ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

"Καταρρέω αν έχετε τον θεό σας!! ΚΑΤΑΡΡΕΩ!!!"



Η γκάφα Βενιζέλου, που έβγαλε τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται, μαϊμού!










Ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο Mega και στην εκπομπή του δημοσιογράφου – σχολιαστή Γ. Πρετεντέρη, αναλύοντας το πώς το ΠΑΣΟΚ έφτασε από την εκλογική παντοδυναμία προηγούμενων ετών στο 12,28% που έλαβε τον Ιούνιο του 2012, ανέφερε ότι τα «μηνύματα» ήταν πολύ πιο άσχημα πριν κλείσουν οι κάλπες. «Δημοσκοπήσεις του Μαΐου μας έδειχναν στο 4%» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προκαλώντας την έκπληξη του κ. Πρετεντέρη ο οποίος έσπευσε να πει ότι τέτοια ποσοστά δεν είχαν έρθει από γκάλοπ στη δημοσιότητα… Όμως, ο κ. Βενιζέλος συνέχισε την ανάλυση του και το θέμα πέρασε στα «ψιλά».




Να θυμηθούμε, τι έδιναν οι δημοσκοπήσεις, τότε.........




Η Public Issue που ήταν η μόνη εταιρία που πλησίασε το πραγματικό αποτέλεσμα, έδινε στο ΠΑΣΟΚ, σχεδόν 16%








Στο Mega η GPO, έδινε το ΠΑΣΟΚ, κοντά στο 15%, και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 6%








Προσωπικά, πιστεύω, ότι το 4% που ανέφερε ο Βαγγέλας, ήταν αναφορά για εντυπωσιασμό, αλλά η αλήθεια στα νούμερα βρίσκεται κάπου στην μέση, αφού οι δημοσκοπήσεις που έβγαιναν τότε στον αέρα, εμφάνιζαν το ΠΑΣΟΚ, λίγο παραπάνω από τα ποσοστά που πήρε, αλλά με τους αναποφάσιστους, έδιναν την εικόνα, ότι θα πάει κοντά στο 20%...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ, ΑΦΟΥ ΑΠΛΑ ΤΟΤΕ ΕΚΟΒΑΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ




Φανταστείτε τι γίνεται με τις σημερινές δημοσκοπήσεις, που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, 1-3 μονάδες μπροστά, και αναποφάσιστους από 15-20%......, δεδομένου του πολέμου που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ!




Απλά ο Βενιζέλος, αποκάλυψε, θέλοντας να παρουσιάσει κάποια  προσωπική επιτυχία, την απάτη με τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται σήμερα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Και αυτός, για την προσωπική του προβολή, "έκαψε" όλο το "δημοκοπικό σύστημα"




Εντύπωση προκαλεί, και η τοποθέτηση χθες, στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, που απαντώντας σε ερώτηση του πρώτου, γιατί, "δήθεν", ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο μπροστά από την ΝΔ, μίλησε για μετρήσεις που τις αμφισβητεί, αφού οι μισοί δεν απαντάνε καν, και γιατί οι εταιρίες αυτές, είναι διαπλεκόμενες με τον κρατικό μηχανισμό......


anemosantistasis.blogspot.com

...Ιστορική φωτό:


Το ορφανό του κύρκου.
Η βυζοεύπορη.
Η τετράκις φατσοτραβηχθείσα βλάχα.
Ο βλαξ.
Ο γερμένος ως υποβρύχιο.
Ο υπάλληλος Χασάπης.
Ο άρχοντας.
...ακούν τον απαγγέλοντα, διευθυντή μεγκαλοδιαπλεκόμενου καναλιού.

Ο Σαμαράς, η ψηφοθηρία και τα κρυοπαγήματα


Δεκεμβρίου 11, 2013 11:58 πμ
Στον θαυμαστό κόσμο της ψηφοθηρίας και της τηλεθέασης, ένα κοριτσάκι βρίσκει τραγικό θάνατο από τις αναθυμιάσεις της καύσης ενός αυτοσχέδιου μαγκαλιού και μ” έναν μαγικό τρόπο λύνεται το πρόβλημα των νοικοκυριών με κομμένο ρεύμα. Εντάξει, δεν λύνεται, εξαγγελίες γίνονται, αλλά μήπως και θα ασχοληθεί κανείς την επαύριο με το αν θα έχει υλοποιηθεί έστω και μία από τις υποσχέσεις; Όσο στα τηλεπαράθυρα συζητούν τις επανασυνδέσεις ρεύματος στις οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν, όσο ακούμε δηλώσεις συμπαράστασης προς τους αδύναμους, οι άνθρωποι εξακολουθούν να ξεπαγιάζουν, οι άστεγοι εξακολουθούν να υποφέρουν, και η χώρα εξακολουθεί να βυθίζεται σε πρωτοφανή φτώχεια…
astegi copy
Αφού θρηνήσαμε ένα ακόμη θύμα από την έλλειψη ρεύματος (θύμα της ανεργίας, βασικά, αλλά ας μη χαλάμε τα ωραία πρωτοσέλιδα…), αποφασίσαμε ως κοινωνία να ασχοληθούμε με το θέμα. Λες και ζούμε στο Game of Thrones, όπου οι χειμώνες δεν έρχονται κάθε χρόνο, λες και πέρσι δεν είχαμε χειμώνα, λες και πέρσι δεν υπήρχαν άνθρωποι με κομμένο ρεύμα στα σπίτια τους, λες και δεν υπάρχει κίνημα που διεκδικεί (και το κάνει πράξη με ίδια μέσα) την επανασύνδεση του ρεύματος στις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν, λες και πρώτη φορά ακούστηκε το αίτημα να μην κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά.
Αυτή τη φορά, όλα κι όλα, για το ζήτημα παρενέβη ο Αντώνης Σαμαράς. Με… προσωπικές ενέργειες του πρωθυπουργού αποφασίστηκε να λυθεί το πρόβλημα. Πότε θα λυθεί, ποιος θα πληρώνει, με ποιον τρόπο, ποιανού είναι η ευθύνη, ουδείς γνωρίζει. Το ζήτημα λύθηκε, οι ειδήσεις έπαιξαν την πρωτοβουλία Σαμαρά, τέλος. Πάμε γι’ άλλα. Έστω κι αν κανείς ποτέ δεν ζεστάθηκε με εξαγγελίες και υποσχέσεις.
Αλλά ό,τι δεν μπορεί να λύσει ο πρωθυπουργός, το λύνει ο πραγματικός κυβερνήτης της χώρας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κκ. Χατζηδάκη και Μανιάτη, έκανε μια δήλωση τη Δευτέρα στην «Ανατροπή», εξέφρασε τον φόβο του ότι η ΔΕΗ μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στη διαδικασία και… καθάρισε.
Την ίδια επιλεκτική ευαισθησία άλλωστε έδειξαν και οι δήμοι. Άλλοι –με πλεονασματικούς ισολογισμούς και λίγα σπίτια με κομμένο ρεύμα– παρουσιάζονται θετικοί, άλλοι που στερούνται χρημάτων και αντιμετωπίζουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις, λένε ότι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.
Κανονικά, βέβαια, θα χρειάζονταν και κάποιες θεσμικές ρυθμίσεις για να μπορούν οι δήμοι να πραγματοποιούν τέτοια έξοδα, αφού ο οικονομικός έλεγχος που τους έχει επιβληθεί –ελέω Τρόικας– είναι ασφυκτικός. Όμως, με τα ψιλά γράμματα θα ασχολούμαστε τώρα; Εδώ κάνουμε πολιτική. Ψιλά γράμματα και το γεγονός ότι η πλειονότητα των οικογενειών που στερούνται τα βασικά είτε δεν «χωρά» στα κριτήρια του «κοινωνικού τιμολογίου» της ΔΕΗ, είτε δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχει – βλέπετε, αυτοί που δεν έχουν ρεύμα έχουν την κακή συνήθεια να μην αγοράζουν εφημερίδα και να μην βλέπουν δελτία ειδήσεων… Ψιλά γράμματα και το γεγονός ότι ακόμη και η δύστυχη μητέρα της Σάρας, μια άνεργη μετανάστρια χωρίς άδεια παραμονής σε ισχύ, προφανώς δεν θα είχε το δικαίωμα ούτε καν αίτηση να κάνει στην ΔΕΗ, ακόμη και μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Ας μη λαϊκίσουμε άλλο, είπαμε, η συγκυβέρνηση το έλυσε το θέμα! Από δω και πέρα, όποιος κρυώνει το κάνει με δική του ευθύνη.
Ασφαλώς, όπου υπάρχει ευαισθησία-εξπρές και ανθρώπινος πόνος, τα κανάλια είναι πρώτα. Σε καθημερινή βάση σχεδόν τα μίντια φιλοξενούν ανθρώπους που δεν ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν το πολικό ψύχος που έρχεται. Αφηγούνται το πραγματικό δράμα τους στο αδηφάγο τηλεκοινό, βλέπουν τους δημοσιογράφους να τους χτυπούν φιλικά την πλάτη κι επιστρέφουν στην παγωμένη καθημερινότητά τους. Σε μερικές μέρες κάποιο άλλο θέμα θα πουλάει και το δικό τους δράμα θα έχει ξεχαστεί…
Και μέσα σε όλα αυτά, ουδείς ασχολείται, όπως πέρσι με τους άστεγους. Εκείνοι έχουν την… ατυχία να μην έχουν κάποιο «διάσημο» νεκρό. Τουλάχιστον, όχι ακόμη.
Όμως η επιλεκτική ευαισθησία δεν έλυσε ποτέ κανένα κοινωνικό πρόβλημα. Γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνον οι άνθρωποι που έχουν κομμένο ρεύμα στο σπίτι τους, είναι κι αυτοί που έχουν ρεύμα αλλά δεν έχουν θέρμανση, είναι αυτοί που δεν έχουν καν σπίτι. Γιατί το πραγματικό πρόβλημα είναι η θηριώδης ανεργία, η φτώχεια και το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος. Τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με έκτακτες ψηφοθηρικές λύσεις. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτές προορίζονται να μείνουν στο πλαίσιο εξαγγελιών. Άλλωστε, σε αυτή τη χώρα θεωρούμε πολύ λογικό να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, τράπεζες και δανειστές, αλλά όχι τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Το ποσοστό των ελλήνων πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που χρεοκόπησαν τη χώρα. Το πρόβλημα της πείνας δεν λύνεται με τα συσσίτια – το πολύ να ανακουφιστεί πρόσκαιρα. Το πρόβλημα της φτώχειας δεν λύνεται με επιδόματα. Το πρόβλημα του ψύχους δεν λύνεται με πρόσκαιρες επανασυνδέσεις ρεύματος. Αλλά ας είναι, ας το κάνουν. Ο βαρύς χειμώνας είναι εδώ και σε πολλά μέρη της Ελλάδας όχι από το βράδυ της Τρίτης, αλλά μήνες νωρίτερα.
Ας το κάνουν χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια. Χωρίς να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ούτε καθρεφτάκια και χάντρες στο κοριτσάκι με τα σπίρτα.

Κοινωνική έκρηξη στις περισσότερες πόλεις της Ιταλίας


Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ

(Φοβερό)! Γυμνοί για… φιλανθρωπικό σκοπό!



Όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια συναντάμε πιο συχνά δημοσιεύματα του στυλ«Η Τάδε -μοντέλα/ ηθοποιός/ επιστήμονας κλπ- φωτογραφίζεται γυμνή για φιλανθρωπικό σκοπό». 
Βέβαια αυτό συνηθίζεται και στους άντρες. 
Και φυσικά δεν πρόκειται μόνο για άντρες και γυναίκες… χάρμα οφθαλμών, αλλά συχνά και για ανθρώπους που δε φημίζονται και για το καλλίγραμμο σώμα και την ομορφιά τους.
Μέχρι κι οι υπερήλικες κάτοικοι κάποιου... κατσάβραχου έκαναν το ίδιο προ καιρού!



Και μάλιστα όλα αυτά τα δημοσιεύματα δεν αφορούν περιθωριακά… τσοντο-site, αλλά προέρχονται κυρίως από δημοφιλή site πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Σήμερα πάλι έπεσε το μάτι μου σε δημοσίευμα με τίτλο «οι φοιτήτριες του Harvard γυμνές για φιλανθρωπικό σκοπό»…
Κι αναρωτιέμαι ο μωρός: ποιος ακριβώς είναι ο φιλανθρωπικός σκοπός κρύβεται πίσω απ’ το να βγει η άλλη να μας δείξει τα -πλούσια ή φτωχά- ελέη της;


Δύο εκδοχές υπάρχουν:


α) Το σύστημα κάνει την υπόθεση ότι είτε είμαστε αγάμητοι είτε στραβογαμημένοι και επομένως θεωρείται φιλανθρωπία το να δούμε κάνα φουσκωμένο βυζί και να στανιάρουμε.
Δηλαδή η φιλανθρωπία απευθύνεται στον λιγούρη αναγνώστη, ο οποίος θεωρείται έτσι μια «ευπαθής ομάδα πληθυσμού».
Άλλοι πάσχουν από έλλειψη σίτισης, άλλοι από έλλειψη στέγασης, άλλοι από έλλειψη οικονομικών πόρων κι άλλοι από έλλειψη βυζιών.
Έτσι, πλάι στα "κοινωνικά τιμολόγια", βγαίνουν και τα... "κοινωνικά βυζολόγια" για τους πάσχοντες...


β) Το σύστημα έχει αντιληφθεί πως είμαστε λιγούρηδες και πως μόλις υποπέσει στην προσοχή μας δημοσίευμα ονόματι «δείτε την Ματίνα Μανταρινάκη γυμνή για φιλανθρωπικό σκοπό», θα το ανοίξουμε πάραυτα για να θαυμάσουμε το θέαμα.
Επειδή λοιπόν η αναγνωσιμότητα τέτοιου είδους δημοσιευμάτων, καθώς και τα likes και οι κοινοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, θα φτάσουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες, η εταιρεία που διεξάγει την φιλανθρωπική εκστρατεία θα εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Έτσι, τα έσοδα αυτά θα διατεθούν σε παιδάκια και εφήβους του Τρίτου Κόσμου (αυτού με τους μαύρους, όχι αυτού με τους λευκούς) τα οποία με αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν επιτέλους να αγοράσουν το πρώτο τους Playboy για να δουν κι αυτά τι χάνουν που δεν ανήκουν στον Πρώτο Κόσμο.
Έτσι, σύμφωνα μ’ αυτήν την εκδοχή, το σύστημα, αν και αναγνωρίζει τη σεξουαλική λιγούρα μας, δε στοχεύει με τη φιλανθρωπία του ακριβώς σε αυτήν, αλλά τα χρησιμοποιεί εντέχνως για να στοχεύσει στη λιγούρα των άλλων.

***

Κι όλα αυτά γιατί ένα είναι το σίγουρο: το σύστημα μας έχει πάρει χαμπάρι τι σόι λιγούρια είμαστε και μας ταΐζει κώλους και βυζιά, μπας και βγει κάνα φράγκο…

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, «Ημέρα Αλληλεγγύης»




Ο Δήμος Φυλής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, διοργανώνουν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, «Ημέρα Αλληλεγγύης» με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το συσσίτιο αλλά και τους εγγεγραμμένους δικαιούχους
στην Κοινωνική Υπηρεσία.
Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας σας περιμένουν στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, στην οδό Δημαρχείου 13 στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων (Πλατεία Ηρώων) από τις 10.00 π.μ. – 17.00. μ.μ προκειμένου να συμμετάσχετε, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Στόχος όλων είναι αυτές τις γιορτινές μέρες κανείς συμπολίτης μας να μην μείνει μόνος και αβοήθητος.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-2473733

Παράταση στην παράταση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (οι παράβλεπες συνέπειες του «success story» του κ. Τατούλη....)


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκδόθηκε 5/12/13, παρατείνεται η μεταφορά των στερεών απορριμμάτων των Δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης στον ΧΥΤΑ της Φυλής «...μέχρι την έναρξη λειτουργίας των έργων μεταβατικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή/και του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και πάντως όχι πέραν της 31.12.2013.»
Γιατί δεν λένε την αλήθεια;; παράταση μέχρι  31/12/2014 και ...βλέπουμε!!!
Το Καλοκαίρι του 2012 ο κ. Τατούλης υπό το βάρος  της εκρηκτικής κατάστασης με τους δεματοποιητές  στην Ερμιονίδα και τα σκουπίδια της Τρίπολης να σωρεύονται στους δρόμους , ανακοίνωνε (και πάλι περήφανος ..) ότι  δίνει λύση βάζοντας στο αντίκειμενο του διαγωνισμού για την Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με  ΣΔΙΤ  και  τα «Έργα μεταβατικής Διαχείρισης».
Η Προσφορά της ΤΕΡΝΑ, προσωρινού αναδόχου της ΣΔΙΤ, διαψεύδει τις προσδοκίες του  κ. Τατούλη !!!
Από γρήγορη ανάγνωση της Μελέτης (1ο τεύχος) που έχει αναρτηθεί προκύπτει ότι :
1.       ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ιδιαίτερα προσωρινά έργα μεταβατικής διαχείρισης.
2.       ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ κατασκευάζονται στην ίδια θέση όπου θα γίνουν οι Μονάδες Επεξεργασίας  /ΧΥΤΥ .
3.       Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ  ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 10 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.
Τι σημαίνουν όλα  αυτά, πέραν των άλλων:
Μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία  περιβαλοντικής αδειοδότησης των νέων έργων με τη ΣΔΙΤ που μόλις άρχισε , μέχρι να τακτοποιηθεί η αγορά γης και να υπογραφεί η σύμβαση για τη  ΣΔΙΤ , ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ .

Γεωργία Ασημακοπούλου
Διαβάστε την Απόφαση 
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ − ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Το ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87 Α), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

2. Τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.1650/1986 όπως ισχύει και ειδικά την παράγραφο 5 αυτού, σε συνδυασμό με το εδάφιο β του άρθρου 3, το άρθρο 44 και την παράγραφο 5 του άρθρου 57 του ν. 4042/2012 «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος − Εναρμόνιση με την
Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων −Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ – Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» (ΦΕΚ 24 Α).
3. Ν. 4071/2012 «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ.» (ΦΕΚ Α−85/11.04.2012).
 4. Tο Π.Δ. 86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (ΦΕΚ 141/Α/21−6−2012).
5. Το Π.Δ. 119/2013 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
6. Την κοινή υπουργική απόφαση 17206/1873/2013 (ΦΕΚ Β΄ 597/14−3−2013) για «Διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) των Δήμων Ερμιονίδας της Π.Ε. Αργολίδας και Τρίπολης της Π.Ε. Αρκαδίας».
7. Το με α.π. 11039/4−9−2013 αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας για χρονική επιμήκυνση της μεταφοράς των αστικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής.
8. Το με α.π. 810/2−10−2013 έγγραφο της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου με αίτημα για παράταση ισχύος της μεταφοράς των αστικών αποβλήτων των Δήμων Τρίπολης και Ερμιονίδας στο ΧΥΤΑ Φυλής.
9. Το γεγονός του κορεσμού της εγκατάστασης δεματοποίησης που εξυπηρετεί το Δήμο Ερμιονίδας, με συνέπεια τη συνεχιζόμενη αδυναμία περαιτέρω λειτουργίας του.
10. Το γεγονός της μη εισέτι έναρξης λειτουργίας των υποδομών διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που προβλέπονται από τον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) Περιφέρειας Πελοποννήσου.
11. Την ανάγκη παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης όλων των Ανεξέλεγκτων Χώρων Διάθεσης Αποβλήτων (Χ.Α.Δ.Α.) και την αποφυγή δημιουργίας νέων Χ.Α.Δ.Α., χάριν της προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την εθνική και κοι−
νοτική νομοθεσία.
12. Τη σχετική εγγύτητα του νομίμως λειτουργούντος Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής στην Περιφέρεια Αττικής, σε συνδυασμό με τη φέρουσα ικανότητα και την υπολειπόμενη χωρητικότητά του.
13. Το γεγονός ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά σε βάρος του προϋπολογισμού των Δήμων, που θα καλυφθεί από τα ανταποδοτικά τέλη, το ύψος της οποίας δεν μπορεί εκ των προτέρων να υπολογισθεί, αποφασίζουμε:
Τροποποιούμε την κοινή υπουργική απόφαση 17206/1873/2013 (ΦΕΚ Β΄ 597/14−3−2013) ως προς το σημείο 11 ως ακολούθως:
«Η παρούσα απόφαση ισχύει από την ημέρα δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως και εφαρμόζεται μέχρι την έναρξη λειτουργίας των έργων μεταβατικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή/και του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και πάντως όχι πέραν της 31.12.2013.»
Κατά τα λοιπά ισχύει η κοινή υπουργική απόφαση 17206/1873/2013 (ΦΕΚ Β΄ 597/14−3−2013).
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2013
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
                                                                                  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ
   ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ                                                             
   ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ                                                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

πηγή:http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=GjSdsRm7KYU%3d&tabid=367&language=el-GR

(Γι΄ αυτούς μαλάκα πολίτη υποφέρεις)! Μια ιστοριούλα ξε-σαλλ-ώματος !!!



Tον Στήβεν Γκρέυ δεν τον ξέρετε. Όπως άλλωστε δεν τον ήξερα κι εγώ, μέχρι που τον συνάντησα τυχαία. Για την ακρίβεια, συνάντησα ένα κείμενό του στο διαδίκτυο. Πρέπει να πω ότι ο Στήβεν Γκρέυ είναι δημοσιογράφος τού Ρώυτερς, ο οποίος έκανε μια έρευνα για…

τις ελληνικές τράπεζες.

by…teddygr

Μάλιστα, για χάρη αυτής της έρευνας χρειάστηκε να κάνει κάμποσα ταξιδάκια στην Ελλάδα. Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα αγγλικά σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, όπου σας διαβεβαιώνω ότι θα βρείτε μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα κείμενα, που θα κάνουν αρκετές τριχούλες σας να σηκωθούν. Όμως, αν δεν τα πάτε καλά με την γλώσσα τού Σαίξπηρ ή αν απλώς βαριέστε τα ξενόγλωσσα, επιτρέψτε μου να σας διηγηθώ εγώ μια από τις πιπεράτες ιστορίες τού κυρίου Γκρέυ.
Η ιστορία αυτή, λοιπόν, δημοσιεύθηκε στο Ρώυτερς με τίτλο A Greek banker’s secret property deals(= οι μυστικές κτηματικές συμφωνίες ενός έλληνα τραπεζίτη). Κι επειδή οι δημοσιογράφοι που είναι όντως δημοσιογράφοι, δεν κρύβονται πίσω από μεσοβέζικες φράσεις όπως π.χ. γνωστός παράγοντας, πρώην βουλευτήςυψηλόβαθμο στέλεχος κλπ αλλά λένε τα πράγματα με το όνομά τους, ο τραπεζίτης στον οποίο αναφέρεται ο Γκρέυ έχει ονοματεπώνυμο: λέγεται Μιχάλης Σάλλας και είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (δηλαδή, αφεντικό) της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο Σάλλας, λοιπόν, τοποθετήθηκε επί κεφαλής τής Τράπεζας Πειραιώς πριν από 21 χρόνια, από την κυβέρνηση του -επανακάμψαντος μετά την παρένθεση Μητσοτάκη- Ανδρέα Παπανδρέου, πριν η τράπεζα ιδιωτικοποιηθεί. Μέχρι τότε, ο Σάλλας εκτελούσε χρέη προσωπικού συμβούλου τού Ανδρέα. Σήμερα, “κατέχει περίπου 1,5% της τράπεζας, η χρηματιστηριακή αξία τής οποίας έχει χάσει 97% από την ιστορικά υψηλότερη τιμή της το 2007″.
Ο Γκρέυ παρατηρεί ότι ο Μιχάλης Σάλλας και η σύζυγός του Σοφία Στάικου αποτελούν ένα “ισχυρό ζευγάρι, σύμβολο της ταχείας ανάπτυξης κατά τα χρόνια μετά την είσοδο της χώρας στο ευρώ” αλλά σπεύδει να συμπληρώσει, δίχως να μασάει τα λόγια του: “η έρευνα των δημοσίων εγγράφων,συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών καταστάσεων και των συμβολαίων ακινήτων, δείχνει ότι το ζευγάρι μπορεί επίσης να είναι το σύμβολο της έλλειψης διαφάνειας και της αδύναμης εταιρικής διακυβέρνησης, οι οποίες έχουν τροφοδοτήσει τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας”.
Όπως αποκαλύπτει ο Γκρέυ, ο Σάλλας με την σύζυγό του Σοφία Στάικου και τα παιδιά τους Γιώργο και Μυρτώ (αλλά και με την βοήθεια πρώην στελεχών τής τράπεζας) έστησαν ένα δίκτυο ιδιωτικών κτηματικών εταιρειών, οι οποίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές με την τράπεζα. Η έρευνα των δημόσιων εγγράφων και των συμβολαίων, στην οποία αναφέρεται ο Γκρέυ, πιστοποιεί ότι απ’ αυτές τις συναλλαγές η οικογένεια Σάλλα και οι συνεργάτες της έχουν αποκομίσει κέρδη εκατομμυρίων.
Στις εκθέσεις της, φυσικά, η τράπεζα δεν αναφέρεται αναλυτικά και με σαφήνεια σ’ αυτές τις συναλλαγές (όπως θα έπρεπε, λόγω τής σχέσης τού πρόέδρου της με τις συναλλασσόμενες εταιρείες). Πολύ περισσότερο, δεν αναφέρεται στην ιδιοκτησιακή δομή των εταιρειών συμφερόντων τής οικογένειας Σάλλα. Όμως, η έρευνα εντόπισε 11 τέτοιες εταιρείες! Ο Μιχάλης Σάλλας δεν ήταν διευθυντής σε καμμία αλλά στις εννέα ήταν διευθύντρια η Σοφία Στάικου, ενώ ο Γιώργος και η Μυρτώ συμμετείχαν σε επιτροπές ελέγχου τεσσάρων απ’ αυτές.
Το σχέδιο ήταν απλό. Οι εταιρείες έπαιρναν δάνεια από την Πειραιώς και αγόραζαν ακίνητα. Στην συνέχεια, κάποια απ’ αυτά τα νοίκιαζαν στην ίδια την τράπεζα (τουλάχιστον επτά υποκαταστήματα της Πειραιώς λειτουργούν σε τέτοια ακίνητα). Κάποια άλλα τα μεταπωλούσαν σε υψηλότερη τιμή, εξασφαλίζοντας στους αγοραστές την χωρίς πολλά-πολλά δανειοδότησή τους από την…Τράπεζα Πειραιώς (φυσικά!). Και κάποια άλλα τα πουλούσαν στην ίδια την τράπεζα, με κέρδος οπωσδήποτε. Δηλαδή, η Τράπεζα Πειραιώς δανειοδοτούσε κάποιες εταιρείες (συμφερόντων τής οικογένειας του προέδρου της, μη ξεχνιόμαστε) προκειμένου να αγοράσουν ακίνητα για να της τα νοικιάσουν ή να της τα πουλήσουν σε υψηλότερη τιμή.
Χαρακτηριστικά, ο Γκρέυ εντόπισε τρεις ξεχωριστά ενδιαφέρουσες συναλλαγές. Πρόκειται για έναν ισόγειο χώρο γραφείων και δυο μεζονέττες. Τα ακίνητα αυτά αγοράστηκαν τον Απρίλιο του 2006 από την Πειραιώς έναντι 9,4 εκατ. ευρώ συνολικά. Αρχικοί ιδιοκτήτες τους ήσαν οι εταιρείες Agallon, Erechtheas και MGS (σ.σ.: Michalis G Sallas, μήπως;). Εντελώς συμπτωματικά, η Σοφία Στάικου ήταν πρόεδρος της MGS και διευθύντρια των άλλων δυο εταιρειών. Αρχικά, αυτές οι εταιρείες πούλησαν τα τρία ακίνητα σε κάποιους τρίτους αντί τεσσάρων εκατομμυρίων. Αλλά πριν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών σ’ αυτά τα συμβόλαια, προθυμοποιείται η Πειραιώς να τα αγοράσει πληρώνοντας 9,4 εκατομμύρια. Η όλη διαδικασία βάσταξε λιγώτερο από έναν μήνα και άφησε στην οικογένεια Σάλλα ένα κέρδος τουλάχιστον 5,4 εκατομμυρίων.
“Σύμφωνα με την κτηματαγορά και τους νομικούς εμπειρογνώμονες στην Αθήνα, ένα μοτίβο γρήγορων πωλήσεων χρησιμοποιείται συχνά σε πολύπλοκα συστήματα φοροαποφυγής. Τέτοιες συμφωνίες είναι νόμιμες αν έχουν πληρωθεί όλοι οι φόροι. Αλλά ένας επιχειρηματίας, ο οποίος αναφέρεται στα συμβόλαια (σ.σ.: προφανώς, ένας από τους ενδιάμεσους τρίτους) δήλωσε στο Ρώυτερς ότι το όνομά του είχε χρησιμοποιηθεί εν αγνοία του. Ποτέ δεν ήμουν κάτοχος ακινήτων στην Αθήνα στην ζωή μου, είπε”. Ο επιχειρηματίας αυτός ήταν ο λιβανικής καταγωγής Φίλιπ Μουφαρρίζ, ο οποίος φαίνεται ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε πως μέσα σε εννέα μέρες αγόρασε και πούλησε στην Πειραιώς ένα ακίνητο αντί 2,65 εκατομμυρίων…
Αυτή ήταν η ιστοριούλα μας για σήμερα, βασισμένη σε όσα επισήμως κατέγραψε ένας βρεττανός δημοσιογράφος. Μια ιστοριούλα αρκούντως διαφωτιστική για τον βίο και την πολιτεία κάποιων που ορέγονται το σπιτάκι τού κάθε φουκαρά και κλαίγονται επειδή ζημιώνονται από κακοπληρωτές. Λέτε κάποια στιγμή να την ακούσουμε και στα τηλεδελτία ειδήσεων, από τα χειλάκια τής Όλγας, της Μαρίας και της Σίας;
Μπα… Χλωμό μού φαίνεται. Βλέπετε, τα μαγαζάκια στα οποία δουλεύουν αυτές οι κυρίες, έχουν πάρει κάτι δανεικούλια από την Πειραιώς ενώ έχουν και κάμποση διαφημισούλα της. Χέρι που σε ταΐζει, πώς να το δαγκώσεις;
Άσε που… Αλλά γι’ αυτά θα μιλήσουμε αύριο.
Σημείωση: Τα εντός εισαγωγικών παραπάνω αποσπάσματα αποτελούν πιστή μετάφραση του κειμένου του Στήβεν Γκρέυ, το οποίο δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο τού 2012. Το μόνο που αναφέρθηκε σε ελληνικά αστικά κανάλια και εφημερίδες ήταν μια γενικόλογη διάψευση του δημοσιεύματος εκ μέρους της τράπεζας.

(Γι΄ αυτούς μαλάκα πολίτη υποφέρεις)! Μια ιστοριούλα ξε-σαλλ-ώματος !!!



Tον Στήβεν Γκρέυ δεν τον ξέρετε. Όπως άλλωστε δεν τον ήξερα κι εγώ, μέχρι που τον συνάντησα τυχαία. Για την ακρίβεια, συνάντησα ένα κείμενό του στο διαδίκτυο. Πρέπει να πω ότι ο Στήβεν Γκρέυ είναι δημοσιογράφος τού Ρώυτερς, ο οποίος έκανε μια έρευνα για…

τις ελληνικές τράπεζες.

by…teddygr

Μάλιστα, για χάρη αυτής της έρευνας χρειάστηκε να κάνει κάμποσα ταξιδάκια στην Ελλάδα. Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα αγγλικά σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, όπου σας διαβεβαιώνω ότι θα βρείτε μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα κείμενα, που θα κάνουν αρκετές τριχούλες σας να σηκωθούν. Όμως, αν δεν τα πάτε καλά με την γλώσσα τού Σαίξπηρ ή αν απλώς βαριέστε τα ξενόγλωσσα, επιτρέψτε μου να σας διηγηθώ εγώ μια από τις πιπεράτες ιστορίες τού κυρίου Γκρέυ.
Η ιστορία αυτή, λοιπόν, δημοσιεύθηκε στο Ρώυτερς με τίτλο A Greek banker’s secret property deals(= οι μυστικές κτηματικές συμφωνίες ενός έλληνα τραπεζίτη). Κι επειδή οι δημοσιογράφοι που είναι όντως δημοσιογράφοι, δεν κρύβονται πίσω από μεσοβέζικες φράσεις όπως π.χ. γνωστός παράγοντας, πρώην βουλευτήςυψηλόβαθμο στέλεχος κλπ αλλά λένε τα πράγματα με το όνομά τους, ο τραπεζίτης στον οποίο αναφέρεται ο Γκρέυ έχει ονοματεπώνυμο: λέγεται Μιχάλης Σάλλας και είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (δηλαδή, αφεντικό) της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο Σάλλας, λοιπόν, τοποθετήθηκε επί κεφαλής τής Τράπεζας Πειραιώς πριν από 21 χρόνια, από την κυβέρνηση του -επανακάμψαντος μετά την παρένθεση Μητσοτάκη- Ανδρέα Παπανδρέου, πριν η τράπεζα ιδιωτικοποιηθεί. Μέχρι τότε, ο Σάλλας εκτελούσε χρέη προσωπικού συμβούλου τού Ανδρέα. Σήμερα, “κατέχει περίπου 1,5% της τράπεζας, η χρηματιστηριακή αξία τής οποίας έχει χάσει 97% από την ιστορικά υψηλότερη τιμή της το 2007″.
Ο Γκρέυ παρατηρεί ότι ο Μιχάλης Σάλλας και η σύζυγός του Σοφία Στάικου αποτελούν ένα “ισχυρό ζευγάρι, σύμβολο της ταχείας ανάπτυξης κατά τα χρόνια μετά την είσοδο της χώρας στο ευρώ” αλλά σπεύδει να συμπληρώσει, δίχως να μασάει τα λόγια του: “η έρευνα των δημοσίων εγγράφων,συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών καταστάσεων και των συμβολαίων ακινήτων, δείχνει ότι το ζευγάρι μπορεί επίσης να είναι το σύμβολο της έλλειψης διαφάνειας και της αδύναμης εταιρικής διακυβέρνησης, οι οποίες έχουν τροφοδοτήσει τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας”.
Όπως αποκαλύπτει ο Γκρέυ, ο Σάλλας με την σύζυγό του Σοφία Στάικου και τα παιδιά τους Γιώργο και Μυρτώ (αλλά και με την βοήθεια πρώην στελεχών τής τράπεζας) έστησαν ένα δίκτυο ιδιωτικών κτηματικών εταιρειών, οι οποίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές με την τράπεζα. Η έρευνα των δημόσιων εγγράφων και των συμβολαίων, στην οποία αναφέρεται ο Γκρέυ, πιστοποιεί ότι απ’ αυτές τις συναλλαγές η οικογένεια Σάλλα και οι συνεργάτες της έχουν αποκομίσει κέρδη εκατομμυρίων.
Στις εκθέσεις της, φυσικά, η τράπεζα δεν αναφέρεται αναλυτικά και με σαφήνεια σ’ αυτές τις συναλλαγές (όπως θα έπρεπε, λόγω τής σχέσης τού πρόέδρου της με τις συναλλασσόμενες εταιρείες). Πολύ περισσότερο, δεν αναφέρεται στην ιδιοκτησιακή δομή των εταιρειών συμφερόντων τής οικογένειας Σάλλα. Όμως, η έρευνα εντόπισε 11 τέτοιες εταιρείες! Ο Μιχάλης Σάλλας δεν ήταν διευθυντής σε καμμία αλλά στις εννέα ήταν διευθύντρια η Σοφία Στάικου, ενώ ο Γιώργος και η Μυρτώ συμμετείχαν σε επιτροπές ελέγχου τεσσάρων απ’ αυτές.
Το σχέδιο ήταν απλό. Οι εταιρείες έπαιρναν δάνεια από την Πειραιώς και αγόραζαν ακίνητα. Στην συνέχεια, κάποια απ’ αυτά τα νοίκιαζαν στην ίδια την τράπεζα (τουλάχιστον επτά υποκαταστήματα της Πειραιώς λειτουργούν σε τέτοια ακίνητα). Κάποια άλλα τα μεταπωλούσαν σε υψηλότερη τιμή, εξασφαλίζοντας στους αγοραστές την χωρίς πολλά-πολλά δανειοδότησή τους από την…Τράπεζα Πειραιώς (φυσικά!). Και κάποια άλλα τα πουλούσαν στην ίδια την τράπεζα, με κέρδος οπωσδήποτε. Δηλαδή, η Τράπεζα Πειραιώς δανειοδοτούσε κάποιες εταιρείες (συμφερόντων τής οικογένειας του προέδρου της, μη ξεχνιόμαστε) προκειμένου να αγοράσουν ακίνητα για να της τα νοικιάσουν ή να της τα πουλήσουν σε υψηλότερη τιμή.
Χαρακτηριστικά, ο Γκρέυ εντόπισε τρεις ξεχωριστά ενδιαφέρουσες συναλλαγές. Πρόκειται για έναν ισόγειο χώρο γραφείων και δυο μεζονέττες. Τα ακίνητα αυτά αγοράστηκαν τον Απρίλιο του 2006 από την Πειραιώς έναντι 9,4 εκατ. ευρώ συνολικά. Αρχικοί ιδιοκτήτες τους ήσαν οι εταιρείες Agallon, Erechtheas και MGS (σ.σ.: Michalis G Sallas, μήπως;). Εντελώς συμπτωματικά, η Σοφία Στάικου ήταν πρόεδρος της MGS και διευθύντρια των άλλων δυο εταιρειών. Αρχικά, αυτές οι εταιρείες πούλησαν τα τρία ακίνητα σε κάποιους τρίτους αντί τεσσάρων εκατομμυρίων. Αλλά πριν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών σ’ αυτά τα συμβόλαια, προθυμοποιείται η Πειραιώς να τα αγοράσει πληρώνοντας 9,4 εκατομμύρια. Η όλη διαδικασία βάσταξε λιγώτερο από έναν μήνα και άφησε στην οικογένεια Σάλλα ένα κέρδος τουλάχιστον 5,4 εκατομμυρίων.
“Σύμφωνα με την κτηματαγορά και τους νομικούς εμπειρογνώμονες στην Αθήνα, ένα μοτίβο γρήγορων πωλήσεων χρησιμοποιείται συχνά σε πολύπλοκα συστήματα φοροαποφυγής. Τέτοιες συμφωνίες είναι νόμιμες αν έχουν πληρωθεί όλοι οι φόροι. Αλλά ένας επιχειρηματίας, ο οποίος αναφέρεται στα συμβόλαια (σ.σ.: προφανώς, ένας από τους ενδιάμεσους τρίτους) δήλωσε στο Ρώυτερς ότι το όνομά του είχε χρησιμοποιηθεί εν αγνοία του. Ποτέ δεν ήμουν κάτοχος ακινήτων στην Αθήνα στην ζωή μου, είπε”. Ο επιχειρηματίας αυτός ήταν ο λιβανικής καταγωγής Φίλιπ Μουφαρρίζ, ο οποίος φαίνεται ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε πως μέσα σε εννέα μέρες αγόρασε και πούλησε στην Πειραιώς ένα ακίνητο αντί 2,65 εκατομμυρίων…
Αυτή ήταν η ιστοριούλα μας για σήμερα, βασισμένη σε όσα επισήμως κατέγραψε ένας βρεττανός δημοσιογράφος. Μια ιστοριούλα αρκούντως διαφωτιστική για τον βίο και την πολιτεία κάποιων που ορέγονται το σπιτάκι τού κάθε φουκαρά και κλαίγονται επειδή ζημιώνονται από κακοπληρωτές. Λέτε κάποια στιγμή να την ακούσουμε και στα τηλεδελτία ειδήσεων, από τα χειλάκια τής Όλγας, της Μαρίας και της Σίας;
Μπα… Χλωμό μού φαίνεται. Βλέπετε, τα μαγαζάκια στα οποία δουλεύουν αυτές οι κυρίες, έχουν πάρει κάτι δανεικούλια από την Πειραιώς ενώ έχουν και κάμποση διαφημισούλα της. Χέρι που σε ταΐζει, πώς να το δαγκώσεις;
Άσε που… Αλλά γι’ αυτά θα μιλήσουμε αύριο.
Σημείωση: Τα εντός εισαγωγικών παραπάνω αποσπάσματα αποτελούν πιστή μετάφραση του κειμένου του Στήβεν Γκρέυ, το οποίο δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο τού 2012. Το μόνο που αναφέρθηκε σε ελληνικά αστικά κανάλια και εφημερίδες ήταν μια γενικόλογη διάψευση του δημοσιεύματος εκ μέρους της τράπεζας.

Μπούμερανγκ οι απειλές κατά της "Αυγής"



Η "Αυγή", στη μακρόχρονη εκδοτική παρουσία της, υπήρξε στόχος αυταρχικών εξουσιών, παρακρατικών οργανώσεων και ποικίλων ολοκληρωτισμών. Προδικτατορικά εκατοντάδες αναγνώστες και δημοσιογράφοι της εφημερίδας σύρθηκαν στα δικαστήρια από το κράτος της Δεξιάς, ενώ με την επιβολή της δικτατορίας χιλιάδες αριστεροί, άνθρωποι της εφημερίδας, συνελήφθησαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν. Μεταδικτατορικά η "Αυγή" υπήρξε στόχος αυταρχικών κέντρων εξουσίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις η πολιτική - δικαστική δίωξη κατά της "Αυγής" συνοδευόταν από παραλήρημα με στόχο την πολιτική απαξίωσή της. Άλλοτε αγοραία αντικομμουνιστικό, άλλοτε συγκεκαλυμμένα και πάντοτε με σαφή αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα. Οι διώκτες κατηγορούσαν την εφημερίδα ότι δεν είχε το δικό τους επίπεδο! Ευτυχώς!

Αυτό συμβαίνει και σήμερα, σε μια περίοδο κατά την οποία η εφημερίδα βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα για τη δημοκρατική ανατροπή, δίνει μάχη για να πέσει η κυβέρνηση της μνημονιακής καταστροφής και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας. Ορισμένοι από τους πολιτικούς αντιπάλους μας μετατρέπονται σε σκληρούς διώκτες, με στόχο τη δυσφήμηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προβάλλει ως η εναλλακτική δύναμη εξουσίας. Όταν στοχοποιείται η "Αυγή", στοχοποιείται η λαϊκή αξίωση για αλλαγή.

Όπως συνέβαινε πάντοτε, η "Αυγή" παραμένει αλώβητη ηθικά και πολιτικά από τις επιθέσεις εκπροσώπων του παρηκμασμένου πολιτικοοικονομικού συστήματος. Οι σκευωρίες που στήνονται δεν μας αγγίζουν, ούτε μας πτοούν. Δεχόμαστε βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων. Μόλις προχθές, από τη συνέντευξή του στο Mega και με την "αβάντα" του Γ. Πρετεντέρη, που του ζήτησε να σχολιάσει αποκομμένες φράσεις από άρθρα της "Αυγής", ο Ευ. Βενιζέλος απείλησε την εφημερίδα με δύο αγωγές. Φαίνεται ότι τόσα του λείπουν! Τον περιμένουμε! Τις απειλές του έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο άλλοι του δικού του κλίματος, ο Χ. Πρωτόπαπας, στενός συνεργάτης του, και ο δημοσιογράφος των "Νέων" κ.λπ., Γ. Παπαχρήστος. Το καταρρέον πολιτικό σύστημα επιχειρεί να καταστήσει τη Δικαιοσύνη μέρος της δικής του παρακμής.

Επιχειρούν την ποινικοποίηση της πολιτικής κριτικής. Η "Αυγή" δεν επιτίθεται προσωπικά, αλλά κρίνει προσωπικές συμπεριφορές με βάση το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και το δημόσιο συμφέρον. Η αναφορά σε δημόσια πρόσωπα, όσο αυστηρή κι αν κρίνεται, όσο κι αν παρακολουθεί, πολλές φορές, τη δική τους επιθετική συμπεριφορά, αποσκοπεί στον έλεγχο της δημόσιας λειτουργίας τους. Τα πρόσωπα μας ενδιαφέρουν ως δημόσια πρόσωπα, ως παραδείγματα συμπεριφορών που στοιχειοθετούν την πολιτική και ηθική κρίση του δημόσιου βίου. Η "Αυγή", σεβόμενη τη δημοσιογραφική δεοντολογία, παρέχει πάντοτε το αυτονόητο δικαίωμα απάντησης σε όποιον θεωρεί ότι θίγεται από τα δημοσιεύματά της.

Ας γνωρίζουν όσοι επιχειρούν να εκφοβίσουν την "Αυγή" ότι η συμπεριφορά τους θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.
 
Πηγή: avgi.gr

Απειλές από μέλη της Χρυσής Αυγής σε μαθητή


987098Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου
Θέμα:! Ψήφισμα ΕΛΜΕ  για απειλές από μέλη της Χρυσής Αυγής σε μαθητή
Σύμφωνα με καταγγελίες, την Παρασκευή 6/12/2013, ημέρα της μαθητικής διαδήλωσης για την επέτειο των 5 χρόνων από την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, μέλη της Χρυσής Αυγής απείλησαν  μαθητή μέσα σε σχολικό χώρο  ότι «έρχεται και η δική του σειρά».
Το ίδιο απόγευμα ο συγκεκριμένος μαθητής, γνωστός για την αγωνιστική του δράση, δέχθηκε και απειλητικό τηλεφώνημα.
Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε ως εκπαιδευτικοί τέτοιου είδους συμπεριφορές και θα αναλάβουμε δράση ενάντια στη φασιστική τρομοκρατία.
Τα σχολεία είναι χώρος εκπαίδευσης , ελευθερίας και δημοκρατίας και θα τον υπερασπιστούμε.
για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου
Ο πρόεδρος                                                       Ο γενικός γραμματέας

ΦΩΤΟ-Ο ναζιστικός χαιρετισμός του ανηλίκου της ΧΑ


ΦΩΤΟ-Ο ναζιστικός χαιρετισμός του ανηλίκου της ΧΑ
ΦΩΤΟ-Ο ναζιστικός χαιρετισμός του ανηλίκου της ΧΑ 
Σοκάρει η εικόνα του μικρού παιδιού που χαιρετά ναζιστικά, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής.
Δείτε τη φωτογραφία:

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Κεντροαριστερά: μεταξύ άνοιας και ανίας



Η Κεντροαριστερά εισβάλλει στο προσκήνιο, μας ενημερώνει η εφημερίδα της κυβερνήσεως. Την εισβάλλουν είναι η μη ορθή γραμματικά, αλλά ορθή πολιτικά διαπίστωση. Την εισβάλλει, κάτω από το στοργικό βλέμμα του Σαμαρά, το εγνωσμένου κεντροαριστερού ήθους Συγκρότημα, αλλά και σύμπασα η υπερκομματική συντεχνία της διαπλοκής, οι δημοσκόποι υπηρεσίας, οι μέμνησο του Μνημονίου απ' έξω, και οι μέμνησο του βιδανίου από μέσα. Όλη η χωροταξία των αναζητούντων χώρο για πρόοδο με τάξη - κατά προτίμηση άρχουσα.

Την εισβάλλουν, τη σπρώχνουν, τη ντοπάρουν - βρε τρέξε. Αλλά πώς; Εντάξει, οι 58 έκαναν το βήμα, που χάρη στους βηματοδότες των media εμφανίστηκε ως άλμα ιστορικό. Έκανε κι ο Σημίτης το κάτι τις του. Μειδιά ευμενώς και ο Γιώργος. Νεύει και το Μαξίμου. Συνταχθείτε! Ποιοι; Ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη. Πάλι! Η Αννούλα με τον Γιώργο. Πάλι! Ο Σημίτης με τον Χρυσοχοΐδη. Πάλι! Ο Μπίστης με όποιον να 'ναι. Πάλι! Και όλοι τους με τον Σαμαρά και τα Μνημόνια. Πάλι!

Πώς να τρέξει με τόσα "πάλι"; Αυτό δεν είναι πολιτικό σχέδιο αλλά τρασφόρμερ από παλιατζούρες. Και απορεί κανείς: Τόσο ζορισμένοι είναι οι μεγάλοι χορηγοί, ώστε να μην καταλαβαίνουν ότι με τέτοιο φρικιό θα φουντάρουν όλοι οι επιβαίνοντες - κεντροκάτι και αριστεροκάτι; Ότι το πιο θετικό συναίσθημα που θα προκαλέσει στην κοινωνία θα είναι η θυμηδία; Κι ότι θα πάρουν στον λαιμό τους και όσους έχουν ακόμα ένα αντίκρισμα πολιτικού ήθους, σπρώχνοντάς τους σε τέτοια συφοριασμένη συγκόλληση;

Προφανώς είναι πολύ ζορισμένοι - καταφτάνει το κύμα. Ψάχνουν λοιπόν κι από πού πιάνονται; Από τα μαλλιά ενός τσάτρα-πάτρα Φρανκεστάιν με αριστερά πόδια, κεντρώα χέρια και δεξιό κεφάλι. Από τρίχες τελικώς. Και μάλιστα κατσαρές, γιατί όταν ταυτίζεις τον Σοφούλη τον παππού Παπανδρέου και τον Νόβα με τον Ανδρέα και τον Βενιζέλο, επειδή τα κόμματά τους υποτίθεται ότι κινήθηκαν δεξιά της Αριστεράς και αριστερά της Δεξιάς, τότε κατσαρώνεις την πραγματικότητα μπας και χωρέσει στους σχεδιασμούς σου.

Ας το διαπράξουν όμως να γελάσουμε. Διότι δεν κατσαρώνεται ΑΥΤΗ η πραγματικότητα, όσα κομμωτήρια κι αν στηθούν. Και μια επίπλαστη μετριοπάθεια που βαφτίζει την αντιμνημονιακή στάση λαϊκισμό και υπόσχεται στο μνημονιακό τσουνάμι ομπρέλες Βενιζέλου έχει σίγουρο το κράξιμο. Για κατανάλωση πολιτικής άνοιας αλλά και για παραγωγή πολιτικής ανίας...

Του Θανάση Καρτερού

Πηγή: avgi.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ στο Ίλιον


ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΑΣ


Niki Vikou

- Μάκη, χάλασε το πλυντήριο, θα έρθεις να ρίξεις μια ματιά;
- Μπα, άστο!
-Γιατί βρε παιδί μου; Της Ελένης μια χαρά το έφτιαξες πέρσι.
- Από τότε που έκλεισα το μαγαζί, σπάνια βγαίνω πια από το σπίτι
-Για αυτό σου λέω, έλα, να φτιάξω ένα ουζάκι, να τα πούμε κιόλας, γιατί να δώσω σε ξένο τα χρήματα;
-Δεν είσαι καλά που θα πάρω λεφτά από σένα, με το ζόρι που τραβάς!
-Μα κι εσύ άνεργος είσαι.
-Όχι άεργος όμως, ανέλαβα τις δουλειές του σπιτιού.
-Βρήκε η Μαίρη δουλειά;
- Ναι, σε μια ταβέρνα, λαντζέρισα, τετρακόσια ευρώ τον μήνα. Μαθαίνει.... Αγγλικά στις κατσαρόλες. Κι όσο σκέφτομαι πως δεν την άφησα να διοριστεί για να μου κρατάει το μαγαζί τρελαίνομαι!
- Μαζί το είχατε αποφασίσει, το θυμάμαι καλά, μην φορτώνεσαι άδικα με ενοχές.
- Νίκη τρελαίνομαι, κομμάτια και θρύψαλα έγινε η ζωή μου. Έχω να βγω από το σπίτι έξη μήνες.
-Κακώς. Σήκω κι έλα από εδώ.
- Δεν μπορώ σου λέω. Φοβάμαι μην πέσω επάνω σε γνωστούς. Ντρέπομαι να πλένει πιάτα η γυναίκα μου για να με ταΐσει. Έχω την αποτυχία γραμμένη στο κούτελο, δεν θα τη βγάλω σεργιάνι και στο δρόμο.
- Οι μισοί Έλληνες είναι άνεργοι κι οι άλλοι ή δεν πληρώνονται καθόλου ή παίρνουν ψίχουλα.
-Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, εγώ είμαι ο άχρηστος, με παρόπλισαν στα πενήντα μου. Ξόφλησα.
- Μάκη, άσε, έρχομαι από εκεί.
- Μην κάνεις τον κόπο, κοιμάται η Μαίρη, ήρθε ψόφια τα ξημερώματα.
- Εγώ θα έρθω.
- Δεν θα σου ανοίξω.

Και δεν μου άνοιξε.....Πρέπει να μιλήσω με την γυναίκα του, επειγόντως!

ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ....ΓΙΑ ΤΟ 2014 !!!



Την επιβολή απαγόρευσης στην έκδοση νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων την επόμενη χρονιά επεξεργάζεται η τρόικα!
Το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε ξεκάθαρα και υπό τη μορφή διευκρινιστικών ερωτήσεων σε ένα από τα e-mail που ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση οι εκπρόσωποι της τρόικας με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των μέτρων που θα περιλαμβάνει το "νέο" Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2014-2017.
Οι τεχνικές ομάδες της τρόικας ζήτησαν να πληροφορηθούν για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούργια σύνταξη από την επόμενη χρονιά!
Στην ουσία οι δανειστές με αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα "βόμβα" αποκάλυψαν όχι μόνο ότι σκοπεύουν να βάλουν φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά να απαγορεύσουν ακόμη και την έκδοση νέων συντάξεων, διαβλέποντας ότι οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων δεν κλείνουν με τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στις μέχρι τώρα συζητήσεις με την κυβέρνηση που γίνονται μετ'εμποδίων.
Είναι η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο "φραγής" στις νέες συντάξεις μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων από τη πλευρά των δανειστών στην περίπτωση που δεν ανακοπεί η αθρόα έξοδος των ασφαλισμένων προς τη συνταξιοδότηση. Στην πράξη οι δανειστές είναι σαν να λένε ότι και να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη είτε με χαμηλά είτε με αυξημένα όρια ηλικίας δεν θα πληρώνεται!
Η απάντηση που δόθηκε στα στελέχη της τρόικας ήταν ότι στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο "παγώσει" η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014, τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα Ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλουν σε όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 με 23 Δεκεμβρίου!
Αν η τρόικα περάσει την ακραία αυτή πρόβλεψη, τότε τινάζονται στον αέρα πάνω από 160.000 ασφαλισμένοι που είναι σε λίστα αναμονής για σύνταξη κυρίως από το ΙΚΑ.        ΠΗΓΗ       Ε.Τ.

