ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Έχεις παιδιά; Ψυχή έχεις;



Ήταν δεν ήταν 17 η κοπέλα. Το μπόι της μετά βίας ξεπερνούσε το 1.55. Στα κιλά, δεν έφτανε τα 50.

Στεκόταν, στην αρχή αμίλητη και παρακολουθούσε. Ένας μεσήλικας, αδύναμος άντρας που κρατούσε το πανό από τη μία του άκρη, έτοιμος να κλάψει από το θυμό του, ζητούσε μια απάντηση από τους «ημίθεους» της…διμοιρίας των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης στο γιατί δεν του επιτρέπουν να ολοκληρώσει τη διαμαρτυρία του πηγαίνοντας προς το ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή.

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

- Θέλω να διαμαρτυρηθώ γιατί είμαι άνεργος και δεν έχω να πάρω γάλα στο παιδί μου, έλεγε ο κοινός θνητός.

- Το δικαίωμά μου στη διαμαρτυρία, προστατεύεται από το Σύνταγμα, συνέχιζε να λέει, μάλλον μάταια, ο αδύνατος άνδρας, αυτή τη φορά απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον ακριανό «ημίθεο» του «τοίχους».

Η μικροκαμωμένη κοπέλα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον ανέκφραστο ακριανό «προστάτη της τάξης» και ακουμπώντας τον στον ώμο τον ρώτησε:

- Έχεις παιδιά;

Εκείνος δεν απάντησε, δεν κουνήθηκε, ίσως και να μην ανέπνεε. Μόνο τα μάτια του κατάφερε να κουνήσει δίνοντας αρνητική απάντηση.

Ένδειξη ότι ήταν ζωντανός ή μήπως το αντίθετο; Και οι κούκλες μπορούν να κουνούν τα μάτια τους αλλά αυτό δεν το λες ζωή. Και κάτι ρομποτάκια που δουλεύουν με μπαταρίες, επίσης. Αλλά ούτε αυτό το λες ζωή!

Η κοπέλα, συνέχισε αυτή την παράξενη ανάκριση.

- Ψυχή έχεις; Τον ρώτησε.

Καμία κίνηση, καμία απάντηση από την άλλη πλευρά. Ούτε καν κούνημα των ματιών. Άγνωστη λέξη ή μήπως δεν γνώριζε την απάντηση; Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται και δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση.

- Γιατί δεν τους αφήνεις να περάσουν; Στο ίδιο καζάνι δεν βράζεις κι εσύ; Πώς μπορείς και το κάνεις αυτό; Τόσα πολλά λεφτά παίρνεις;

Καταιγισμός ερωτήσεων. Ο «ημίθεος» μπλόκαρε. Αν το μπλοκάρισμα προκλήθηκε από έντονη σκέψη τότε είχαμε μια θετική εξέλιξη που συγχρόνως υποδηλώνει ύπαρξη ζωής. Εκτός αν το μπλοκάρισμα οφειλόταν στην παντελή έλλειψη σκέψης. Τότε ξαναγυρνάμε στη θεωρία του ρομπότ ή της κούκλας.

- Γονείς δεν έχεις; Ξαναρώτησε η μικρή. Κι αυτοί εδώ, σαν τους γονείς σου είναι.

Η συζήτηση διακόπηκε απότομα καθώς, ήρθε η ώρα του ψεκασμού. Πόσο γρήγορα περνάει κι αυτή η ώρα. Πήγε 1.30 μ.μ. Είχαν ξεχάσει οι δύο, τρόπος του λέγειν, συνομιλητές πως τέτοια ώρα αρχίζει ο πρώτος ψεκασμός.

Την επόμενη μέρα άρχισε η διαμάχη για το πόσοι άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση που έγινε στα πλαίσια της τελευταίας απεργίας.

«Λίγος ο κόσμος», είπαν κάποιοι που μάλλον ξέχασαν να μετράνε. «Άρα δεν διαφωνούν με τα νέα μέτρα», είναι το ευφυές συμπέρασμα που βγάζουν.

Πώς προκύπτει αυτό το συμπέρασμα δεν μπορώ να καταλάβω. Πιστεύουν αλήθεια πως όσοι, για διάφορους λόγους, δεν συμμετείχαν στην πορεία επικροτούν τα νέα μέτρα; Τότε ή δεν ξέρουν τι γίνεται στην κοινωνία ή μας περνάνε, το πιο πιθανό, για τελείως ηλίθιους.

Ζούμε στη δίνη ενός ιδιόμορφου, πολύ σκληρού πολέμου που μας τον κήρυξε η άλλη πλευρά κι εμείς δεν πήραμε πρέφα.

Ενός πολέμου που διεξάγεται με τα πιο σύγχρονα τηλεοπτικά όπλα. Χτυπάνε αθόρυβα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου μας, εκείνη που όπως τελευταία ανακάλυψαν οι επιστήμονες, ελέγχει το συναίσθημα του φόβου.

Στους συμβατικούς πολέμους, ο εχθρός είναι ορατός. Στο δικό μας πόλεμο, τον εχθρό τον κρύβουν και μας παρουσιάζουν άλλους στη θέση του εχθρού.

Στο όνομα του ελληνισμού, κάποιοι, οργανώνουν και σκλαβοπάζαρα εύρεσης εργασίας, μόνο για Έλληνες. Κλείνουν συμφωνίες και με αφεντικά, για να προσλαμβάνουν, δήθεν, μόνο Έλληνες.

Με τι μισθό; Τον λεγόμενο και εθνικό;

Αν κλείνουν συμφωνίες με μισθό ίδιο με αυτόν που ίσχυε πριν από τρία χρόνια, τότε τους βγάζω το καπέλο.

Αν όμως οι συμφωνίες γίνονται με μισθό όμοιο με του αλλοδαπού τότε αυτό λέγετε συμμετοχή στο «έγκλημα».

Ας κάνουν μια βόλτα σε κανένα ξενοδοχείο, ακούγεται ότι έχουν και οι ίδιοι, να ρωτήσουν τους υπαλλήλους πόσα παίρνουν για 10 και 12 ώρες δουλειάς.

Κι αν τους ρωτήσουν το όνομά τους θα ακούσουν ονόματα ελληνικά. Ούτε Αλή, από το Αφγανιστάν ούτε Ρεφίκ από την Αφρική.

Βγήκε και μια «υπεράνθρωπη» κυρία βουλευτίνα που δηλώνει «εισοδηματίας» και χαρακτήρισε ως «υπανθρώπους που κουβαλούν αρρώστιες», τους μετανάστες στη χώρα μας.

Έχω την εντύπωση πως το κριτήριο για να χαρακτηρίσεις κάποιον ως «υπάνθρωπο» είναι το αν θεωρεί ή όχι τον εαυτό του, ανώτερο από τους άλλους ανθρώπους. Ή το αν θεωρεί ή όχι δίκαιο και τίμιο το να τα βάζει , αυτός και άλλοι είκοσι, με έναν ή δύο ταλαίπωρους αλλοδαπούς. Ο Αϊνστάιν, για παράδειγμα δεν θεωρείται υπάνθρωπος γιατί ποτέ του δεν θεώρησε τον εαυτό του ανώτερο από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Θα μου πείτε τώρα, σιγά, ποιος ήταν αυτός ο Αϊνστάιν και τι έκανε για να θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους; Προφανώς δεν έκανε τόσα όσα η «υπεράνθρωπη κυρία».

Μια άλλη πτυχή του πολέμου που βιώνουμε είναι η παραδοχή πως όλοι είμαστε ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Για παράδειγμα:

Οι γιατροί πρέπει να φορολογηθούν γιατί οι περισσότεροι παίρνουν φακελάκι καθώς όλος ο κόσμος το ξέρει.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να φορολογηθούν γιατί οι περισσότεροι κλέβουν την εφορία καθώς όλος ο κόσμος το ξέρει.

Ε, τότε γιατί γ@μ% το κέρατό μου δεν φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο και οι πολιτικοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις επειδή κλέβουν τα κρατικά ταμεία; Αφού όλος ο κόσμος το ξέρει.

