ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ: ΝΕΟ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΕΟ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ., ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Ζούμε την πιο βίαιη, σαρωτική επίθεση, κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, που λεηλατεί τα δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας και ολοκληρώνει την καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων.
Τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, το σπιράλ του θανάτου συνεχίζεται και η Κύπρος προστέθηκε στα θύματα. Το μήνυμα σαφές και προκλητικό: Όποιος δεν αποδέχεται όλο το πακέτο της λιτότητας εξοντώνεται. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΕ-ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα, να επιβάλλουμε μια πολιτική που δεν ορκίζεται στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των διεθνών τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά βάζει μπροστά, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.
Υπογράφουν σωματεία, ομοσπονδίες και συντονισμοί:
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα
Συλλογικότητες για προειδοποιητική Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον Απρίλη-”Δε χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε”
ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνοντάτα, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, Σύλλογος Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών, Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Αττικό Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σωματείο Προσωπικού Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν», Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, Πανελλήνιος Σύλλογος Διοικητικών ΠΕ ΥΠΠΟ, Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Συντονιστικό Ωρομισθίων και Αναπληρωτών, Συντονιστικό Νηπιαγωγών,

Σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε: Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιά, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «ο Αριστοτέλης», «Δ. Γληνός», Δυτικής Αττικής, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Νήσων Αργοσαρωνικού, Νίκαιας-Πειραιά, Ν. Σμύρνης, «ο Παρθενώνας», Πειραιά «η Πρόοδος», Χαϊδαρίου

ΕΛΜΕ: Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνας), Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Β΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Ε’ Ανατ. Αττικής, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

Το Κάλεσμα της ΟΛΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΤΙΣ
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟ-ΑΦΑΙΜΑΞΗ

Ξανά στους δρόμους
ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7 Απρίλη, στις 7 μμ
Προσυγκέντρωση: Ερμού & πλατεία Συντάγματος
Διαρκής αγώνας για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)
Μπορούμε να νικήσουμε

ΝΕΟ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Καπέλλας ΔημήτρηςστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 4 ώρες
*ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ., ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. * Ζούμε την πιο βίαιη, σαρωτική επίθεση, κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, που λεηλατεί τα δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας και ολοκληρώνει την καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων. Τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, το σπιράλ του θανάτου συνεχίζεται και η Κύπρος προστέθηκε στα θύματα. Το μήνυμα σαφές και προκλητικό: Όποιος δεν αποδέχεται όλο το πακέτο της λιτότητας εξοντώνεται. *ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΕΦΑΛΑΙ... περισσότερα »

Eνωτικό µέτωπο για την εναλλακτική διαχείριση

Συνέντευξη µε τον Θωµά Μπιζά (µέλος του τµήµατος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και µέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ)
Εργαζόµενος στη διαχείριση απορριµµάτων και ενεργός συνδικαλιστής στην αυτοδιοίκηση. Μπορείς συνοπτικά να µας κάνεις ένα ιστορικό της «κακοδαιµονίας» στη διαχείριση απορριµµάτων; Τι έφταιξε όλα αυτά τα χρόνια για τα σηµερινά αδιέξοδα;
Κακοδαιµονία στη διαχείριση των απορριµµάτων; Υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωµα επιχειρηµατιών, δηµάρχων, τεχνοκρατών, νοµικών, αθλητικών παραγόντων, µεσαζόντων κ.λπ. που όταν ακούει για κακοδαιµονία στη διαχείριση των απορριµµάτων ξεκαρδίζεται στα γέλια.
Γελάνε, γιατί από την «κακοδαιµονία» στη διαχείριση των σκουπιδιών κυριολεκτικά έχουν θησαυρίσει. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν κάνει τζίρους εκατοντάδων εκατοµµυρίων ευρώ από τα σκουπίδια, εκµεταλλευόµενοι ακριβώς την «κακοδαιµονία» στη διαχείριση των απορριµµάτων. Έχουν δαπανηθεί αµύθητα ποσά για κατασκευές ΧΥΤΑ, εργοστασίων µηχανικής ανακύκλωσης, µονάδων επεξεργασίας βιοαερίου, για αποκαταστάσεις χωµατερών, για προµήθειες οχηµάτων, λειοτεµαχιστών, δεµατοποιητών, εξοπλισµού ΣΜΑ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωµό. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούµε πως για µερικούς τα σκουπίδια είναι µια αστείρευτη φλέβα χρυσού.
Κακοδαιµονία υπήρξε για το περιβάλλον, για τους πολίτες που πληρώνουν ακριβά δηµοτικά τέλη και για τους φορολογούµενους που έχουν πληρώσει πολλά δις για να συντηρηθεί ένα άθλιο σύστηµα διαχείρισης. Η κοινωνία από αυτή την αθλιότητα έχει βγει διπλά και τριπλά χαµένη.
Ακόµα και οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πάρει αντισταθµιστικά πολλές εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ για τις χωµατερές, ζουν σε άθλιες συνθήκες και τους θερίζει ο καρκίνος, µε αντάλλαγµα µερικές δεκάδες θέσεις εργασίας στους δήµους.
 
