ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Εντυπωσιακός ο όγκος της χθεσινής συγκέντρωσης στο Ηράκλειο! Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

  Βλέποντας λίγο χθες την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, μέσω του left στο Ηράκλειο, είδα ότι αν και όχι προεκλογική, η συγκέντρωση ήταν πολύ μεγάλη. Πριν λίγο παρατηρούσα τις φωτογραφίες, και καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι η χθεσινή συγκέντρωση ήταν εντυπωσιακή.
  Μπορεί η Κρήτη, να διακρίνεται για τον προοδευτισμό της, αλλά ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι έγινε το κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκέντρωση, ξαναλέω δεν ήταν προεκλογική, άρα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τόση μεγάλη συμμετοχή. Παραθέτω κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες.


     Αρχικά, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να δει γιατί έγινε αυτό. Όντως ειλικρινής με τον εαυτό του, θα πρέπει να παραδεχθεί ότι τόσος κόσμος δεν προσελκύστηκε από την μαχητική του αντιπολίτευση εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Από την άλλη και η έλλειψη μαχητικότητας του ελληνικού λαού το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές εξηγήθηκε από τον λαό ως αποτέλεσμα της  ασθενούς αντιπολίτευσης. Βέβαια το 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4%, αλλά βγήκαμε στους δρόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως σε αυτό τον κόσμο, πρέπει να δει την απελπισία του κόσμου από τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής. Ποτισμένος από το μικρόβιο της ανάθεσης, έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράλληλα περιμένει και απαντήσεις.
  Αυτός ο κόσμος, έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει να κάνει με "εχθρικούς" εταίρους στην διεθνή σκηνή(ΔΝΤ, ΕΕ), και περιμένει να ακούσει, να πειστεί ότι αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γυρίσει ένα βράδυ από τις Βρυξέλες, και θα ακούσει από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα, φράση του τύπου, "Κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά....", ή "Μίλησα με τον Λένιν, αλλά δεν γινόταν τίποτα καλύτερο". Ο κόσμος που ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι δεν θα το κάνει αυτό. Γία αυτό το λόγο είναι εκεί. Εξάλλου και ο ίδιος ο Τσίπρας, χθες κάλεσε τον κόσμο να ριζοσπαστικοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον κάλεσε ακόμα και ως κυβέρνηση, να είναι κριτικά απέναντι του. Και αυτό είναι καλό, ελπιδοφόρο. Αυτός ο κόσμος, στο κάτω-κάτω, ίσως θέλει να ακούσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο μάχης απέναντι στα κοράκια που λυμαίνονται την χώρα μας, και τους κόπους αυτού του λαού.
  Μήνυμα αποτελεί και για την "Αγία Τριάδα" που μας κυβερνάει. Κυρίως η μαζικότητα της χθεσινής συγκέντρωσης, και των επομένων που θα ακολουθήσουν από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ, σε πολλές πόλεις με αποκορύφωμα την συγκέντρωση στις 17 Ιουνίου στο Σύνταγμα, θα δώσει ένα μήνυμα ότι το πολιτικό τέλος Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη είναι απλά αναπόφευκτο. Αν και βασίστηκαν στην απάθεια του Ελληνικού λαού, στο μόνιμο σοκ που βιώνει, η αγανάκτηση σιγοβράζει. Και τι άλλο περίμεναν βέβαια;; Είναι δυνατόν ο να ξεχάσει κανείς ότι από μέρα σε μέρα, κινδυνεύουν να του κόψουν το ρεύμα; Είναι δυνατό κάποιος να περνάει στο ντούκου ότι δεν έχει χρήματα να αγοράσει παπούτσια στα παιδιά του; Είναι δυνατόν 2.500.000 νεόπτωχοι Έλληνες να μην θεωρούν αυτή την κυβέρνηση υπεύθυνη για το γεγονός, ότι υπάρχουν μέρες που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι τους;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
   Αρχές Ιούνη, και το Success Story που κατασκεύασαν πριν ένα μήνα, έχει σχεδόν καταρρεύσει. Η ανεργία αυξάνει, η ύφεση μεγαλώνει ακόμα και πέρα από τις προβλέψεις (5,6% αντί 5,3% που ήταν η πρόβλεψη), τρύπα 5 δις, φέρνει το Μνημόνιο 3 προ των πυλών. Επίσης, αυτή η κυβέρνηση αισθάνεται τόσο ασφαλής, τόσο σίγουροι ότι οι πολίτες αυτής της χώρας την ανέχονται, που σήμερα απαγορεύει δια Προεδρικού διατάγματος τις διαδηλώσεις (Γεια σου, Κάρολε, Αντιστασιακέ!). Η κυβέρνηση αισθάνεται καυτή την ανάσα της εξαθλιωμένης κοινωνίας πλέον. Αυτή η κοινωνία πλέον, σε μεγάλο της μέρος, δεν ακούει από τα κανάλια της διαπλοκής πόσο κακός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσο ανεδαφικά είναι αυτά που λέει το ΚΚΕ. Σχηματίζεται, ίσως (ο αρθρογράφος δεν έχει πληροφορίες από άνωθεν) μια πλειοψηφία, που είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τις τρόικες του εσωτερικού και του εξωτερικού.
  Το τέλος των βασανιστών είναι στα χέρια μας, είναι και στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου. Η επόμενη μέρα, θα είναι δύσκολη ως προς τα οικονομικά μεγέθη, αλλά μπορεί να είναι ευχάριστη για την προοπτική αυτού του τόπου και του λαού του. Μπορεί να στερείσαι, αλλά επίσης κακό είναι να είσαι σκυμμένος, υποτελής, και να περιμένεις ένα θαύμα(που ξέρεις ότι από μόνο δεν θα συμβεί). Μας τσάκισαν την αξιοπρέπεια, το φιλότιμο, το χαμόγελο, αυτό μπορούμε να το κερδίσουμε άμεσα, και μετά με ένα οργανωμένο πολιτικοοικονομικό σχέδιο να κερδίσουμε μία ζωή, αντάξια για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΛΩΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου