέρα από τις προβλέψεις (5,6% αντί 5,3% που ήταν η πρόβλεψη), τρύπα 5 δις, φέρνει το Μνημόνιο 3 προ των πυλών. Επίσης, αυτή η κυβέρνηση αισθάνεται τόσο ασφαλής, τόσο σίγουροι ότι οι πολίτες αυτής της χώρας την ανέχονται, που σήμερα απαγορεύει δια Προεδρικού διατάγματος τις διαδηλώσεις (Γεια σου, Κάρολε, Αντιστασιακέ!). Η κυβέρνηση αισθάνεται καυτή την ανάσα της εξαθλιωμένης κοινωνίας πλέον. Αυτή η κοινωνία πλέον, σε μεγάλο της μέρος, δεν ακούει από τα κανάλια της διαπλοκής πόσο κακός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσο ανεδαφικά είναι αυτά που λέει το ΚΚΕ. Σχηματίζεται, ίσως (ο αρθρογράφος δεν έχει πληροφορίες από άνωθεν) μια πλειοψηφία, που είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τις τρόικες του εσωτερικού και του εξωτερικού.
  Το τέλος των βασανιστών είναι στα χέρια μας, είναι και στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου. Η επόμενη μέρα, θα είναι δύσκολη ως προς τα οικονομικά μεγέθη, αλλά μπορεί να είναι ευχάριστη για την προοπτική αυτού του τόπου και του λαού του. Μπορεί να στερείσαι, αλλά επίσης κακό είναι να είσαι σκυμμένος, υποτελής, και να περιμένεις ένα θαύμα(που ξέρεις ότι από μόνο δεν θα συμβεί). Μας τσάκισαν την αξιοπρέπεια, το φιλότιμο, το χαμόγελο, αυτό μπορούμε να το κερδίσουμε άμεσα, και μετά με ένα οργανωμένο πολιτικοοικονομικό σχέδιο να κερδίσουμε μία ζωή, αντάξια για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΛΩΤΕΣ!

Πρετεντέρης:"Προς Θεού, μην ξαναψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ!". Σε προκλητικό του άρθρο στα ΝΕΑ

 
Πρωτοφανές, προκλητικό, και άνευ ορίων, προσκλητήριο του Ντερμπεντέρη προς τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
Τι έπαθε ο άνθρωπος! Λωλάθηκε?
 Καλεί σήμερα μέσα από το άρθρο του στα ΝΕΑ ("Χωρίς επιστροφή") όλους όσους τις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ -" και δεν προέρχονται από το παλαιό 4%"- να μην το ξανακάνουν!!!
Γιατί, ο Τσίπρας μας οδηγεί σε εμφύλιο!!!
Γιατί... κινδυνεύει η Πατρίς.
Κι αυτός ο φόβος του Ντερμπεντέρη, προκύπτει από δύο γεγονότα.
  Πρώτον, γιατί ο Βούτσης ταύτισε τους μπάτσους με τους μπράβους. Και δεν το ανασκεύασε ουτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του. Και
  Δεύτερον, γιατί ο Τσίπρας στην Χαλκιδική, είπε "όπως πριν από ενάμιση χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατεα (οι μπάτσοι), ετσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στην Χαλκιδική".
Πάει καλά ο άνθρωπος?...

nonews-news.blogspot.gr

Σχόλιο Α.Α.: Δεν έχουμε το πλήρες άρθρο, μιας και πρέπει αν γίνουμε συνδρομητές επί πληρωμή στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μέσων του ΔΟΛ, για να το δούμε. Και παράφρονες δεν ήμαστε! Σε ότι αφορά τον Ντερμπεντέρη, ο πανικός του είναι έκδηλος!

Επιδοτούν με 4.900 είλωτες των 500 ευρώ εργολάβους και «Ελληνικός Χρυσός»

Ένα «ακριβό δώρο» προς τους μεγαλοεργολάβους και την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», το οποίο «αγγίζει» άμεσα το θέμα που εδώ και καιρό έχει ανοίξει στην Χαλκιδική με την εξόρυξη χρυσού, καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Δέσποινα Χαραλαμπίδου ότι κάνει η τρικομματική κυβέρνηση προσφέροντας τους, τζάμπα (!), συνολικά 4.900 εργαζόμενους – «είλωτες» οι οποίοι, δήθεν ως καταρτιζόμενοι, θα λαμβάνουν μηνιάτικα της τάξης των 500 ευρώ!

Σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου και τη σχετική ερώτηση την οποία έχει καταθέσει προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, «στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο “Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον τομέα Β΄ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση”».

Όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο του προγράμματος, η δράση αυτή χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013», με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στόχος της είναι η «ενίσχυση των ανέργων που αυτή απευθύνεται, μέσω της αναβάθμισης των γνώσεων και των εργασιακών τους δεξιοτήτων, της βελτίωσης της κοινωνικής τους θέσης και του βιοτικού τους επιπέδου, καθώς και η μείωση της ανεργίας».

Το αντικείμενο της δράσης –και από το σημείο αυτό και μετά αρχίζει να εισέρχεται το θέμα στην «ουσία» του- είναι η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης στον παραγωγικό τομέα Β’ της οικονομίας (ορυχεία, μεταλλεία, λατομεία, άντληση πετρελαίου & φυσικού αερίου), με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (training voucher) με υποχρεωτική απασχόληση».

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν συνολικά 4.900 άτομα. Συγκεκριμένα, από αυτά 4.404 θα είναι άνεργοι τεχνίτες του παραγωγικού τομέα Β’ της οικονομίας, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ. Επίσης, το πρόγραμμα αυτό αφορά σε 496 διπλωματούχους μηχανικούς (ΜΜΜ, ΗΜ, ΜΜ, ΧΜ) μέλη του ΤΕΕ, οι οποίοι θα εγγραφούν στο «Μητρώο Ωφελουμένων», που θα συγκροτήσει το ΤΕΕ.

Οσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν θεωρητική και πρακτική άσκηση 400 ωρών, αρχικά σε ΚΕΚ και μετά… στις επιχειρήσεις που αφορά η δράση αυτή. Στο πρακτικό μέρος, οι «καταρτιζόμενοι» θα πρέπει να καλύψουν τουλάχιστον 100 ημερομίσθια (4 μήνες απασχόλησης) λαμβάνοντας λιγότερα από 500 ευρώ, χωρίς δικαίωμα ασφάλισης!

Επισημαίνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 30.576.000,00 ευρώ.

Ποια επιχειρηματικά συμφέροντα ωφελούνται

«Ωστόσο, εξετάζοντας την λίστα των εγγεγραμμένων ΚΕΚ στο Μητρώο, προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι έχουν επιλεχθεί μόνο τέσσερις επιχειρήσεις για πρακτική άσκηση και απασχόληση των ωφελουμένων» αναφέρει στην ερώτηση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Μάλιστα, συνεχίζει η κυρία Χαραλαμπίδου, οι δύο από αυτές («Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ») έχουν αναλάβει να «προσφέρουν» την συντριπτική πλειονότητα των συνολικών θέσεων υποχρεωτικής, τετράμηνης απασχόλησης του προγράμματος. Παρουσιάζουν συνολικά 1.433 προσφερόμενες θέσεις απασχόλησης (σε σύνολο 1.537 θέσεων που προσφέρουν και οι τέσσερις εταιρείες μαζί) σχεδόν καλύπτοντας από μόνες το όριο απασχόλησης του 30% των καταρτιζόμενων που θέτει το Πρόγραμμα.

