ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Προσοχή: Όχι κωλοτούμπες, γυμνοί!

Προσοχή: Όχι κωλοτούμπες, γυμνοί!

Ο θίασος που ανέβασε το έργο, «Συγκυβέρνηση για να σωθεί ο τόπος»…



Ο θίασος που ανέβασε το έργο, «Συγκυβέρνηση για να σωθεί ο τόπος» που ξεκίνησε περίπου εδώ και ένα χρόνο, δίνει τις τελευταίες του παραστάσεις…

Του Αντώνη Δελλατόλα

Άντε, λόγω καλοκαιριού, να ξεκινήσει μια τουρνέ στην επαρχία – ναι, στην επαρχία, όχι στην… περιφέρεια όπως αρέσκονται να λένε κάποιοι, αγνοώντας την εγκατάλειψη από το κράτος που βιώνουν πολλές περιοχές της χώρας – προκειμένου να βγάλει κάνα φράγκο, είτε από το πολιτικό χρηματιστήριο, είτε από το… κανονικό. Δηλαδή, από κάποιες μπίζνες που είναι σε εξέλιξη.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται: Μα εδώ, έπεσε ουρανός στο κεφάλι της κοινωνίας, με μέτρα που εξόντωσαν τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις επιχειρήσεις, έκοψαν και αυτές τις ελάχιστες παροχές στα προγράμματα πρόνοιας και μπορεί να κατεβάσουν το έργο για το μαύρο στην ΕΡΤ;
Πως και τώρα έπιασε ο πόνος τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, όταν εδώ και μήνες, η αντιπολίτευση, – Αξιωματική και μη – τους έχει σούρει τα εξ αμάξης για την εφαρμογή του μνημονίου;
Είναι «το μαύρο της ΕΡΤ» πιο σημαντικό από όσα έχουν προηγηθεί εδώ και τόσους μήνες;


Φαίνεται πως είναι. Όχι γιατί, οι μεν έχουν αγανακτήσει για τα όσα συμβαίνουν στην δημόσια τηλεόραση, αφού τα περισσότερα σκάνδαλα, οι παράνομοι διορισμοί, υπέρογκες αμοιβές, βόλεμα «δικών τους» δημοσιογράφων και υπαλλήλων, έχουν γίνει από τους δικούς τους υπουργούς και κομματάρχες (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) και οι δε, βλέπουν ότι δεν μπορούν να καλύπτουν πλέον περιπτώσεις ανομίας με αντάλλαγμα στο να έχουν μια δυο θέσεις στο Δ.Σ και εδώ και χρόνια βολεμένους ορισμένους δημοσιογράφους της επιρροής τους (ΔΗΜΑΡ).
Άσε δε, που κάποιες από τις μεγαλύτερες σπατάλες στην ΕΡΤ έγιναν από στελέχη  φιλικά διακείμενα στην ανανεωτική αριστερά…
Το «μαύρο» λοιπόν, τους έπεσε βαρύ, γιατί εκτός από την οθόνη της τηλεόρασης, ο Σαμαράς τους έριξε φούμο και  αλλού, μαυρίζοντας περισσότερο την εικόνα τους σε μια στιγμή που ο ίδιος απολάμβανε τιμές «Μεγάλου Τιμονιέρη» από τα ΜΜΕ που του επιφυλάσσουν και ρόλο  ως επικεφαλή  της «μεγάλης ευρωπαϊκής παράταξης»…
Τους έριξε φούμο:
- Στην συμφωνία τους για τον τρόπο διακυβέρνησης. Η λογική του «εγώ κυβερνώ και εσείς με στηρίζετε» με  πάση θυσία και κόστος, έπεσε βαρύ στον Βενιζέλο και στον Κουβέλη. Στον καθένα, για τους δικούς του λόγους.
- Στην (ουσιαστική) ενημέρωση στο τι είδους συμφωνίες γίνονται στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Αυτό που λέμε «ασημικά του κράτους» (ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικό, Αστέρας, Αεροδρόμια, Λιμάνια, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΥΑΘ)
- Στην «διείσδυση» του Σαμαρά στις παρυφές όμορων πολιτικών χώρων ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- για συνεργασίες με στελέχη, με στόχο την αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ εν όψη εκλογικών αναμετρήσεων( ευρωεκλογές, Αυτοδιοίκηση, και στο βάθος οι εθνικές.)
Ο Μιτεράν, είχε πει ότι «η πολιτική είναι διαχείριση των συμβόλων».
Στο επίπεδο των συμβολισμών, ο Σαμαράς τους είχε κερδίσει από την πρώτη μέρα της συγκυβέρνησης.
Ο βλακώδης χειρισμός στην υπόθεση της ΕΡΤ, σε συνδυασμό με το νεφελώδες τοπίο για την επόμενη μέρα στην δημόσια τηλεόραση, χωρίς την παρουσίαση ενός συγκεκριμένου σχεδίου, έβγαλε το φύλλο συκής από τον Βενιζέλο και από τον Κουβέλη. Και οι δυο, ο καθένας για τους λόγους του, δεν επιθυμούν να μείνουν γυμνοί.
Τώρα, αν λόγω καλοκαιριού επιθυμούν να κάνουν λίγο… πολιτικό γυμνισμό και να εκτεθούν λίγο παραπάνω, θα το διαπιστώσουμε στην σύσκεψη των αρχηγών.
Μόνο ας προσέξουν. Δεν είναι ασφαλές να κάνεις κωλοτούμπες, χωρίς φύλλο συκής!


Εγώ πάντως Αντώνη, ούτε τα σκουπίδια δε θα σε άφηνα να πας να πετάξεις....

.

  Ρε Αντώνη; Πάλι σκατά τα κανες!


Τι να πρωτοθυμηθώ από σένα ρε Αντώνη. Ήμουν παιδί όταν άνοιξες τα σύνορα με την Αλβανία. Μέχρι και οι γάτες ήρθαν στην Ελλάδα. 
Το θυμάσαι;
Μετά ενώ έλεγες ότι δε ρίχνεις μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, την έριξες. Κι ενώ έλεγες ότι ούτε ως αρχηγός δε θα επέστρεφες στη Νέα Δημοκρατία, επέστρεψες.
Αργότερα όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο να πέσει, θυμάσαι τι έκανες;
Ξέθαψες έναν αποτυχημένο πολιτικό αρχηγό και τον έκανες πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και εντάξει αυτό αλλά έγινες η αιτία να μας κυβερνήσει ο Κώστας Σημίτης, αυτός που κατέστρεψε τη χώρα οικονομικά και την κατέστησε καρπαζοεισπράκτορα στα Βαλκάνια. Ίμια, Οτσαλάν, Μαδρίτη, Ελσίνκι, Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί Αγώνες. Χάρη σε σένα Αντώνη. Εσένα και τους δέκα βουλευτές τη μια τετραετία που μπήκες στη Βουλή.
Μετά το έπαιζες αντιμνημονιακός, μίλαγες για ελπίδα της Ελλάδα, Ελλάδα της ελπίδας και τις γνωστές ανοησίες που λες είκοσι χρόνια.
Και τώρα; 
Σαν άλλος Ρωμαίος αυτοκράτορας πατάς ένα κουμπί και κλείνεις την ΕΡΤ. Μαύρα όλα. Γιατί είσαι μάγκας. Είσαι πρωθυπουργάρα που σε εξέλεξε το 70% των Ελλήνων. Αμ το 70% σε μαύρισε Αντώνη. Αντωνάκη εσύ τύραννε, ανθρωποφάγε όπως θα έλεγε και η κουμπαρομπεμπέκα. Και πρόσεξε το 70% τον Ιούνιο γιατί το Μάιο ήταν 82%.
Η σκέψη να κλείσεις τα περιττά ψηφιακά, να εξορθολογήσεις κάποια πράγματα και να μη διαλύσεις τα πάντα δε σου πέρασε από το μυαλό.
Τελικά Αντώνη, μέχρι πιτσαρία στην Αστόρια σε παίρνει. Κι αυτό με αμφιβολία γιατί έξι μήνες που τη δούλεψες δεν είναι μεγάλο διάστημα. Εγώ πάντως ούτε τα σκουπίδια δε θα σε άφηνα να πας να πετάξεις.
Αντώνη; Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά τα έκανες σκατά. 
Τη συνέχεια συμπληρώστε μόνοι σας!
 
του Στρατή Μαζίδη

«Δημοτική Αστυνομία: για μια Υπηρεσία κοινωνικού χαρακτήρα και εξυπηρέτησης του πολίτη», άρθρο της συναδέλφου Μακατού Κρυσταλλία από την ΑΣΚ-ΟΤΑ

Πριν από λίγες μέρες (12.6.2013), εν μέσω των πρώτων αναταράξεων που προκάλεσε το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ με θέμα: «Δημοτική Αστυνομία: Στην υπηρεσία των πολιτών για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής ή μηχανισμός καταστολής;». Είναι η δεύτερη φορά που η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργάνωσε εξειδικευμένη ημερίδα για τον κλάδο (η προηγούμενη ήταν το 2008), δεδομένων των ανεπίλυτων προβλημάτων του. Πρόκειται για ζητήματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες και τον τρόπο άσκησής τους, την ειδική ιεραρχία, την υποχρεωτική 8ετία παραμονής στον δήμο διορισμού, τον τρόπο πρόσληψης και εκπαίδευσης στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας, τις μετατάξεις των υπαλλήλων κ.τ.λ.
Η συζήτηση για τη Δημοτική Αστυνομία άρχισε να γίνεται περισσότερο έντονη από το 2004 μέχρι σήμερα, από τη στιγμή που πραγματοποιούνται μαζικές προσλήψεις σε μικρούς και μεγάλους δήμους σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η στελέχωση και οργάνωση της Υπηρεσίας, στη μακρά διάρκεια, συνοδεύτηκε με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την ΕΛ.ΑΣ., γεγονός που τόνισε περισσότερο τον αστυνομικό της χαρακτήρα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των εργαζόμενων στη Δημοτική Αστυνομία για την τύχη της Υπηρεσίας και της εργασίας τους. Οι απολύσεις, οι επίορκοι, το νέο πειθαρχικό, η επικείμενη απαγόρευση διαδηλώσεων κ.λπ., σε συνδυασμό με την κυβερνητική ανάγκη για περισσότερους μηχανισμούς καταστολής και εισπράξεων, εντείνουν την αβεβαιότητα.
Το ερώτημα "τι Δημοτική Αστυνομία θέλουμε" απαντήθηκε στην ημερίδα με συγκεκριμένες προτάσεις. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διεκδικεί μια Υπηρεσία Δημοτική, διεκδικεί καθεστώς εργασίας δημοτικών υπαλλήλων που θα ασκούν αστυνομικές αρμοδιότητες χωρίς αστυνομική λειτουργία. Εντούτοις, ο προβληματισμός παραμένει, διότι, αν και ορίστηκε το πλαίσιο των διεκδικήσεων από τη βάση, δεν τέθηκε ο τρόπος και η μορφή των διεκδικήσεων. Όταν τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία στις απεργίες και τις μάχες του εργατικού κινήματος παραμένουν χαμηλά, πώς τα αιτήματα του αγώνα θα παλευτούν;
Η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση στους ΟΤΑ, παρά τη σημαντική αύξηση των δυνάμεών της σε όλη την Ελλάδα, έχει λίγες δυνάμεις στον συγκεκριμένο κλάδο. Η αναντιστοιχία συνδικαλιστικών δυνάμεων και απήχησης, όπως εκφράζεται σε ποσοστά, είναι μεγάλη. Η δυσκολία αυξάνεται, όταν το κίνημα πρέπει ταυτόχρονα να αναμετρηθεί με αυταπάτες κάποιων εργαζόμενων ότι αυταρχικές πολιτικές μπορούν να νικηθούν είτε με επιμέρους ή κλαδικούς αγώνες είτε μέσω της ανάθεσης.
Ελπιδοφόρα σκέψη, παρόλα αυτά, αποτελεί η σταδιακή χειραφέτηση των εργαζόμενων που, σε κυρίαρχο κλίμα τρομοκρατίας, σε μη-πολιτικοποιημένες εποχές, αν και ακόμη υπάρχει διστακτικότητα έκθεσης και δυναμικής εμπλοκής στους συνδικαλιστικούς θεσμούς και στους αγώνες, έχουν άποψη και την εκφράζουν. Το στοίχημα για την ΑΣΚ-ΟΤΑ είναι η συσπείρωση αυτού του κόσμου, ώστε να ανατραπούν οι κυρίαρχοι συσχετισμοί σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Η Δημοτική Αστυνομία είναι ένας ιδιαίτερα νευραλγικός κλάδος των δήμων, όχι μόνο από άποψη αρμοδιοτήτων αλλά και από άποψη ιδιαιτερότητας του ανθρώπινου δυναμικού που τη στελεχώνει. Πρόκειται για «τους τελευταίους μόνιμους» των δήμων, για εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μαζικά- όσο σε καμία άλλη δημοτική υπηρεσία-, και που σε συντριπτική πλειοψηφία είναι νεαροί σε ηλικία. Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζεται να τους κερδίσουμε!

