ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ηχούν τα τύμπανα, σημαίνουν οι καμπάνες. Εσύ που θα είσαι;


Βγήκε ο υπουργός skinhead, προϊστάμενος νεοναζί, επιφορτισμένος να επιβάλλει την ανομία, την αταξία και την απορύθμιση των τοκογλύφων και έχυσε δάκρυα μαύρα για τους σεκιουριτάδες που προσκόμισε το κράτος και η βία στην Ελ Ντοράντο για να φυλούν την καταστροφή του τόπου. Η ζωή του μπάτσου, όπως καταδεικνύουν και τα κανάλια άλλωστε, έχει άλλη αξία από του πολίτη και των παιδιών του.
Υποσχέθηκε την εφαρμογή των νόμων που ψηφίζει η δωσιλογική κυβέρνηση κατόπιν απαιτήσεως των ξένων αφεντικών της και δήλωσε με στόμφο Ρωμαίου διοικητή σε οχυρό στη Γαλατία "Η συμπεριφορά αυτή πληγώνει την...
δικαιοσύνη". Είπε δε ότι υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές, που τις ηγεσίες τους διορίζει άλλωστε η κυβέρνηση, για να καταφεύγει κάθε ενδιαφερόμενος.
Τη σκυτάλη πήραν τα MEGALA κανάλια. Τα τρέηλερ σε προκαλούσαν να παρακολουθήσεις τον τραυματισμό 6, 7,8 αστυνομικών που τραυματίστηκαν. Τον βιασμό αυτών που παραδόθηκαν. Την σκληρή γλώσσα των διαδηλωτών και το βαρύ άρωμα που φορούσαν κάποιες γυναίκες.
Παρεμπιπτόντως, έγινε πολύ περιορισμένη χρήση χημικών για να προστατεύσει η αστυνομία τους διαδηλωτές από μέλισσες και μία διαδηλώτρια σώθηκε από πέσιμο όταν μπάτσος την έπιασε από το μαντήλι που φορούσε και τη σήκωσε.
Είναι αλήθεια(;), και οι μπάτσοι έχουν μάνες(;) . Γιορτή της μητέρας σήμερα και τα γουρούνια χτύπησαν μερικές για χρόνια πολλά.
Επιβολή της καταστροφής σε μια ευρύτερη τοπική κοινωνία, ενώ έρχονται οι ΕΟΖ για να συναρμολογούν υπολογιστές στην Κίνα της Ευρώπης. Επιστράτευση των εκπαιδευτικών, πίσω από άλλες επιστρατεύσεις και την διάλυση δίκαιων απεργιών με τους σεκιουριτάδες, μπράβους και νεοναζί των ΜΑΤ.
Κάθε ένας από μας είναι πλέον σε καθεστώς διαθεσιμότητας της οικονομικής δικτατορίας που κυβερνά.
Ηχούν τα τύμπανα, σημαίνουν οι καμπάνες. Εσύ που θα είσαι;

Από kopria, μέσω "Το Γρέκι"sibilla

Αλήτες, Ρουφιάνοι. Δημοσιογράφοι Υπηρεσίας! Το επαναλαμβάνουν -με ντελάλη το ΜΕGΑ, το κανάλι των νταβατζήδων δημοσίων έργων, της τροϊκανής αλητείας- και εκβιάζουν με: ΑΥΤΌΦΩΡΟ, ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...


Μας το ξαναπαν για να το εμπεδώσουμε (απαγορεύεται καθε απεργία κατά την διάρκεια των Εξετάσεων). "Επανάληψη του μηνύματος", είπε πανευτυχής η Σπυράκη, με - την πεπαλαιωμένη έκφραση - "σταθερό μότο".
Ταυτόχρονα, για να μην υπάρξει καμία παρανόηση, θύμισαν πως αν δεν παραλάβουν οι προληπτικά επιστρατευμένοι εκπαιδευτικοί τα φύλλα πορείας, αυτό σημαίνει: 
Αυτόφωρο, φυλάκιση, απολύσεις.
 Το ΜΕGΑ, ο ντελάλης του... πολυχρονεμένου μας πασά-Αντώνη, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με την πιο δυνατή φωνή του, το Ντερμπεντέρη (εντος ολίγου)...
Από nonews-NEWS
Ντερμπεντέρης: Ενας Μπουμπούκος, με τήβεννο εισαγγελέα...  
"Θριαμβεύει το αυτονόητο", μας είπε για την παράνομη και αντισυνταγματική, προληπτική επιστράτευση...
Στο καθήκον. Στην υπηρεσία του καθεστώτος. "Το αυτονόητο θριαμβεύει", είπε σχεδόν πανηγυρίζοντας ο Ντερμπεντέρης . Ο,τι ακριβώς μας λέει και ο περιφερόμενος, από τα χαράματα μέχρι βαθείας νυκτός, στα κανάλια γραφικός Μπουμπούκος.
Ο Ντερμπεντέρης θεώρησε επίσης "αυτονόητο" να ερμηνεύσει τη στάση της ΑΔΕΔΥ ως αποδοκιμασία της απεργίας των εκπαιδευτικών. Και φυσικά, έσπευσε να τοποθετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στο ΚΚΕ, που διατύπωσε αντιρρήσεις για την απεργία.
Ολα στο ίδιο τσουκάλι. Και στο καπάκι να 'ναι χαραγμένη η πανηγυρική φράση "το αυτονόητο θριαμβεύει"...

Από nonews-NEWS , μέσω "Το Γρέκι"sibilla

Το γράμμα του Κωσταντίνου που μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι υπάρχει ακόμα ΕΛΠΙΔΑ!


Mαθητής Λυκείου -> Τι μέλλον έχω, -εξαιτίας σας – κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;

Το γράμμα του Κωσταντίνου που μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι υπάρχει ακόμα ΕΛΠΙΔΑ !!!  
Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας...
Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.
Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου , μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου ,που «κινδυνεύει» απ αυτήν.
Τι λέτε;;;;;
Τι μέλλον έχω, -εξαιτίας σας- κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;;
Ας δούμε πρώτα, ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και την... ζωή όλων, από παλιά.
- Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία;
- Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;
- Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ, που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό , δεν περισσεύουν –όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ τον πάγκο του παζαριού;;;;;
- Ποιος μείωσε στο μισό τον μισθό του πατέρα μου;
- Ποιος τον συκοφάντησε, τον απείλησε με επιστράτευση, απόλυση -αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές- όταν κατέβηκαν σε απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια;
- Ποιος θέλει να κλείσει την σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, στο Πανεπιστήμιο;
- Ποιος μου έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία;
- Ποιος με άφησε να παγώνω χωρίς θέρμανση στην τάξη μου;
- Ποιος φταίει που μαθητές λιποθυμάνε απ την πείνα;
- Ποιος άφησε τόσους άνεργους;
- Ποιος οδήγησε 4000 ανθρώπους στην αυτοκτονία;
- Ποιος άφησε τους παππούδες μας χωρίς περίθαλψη και φάρμακα;
Οι καθηγητές μου ή ΕΣΕΙΣ τα κάνατε όλα αυτά;;;;
Λέτε επίσης ότι οι καθηγητές μου , με την απεργία , θα καταστρέψουν τα όνειρα μου.
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος στο 67% των νέων ανέργων;
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να δουλεύω ανασφάλιστος και χωρίς ωράρια για 350 ευρώ το μήνα –όπως ψηφίσατε στην τελευταία σας τροπολογία-;
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να γίνω οικονομικός μετανάστης ;
Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να γίνω delivery boy;
Δυο λόγια θέλω να πω και στους δασκάλους μου, σ όλη τη χώρα.
Δάσκαλοι μου , έχετε υποχρέωση απέναντι σ όλους τους μαθητές ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.
Αν υποχωρήσετε στον δίκαιο αγώνα σας τότε πραγματικά θα έχετε παίξει με το μέλλον μου και θα το χετε υποθηκεύσει.
Όποια υποχώρηση και να κάνετε, όποια νίκη της κυβέρνησης, θα μου στερήσει το δικαίωμα να χαμογελάω, να ονειρεύομαι, να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία.
Στους γονείς, τους συμμαθητές μου και σ όλη την κοινωνία έχω να πω τα εξής:
Θέλετε αυτοί που μας διδάσκουν να ζουν μες στην εξαθλίωση;
Θέλετε να μας στοιβάξουν σαν εμπορεύματα στις αίθουσες;
Θέλετε να κλείσουν τα σχολεία και να χτίσουν φυλακές;
Θα αφήσετε τους δασκάλους μας μόνους τους σε αυτόν τον αγώνα;
Έτσι θα μας μάθετε να φωνάζουμε αλληλεγγύη ;
Θέλετε ο δάσκαλος να είναι παράδειγμα σε μας, αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας μαχητικότητας η παράδειγμα υποδούλωσης;;;
Θέλετε τελικά να ζήσουμε σαν δούλοι;
Από αύριο κιόλας , καταλήψεις σε όλα τα σχολεία από μαθητές και γονείς για να στηρίξουμε τους δασκάλους μας μ’ ένα τραγούδι , ένα σύνθημα : «εμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες»
Όλοι μαζί για να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία.
Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που κλέβουν το γέλιο μας, το γέλιο των παιδιών σας.
ΥΓ. όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημα πως «απλά θέλω να χάσω μαθήματα», παραθέτω τους βαθμούς μου...
 