Εάν οι δήµοι είχαν µια άλλου τύπου διαχείριση για τα σκουπίδια (π.χ όπως αυτή που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραµµά του) και µόλυνση δεν θα υπήρχε και εκατοντάδες θέσεις εργασίας θα είχαν δηµιουργηθεί και οι πόλεις δεν θα ήταν σ’ αυτήν την άθλια κατάσταση.
Τι ακριβώς προωθείται σήµερα από την κυβέρνηση στον τοµέα της διαχείρισης απορριµµάτων πανελλαδικά; Ποιες είναι οι τεράστιες αλλαγές που θα φέρουν τα σηµερινά σχέδια αν υλοποιηθούν;
Σήµερα η κυβέρνηση υλοποιεί ένα σχέδιο πλήρους εκχώρησης της διαχείρισης των απορριµµάτων στο µεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαγωνισµοί για την κατασκευή, λειτουργία και εκµετάλλευση των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριµµάτων, µε τη µέθοδο της Σύµπραξης Δηµόσιου και Ιδιωτικού Τοµέα (ΣΔΙΤ), σε µια σειρά περιοχές της Ελλάδας (Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Σέρρες, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία). Ξεκίνησε και η δηµοπράτηση των τεσσάρων µεγάλων µονάδων επεξεργασίας στην Αττική (δύο σε Φυλή – Α. Λιόσια και από µία στην Κερατέα και το Γραµµατικό).
Και µόνο από τη διαδικασία του λεγόµενου «ανταγωνιστικού διαλόγου» φαίνεται πως στο σχεδιασµό της διαχείρισης των αστικών απορριµµάτων, καθοριστικό ρόλο πλέον παίζουν µόνο οι εργολάβοι και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό λόγο.
Είναι εντελώς κάθαρο τι πρόκειται να συµβεί, αν υλοποιηθεί τελικά το σχέδιο εκχώρησης της διαχείρισης των απορριµµάτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Θα έχουµε ένα µοντέλο διαχείρισης κοµµένο και ραµµένο στα µέτρα των ιδιωτών επενδυτών. Ένα µοντέλο πανάκριβο και µη φιλικό στο περιβάλλον.
Το σχέδιο τους είναι: να κατασκευαστούν τεράστιες ιδιωτικές µονάδες επεξεργασίας σύµµεικτων απορριµµάτων µε σκοπό την ενεργειακή αξιοποίηση (βλέπε καύση). Οι ιδιώτες µε αυτόν τον τρόπο θα µπορούν να ελέγξουν το σύνολο της διαχείρισης, από την αποκοµιδή ως και την τελική διάθεση, προσδοκώντας τεράστια κέρδη.
Οι µονάδες αυτές θα έχουν πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας. Για να συντηρηθούν και να είναι κερδοφόρες, θα απαιτείται να επεξεργάζονται τεράστιους όγκους σύµµεικτων απορριµµάτων µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονοµία και το περιβάλλον. Θα υπάρχει λοιπόν ανάγκη για παραµονή τεράστιων ποσοτήτων απορριµµάτων σε σύµµεικτη µορφή προκειµένου να «ταΐζονται» αυτές οι µονάδες. Αυτό, όπως είναι λογικό, θα υπονοµεύει στην πράξη κάθε προσπάθεια για εναλλακτικές µορφές διαχείρισης όπως η ανακύκλωση, η κοµποστοποίηση και η ανάκτηση, που έχουν στόχο τη µείωση του όγκου.
Τέτοιου είδους εναλλακτικές δράσεις, που θα µπορούσαν να δηµιουργήσουν και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα γίνουν τελικά θυσία στο βωµό του κέρδους των επενδυτών των µονάδων επεξεργασίας σύµµεικτων απορριµµάτων.
Τι µπορούν να κάνουν σήµερα οι δυνάµεις της αριστεράς και οι κοινωνικές και οικολογικές οργανώσεις για να αντικρούσουν τα κυβερνητικά σχέδια και να ανοίξουν δρόµους;
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει το ζήτηµα µε πολλούς τρόπους. Με ερωτήσεις στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Με συνεντεύξεις τύπου, µε κοινές δηλώσεις όλων των βουλευτών της Αττικής, µε ηµερίδες, µε συµµετοχή στελεχών του στα κινήµατα και τις διαδηλώσεις, µε παρεµβάσεις στα περιφερειακά συµβούλια. Η µεγαλύτερη συµβολή όµως του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώµη µου, είναι η κατάθεση του προγράµµατος για τη διαχείριση. Όµως αυτά δεν φτάνουν.
Περιέγραψα στην αρχή της συνέντευξης το «κύκλωµα των κερδισµένων» από την «κακοδαιµονία» της διαχείρισης των απορριµµάτων.
Αυτό το κύκλωµα προκειµένου να πετύχει τους στόχους του, έχει συγκροτήσει ένα στρατό από νυν και πρώην υπουργούς, από βουλευτές, στελέχη της αυτοδιοίκησης, µελετητές, νοµικούς, δηµοσιογράφους, «συνδικαλιστές» κ.λπ. Έχουν συγκροτήσει ολόκληρο στρατό που διαθέτει άφθονο χρήµα και καλή οργάνωση.
Πρέπει λοιπόν και εµείς να φτιάξουµε το «κύκλωµα των χαµένων» από την «κακοδαιµονία» της διαχείρισης. Για να τους αντιµετωπίσουµε πρέπει να φτιάξουµε το δικό µας αντίπαλο στρατόπεδο. Οι εργαζόµενοι στους ΟΤΑ, µε την ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πρώτη γραµµή. Οι κάτοικοι της Φυλής, της δυτικής Αθήνας και του Θριασίου. Οι κάτοικοι του Γραµµατικού και της Κερατέας. Τα κόµµατα της αριστεράς και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Οι δήµαρχοι και τα αυτοδιοικητικά σχήµατα που συµφωνούν στη συγκρότηση ενός ενιαίου µετώπου για µια άλλη πολιτική για τη διαχείριση των απορριµµάτων.
Σήµερα υπάρχουν πολλές προτάσεις και προγράµµατα για µια εναλλακτική διαχείριση των απορριµµάτων. Προτάσεις που όχι µόνο δεν εµποδίζουν την κοινή δράση, αλλά θα µπορούσαµε να πούµε πως τη διευκολύνουν.
Όλες αυτές οι δυνάµεις µε τις εναλλακτικές προτάσεις, µε το δικό τους τρόπο και για τους δικούς της λόγους η κάθε µία, µπορούν να συγκροτήσουν ένα κοινό µέτωπο. Και σε αυτό το κοινό µέτωπο µπορούν και πρέπει να ενταχθούν κατ’ αρχήν, όλοι όσοι θίγονται. Να ενταχθούν όσοι θέλουν να αποτραπεί αυτό που πάει να γίνει.
Δεν είναι ανάγκη να συµφωνούν όλοι σε όλα για να αντισταθούν οργανωµένα και ενωτικά. Για τη συγκρότηση αυτού του µετώπου δεν απαιτείται πολιτική, ιδεολογική και γεωγραφική ενότητα. Οι επιµέρους διαφορές στα προγράµµατα ή στις προτάσεις δεν πρέπει να αποτελούν εµπόδιο για συνεργασίες.
Για να ελπίζουµε ότι µπορεί να αποτραπεί αυτή κατάσταση, πρέπει να ξεπεραστούν αντιλήψεις που ευνοούν τη διάσπαση και τον αποµονωτισµό και να προταχθεί η αναγκαιότητα για τη δηµιουργία ενός πλατιού ενωτικού κινήµατος για την εναλλακτική διαχείριση των απορριµµάτων.

Η 1η του Μάη δεν είναι αργία ...

Πρωτομαγιά 2013: Η ταξική πάλη δεν μεταφέρεται για αργότερα...
Του Χ.Κ.
Η εργατική Πρωτομαγιά συμπυκνώνει διαχρονικά το νόημα των αγώνων της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο για τη διεκδίκηση και προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και την ανάγκη ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος με στόχο την κοινωνική απελευθέρωση.
Η απεργία την 1η του Μάη μαζί με τα εργατικά συλλαλητήρια σε όλο τον κόσμο έρχονται να εκφράσουν την βασική ταξική αντίθεση που διαπερνά τις κοινωνίες ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία.
Είναι προφανές ότι η 1η του Μάη αποκτά μέσα στο χρόνο ένα συμβολικό χαρακτήρα και για να παραμείνει επίκαιρη πρέπει να εμπλουτίζεται με τα σύγχρονα αιτήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι γενικότερα.
Από την πλευρά του συστήματος γίνεται μια προσπάθεια να αμβλυνθούν τα ταξικά χαρακτηριστικά της απεργίας την 1η του Μάη. Η μετατροπή της 1ης του Μάη σε αργία και οι κυβερνητικές αποφάσεις για μετάθεσή της που προωθούνται αυτή την περίοδο κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.
Για να επιτευχθεί μάλιστα αυτός ο στόχος χρησιμοποιούνται διάφορα προσχήματα, πέρα από την «μετατροπή» της σε αργία, όπως το γεγονός ότι συμπίπτει με εορτές, την ανάγκη τα εμπορικά καταστήματα να έχουν αυξημένες πωλήσεις και οι ανάγκες της οικονομίας.
Η εργατική τάξη και τα συνδικάτα δεν πρέπει να υποταχθούν στα κελεύσματα των αγορών, δεν πρέπει να επιτρέψουν την μετατροπή της 1ης του Μάη σε μια ημέρα που το κεφάλαιο «παραχωρεί» μια επιπλέον αργία στην εργατική τάξη. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η ταξική σύγκρουση γιγαντώνεται, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, πρέπει και τα συνδικάτα να οξύνουν την ταξική αντιπαράθεση και τους αγώνες και η Πρωτομαγιά είναι μια ακόμα ευκαιρία για να εκφραστεί μαζικά και ενωτικά αυτή η αντίθεση.
Η Πρωτομαγιά είναι μια ευκαιρία ακόμα η εργατική τάξη να δείξει τη δύναμή της, να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο και ενωμένη και να προβάλει τα δικά της αιτήματα.
Από αυτή την άποψη η συζήτηση που ανοίγει για μετάθεση της εργατικής Πρωτομαγιάς δεν υπηρετεί τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αντίθετα, αντικειμενικά διευκολύνει τις επιδιώξεις του συστήματος και του κεφαλαίου να μετατρέψουν τη Πρωτομαγιά σε μια «ακίνδυνη αργία».
Ιδιαίτερα σήμερα οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις μέσα στο εργατικό κίνημα πρέπει από κοινού να κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην περάσουν αυτοί οι σχεδιασμοί και τα συνδικάτα να προχωρήσουν την 1η του Μάη σε κήρυξη απεργίας αλλά και σε κοινά απεργιακά συλλαλητήρια.

ΔΕΗ : 30.000 διακοπές ρεύματος το μήνα

Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, μεγάλο μέρος των αποκοπών επανασυνδέεται τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού οι χρήστες καταβάλουν μέρος των οφειλών και έρθουν σε διακανονισμό.


Τις 30.000 το μήνα φτάνουν οι διακοπές ρεύματος, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, μεγάλο μέρος των αποκοπών επανασυνδέεται τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού οι χρήστες καταβάλουν μέρος των οφειλών και έρθουν σε διακανονισμό.

Οι διακανονισμοί χρεών προς τη ΔΕΗ έχουν φτάσει σύμφωνα με την εταιρία, τις 700.000 από 400.000 που ήταν στο τέλος του 2011.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών, επιχειρήσεων αλλά και δημόσιων οργανισμών προς τη ΔΕΗ πέρυσι ξεπέρασαν τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα στην Καθημερινή της Κυριακής

«Απειλές» και νέες «κόκκινες» γραμμές σε μαύρο φόντο με απολύσεις

Πάλι κόκκινες γραμμές τραβάνε στην Αγ. Κωνσταντίνου και στη ΔΗΜΑΡ, αλλά αυτή τη φορά τις τραβάνε πάνω στο μαύρο φόντο των χιλιάδων απολύσεων εργαζομένων, που θα τους οδηγήσει βιαίως στην ανεργία και την ανέχεια.
Εμπαιγμό αίσχιστου είδους αποτελούν οι λεονταρισμοί της ΔΗΜΑΡ και της υπόλοιπης συγκυβέρνησης προκειμένου να δείξουν ότι διαπραγματεύονται σκληρά το μέλλον χιλιάδων  εργαζομένων που επιτακτικά ζητάει η τρόικα και το κεφάλαιο να απολυθούν.
Έχουν αποδείξει όμως έμπρακτα πόσο ανίκανοι, άβουλοι και μοιραίοι για τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού είναι στις διαπραγματεύσεις τους.
Για άλλη μια φορά θα υποκύψουν στις επιταγές της τρόικα και για επινίκια θα μας πουν ότι γλυτώσαμε τα …χειρότερα, πρόσφατο το παράδειγμα του χαρατσιού των ακινήτων που το βάφτισαν «ενιαίο τέλος» και … «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα»!
Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η εντεταλμένη του μεγάλου κεφαλαίου στην χώρα μας, τρικομματική συγκυβέρνηση, δεν αποκλίνει ούτε στο ελάχιστο από τις εντολές που τις δίνουν οι τοκογλύφοι δανειστές και οι εντολές είναι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Η μόνη επιλογή που μένει στην εργατική τάξη είναι η ένταση του αγώνα για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν.
Τα εκβιαστικά διλλήματα δεν μας τρομάζουν και οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμιά νέα θυσία για να συντηρήσουν αυτοί το σύστημα και τα προνόμιά τους.
Την Κυριακή 7 Απρίλη 2013 στις 6.30μ.μ. όλοι στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση στις 6.00μ.μ. στα Προπύλαια) δίνουμε ξανά το αγωνιστικό μας παρών συνεχίζοντας τον αγώνα της ανατροπής και της ελπίδας.
Ακολουθεί ενημερωτικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr
Ακόμη και θέμα παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση θέτουν στην Αγ. Κωνσταντίνου σε περίπτωση που συνεχιστεί η προσπάθεια να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης με την τρόικα και άρα εκτός κυβέρνησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr  στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι το κόμμα έχει ταυτιστεί με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά (δηλαδή, ακόμη και την αποχώρηση από την κυβέρνηση) στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να αλλάξει το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να βάλει τον ίδιο τον κ. Μανιτάκη στο περιθώριο.
«Ο Σαμαράς θα επιμείνει στο σχέδιο Μανιτάκη»
Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έφτασαν και στο Μέγαρο Μαξίμου και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε σήμερα το βράδυ επικοινωνία μεταξύ του γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης (και «επιτηρητή» του Α. Μανιτάκη) Δ. Βαρτζόπουλου με το Δ. Χατζησωκράτη κατά τη διάρκεια της οποία ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά διαβεβαίωσε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ότι ο πρωθυπουργός κατά την επικείμενη συνάντησή του με την τρόικα το πρωί της Κυριακής θα επιμείνει στο σχέδιο Μανιτάκη.


Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑ: Με Πρόεδρο τον κ. Χιωτάκη ετοιμάζονται οι αλλαγές ...

Με Πρόεδρο τον κ. Χιωτάκη ετοιμάζονται οι αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων

Στο κέντρο οι  ΦοΔΣΑ Α.Ε.- έξω  οι εργαζόμενοι  
με το Χιωτάκη;; ...τώρα εγώ τουλάχιστον μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη! Έχει  δείγματα γραφής  ο άνθρωπος. Θα διασφαλίσει πάνω από όλα την  αξιοκρατία...
Με απόφαση της  Γενικής Γραμματέας ΥΠΕΚΑ, Μάρως Ευαγγελίδου,  Προέδρου  της Εκτελεστικής Γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής που έχει αναλάβει την  προώθηση και παρακολούθηση των Έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων,  έγινε η σύσταση της  ομάδας εργασίας για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των φορέων διαχείρισης.
Πέρα από τη σημασία  που έχει  αυτό καθ΄ εαυτό το θέμα, η  ανάρτηση στη διαύγεια της συγκεκριμένης  Απόφασης  ρίχνει λίγο φως στο θέμα της   Εκτελεστικής Γραμματείας, για το οποίο  δεν υπήρξε και πολύ  δημοσιότητα  μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της κυβέρνησης για τη σύστασή της,  το περασμένο Σεπτέμβρη.Μάλλον, το αντίθετο, είχε πολύ εχεμύθεια.
Μαθαίνουμε λοιπόν, ότι ο κ. Χιωτάκης, είναι  αναπληρωματικό  μέλος στην Εκτελεστική Γραμματεία της Διυπουργικής  και συντονιστής για θέματα ΔΣΑ και τοπικής αυτοδιοίκησης και αναλαμβάνει Πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων.
(Θα μείνω με την απορία, ο Γ. Σγουρός γιατί καλεί με ανακοινώσεις την κυβέρνηση όταν έχει δίπλα του τον αρμόδιο συντονιστή;)


Στοιχεία που ξεχωρίζουν :
α) Δεν συμμετέχουν  στην ομάδα εργασίας  οι εργαζόμενοι στη. τοπική αυτοδιοίκηση.
β) Εκ μέρους των Συνδέσμων/ΟΤΑ συμμετέχει μόνο το "Δίκτυο των ΦοΔΣΔΑ" με 2 εκπροσώπους,  δηλαδή εκπροσωπείται η   γραμμή  Κουκουλόπουλου.
Θυμίζουμε ότι το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ είναι άτυπο όργανο που έχουν συγκροτήσει  κατά κύριο λόγο οι ΦοΔΣΑ με μορφή ΑΕ και δεν συμμετείχαν ποτέ  ούτε ο ΕΣΔΚΝΑ-σήμερα ο ΕΔΣΝΑ ούτε ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης. 
γ)Ακόμη και από μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών  συμμετέχει η εισηγήτρια από το τμήμα για τα  νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου και Επιχειρήσεων των ΟΤΑ ενώ  δεν υπάρχει εκπρόσωπος αντίστοιχος  εισηγητής από το τμήμα  για τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των ΟΤΑ.

η Απόφαση  εδώ 

Στις 5/2 ο ορισμός Χιωτάκη ως συντονιστής - Ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Διαγωνισμό Φυλής
Εκπρόσωποι από ποιους ζητήθηκαν;; 





..