Φυσικά, σύμφωνα με τη βουλευτή, δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός καθώς και στις δύο επιχειρήσεις μετέχουν τα ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα -η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ είναι μέτοχος στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ και στην μητρική της Eldorado Gold Corporation- ενώ «και οι δύο δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη χρυσού στα μεταλλεία της Χαλκιδικής και η πρακτική άσκηση και η απασχόληση που προσφέρουν για τους καταρτιζόμενους άνεργους του προγράμματος αφορά στο εργοτάξιο στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, όπως φαίνεται και από τον πίνακα των εγγεγραμμένων ΚΕΚ».

Είναι εμφανές, καταλήγει η κ. Χαραλαμπίδου, ότι «το πρόγραμμα συνιστά ουσιαστικά σκανδαλώδη επιδότηση της κοινοπραξίας Ελληνικός Χρυσός/ΑΚΤΩΡ για τις μεταλλευτικές-εξορυκτικές εργασίες στα μεταλλεία της Χαλκιδικής με δωρεάν εργασία εργατοτεχνιτών και μηχανικών, για την οποία μάλιστα οι δύο εταιρείες θα επιδοτηθούν και με μέρος του ποσού της επιταγής κατάρτισης ως επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης».

.nez.gr

Τα πρωτοσέλιδα των σαββατιάτικων εφημερίδων


«Ένας άλλος κόσμος είναι αναγκαίος» και Αλτερ Σάμιτ στο πρωτοσέλιδο της Αυγής





































ΑΝΑΒΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑ



 
Ένα χωριό πρότυπο χωρίς κρίση και 0% ανεργία
Οι 500 κάτοικοι ζουν  στο πιο «πλούσιο» χωριό και μοιράζονται μαζί μας το μυστικό της επιτυχίας τους
ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΟΒΑΚΗ
Πριν 16 χρόνια η Ανάβρα ήταν απλά ένα ακόμη απομακρυσμένο χωριό της Μαγνησίας, όπου λίγοι κάτοικοι και πολλά ζώα συμβίωναν σε ένα ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο τόπο. Λίγα χρόνια μετά, κατάφερε  όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά και να γίνει ένα χωριό- πρότυπο για την  ανάπτυξη  σε όλη την Ευρώπη. Κρατικά κανάλια κάθε ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και επισκέπτες τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ελλάδα, έχουν επισκεφθεί το χωριό για να καταγράψουν και να «κλέψουν» το μυστικό της ανάπτυξης  ή έστω για να δουν ζωντανά όσα θαυμαστά ακούν και διαβάζουν.
Η Ανάβρα, ζει εδώ και χρόνια  το θαύμα της ανάπτυξης, και συνεχίζει ακόμη και εν μέσω κρίσης να απασχολεί και να προωθείται ως πρότυπο λειτουργίας και οικονομικής ανάπτυξης, αφού είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που σημειώνει αρνητικά ρεκόρ σε ανεργία και κρίση. Σε υψόμετρο 1000 μέτρων οι 500 μόνιμοι κάτοικοι, είναι όλοι κτηνοτρόφοι με σύγχρονες και οργανωμένες κτηνοτροφικές ομάδες και με ετήσιο εισόδημα από 30.000 έως 100.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων δεν ξεπερνά τα 40 έτη.

Οι κάτοικοι της Ανάβρας απολαμβάνουν παροχές όμοιες με αυτές των κατοίκων της Ελβετίας. Το μικρό Γκστάαντ της Ελλάδας, διαθέτει δωρεάν παρκινγκ για όλους, δωρεάν γυμναστήριο, δύο σχολεία ολοήμερα, αιολικό πάρκο που δίνει έως και 100.000 ευρώ έσοδα στην κοινότητα, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων.
Κι αν δεν ερχόταν το πρόγραμμα Καλλικράτης και η αναγκαστική συνένωση με το Δήμου Αλμυρού να περιορίσει την ανάπτυξή του, λόγω της γενικότερης κρίσης που υπάρχει στη χώρα, οι κάτοικοί του σήμερα θα είχαν εξασφαλίσει δωρεάν ρεύμα και θέρμανση. Θα ήταν το πρώτο αυτόνομο χωριό στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο.
Το ... μυστικό της Ανάβρας
Ο πρωτεργάτης αυτού του έργου και πρώην κοινοτάρχης Ανάβρας κ. Δημήτρης Τσουκαλάς (Πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ) δέχεται πολυάριθμες προσκλήσεις για να παρουσιάσει το φαινόμενο αυτό τοπικής ανάπτυξης σε διάφορα forum, ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια.
«Πάντα μου κάνουν την ίδια ερώτηση. Πού βρήκατε τα λεφτά; Μέσα από προγράμματα τους απαντάω. Και πού βρήκατε τα προγράμματα. Τα βρήκα τους απαντάω γιατί απλά ... υπάρχουν», δηλώνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο κ. Τσουκαλάς, που μας αποκάλυψε το μυστικό της Ανάβρας.
«Ως κοινοτάρχης της περιοχής επί 16 χρόνια, είχα σχεδιάσει ένα όραμα για την περιοχή. Σεβαστήκαμε το περιβάλλον, τους κατοίκους και τις ανάγκες τους. Έτσι κάναμε τα πρώτα βήματα για να αναπτύξουμε την κτηνοτροφία που ήταν το κύριο επάγγελμα των κατοίκων της περιοχής. Με την δημιουργία του αιολικού πάρκου, εξασφαλίσαμε για την κοινότητά μας ένα σημαντικό έσοδο και έτσι ξεκίνησε η οικολογική ανάπτυξη της περιοχής που δυστυχώς μετά την συνένωση λόγω Καλλικράτη δεν συνεχίστηκε. Σήμερα οι κάτοικοι της Ανάβρας θα ήταν ακόμη ένα βήμα μπροστά, αφού θα ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι της Ελλάδας που δεν θα πλήρωναν ρεύμα και θέρμανση».
Το μυστικό της επιτυχίας της Ανάβρας είναι ο τρόπος αυτοδιοίκησής της και μας το αποκαλύπτει μόλις με πέντε λέξεις ο κ. Τσουκαλάς «Ενθουσιασμό, όραμα, κέφι, μεράκι, αγάπη, πίστη. Έτσι διοικήσαμε. Ακόμη κι όταν ήμουν Κοινοτάρχης, δρούσα σαν εθελοντής. Βρήκαμε όλα αυτά τα πρωτοποριακά προγράμματα και τα εντάξαμε στο Δήμο μας ακριβώς επειδή ... υπάρχουν. Δεν ασχοληθήκαμε με κόμματα, με προσωπικές φιλοδοξίες και με πολιτικά παιχνίδια. Η διάθεσή μας ήταν να προσφέρουμε στον τόπο και στους κατοίκους της περιοχής».
Η Ανάβρα έγινε γνωστή στην Ευρώπη για δύο λόγους. Ο πρώτος  για την ανάπτυξη που παρουσίασε. Επί δέκα χρόνια ήταν στις πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των ΟΤΑ στην Ελλάδα και στην τρίτη θέση από τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου. (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι επιχείρησε και έκανε έργα φιλικά προς το περιβάλλον. Μια μικρή κοινότητα ορεινή έχει ήδη εδώ και 8 χρόνια αιολικό πάρκο και σε εξέλιξη βρίσκονται άλλα δύο. Ένα περιβαλλοντικό-πολιτισμικό πάρκο, από τα καλύτερα στην Ελλάδα, μόνιμο καταφύγιο θηραμάτων και μια μελέτη τηλεθέρμανσης, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, μετά την συνένωση με το Δήμο Αλμυρού.
«Σεβόμαστε ότι υπάρχει κρίση, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την εγκατάλειψη μιας κοινότητας με αυτή την ανάπτυξη. Έτσι κάναμε την ομάδα ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και συνεχίζουμε την προσπάθεια.
Είμαστε αισιόδοξοι ακόμη για την Ανάβρα και πιστεύουμε ότι θα έρθουν κι ακόμη καλύτερες ημέρες για την περιοχή μας, με άλλες αυτοδιοικήσεις που να έχουν ικανότητα και ενδιαφέρον».
Την Αθήνα για χάρη της ζωής χωρίς ανεργία εγκατέλειψε και  η Νικολέτα και έχει τώρα την δική της οικογενειακή επιχείρηση εκτροφής αγελάδων στην Ανάβρα. «Εργαζόμαστε με τον σύζυγό μου και τα παιδιά μας στην οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε και όχι μόνο νοιώθουμε ότι ζούμε στον παράδεισο, αλλά και τα παιδιά μας, μετά τις σπουδές τους δεν σκέφτονται να ζήσουν αλλού. Θα επιστρέψουν στην Ανάβρα», δηλώνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Ο Αποστόλης σπουδάζει στην Γεωπονική Σχολή Αθηνών, αλλά όταν τελειώσει τις σπουδές του, θα κάνει ό,τι και οι υπόλοιποι συνομήλικοι του. Θα ξεκινήσει την δική του επιχείρηση στην Ανάβρα. «Ούτε που το σκέφτομαι να πάω κάπου αλλού. Θα επιστρέψω στο χωριό μου, στο σπίτι μου. Εκεί θέλω να κάνω οικογένεια, άλλωστε στην Ανάβρα με περιμένει σίγουρη δουλειά, αλλά και ένα σίγουρο εισόδημα. Ποιος δεν θέλει να ζήσει σε έναν τόπο με 0% ανεργία, 0% κρίση, 0% εγκληματικότητα και 100% φύση;»

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Υφεση 5,6% το α' τρίμηνο στην Ελλάδα

 
 
H ύφεση της ελληνικής οικονομίας έφτασε το 5,6% το α΄ τρίμηνο του 2013 , με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται (σε τρέχουσες τιμές) στα 41,888 δισ. ευρώ ή χαμηλότερα και από το α΄ τρίμηνο 2005 (44,206 δισ. ευρώ). Με την συγκυβέρνηση να είναι διαιρεμένη και πιο αδύναμη από ποτέ, πιεσμένη από πάνω κι από κάτω.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), που δημοσιοποίησε τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ, αναθεώρησε επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση 5,3% το α΄ τρίμηνο, καθώς, προέκυψαν νέα στοιχεία, που...
δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά, είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Μαρτίου εισαγωγών και εξαγωγών), είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κύριοι λόγοι για την πτώση του ΑΕΠ κατά 5,6% είναι η περαιτέρω μεγάλη μείωση της κατανάλωσης και των επενδύσεων. Ειδικότερα, η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 8,7% και η συνολική καταναλωτική δαπάνη (συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Κυβέρνησης) παρουσίασε μείωση 8,3%. Ενώ, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) μειώθηκαν κατά 11,4%.

Στον αντίποδα, η μείωση κατά 22,9% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αντιστάθμισε εν μέρει την πτώση του ΑΕΠ. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών εμφάνισαν μείωση 2,6% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν 4,9% και οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν 12,4%). Ενώ, μείωση 7,8% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν 5,3% και οι εισαγωγές υπηρεσιών 17,8%).
Με ενδιαφέρον αναμένεται η πορεία του ΑΕΠ τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για το 2014, με δεδομένη τη διχογνωμία στις προβλέψεις από τη μια πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από την άλλη του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ.
Το υπουργείο και η Κομισιόν, εκτιμούν ότι εφέτος το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 4,2% συνολικά, για να περάσει σε θετικό πρόσημο (+0,6%) το επόμενο έτος, Αντίθετα, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση 4,9% εφέτος και συνέχιση της ύφεσης και το 2014, με μείωση του ΑΕΠ κατά 1,4%. Στο ίδιο μήκος κύματος με το ΔΝΤ κινείται και ο ΟΟΣΑ, που προβλέπει ύφεση της τάξης του 1,2% το 2014.
Από enet

O ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΑ «ΟΜΗΡΟ» ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ




Οι “έμποροι” ψεύτικων ελπίδων και  το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Η πρόσφατη αναφορά του υφυπουργού ανάπτυξης  στην «καυτή πατάτα» των πλειστηριασμών έγινε δεκτή περίπου με αναθέματα από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών αναγκάζοντας τελικά τον υφυπουργό και ανακαλέσει τις προτάσεις του για  να μην προκαλέσει ευρύτερη ενδοκυβερνητική κρίση. Τι είπε ο κ. Σκορδάς; «Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε πως θα χειριστούμε ως κοινωνία το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τους πλειστηριασμούς ακινήτων που έχουν παγώσει από το 2009». Ποιο ήταν το επιχείρημα  του; «Αν συγκεντρωθεί ένα μεγάλο απόθεμα ακινήτων όταν θα ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί θα μηδενιστεί η αξία της ήδη τραυματισμένης ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων». Ηταν  λάθος το επιχείρημα ή περιέγραφε την πραγματικότητα; Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι περιέγραφε την πραγματικότητα. Εκτός και αν κάποιοι εκτιμούν σοβαρά ότι η λύση στο πρόβλημα θα είναι η διαγραφή δανείων που βέβαια θα πληρωθούν και πάλι από τα υποζύγια των συνεπών που εξακολουθούν ακόμη να πληρώνουν.

Τι άλλο μας είπε ο κ. Σκορδάς; Ότι μαζί με όσους δεν έχουν όντως  τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο υπάρχει και ένα 30% που αρνείται να πληρώσει το στεγαστικό  γνωρίζοντας  εκ του ασφαλούς ότι καλύπτονται από το νόμο που έχει παγώσει τους πλειστηριασμούς. Μήπως είχε άδικο σε αυτή την επισήμανση; Όχι βέβαια ποιος δεν γνωρίζει τέτοιες περιπτώσεις στο προσωπικό του περιβάλλον.  Δανειολήπτες που γνωρίζουν καλά  ότι  οι υπόλοιποι που έχουν πρακτικά χρεοκοπήσει θα αποτελούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μια πολύ καλή ασπίδα. Αρα η πρόταση Σκορδά να δοθεί ένα χρονικό διάστημα προειδοποίησης  θα αφαιρούσε  το αέρα όσους δηλαδή κάνουν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο τους. Σαφώς βέβαια προυπόθεση για την  όποια απόφαση ληφθεί θα πρέπει να είναι μια σαφή πρόνοια για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικό προβλήματα λόγω των επιπτώσεων από την πρωτοφανή ύφεση.   
 Γιατί όμως δέχτηκε όλες αυτές τις ομοβροντίες; Μα είναι απλό ο λαικισμός ζει και βασιλεύει και διαπερνά οριζόντια όλους τους κομματικούς σχηματισμούς. Πόσο μάλλον όσους στην αντιπολίτευση έχουν μεταβληθεί σε εμπόρους ελπίδων πουλώντας σε πονεμένους ανθρώπους την ψευδαίσθηση ότι  μπορεί με κάποιο μαγικό τρόπο να τους χαρίσουν το σπίτι !             

ΠΟΙΟΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ

Άστεγος συμπολίτης μας πήρε το 2006 στεγαστικό δάνειο και αγόρασε σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων για να στεγάσει την οικογένειά του. Η τράπεζα του έδωσε όλα τα λεφτά και ως μπόνους ένα επισκευαστικό για να αγοράσει νέα έπιπλα. Τώρα δεν μπορεί να πληρώσει. Τι πρέπει να γίνει;

Πολιτικοί, εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων και δημοσιολόγοι έχουν δημιουργήσει την ψευδή αίσθηση ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει πιθανότητα οι δανειολήπτες να κερδίσουν από την τράπεζα το ακίνητο που αγόρασαν με τα λεφτά της τράπεζας, ακόμη κι αν δεν έχουν πληρώσει μία δόση!


Πρόκειται για την χειρότερη και μεγαλύτερη πολιτική απάτη των τελευταίων δεκαετιών. Λένε στον κόσμο αυτό που θέλει να ακούσει, αδιαφορώντας αν αυτό θα έχει στο τέλος ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χάσουν τα σπίτια τους όσοι τους πιστέψουν. Δίπλα στους κερδοσκόπους της ελπίδας έχει στηθεί μια τεράστια βιομηχανία που υπόσχεται στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας πολλές δίκες. Είναι το μόνο που πραγματικά μπορούν να υποσχεθούν...

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι το ακίνητο ανήκει σε αυτόν που το έχει πληρώσει. Στην προκειμένη περίπτωση στην τράπεζα κι αυτό ανεξάρτητα από το αν το σπίτι είναι η πρώτη ή η πέμπτη κατοικία του δανειολήπτη. Το αμέσως επόμενο που θα πρέπει να πούμε είναι ότι τα δάνεια που δεν πληρώνονται επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο. Αν, λοιπόν, αποφάσισε κάποιος να μοιράσει σπίτια, ας το πει σε όλους, έτσι ώστε να μπουν στην σειρά κι όσοι δεν έχουν πάρει δάνεια. Ξέρουν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να υποσχεθούν τα πάντα.

Οι τράπεζες δεν έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι έδωσαν τότε το 100% ή το 130% του δανείου; Ασφαλώς κι έχουν! Όπως και πρέπει να αναγνωριστεί η συμβολή αυτών των ανθρώπων στην κερδοφορία των καλών εποχών. Ή ακόμη περισσότερο στην κερδοφορία των επόμενων δεκαετιών.  Με άλλα λόγια θα πρέπει να υπάρξουν προγράμματα που θα ισχύουν για όλους και τα οποία θα δίνουν στους δανειολήπτες την δυνατότητα να αυξήσουν τον χρόνο αποπληρωμής και να μειωθεί το επιτόκιο, όπου αυτό είναι υψηλό. Επίσης, θα πρέπει να "σβηστούν" τα πανωτόκια και να υπάρξει μία νέα αρχή για όλους. Κι όποιος δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που θα αναλάβει, θα έχει πλέον τον κίνδυνο του πλειστηριασμού. Αλλιώς δεν θα πληρώνει κανείς και η αγορά ακινήτων θα οδηγηθεί σε κραχ, τις συνέπειες του οποίου αδυνατεί να αντιμετωπίσει η οικονομία και η κοινωνία.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ανέργους, αλλά και για τους συνταξιούχους. Κι είναι κι αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο συνταξιούχος, για παράδειγμα, είχε μέχρι και πριν 4 χρόνια άλλα δεδομένα για να κάνει τους λογαριασμούς του. Δεν μπορεί να του λέει κάποιος από την μία «σου μειώνω την σύνταξη» κι από την άλλη να του παίρνει το σπίτι επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις του δανείου του, επειδή ακριβώς του μείωσαν την σύνταξη. Οι όποιες λύσεις, πάντως, δεν μπορεί να είναι επιπόλαιες και απαιτούν συζήτηση, ταχύτητα και ευρύτατη συναίνεση. Μια πρόταση, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι η δημιουργία μιας τράπεζας ακινήτων, βασικός μέτοχος της οποίας θα ήταν το κράτος και η οποία θα αναλάμβανε να εξομαλύνει την κατάσταση. Να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς, αλλά και την πιθανότητα κάποιος να επιχειρήσει να επωφεληθεί από την κατάσταση.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά! Να σας πούμε τι είναι εκείνο που δεν πρέπει να κάνουμε: Να συνεχίσουμε να πουλάμε ψεύτικες ελπίδες σε ανθρώπους.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Νέες αποχωρήσεις για τη ΔΗΜΑΡ

Συνομιλούν με ΣΥΡΙΖΑ

Σε… καθημερινότητα έχουν αναδειχθεί για τη ΔΗΜΑΡ οι αποχωρήσεις στελεχών της, που διαφωνούν με την πολιτική γραμμή του κόμματος και τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά.

Έτσι, χθες, ήταν η σειρά 9 στελεχών της ΔΗΜΑΡ από την οργάνωση Παλαιού Φαλήρου να… κατακεραυνώσουν την πολιτική του Φώτη Κουβέλη και να ανακοινώσουν την παραίτησή τους από το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, αποχωρήσαντες συνομιλούν με τους… άλλους αποχωρήσαντες, αυτούς του «Αριστερού Δικτύου» (Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς, Ανδρέας Νεφελούδης, Στέφανος Μπαγεώργος), προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία πολιτική οργάνωση, η οποία θα συνεργαστεί προεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Στη δήλωσή τους, οι αποχωρήσαντες καταγγέλλουν «την ολοκληρωτική μετάλλαξη και μεταμορφισμό του κόμματος που συντελέσθηκε από τις εκλογές και μετά», ενώ αναλύοντας τα αίτια της αποχώρησής τους, επισημαίνουν ότι ο χώρος της ΔΗΜΑΡ «δεν τούς εκφράζει πλέον». Επικαλούνται δε λόγους «πολιτικής συνείδησης και ιδεολογικής τοποθέτησης» και καταλογίζουν στη ΔΗΜΑΡ «μετατροπή σε κεντρώου τύπου πολιτικό μόρφωμα που στηρίζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας», αλλά και «καταπάτηση του καταστατικού της» σχετικά με τη «συμμετοχή της στην σκληρότερη δεξιά κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».


Τη δήλωση αποχώρησης συνυπογράφουν οι: Γιούλη Ζήκου (υποψήφια Β’Αθήνας και μέλος Π.Φαλήρου), Γιάννης Κεχράς (Γραφείο Π.Φαλήρου), Νίκος Λιάρος (Γραφείο Π.Φαλήρου), Ελένη Μάνου (Μέλος Π.Φαλήρου), Μαρία Μπολοντζάκη (Μέλος Π.Φαλήρου), Ανδρέας Ρουμπέλας (Γραφείο Αλίμου), Αγγελική Σερέτη-Κοντώση (μέλος Π.Φαλήρου), Μιχάλης Φανουράκης (μέλος Γραφείου Β’ Αθήνας, μέλος Π.Φαλήρου) και Ιωακείμ Φωκάς (μέλος Π.Φαλήρου).

matrix24.gr

Η υπεράσπιση του ιδρώτα, του σπιτιού του Έλληνα πολίτη με το αίμα του, τη ζωή του… είναι πλέον ιερό καθήκον!






Η υπεράσπιση του ιδρώτα, του σπιτιού του Έλληνα πολίτη με το αίμα του, τη ζωή του… είναι πλέον ιερό καθήκον!







Άνοιξε θέμα άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών στα ακίνητα
Η υπεράσπιση του ιδρώτα, του σπιτιού του Έλληνα πολίτη με το αίμα του, τη ζωή του… είναι πλέον ιερό καθήκον!
Κανένας νόμος, όπως κι αν τον ψηφίσουν τα ανδρείκελα, οι Γερμανοτσολιάδες βουλευτές της νεοφιλελεύθερης κατοχικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ… δεν θα εφαρμοστεί χωρίς αίμα!
Η επιλογή είναι εξ ολοκλήρου στη συγκυβέρνηση των Μερκελιστών! 



ΜΑΣ ΦΤΩΧΥΝΑΝ ΜΕ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ

  • ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΕΙΣΦΟΡΕΣ
  • ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ
  • ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.



ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΙΩΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΙΩΣΟΥΜΕ.


ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ...

ΗΡΘΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΛΑΜΟΓΙΑ.










εκδοση

Δ.Ν.Τ : Δεν φταίμε εμείς ..ο …όφις μας παρέσυρε.




Σημαντική διάσταση απόψεων ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης προκύπτει από το εμπιστευτικό έγγραφο του ταμείου που αποκάλυψε την Τετάρτη η Wall Street Journal.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο το ΔΝΤ ήταν από την αρχή αντίθετο στην ένταξη της χώρας μας στο πακέτο διάσωσης καθώς δεν πληρούσε τα τρία από τα τέσσερα σχετικά κριτήρια. Μάλιστα το ταμείο παραδέχεται ότι παρέβη τους ίδιους του τους κανόνες για να κάνει το διογκούμενο χρέος της Ελλάδας να φαίνεται βιώσιμο, παρά το γεγονός ότι από την αρχή του προγράμματος μέχρι και σήμερα δημοσίως τα στελέχη του υποστηρίζουν το αντίθετο.
Οι συντάκτες του άρθρου να υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο όφελος από το «πακέτο» του 2010 δεν το καρπώθηκε τόσο πολύ η Ελλάδα όσο ευρύτερα η Ευρωζώνη στην οποία «έδωσε χρόνο να χτίσει ένα τείχος προστασίας που θα προστάτευε τα υπόλοιπα ευάλωτα κράτη-μέλη και απέτρεψε πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το δεύτερο βασικό σημείο της κριτικής που φαίνεται να ασκεί το ΔΝΤ απέναντι στις χώρες της Ευρωζώνης έχει να κάνει με την καθυστέρηση, κατά τους συντάκτες του εγγράφου, της αναδιάρθρωσης του χρέους που τελικά έγινε τον Μάιο του 2012. Για το Ταμείο υπεύθυνες για την καθυστέρηση είναι οι τράπεζες που διακρατούσαν σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους και ασκούσαν πολιτικές πιέσεις στις κυβερνήσεις. Οι ίδιες οι κυβερνήσεις, δε, θεωρούσαν ότι η ύπαρξη υψηλού χρέους θα λειτουργούσε ως κινητήριος μοχλός προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος.
Στους υποστηρικτές της ταχύτερης ενεργοποίησης του μέτρου του «κουρέματος» του χρέους σύμφωνα με την ίδια έκθεση περιλαμβανόταν και η Γερμανία.
Από την κριτική του Ταμείου δεν ξεφεύγει ούτε και η Κομισιόν για την οποία υποστηρίζει ότι «δεν είχε εμπειρία στη διαχείριση μιας τέτοιου μεγέθους κρίσης» προσθέτοντας ότι εστίαζε περισσότερο  στη «συμμόρφωση με τις νόρμες της Ε.Ε. παρά στην επίδραση στην ανάπτυξη».
Όσο για τη συμφωνία αυτή καθ' αυτή χαρακτηρίζεται «ασυνήθιστη» και σημειώνεται ότι «κανένας από τους εταίρους στην τρόικα δεν τη θεωρούσε ιδανική» τονίζοντας ότι «υπήρχαν σημαντικές διαφορές απόψεων εντός της τρόικα, ειδικά όσον αφορά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.»
Στην έκθεση ο διεθνής οργανισμός επικρίνει τις ελληνικές κυβερνήσεις γιατί δεν κατόρθωσαν να επιβάλλουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με τις οποίες θα τονωνόταν ο ιδιωτικός τομέας, και αναφέρεται ότι «ο πόνος της προσαρμογής μοιράστηκε δυσανάλογα στην κοινωνία». Παραδέχεται πάντως ότι δεν υπάρχουν πολλά ιστορικά προηγούμενα για αυτό το τεράστιο μέγεθος περικοπών των δαπανών και φορολογικών αυξήσεων που πέτυχε η Ελλάδα, για να φτάσει στους επιθυμητούς στόχους.
Το ΔΝΤ δεν εξηγεί, πάντως, ούτε γιατί έκανε τις επιλογές που έκανε , ούτε γιατί συμφώνησε με τις αναλύσεις της τρόικα που σήμερα λέει ότι ήταν εσφαλμένες και περιορίζεται στο ότι το προσωπικό του «ευθαρσώς αναφέρθηκε» στους κινδύνους εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.
Αντίθετα η αυτοκριτική του περιορίζεται στο ότι θα έπρεπε να είχε διαπιστώσει νωρίτερα ότι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ελλάδα είχαν φτάσει σε ανησυχητικά μη ρεαλιστικά επίπεδα.
Βέβαια ο συντάκτης του κειμένου σπεύδει να σημειώσει ότι η Ελλάδα ήταν μια ιδιαίτερα προβληματική περίπτωση λόγω «διοικητικών αδυναμιών» της ελληνικής κυβέρνησης.
 