 
 
Από citypress-gr, μέσω "Το Γρέκι"sibilla

Αλτ, τις εί......... Εγέρθητι μωρέεε!!!


Αλτ, τις ει; Ακούστηκε η βροντερή φωνή του ΄Αδωνη, εγέρθητι μωρέ συμπλήρωσε ο Βορίδης, ο μεγάλος αρχηγός επιθεωρεί το στρατόπεδο!
Πανικόβλητοι οι μαθητές παράτησαν τα στυλό και παρατάχθηκαν χαιρετώντας!!
Κάποιοι έμειναν στις θέσεις τους απορροφημένοι απο το θέμα της έκθεσης των εξετάσεων,"Πως λειτουργεί η Δημοκρατία".
Πιασάρικο θέμα, δημοκρατία και σύνταγμα πως λειτουργούν για τον τόπο και τον κυρίαρχο λαό!
Τσ, ανατρίχιασα, σκέφτηκα τη δημοκρατία στις Σκουριές, στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, στους ναυτικούς, στους...
δημόσιους, στους εκπαιδευτικούς, στους αγρότες στους γιατρούς και νοσηλευτές.
Ένα περίεργο πράγμα βρε παιδί μου σε όλες τις περιπτώσεις η δημοκρατία ήταν ντυμένη στο χακί, και ο κυρίαρχος λαός την ακολουθούσε με μια τρέλα στο μάτι, σαν να ήταν θυμωμένος!
Λέω σαν να ήταν, διότι στην συγκεκριμένη δημοκρατία πρέπει να προσέχεις τι λές και τι σκέφτεσαι, διότι έμαθα, κουτσομπολιό θα μου πείτε, ε τι να κάνω, τσακώνεται συνέχεια με τον Αντώνη γιατί λέει έχει γκόμενους, δύο παρακαλώ, ονόματα δεν λέω, και είναι μες τα νεύρα, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της!
Λίγο πιο πέρα ήταν το σύνταγμα, μέσα σε πυκνούς καπνούς, μπαρουτοκαπνισμένο από τους αγώνες για τον κυρίαρχο λαό, μαζί με τον γιατρό του, τον μέγα συνταγματολόγο Μπένυ και βοηθούς, πολλούς βοηθούς.
Κάθε φορά που το σύνταγμα πάθαινε κρίση-άσθματος μάλλον αλλά δεν είμαι και συνταγματολόγος-έπεφταν πάνω του και να ενέσεις, να μαλάξεις, να ανανήψεις, όρθιο το σύνταγμα, ετοιμοπόλεμο για τον κυρίαρχο λαό!
Το λυπήθηκα το καημένο, κομμάτια ήταν αλλά εκεί στη μάχη, πρώτο!
Ένιωσα  άσχημα, θα πάω να βοηθήσω σκέφτηκα και πριν ολοκληρώσω τη σκέψη, τσουπ με ντύνουν στο χακί.
Όπα λέω, ασορτί με τη δημοκρατία, μοντελάκι 'Λάκης', ποιος τη χάρη μου, και ορμάω στη μάχη.
Χαμός παιδιά, μέχρι να καταλάβω ποιος είναι με ποιόν, ποιος βοηθά ποιόν, βρέθηκα τάβλα δίπλα στο σύνταγμα με τον κυρίαρχο λαό απέναντι να φωνάζει!
Βρε κυρίαρχε, φώναξα, παρεξήγησες, η δημοκρατία και το σύνταγμα είναι δεν είναι χούντα στρατιωτική, απλά είναι η μόδα, μιλίταρι νομίζω τη λέει ο Λάκης, μπα σε καλό σου δεν εμπιστεύεσαι κοτζάμ μόδιστρο!
Ο κυρίαρχος με κουτούπωσε άσχημα και εδώ που τα λέμε σαν να είχε δίκιο, λέω σαν γιατί η δημοκρατία με παρακολουθεί στενά και λέω να κρατήσω καμιά πισινή!
Το σύνταγμα δεν τα κατάφερε νομίζω, τσαλαπατήθηκε, κάποια στιγμή το είδα μπλε, μην πάει ο νου σας στη Ν.Δ. όχι όχι δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, το πλάκωσε ο Μπένυ στις γρήγορες-θεραπείες εννοώ διότι πρέπει να εξηγούμε τις σκέψεις σας έχω τονίσει-και πήρε λίγο χρώμα, ροζάκι ήταν γύρισε με κοίταξε, τη γλύτωσε λέω και ξαφνικά, έγινε σκούρο πράσινο και έσβησε το έρμο πάει!
Είπα σκούρο πράσινο και θυμήθηκα το δάσος στις Σκουριές, τι όμορφο που ήταν!
Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τη σκέψη-ανάμνηση και με βούτηξαν τρεις. 
Σκέφτεσαι πάλι! μου φώναζαν, ντροπή το σύνταγμα πέθανε και συ σκέφτεσαι, στο νησί για αναμόρφωση!
Και βρέθηκα σε ένα νησάκι, καλοκαίρι έρχεται η δημοκρατία φροντίζει τον κυρίαρχο λαό και τον στέλνει για μπάνιο!
Άντε βρε και στα δικά σας, μια σκέψη είναι αρκετή και θα έχεις ήλιο, θάλασσα, εκπαίδευση.... τι άλλο θες από την δημοκρατία πια!
 
 
 
 
 
 

Υπάρχει ΕΓΚΛΗΜΑ και πρέπει να υπάρξει και ΤΙΜΩΡΙΑ!


Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ είναι πιο εκτεθειμένη σε τοξικά ακόμα και από αυτή την διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία του τόπου!
Οποτε καλειτε να ηγηθει των κοινωνικων και ταξικων αγωνων καποιο "μαγικο " χερι τους κουνά το δάχτυλο και τους υπενθυμίζει ότι έχουν επενδυθεί στην ανέλιξη τους ιλιγγιώδη ποσά!
Είναι παραπάνω από προφανές ότι είναι εξαγορασμένοι και υποτακτικοί του συστήματος και ότι δεν είναι όχι έτοιμοι αλλά ούτε καν διατιθέμενοι να ηγηθούν του μεγάλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας που μόλις ξεκίνησε!
Όσοι απορούσαν γιατί μέχρι τώρα η κοινωνία μας έδειξε αυτή την αδράνεια στην λαίλαπα των μνημονίων σήμερα θα χουν καταλάβει ότι πέρα από την εξαγορασμένη πολιτική ηγεσία του τόπου έχουμε να κάνουμε και με μια ΑΠΟΛΥΤΩΣ διεφθαρμένη ,αίολη και ευνουχισμένη συνδικαλιστική ηγεσία που αποδέχτηκε ευχαρίστως τον ρόλο της μαριονέτας προκρίνοντας τον από εκείνον της φυλακής!
Ένας λαός που πρέπει λοιπόν πέρα από την ανελέητη επίθεση που δέχεται από την ολιγαρχία του ευρωπαϊκού πλούτου να αντιμετωπίσει και την εσχάτη προδοσία των δικών του ανθρώπων , ένας λαός που έμεινε έτσι χωρίς την ηγεσία που θα δώσει το τελικό σάλπισμα για την τελική αναμέτρηση!
Ένας λαός που δύσπιστα και προσεκτικά πρέπει να κάνει πλέον τις επιλογές του , να αναδείξει τις νέες ηγεσίες του , να δείξει ποιοι θα τον βγάλουν έξω από αυτή την δίνη!
Είμαι πολύ μικρός και πολύ λίγος για να τις υποδείξω εγώ!
Ένας φαντάρος είμαι στρατευμένος στους κοινούς μας αγώνες! Όμως η συλλογική συνείδηση μίλησε ! Μίλησε τον περασμένο Μάη ! Μίλησε τον περασμένο Ιουνη!
Έδειξε με ποιους θα πορευτούμε και ποιους αφήνουμε πίσω!
Ένα πράγμα έχω εγώ να επισημάνω και εφιστώ την προσοχή αυτών που θα’χουν την τύχη του λαού μας στα χέρια τους αύριο ( πολύ πιο σύντομα από όσο φαντάζεστε ) !
Στην Ελλάδα έχουν συντελεστεί σωρεία αδικημάτων την τελευταία τετραετία ! Πολλά από αυτά πολιτικά ! Δυο όμως ΔΕΝ είναι μόνο πολιτικά αλλά έχουν και ποινικές προεκτάσεις και μάλιστα με πολύ σοβαρές ποινές!
Στην Ελλάδα λοιπόν την τελευταία τετραετία έχει συντελεσθεί κατά εξακολούθηση η καταστρατήγηση του Συντάγματος της χώρας και το αδίκημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ πράγμα που προϋποθέτει ΔΟΛΟ!
Εφιστώ λοιπόν την προσοχή αυτών που αύριο θα κυβερνανε αυτόν τον τόπο και νομίζω ότι εκφράζω τον μέσο ορό όλων αυτών που θα δώσουν την μάχη της ανατροπής και της απελευθέρωσης! Κανένας από μας δεν ξεχνά ! Κανένας από μας δεν συγχωρεί! Κανένας από μας δεν είναι διατιθέμενος να δώσει συγχωροχάρτι στο κακό που κάνουν αυτοί οι τύποι στην πατρίδα μας!
Υπάρχει ΕΓΚΛΗΜΑ και πρέπει να υπάρξει και ΤΙΜΩΡΙΑ!!



Δημήτρης Νικολάου
 Βαθυ Πρασινο

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ!



ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΑΝΤΕΡΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΏΝ ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ!
ΕΜΠΝΕΥΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Για να προασπίσει τα
συμφέροντα της ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ!..
Ναι, της σημερινής  που διαφεντεύει την Ελλάδα!
Ο ΤΑΛΑΑΤ ΠΑΣΣΑΣ ο Τουρκαλάς που
εκτέλεσε τις Γερμανικές οδηγίες...
·        
      

·       Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ –ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ είναι ιδέα και έργο-προτροπή – απαίτηση ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ –ΓΕΡΜΑΝΩΝ! 

·       «Διώξτε τους αυτούς τους σκύλους Έλληνες , τους ταραχοποιούς, τους άπληστους κι εμείς θα τους αντικαταστήσουμε με υπάκουους, Γερμανούς εργάτες» φώναζε ο Σάντερς στους Εμβέρ και Ταλάατ, πασάδες της Τουρκίας!.

·       Όσοι έχουν διαβάσει, έστω κα λίγο την πανγερμανική φιλολογία , γνωρίζουν την μέθοδο που προτείνεται για την αντιμετώπιση των πληθυσμών που παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση της Γερμανίας: ο εκτοπισμός των κατοίκων. Η βίαιη  εξορία ολόκληρων λαών , που μεταφέρονται σαν ζώα, από τη μια άκρη στην άλλη είναι μέρος του κατακτητικού προγράμματος της Γερμανίας!

·       ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Δεν είναι Ευρωπαϊκή φυλή. Εισβολείς είναι, δηλαδή κατσαπλιάδες. φονιάδες και άρπαγες. Βασικά κατσικοκλέφτες! Πάντα σε όλη την πορεία τους, έως αυτή τη στιγμή! Ξαναμπερδεύουν την Ευρώπη, την αναστατώνουν και κάνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της Ευρώπης να υποφέρουν, να στενάζουν...... !
  του Μάκη Βραχιολίδη
   vrachiolidis@yahoo.gr
Μία σημαντική επισήμανση στο βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Κώστα Φωτιάδη, με τίτλο« Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ», που κυκλοφόρησε την Κυριακή ως ένθετο η εφημερίδα REAL NEWS, αποτέλεσε την αφορμή για το πολύ καλό ρεπορτάζ που κάνει το ιστολόγιο «helllas news agency», όπου αποκαλύπτεται ότι η Μικρασιατική καταστροφή εμπνεύσθηκε και οργανώθηκε από τους Γερμανούς! Ιδού τι αναφέρει το σημαντικό ρεπορτάζ.

Ο ελληνισμός βιώνει τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του. Δράστης; Ο ίδιος πάντα παράγων, ο γερμανικός. Οι Γερμανοί μισούν θανάσιμα κάθε τι το ελληνικό. Σήμερα μας έχουν παγιδεύσει με στόχο την πλήρη διάλυσή μας, συμπεριλαμβανομένης και της εδαφικής μας! Το σενάριο είναι παλαιό. Οι Γερμανικές απόπειρες κυριαρχίας στην Ευρώπη αναρίθμητες! Η …πλαγιοσκοπική εισβολή της στην Τουρκία στον περασμένο αιώνα, κατάφερε , αφού χρεοκόπησε την Οθωμανική αυτοκρατορία, και για να την ελέγχει πλέον οικονομικά, να συγκυβερνάει με τους πασάδες, να ελέγχει τα τραίνα ( chemin de fer Otoman ή το διάσημο, ORIAN EXPRES
S
..που έφθανε μέχρι τη Βαγδάτη). Τεράστια τα κέρδη της… επιχείρησης!
Κι αφού έβγαλε από τη μέση Άγγλους και Γάλλους, προχώρησε εισηγούμενη στους Πασάδες, στην ευθεία εξόντωση των Ελλήνων, οι οποίοι Έλληνες έλεγχαν κατά 75% την οικονομία της Τουρκίας , τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό! Κι άρα, ήταν μεγάλο εμπόδιο στα παμφάγα οικονομικά σχέδια της Γερμανίας. Απαίτησαν από τους ηγέτες του Γερμανικού προτεκτοράτου- Πασάδες Τούρκους, την άμεση εξαφάνιση του ελληνισμού.
Είναι λάθος σήμερα να θεωρούμε ως μόνους υπεύθυνους γενοκτόνους του ελληνισμού, τους Τούρκους! Οι Γερμανοί είναι οι φονιάδες του Μικρασιαστικού Ελληνισμού! Οι Τούρκοι απλώς ήταν εκτελεστές και πατούσαν τη σκανδάλη! Οι δήμιοι δηλαδή. Οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδος αυτό το κομβικό στοιχείο δεν πρέπει να το λησμονούν ποτέ!
Οι Τούρκοι της Μικράς Ασίας, με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν έτρεφαν μίσος για τους Έλληνες. Άλλωστε, αυτοί «διοικούσαν» την Οθωμανική Αυτοκρατορία και συμβίωναν ικανοποιητικά επί αιώνες
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια , όπως καταγράφεται από τις πολλές πηγές που επιστρατεύει στο πόνημά του ο καθηγητής Φωτιάδης. Αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο του, αλλά δεν ξέρουμε που θα το βρείτε…!

ΟΙ Γερμανοί εξαφάνισαν τον ΑΚΜΑΖΟΝΤΑ  Ελληνισμό της Μικράς Ασίας!

Οι Νεότουρκοι του ΚΕΜΑΛ απλώς ήταν εκτελεστικά όργανα . Και γιατί αυτό το φονικό; Διότι  αυτό ήταν το οικονομικό συμφέρον των φρικτών ΓΕΡΜΑΝΩΝ !
Όπως και σήμερα, το ίδιο επιδιώκουν με την ποδηγέτηση της Ελλάδας και το πνίξιμο της Κύπρου!!
ΓΕΡΜΑΝΟΙ…ΛΑΟΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΡΙΖΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ (Ούννοι, γαρ)-ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ- ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΦΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ….. για να ευτυχούν!

 Μια ζωή ΚΛΕΦΤΕΣ κι άρπαγες. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ! Βάρβαρος λαός, κι ευθέως απάνθρωποι , αφού στήνουν την ευτυχία τους στα φέρετρα των άλλων!
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ!  Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ Κάτι να κάνει ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ… ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΡΕΝΑΡΕΙ…ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ..ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ! Προχθές με τους ΒΙΣΜΑΡΚ, χθες με τον Χίτλερ και σήμερα με την θλιβερή  γυναίκα, Μέρκελ.  Μαζί και ο Σόϊμπλε.  ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ-ΟΙΟΝΟΜΙΚΌ ΣΗΜΕΡΑ!…ΠΟΥ βρίσκεται εν εξελίξει!
Σακάτεψαν ήδη την Ελλάδα, καταδυναστεύουν Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και δολοφόνησαν εν ψυχρώ… τη Κύπρο.. Έτσι εν μια νυκτί…
ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ, είναι κλεψιμέϊκοι, απ’ όπου κι αν πέρασαν… άρπαζαν! Ο Γερμανός γελάει με την ευρωπαϊκή ηθική, την ελληνική κατά βάση, μια κι από Έλληνες θεμελιώθηκε ως πίστη!

Ο LIMAN VON SANDERS Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
  Με τον διαβόητο LIMAN VON SANDERS που ήταν αρχιστράτηγος, κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να εκσυγχρονίσει στρατιωτικά την Τουρκία , αλλά και να μεταδώσει στο θλιβερό αυτό κράτος, την αντίληψη πως η κακοτυχία του ήταν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι και πως όφειλε για την επιβίωσή του να τους  εξαφανίσει από προσώπου γης!  «Κάτι που ήξεραν καλά να κάνουν οι Τούρκοι» , όπως υπογράμμισε ο ΟΥΝΝΟΣ SANDERS!
«Θεωρούσαν  οι Γερμανοί  τους Έλληνες της Τουρκίας, ως σημαντικό εμπόδιο στις βλέψεις τους. Το κυρίαρχο στην οικονομία, το εμπόριο, τις τέχνες, και τα γράμματα ελληνομικρασιασιατικό στοιχείο, ορθωνόταν ως φυσικός φραγμός στο δρόμο τους προς τον Περσικό κόλπο.. Έτσι, η Τουρκία, δεν έχει ουδεμίαν ασφάλεια ,ούτε δύναται να οργανωθεί ελευθέρως εις το μέλλον, λόγω της παρουσίας εχθρικών στοιχείων όπως Ελλήνων κι Αρμενίων!!!»
Όσοι έχουν διαβάσει , έστω κι επιφανειακά την πανγερμανική φιλολογία , γνωρίζουν την μέθοδο που προτείνεται για την αντιμετώπιση των πληθυσμών που παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση της Γερμανίας. Εννοώ των εκτοπισμό των κατοίκων. Η βίαιη  εξορία ολόκληρων λαών, που μεταφέρονται σαν ζώα, από τη μια άκρη στην άλλη είναι μέρος του κατακτητικού προγράμματος της Γερμανίας…
***Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που είχαν προτείνει πιεστικά να απομακρυνθούν οι Έλληνες από τα παράλια…
***Το σχέδιο ήταν να στείλουν αρχικά τους Έλληνες στα νησιά του Αιγαίου.
***Οι Έλληνες αντιστάθηκαν,  αλλά έγιναν μεγάλες σφαγές. Έπεσε λεπίδι από τους Τούρκους

*** Ηθικός αυτουργός όλων αυτών των βαρβαρικών πράξεων ήταν ο  Λίμαν Φον Σάντερς, χαρακτηριστικός τύπος βάρβαρου Γερμανού και μισέλληνα.


“Διώξτε τους αυτούς τους σκύλους Έλληνες , τους ταραχοποιούς, τους άπληστους .κι εμείς θα τους αντικαταστήσουμε με υπάκουους, Γερμανούς εργάτες” φώναζε ο Σάντερς στους Εμβέρ και Ταλάατ, πασάδες της Τουρκίας!.

Συνεχώς φώναζε και απαιτούσε:  «Εκτοπισμός, εκτοπισμός είναι η μόνη λύση. Συντρίψτε τους Έλληνες»…
«Επιβάλλεται η εξασθένιση του ελληνικού στοιχείου απανταχού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,  δια να εκλείψει πας συνεκτικός κρίκος μετά της μητρός Ελλάδος».
«Τι φυλάτε εκκλησίες, καμπαναριά, ελληνικά σχολεία. Εφόσον τα κρατάτε αυτά εδώ… θα είστε μόνιμα είλωτες των Ελλήνων» !
Όλα αυτά κι άλλα συγκλονιστικά στοιχεία, αναφέρονται στο σημαντικό ιστορικό βιβλίο του Κων. Φωτιάδη, καθηγητή Πανεπιστημίου «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»  που κυκλοφόρησε η REAL NEWS, έργο εγκριθέν από τη Βουλή των Ελλήνων, αλλά ταυτόχρονα απαγορευθέν!

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ Μ.ΑΣΙΑ!
Έτσι διαμορφώνεται στο Μικρασιατικό χώρο μια κατάσταση, σύμφωνα με την οποία έχουμε από τη μια τις απαιτήσεις των Ελλήνων και των Αρμενίων για ελευθερία και ανεξαρτησία και από την άλλη τον ακραίο τουρκικό εθνικισμό.
Ένας παράγοντας που παρεμβαίνει υπέρ των οθωμανικών συμφερόντων είναι ο γερμανικός. Οι Γερμανοί έχουν τεράστια συμφέροντα στην Τουρκία. Οικονομικά και στρατιωτικά. Ελπίζουν ότι με μια ισχυρή Τουρκία θα ανταγωνίζονται καλύτερα τους Βρετανούς. Γι αυτό το λόγο η γερμανική πολιτική εκπονεί ένα πρόγραμμα ακεραιότητας της Τουρκίας, η υλοποίηση του οποίου προϋποθέτει την εξόντωση των πληθυσμών εκείνων που ενισχύουν τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. (9) Η Τουρκία γίνεται το πιο σημαντικό πεδίο δράσης του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Κινητήρια δύναμη είναι οι γερμανικές τράπεζες, οι οποίες έχουν κολοσσιαίες επιχειρήσεις στην Ασία.
Οι δολοφόνοι του ελληνισμού  στη Μ. Ασία. Αριστερά ο Γερμαναράς Σάντερς και δεξιά ο Μουσταφά Κεμάλ, που εκτέλεσε τις εντολές του Γερμανού Γκαουλάϊτερ.

Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους οι Γερμανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να φανατίσουν τις τουρκικές μάζες εναντίον των χριστιανών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σε μια προκήρυξη που κυκλοφορεί η «Γερμανική Τράπεζα της Παλαιστίνης» γράφεται:
«Αν πεινούμε και υποφέρουμε εμείς οι Τούρκοι, αιτία είναι οι γκιαούρηδες που στα χέρια τους κρατούν τον πλούτο μας και το εμπόριό μας. Ως πότε θα ανεχόμαστε τις προκλήσεις τους. Μποϋκοτάρετε τα προϊόντα τους. Σταματήστε κάθε δοσοληψία μαζί τους. Τι τη θέλετε τη φιλία τους; Ποιο το όφελος να συναδελφώνεστε και να τους προσφέρετε με τόση ειλικρίνεια την αγάπη και τον πλούτο μας…»

Ο ΕΜΒΕΡ ΠΑΣΣΑΣ άλλο ένα κάθαρμα, υποζύγιο των
Γερμανών που εκτελούσε τις εντολές τους!


       Καμαρώστε τον τότε Γερμανικό Τύπο... Την DIE WELT !  Και τότε
   οι Γερμανικές εφημερίδες υποστήριζαν σθεναρά τον αφανισμό
    των Ελλήνων από τη Μ. Ασία! ΄Ιδια γεύση και σήμερα.  ΟΛΟΣ 
                 Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Μην Ψάχνετε να βρείτε ηθικές αξίες
σε κατσικοκλέφτες!