Θέατρο του παραλόγου, όπως κάθε πόλεμος. Όσο νωρίτερα ξεσκεπάσουμε τους πραγματικούς εχθρούς και όσο πιο γρήγορα λήξει υπέρ μας τόσο το καλύτερο για τα παιδιά μας.


Οργή της οικογένειας Φύσσα: «Το ΠΑΣΟΚ καπηλεύεται τη δολοφονία του»


Tweet Την έντονη αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, προκάλεσε η απόφαση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία του στην αφίσα για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου, μαζί με αυτές των Λαμπράκη, Τεμπονέρα και Πέτρουλα. Ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός σχολίασε σχετικά: «Μας δημιούργησε έκπληξη, οργή και αγανάκτηση. Ο Παύλος Φύσσας δεν τους ανήκει για να τον βγάζουν στις κομματικές τους αφίσες. Ο Φύσσας δεν ανήκε στο χώρο τους. Είχε βαθιά αριστερές ιδέες. Αντιστεκόταν σε ότι έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία και ήταν αντιμνημονιακός. Προσ... περισσότερα »

Τι αλλάζει στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων


Tweet Με αλλαγές που αφορούν την εξαίρεση από την κινητικότητα αθλητών που έχουν παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές διακρίσεις αλλά και τις αποζημιώσεις των απολυμένων από τις θυγατρικές του ΕΟΜΕΧ έγινε δεκτό από την Ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία επί των άρθρων και των τροπολογιών το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά ρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα. *Όσον αφορά τις άδειες,* καταργείται η μηχανογραφική άδεια 6 ημερών το χρόνο που από το 1989 χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι ... περισσότερα »

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρεται για την παρακράτηση του επιδόματος αδείας


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) επισημαίνει την «άδικη και παράνομη» -όπως τη χαρακτηρίζει- παρακράτηση μέρους του επιδόματος αδείας και συγκεκριμένα έως την 31η Δεκεμβρίου 2012, πριν δηλαδή την απόφαση κατάργησης του από 1η Ιανουαρίου 2013, από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού που αρνούνται να προχωρήσουν στη χορήγησή του. Στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4024/2011 και του Νόμου 4093/2012, το επίδομα αδείας χορηγείται στο ακέραιο εφόσον ο υπάλληλος μισθοδοτήθηκε... περισσότερα »

Οι μαυραγορίτες τα παίζουν όλα για όλα


Από τα ΜΑΤ και τον Δένδια, από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, η σκυτάλη της έντασης περνάει τώρα απροκάλυπτα στους καναλάρχες και τους μεγαλοεκδότες της διαπλοκής. Πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στη Βουλή, τα "παπαγαλάκια" του Μνημονίου είχαν αποφανθεί ότι νικητής στην κοινοβουλευτική συζήτηση ήταν ο Σαμαράς! Υιοθέτησαν και υπερακόντισαν στα όσα είπε. Χαρακτήρισαν επιλογή έντασης το συνταγματικό δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Τόση η δημοκρατία τους! Σε ρόλο Ηρακλειδώ... περισσότερα »

Καθαρίστρια: «Με χτύπησαν τα ΜΑΤ και πλήρωσα και 25 ευρώ»

Από τα ΜΑΤ χτυπήθηκε καθαρίστρια που διαδήλωνε χτες στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι της.
Η περιπέτεια της κ. Παπουτσή όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς μόλις το ασθενοφόρο την προσκόμισε στον Ευαγγελισμό, αναγκάστηκε να καταβάλλει και το ποσό των 25 ευρώ ως εισιτήριο στα εξωτερικά γραφεία του νοσοκομείου, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
Δείτε το video:

http://www.youtube.com/v/IWUvLuKOvXE?autohide=1&version=3&feature=share&autohide=1&attribution_tag=xjxINxpw1k8b7TVjHBUFBw&showinfo=1&autoplay=1

ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΔΗΜΑΡ


*( Τετ. 13/11/13 - 09:25)* *Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ** *Διασκεδαστικό ήταν από πολιτική σκοπιά αυτό το «παρών*». Αναφερόμαστε στη στάση που κράτησε η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για την πρόταση *μομφής του ΣΥΡΙΖΑ* εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά. Ολοι κατάλαβαν ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν είχε στην πραγματικότητα άλλη επιλογή αν δεν ήθελε να... διασπαστεί *η ΔΗΜΑΡ* από τώρα! Οι πάντες έχουν αντιληφθεί ότι στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ γίνεται μια σφοδρότατη σύγκρουση. Το διακύβευμα είναι σοβαρότατο: *θα παραμείνει σύμμαχος της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου η ΔΗΜΑΡ* με προοπτική σύντομης επαν... περισσότερα »

350.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΛΟΓΩ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ!


*(Τετ. 13/11/13 - 11:10)* *1,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ* *ΕΡΕΥΝΑ ALCΟ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ* *Εκατοντάδες χιλιάδες* είναι τα *νοικοκυριά *που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και κινδυνεύουν να ζήσουν ή ζουν , ήδη *στο σκοτάδι!* Οι διακοπές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με τα χρόνια πριν την *οικονομική κρίση*και αυτή τη στιγμή τα *χρέη* των πολιτών για ρεύμα στη χώρα μας ξεπερνούν το *1,3 δισ*. Τα στοιχεία αρκούν για να περιγράψουν την, *κυριολεκτικά, μαύρη πραγματικότητα*. Μέσα σε ένα χρόνο έφτασαν τις *350.000* τα νοικ... περισσότερα »

Δεν πήγε σχολείο γιατί δεν είχε λεφτά για εισιτήριο


Tweet «Παρακαλώ να δικαιολογήσετε τις απουσίες της ημέρας που οφείλονται στο ότι δεν είχα χρήματα για τη μετακίνηση με το λεωφορείο»... Σε μία πρόταση, στα παραπάνω λόγια, αποτυπώνεται η κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η λαϊκή οικογένεια. Είναι το χαρτί που έστειλε πριν λίγες μέρες προς το σχολείο, γονιός μαθητή ΕΠΑΛ της Ανατολικής Αττικής ο οποίος μετακινείται με ΚΤΕΛ από και προς το σχολείο του. Είναι συνηθισμένο πλέον το φαινόμενο να «ξεμένει» ένας γονιός και μην έχει ούτε καν τα «ψιλά», που χρειάζονται για το εισιτήριο του παιδιού του... Πολλοί μαθητές συναντούν και τέτοια ... περισσότερα »

Κασσής: Να πέσει η κυβέρνηση και να πάει στην ευχή της Παναγίας



Συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το Μαξίμου ο πράσινος βουλευτής, Μιχάλης Κασσής. Επιμένοντας στην κάθετη διαφωνία του με τον ενιαίο φόρο ακινήτων σημείωσε χαρακτηριστικά «Θα μου πουν ότι θα ρίξω την κυβέρνηση και θα πάω να ψηφίζω ό,τι να “ναι; Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας, κατ” αυτή τη λογική».
Στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο βουλευτής Ιωαννίνων σημείωσε αναφορικά με την άρση αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που φέρεται να ζητά η Τρόικα: «Είναι δυνατόν να ψηφίζεις άρση των πλειστηριασμών, αυτή την εποχή που ο άλλος έχει χάσει τα εισοδήματά του, έχει μείνει άνεργος, έχει πάρει ένα δάνειο, πριν από 4-5 χρόνια και σήμερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί και θα πας να του πεις σου παίρνω το σπίτι;»
Μιλώντας χθες στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη και το HOT DOC Radio, ο κ. Κασσής σημείωσε: Αν ο Βενιζέλος δεν ακούει τις φωνές, ας μου βάλουν μια φουστανέλα να πάω να γίνω τσολιάς στη Βουλή, έχω και το ύψος. Πώς τον θέλουν δηλαδή τον βουλευτή;». Ακούστε την συνέντευξη εδώ