 

Είσαι ..εφοπλυστής; θα σε… γεμίσουμε στις απαλλαγές




Οι φοροαπαλλαγές που έχει προβλέψει ο «σοφός και αδέκαστος» νομοθέτης, δηλαδή η ελληνική Βουλή, για τη «σέχτα» των εφοπλιστών ξεπερνούν κάθε φαντασία, καθώς δεν αφορούν μόνο στα πλοία, κάτι που θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογηθεί στα πλαίσια της παροχής κινήτρων και στήριξης, αλλά, όσο και αν αυτό ακούγεται εξωφρενικό, επεκτείνονται στα κέρδη, τις εταιρείες τους, στις δραστηριότητές τους εν γένει. Με λίγα λόγια, ζουν σε έναν «παράδεισο» φοροαπαλλαγών, ο οποίος τους επιτρέπει να διαβιούν πλουσιοπάροχα, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ στο κράτος.
Αναλυτικά, απαλλάσσονται:
-από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά ή κρατήσεις υπέρ του δημοσίου ή κάποιου τρίτου το εισόδημα που αποκτάται από γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα
-το ίδιο ισχύει και για το εισόδημα που δημιουργείται από εκμετάλλευση πλοίων και στο εξωτερικό και μάλιστα την απαλλαγή απολαμβάνουν και όλοι οι συνέταιροι και μέτοχοι
-από κάθε τέλος τα έγγραφα που συντάσσονται για την εφαρμογή του ισχύοντος από το 1975 νόμου
-από κάθε φόρο ή τέλος το εισόδημα που αποκτάται από εταιρείες χαρτοφυλακίου που κατέχουν αποκλειστικά μετοχές ελληνικών πλοιoκτητριών υπό ελληνική σημαία.
-από κάθε τέλος τα έγγραφα που συντάσσονται για τη διανομή κερδών, τα δάνεια και τις καταθέσεις
-από όλα τα παράβολα οι εγγραφές και τα δικαιολογητικά.

Ο προϋπολογισμός του κράτους ασχολείται αναλυτικά και με την φοροαπαλλαγή των πλοιοκτητών και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, προβλέποντας:
-100% φοροαπαλλαγή επενδύσεων ναυπήγησης και επισκευής παραδοσιακών σκαφών για επενδύσεις πάνω από 150.000 ευρώ
-φοροαπαλλαγή του εισοδήματος που αποκτάται από εταιρεία επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία καθώς και το εισόδημα των κατόχων μερισμάτων
-απαλλαγή και των ημεδαπών επιχειρήσεων με αντίστοιχο αντικείμενο εργασιών ή υπηρεσιών
-απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών από την εκμετάλλευση ιδιόκτητων πλοίων με ελληνική σημαία
-απαλλαγή της υπεραξίας λόγω εκποίησης, αποζημίωσης ασφαλιστικής ή άλλη αιτία
-φοροασυλία και των αλλοδαπών εταιρειών αν εγκατασταθούν ή ιδρύσουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα
-απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών και των μερισμάτων που διανέμει εταιρεία που έχει υπαχθεί στο Ν.27 και διαχειρίζεται πλοία με ελληνική ή ξένη σημαία.

Εξωφρενικά σκανδαλώδης είναι παράλληλα και η απαλλαγή τους από ΦΠΑ των αγορών στην Ελλάδα προϊόντων που προορίζονται για τις τροφοδοσίες στα πλοία τους. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι ακόμα και τα πάγια έξοδα των γραφείων τους «φορτώνονται» στα απαλλαγμένα από ΦΠΑ έξοδα των πλοίων.
Και το κερασάκι στην τούρτα: οι εφοπλυστές απαλλάσσονται ακόμα και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για να μπορούν να αγοράζουν φτηνά πούρα και ουίσκι...
Οι «πατριώτες» της ναυτιλίας - όπως αρέσκονται να αυτοχαρακτηρίζονται - συνεχίζουν να μένουν στο απυρόβλητο, την ώρα που η κυβέρνηση «χτυπά» με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Αλήθεια, πόσο πατριώτης είναι κάποιος που δεν πληρώνει μία στο κράτος που τόσο «απλόχερα» τον προστατεύει και τον στηρίζει;
Με βάσει τα παραπάνω στοιχεία, η μάσκα του «πατριώτη» εφοπλιστή καταρρέει χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Με ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο φοροαπαλλαγών και ευνοιοκρατίας οι εφοπλιστές είναι σαφές ότι παραμένουν στην Ελλάδα επειδή τους συμφέρει οικονομικά και όχι επειδή νοιάζονται για τους εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία. Ας κόψουν επιτέλους την «καραμέλα» του πατριωτισμού γιατί είναι ξεκάθαρο πως υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Πατριώτης δεν είναι όποιος κερδίζει κάθε χρόνο 9 δισ. ευρώ σε βάρος των υπολοίπων, ούτε όποιος απειλεί ότι αν υπάρξει πιθανότητα φορολόγησης θα πάρει τα πλοία του και θα φύγει...


Οι εφοπλιστές αναβάλουν το τέλος του κόσμου.

Ο εφοπλιστής Αντώνης Γραμματικός με τα τάνκερ







 

Το μόνο πρόσωπο με αρχίδια που εμφανίστηκε ποτέ στην TV ήταν γυναίκα

malvina

Πέρασαν κιόλας 11 χρόνια από τη μέρα που η Μαλβίνα Κάραλη άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο.

Ακούγεται οξύμωρο αλλά η Μαλβίνα ήταν το μόνο πρόσωπο με αρχίδια που έχει εμφανιστεί ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση.

Καμμια φορά σκέφτεσαι οτι ίσως ήταν και τυχερή που δεν ζει σήμερα. Αν η Μαλβίνα ζούσε σήμερα, θα είχε βαφτιστεί από “ρατσίστρια” και “ακροδεξιά” έως “κουκουλοφόρα” και “εθνικίστρια”.

Γιατί η Μαλβίνα είχε αυτό το κακό: Έγραφε τους “politically correct” μεϊνστριμ καραγκιόζηδες στα παπάρια της και έλεγε αυτό που πίστευε. Η μόνη και τελευταία ελεύθερη φωνή που πέρασε από το χαζοκούτι.

Παρακολουθώντας μερικά από τα βίντεο της Μαλβίνας που άφησαν εποχή, γελάς.

Αλλά κυρίως κλαις. Γιατί θέλοντας και μή συγκρίνεις τη Μαλβίνα με κάτι Λαζόπουλους, Κανάκηδες και λοιπά ασπόνδυλα επιδοτούμενα πιόνια του συστήματος.

Και μετά συγκρίνεις την αριστερή Μαλβίνα με τα σημερινά “αριστερά” σούργελα. Και βλέπεις οτι “αριστερά” δεν σημαίνει “Στρατούληδες”. Και οτι “πατριώτης” δεν γίνεσαι χτυπώντας μετανάστες.

Και ανακαλύπτεις οτι η αλήθεια δεν είναι ούτε “αριστερή” ούτε “δεξιά”.

Και αυτή η σύγκριση με το σήμερα μόνο λύπη φέρνει.

 

Δειτε

 

Η Μαλβίνα “ρατσίστρια” και “αντι-πολυπολιτισμική”

 

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PkaCO2O__xY

 

 

Τί πραγματικά έγινε στα Ίμια; Όλοι ξέρουν, μόνο η Μαλβίνα το είπε.

 

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=567NbFTMpSg

 

 

Η Μαλβίνα, “εθνικίστρια” (!)

 

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jYwPGooe1tI

 

 

Ο “χαρισματικός” Σημίτης, η Τουρκία και ο Λάκης Γαβαλάς

 

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EvHcQU81Swo

 

 

 

 

 

 

 http://amantomatimou.wordpress.com/2013/06/07/το-μόνο-πρόσωπο-με-αρχίδια-που-εμφανίσ/

Μᾶς φοβοῦνται καὶ μᾶς σκοτώνουν.........................

