ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μισθοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τους συμβούλους του ΤΧΣ

Μισθοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τους συμβούλους του ΤΧΣ
Οι απολαβές των μελών της Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως περιγράφονται στο ΦΕΚ της 30ης Ιανουαρίου 2013
Μόνο για τον ελληνικό λαό δεν υπάρχουν λεφτά. Όπως αποδεικνύεται από το ΦΕΚ της 30ής Ιανουαρίου 2013 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε να εκταμιευτεί από το δημόσιο ταμείο ένα συνολικό ποσό περίπου 800.000 ευρώ για τις ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών της Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Συγκεκριμένα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αμείβεται με 215.000 ευρώ, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 185.000 ευρώ και το μέλος της με 165.000 ευρώ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου είναι πιο «ριγμένοι»: ο μεν πρόεδρος αμείβεται με 100.000 ευρώ ετησίως και τα τέσσερα μέλη του Γενικού Συμβουλίου με 30.000 ευρώ.




Πηγή: koutipandoras.gr

Παρέμβαση πολιτών στη ΔΕΗ Ηρακλείου για τις εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης και κάλεσμα σε νέες κινητοποιήσεις

Παρέμβαση πολιτών στη ΔΕΗ Ηρακλείου για τις εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης και κάλεσμα σε νέες κινητοποιήσεις
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ πραγματοποίησαν σήμερα παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ Ηρακλείου στο Τσαλικάκι, με αφορμή τις συνεχείς διακοπές ρεύματος που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες - Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου για το θέμα

Κατά τη συνάντηση με το αρμόδιο διευθυντή της επιχείρησης δόθηκε η ενημέρωση ότι καθημερινά δίνονται 500 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης στο νομό Ηρακλείου, στοιχείο που αποδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ τόνισαν ότι πλέον η διάσταση που παίρνει το πρόβλημα είναι στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Ζήτησαν να μη γίνονται ανεξέλεγκτα και απροειδοποίητα οι διακοπές. Τόνισαν ότι δεν αρκεί μόνο να ενημερώνεται ο οφειλέτης για τη διακοπή (σήμερα δεν υπάρχει καν αυτή η ενημέρωση) αλλά και να κρίνεται η οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση, δηλαδή να ισχύσουν κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, ανεργία, ασθένεια κλπ)

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ επειδή οι αρμόδιοι της ΔΕΗ δήλωσαν αδυναμία να διαθέσουν προσωπικό προς ενημέρωση των οφειλετών, έθεσαν, στη διάθεση της επιχείρησης, εθελοντές. Παράλληλα ζήτησαν μέχρι να υπάρξει η σχετική συνεννόηση για τη δημιουργία αυτής της ομάδας εθελοντών, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος. Ο αρμόδιος διευθυντής απάντησε ότι θα συζητήσει με τους προϊσταμένους τα αιτήματα και την ερχόμενη Πέμπτη (13/6) θα γίνει νέα συνάντηση.

Παράλληλα με τη συνάντηση αυτή, οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ οργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13/6/2013 και ώρα 08:00, μπροστά στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι με αίτημα να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες και απροειδοποίητες διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη έγιναν διακοπές σε 178 συνδέσεις ανάμεσα στις οποίες ήταν και μια διακοπή σε ασθενή σε οξυγονοθεραπεία του οποίου κινδύνευσε η ζωή.

Τέλος, οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ, ζήτησαν η συμπεριφορά των υπαλλήλων και η αντιμετώπιση των πολιτών, που προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΗ, για ρυθμίσεις, διακανονισμούς κλπ να είναι η πρέπουσα, καθόσον υπάρχουν μαρτυρίες περί του αντιθέτου, γεγονός που δε συνάδει με τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας.



Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΟΣ!                                                                                      
500 ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!

Οι ιστορικές «επιτυχίες» της τρικομματικής κυβέρνησης των αντιλαϊκών μέτρων και τα success story’s των πολιτικών υπευθύνων της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, βρίσκουν την κορύφωσή τους στις 500 εντολές διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος την ημέρα και στην καθημερινή υλοποίηση 50 από αυτές! Στο Ηράκλειο δηλαδή έχουμε περίπου 350 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την εβδομάδα και 3.500 εντολές σε αναμονή! (Τα στοιχεία αυτά είναι επίσημα).

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αλληλέγγυος με τον αγώνα των «Πολιτών Κατά Του Χρέους», της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, μεμονωμένων πολιτών και άλλων συλλογικοτήτων, θέλοντας να βοηθήσει να υψωθεί ασπίδα κοινωνικής προστασίας ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, συμμετείχε με την παρουσία μελών της ΝΕ Ηρακλείου και της βουλευτού Μαρίας Διακάκη, σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8.00 το πρωί στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με το διευθυντή της ΔΕΗ, επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη η τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά στο νομό Ηρακλείου. Η αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θέσαμε στο διευθυντή της ΔΕΗ τα εξής αιτήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η τραγική κατάσταση:

1.Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου σε άτομα που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ
2.Να μη γίνονται διακοπές ρεύματος χωρίς προειδοποίηση
3.Να δοθεί ποσοστό από το τέλος κοινωνικής ωφέλειας (με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια) προκειμένου να μη διακόπτεται το ρεύμα, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.
4.Να δοθεί οδηγία στα συνεργεία, ώστε να μην προβαίνουν σε διακοπές παραβιάζοντας το οικογενειακό άσυλο και χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί οι πολίτες
5.Να γίνει αναστολή των διακοπών ρεύματος μέχρι να διαβιβαστούν και να συζητηθούν να παραπάνω αιτήματα.

Τη Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 8.00 το πρωί, δίνουμε ξανά ραντεβού  στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι προκειμένου να πάρουμε θετική απάντηση από τη ΔΕΗ στα αιτήματα που τέθηκαν.  Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει μπλοκάρισμα των συνεργείων διακοπής ρεύματος.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 8.00 το πρωί στην πύλη της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι!                   Πολλοί είμαστε πιο δυνατοί! Να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας απροστάτευτο! Κοινωνική αλληλεγγύη είναι η απάντηση στην αναλγησία και την ακραία κοινωνική βία που ασκείται από την κυβέρνηση στο λαό!

Σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα δάνεια - Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία

Σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα δάνεια - Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία
Παρακολουθήστε Live και εδώ από το κανάλι της Βουλής

Περί τις 10.45 τελείωσε την ομιλία του ο Β. Αποστόλου, βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ο οποίος δεν θα υπερψηφίσει βέβαια την πρόταση νόμου.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είπε πως  «Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε τώρα το θέμα των πλειστηριασμών»  αφήνοντας έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, παράτασης ή μη της αναστολής των πλειστηριασμών έως και το τέλος του 2013, καθώς θεωρεί ότι η κοινή λογική επιτάσσει αυτή η συζήτηση να γίνει πριν το τέλος της λήξης της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, που είναι το τέλος του έτους.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συζήτηση στη Βουλή, από την Αυγή:


Προτάσσοντας τις απαιτήσεις της τρόικας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται μέχρι τα τέλη του έτους η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, την στιγμή που ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ακολουθούν κοινή γραμμή πλεύσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για κλιμακωτά κριτήρια στην διευκόλυνση των δανειοληπτών με ταυτόχρονη προστασία των ευπαθών ομάδων.


Λίγο μετά τις 4 μμ ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για Ενήμερους Δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο Ν. 3869/2010» με την οποία προβλέπεται παράταση στην άρση των πλειστηριασμών. Η συζήτηση στην Βουλή ξεκίνησε λίγο μετά τις 4μμ και θα ολοκληρωθεί ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.


Ι. Τζαμτζής: Με το ν/σ το κράτος μπαίνει ως ρυθμιστής απέναντι στις τράπεζες

Με την παντιέρα ότι δίνεται η δυνατότητα διευκόλυνσης του ενήμερου οφειλέτη με περίοδο χάριτος 48 μηνών, ο ειδικός αγορητής της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής έσπευσε να υπερθεματίσει ότι με το νομοσχέδιο αίρονται οι διώξεις κατά του υπόχρεου, εξαιρείται των πλειστηριασμών η πρώτη κατοικία και εισάγεται ο προδικαστικός συμβιβασμός. Ωστόσο, το νομοσχέδιο αφορά μόνο όσους έχουν ενήμερο το δάνειο και όχι αυτούς που έχουν ξεπεράσει το όριο των 90 ημερών – για να καταβάλουν δόση- που υποχρεούνται ώστε το δάνειο να μην υπαχθεί στα "κόκκινα". "Στηρίζουμε το ένα εκατομμύριο δανειοληπτών, που έχουν στεγνώσει και τα δάνειά τους δεν έχουν καταγγελθεί", δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Ιορδάνης Τζαμτζής.


Γ. Σταθάκης: Το νομοσχέδιο είναι λιγότερο γενναιόδωρο από τις τράπεζες

"Την στιγμή που ένας στους 3,5 εργαζόμενους είναι άνεργοι, οι μισθοί στο Δημόσιο και οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 27% και στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 17,5%, η κυβέρνηση δεν μας έχει πει πόσους αυτή η ρύθμιση εξυπηρετεί", τόνισε από το βήμα της Βουλής ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιώργος Σταθάκης.

"Το νομοσχέδιο είναι λιγότερο γενναιόδωρο από τις τράπεζες που κάνουν αναδιάρθρωση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια", τόνισε εξηγώντας ότι "το νομοσχέδιο λειτουργεί υπέρ των τραπεζών γιατί με τον προδικαστικό συμβιβασμό ο οφειλέτης συνεχίζει να πληρώνει χωρίς να έχει ουσιαστικές διευκολύνσεις", ειδικά αναφερόμενος σε όσους δεν έχουν δυνατότητα να αποπληρώσουν ούτε το 10% της δόσης τους.

Ο Γιώργος Σταθάκης επέκρινε την κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις, που προωθεί ότι τα κριτήρια για την ρύθμιση δεν είναι "κλιμακωτά" ώστε να λειτουργούν υπέρ των φτωχών στρωμάτων, καθώς "εντάσσεται αυτός που έχει πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία έως 180.000, αλλά εξαιρείται αυτός που έχει περιουσία άνω των 250.000 ευρώ χωρίς να εξετάζεται εάν αυτό προκύπτει από την αξία της πρώτης κατοικίας ή από την συνολική περιουσία του". Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

"Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συλλεχθεί η νομολογία, που προέκυψε από τον νόμο Κατσέλη του 2010 και να γίνει νόμος του κράτους", σημείωσε ο Γ. Σταθάκης υπογραμμίζοντας ότι με τον νόμο 3869/2010 από τις 5000 υποθέσεις που εκδικάστηκαν το 1/3 δικαιώθηκαν και επιτεύχθηκε κούρεμα των δανείων της τάξεως του 50%.

Κ. Χατζηδάκης: Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε για επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών

Με παρέμβαση του ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών έως και το τέλος του 2013, αλλά απέφυγε να διαβεβαιώσει εάν εν μέσω εντεινόμενης ύφεσης θα επεκταθεί. "Η κυβέρνηση δεν μπορεί κατά την αποψινή ψηφοφορία να αποδεχθεί την τροπολογία, διότι η κοινή λογική επιτάσσει αυτή η συζήτηση να γίνει πριν το τέλος της λήξης της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, που είναι το τέλος του έτους", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ταυτόχρονα, προέταξε τις απαιτήσεις τρόικας, για να μην δεσμευτεί για επέκταση του χρονικού ορίου των έξι μηνών για την αναστολή των πλειστηριασμών. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε: «Η πρακτική των κυβερνήσεων, από το 2009 και εντεύθεν, για το θέμα αυτό είναι να νομοθετούν στο τέλος της χρονιάς, το τελευταίο δίμηνο, διότι αυτό λέει και η κοινή λογική. Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό, αλλά κάθε πράγμα στην ώρα του. Αυτή την ώρα δεν προτιθέμεθα να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί αργότερα, αφού έχουν υπάρξει και όλες οι συνεννοήσεις, όπως προβλέπει το μνημόνιο με την τρόικα, και να είστε βέβαιοι ότι φυσικά όλες οι απόψεις θα ληφθούν υπόψη και η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία».

Αθ. Μωραΐτης (ΠΑΣΟΚ): Το ν/σ είναι ένα μικρό βήμα λίγο πριν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Επιχειρώντας να διαχωρίσει την θέση του ΠΑΣΟΚ από το Μαξίμου, στην αγόρρευσή του στην Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αθ. Μωραϊτης τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν ακουμπά στον πυρήνα του προβλήματος. "Δεν θέλουμε το νομοσχέδιο να διαψεύσει τις προσδοκίες των πολιτών", τόνισε ο Αθ. Μωραϊτης υπερθεματίζοντας για την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το ακατάσχετο των καταθέσεων. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε "κόκκινη γραμμή" την μείωση των επιτοκίων κρίνοντας ότι πρέπει να γίνουν ευνοϊκότερα "για να μην επεκταθεί το φαινόμενο όσων αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους".

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "ένα μικρό βήμα πριν την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών", αν και επέκρινε την Νέα Δημοκρατία για την πρόθεσή της την προηγούμενη εβδομάδα να καταθέσει το νομοσχέδιο με την διαδικασία του κατ' επείγοντος. Παράλληλα, εξέφρασε την διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο εντοπίζοντας ότι αυτό οφελεί λιγότερους, καθώς εξυπηρετεί κυρίως όσους έχουν ενυπόθηκα δάνεια και όχι όσους έχουν λάβει καταναλωτικά και ταυτόχρονα εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο των "κόκκινων γραμμών", ο Αθ. Μωραϊτης ακολουθώντας την ρητορική Βενιζέλου έθεσε ζήτημα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης λέγοντας πως οι δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά "επιβεβαίωσαν τον φόβο για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας" και απαίτησε την "κοινή λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης".

Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ): Πρέπει στο νομό να ενταχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Διεύρυνση των κριτηρίων, που μπορούν οι δανειολήπτες να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ζήτησε από το βήμα της Βουλής η αγορήτρια της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη, όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ευπαθείς όμάδες. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην τροπολογία, που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ και αφορά στην μείωση των επιτοκίων αποπληρωμής των δανείων και στην αύξηση της χρονικής παράτασης για την αναστολή πλειστηριασμών πέραν των έξι μηνών.

"Στόχος μας είναι η συντεταγμένη κοινωνική προσαρμογή με επέκταση της περιόδου χάριτος", τόνισε η Ασημίνα Ξηροτύρη. "Είναι δυνατόν αν αποκατασταθεί η οικονομική κατάσταση ενός ανέργου μέσα σε έξι μήνες; Είναι δυνατόν να βρει δουλειά μέσα σε έξι μήνες;", διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής η Ασημίνα Ξηροτύρη και τόνισε ότι "η παράταση δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, για το οποίο θα αντιδράσει η τρόικα" προσθέτοντας ότι αυτή η αλλαγή δεν είναι "δομική" με βάση τους όρους του Μνημονίου.

Παρ' όλα αυτά αρκέστηκε να πει ότι το νομοσχέδιο δίνει "ρεαλιστική προοπτική" στην διευκόλυνση των δανειοληπτών, αλλά υπογράμμισε ότι "έπρεπε να είχε γίνει εκτενής διαβούλευση χωρίς την πίεση της τρόικας". "Ευτυχώς αποτρέψαμε την διαδικασία του κατ' επείγοντος", είπε χαρακτηριστικά.


Το παρασκήνιο πριν την ψήφιση



Υπενθυμίζουμε ότι η ψήφιση αναβλήθηκε την περασμένη Τρίτη (4/6) μετά την προσχηματική άρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να αρθούν οι περιορισμοί στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας -ζήτημα που έθεσε ευθέως ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς- αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που τονίζει ότι οι υφιστάμενες ρυθμίσεις εξυπηρετούν τις τράπεζες και συν τοις άλλοις αντέδρασαν την διαδικασία του κατ' επείγοντος.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, πρέπει να υπάρξει νέα παράταση στους πλειστηριασμούς, προκειμένου να μην δημιουργείται σύγχυση και αναστάτωση στους δανειολήπτες και να δημιουργηθεί αίσθημα δικαίου. Ήδη από τους τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, την Ασημίνα Ξηροτύρη, το Νίκο Τσούκαλη, τον Δημήτρη Αναγνωστάκη και τη Νίκη Φούντα, έχει κατατεθεί τροπολογία με την οποία προτείνεται να δοθεί νέα παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 έναντι της 31ης Δεκεμβρίου 2013.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε "ανοιχτός" σε κάποιες βελτιωτικές τροποποιήσεις, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Τρίτης (4/6).

Θέλουν άρση της αναστολή πλειστηριασμών οι τραπεζίτες


Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμίσεις, όπως είχαν διατυπωθεί στο νομοσχέδιο εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον τις τράπεζες, γιατί όπως είχε δηλώσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Τετάρτης (5/6) ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Χρήστος Γκόρτσος "ο αριθμός των αιτήσεων που θα υποβληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι μεγάλος" και ζήτησε να καταργηθεί η «πρόχειρη διαδικασία» των προσωρινών διαταγών, διότι μια προσωρινή διαταγή μπορεί να προκαταλάβει την τελική δικαστική απόφαση. Επιχειρώντας, όμως, να ανασκευάσει είχε δηλώσει τότε πως "οι τράπεζες δεν θέλουν να ξαναμαζέψουν ακίνητα, όπως στο παρελθόν τα αυτοκίνητα".

Λ. Κατσέλη: Η ρύθμιση ωφελεί μόνο τις τράπεζες

Από την πλευρά της η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη με δηλώσεις της στον ρ/σ 105,5 την προηγούμενη εβδομάδα επισήμανε ότι "το πρόβλημα με την ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι ότι οι δανειολήπτες υποχρεούνται να καταβάλουν το 10% της μηνιαίας δόσης, που αντιστοιχεί στα 40 ευρώ μέχρι να γίνει η τακτική δικάσιμος, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία". Εξήγησε, μάλιστα, ότι "αυτή η ρύθμιση ωφελεί τις τράπεζες, καθώς παρουσιάζουν τα δάνεια ως ενήμερα την στιγμή που τα έχουν τιτλοποιήσει και δεν τα εμφανίζουν ως κόκκινα". Η πρώην υπουργός εκτίμησε ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στις τράπεζες, καθώς από την έκθεση των τραπεζών στα κόκκινα δάνεια, αυτές θα χρειαστούν περί τα 20 δισ. ευρώ, πέρα από τα 50 δισ. για την ανακεφαλαιοποίησή τους, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το νέο portal του Κόκκινο 105.5 είναι εδώ!

Το νέο portal του Κόκκινο 105.5 είναι εδώ!
Ελλάδα Το Κόκκινο μεγαλώνει και εξαπλώνεται.
Όπως σημειώνεται στην 1η σελίδα του νέου portal:


Ελλάδα Το Κόκκινο μεγαλώνει και εξαπλώνεται.

Καλή αρχή…

Το νέο portal του σταθμού μας είναι εδώ, ανοίγοντας και ένα νέο μετερίζι στην μεγάλη μάχη της ενημέρωσης. Στο www.stokokkino.gr θα δώσουμε εικόνα και ήχο για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα στην Ευρώπη στον κόσμο στην πολιτική στον πολιτισμό στα κινήματα , στις δράσεις στη ζωή.

Οι φίλοι του 105,5 θα έχουν την δυνατότητα να δημοσιεύουν τα άρθρα τους, να επικοινωνούν τα δικά τους ρεπορτάζ , να μεταδίδουν σύντομα και τις δικές τους εκπομπές.

Ένα νέο ραδιόφωνο θα γεννηθεί μέσα στο νέο portal «το μουσικό κόκκινο». Βάζουμε στοίχημα για την 1η Σεπτέμβρη για τις πρώτες εκπομπές ,παράλληλα με τις τηλεοπτικές παραγωγές του 105,5 μέσα από την ίδια φόρμα.
Το στοίχημα για όλους εμάς τους εργαζόμενους στο κόκκινο είναι ,το ραδιόφωνο μας να γίνει ακόμα πιο παρεμβατικό , ακόμα πιο ανοιχτό ,ακόμα πιο δυνατό , χωρίς να χάσει τον προσανατολισμό του .

Ο 105,5 ήταν ,είναι και θα είναι η φωνή των κινημάτων, της αντίστασης ,της δράσης, της ελπίδας , της ανατροπής , της αμφισβήτησης, της είδησης που πνίγεται στην δύνη των συμφερόντων . Της είδησης που φωνάζει και δεν έχει μέσο μετάδοσης .

Μέσα σε λίγες ημέρες άλλαξαν πολλά στον 105,5 στο Κόκκινο αλλά είναι λίγα μπροστά σε όλα αυτά που έχουμε βάλει στόχο .Και οι στόχοι είναι για να πιάνονται για να μπαίνουν καινούργιοι ακόμα πιο δύσκολοι ακόμα πιο όμορφοι. Και όλα είναι εφικτά .Γιατί εδώ στο δρομάκι της οδού Σαρρή το χαμόγελο ,ο ενθουσιασμός και το πείσμα ανταμώνει συμμαχεί και ξεκινά την αντεπίθεση .

Ελάτε μαζί μας λοιπόν για να σπάσουμε την βολή του ρεαλισμού και να πιάσουμε το όνειρο.

Ανατρέπουμε την γκρίνια και την απογοήτευση …

Την κάνουμε ρυθμό χορό , μουσική , ζωντανή όπως και τα θέλω μας. Εδώ στους 105,5 στο κόκκινο .
Εδώ στο www.stokokkino.gr .

Κυνηγάμε το αδύνατο μέχρι να φοβηθεί…
Venceremos

Κ.Αρβ…

«Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε τώρα το θέμα των πλειστηριασμών»

«Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε τώρα το θέμα των πλειστηριασμών»
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν μπορεί σήμερα να αποδεχθεί την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως το τέλος του 2015. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο με το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες, που συζητείται απόψε στη Βουλή.

Πριν από λίγο, τον λόγο ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θύμισε ότι υπάρχει ρύθμιση -με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης και μετά από συνεννόηση με την τρόικα- που παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως και το τέλος του 2013.

«Η παράταση αυτή ισχύει και θα ισχύει για ακόμα 6 με 7 μήνες», είπε ο υπουργός. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί κατά την αποψινή ψηφοφορία να αποδεχθεί την τροπολογία, διότι η κοινή λογική επιτάσσει αυτή η συζήτηση να γίνει πριν το τέλος της λήξης της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, που είναι το τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

«Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε τώρα το θέμα των πλειστηριασμών»

«Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε τώρα το θέμα των πλειστηριασμών»
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν μπορεί σήμερα να αποδεχθεί την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως το τέλος του 2015. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο με το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες, που συζητείται απόψε στη Βουλή.

Πριν από λίγο, τον λόγο ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θύμισε ότι υπάρχει ρύθμιση -με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης και μετά από συνεννόηση με την τρόικα- που παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως και το τέλος του 2013.

«Η παράταση αυτή ισχύει και θα ισχύει για ακόμα 6 με 7 μήνες», είπε ο υπουργός. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί κατά την αποψινή ψηφοφορία να αποδεχθεί την τροπολογία, διότι η κοινή λογική επιτάσσει αυτή η συζήτηση να γίνει πριν το τέλος της λήξης της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, που είναι το τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αλ. Τσίπρας στο Ναύπλιο: "Θέλουμε ένα κράτος δημοκρατικό, διαφανές, ανοιχτό, στην υπηρεσία των εργαζομένων, του λαού και της χώρας"

Αλ. Τσίπρας στο Ναύπλιο: "Θέλουμε ένα κράτος δημοκρατικό, διαφανές, ανοιχτό, στην υπηρεσία των εργαζομένων, του λαού και της χώρας"
Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, για ένα νέο Δημόσιο Τομέα, τη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αργολίδας, στο Ναύπλιο

Αποσπάσματα της ομιλίας του Α. Τσίπρα:

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα στο Ναύπλιο, στη πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρουσιάζει τις κεντρικές προγραμματικές κατευθύνσεις για την δημόσια διοίκηση.
Tο κράτος, η Δημόσια Διοίκηση και η Αυτοδιοίκηση, βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε βαθιά κρίση.
Κρίση δομική, κρίση προσανατολισμού, κρίση στρατηγικής.
Πρόκειται για ένα κράτος με απαρχαιωμένη δομή, στημένο για να εξυπηρετεί τα εκάστοτε κόμματα εξουσίας και όχι τον πολίτη
Αποτέλεσμα : Σημαντικοί πόροι να σπαταλούνται και ο μέσος πολίτης να μην έχει τη προστασία που άλλοι πολίτες απολαμβάνουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στη περίοδο της κρίσης να είναι απόλυτα εκτεθειμένος.
Οι όποιες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των τελευταίων ετών, παρά τα μεγάλα λόγια περί δήθεν επανίδρυσης ή εκσυγχρονισμού του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, αποδείχτηκαν κενές περιεχομένου.
Αντιθέτως, όλες ανεξαιρέτως οι προσπάθειες είχαν ως στόχο την απονεύρωση του κοινωνικού χαρακτήρα της κρατικής λειτουργίας και τη μεταφορά πόρων στην ιδιωτική σφαίρα.
Η κρίση λειτούργησε και σε αυτόν το τομέα ως ευκαιρία για νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις, που προστέθηκαν πάνω στη πελατειακή δομή του κράτους, απομακρύνοντάς το ακόμα περισσότερο από τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας.
Από το 2010 επιχειρείται με συστηματικό - μνημονιακό τρόπο η επιβολή ενός νεοφιλελεύθερου μοντέλου οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης με κύρια χαρακτηριστικά:
Την εντονότερη παρέμβαση του κράτους στην οικονομία με τη διαμόρφωση των όρων για μια γιγαντιαία αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου εις βάρος των εργαζόμενων και της μεσαίας τάξης και υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Την αποδυνάμωση - κατάργηση του κοινωνικού κράτους, τις απολύσεις,  την ιδιωτικοποίηση κοινωφελών δομών, την αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών, την αυταρχικοποίηση των δημόσιων δράσεων με την αύξηση της καταστολής, την καταπάτηση ατομικών-κοινωνικών-πολιτικών δικαιωμάτων.
Tην αναπαραγωγή των τοπικών και κεντρικών «καρτέλ» νομής της εξουσίας και του δημοσίου χρήματος.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, είχαμε μία πρωτοφανή προπαγάνδα κατασυκοφάντησης του ρόλου, της αποτελεσματικότητας και της ίδιας της χρησιμότητας του δημόσιου τομέα, με προφανή στόχο τις οριζόντιες περικοπές.
Οι τελευταίοι που θα υπερασπιστούμε το πελατειακό κράτος που έφτιαξαν τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο και τον έριξαν στα βράχια, θα είμαστε εμείς.
Δε θα αποδεχτούμε όμως και τη λογική που λέει : «Αφού πονάει το πόδι ας κόψουμε το πόδι».
Γιατί αυτή η λογική δεν είναι καθόλου αθώα.
Έχει στόχο τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και της μεταφοράς κομβικών λειτουργιών του κράτους, μαζί με τους πόρους που τις συνοδεύουν, σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ενώ, σε αντίθεση με τα λόγια, καμία διάθεση δεν υπάρχει για κατάργηση ή έστω συρρίκνωση του πελατειακού κράτους.
Άλλωστε, την ίδια ώρα που κατηγορούν το πελατειακό κράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν, οι τρεις συγκυβερνήτες διοικούν με το σύστημα 4-2-1.
Αυτήν την πρωτοφανή πατέντα, που από το πελατειακό κράτος μας πάει ένα ακόμα βήμα πίσω.
 Στο κράτος  - λάφυρο.
Χωρίζοντας το κράτος και την διοίκηση σε τρεις σφαίρες επιρροής, όσα δηλαδή είναι και τα κόμματα της συγκυβέρνησης.
Για να συνεχιστεί το πλιάτσικο στον δημόσιο τομέα η τρικομματική κυβέρνηση γνωρίζει πόσο απαραίτητοι είναι οι απολύτως ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί αξιωματούχοι. Για αυτό προώθησε ένα νέο αυταρχικό πειθαρχικό δίκαιο, όχι για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, αλλά για να καθυποτάξει, να εκβιάσει και να διώξει υπαλλήλους.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια συρρικνώθηκε και η Αυτοδιοίκηση αφού ο «Καποδίστριας» και ο «Καλλικράτης» μετέτρεψαν έναν κατεξοχήν θεσμό άσκησης πρωτογενούς λαϊκής εξουσίας και κοινωνικού ελέγχου, όπως η Αυτοδιοίκηση, σε «διοικητή» τοπικών υποθέσεων και διαμεσολαβητή της κεντρικής πολιτικής εξουσίας.
Με τον «Καλλικράτη» οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μεταβλήθηκαν σε μια μικρογραφία του κεντρικού κράτους.
 Δυσκολεύονται να ασκήσουν τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες, και δεν μπορούν -θεσμικά και οικονομικά- να προστατεύσουν τους πολίτες από την κοινωνική θύελλα.
Αυτό γιατί μειώθηκε δραματικά η κρατική χρηματοδότηση (-60%), τους ανατέθηκαν νέες αρμοδιότητες χωρίς χρήματα, απολύονται υπάλληλοι που δεν αντικαθίστανται, οι αντίστοιχες υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν, επομένως ιδιωτικοποιούνται αφού ο δημόσιος τομέας περιέρχεται σε  αδυναμία διαχείρισής τους και απαξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών.
Επιπλέον με τη σύσταση του Παρατηρητηρίου που ελέγχει συστηματικά τους Ο.Τ.Α. καταλύεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά τους.

Το συμπέρασμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στη διαμόρφωση ενός μικρότερου, σε αριθμό υπαλλήλων, δημόσιου τομέα, αλλά πολύ ισχυρότερου όσον αφορά την απόλυτη επιβολή του ακραίου μοντέλου της αγοράς που ισοπεδώνει τις αλληλέγγυες κοινωνικές δομές, τη δημοκρατική συμμετοχή, αλλά και εκμηδενίζει την οποιαδήποτε αναπτυξιακή του λειτουργία.

Εμείς ένα τέτοιο κράτος, που βασικό του στόχο έχει την αναπαραγωγή και ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων, που αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως διαχειριστή των κοινωνικών αντιδράσεων απέναντι σε αυτά τα συμφέροντα, όχι μόνο το απορρίπτουμε αλλά και το καταδικάζουμε.
Το κράτος δεν είναι ουδέτερος διαιτητής ή παρατηρητής των κοινωνικών εξελίξεων, αλλά διαμορφωτής των οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων που τις καθορίζουν.

Η νεοφιλελεύθερη δοξασία περί μικρότερου και αποτελεσματικότερου κράτους δεν έχει επιβεβαιωθεί ιστορικά.
Αυτού του είδους τα διοικητικά συστήματα συνήθως αναπτύσσονται σε κοινωνίες με μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και οξύτατες οικονομικές διαφορές.
Η νεοφιλελεύθερη θεωρία και πολιτική αρνείται την ανάμειξη του κράτους στο οικονομικό επίπεδο και αμφισβητεί τη δημόσια κοινωνική πολιτική.
 Όμως μια μελέτη των στοιχείων δείχνει ότι στην Ε.Ε. τα πιο φτωχά κράτη είναι εκείνα που οι δημόσιες δαπάνες είναι χαμηλές ως ποσοστό του Α.Ε.Π., ενώ αντίθετα οι πιο αναπτυγμένες κοινωνικά και οικονομικά κοινωνίες είναι εκείνες στις οποίες ο δημόσιος τομέας, με την παραγωγική ή κοινωνική του διάσταση, διαχειρίζεται υψηλά ποσοστά του Α.Ε.Π.
Η αντίληψη και στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος βρίσκεται στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν οδηγήσει σε αυτή την εκτρωματική κατάσταση.
Χρειαζόμαστε άμεσα μια μεγάλη ριζική τομή που θα διαμορφώσει ένα διοικητικό σύστημα που κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι η κάλυψη των αναγκών των πολιτών και η αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα:
Απέναντι στις λογικές και τις επιλογές του «μικρότερου κράτους» η Αριστερά αντιπαραθέτει  όχι το μεγάλο κράτος αλλά το «αναγκαίο για την οικονομική ανάπτυξη και τη κοινωνική συνοχή κράτος».
Το λιγότερο γραφειοκρατικό και περισσότερο λειτουργικό κράτος που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του πολίτη.
 Με συνολική δημοκρατική αναδιάρθρωση, έτσι ώστε ο Δημόσιος Τομέας να αποτελέσει βασικό μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα μοντέλο διοίκησης, με αναβαθμισμένες δομές και πόρους και με διευρυμένο κοινωνικό ρόλο, ώστε να καλύπτει τις διαρκώς αυξανόμενες – και λόγω της κρίσης – ανάγκες  των πολιτών.
Απέναντι στη συγκεντροποίηση της πολιτικής εξουσίας, εμείς προβάλλουμε μια διοίκηση αποκεντρωμένη στο κατώτατο δυνατό επίπεδο, ώστε να βρίσκεται κοντά στις ανάγκες των πολιτών, με ουσιαστική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και των ανάλογων πόρων.

Οραματιζόμαστε ένα διοικητικό σύστημα διαρθρωμένο δημοκρατικά, που θα υπηρετεί το λαό, θα σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα.
Θα εξασφαλίζει την ίση μεταχείριση των πολιτών, για μια διοίκηση αξιοκρατική, διαφανή, απαλλαγμένη από κάθε μορφή κομματική εξάρτηση, βασισμένη στην κοινωνική συμμετοχή και τον διαρκή έλεγχο.

Απέναντι στις επιλογές μιας διοίκησης με ανθρώπινο δυναμικό εξαθλιωμένο οικονομικά και υποταγμένο σε κυβερνητικές εντολές και αυθαιρεσίες, εμείς αντιπαραβάλουμε το όραμά μας για μια διοίκηση που θα στηρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο είναι αναγκαίο να αποκτήσει ένα νέο ρόλο με ουσιαστικές ευθύνες και διευρυμένα  δικαιώματα, όπως συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας του.
Με αξιοπρεπείς αμοιβές, δημιουργική αξιοποίηση των γνώσεων, των ικανοτήτων, της εμπειρίας και της πρωτοβουλίας του.

Φίλες και φίλοι,

Δεν θέλουμε να πασαλείψουμε, να μπαλώσουμε, να εξωραΐσουμε αυτό το Κράτος, που είναι χτισμένο, εθισμένο, προσανατολισμένο με τον αυτόματο πιλότο του συστήματος, στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων.
Και μόνο με σκληρούς αγώνες οι εργαζόμενοι και ο λαός καταφέρνουν να αποσπούν από αυτός κάποιες κοινωνικές παροχές.
Εμείς θέλουμε ένα άλλο κράτος.
Δημοκρατικό, διαφανές, ανοιχτό, στην υπηρεσία των εργαζομένων, του λαού και της χώρας.
Ένα κράτος μακριά από την κομματοκρατία, την κλεπτοκρατία, το ρουσφέτι και τη διαφθορά.
Κι αυτό το κράτος θέλουμε να κάνουμε πράξη με τρόπο και μεθόδους δημοκρατικές, με σίγουρα σταθερά βήματα, με σεβασμό και σε συνεννόηση με τους κρατικούς λειτουργούς που μοχθούν και σήμερα για να λειτουργεί στοιχειωδώς η κρατική μηχανή -η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια του πολίτη.
Κι αυτή τη διαδρομή από το σημερινό κράτος-λάφυρο για τους νικητές, από το σημερινό κράτος παγίδα για τον πολίτη, κράτος πρόθυμο απέναντι στην ελίτ και δύστροπο απέναντι στον απλό άνθρωπο, επιχειρούν να καθορίσουν οι θέσεις που θα σήμερα συζητήσουμε.
Θέλουμε, συζητάμε και προτείνουμε, με δυο λόγια, έναν οδικό χάρτη για ένα άλλο, βαθιά δημοκρατικό και λαϊκό κράτος που ποτέ δεν γνώρισε η  Ελλάδα -με εξαίρεση ίσως τις λιγοστές κρατικές δομές της εθνικής αντίστασης.

Οι προτάσεις μας βασίζονται σε τέσσερις άξονες

1.Ο Πρώτος Άξονας αφορά τη Δομή και τη λειτουργία του Κράτους:
Το σχέδιο μας : Αποκέντρωση του Κράτους με ισχυρή Αυτοδιοίκηση

α) Το πιο συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος της Ευρώπης πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.
Στο ενιαίο διοικητικό σύστημα της χώρας πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη μεταφορά εξουσιών, αρμοδιοτήτων και πόρων από το κέντρο προς τους περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους θεσμούς.
 Το μέγεθος αυτής της αλλαγής να είναι τέτοιας έκτασης που θα ανατρέψει την παραδοσιακή συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους, το οποίο από το 1830 διαμορφώθηκε ως ένα γραφειοκρατικό αντιδημοκρατικό μόρφωμα που καλλιέργησε σχέσεις δυσπιστίας και αντιπαλότητας με τους πολίτες.
•Τα τρία επίπεδα διοίκησης της χώρας θα είναι ο Κεντρικός Τομέας, η Περιφέρεια και οι Δήμοι, με σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες και οικονομικά μέσα.
Η Κεντρική Διοίκηση και η Αυτοδιοίκηση ως δύο διακριτοί πόλοι του ενιαίου πολιτικού και διοικητικού συστήματος θα αποτελούν το Δημόσιο Τομέα που κοινό στόχο θα έχουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Η αντίληψη ότι όλα προγραμματίζονται και αποφασίζονται στο κέντρο και η Αυτοδιοίκηση απλά υλοποιεί ως απλό εξάρτημα, πρέπει να ανατραπεί.
Η αποκέντρωση με αποτελεσματική διοίκηση - ισχυρή Αυτοδιοίκηση, η επικουρικότητα και ο δημοκρατικός προγραμματισμός είναι τα βασικά στοιχεία της προγραμματικής μας πρότασης.

β) Η Κεντρική Διοίκηση θα επικεντρωθεί στον καθορισμό των βασικών αναπτυξιακών στόχων, στην κατάρτιση και στο συντονισμό του γενικού οικονομικού προγραμματισμού, στον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό, στον σχεδιασμό κατανομής επενδύσεων, στη χάραξη κατευθυντηρίων γραμμών στα θέματα οικονομικής, περιβαλλοντικής, κοινωνικής κλπ πολιτικής.
Η βασική αρχή που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη Δημόσια Διοίκηση (Κεντρική και Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες) είναι μικρότερες και επιτελικά προσανατολισμένες κεντρικές διοικήσεις και πολυπληθείς τοπικές υπηρεσίες, κοντά στον πολίτη.

γ) Η Αυτοδιοίκηση θα αναδιοργανωθεί ριζικά. Οι ανάπηροι θεσμικά και οικονομικά Δήμοι και Περιφέρειες διαχειρίζονται σήμερα μόλις το 2,8% του Α.Ε.Π. και 5,6% του συνόλου των δημόσιων δαπανών έναντι 17% και 33,1% αντίστοιχα του μ.ο. της Ευρώπης των 27 (στοιχεία της Ε.Ε. 2010).
Αυτό και μόνο δείχνει την πλήρη αποτυχία των μεταρρυθμίσεων των τελευταίων δεκαετιών.
Οι Περιφέρειες θα μεταβληθούν σε βασικούς θεσμούς ανάπτυξης.
Στόχος το σύνολο του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, πέρα των κεντρικών εθνικής εμβέλειας έργων, να υλοποιείται από τις περιφέρειες που θα πρέπει να συμμετέχουν ουσιαστικά στον γενικό δημόσιο σχεδιασμό.
Παράλληλα οι περιφέρειες θα συντονίζουν και θα συναποφασίζουν με τους Ο.Τ.Α τις παραγωγικές και κοινωνικές δράσεις της περιοχής τους.
Το ίδιο βέβαια πρέπει να συμβεί και με τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης που πρέπει στο μεγαλύτερο ποσοστό τους να τα διαχειρίζεται η αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει άλλωστε στις χώρες της Ε.Ε.
Οι Δήμοι θα είναι συν-διαμορφωτές και διαχειριστές του κοινωνικού κράτους. Η τοπική πολιτική εξουσία και διοίκηση που παρεμβαίνει και απαντά αποτελεσματικά στα προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σύνολο των τομέων που αφορούν κοινωνικές δράσεις – κοινωνική συνοχή, χωροταξία, περιβάλλον, χρήσεις γης, τοπική ανάπτυξη, σχέσεις διοικητικής μορφής δημοσίου – πολίτη, θα περάσουν στην αρμοδιότητα των Δήμων, στα πλαίσια του ενιαίου ισόρροπου εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού.
Για το λόγο αυτό σκοπεύουμε να καταργήσουμε τον «Καλλικράτη» και να εγκαθιδρύσουμε μια νέα αρχιτεκτονική και ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προσδιορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες κάθε επιπέδου και θα προβλέπει με ακρίβεια την κατανομή των απαιτούμενων πόρων και των αντίστοιχων επενδυτικών μέσων.
Η Κυβέρνηση της Αριστεράς θα φέρει μπροστά στον ελληνικό λαό προς έγκριση μια νέα λεπτομερή μελέτη της εθνικής Επικράτειας, με στόχο οι νέοι Δήμοι που θα προτείνονται να δομούνται στη βάση οργανικών κοινωνικο-οικονομικών και πολιτιστικών ενοτήτων και να έχουν υψηλό βαθμό εσωτερικής χωρικής συνοχής.
Οι νέοι Δήμοι θα έχουν διακριτή ταυτότητα και θα είναι εύληπτες ενότητες, αναγνωρίσιμες, άμεσα προσβάσιμες και ελέγξιμες από την τοπική τους κοινωνία.
Ο σημερινός «συγκεντρωτισμός» του Καλλικράτη  θα αντικατασταθεί από χωρικές ενότητες που θα αποτελούν κοινωνικά κύτταρα με πρωτογενή εξουσία, η οποία θα εκφράζεται μέσα από συμμετοχικές δομές αυτοδιεύθυνσης των τοπικών υποθέσεων.
Στην Ελλάδα ο μέσος πρωτοβάθμιος Καλλικρατικός ΟΤΑ έχει 34.780 κατοίκους και έκταση 406 τετρ.χλμ, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην ΕΕ 27 είναι 5.630 κάτοικοι και 50 τετρ.χλμ περίπου.
Επομένως στόχος μας θα είναι η χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ, έτσι ώστε να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμμα πρωτογενούς δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας.

Παράλληλα θα προωθηθεί μια εσωτερική αποκέντρωση των υπηρεσιών των δύο αυτών θεσμών έτσι ώστε οι δράσεις τους να είναι δημοκρατικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές.
Το σημερινό γραφειοκρατικό αδιέξοδο, η θεσμική σύγχυση, οι αρμοδιότητες που πάνε και έρχονται μεταξύ Κέντρου-Περιφέρειας-Δήμων, η επικοινωνιακού τύπου δήθεν συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στην κατάρτιση του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), έχουν οδηγήσει την Αυτοδιοίκηση σε αδιέξοδο.
Χρειαζόμαστε μια άμεση βαθιά δημοκρατική μεταρρύθμιση που θα αντιστρέψει εντελώς τους ρόλους μεταξύ κεντρικού κράτους και τοπικών θεσμών.

2.Ο Δεύτερος Άξονας αφορά τη Δημιουργία Κοινωνικού Κράτους – τη  Παραγωγική Ανασυγκρότηση
Η δημιουργία ενός νέου Δημόσιου Τομέα θα πρέπει να συνδυαστεί με συγκεκριμένες παρεμβάσεις ενταγμένες στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της χώρας.
•Η αποτροπή της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων κοινωφελών οργανισμών είναι πρώτη προτεραιότητα. Στη συνέχεια η αξιοποίησή τους προς όφελος της παραγωγικής ανάταξης της χώρας.
•Η ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων κοινωφελών δημόσιων οργανισμών και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους θα αποτελέσει κρίσιμη καμπή στην αναστροφή της υποβάθμισης των δημοσίων υπηρεσιών.
•Η ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους σε περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης είναι κομβικής σημασίας τόσο για την πολιτική αντίληψη της Αριστεράς όσο βέβαια και για την αναγκαία, για την ανάταξη της οικονομίας, κοινωνική συνοχή.
Η επιλογή για ενίσχυση της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής φροντίδας με αξιοποίηση από το δημόσιο όλων των πιθανών πόρων, όπως επίσης και των δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης δεν αποσκοπεί μόνο στην ανακούφιση των πολιτών αλλά σηματοδοτεί και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για καινούργιες μορφές κοινωνικής δράσης, για οικοδόμηση νέων κοινωνικών σχέσεων.
•Η παρέμβαση του Δημόσιου Τομέα στην Παραγωγική Ανασυγκρότηση, μπορεί να εντοπισθεί με τρείς παρεμβάσεις:
Με την αύξηση των φορολογικών εσόδων από τους έχοντες,
Με το δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος,
Με την αξιοποίηση όλων των πιθανών διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κ.ά.).
Όλα αυτά προσανατολισμένα στην προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας με επιλεγμένους στόχους σε συγκεκριμένους τομείς, με βασικά θεσμικά εργαλεία την Κεντρική Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση.

3.Ο Τρίτος Άξονας αφορά στη Δημοκρατική Αναδιάρθρωση – στην Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το νέο μοντέλο διοίκησης θα πρέπει να εφαρμοστούν με αποφασιστικότητα και συνέπεια μια σειρά μέτρων.
Βασικός κοινός παρονομαστής αυτών των μέτρων θα είναι, για την Κυβέρνηση της Αριστεράς, να αποδώσει και πάλι στον Δημόσιο Τομέα και στους χιλιάδες έντιμους και ικανούς ανθρώπους που τον στελεχώνουν ό,τι τους στέρησε η νεοφιλελεύθερη πολιτική της τελευταίας εικοσαετίας: την πρωτοβουλία στο σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και τον έλεγχο-αξιολόγηση των κρατικών πολιτικών.
Στρατηγικός στόχος των ν/φ πολιτικών, σε ολόκληρο τον κόσμο, υπήρξε η αποδυνάμωση του δημόσιου τομέα.
Και αυτό έγινε με δύο τρόπους. Ο πρώτος ήταν η συκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και του κοινωνικού κράτους ως αντιπαραγωγικών υπολειμμάτων ενός παλιού κόσμου.
Ο δεύτερος ήταν ο σταδιακός διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων: μεγάλα κομμάτια του σχεδιασμού κρατικών πολιτικών, ή της υλοποίησης ή και του ελέγχου αποδίδονταν στον ιδιωτικό τομέα ή στις στρατιές των ιδιωτικών συμβούλων, που κατά κυριολεξία συνιστούσαν μια δεύτερη παράλληλη δομή δίπλα στην κεντρική διοικητική δομή.
Μέσα από τον δυϊσμό αυτό επεκτεινόταν η ιδιωτικοποίηση του κράτους, ο έλεγχος των πολιτικών του από τα οικονομικά συμφέροντα, η υποβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.
Για να ενισχυθεί ο δυισμός αυτός χρειάστηκε βεβαίως και η συνεργασία ορισμένων τομέων του δημόσιου τομέα ή ορισμένων λειτουργών, με το αζημίωτο προφανώς, εξ’ ου και η διόγκωση της διαφθοράς σε ορισμένους κρίσιμους τομείς της δημόσιας λειτουργίας.
Είναι όμως γνωστό, ότι η διαφθορά εντοπίστηκε στο δημόσιο τομέα εκεί ακριβώς όπου η δημόσια διοίκηση υποβαθμιζόταν και οι σχέσεις με τον ιδιωτικό παράγοντα γινόταν νεφελώδης.
Δεν έφταιγαν οι «κακοί δημόσιοι υπάλληλοι» προφανώς, όπως χρόνια τώρα θέλει η προπαγάνδα του συστήματος, αλλά ακριβώς η αναπηρία στην οποίαν καταδίκαζαν τον δημόσιο τομέα οι νεοφιλελεύθερες επιταγές.  

Για τη δημοκρατική αναδιάρθρωση και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας Διοίκησης, στοχεύουμε :
•Τον Απόλυτο εξοστρακισμό του κομματισμού.
Σαφής διάκριση της κυβερνητικής από τη διοικητική λειτουργία.
 Διάλυση των κομματικών μηχανισμών του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων.
Δραστικός περιορισμός της στρατιάς των υψηλόβαθμων συμβούλων και των παράκεντρων εξουσίας, που παρακάμπτουν τις διοικητικές δομές του κράτους.

•Την αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.
Απόλυτη αναβάθμιση (επιστημονική, οικονομική, διοικητική, κοκ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, σε κεντρικό Ανεξάρτητο Στρατηγικό Σύμβουλο για την Οργάνωση και τη Στελέχωση του Κράτους σε όλα τα Επίπεδα.

Η αναβάθμιση των ρόλων των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ που  θα επιτευχθεί με:
Εξασφάλιση σταθερής ενιαίας μόνιμης θέσης εργασίας  για τους τομείς που καλύπτουν πάγιες και διαρκεί ανάγκες και ο περιορισμός προσλήψεων συμβασιούχων για αποκλειστικές και έκτακτες ανάγκες.
Ισχυροποίηση λειτουργικά του ΑΣΕΠ-Καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ – Καμία πρόσληψη εκτός του γνωμοδοτικού πλαισίου που θα παρέχει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης
Κατάλληλα και επαρκώς στελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες με αποκλειστικό κριτήριο τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που εξυπηρετεί το διοικητικό σύστημα της χώρας
Μισθολόγιο- Βαθμολόγιο με βάση τη σταθερότητα, την απλότητα, την αναλογικότητα ανά κριτήριο (πχ χρόνος προϋπηρεσίας, τυπικά προσόντα, θέση ευθύνης).
Βασικός στόχος να δημιουργηθεί αίσθηση δικαίου που να κινητοποιεί τους εργαζόμενους
Αντικειμενικό, θωρακισμένο από παρεμβάσεις σύστημα κρίσεων για την ανάληψη θέσεων ευθύνης στο δημόσιο.  χωρίς μεταβατικές – προνομιακού – τύπου παρεμβάσεις.
Θεσμοθέτηση πειθαρχικού πλαισίου απλού, δημοκρατικού με αναλογικότητα ποινών.
Διαδικασίες που εξασφαλίζουν τον άμεσο αμερόληπτο χαρακτήρα τους, με σεβασμό στους κανόνες του νομικού μας πολιτισμού.
Επαναφορά και διεύρυνση των ασφαλιστικών, εργασιακών, συλλογικών δικαιωμάτων.
Πρέπει να αντιστρέψουμε το κλίμα, να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στο δημόσιο τομέα. Είναι δημόσιοι λειτουργοί που με την υιοθέτηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων θα αναλάβουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή- κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.

•Την Ορθολογική οργάνωση όλων των φορέων με βάση συγκεκριμένο μακρόπνοο σχεδιασμό και με αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων διοίκησης.
Συγκεκριμένος και σταθερός αριθμός υπουργείων, με πλήρως αποσαφηνισμένο πλέγμα αρμοδιοτήτων και όχι με βάση τις ανάγκες τακτοποίησης του πολιτικού προσωπικού κάθε κόμματος που αναλαμβάνει την κυβέρνηση της χώρας
Σταθερή διοικητική δομή
Επαναξιολόγηση του ρόλου και της λειτουργίας κάθε υπηρεσίας και ακριβής καθορισμός του έργου που καλείται να υλοποιήσει.

•Την Ανάπτυξη των τομέων έρευνας και προγραμματισμού με την αξιοποίηση του κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού και της διεθνούς εμπειρίας.

•Την Ενίσχυση και αναδιάρθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.
Με επαναθεμελίωση του φορολογικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Ουσιαστική αναδιοργάνωση και συντονισμό των ελεγκτικών οργάνων με στόχο την πάταξη της κακοδιοίκησης, της σπατάλης πόρων, της διαφθοράς.
Η Βουλή θα είναι ο θεσμός που θα διεξάγει τον τελικό  συνολικό έλεγχο

Η ανατροπή του υπάρχοντος μοντέλου πρέπει να οδηγήσει στη διευκόλυνση των συναλλαγών των πολλών με το δημόσιο και τον αυξημένο έλεγχο για τους οικονομικά και πολιτικά ισχυρούς.

•Τη Θέσπιση μέτρων κοινωνικού ελέγχου και διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και τον ουσιαστικό έλεγχο της κοινωνίας, ιδιαίτερα στην Αυτοδιοίκηση.
 Η θεσμοθέτηση επιτροπών κοινωνικού ελέγχου, η ενδυνάμωση και ουσιαστική λειτουργία του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη, η υποχρέωση συμμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης προς τις αποφάσεις θεσμών ελέγχου και δικαστηρίων, η ενδυνάμωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αποτελούν μερικά από τα προτεινόμενα μέτρα.

•Η άμεση αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη Διοίκηση .
Με τη σταδιακή παροχή όλων των υπηρεσιών που το δημόσιο προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσω της χρήσης πληροφοριακών συστημάτων, εφόσον η φύση τους το επιτρέπει.
Η ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα διασύνδεσης δημοσίων υπηρεσιών, Ο.Τ.Α., οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, η εξυπηρέτηση των πολιτών που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις  ΤΠΕ, μέσω αναβαθμισμένων δομών Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, η ουσιαστική βελτίωση της πληροφόρησης των πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων δια μέσου της ηλεκτρονικής πύλης «ΕΡΜΗΣ», αλλά και μέσω δομών υποδοχής και ενημέρωσης για κάθε δημόσια υπηρεσία, είναι μερικές κομβικές παρεμβάσεις που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν.
•Η άρση των επικαλύψεων στις αρμοδιότητες διαφόρων φορέων που δημιουργούν σύγχυση και ταλαιπωρούν τον πολίτη.
• Η κατάργηση της πολυνομίας και η απλούστευση των διαδικασιών αποτελούν καίριας σημασίας μεταρρυθμίσεις.
 Το καθεστώς πολυνομίας αποτελεί το πλαίσιο για τις πάσης φύσεως αυθαιρεσίες της διοίκησης και  παρεμβάσεις του πολιτικού προσωπικού στις διοικητικές λειτουργίες.
•Η αντικατάσταση των πολυάριθμων, ασαφών, αντιφατικών πολλές φορές, νομοθετικών πλαισίων με ένα σαφές, καταληπτό από όλους νομικό-διοικητικό σύστημα θα αποτελέσει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και στις σχέσεις της με τους πολίτες.
•Μεγάλη μείωση του κόστους στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών. Αυτό θα επιτευχθεί με το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης των ακινήτων του δημοσίου (εκποίηση, sale and lease back) και αξιοποίησή τους προκειμένου να στεγαστούν οι δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιόκτητα κτίρια.


4.Τέταρτος Άξονας : η Νέα σχέση εμπιστοσύνης κράτους-πολιτών
Είναι προφανές ότι ο νέος Δημόσιος Τομέας, με τις αναγκαίες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να ανατρέψει τη δυσπιστία και την αντιπαλότητα δύο περίπου αιώνων των πολιτών απέναντί του.
Πρέπει να καλλιεργηθούν νέες σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας και αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν ο πολίτης είναι συμμέτοχος στη διοίκηση, αν μπορεί να την ελέγχει, αν είναι σίγουρος ότι η αξιοκρατία, η διαφάνεια, ο κοινωνικός χαρακτήρας του κράτους, η παροχή υψηλού επιπέδου και ολοένα πιο διευρυμένων κοινωφελών υπηρεσιών και η έλλειψη ανοχής στη διαφθορά μικρής και μεγάλης κλίμακας, είναι τα βασικά στοιχεία του.
Αν καταλάβει ότι είναι πολίτης με δικαιώματα και υποχρεώσεις και όχι πελάτης που καταναλώνει καλές ή μετρίου επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες προς αυτόν.
Το κράτος που εξυπηρετεί δημοκρατικά και με κοινωνικά δίκαιο τρόπο τους πολλούς, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την οικονομία, οι πολίτες θα το στηρίξουν.
Επομένως αυτές οι αλλαγές δεν είναι απλά υπέρ του λαού αλλά προϋποθέτουν τη συμμετοχή του ίδιου του λαού.
Βέβαια η διάψευση των ελπίδων για ουσιαστικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και στην Αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα 40 περίπου χρόνια παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες έχουν μεγαλώσει τη δυσπιστία και τροφοδοτούν την αμφισβήτηση για τον Δημόσιο Τομέα.
Συναισθήματα που εκμεταλλεύονται με επιδέξιο τρόπο οι κήρυκες της υποβάθμισης του Δημοσίου και της θεοποίησης των ιδιωτικών συμφερόντων.
Εδώ όμως είναι που χρειάζεται η παρέμβαση των πολιτών, του λαού ώστε να επιβάλλει τις αναγκαίες αλλαγές.

Γιατί τελικά δε θα είναι η Αριστερά που θα φέρει τις αλλαγές, αλλά η διεκδίκηση για τις αλλαγές που θα φέρει την Αριστερή διακυβέρνηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες


Φύλαρχος: Ομιλία Λαφαζάνη στα Άνω Λιόσια, την Τετάρτη, 12 Ιο...

Φύλαρχος: Ομιλία Λαφαζάνη στα Άνω Λιόσια, την Τετάρτη, 12 Ιο...: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!  Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής σ...

Ομιλία Λαφαζάνη στα Άνω Λιόσια, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! 

Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής σας καλεί 
την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 8 μ.μ, 
στην πλατεία Δημαρχείου στα Άνω Λιόσια σε πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ
Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

-Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή των μνημονίων! 
-Για δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, με την Αριστερά στην πρώτη γραμμή!

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Η …ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: Η …ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!: του Γιώργου Δελαστίκ Λύσσαξαν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης να αρχίσουν επιτέλους οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας ...

Η …ΔΕΞΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!

του Γιώργου Δελαστίκ
Λύσσαξαν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης να αρχίσουν επιτέλους οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών που δεν μπορούν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους επειδή ξαφνικά έμειναν άνεργοι ή επειδή τα εισοδήματά τους συρρικνώθηκαν δραστικά. Δειλά δειλά κάποιοι από τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές άρχισαν να αποκαλύπτουν στον αδαή κοσμάκη που νομίζει πως η τράπεζα δεν θα του πάρει το σπίτι γιατί «τι να το κάνει ένα τριάρι στη Nέα Iωνία ή ένα δυάρι στη Δραπετσώνα» ότι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον κερδοσκοπικοί οίκοι να αγοράσουν κατά χιλιάδες κατασχεμένα ακίνητα και στη συνέχεια να τα παίζουν στα κόλπα τους!
Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων Σαμαρά, Bενιζέλου, Kουβέλη που θέλει να φάει τα σπίτια και τα διαμερίσματα των φτωχών. Δεν είναι δηλαδή μόνο η Δεξιά και τα άθλια τσιράκια της του ΠAΣOK και της ΔHMAP που θα πάρουν τα σπίτια του λαού, έχουν από πίσω τους και την EE και το ΔNT! Mάλιστα το τελευταίο, το ΔNT, στην περιβόητη έκθεσή του που αρχικά ήταν «απόρρητη» αλλά στη συνέχεια διοχετεύθηκε στον Tύπο και κατόπιν δημοσιοποιήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς απαιτεί μέχρι το τέλος Aυγούστου, σε δυόμισι μήνες, να έχει ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο με την κατάργηση του «νόμου Kατσέλη», ώστε από τον Σεπτέμβριο να αρχίσουν οι μαγικές κατασχέσεις δεκάδων χιλιάδων σπιτιών δανειοληπτών! Στην έκθεση αυτή το ΔNT προσπαθεί να ρίξει αποκλειστικά στην EE τις ευθύνες για το έγκλημα που διέπραξαν από κοινού ΠAΣOK, NΔ, EE και ΔNT εναντίον του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο αυτό αποκαλύπτει ότι το Mνημόνιο σχεδιάστηκε με στόχο όχι να σώσει την Eλλάδα, αλλά να μην υποστούν ζημιές οι γερμανικές, γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα! Γι’ αυτό και δεν έγινε «κούρεμα» του χρέους πριν ξεφορτωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα – σκουπίδια στην EKT, όπου βάσει του Mνημονίου η Eλλάδα θα πληρώνει στο 100% της ονομαστικής τους αξίας με αποτέλεσμα η EKT να αποκομίζει υπερκέρδη από τα δάνεια που δήθεν μας δίνει η ευρωζώνη, αλλά στην Eλλάδα δεν φτάνει ούτε ευρώ.

Πέρα όμως από τη σημαντικότατη παραδοχή της ουσίας του Mνημονίου, το έγγραφο του ΔNT είναι πραγματικά μνημείο κοινωνικής αγριότητας, καθώς αυτό που προτείνει είναι ακόμη πιο βάρβαρη λιτότητα! Πρώτα πρώτα το ΔNT απαιτεί να …ιδιωτικοποιηθεί η είσπραξη των φόρων!!! Nα αναλάβουν δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες – γκάνγκστερ να αποσπούν τα χρήματα από τους φορολογούμενους! Όπως θα περίμενε κανείς, το ΔNT τάσσεται επίσης υπέρ του να αναλάβουν ξένοι μάνατζερ να ξεπουλήσουν την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου χωρίς τις αναστολές που έχουν ακόμη και οι πιο ασυνείδητοι, τα πιο «τομάρια» από τους Έλληνες «Tσολάκογλου» της σύγχρονης εποχής. Nα μη διστάζουν δηλαδή να πουλήσουν και το κτίριο της …Bουλής, αν πιάσουν καλή τιμή! Όσο για τους αφελείς που νομίζουν ότι πείραξε τον Σαμαρά και τον Bενιζέλο που όλη η Eλλάδα πάγωσε από το κρύο το χειμώνα λόγω του εξαπλασιασμού(!) του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και ότι θα προσπαθούσε η κυβέρνηση να μειώσει κάπως το φόρο αυτό, το ΔNT τους γκρεμίζει κάθε ελπίδα. Δεν θα μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα, υπογραμμίζει. Όσο για τη δήθεν «έκτακτη» και δήθεν «εισφορά αλληλεγγύης» που πάει ολόκληρη στις ξένες τράπεζες, θα γίνει μόνιμη και δεν πρόκειται να απαλλαγούμε από αυτήν στο ορατό μέλλον, μας πληροφορεί το ΔNT.

H περιβόητη έκθεση του ΔNT γελοιοποιεί εντελώς τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων περί «ανάπτυξης», καθώς με έμμεσο τρόπο υπογραμμίζει πως μόνο χειρότερες μέρες και ζοφερά χρόνια μας περιμένουν. Mείωση του ΦΠA στην εστίαση ζητάει η άθλια συγκυβέρνηση NΔ, ΠAΣOK, ΔHMAP; Θεαματική …αύξηση (!) του ΦΠA προτείνει το ΔNT και μάλιστα στους πιο κρίσιμους τομείς. Aπό 13% που είναι σήμερα να πάει στο 19% ή στο 21% ο ΦΠA –να αυξηθεί δηλαδή κατά 50% ή κατά 65%– στα τρόφιμα, στο νερό, στο ηλεκτρικό, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς κ.λπ. υποδεικνύει το ΔNT. Δεν σταματά εκεί. Θέλει κι άλλες αυξήσεις του ΦΠA. Aπό 6,5% που είναι ο ΦΠA στα φάρμακα (όπως και στα βιβλία κ.λπ.) να αυξηθεί κατά …300% (!!!) και να πάει στο 19% ή στο 21%, θέλει το ΔNT. Nα γίνει ακόμη πιο δύσκολη δηλαδή η πρόσβαση των Eλλήνων στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στο νερό που πίνουν και πλένονται, στο ηλεκτρικό ρεύμα με το οποίο φωτίζονται ή μαγειρεύουν, απαιτεί το ΔNT. Aν αυτό δεν είναι κοινωνικός Mεσαίωνας, τότε τι είναι; Στο μεταξύ, το ΔNT ξεφτίλισε ακόμη μια φορά τον Σαμαρά, ο οποίος για να παραπλανήσει τον κοσμάκη όλο και διακηρύσσει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. Ποιος τον ρωτάει πρώτα πρώτα τον Σαμαρά και όλα τα υπόλοιπα γελοία υποκείμενα από πολιτική σκοπιά που δήθεν κυβερνούν τη χώρα; Pωτούσαν ποτέ οι ναζί τους δοσίλογους που τοποθετούσαν σε κάθε κατεχόμενη χώρα; Ποτέ! Έτσι και τώρα λοιπόν το ΔNT ανακοίνωσε ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα εξεύρεσης 4,6 δισ. ευρώ μέσα στο 2014 γιατί αυτή είναι μέχρι στιγμής η δημοσιονομική «τρύπα» που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά.

Tο ΔNT διέταξε μάλιστα την κυβέρνηση Σαμαρά να αποφασίσει τα νέα μέτρα μέχρι τον Σεπτέμβριο και προειδοποίησε τους Eυρωπαίους ότι αν δεν καλύψουν όποιο κενό αφήσει η Aθήνα, το ΔNT δεν πρόκειται να δώσει τα λεφτά που του αναλογούν για την επόμενη δόση. E, ρε, ανάπτυξη που έρχεται!
ΠΡΙΝ
via  alfavita

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι αμορτισέρ στη μηχανή του χρέ...

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑ: Οι δημόσιοι υπάλληλοι αμορτισέρ στη μηχανή του χρέ...: σε δηλώσεις του στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο κ. Μανιτάκης είπε ότι « δεν υπάρχει περίπτωση να μη μετακινηθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι » ...
σε δηλώσεις του στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο κ. Μανιτάκης είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη μετακινηθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι» σημειώνοντας ότι «12.500 θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου», 

Ο Μιλιτιάδης Ευσταθιάδης το καλοκαίρι του 2007 λειτούργησε όπως θα έπρεπε να λειτουργεί κάθε δημόσιος υπάλληλος. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρίστου Κορτζίδη, πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση της παραλίας του Ελληνικού από τις παράνομες σιδεριές και εγκαταστάσεις που είχαν τοποθετήσει τα νυχτομάγαζα, έτσι ώστε η πλαζ του Άγιου Κοσμά να δοθεί στους πολίτες. Η αντίδραση των ανθρώπων της νύχτας απέναντι όχι μόνο στους ευσυνείδητους δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά ακόμη και σε δημοτικούς συμβούλους και δραστήριους πολίτες ήταν ακαριαία. Βροχή από μηνύσεις που ξεκινούσαν από απειλές και κατέληγαν σε συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.
Ο καιρός περνάει κι ερχόμαστε στα τέλη του 2012 όταν με το τρίτο Μνημόνιο μπαίνουν στο στόχαστρο οι «επίορκοι» δημόσιοι υπάλληλοι. Η απειλή που κρεμόταν πάνω από το κεφάλι του Μ. Ευσταθιάδη, με αφορμή τις μηνύσεις της εταιρείας ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ, παύει να κινείται στη σφαίρα των υποθέσεων τον Φεβρουάριο του 2013, όταν ο υπάλληλος του Δήμου Ελληνικού τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό, παρότι μάλιστα στη μία δίκη ο μηνυτής ούτε καν παρουσιάστηκε…

Η λίστα των «επιόρκων» δεν σταματάει σε περιπτώσεις ανάλογες με αυτή του Μ. Ευσταθιάδη. Δηλαδή, σε δημόσιους υπάλληλους που είναι επιφορτισμένοι με την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος ή υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις (εφοριακοί, μηχανικοί, καθηγητές, κ.α.) και ανά πάσα στιγμή οι ελεγχόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία τους ή την ανοχή των ελεγκτών υπό την απειλή μίας μήνυσης που θα άρει αυτόματα το καθεστώς της μονιμότητας και θα ανοίξει το δρόμο για την απόλυση. Η δαμόκλεια σπάθη της ανεργίας κρέμεται πλέον πάνω κι από τα κεφάλια απεργών και συνδικαλιστών, καταφέρνοντας έτσι η Τρόικα να καταργήσει το πιο «μισητό» για το κράτος προνόμιο των δημοσίων: το δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό. Από τώρα η απαγόρευση στην πράξη του δικαιώματος στην απεργία παύει να είναι γνώρισμα αποκλειστικά και μόνο του ιδιωτικού τομέα. Το πλήγμα που επιφέρει στον συνδικαλισμό το «σπάσιμο του ταμπού των απολύσεων στον δημόσιο τομέα» όπως είπε κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανακούφιση προφανώς λόγω των μαρτυρίων που έχει υποστεί ο ίδιος από τα τόσα χρόνια εξοντωτικής δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα, έγινε φανερό με την καταδίκη των συνδικαλιστών Νίκου Αδαμόπουλου, Βασιλική Καραγεωργίου και Νίκου Μαυρουδή τον Μάρτιο του 2013 σε έξι μήνες φυλάκιση. Αφορμή αποτέλεσε η παρουσία τους στην απεργία του Δήμου Ηρακλείου που σύμφωνα με τον εισαγγελέα «άσκησε ψυχολογική βία»! Καμία αξιόποινη πράξη, κανένα επιβαρυντικό στοιχείο και παρόλα αυτά η αλληλεγγύη που επέδειξαν μπορεί να τους τοποθετήσει στην επόμενη λίστα των «επίορκων» που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση υλοποιώντας την συμφωνία με την Τρόικα που επήλθε την Δευτέρα 15 Απριλίου και προβλέπει 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.
Αυτή η λίστα μάλιστα ούτε κατά διάνοια δεν θα περιλαμβάνει τους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ οι οποίοι εισβάλουν νύχτα φορώντας ολοπρόσωπες μάσκες σαν κακοποιοί στις φυλακές των Γρεβενών γρονθοκοπώντας όποτε θέλουν τους φυλακισμένους. Επ’ ουδενί επίσης δεν πρόκειται να περιλαμβάνει τους μεγαλογιατρούς που χρηματίζονταν από την πολυεθνική DePuy, θυγατρική της Johnson & Johnson και βρέθηκαν με τραπεζικούς λογαριασμούς 1 και 2 εκ. ευρώ. Ούτε πρόκειται να εξυγιάνει το νοσηρό κλίμα που επικρατεί στις εφορίες και τα υψηλά κλιμάκια των άλλων οργανισμών κι είναι δημιούργημα των δικών τους ποσοστώσεων (με 4-2-1 μοιράζονται τα πόστα ευθύνης, παστρικές δουλειές) που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν παρά το λαϊκίστικο μένος κατά των δημοσίων, όταν έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να αναγνωρίσουμε στους δημοσίους τις αιτίες των δεινών μας. Ποιος ξεχνάει τον Α. Λοβέρδο να καταγγέλλει από το βήμα της Βουλής «το 1,5 εκ. δημοσίων υπαλλήλων» που ταλαιπωρούν «όλους εμάς»…
Η πρόθυμη αποδοχή από την κυβέρνηση των απολύσεων ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα μαζί με το πλήγμα που καταφέρνει στην προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και του συνδικαλισμού θα λειτουργήσει ως το μαγικό κουμπί για την εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών και την δημιουργία πλεονασμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Κακά τα ψέματα. Η διαδικασία μείωσης των ελλειμμάτων είχε φθάσει από πέρυσι κιόλας σε ένα σημείο κορεσμού, ενώ ταυτόχρονα οι αποκλίσεις στα δημόσια έσοδα αποτελούν ωρολογιακή βόμβα. Απαιτούταν η δημιουργία ενός αμορτισέρ που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθεί ώστε να εξαλείφεται το έλλειμμα, στο πλαίσιο του συνεχούς ελέγχου των δημόσιων οικονομικών από τους πιστωτές. Με άλλα λόγια ακόμη κι αυτές οι 15.000 απολύσεις που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Αντ. Μανιτάκη, κι οι οποίες θα προστεθούν στις 180.000 αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, είναι μόνο η αρχή. Σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες, τις οποίες ούτε καν θα μαθαίνουμε. Κι έτσι κάθε μήνα που θα παρατηρείται έλλειμμα θα ανακοινώνεται η απόλυση 300 δασκάλων ή 500 νοσοκόμων, που θα επιτυγχάνεται μάλιστα μέσω της κατάργησης των οργανικών θέσεων, έτσι ώστε να τηρούνται και τα προσχήματα της συνταγματικής νομιμότητας καθώς στο άρθρο 103, παρ. 4 ορίζεται με σαφήνεια πως «οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν». Ο κυρ-Φώτης όμως από τον Απρίλιο του 2010 έγραφε στην Αυγή ότι ακόμη κι αν τυπικά είναι καλυμμένη η κυβέρνηση με αυτό το τρικ νομικά παραμένει έκθετη! «Αν η κυβέρνηση επιλέξει τη μεθόδευση της κατάργησης θέσεων για την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων θα καταστρατηγήσει το Σύνταγμα, θα προσβάλει την αναγνωρισμένη και δεσμευτική αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου υπαλλήλου, ο οποίος εμπιστεύθηκε τη ρύθμιση της μονιμότητας, και κυρίως θα τραυματίσει σημαντικό μέρος της κοινωνίας, με πρόδηλες και αυτονόητες τις συνέπειες και για την κοινωνική συνοχή», έγραφε αποδεικνύοντας το αμέτρητο βάθος του τυχοδιωκτισμού του.
Οι συνέπειες δε, ας μην έχει κανείς την αυταπάτη ότι πρόκειται να κατανεμηθούν αναλογικά πλήττοντας εξ ίσου τις δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και εκείνες που εξυπηρετούν το κράτος και την οικονομική – πολιτική ελίτ. Ειπωμένο διαφορετικά, η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει μεγαλύτερη αναλογία αστυνομικών ανά κατοίκους από πολλές χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Δανία, η Αυστρία, η Σουηδία ακόμη κι η Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα τα κενά στην εκπαίδευση θα γίνονται αβυσσαλέα. Ενδεικτικά, και πριν ακόμη αρχίσουν οι απολύσεις, τα κενά ξεπερνούσαν τους 1.600 καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια και τους 1.500 δασκάλους σε δημοτικά.
Η ίδια, άνιση κατανομή θα ακολουθηθεί και στον επικείμενο καταιγισμό λουκέτων σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Εκ πρώτης όψεως, το αίτημα μείωσης του αριθμού τους φαντάζει λογικό. Και μόνο μια ματιά να ρίξει κανείς στο μητρώο των 1.667 φορέων της γενικής κυβέρνησης που ανακοίνωσε η Στατιστική Αρχή στις 16 Απριλίου (εκ των οποίων οι 480 είναι νομικά πρόσωπα, οι 1.015 ΟΤΑ κι εποπτευόμενοι φορείς, οι 42 οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης και τα 130 νοσοκομεία), οι επικαλύψεις είναι κραυγαλέες. Κι εδώ όμως η συρρίκνωση δεν πρόκειται να γίνει με κριτήριο την εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως θα έπρεπε, αλλά την μείωση του κόστους και την διευκόλυνση των ιδιωτών που στο κενό που αφήνει το μικρότερο κράτος βλέπουν πεδίο δόξας λαμπρό για τις δικές τους μπίζνες. «Ας μας προβληματίσει το κλείσιμο της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας», λέει στο Unfollow η Δέσποινα Σπανού, αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. «Ήταν δύο οργανισμοί πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενοι από τις εισφορές των ασφαλισμένων με σαφές αντικείμενο και κοινωνικό έργο. Παρόλα αυτά έκλεισαν από πέρυσι». Φορείς αντίθετα όπως ο «Επενδύστε στην Ελλάδα» είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να δεχθούν μειώσεις σε προσωπικό ή κονδύλια. «Στα υπ’ όψιν επίσης πως η γεωγραφική ιδιομορφία της χώρας με τα δεκάδες νησιά και τα χωριά σε δύσβατα κι αποκλεισμένα τον χειμώνα μέρη απαιτεί αυξημένο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όταν σήμερα όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι λιγότεροι σε σχέση με άλλες χώρες», τονίζει η Δέσποινα Σπανού.
Οι κοινωνικές επιπτώσεις από την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι δραματικές. «Η κατάσταση στην υγεία ήδη βρίσκεται στο απροχώρητο» τονίζει ο επιμελητής νευροχειρούργος Πάνος Παπανικολάου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). «Το σύνολο των εργαζομένων σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ ανέρχεται περίπου σε 70.000 άτομα, όταν τα κρεβάτια μόνο στα νοσοκομεία είναι γύρω στα 35.000. Με μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη αναλογία 2,5 εργαζομένων ανά 1 κρεβάτι, ο αριθμός των εργαζομένων έπρεπε ήδη να βρισκόταν στους 90.000. Τα αποτελέσματα από την έλλειψη προσωπικού τα βιώνουμε ήδη μέσω για παράδειγμα της εκρηκτικής αύξησης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, όπως πρόσφατα αναγνώρισε για την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη. Αν τυχόν και κλείσουν 10.000 κρεβάτια, όπως φημολογείται, το αποτέλεσμα θα είναι γενοκτονία. Η κυβέρνηση δε, μπορεί να το πετύχει αυτό με έναν πολύ έξυπνο τρόπο. Αφήνοντας ένα νοσοκομείο χωρίς αναισθησιολόγο, όπως έκανε με το Παίδων Πεντέλης, ακόμη κι οι πιο φιλότιμοι γιατροί που θα απομείνουν θα ζητήσουν να κλείσει το νοσοκομείο ή να μετακινηθούν».
Ακόμη και τότε όμως, όταν από τους 621.529 δημόσιους υπαλλήλους που μισθοδοτούνται σήμερα από το κράτος θα έχουν μείνει οι μισοί, η οργή των απολυμένων ή των πολιτών που θα βλέπουν να κλείνει το σχολείο στο χωριό τους ή να απομακρύνεται η εφορία από το νησί τους θα καλύπτεται από τις πομφόλυγες του υπουργού Οικονομικών για την επιτυχία της κυβέρνησης που κατάφερε να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα…

Άνεμος Αντίστασης: ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ!!!!

Άνεμος Αντίστασης: ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ!!!!: Αναρωτιέμαι ΡΕ (ΜΩΡΕ)Έλληνα, πώς ανέχεσαι να ακούς όσα ακούς από την τρόικα εσωτερικού? Πώς δεν έχεις εξεγερθεί ακόμα? Σε ΄επεισαν...


Αναρωτιέμαι ΡΕ (ΜΩΡΕ)Έλληνα,
πώς ανέχεσαι να ακούς όσα ακούς από την τρόικα εσωτερικού?
Πώς δεν έχεις εξεγερθεί ακόμα?
Σε ΄επεισαν και σένα?
Μήπως ντρέπεσαι που τους ψήφισες?
Διόρθωσε το λάθος σου λοιπόν!
Μήπως έχεις ακόμα λίπος στην άκρη για να πληρώνεις τους άδικους φόρους τους
και λες αντέχω ακόμα?
Σε νοιάζει που ο συνάνθρωπος σου δεν αντέχει?
Ή ξεπληρώνεις την ανθρωπιά σου με μια τσαντούλα τρόφιμα
για τους πεινασμένους ,τους φτωχούς?
Αν πάλι φοβάσαι σκέψου ,πόσα σου στέρησαν
με το πρόσχημα της σωτηρίας της πατρίδας.
Οι εθνοσωτήρες που δεν στέρησαν τίποτα από τους εαυτούς τους !
ΤΙΠΟΤΑ ΛΕΜΕ!ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?????
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!
Μήπως ξόδεψες όλη σου την συμπόνια στις εικόνες των συσσιτίων ?
Και έτσι εξαργύρωσες την ανθρωπιά σου?
Μήπως στρέφεις όλο τον θυμό σου σε αυτούς που τους ψήφισαν
και αγνοείς το πραγματικό πρόβλημα?
Ένα τουβλάκι σε ντόμινο είσαι και θα έρθει η σειρά σου που θα σωριαστείς
και συ στο πάτωμα.
Και το πέσιμο σου θα παρασύρει και τα επόμενα .
Όπως ακριβώς θα γίνει  και με σένα.
Θα σε παρασύρουν τα προηγούμενα που αγνοείς !
ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !
Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα κινδυνεύει και το δικό σου !
ΝΟΙΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ!!!





Λίλα Μ.

Άνεμος Αντίστασης: “Κλείδωσαν” οι πρώτες 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο ...

Άνεμος Αντίστασης: “Κλείδωσαν” οι πρώτες 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο ...: Η τρόικα κατέφτασε και η κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες. Αν και συνήθως κανείς δεν ... ενοχλεί τα λεγόμενα μπάν...

PATRINAKI: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΕΝΤΡΙ...

PATRINAKI: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΕΝΤΡΙ...: Σαμαράς: «Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό του Greecovery» Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το ...

Σαμαράς: «Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό του Greecovery»
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, αναφέροντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπονομεύει την προοπτική της χώρας και κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες καταστροφολόγους».

«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στον αστερισμό του ‘Grexit’, αλλά του ‘Greekovery’ αυτή την ανατροπή κάποιοι επαγγελματίες καταστροφολόγοι δεν μπορούν να την χωνέψουν. Την ανατροπή την ομολογούν όλοι εκείνοι που μας είχαν τελειωμένους πριν ένα χρόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Δεν ξέρω αν αντιπαθούν αυτόν τον τόπο. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ίσως και μισούν αυτόν τον τόπο! Τα 'χουν χάσει εντελώς; Δεν ξέρω... Ποιος ξέρει; Εμείς πάντως αυτή τη χάρη - και το λέω αυτό από εδώ, την όρθια, γαλάζια Μακεδονία - δεν θα τους την κάνουμε. Όμως, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι, είτε το κάνουν από πρόθεση είτε από σύγχυση, την υπονόμευση της χώρας επιχειρούν» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος επίσης στην τρικομματική κυβέρνηση δήλωσε ότι απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας και ότι παρά τις επιμέρους ιδεολογικές διαφωνίες, έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες να σταθεροποιήσει τη χώρα που βρίσκεται στον αστερισμό της ανάκαμψης. «Όλοι μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια» επισήμανε.


Τέλος, τόνισε, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι τραβούν κουπί χωρίς να κακολογούν τον τόπο, «κωπηλασία χρέους όπως θα έλεγε και ποιητής», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
«Μέχρις εδώ!» λέει ο Γλέζος για την αναφορά Σαμαρά ότι «ίσως μισούν τη χώρα»
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος έκανε λόγο για «ντροπή και αμετροέπεια» από όσους «κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου». «Μέχρις εδώ. Δεν πάει άλλο» καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.
 

Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Γλέζου έχει ως εξής:

«Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με πρόσχημα τις επενδύσεις. Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με άλλοθι την ανεργία. Είναι ντροπή και αμετροέπεια αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου να μιλούν και να κατηγορούν όσους διαφωνούν με την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν, ότι μισούν την Χώρα.

»Αυτοί μισούν τη Χώρα, όταν αφήνουν 4.000 ανθρώπους να φτάνουν στο σημείο να αυτοκτονούν από την οικονομική απελπισία. Όταν αφήνουν 1.500.000 ανέργους και τη νέα γενιά να μεταναστεύει στο εξωτερικό. Όταν αφανίζουν τη μεσαία τάξη για να ωφεληθούν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις.

»Αυτοί μισούν τη Χώρα που την άφησαν ξέφραγο αμπέλι στα χέρια των "κυρίων με τα κουστούμια'. Αυτοί μισούν τη Χώρα που την σκλαβώνουν με δάνεια και αφήνουν τον Ελληνικό Λαό να πληρώνει τα σπασμένα».

EΘΕΛΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ουσιαστικά πρόκειται για ακόμη ένα πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης από το Δημόσιο υπαλλήλων που είναι κοντά στη σύνταξη και που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Το πρόγραμμα μαι αυτή τη φορά θα αφορά κυρίως στη διευκόλυνση για εξαγορά πλασματικών ετών.


Η λογική είναι απλή. Οι υπάλληλοι αυτοί θα βρεθούν ούτως ή άλλως μπροστά στο φάσμα της εξόδου από το δημόσιο μέσω διαθεσιμότητας. Παράλληλα είναι κοντά στη σύνταξη. Έτσι θα τους δοθεί κίνητρο να βγουν μόνοι εκτός δημοσίου με ένα μικρό αντίτιμο.

Αυτή τη στιγμή στο δημόσιο υπάρχουν σχεδόν 25.000 υπάλληλοι που είναι άνω των 60 ετών, ενώ ακόμη 170.000 άνω των 50 ετών.

Από αυτούς η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα είναι αρκετοί εκείνοι που με την εξαγορά κάποιων ετών θα μπορέσουν να αποχωρήσουν αντί να μπουν στην περιπέτεια της διαθεσιμότητας.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο σύμφωνα με τις διαρροές οι τροϊκανοί προς το παρόν φαίνεται πως είναι θετικοί απέναντι στο μέτρο από τη στιγμή που κινείται στην κατεύθυνση μείωσης των υπαλλήλων του δημοσίου.