* Η Κρυσταλλία Μακατού εργάζεται στη Δημοτική Αστυνομία Λάρισας, μέλος του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Πηγή:  http://www.avgi.gr/

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ


Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχουν ζητήσει να γράψω ένα αρθρο με "Οδηγίες Επιβίωσης",γιατί μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που να οφείλονται σε διάφορους λόγους,όπως πτώχευση και στάση πληρωμών,περίεργα και πρωτόγνωρα γεωφυσικά φαινόμενα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Μην ξεχνάμε,ότι τον Ιούνιο του 2001,ο διευθηντής της ΝΑΣΑ προέτρεψε μέσω τηλεοράσεως το προσωπικό της υπηρεσίας να εκπονήσει ένα οικογενειακό πλάνο επιβίωσης,γιά περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.Προέτρεψε μάλιστα να γίνουν και αντίστοιχες συλλογές για τα κατοικίδια τους ζώα !!!



Μακάρι να μην συμβεί τίποτα,αλλά καλόν είναι να είμαστε κι'εμείς προετοιμασμένοι και ..αχρείαστα να είναι !!!

Θα προσπαθήσω λοιπόν να φτιάξω έναν ενδεικτικό κατάλογο για είδη που θα μάς χρειασθούν,για μία περίοδο τριών μηνών,για μία τριμελή οικογένεια.

Οσον αφορά τα τρόφιμα που προτείνω, δεν αλλοιώνονται και μπορούν να φαγωθούν και μετά έναν χρόνο.

Βέβαια όλα αυτά θα μας κοστίσουν λιγάκι !!!!

ΤΡΟΦΙΜΑ

- Να μπορούν να διατηρηθούν επί μακρόν.
- Να πληρούν τις διατροφικές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού.

-Οσπρια (φακές,φασόλια,ρεβύθια ) 20 κιλά.
-Ζυμαρικά (μακαρόνια σπαγγέτι,κοφτά,κριθαράκι) 30 κιλά.
-Ρύζι 20 κιλά.
-Αλεύρι 50 κιλά.
-Μαγιά 3 κιλά.
-Ιωδιούχο αλάτι 3 κιλά.
-Χοντρό αλάτι 10-20 κιλά .(Χρειάζεται για τυχόν πάστωμα ψαριών και κρέατος).
-Ντοματάκια κονσέρβα 45 κουτιά.
-Γάλα εβαπορέ 100 κουτιά ή γάλα σκόνη.
-Καφές 3-4 Σακουλακια των 250γρ.
-Ζάχαρι 2 κιλά ή κουτάκια μέλι.
-Λάδι 36 κιλά (δύο τενεκέδες)
-Μπουκαλάκια ξύδι 10 μπουκαλάκια.
-Τσάι 60 φακελλάκια.
-Κονσέρβες κρέατος-ψαριού των 300γρ.30 κουτιά.
-Σαλάμια αέρος-Λουκάνικα 20 τεμάχια.
-Τυρί μυτζίθρα 10 κεφαλάκια.Δεν χαλάει όταν είναι στην αρχική συσκευασία,αεροστεγώς κλεισμένη.
-Μπουκαλάκια ξυνό (υποκατάστατο λεμονιού) 10.
-Ξηροί καρποί αλατισμένοι και μή.
-Αποξηραμένα φρούτα και ντοματάκια.
-Σκόρδα.
-Μπαχαρικά διάφορα.

Μην αποθηκεύσετε τίποτα στην κατάψυξη του ψυγείου,γιατί (ιδίως σε νησιά) μπορεί να κοπεί το ρεύμα από έλλειψη πετρελαίου.




ΦΑΡΜΑΚΑ

-Βιταμίνες.Οι PHARMATON GERIATRIC (είναι φθηνές,περί τα 9 Ε κόστος).Καθε κουτί αρκεί για τις ανάγκες ενός ατόμου για 30 ημέρες.Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε βιταμίνες του οργανισμού, απορροφάται κατά 90% τουλάχιστον διότι είναι σε μορφή κάψουλας (εν αντιθέσει με τις βιταμίνες σε μορφή χαπιού που απορροφώνται κατά 25-30% από τον οργανισμό) και εμπεριέχει Ginseng που προσφέρει αυξημένη ενέργεια.

-Παυσίπονα( Depon, ασπιρίνη, ponstan).
-Αντιβιώσεις.
-Οινόπνευμα.
-Οξυζενέ.
-Ιώδειο.
-Σουλφαμιδόσκονη.
-Betadine.
-Hexalen (απαραίτητο για μολύνσεις στο φάρυγγα κ.α).
-Immodium (κατά της διάρροιας).
-Βαμβάκι.
-Γάζες.
-Επίδεσμοι
-Γαντζάκια επιδέσμων
-Αμμωνία.
-Σκευάσματα για τσιμπήματα εντόμων.
-Αλοιφή για εγκαύματα.
-Αλοιφή κατα μυικών πόνων,όπως η Counter Pain.
-Σπρέι αερολίν για βήχα ή σιρόπι βήχα.
-Χάπια για το στομάχι.
-Χαρομάντηλα.
-Κολλύριο για τα μάτια.
-Αποφρακτικό μύτης.
-Φάρμακα που τυχόν λαμβάνονται από τα άτομα της οικογένειας.


ΝΕΡΟ

-Το λιγότερο 100 μπουκάλια.
-Φίλτρα νερού και χάπια καθαρισμού νερού.(θα χρειασθούν αν πάρουμε νερό από κάποια άγνωστη πηγή).

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ.

-Χαρτιά Υγείας 40-60 ρολά
-Χαρτί κουζίνας 6 ρολά
-Χαρτοπετσέτες 10 μικρές συσκευασίες.
-Σαπούνια 6 τεμάχια.
-Βούρτσες για τα δόντια.
-Οδοντόκρεμες 3 τεμ.
-Ξυραφάκια και αφρός ξυρίσματος.
-Απορρυπαντικό ρούχων (πληντυρίου και για το χέρι).



ΕΡΓΑΛΕΙΑ

-Πριόνι.
-Τσεκούρι.
-Σφυρί και πρόκες.
-Πένσα.
-Κόφτης σύρματος.
-Ρολο λεπτού σύρματος.
-Μαχαίρια.
-Φτυάρι.
-Σκαπάνι.
-Αγκίστρια για ψάρεμα.
-Δολώματα.
-Σχοινί 10μ περίπου.
-Βελόνες,καφίτσες,παραμάνες,κλωστές.


ΕΙΔΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

-Αναπτήρες και Σπίρτα.
-Κεριά.(Σπαρματσέτα).
-Λάμπες πετρελαίου θυέλλης ή υγραερίου.
-Γκαζάκια.
-Φακοί 3
-Μπαταρίες.
-Γκαζιέρα υγραερίου και γκαζάκια γι'αυτην.
-Δαδί ή υποκατάστατο για άναμα καυσοξύλων.
-Φωτιστικό πετρέλαιο 3 μπετόνια.


ΕΙΔΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΣ

Υπάρχει περίπτωση αν τυχόν γεωφυσικά φαινόμενα να χρειασθει να κατασκηνώσουμε στην ύπαιθρο,οπότε θα χρειασθούμε.

-Υπνόσακκους.
-Φουσκωτά στρώματα.
-Σκηνή 4 ατόμων ή 2 αντίσκοινα των 2 ατόμων.
-Πλαστικά: Πιάτα,κυπελάκια,πηρούνια,κουτάλια.
-Σουγιάδες πολλαπλής χρήσεως.
-Αποθητικά κουνουπιών.
-Αποθητικά φιδιών.Το καλύτερο απωθητικό φιδιών είναι το σκόρδο.Μερικές σκελίδες γύρω από εκεί που θα κοιμηθούμε απωθούν τα φίδια.
-Φάρμακα για τσίμπημα φιδιού,σκορπιού,κλπ (ξέρουν τα φαρμακεία).
-Πετσέτες.
-Χύτρες 2 ,κατσαρολάκι και μπρίκι.

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σε περίπτωση στάσεως πληρωμών,μπορεί να αρχίσουν ληστείες από πεινασμένους και από ληστοσυμμορίες,ιδίως αλλοδαπών,οπότε για την ασφάλεια μας,καλόν είναι να βγάλουμε από τώρα άδεια κυνηγίου και να αγοράσουμε ένα κυνηγετικό όπλο,δίκανο(φθηνό είναι) ή επαναλλειπτικό μονόκανο (όχι αυτομάτου γεμίσεως γιατί συνήθως μπλοκάρει),με τα κατάλληλα φυσίγγια.Η άδεια κυνηγίου χρειάζεται γιά να πάρουμε άδεια αγοράς του όπλου από την αστυνομία.


ΚΑΥΣΙΜΑ

Θα χρειασθούμε καύσιμα για το αυτοκίνητο μας,τα οποία θα έχουν από την πρώτη μέρα εξαφανισθεί απο τα βενζινάδικα.Μπορούμαι να αποθηκεύσουμε,αλλά κυρίως η βενζίνη χρειάζεται ειδικά δοχεία.Τα βενζινάδικα μπορούν να σας πληροφορήσουν που πωλούνται τέτοια δοχεία.Το πετρέλαιο μπορεί να αποθηκευθεί και σε κοινό μπετόνι.

ΕΙΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ

Φορητό ραδιοφωνάκι με απόθεμα μπαταριών για να μπορούμε να ενημερωνόμαστε σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος ή αν κατασκηνώσουμε.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οσοι μένετε στην επαρχία,καλόν είναι να κάνετε από τώρα αναγνωρίσεις για χώρους που προσφέρονται για κατασκήνωση στην ύπαιθρο.Να επιδιωξετε να βρείτε όσον το δυνατόν ψηλότερα,για αποφυγή <τσουναμιού>.Καλόν είναι να επισημάνετε σπηλιές,αν υπάρχουν σε βουνά.Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να πάρετε μέτρα ασφαλείας κατά την νύχτα.Ενας αυτοσχέδιος συναγερμός για να αντιληφθείτε ότι κάποιος πλησιάζει την κατασκ΄νωση σας,είναι ο εξής.Απλώνουμε σε απόσταση 20-30μ,λεπτό σύρμα ή σπάγγο τεντωμένο σε πασσάλους ανά 5 μέτρα και σε απόσταση 25 εκατοστών από το έδαφος.Επάνω στο σύρμα δένουμε κουτάκια αναψυκτικών με πετραδάκια μέσα,ώστε αν κουνηθεί το σύρμα να κουδουνίσουν.Καλύτερο βέβαια θα ήταν να είχαμε κρεμάσει στο σύρμα μικρά κουδουνάκια.Είναι ένας πρόχειρος τρόπος συναγερμού.

Γιάυτο χρειάζεται να έχουμε προμηθευτεί την κουλούρα λεπτού συρματος ,που αναφέρω στα εργαλεία.

Αν στην περιοχή που κατασκηνώσαμε υπάρχουν Λαγοί,φτιάχνουμε με το σύρμα που προανέφερα θηλειές διαμέτρου 15-20 εκατοστών και τις τοποθετούμε σε περάσματα Λαγών (επισημαίνονται από τις ακαθαρσίες τους) ως εξής.Τοποθετούμε την θηλιά κάθετα πρός το έδαφος και το άλλο άκρο του σύρματος,περίπου 50 εκατοστά,το δένουμε σε πασαλάκι.Ο λαγός όταν περάσει από μέσα η θηλεία σφίγγει και τον πιάνει.Βέβαια αυτός ο τρόπος κυνηγιού απαγορεύεται,αλλά στην ανάγκη ..ο σκοπός αγιάζει τα μέσα !!


Ενδεικτικά είναι όσα ανέφερα,μπορεί να ξέχασα και κάτι.Ο καθένας μας ξέρει τι άλλο μπορεί να του χρειασθεί.Πάντως μην αφήσετε να τα προμηθευτείτε την τελευταία στιγμή,γιατί μπορεί να μη βρείτε τίποτα για πολλούς λογους (εξάντληση,κερδοσκοπία,ληστείες,κλπ).

Καλόν είναι επίσης,να έχετε ορισμένα χρήματα εκτός τραπέζης,γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις τα ΑΤΜ θα αδειάσουν πολύ γρήγορα ή η τράπεζα να μην δίνει.

Ας κάνουμε λοιπόν προμήθειες και ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ !!!!!!!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα 


ΠΗΓΗ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΓΙΑΤΙ “Β...

ασυμβίβαστος: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΓΙΑΤΙ “Β...: asimbibastos news ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΙΑ;

asimbibastos news

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΗ, ΕΡΜΑΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ “ΔΙΠΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ”;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΓΚΑ;

ΓΙΑΤΙ ΤΣΑΒΕΖ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΗΤΑΝ ΟΙ “ΔΑΙΜΟΝΕΣ” ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜ”Ε” ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ; ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΛΙΝΟΝ ΕΦΕΡΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ, ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣΑΝΤ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΤΗΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΛΘΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ;

ΠΡΙΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΒΙΝΤΕΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ:


Δείτε τώρα το βίντεο – ντοκουμέντο.


ΠΗΓΗ

ΟΥΤΕ «ΜΑΥΡΗ», ΟΥΤΕ «ΦΑΙΑ» ΕΡΤ

ΟΥΤΕ «ΜΑΥΡΗ», ΟΥΤΕ «ΦΑΙΑ» ΕΡΤ
E-mail Εκτύπωση PDF
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ο ελληνικός λαός, το εργατικό κίνημα, που διαμαρτύρεται ενάντια στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», που αρνείται να υποκύψει στη διαταγή της δημοκρατικότατης κυβέρνησης να πέσει «μαύρο» στην ΕΡΤ, δεν το κάνει
- κι ας κάνουν μερικοί ότι δεν το καταλαβαίνουν -
επειδή «επιλέγει», τάχα, από τη «μαύρη» ΕΡΤ
τη «φαιά» ΕΡΤ.
Δεν υπερασπίζεται την κρατική και κομματικοκρατούμενη ΕΡΤ. Την κυβερνητική. Την ΕΡΤ των ημετέρων, των καρεκλοκένταυρων και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Δεν υπερασπίζεται ούτε την ΕΡΤ του κ. Λιάτσου, ούτε την ΕΡΤ του κ. Λιάρου. Δεν υπερασπίζεται δηλαδή την «ΥΕΝΕΔ» του κ. Κεδίκογλου και της τρικομματίλας. Ούτε την «ΥΕΝΕΔ» της παλαιάς κοπής δικομματίλας τόσων και τόσων δεκαετιών. Ούτε την «ΥΕΝΕΔ» της όποιας κοπής διπολικής κομματίλας μπορεί να εξυφαίνεται.
Υπερασπίζεται αυτό που θα έπρεπε να είναι και που μπορεί να είναι η ΕΡΤ:
Δηλαδή μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεοπτική συχνότητα. Μια συχνότητα που η αντικειμενικότητά της, ο πλουραλισμός της, η δημοκρατικότητά της, το ήθος που θα εκπέμπει το πολιτιστικό και ψυχαγωγικό της πρόγραμμα, δεν θα μετριέται με τις μεζούρες της κομματικής χειραγώγησης εκ μέρους των πολιτικών της προϊσταμένων - πολιτικών υπηρετών του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, αφού η ΕΡΤ, όπως περιγράφεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου της διάλυσης που έρχεται σε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Ταμεία κοκ.
Το εργατικό κίνημα, το λαϊκό κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αφορά σε εκείνη, την άλλη, τη δημόσια ΕΡΤ, που μέτρο της προσφοράς της και ζύγι της δημοκρατικότητάς της θα είναι το πώς και το πόσο ανταποκρίνεται στην αλήθεια που βιώνει ο λαός και όχι η κατασκευασμένη «αλήθεια» των πολιτικών κεχαγιάδων και των εργολάβων - προμηθευτών της. Που το προϊόν της τίμιας και σκληρής δουλειάς της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτήν, δε θα αλέθεται στις μυλόπετρες των πολιτικών σκοπιμοτήτων της εκάστοτε κυβερνητικής διοίκησης, αλλά θα βγαίνει ανόθευτο στο γυαλί και στο μικρόφωνο.
Υπερασπιζόμαστε, δηλαδή, την ΕΡΤ που δεν υπάρχει. Την ΕΡΤ που ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρξε. Την ΕΡΤ που και πρέπει και μπορεί να υπάρξει.
Γιατί, ναι, είναι κατορθωτό, είναι ρεαλιστικό, είναι εφικτό μια τέτοια δημόσια ΕΡΤ να υπάρξει. Οπως είναι κατορθωτό, είναι ρεαλιστικό, είναι εφικτό να υπάρξει πραγματικά Δημόσια Υγεία και Δημόσια Παιδεία. Είναι κατορθωτό, είναι ρεαλιστικό, είναι εφικτό να υπάρξει πραγματικά δημόσιος φορέας ενέργειας. Πραγματικά δημόσιος φορέας επίγειων, θαλάσσιων, εναέριων μεταφορών κοκ.
Σύμμαχος για την επίτευξη αυτού του ευγενικού στόχου είναι τόσο το έμπειρο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα σε όλους τους τομείς, όσο και οι δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας που διαθέτει και μπορεί να αξιοποιήσει η χώρα.
Η παραπάνω αναγκαία συνθήκη, δηλαδή ότι διαθέτουμε ως χώρα και τα μέσα και τους ανθρώπους για να φτιάξουμε αυτό το Δημόσιο
(σ.σ.: που καμία σχέση δεν έχει με το «Δημόσιο» της «Ζήμενς», των υποβρυχίων που γέρνουν, των ρουσφετιών των Κεδίκογλου κοκ),
για να μετατραπεί ταυτόχρονα σε συνθήκη όχι μόνο αναγκαία αλλά και ικανή για την επίτευξη του στόχου που περιγράφηκε, απαιτείται η κατανόηση και η συμφωνία πάνω σε μια κρίσιμη «λεπτομέρεια»:
Οτι, όπως η πληροφόρηση (μιας και μιλάμε για την ΕΡΤ), έτσι και το φαΐ, έτσι και το δικαίωμα στη δουλειά, έτσι και η θέρμανση, έτσι και η μόρφωση, έτσι και το δικαίωμα στη μετακίνηση, έτσι και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έτσι και οτιδήποτε καλύπτει ανθρώπινες κοινωνικές ανάγκες, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας, δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, δεν μπορεί δηλαδή να βρίσκεται υπό την κατοχή και την καπιταλιστική ιδιοκτησία του κάθε εργολάβου, του κάθε πετρελαιά, του κάθε εφοπλιστή, του κάθε τραπεζίτη, του κάθε καναλάρχη.
Η προϋπόθεση, λοιπόν, είναι τούτη:
Ο,τι παράγει τα κοινωνικά προϊόντα, ό,τι παράγει και δημιουργεί τα μέσα, τις προϋποθέσεις, τα υλικά και άυλα αγαθά για την κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών, από την ενημέρωση μέχρι τη διατροφή, από τη στέγαση μέχρι την αναψυχή, θα πρέπει να γίνουν κτήμα και ιδιοκτησία του λαού. Θα πρέπει να ανήκουν στο λαό που τα παράγει και τα δημιουργεί. Θα πρέπει να είναι κοινωνική και όχι καπιταλιστική ιδιοκτησία.
Γιατί μόνο αν ανήκουν στο λαό, τότε και μόνο τότε θα είναι κατορθωτό να διοικούνται από το λαό, να ελέγχονται από το λαό και το αποτέλεσμα της λειτουργίας τους, το προϊόν τους, να επιστρέφει στο λαό.
Ειδάλλως, εφόσον συνεχιστεί η ενημέρωση, η θέρμανση, οι δρόμοι, τα τηλέφωνα, το νερό, τα πάντα, να ανήκουν στους πετρελαιάδες, στους βιομήχανους, στα μονοπώλια, στους εργολάβους, στους καναλάρχες, τότε, η ΔΕΗ, κρατική ή ιδιωτική, θα είναι σαν αυτή που επιβάλει τα χαράτσια. Ο ΟΤΕ θα είναι σαν αυτόν που παράγει κέρδη για την «Ντόιτσε Τέλεκομ». Τα ναυπηγεία θα συνεχίσουν να είναι σαν αυτά τα κουφάρια που έχει καταντήσει η «Κρουπ». Ο ορυκτός πλούτος θα συνεχίσει να χαρίζεται στους «επενδυτές».
Και η ΕΡΤ (με ό,τι όνομα κι αν τη βαφτίσουν) θα είναι σαν αυτή που είχαν φτιάξει μέχρι σήμερα οι νυν και οι πρώην «Κεδίκογλου».
 *Δημοσιεύθηκε στο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013: Πρόσκληση της εκτελεστικής επιτροπήε της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις δευτεροβαθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικ...
Πρόσκληση της εκτελεστικής επιτροπήε της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις δευτεροβαθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 στις 10.00 το πρωί στα γραφεία της ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα - 3ος Όροφος) με θέμα τον προγραμματισμό δράσης σε κοινούς αγώνες και κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της απόφασή της να απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για κοινή αγωνιστική δράση, για ενωτικούς και αποτελεσματικούς αγώνες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η τρικομματική συγκυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της με το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Ρ.Τ.), καλεί τις Δευτεροβάθμιες και Πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε σύσκεψη την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, στις 10.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα-3ος Όροφος).
Σκοπός της σύσκεψης είναι ο καλύτερος συντονισμός των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ο προγραμματισμός δράσης σε κοινούς αγώνες και κινητοποιήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Όσο και αν η κυβέρνηση δείχνει σκληρή και αδιάλλακτη, στην πραγματικότητα φοβάται την αγωνιστική, ενωτική και μαζική αντίδρασή μας.
Γι’ αυτό, πριν αυτοί (συγκυβέρνηση και τρόικα) καταστρέψουν τη ζωή μας, πρέπει να οργανώσουμε τη δική μας αντίδραση για την ανατροπή των πολιτικών τους.
Για τον σκοπό αυτό ήδη η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, στις 11.30 το πρωί, στην Αθήνα (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Τη συμμετοχή τους καλούνται να προγραμματίσουν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Σαμαράς-Κουβέλης: Aπερίγραπτοι πολιτικοί απατεώνες


Τίποτα το καινούργιο δεν μάθαμε από τις δηλώσεις που έκαναν Βενιζέλος και Κουβέλης μετά την σύσκεψη που είχαν με τον Σαμαρά, υποτίθεται για το θέμα της ΕΡΤ. Και λέμε υποτίθεται γιατί από τις δηλώσεις τους που έγιναν φάνηκε καθαρά ότι αυτό που κύρια τους απασχόλησε στην σύσκεψη τους ήταν τοξαναμοίρασμα της κυβερνητικής εξουσίας «η επικαιροποίηση –της κυβερνητικής λειτουργίας- στην βάση των νέων δεδομένων» όμως είπε χρησιμοποιώντας αβραμοπουλική διάλεκτο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κάτι που επανέλαβε σχεδόν με την ίδια διατύπωση και ο Ευα. Βενιζέλος.

Το ότι θα βρεθούν στον δρόμο χιλιάδες καινούργιοι απολυμένοι δεν φαίνεται να απασχολεί τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά η ουσία γ’ αυτούς είναι τα παρασκηνιακά παζάρια για το μοίρασμα της εξουσίας.

Σήμερα μετά από τρισίμιση ώρες συνομιλίας δεν τα βρήκαν απόλυτα στο να μοιράσουν κυβερνητικές καρέκλες και σε κοινό μέτωπο Βενιζέλος-Κουβέλης πιέζουν τον πολιτικά απομονωμένο Σαμαρά, διεκδικώντας διακριτό ρόλο στην κυβέρνηση εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία τους –αφού προηγηθούν τα παρασκηνιακά παζάρια- θα οριστικοποιηθεί σε αυριανή τους συνάντηση. Ουσιαστικά αυτό το παραδέχτηκε στις δηλώσεις του και ο υπουργός προπαγάνδας της κυβέρνησης, Κεδίκογλου, που αναφέρθηκε ότι η νέα αυριανή σύσκεψη θα ασχοληθεί εκτός απ’ την ΕΡΤ και με την λειτουργία της κυβέρνησης.

Μ’ αυτή την εξέλιξη φαίνεται ότι δικαιώνεται το σημερινό κείμενο στην εφημερίδα «Πριν» που αναφέρει:

 «Aπερίγραπτοι πολιτικοί απατεώνες αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά ο Bενιζέλος και ο Kουβέλης. Πατώντας πάνω στους δυόμισι χιλιάδες και πλέον απολυμένους της EPT εκβίασαν τον Σαμαρά και τελικά πέτυχαν να τους κάνει …υπουργούς! Mε το που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ότι σε δεκαπέντε μέρες θα γίνει ανασχηματισμός, αμέσως μετά το συνέδριο της NΔ, το ΠAΣOK και η ΔHMAP ξέχασαν αμέσως το υποτιθέμενο αίτημά τους να ξαναλειτουργήσει η EPT και το παλιό καθεστώς, χωρίς κανέναν απολυμένο και στο πλαίσιο αυτό να γίνουν οι όποιες απολύσεις «αναδιάρθρωσης» της κρατικής τηλεόρασης. Bενιζέλος και  Kουβέλης πέτυχαν επίσης να είναι τρικομματική και όχι μονοκομματική της NΔ, όπως επιδίωκε ο Σαμαράς, η επιτροπή που καθήκον της θα έχει ουσιαστικά να κάνει τις προσλήψεις των εργαζομένων στην απολύτως μνημονιακή νέα κρατική ραδιοτηλεόραση».

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Ένας λύκος, δύο κοκκινοσκουφίτσες..


Διαβάζω: Με απόφαση του ΣτΕ διατάσσεται η αναστολή εκτέλεσης της από 11 Ιουνίου 2013 κοινής υπουργικής απόφασης ως προς το μέρος με το οποίο προβλέπεται: α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ καιβ) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές. Ο διεθνούς φήμης (και) συνταγματολόγος Γ. Στουρνάρας δήλωσε διαβάζοντας αυτό που διαβάζουμε και εμείς πως το ΣτΕ επικύρωσε την κατάργηση της ΕΡΤ! Δηλαδή δεν θα εφαρμοστούν οι διαταγές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας;
ΑΦΟΥ η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη και υπόσχεται να δράσει γρήγορα για το νέο σχέδιο λειτουργίας της ΕΡΤ, ποιος ο λόγος να κρυφτεί πίσω από αυθαίρετες ερμηνείες της απόφασης του ΣτΕ; Θα καταστραφεί η χώρα αν η ΕΡΤ συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά για δύο ή τρεις μήνες ακόμη; Και αν τελικά το σχέδιο που θα καταλήξει η κυβερνητική πλειοψηφία δεν βρει σύμφωνους του άλλους δύο εταίρους, που χωρίς τις ψήφους που διαθέτουν στη Βουλή δεν μπορεί να ψηφιστεί κανένας νέος νόμος επί του θέματος, τι γίνεται;
ΑΥΤΑ σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο ή κυρίως δικαστικό. Το θέμα είναι πως η σημερινή κυβέρνηση δεν σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες ούτε και το Κοινοβούλιο(!) και δεν δείχνει διατεθειμένη να το κάνει και στο μέλλον. Είναι δυνατόν να θες να μεταρρυθμίσεις έναν εθνικής σημασίας οργανισμό με Προεδρικό Διάταγμα, χωρίς να προηγηθεί αντίστοιχης σοβαρότητας και ευθύνης διάλογος με τους πολιτικούς και κοινωνικούς εταίρους; Είναι δυνατόν να φέρεις, ως μέρος του πολιτικού συστήματος που κυβερνά τη χώρα μεταπολιτευτικά, την ευθύνη για τη σήψη και τη διαφθορά σε όλους τους υπό κρατικό έλεγχο οργανισμούς που είχαν μετατραπεί σε κομματικά παραμάγαζα, υπερχρεώνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους, και να κατηγορείς τον Χατζηπετρή;
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ διάστημα γίνεται πολλή συζήτηση, εκτός από την πολιτική, και για την οικονομική χρεωκοπία του ΠΑΣΟΚ, που χρωστάει στις τράπεζες, κυρίως στην ΑΤΕ, 121 εκατομμύρια ευρώ, ποσόν που είναι αδύνατον να αποπληρωθεί από ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης. Δεν έγινε καμία συζήτηση όμως για τα χρέη της Ν.Δ. Του... νοικοκύρη κ. Σαμαρά, που φτάνουν τα 132,5 εκατομμύρια και που με καθαρούς τρόπους είναι αδύνατον να αποπληρωθούν. Έχει απαντήσει τίποτα ο κ. πρωθυπουργός για το νοικοκύρεμα και τη φερεγγυότητα του κόμματός του που φιλοδοξεί να εξυγιάνει τη χώρα, όταν με την πολιτική του ληστεύονται και καταστρέφονται εκατομμύρια Έλληνες πολίτες; Γιατί να απαντήσει όμως, όταν τα ξεπουλημένα ΜΜΕ δεν υποβάλλουν τη σχετική ερώτηση; Τη Δευτέρα το απόγευμα ανηφορίζοντας προς το Σύνταγμα για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, έβλεπα τις αφίσες της ΓΕΣΕΒΕΕ που ανέφεραν. "1.000.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) έχουν μείνει χωρίς ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη"! Δευτερευούσης σημασίας ζήτημα σε σχέση με το κόλπο της ΕΡΤ, ε;
ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ όμως στο θέμα. Ένα θέμα που ρεζίλεψε την Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο και που οι μόνοι πρόθυμοι να υποστηρίξουν κόντρα, σε κάθε θεσμική δημοκρατική λογική, είναι οι σκληροί νεοφιλελεύθεροι Γερμανοί της Μέρκελ! Τόσο κόπο έκαναν για να αποκτήσουν τη διεύθυνση της αποικίας, να την χάσουν λόγω ΕΡΤ; Κρίμα και άδικο. Θα συστήσουν φυσικά στον Σαμαρά (στις αρχές Ιουλίου θα επισκεφτεί το Βερολίνο) να προσέχει μη γίνει καμιά ζημιά και η Ελλάδα πάει σε εκλογές νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, για τον οποίο είναι προγραμματισμένες οι εκλογές στην Γερμανία. Μάλιστα ο Σαμαράς έκανε δεκτή -λέει- την πάγια απαίτηση του κ. Κουβέλη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Εκείνης που δεν εφαρμόστηκε ποτέ! Το παραμύθι, Φώτη, είχε ένα λύκο και μια κοκκινοσκουφίτσα. Αυτό που συνεχίζεται εδώ έχει μεν ένα λύκο, αλλά δύο κοκκινοσκουφίτσες.
dchristou52@gmail.com

Mε τρόπαιο αποτρόπαιο.