Μᾶς φοβοῦνται καὶ μᾶς σκοτώνουν. Φοβοῦνται τὸν οὐρανὸ ποὺ κοιτάζουμε φοβοῦνται τὸ πεζούλι ποὺ ἀκουμπᾶμε φοβοῦνται τὸ ἀδράχτι τῆς μητέρας μας καὶ τὸ ἀλφαβητάρι τοῦ παιδιοῦ μας...

Οπως λέει κι ένα ποίημα του Λειβαδίτη...
Θά ῾θελᾳ νὰ φωνάξω τ᾿ ὄνομά σου, ἀγάπη, μ᾿ ὅλη μου τὴν δύναμη.
Νὰ τ᾿ ἀκούσουν οἱ χτίστες ἀπ᾿ τὶς σκαλωσιὲς καὶ νὰ φιλιοῦνται μὲ τὸν ἥλιο
νὰ τὸ μάθουν στὰ καράβια οἱ θερμαστὲς καὶ ν᾿ ἀνασάνουν ὅλα τὰ τριαντάφυλλα
νὰ τ᾿ ἀκούσει ἡ ἄνοιξη καὶ νά ῾ρχεται πιὸ γρήγορα
νὰ τὸ μάθουν τὰ παιδιὰ γιὰ νὰ μὴν φοβοῦνται τὸ...

σκοτάδι,
νὰ τὸ λένε τὰ καλάμια στὶς ἀκροποταμιές, τὰ τρυγόνια πάνω στοὺς φράχτες
νὰ τ᾿ ἀκούσουν οἱ πρωτεύουσες τοῦ κόσμου καὶ νὰ τὸ ξαναποῦνε μ ὅλες τὶς καμπάνες τους
νὰ τὸ κουβεντιάζουνε τὰ βράδια οἱ πλύστρες χαϊδεύοντας τὰ πρησμένα χέρια τους.

Νὰ τὸ φωνάξω τόσο δυνατὰ
ποὺ νὰ μὴν ξανακοιμηθεῖ κανένα ὄνειρο στὸν κόσμο
καμιὰ ἐλπίδα πιὰ νὰ μὴν πεθάνει.

Νὰ τ᾿ ἀκούσει ὁ χρόνος καὶ νὰ μὴν σ᾿ ἀγγίξει, ἀγάπη μου, ποτέ.

Ναὶ ἀγαπημένε μου,
ἐμεῖς γι᾿ αὐτὰ τὰ λίγα κι ἁπλὰ πράγματα πολεμᾶμε
γιὰ νὰ μποροῦμε νά ῾χουμε μία πόρτα, ἕν᾿ ἄστρο, ἕνα σκαμνὶ
ἕνα χαρούμενο δρόμο τὸ πρωὶ
ἕνα ἤρεμο ὄνειρο τὸ βράδι.
Γιὰ νά ῾χουμε ἕναν ἔρωτα ποὺ νὰ μὴ μᾶς τὸν λερώνουν
ἕνα τραγούδι ποὺ νὰ μποροῦμε νὰ τραγουδᾶμε

Ὅμως αὐτοὶ σπᾶνε τὶς πόρτες μας
πατᾶνε πάνω στὸν ἔρωτά μας.
Πρὶν ποῦμε τὸ τραγούδι μας
μᾶς σκοτώνουν.

Μᾶς φοβοῦνται καὶ μᾶς σκοτώνουν.
Φοβοῦνται τὸν οὐρανὸ ποὺ κοιτάζουμε
φοβοῦνται τὸ πεζούλι ποὺ ἀκουμπᾶμε
φοβοῦνται τὸ ἀδράχτι τῆς μητέρας μας καὶ τὸ ἀλφαβητάρι τοῦ παιδιοῦ μας
φοβοῦνται τὰ χέρια σου ποὺ ξέρουν νὰ ἀγγαλιάζουν τόσο τρυφερὰ
καὶ νὰ μοχτοῦν τόσο ἀντρίκια
φοβοῦνται τὰ λόγια ποὺ λέμε οἱ δυό μας μὲ φωνὴ χαμηλωμένη
φοβοῦνται τὰ λόγια ποὺ θὰ λέμε αὔριο ὅλοι μαζὶ
μᾶς φοβοῦνται, ἀγάπη μου, καὶ ὅταν μᾶς σκοτώνουν
νεκροὺς μᾶς φοβοῦνται πιὸ πολύ.
 
 
 
 
 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1377.html#more

Έρωτας της Χρυσής Αυγής με...Ερντογάν



Η Χρυσή Αυγή ενάντια στους εξεγερμένους και υπέρ του Ερντογάν!

(του Τάκη Γιαννόπουλου)
Διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο από το σάιτ της Χρυσής Αυγής στις 3-6-13[1]
«ΚΕΜΑΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ 1922 – ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ 1922!
"Την ίδια ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι διεθνείς οργανώσεις ”υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, οι περιβόητοι Anonymous (δηλαδή η CIA αυτοπροσώπως) ακόμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (που εξέδωσε ανακοίνωση για το δικαίωμα της συνάθροισης…) τάσσονται αναφανδόν υπέρ της ”τουρκικής άνοιξης”, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ φανερώθηκαν ανοιχτά πλέον για το ρόλο που παίζουν: είναι αμερικανοκομμουνιστές και μάλιστα με… περικεφαλαία! Και πως θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά άλλωστε, αφού το Κ.Κ. Τουρκίας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στημένη εξέγερση, παίζοντας το ρόλο του μαντρόσκυλου των Κεμαλικών (όπως το 1922, με την ανθελληνική συμμαχία Λένιν-Κεμάλ)  και κατ’ επέκταση των δυνάμεων που κρύβονται πίσω από την αναταραχή, δηλαδή των αμερικανοκομμουνιστών.»
Με λίγα λόγια η Χρυσή Αυγή λέει ότι και ο Ερντογάν… Ότι δηλαδή η λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία είναι υποκινούμενη από πράκτορες και εχθρούς του λαού.
Οι νεκροί, οι εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες, η βαρβαρότητα της αστυνομίας που ρίχνει με πλαστικές σφαίρες, τα αιτήματα των εξεγερμένων, η πείνα, η φτώχεια και η ανεργία, η ανέγερση εμπορικού κέντρου μέσα σε ένα πάρκο, όλα αυτά δεν υπάρχουν για τους Νεοναζί. Όλα είναι στημένα από τη CIA! Και φτάνουν στο σημείο αυτοί οι φοβεροί και ατρόμητοι Ελληναράδες που θέλουν να βάλουν  την ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά, που χύνουν χολή για τους υποτίθεται προαιώνιους εχθρούς του γένους και της φυλής μας, στην κρίσιμη ώρα να τους υποστηρίζουν! Να υποστηρίζουν δηλαδή το τουρκικό κράτος, την τουρκική κυβέρνηση, τους πραγματικούς εχθρούς όχι μόνο του τουρκικού αλλά και του ελληνικού λαού!
Φτάνουν δε στην πλήρη παράνοια, όταν η Αριστερά γίνεται.. «αμερικανοκομουνιστές» (!!) και οι εκατοντάδες χιλιάδες των εξεγερμένων που θρηνούν νεκρούς και έχουν δεχτεί τη βάρβαρη καταστολή του τουρκικού κατεστημένου συμμετέχουν σε μια… «στημένη» εξέγερση!
Γιατί όλα αυτά; Γιατί πρέπει να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να μην αφήσουν να δημιουργηθούν συμπάθειες μέσα στους Έλληνες εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα προς τον Τουρκικό λαό.  
Η ελληνοτουρκική φιλία, η φιλία δηλαδή των λαών της χώρας μας και της γειτονικής Τουρκίας (κι όχι η «λυκοφιλία» των κυβερνώντων) που μπορεί να χτιστεί και να υπάρξει πραγματικά στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων και της ταξικής αλληλεγγύης είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα για τις ιδέες των Νεοναζί! Κι έτσι τελικά καταλήγουν, καταγγέλλοντας την εξέγερση του Τουρκικού λαού, να στηρίζουν το καθεστώς του Ερντογάν. 
Όσο για τα περί ανθελληνικής συμμαχίας Λένιν-Κεμάλ το 1922 τους παραθέτουμε αποσπάσματα από 3 σημαντικές ιστορικές μαρτυρίες[2]:
«Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Τραπεζούντας Χρύσανθος, αφηγούμενος τα γεγονότα, τόνισε πως ”όταν η νέα σοβιετική εξουσία έβγαλε την χώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεν εγκατέλειψε τον ελληνισμό του Πόντου στο έλεος των τσέτηδων. Τον βοήθησε και πάλι να αμυνθεί.” Για να προσθέσει σε μια άλλη περίπτωση πως ”οι άθεοι κομμουνιστές εφάνησαν περισσότερον χριστιανοί από τους ‘χριστιανούς’ Αγγλογάλλους”.»
Με αφορμή τη συζήτηση περί αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Σοβιετικής Ρωσίας, ο Σταύρος Κανονίδης (διανοούμενος ποντιακής καταγωγής) τόνισε το 1921:
«Δεν πρέπει να λησμονήσει η ελληνική κοινή γνώμη ότι η στάσις του ελληνικού βασιλείου απέναντι της Δημοκρατίας των Σοβιέτ ευθύς εξ αρχής υπήρξεν εξαιρετικώς κακόπιστος και άστοχος. Μια από τις απαισιωτέρας πράξεις τη βενιζελικής κυριαρχίας υπήρξεν η εκστρατεία της Νοτίου Ρωσίας, εις την οποίαν δια πρώτην φοράν καθ’ όλην την ελληνική ιστορίαν, τα ελληνικά όπλα εχρησιμοποιήθησαν προς εξυπηρέτησιν ξένων ποταπών συμφερόντων και προς εκβιασμόν της θελήσεως ενός λαού επιζητούντος την πολιτικήν και οικονομικήν του απελευθέρωσιν.»
Και τέλος, η μαρτυρία του Γιάννη Κορδάτου, γνωστού σε όλους για τη συμβολή του στην ελληνική ιστορία και τότε γενικού γραμματέα του ΚΚΕ (που αρχικά είχε το όνομα ΣΕΚΕ)
«…Ο ιστορικός –και τότε γενικός γραμματέας του ΣΕΚΕ (Κ)- Γιάννης Κορδάτος αναφέρει σχετικά πως τον Απρίλη του 1922 κατέφθασε μυστικά στην Ελλάδα απεσταλμένος της Τρίτης Διεθνούς και του Υπουργείου Εξωτερικών και Στρατιωτικών της Σοβιετικής Ρωσίας. Είχε εντολή να διερευνήσει τη δυνατότητα μεσολάβησης της χώρας του για ειρηνικό τερματισμό του μικρασιατικού πολέμου μέσα από επαφές που θα είχε με την ηγεσία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος (αυτός ο τρόπος άφιξης του ξένου απεσταλμένου και η μέθοδος διερεύνησης οφείλονταν στην ανυπαρξία διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών). Ακολούθως, συναντήθηκε με τον Γ. Κορδάτο, τον ενημέρωσε για τον σκοπό της παρουσίας του και του ζήτησε να ανακοινώσει στην ελληνική κυβέρνηση την άφιξή του, καθώς και την επιθυμία της χώρας του για μεσολάβηση στο μικρασιατικό ζήτημα. Η πρότασή του περιελάμβανε την υπογραφή ανακωχής ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Κεμάλ και καθεστώς αυτονομίας για την περιοχή της Μικράς Ασίας.
»Ο σοβιετικός απεσταλμένος τόνισε μεταξύ άλλων:… ”Οι μειονότητες στην Τουρκία στάθηκαν από τη μία μεριά τροχοπέδη στον ολοκληρωτικό εξισλαμισμό της Βαλκανικής και Ανατολής και από την άλλη έγιναν η πηγή που τροφοδότησε τα εθνικά απελευθερωτικά κινήματα των λαών της Βαλκανικής από το 1770 ως τα χτες.
» Ο ηγέτης του ΣΕΚΕ (Κ) συναντήθηκε με τον Ν. Στράτο (αντιπολίτευση τότε) και τον Α. Καρτάλη (υπουργό στην Κυβέρνηση Γούναρη) προκειμένου να τους μεταφέρει τις σοβιετικές προτάσεις χωρίς, ωστόσο, θετικό αποτέλεσμα. Ο τελευταίος μάλιστα, όπως γράφει ο ίδιος ο Κορδάτος, τον έβρισε και τον έδιωξε.»
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και όχι η λάσπη στον ανεμιστήρα των Ναζί. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. Πιστός πραιτωριανός του κατεστημένου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όποια άλλη χώρα απειλείται από τον εξεγερμένο λαό. Και γι’ αυτό ακριβώς, ο εξεγερμένος λαός, είναι ο ανομολόγητος φόβος και εχθρός των απανταχού νεοναζί.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Στη γραμμή της περιθωριακής ακροδεξιάς συμμορίας σα(χλα)μαρά ΚΑΙ το official φασιστικό μόρφωμα. Πέρα από τις ιδεολογικές ταυτίσεις των δύο γκρουπούσκουλων, πώς το δεύτερο να αντισταθεί σε απεικονίσεις του εκλεκτού τους, Ερντογάν (υπέρμαχου του νεο-οθωμανικού δόγματος, για να μην ξεχνιόμαστε), όπως αυτή πάνω αριστερά;

ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης (κουμπάρος Σαμαρά) διώκεται σε βαθμό κακουργήματος!! (Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν κουμάντο στα σκουπίδια της Αττικής)!

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013


Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» αποκαλύπτει στην σημερινή της έκδοση, την περιπέτεια του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Χιωτάκη εις βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος μετά από μήνυση που κατέθεσε η δεύτερη σύζυγος του κ. Σωτηρία Χιωτάκη.


Επειδή το αδίκημα των «υποκλοπών» διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, καλόν είναι οι διάφοροι επίδοξοι «Μαυρίκηδες» να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμα και στις περιπτώσεις που αφορούν.....παρακολουθήσεις συζύγων!    

Η δικογραφία βρίσκετε στα χέρια της 33ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία αναμένεται να ορίσει τακτική δικάσιμο.

Από την ημέρα όμως που θα οριστεί η τακτική δικάσιμος, ο κ. Χιωτάκης θα εκπέσει του αξιώματός του επειδή αντιμετωπίζει κακουργηματική δίωξη!! 

Οπότε η Κηφισιά θα υποχρεωθεί, εκ των γεγονότων, να αποκτήσει πρόωρα νέο Δήμαρχο......

Το Οδόφραγμα - έτσι, επ ευκαιρίας που λένε - ευχαριστεί τον κύριο Μαστοράκο!!