Οι γονείς μαζί μας! ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι γονείς μαζί μας!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ

Η σχολική χρονιά τελειώνει και το δημόσιο σχολείο είναι φτωχότερο από ποτέ.
Δεν είναι μόνο οι περικοπές στη χρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους, τα άθλια σχολικά κτίρια που έμειναν χωρίς υποδομές, αναλώσιμα και πολλά χωρίς πετρέλαιο, δεν είναι μόνο οι συμπτύξεις των τμημάτων, που έφτιαξαν αίθουσες των 30 μαθητών κάτω από σκάλες, σε βοηθητικούς χώρους κι αποθήκες, που ακόμα και σήμερα στην Πετρούπολη έχουμε δημοτικά σχολεία σε διπλοβάρδια, δεν είναι που καταργήθηκαν οι σχολικές βιβλιοθήκες και η πρόσθετη διδακτική στήριξη, που έκλεισαν τα αθλητικά σχολεία και υπολειτουργούν τα μουσικά, που έκλεισαν και συγχωνεύτηκαν πανεπιστημιακές σχολές εν μια νυκτί ανάλογα με τα συμφέροντα των πολιτικών αρχόντων.
Είναι φτωχότερο, γιατί τα παιδιά λιποθυμούν στα προαύλια, γιατί η δημόσια εκπαίδευση είναι πολύ ακριβή για τους όλο και περισσότερους άνεργους γονείς, γιατί το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δημοκρατία γίνεται κουρελόχαρτο για τις μνημονιακές κυβερνήσεις, γιατί ο χώρος όπου διδάσκεται η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός, ο αγώνας και η συλλογικότητα, η ομαδική δουλειά και το όραμα για μια καλύτερη ζωή πρέπει να τρομοκρατηθεί, να διαλυθεί, να σωπάσει.
Η επιστράτευση των καθηγητών έχει μόνο αυτό το στόχο. Να τρομοκρατήσει ακόμα περισσότερο την κοινωνία, τους γονείς και τους μαθητές, να υπερασπίσει το σχολείο που σχεδιάζουν για μας, το σχολείο της αγοράς και των αξιολογήσεων, της φτώχειας και των χορηγών, της δουλοπρέπειας και της ήττας.
Όλοι εμείς οι γονείς που πασχίζουμε για το μεροκάματο της οικογένειάς μας, δεν βλέπουμε στην κυβέρνηση παρά τον δήμιό μας. Αυτοί που μας κλέβουν τη ζωή δεν γίνεται να νοιάζονται για τα παιδιά μας. Και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η εμπειρία της φετινής χρονιάς που τελειώνει, είναι μόνο μια μικρή απόδειξη για τη λαίλαπα που θα ακολουθήσει.
Γι αυτό δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα γίνουμε το πιόνι του κοινωνικού αυτοματισμού. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, μαζί με τους μαθητές έχουμε κοινό συμφέρον και κοινό αντίπαλο και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να ακυρώσουμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης, να κάνουμε και δική μας την υπόθεση της δημόσιας εκπαίδευσης. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας οι δούλοι του 21ου αιώνα.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς (σε κάθε σχολείο, την ΕΛΜΕ και το σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Δ.Γληνός»), τη Δημοτική Αρχή και όλες τις συλλογικότητες της Πετρούπολης σε κοινό αγώνα ενημέρωσης της κοινωνίας. Σε συστράτευση και κοινές δράσεις και τώρα αλλά και από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
Για να γίνει η πολιτική που καταστρέφει την Παιδεία, η πολιτική και η κυβέρνηση των Μνημονίων, ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Εμείς και τα παιδιά μας αξίζουμε καλύτερο μέλλον και θα το διεκδικήσουμε, με ψηλά το κεφάλι και ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!

Το Δ.Σ.
Πετρούπολη, 13-5-2013

...οι ΜΑΠΕΣ δεν παραιτούνται, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ;)

...οι ΜΑΠΕΣ δεν παραιτούνται,
ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ;)
...οι ΜΑΠΕΣ δεν παραιτούνται,
ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ;)

Βλέπουμε δεξιά κι αριστερά πολλές και οργισμένες αντιδράσεις για ένα άρθρο που ανέβηκε σήμερα στο Unfollow, το οποίο αρχίζει και τελειώνει με τελειώνει με τη φράση "Δεν τραβάτε να πνιγείτε με τα βυζιά της Αντζελίνα;" (http://goo.gl/E59Ey). Αν το ίδιο άρθρο, δηλαδή με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, άρχιζε και τελείωνε με τη φράση "Ένα μεγάλο μπράβο στην Αντζελίνα", το πιο πιθανό είναι να μην υπήρχαν καθόλου αντιδράσεις. Ευτυχώς πάντως που δεν έθιξε τον Μπράντ Πιτ. Τα πράγματα θα ήταν μετά βεβαιότητος χειρότερα, με τα γραφεία του περιοδικού παραδομένα στις φλόγες. {SPY}

Βλέπουμε δεξιά κι αριστερά πολλές και οργισμένες αντιδράσεις για ένα άρθρο που ανέβηκε σήμερα στο Unfollow, το οποίο αρχίζει και τελειώνει με τελειώνει με τη φράση "Δεν τραβάτε να πνιγείτε με τα βυζιά της Αντζελίνα;" (http://goo.gl/E59Ey).

Αν το ίδιο άρθρο, δηλαδή με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, άρχιζε και τελείωνε με τη φράση "Ένα μεγάλο μπράβο στην Αντζελίνα", το πιο πιθανό είναι να μην υπήρχαν καθόλου αντιδράσεις.

Ευτυχώς πάντως που δεν έθιξε τον Μπράντ Πιτ. Τα πράγματα θα ήταν μετά βεβαιότητος χειρότερα, με τα γραφεία του περιοδικού παραδομένα στις φλόγες.
{SPY}

Πρώτη είδηση η διπλή μαστεκτομή της Αντζελίνα Τζολί._

Τόσες μέρες ακούγαμε για τις απεργίες που αποφασίζουν μόνοι τους οι κακοί συνδικαλιστές ή ισχνές μειοψηφίες κομματικών εγκάθετων...Τώρα που η απόφαση για την απεργία των καθηγητών πάρθηκε αμεσοδημοκρατικά, μέσα από τις μεγαλύτερες συνελεύσεις στις  βάσεις του κλάδου, η απάντηση των φερέφωνων της τρικομματικής είναι απλή: η είδηση απλά δεν υπάρχει (!) στις πρώτες σελίδες των ΝΕΩΝ, του ΕΘΝΟΥΣ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ! Τέτοια "ανεξάρτητη" δημοιογραφία από την εποχή της χούντας (ή μήπως της κατοχής) έχουμε να δούμε...

ΥΓ:Πρώτη είδηση η διπλή μαστεκτομή της Αντζελίνα Τζολί._
Τόσες μέρες ακούγαμε για τις απεργίες που αποφασίζουν μόνοι τους οι κακοί συνδικαλιστές ή ισχνές μειοψηφίες κομματικών εγκάθετων...Τώρα που η απόφαση για την απεργία των καθηγητών πάρθηκε αμεσοδημοκρατικά, μέσα από τις μεγαλύτερες συνελεύσεις στις βάσεις του κλάδου, η απάντηση των φερέφωνων της τρικομματικής είναι απλή: η είδηση απλά δεν υπάρχει (!) στις πρώτες σελίδες των ΝΕΩΝ, του ΕΘΝΟΥΣ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ! Τέτοια "ανεξάρτητη" δημοιογραφία από την εποχή της χούντας (ή μήπως της κατοχής) έχουμε να δούμε...

ΥΓ:Πρώτη είδηση η διπλή μαστεκτομή της Αντζελίνα Τζολί._

Ποιος δολοφονεί τα όνειρα των παιδιών μας; - Ανακοίνωση για τα νέα μέτρα για την παιδεία


Σε νέα αναταραχή βρίσκεται η σχολική κοινότητα.
Το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε λίγο πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, εντός των διακοπών του Πάσχα,  να ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων, που η εφαρμογή τους θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το Δημόσιο Σχολείο. Μέτρα που έρχονται να προστεθούν σ’ αυτά που έχουν ληφθεί τα τελευταία τρία χρόνια και οδηγούν την Παιδεία και τους Εκπαιδευτικούς σε πλήρη εξαθλίωση.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη αντίδραση των εκπαιδευτικών με αποκορύφωμα την πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προς τις τοπικές ΕΛΜΕ για απεργία διαρκείας με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων στις 17-05-2013.
Η κυβέρνηση αντί να αποφορτίσει την κατάσταση και να αποκαταστήσει το ήρεμο κλίμα παίρνοντας πίσω τα μέτρα, επέλεξε τη μετωπική σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς καταφεύγοντας στο αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης πριν καν ακόμη αποφασιστεί η απεργία των εκπαιδευτικών.
Ως ΄Ενωση και γονείς γνωρίζουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος των εκπαιδευτικών. Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση με την προκλητική τακτική της αποσκοπεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, όπως το έχει κάνει αρκετές φορές μέχρι τώρα. Σ’ αυτήν τη διαμάχη δεν σκοπεύουμε να παίξουμε το ρόλο των «αγανακτισμένων» γονιών, αλλά συμπορευόμενοι με τους εκπαιδευτικούς αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που οδηγεί στην καταστροφή της όποιας δομής έχει απομείνει όρθια στη Δημόσια Παιδεία.
Ζητούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα της
Λέμε όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων, στην κατάργηση οργανικών θέσεων και στις απολύσεις εκπαιδευτικών
Λέμε όχι στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης
Ζητάμε την άμεση αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

ΚΑΙ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κων/νος Παπαγεωργίου   Δημήτρης Κοτρώνης

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Ασυλία στο μεγάλο πλούτο και φορολεηλασία της «μαρίδας» η κυβερνητική πολιτική


Άλλοθι για άγρια φοροεπιδρομή στους αυτοαπασχολούμενους οι «έμμεσες τεχνικές ελέγχου»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:
«Συνεχίζοντας τα επικοινωνιακά της παιχνίδια η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προαναγγέλλει τη, δήθεν, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω των λεγόμενων «έμμεσων τεχνικών ελέγχου», στοχοποιώντας, σχεδόν αποκλειστικά, τους αυτοαπασχολούμενους.

Αντί δηλαδή η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να στρέψει, κατά προτεραιότητα, τους φορολογικούς ελέγχους στους μεγαλοφοροφυγάδες, στους «έχοντες» και στους μεγάλους εταιρικούς ομίλους, ώστε να φορολογηθεί ουσιαστικά ο μεγάλος πλούτος, επιλέγει την κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στη μεγάλη μάζα των αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι πλήττονται ανελέητα από την ύφεση και τις μνημονιακές πολιτικές. Και αυτό συμβαίνει τη στιγμή που ακόμα και το ΔΝΤ, με την πρόσφατη έκθεσή του, στηλιτεύει την προκλητική απροθυμία της συγκυβέρνησης φορολογήσει εκείνους που «έχουν και κατέχουν».

Θέση μας είναι ότι φυσικά και πρέπει να υπάρξει αντικειμενικοποίηση των τεχνικών ελέγχου αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει με τρόπο αποσπασματικό και να λειτουργεί ως άλλοθι –όπως συμβαίνει σήμερα-για ένα νέο κύμα άγριας φοροεπιδρομής σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπαγγελματιών.

Αντιθέτως, η αντικειμενικοποίηση των φορολογικών ελέγχων πρέπει να υλοποιηθεί στα πλαίσια μιας συνολικής και κοινωνικά δίκαιης μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος της χώρας, ώστε να κατανέμονται δίκαια τα βάρη στους πολίτες και να καταστεί δυνατή, επιτέλους, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των, υπό συγκυβερνητική ασυλία, εχόντων και κατεχόντων».

Ν. Βαλαβάνη: Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ προχωρά η βουλγαροποίηση της ελληνικής οικονομίας


Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη, βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την ανακοίνωση του σχεδίου πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ
«Και διαμοιράστηκαν τα ιμάτια αυτής…»

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ σταδιακά και μέχρι τέλους του 2015 ως «προαπαιτούμενη δράση» για την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου. Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται:

Πρώτον, το Δημόσιο να καταστεί «ιδιοκτησιακά» μειοψηφία στον «ανεξάρτητο» διαχειριστή των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) μέχρι τον πλήρη αποχωρισμό του απ’ τα δίκτυα (2014).

Δεύτερον, η δημιουργία και πώληση σε «επενδυτές» μιας νέας, πλήρως καθετοποιημένης και πλήρως ανταγωνιστικής, ως προς τη ΔΕΗ, εταιρείας παραγωγής ηλεκτρισμού, που θα συγκεντρώνει το 30% των παγίων της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων παραγωγής, λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών και φυσικού αερίου, με αντίστοιχο μοίρασμα των λιγνιτορυχείων και των υδροηλεκτρικών σταθμών, αλλά και της εμπορίας, λογιστηρίων κτλ (2014-15).

Τρίτον, η ιδιωτικοποίηση της υπολειπόμενης «μητρικής» εταιρείας (2015).

Χαρακτηριστικό της έκτασης της έλλειψης προσχημάτων είναι το γεγονός ότι προβλέπεται ο κατάλογος με το σύνολο των παγίων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ να τεθεί στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε η ίδια η ΕΕ να επιλέξει τα περιουσιακά στοιχεία, που θα απαρτίσουν τη νέα εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου 1 στους 3 πελάτες της ΔΕΗ, δηλαδή του 30% του πελατολογίου της , που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία υποχρεωτικά (!!).
Γίνεται έτσι φανερό ποιο είναι το «νέο οικονομικό πρότυπο» σύμφωνα με το οποίο μετασχηματίζεται η σημερινή Ελλάδα  παίρνοντας πλέον συγχαρητήρια τόσο από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όσο και από διεθνείς οίκους: Η Βουλγαρία. Η γείτονα χώρα, ουσιαστικά πλέον πλήρως «αποστειρωμένη», με μηδαμινό δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος και έχοντας πουλήσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της, στέλνει στους πολίτες της μηνιαίους λογαριασμούς της - πλήρως απελευθερωμένης  - ηλεκτρικής ενέργειας ίσους με ένα μέσο μηνιαίο μισθό. Με αποτέλεσμα να τους βάζει στο δίλημμα, αν θα πληρώσουν το ηλεκτρικό ή θα ταΐσουν τα παιδιά τους. Η Βουλγαρία, όχι τυχαία, είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης των 27.

Ο λαός της χώρας μας, που σήμερα είναι τρίτη απ’ την άποψη της φτώχειας, πάνω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μπορεί να καταλάβει και από τη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης γιατί αξίζει να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής: Πριν την πλήρη ληστρική διάλυση της χώρας, όσο ακόμα η Ελλάδα διαθέτει οικονομικά και παραγωγικά εργαλεία αναστροφής της συντελούμενης καταστροφής και εφαρμογής ενός σχεδίου πλήρους παραγωγικής και άλλης ανασυγκρότησης από μια αριστερή διακυβέρνηση ευαίσθητη στις λαϊκές ανάγκες για δουλειά και αξιοπρεπή ζωή, αντί για τις ανηλεείς «ανάγκες» διεθνών funds για μεγαλύτερα κέρδη.

Η απάντηση του Κ. Βαξεβάνη για την ΕΡΤ


Τι απάντηση δίνει ο δημοσιογράφος για το κόστος της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας»
Αναδημοσίευση από koutipandroas.gr:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ότι πραγματοποιείται μια σειρά συντονισμένων κινήσεων και δημοσιευμάτων ώστε να εμφανιστεί ο Κώστας Βαξεβάνης ως ένας πλούσια αμειβόμενος κρατικοδίαιτος παρουσιαστής της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα που το κόστος της εκπομπής «Tο Κουτί της Πανδώρας» είναι αναρτημένο και στο «Διαύγεια» αλλά και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, δημοσιεύματα, και κυρίως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας “Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζουν τον Κώστα Βαξεβάνη αμειβόμενο με 2 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΡΤ παρά τις διαψεύσεις και τα δημοσιευμένα στοιχεία.


Χρησιμοποιώντας την βουλευτική του ιδιότητα και για λόγους προσωπικής εκδίκησης (το ΗΟΤ DOC είχε αποκαλύψει οτι η σύζυγός του ήταν αντιπρόσωπος λογαριασμού στην HSBC που υπήρχε στη Λίστα Λαγκάρντ), ο κ. Γεωργιάδης έκανε ερώτηση στη Βουλή για το κόστος της εκπομπής του Κώστα Βαξεβάνη στην ΕΡΤ. Μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ, για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε πως το συνολικό ποσό που έχει καταβάλλει η ΕΡΤ για 3 χρόνια για «Το Κουτί της Πανδώρας» είναι 1,5 εκ. ευρώ γεγονός που σημαίνει οτι η συγκεκριμένη εκπομπή είναι η φθηνότερη παραγωγή της ΕΡΤ σε σχέση με τις ομοειδείς εκπομπές. Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την μετοχική σύνθεση της εταιρείας παραγωγής.




Συγκεκριμένα, «Το Κουτί της Πανδώρας» και η εταιρεία παραγωγής έχουν παραδώσει στην ΕΡΤ 52 εκπομπές σε τρεις τηλεοπτικές σεζόν και από αυτές έχουν προβληθεί οι 49. Η αμοιβή του Κώστα Βαξεβάνη σύμφωνα με το αναλυτικό κοστολόγιο είναι 2.000 ευρώ ανά εκπομπή δηλαδή συνολικά για 52 εκπομπές έλαβε το ποσό των 104.000 ευρώ, μικτή αμοιβή για 3 χρόνια. Σημειωτέον ότι στην αμοιβή αυτή περιλαμβάνεται το κόστος αυτασφάλισης του Κώστα Βαξεβάνη, καθώς η ΕΡΤ δεν δικαιολογεί της ασφάλεια του δημοσιογράφου.




Τη σκυτάλη των συκοφαντιών πήρε η εφημερίδα ESPRESSO, αναφέροντας στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της ότι «ο Βαξεβάνης πήρε 1,5 εκ. από την ΕΡΤ».
Όλοι αυτοί που δημιούργησαν την ψιθυρολογία ότι τόσο ο Κώστα Βαξεβανης όσο και η δημοσιογραφική τους ομάδα δεν είναι δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν την αλήθεια αλλά κρατικοδίαιτοι και υψηλά αμειβόμενοι θα απολογηθούν στη Δικαιοσύνη.

Συνέβη και αυτό: Επίταξαν δημάρχους για τις πανελλαδικές!


Τα φύλλα επίταξης δεν πάνε μόνο σε εκπαιδευτικούς...

Ακούγεται εξωφρενικά απίστευτο, είναι ωστόσο πέρα ως πέρα ελληνικό.

Η κυβέρνηση, πέραν της επίταξης των εκπαιδευτικών, προχωράει και στην επίταξη ... δημάρχων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή πραγματοποίηση των πανελλαδικών εξετάσεων!

Στα Χανιά, χαρακτηριστική περίπτωση, αποτελεί ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος σήμερα το πρωί με εύλογη έκπληξη, παρέλαβε το δελτίο της επίταξής του...

Χαρτί επίταξης έλαβε, όμως, και ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, που έμεινε - αν μη τί άλλο - έκπληκτος.

Άγνωστο είναι πόσοι δήμαρχοι ακόμη έχουν παραλάβει όμοιο έγγραφο...

Πηγή: Cretalive.gr

Ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός''- συζητώντας για τα παραδείγματα αυτοδιαχείρισης σε Zanon- ΒΙΟ.ΜΕ


Την Τρίτη 21 Μάη, στις 6.30μμ, στο κτίριο του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (πεζόδρομος Ερμού 134-136), το Δίκτυο Επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
''Ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός''- συζητώντας για τα παραδείγματα αυτοδιαχείρισης σε Zanon- ΒΙΟΜΕ.

Ομιλητές:  Raul Godoy, εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Zanon στην Αργεντινή
                 Εκπρόσωπος των εργαζομένων από τη ΒΙΟΜΕ
                  Στεφανία Γεωργάκου-Κουτσονίκου, οικονομολόγος.

Αμέσως μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει προβολή των ντοκιμαντέρ:

*Ζανόν: Εργοστάσιο χωρίς αφεντικά

* ΒΙΟ.ΜΕ: Δεν μπορείτε εσείς; Μπορούμε εμείς!




Η απελευθερωτική ψήφος


Γράφει ο Βασίλειος Παππάς - Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Τρικάλων και γονέας υποψηφίου στις πανελλήνιες
Επιτέλους! Μετά από πολλά πολλά χρόνια ξανασυναντηθήκαμε. Αμνήμονες και κομματάρχες και πούροι επαναστάτες. Συνεπείς στη γραμμή του κόμματος και οπορτουνιστές. Αγνοί αριστεροί και τίμιοι δεξιοί. Προφήτες των επερχομένων δεινών και λαοπλάνοι. Τιμητές των πάντων και καρεκλοκένταυροι.

Αλλά και πολλοί άλλοι. Που επί τρία χρόνια έβλεπαν και βλέπουν να «κουρσεύουν» τους κόπους τους. Που λοιδορούνται από το πολιτικό κατεστημένο, που βγαίνει στα ΜΜΕ και κομπάζει «εγώ διόρισα τη γυναίκα σου ρέ» και βιώνουν την ανέχεια και την απαξίωση. Που θεωρούνται εκ προοιμίου τεμπέληδες και κοπανατζήδες. Που προσπαθούν να περισώσουν όσα δυνατόν περισσότερα μπορούν. Και ώρες διδασκαλίας, και γιορτές έξω από τα καθιερωμένα, και εκδρομές με παιδευτικό χαρακτήρα και ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε οι μαθητές μας να γίνουν κοινωνοί παιδείας και αντιλήψεων που να ξεφεύγουν από τα στενά εθνικιστικά πλαίσια. Όλοι αυτοί «οι τεμπέληδες» διεκδικούν το «δικαίωμα στην τεμπελιά»;;; Προφανώς όχι. Διεκδικούν ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ. Διεκδικούν το αυτονόητο. Το δικαίωμα στην εργασία. Και έρχεται ο οσφυοκάμπτης βουλευτής και κραυγάζει για τα «γαϊδούρια» που απεργούν. Και έρχεται ο γκεμπελίσκος υπουργός και μιλά για το αδιανόητο της απεργίας στις εξετάσεις. Μα εμείς, όλοι, οι περισσότεροι, οι πολλοί για τους δύσπιστους, διδάσκουμε τα παιδιά για οράματα και αλήθειες, τους συντροφεύουμε στο ταξίδι για την Ιθάκη (η Ιθάκη δεν είναι αυτοσκοπός), τους μιλάμε για κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες, είμαστε αυτοί που καταλαβαίνουμε τις αγωνίες τους και εισπράττουμε τα αδιέξοδά τους.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ λοιπόν. Αυτό ψήφισαν οι συνάδελφοι και συνοδοιπόροι της κοινής προσπάθειας καθηγητές. Δεν υπήρξαν αλαλαγμοί και ιαχές. Τα χειροκροτήματα μετρημένα. Περίσκεψη και προβληματισμός. Αλλά και ανακούφιση. Ακόμη και αν συρθούμε στις εξετάσεις, θα ξέρουν οι τρικομματικοί κυβερνώντες ότι είμαστε και θα είμαστε απέναντι. Και μάλιστα μετρημένοι και καταγραμμένοι στη συνείδηση των μαθητών μας. Όχι άβουλοι και μοιραίοι, αλλά σκεπτόμενοι και βαθιά προβληματισμένοι με αγωνιστική διάθεση όση μπορεί να διαθέσει και να καταθέσει ο καθένας μας.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ζητά και θα ζητά από τον δάσκαλο η κοινωνία, όταν και η κοινωνία που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ, θα αρχίσει και αυτή να σκέφτεται για την παιδεία που οδηγεί τους μαθητές στον καιάδα του 67 % νέων ανέργων.
Τελικά ήταν ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ Η ΨΗΦΟΣ.

Υ.Γ. Στο σχολείο εμφανιζόμαστε, αν εμφανιζόμαστε με περιβραχιόνιο «επιστρατευμένος».

Εκδήλωση για την ψυχική υγεία στις 22/5: Τι ωραίο πλιάτσικο!


Το Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευαίσθητων Κοινωνικά Ομάδων (ΣΕΨΑΕΚΟ) σας καλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 22/05 στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Ακαδημίας 20 και ώρα 6.00μμ στον 3ο όροφο με θέμα "ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ: Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ"
Ομιλητές:

    Αχιλλέας Βασιλικόπουλος – εργαζόμενος Ε.Κ.Ψ.Ψ.Υ. – Από το όραμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στο μνημόνιο

    Αγγελική Συλλιγαρδάκη - Πρόεδρος ΣΕΨΑΕΚΟ – Αντιμέτωποι με δύο εχθρούς: Αγώνες των εργαζόμενων στα χρόνια της κρίσης. Υπάρχει ελπίδα;

    Εκπρόσωπος του Σωματείου “Αυτοεκπροσώπηση” – Ζώντας με τον κίνδυνο της κατάρρευσης


Παρεμβαίνουν:
Χ.Μαντάς - βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Β.Κατριβάνου - βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
εκπρόσωπος ΚΚΕ
Θ.Μεγαλοοικονόμου - Διευθυντής 9ουΨ.Τ. ΨΝΑ(Δαφνί)

Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΚΑΝΑ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Ειδικής Αγωγής (ΠΟΜΕΕΑ)
Σωματείο Εργαζόμενων ΕΔΡΑΣ
Σωματείο Εργαζόμενων ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εμπαίζουν τους ανέργους με την τροπολογία που δήθεν "καταπολεμά" την ανεργία


Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους πανηγυρισμούς των συνεταίρων της συγκυβέρνησης για την τροπολογία που "καταπολεμά" την ανεργία και επιβάλλει στους ΟΤΑ εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα
Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του Νόμου 4152/2013-Μνημονίου IV «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των Νόμων 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013» και τους πανηγυρισμούς ενός από τους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) για την αποδοχή της τροπολογίας του, σύμφωνα με την οποία ΑΝΕΡΓΟΙ θα μπορούν να προσλαμβάνονται για λίγους μήνες από τους Δήμους με μισθό μόλις 427,00 ευρώ για όσους είναι κάτω από 25 ετών και 490,00 ευρώ για τους μεγαλύτερους,  επισημαίνουμε τα πιο κάτω:

1.    Επιβεβαιώνεται η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης για την επιβολή κυρίως στους Δήμους των πιο ακραίων ελαστικών σχέσεων εργασίας με την αποδοχή και την συμμετοχή και της πλειοψηφίας των αιρετών, κυρίως της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε., αδιαφορώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούνται καθημερινά στη λειτουργία των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. από τις ελλείψεις προσωπικού.

2.    Ο χορηγούμενος μισθός στους νέους «ομήρους» είναι κατά 100,00 ευρώ χαμηλότερος από τον κατώτερο μνημονιακό μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας τις συνθήκες περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού τους επόμενους μήνες και όταν η τρόικα το αποφασίσει.

3.    Η ρύθμιση κοροϊδία δίνει τη δυνατότητα «για προσλήψεις κάποιων ανέργων» με άγνωστες διαδικασίες και κριτήρια για τους πολίτες, γνωστές όμως για τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες καθώς οι προσλήψεις αυτές περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Ν.2190/1994 (Α.Σ.Ε.Π.).

Με αποδοχές 400,00 ευρώ και κάτω, πλέον οι Έλληνες άνεργοι πρέπει να πανηγυρίζουν καθώς το όραμα του πρώην Πρωθυπουργού να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια, διευρύνθηκε με την τροπολογία Βενιζέλου: ένας εργαζόμενος με 490,00 ευρώ μισθό το μήνα.


4.    Η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία των τριών κυβερνητικών συνεταίρων μπορεί  να είναι η εργασία χωρίς μισθό απλώς και μόνο για να έχουν οι άνεργοι με κάτι να απασχολούνται. Ίσως να το βαπτίσουν και κοινωνική προσφορά, για να μην αυτοκτονούν ή να μην πέφτουν σε κατάθλιψη οι άνεργοι. Ίσως σε μία πιο προωθημένη εκδοχή, οι εργοδότες να ζητούν στο μέλλον από τους εργαζόμενους να πληρώνουν για να δουλέψουν.



Συνάδελφοι,

Επειδή όλα τα πιο πάνω δεν είναι πλέον ούτε προβλέψεις αλλά ούτε και αστεϊσμοί είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική που ακολουθείται στο ανθρώπινο δυναμικό κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει μόνο στόχο τη διάλυση των υπηρεσιών της, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την επιβολή σχέσεων εργασίας Μεσαίωνα με την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και όλα αυτά στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας, επαναφέροντας στην επιφάνεια ένα άθλιο πολιτικό σύστημα που μας γυρνά σε εποχές φαυλότητας, αναξιοκρατίας και νοοτροπίες που μας έφτασαν μέχρι σήμερα εδώ.

Οι άνεργοι εμπαίζονται, καμία «δεξιότητα» δεν θα αποκτήσουν, ενώ το μέλλον τους θα παραμείνει ζοφερό. Με τη λίγων μηνών απασχόλησή τους ούτε οι άνεργοι, ούτε η Ελληνική κοινωνία μπορούν πλέον να εξαπατηθούν από τις πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Δικό μας πλέον καθήκον δεν είναι μόνο η καταγγελία αυτών των νομοθετικών πρωτοβουλιών που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, αλλά η καθημερινή μας πάλη με μεγαλύτερη ένταση, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που οδηγούν όλους τους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση και φτώχεια.

Πετράλωνα: Διαμαρτυρία των κατοίκων την Παρασκευή το βράδυ ενάντια στις επιθέσεις μπράβων


Την Παρασκευή 16/5, στις 8:30, το βράδυ στην Πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής. Η συγκέντρωση θα γίνει σε απάντηση της επίθεσης από μπράβους που δέχτηκε μία κάτοικος, η οποία συμμετέχει στο τοπικό κίνημα για την προστασία της περιοχής από τη συνεχιζόμενη επέκταση των καταστημάτων.

Εκτός κινδύνου ο 11χρονος


Εκτός κινδύνου, αλλά διασωληνωμένος και σε ελεγχόμενα σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας, ο 11χρονος Ρώσος, που δέχθηκε τη νύχτα πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από, φερόμενο ως δράστη, Ολλανδό ανιματέρ.

Όπως έγινε γνωστό, ο 11χρονος φέρει σοβαρά τραύματα στον θώρακα, την πλάτη και τα πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα στη Χερσόνησο της Κρήτης, στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, όπου το αγόρι με τους γονείς του έκαναν διακοπές και ο φερόμενος ως δράστης εργαζόταν. Κατά τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο ανήλικος ανακάλυψε ότι ο 20χρονος τού είχε κλέψει τον φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο, τα οποία μάλιστα αναζήτησε και βρήκε. Ο 20χρονος, προκειμένου να μην αποκαλύψει κάτι ο 11χρονος, τον μαχαίρωσε πολλαπλά σε όλο του το σώμα και τον εγκατέλειψε στο πάρκινγκ.

Το αγόρι μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στην Αθήνα, όπου έφτασε με στρατιωτικό αεροσκάφος C - 130.

 Πηγή: enikos.gr

Δεκάδες σωματεία συμπαραστέκονται στην ΟΛΜΕ


Δηλώσεις συμπαράστασης από συνδικάτα της Ελλάδας, αλλά και διεθνώς

1. ΠΟΣΠΕΡΤ
2. ΟΕΝΓΕ
3. ΕΜΔΥΔΑΣ
4. ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΩΔΕΚ/ΣΟΥ
5. ΑΣΓΜΕ…
6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
7. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
9. ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
10. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
11. ΠΟΣΕΕΔΙΠ
12. ΣΕΦΚ
13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
14. ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
15. ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
16. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
17. ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
18. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ INTRACOM
19. ΠΕΣΕΚ
20. ΟΙΥΕ
21. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
22. ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
23. ΠΕΝΕΝ
24. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
25. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣ/ΚΗΣ
26. ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ
27. ΟΜΥΛΕ
28. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
29. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
30. ΠΟΠ – ΟΤΑ
31. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ»
32. ΣΥΜΦΠΟΔΑ
33. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
34. ΟΤΟΕ
35. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
36. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ
37. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ. Α.Ε.
38. ETUCE (Αλληλεγγύη στην Ελλάδα)
39. FGTB CGSP BELGIUM BRUXELLES
40. NUT (ΕΝΩΣΗ ΑΓΓΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)
41. GEW-Bezirksvorstand Frankfurt
42. INTERSYNDICAL VALENCIANA
43.National Union of Teachers for Inner London, UK