ΟΙ ΕΥΡΩ-ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ


( Τετ. 11/12/13 -09:00)
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Η σταδιακά εδραιούμενη πεποίθηση σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πιθανότατα πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αν αυτές λάβουν χώρα σε κλίμα ομαλότητας, δεν αναχαιτίζεται από την ανάδειξη των όντως σοβαρότατων εσωκομματικών του αντιθέσεων για το ευρώ. Η στάση μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ενιαίο νόμισμα έχει τεράστια σημασία ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει, αλλά το ζήτημα αυτό θα τεθεί πραγματικά επί τάπητος αφού πρώτα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η οξύτητα που το θέμα αυτό θα προσλάβει και το σε ποιο βαθμό θα φουντώσουν οι σχετικές συγκρούσεις αφενός μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου στην ελληνική κοινωνία, συναρτάται αντικειμενικά σε μεγάλο βαθμό και με το αν θα υπάρξει συνασπισμός κομμάτων για να συγκροτηθεί κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά με το ποια κόμματα θα συναπαρτίζουν τον μελλοντικό κυβερνητικό συνασπισμό. Προσωπικά έχουμε την άποψη ότι όντως η στάση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ευρωζώνη, σε συνάρτηση με τις επερχόμενες πανευρωπαϊκές εξελίξεις που θα κρίνουν την αποσύνθεση ή τη διατήρηση του ενιαίου νομίσματος, θα σφραγίσουν την τύχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όταν αυτή αναρριχηθεί με τη λαϊκή ψήφο στην εξουσία. Σε καμιά περίπτωση όμως η ενδοκομματική διαπάλη στον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τη στάση που πρέπει να τηρήσει μια κυβέρνηση του κόμματος αυτού απέναντι στο ευρώ και την Ευρωζώνη, δεν υπάρχει περίπτωση να εμποδίσει την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.
Το κύριο και καθοριστικό διακύβευμα για εκατομμύρια Ελλήνων ψηφοφόρων είναι η απαλλαγή από τη μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που καταστρέφει οικονομικά και κοινωνικά τις ζωές τους. Η αβεβαιότητα του τι θα κάνει τελικά ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός γίνεται για όλο και ευρύτερα τμήματα ψηφοφόρων σαφώς προτιμότερη από τη βεβαιότητα του ολέθρου για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα που εκπροσωπεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Αλλωστε, οι διαρκώς συρρικνούμενες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας καθησυχάζουν το ελληνικό κατεστημένο ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι αριστερή πολιτική δεν πρόκειται να ακολουθήσει, αλλά και ούτε θα είναι εχθρική προς τα συμφέροντα των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων. Μιλώντας την Τρίτη στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να κάνει τρία πράγματα: να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και εν γένει τις εργασιακές σχέσεις στο καθεστώς που ίσχυε προ μνημονίου και να σταματήσει την ελεύθερη πτώση των μισθών και των συντάξεων. Από τη μια, αν πραγματοποιήσει αυτές τις ελάχιστες υποσχέσεις του, τότε σίγουρα θα κερδίσει ευρύτατη λαϊκή υποστήριξη που θα εδραιώσει την πολιτική πρωτοκαθεδρία του. Από την άλλη, τίποτα... επαναστατικό ή αριστερό δεν υπάρχει στην υλοποίηση αυτών των εξαγγελιών του.
Ναι μεν συνιστούν θεαματική βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά ταυτόχρονα ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά ίσχυαν επί πρωθυπουργίας του... δεξιού Κώστα Καραμανλή, το 2009! Φυσικά και άλλαξαν δραματικά για τους εργαζόμενους οι συνθήκες μέσα σε αυτή την τετραετία του μνημονίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να βαφτίσουμε «αριστερή πολιτική» καταστάσεις που ίσχυαν πριν από τέσσερα χρόνια, επί κυβέρνησης της καθαρόαιμης Δεξιάς! Αν μάλιστα προστεθεί σε αυτό και το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι επιθυμεί να έχουν κέρδη οι ελληνικές επιχειρήσεις και διακήρυξε ότι το κόμμα του θέλει επιχειρηματίες οι οποίοι να επενδύουν πρωτευόντως στην καινοτομία σεβόμενοι την εργατική, φορολογική και περιβαλλοντική νομοθεσία, μόνο αντιεπιχειρηματικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές οι θέσεις.
Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας που σέβεται τον εαυτό του διαφωνεί με αυτά; Aλλο πράγμα βεβαίως η πολιτική εκτίμηση του καθενός, αν οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μετά τον μνημονιακό εξανδραποδισμό της Ελλάδας από τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιτρέπουν την υλοποίηση αυτής της πολιτικής που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν η εσχάτως διακηρυχθείσα γραμμή «μέσα στο ευρώ πάση θυσία» επιτρέπει την άσκηση ουσιωδώς πιο φιλολαϊκής πολιτικής από αυτήν που ασκούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Αυτά όμως είναι ζητήματα που η συζήτησή τους θα έχει νόημα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση ή έστω λίγο πριν από τις εκλογές που θα τον φέρουν στην εξουσία. Απέχουμε, ίσως πολύ, από το σημείο αυτό.
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ "Ως εδώ. Φτάνει" είπαν οι δημότες της Φυλής.

Με  επιτυχία  ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία της Κίνησης Αλληλεγγύης Εργαζομένων - Κατοίκων Φυλής και Δύναμης Ελπίδας   για τη δημιουργία Επιτροπής ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Μετά τη συζήτηση και τις ερωτήσεις που τέθηκαν προς τους δικηγόρους κατέληξε στην υπογραφή Ψηφίσματος κατά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και σε συλλογή ονομάτων
για την συγκρότηση Επιτροπής .
Ορίστηκε  επίσης νέα συνάντηση για όλους όσους θέλουν να συμβάλουν στη συγκρότηση Επιτροπής.
Η συνάντηση θα γίνει  την επόμενη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Δύναμης Ελπίδας ,Αιγαίου Πελάγους 46 και Ερμιόνης Άνω Λιόσια στις 11:00π.μ..
Ακολουθεί το Ψήφισμα και φωτογραφίες από την εκδήλωση.



                         ΨΗΦΙΣΜΑ

OXI ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
     Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται λόγος για την υπό όρους απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας μετά από απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑΣ. Το θέμα αφορά όλους μας
     ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε δημότη της πόλης μας και τους κοινωνικούς φορείς να προσυπογράψουν το ψήφισμα αντίθεσης μας στην εξαθλίωση της κοινωνίας και την καταρράκωση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου με την επαπειλούμενη στέρηση ακόμα και της κύριας κατοικίας του
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1.     Την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών και την επέκταση της προστασίας και απέναντι σε Δημόσιο, Δ.Ο.Υ, Ασφαλιστικά ταμεία
2.     Την απαλλαγή από τα χρέη με νομοθετική ρύθμιση αυτών που αποδεδειγμένα έχουν βρεθεί σε ολική και μόνιμη αδυναμία, χωρίς δική τους υπαιτιότητα (αδυναμία εξεύρεσης εργασίας λόγω ηλικίας, ή προβλημάτων υγείας, αναπηρίες κ.λ.π)
3.     Μείωση των επιτοκίων για όλα τα δάνεια και εναρμόνισή τους από την αρχή της λήψης τους με το επίσημα καθοριζόμενο επιτόκιο της Τράπεζας της Ελλάδος  
4.     Ρύθμιση των δόσεων αποπληρωμής των δανείων  στο 10% του καθαρού οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος του δανειολήπτη
5.     Την επέκταση της εφαρμογής του Νόμου 3869/2010 ως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4161/2013 (Νόμος  Κατσέλη) ούτως ώστε να συμπεριληφθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι στις ρυθμίσεις , και προστασία τόσο της πρώτης κατοικίας τους όσο και της επαγγελματικής στέγης

6.     την απαγόρευση της πώλησης των επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο σε ξένες εταιρίες με εξευτελιστικές τιμές