Η Τρόικα είναι εδώ και αλωνίζει!
Γδέρνει, προγράφει, βασανίζει, εκτελεί, παγιδεύει - όμως όλα αυτά δεν μεταδίδονται, διότι η ΕΡΤ, που ήταν πρώτη στη μετάδοση τέτοιων αιματηρών γεγονότων, τώρα δεν εκπέμπει, ή όταν εκπέμπει, δεν
αναφέρεται σε τέτοια θέματα για να μη φανεί προκατειλημμένη.
Κι ενώ ανά την επικράτεια μαίνεται ο πόλεμος των συνταγματολόγων (και των οινολόγων στην περίπτωση που οι συνταγματολόγοι τα ’χουν τσούξει) για την ερμηνεία του ομοιούσιου στο ομοούσιό του ΣτΕ, η κουφάλα η Τρόικα θερίζει.
Σαν να έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους ο Αλάριχος, ο Αττίλας κι ο Προκρούστης, κόβουν ράβουν, λύνουν δένουν, σπάνε σφάζουν. Τόσο οι περικοπές απ’ την Υγεία, πάρε κάτω πέντ’ έξι νοσοκομεία, γράψε καμμιά σαρανταριά χιλιάδες νεκρούς στα επόμενα χρόνια λόγω έλλειψης πόρων, προσωπικού κι ελπίδας.
Κόψε απ’ την Αμυνα ακόμα 80 εκατομμύρια και σταύρωσε τα δάκτυλά σου να μη μας βάλουν κωλοδάχτυλο. Φέρε πάλι
τα εφάπαξ, κόψε από  ’δώ, απόκοψε από ’κεί, κόψε ακόμα τριάντα Ευρώ από τη σύνταξη του κωλόγερου, κόψε του και τα φάρμακα, να δούμε ύστερα πώς θα ζήσει για να παίρνει αυτήν την κωλοσύνταξη. Μακελειό.
Ευτυχώς που στην κυβέρνηση συχνάζει και ο κυρ Φώτης! Ευτυχώς που τις τελευταίες τρεις μέρες οι πολιτικοί αρχηγοί της τρικομματικής
και τριτοκοσμικής αυτής κυβέρνησης έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές. «Αν αρχίσετε τις κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία, θα χορέψω τον χορό του Ζαλόγγου», απειλεί ο κυρ Φώτης. «Αν βάλετε χέρι στις καταθέσεις, θα το κάνω Κούγκι», απειλεί ο Μπενύτο. («Χρύσανθε, πάρε τηλέφωνο τη Ρεπούση και ρώτα τη αν έγινε το Κούγκι», προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα ο κ. Σαμαράς) - εις μάτην! Γορίλες και Γκοντζίλες
οι Τροϊκανοί, ζητούν χαράτσι και για το 2014! «Αδύνατον!», αντιτείνει ο κ. Βενιζέλος «Αυτό το χαράτσι θα το επιβάλουμε εμείς, όχι η Τρόικα! Και να πάψει να μας πιέζει το τρίο Τόμσεν! Δεν θα το ανεχθούμε άλλο».
Οπως καταλαβαίνετε, αγαπητές αναγνώστριες κι αγαπητοί αναγνώστες, η κατάσταση είναι κρίσιμη. Και οι γραμμές αυτές γράφονται πριν από τη χθεσινή συνάντηση των τριών ανδρεικέλων
της Τρόικας, συνεπώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι μωρίες θα πουν πάλι, αλλά γνωρίζουμε τι εγκλήματα θα κάνουν. Αυτά που έκαναν, αυτά που κάνουν, τα ίδια.
Νέα μέτρα με αντίκρυσμα 3 δισ. (της μαύρης τρύπας στα Ταμεία) απαιτεί η Τρόικα. Τις 12.000 απολύσεις. Νέους φόρους μέσα στο καλοκαίρι. Δύσκολο, λοιπόν, να πάει η χώρα σε εκλογές για τη νέα σύμβαση της Ανθής Σαλαγκούδη. Εκτός απ’ τη φτώχεια,
εκτός απ’ τον υποσιτισμό των παιδιών τους, οι Ελληνες σ’ αυτήν την περίπτωση θα αρχίσουν να αυτοκτονούν και από νευρικά γέλια - πάνω στη φάση, ο Χρύσανθος με σβησμένη τη φωνή πληροφορεί τον Αντώνη: «ούτε το Κούγκι έγινε ποτέ, αρχηγέ, λέει η Ρεπούση». «Τότε να κλειστούμε στο Χάνι της Γραβιάς, ρε παιδιά», ορθώνει ανάστημα ο κυρ Φώτης - «και μην ξανατηλεφωνήσεις στη Ρεπούση».
«Λοιπόν, κύριοι, ας βάλουμε τις σκέψεις μας σε μια τάξη. Φάγαμε 2.600 απ’ την ΕΡΤ, όπως έχουμε φάει έως τώρα 2.000.000 από παντού! Πού είναι το πρόβλημά μας να φάμε ακόμα 80.000 απ’ το δημόσιο;»
Οντως! το πρόβλημα είναι απλό και η μήνις του Αχιλλέα που του φάγανε τη Χρυσηίδα περιττή. Ούτε οι σμπίροι χάνονται, ούτε τα «δικά τους παιδιά» στην ΕΡΤ ή όπου αλλού. Αυτοί που έκαναν καλά τη δουλειά τους (και στην ΕΡΤ) αυτοί είναι που θα χαθούν. Αυτοί είναι οι αναλώσιμοι, όσοι «πάνε με το σπαθί τους» ή με «τον σταυρό στο χέρι». Αυτών οι προσπάθειες είναι «συφοριασμένες σαν των Τρώων». Διότι
αυτό είναι το μέγα έγκλημα (και τρόπαιο) αυτού του συστήματος, αυτού του καθεστώτος. Ο απελπισμός των πολιτών, η βύθισή τους στη βεβαιότητα ότι όλοι ίδιοι είναι, ότι τίποτα δεν διορθώνεται. Οτι δεν έχουν αξία τα προσόντα, αλλά τα βύσματα. Οτι η εργασία είναι έρμαιο της πειρατείας.
Κάτσε λοιπόν στον καναπέ σου, φίλε μου, σ’ αυτόν τον κόσμο κατισχύει ο κυνικός, ενώ ο φιλόπονος είναι κορόιδο, υπερισχύει ο ιδιώτης ενώ το κοινό αγαθό είναι παράς για τις τσέπες του αεριτζή και του κρατικοδίαιτου.
Κάτσε καλά! Δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς! Και μη μιλάς, δεν έχεις πρόταση. Πρόταση έχει ο Μαζούχ. Δεν γίνεται αλλοιώς. Πώς αλλοιώς θέλεις να σε εκβιάσω; Παίρνεις 700 Ευρώ, δώσε τα 100, διότι θα μπορούσες να παίρνεις 500! Δώσε κι άλλα 100, ο διπλανός σου παίρνει 300! Κι ο παραδιπλανός σου τίποτα. Σκάσε λοιπόν και βούλωσ’ το. Μη με αναγκάζεις να σε κυβερνώ με Προεδρικά Διατάγματα. Ή μήπως θέλεις να σε επιστρατεύσω;

Ξηγηθήκαμε, κορόιδο, ή θέλεις κι άλλες διευκρινίσεις;...


email: stathis@enikos.gr

http://www.enikos.gr/

Καρφιά Ομπάμα σε Μέρκελ: «Βασικός στόχος οι άνθρωποι, όχι η λιτότητα»


Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν δίστασε να πετάξει τα «καρφιά» του για τις πολιτικές λιτότητας που προωθεί στην Ευρώπη η Ανγκελα Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας στο Βερολίνο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως στην προσπάθεια να επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση κι ανταγωνιστικότητα, δεν πρέπει να χαθεί ο βασικός στόχος, «να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων» δηλαδή, όπως ανάφερε χαρακτηριστικώς. «Όταν βλέπουμε πως αυξάνεται, για παράδειγμα, η ανεργία των νέων, θα πρέπει να ρυθμίσουμε την πολιτική μας ώστε να μην χαθεί μια γενιά», υπογράμμισε ο κ. Ομπάμα ενώπιον της κας Μέρκελ, η οποία περιορίστηκε στο να παραδεχθεί πως η Γερμανία δε μπορεί μακροπρόθεσμα να ευημερεί εάν δεν ευημερεί το σύνολο της Ευρώπης.
http://www.koutipandoras.gr/

Πολλαπλασιάζονται οι αναφορές για τη φούσκα των "α...

Άνεμος Αντίστασης: Πολλαπλασιάζονται οι αναφορές για τη φούσκα των "α...: Η ανησυχία των καταστηματαρχών, ιδιοκτητών ακόμα και κάποιων ξενοδόχων και άλλων επαγγελματιών αλλά και υπαλλήλων, όσο περνούν οι μέρ...
Η ανησυχία των καταστηματαρχών, ιδιοκτητών ακόμα και κάποιων ξενοδόχων και άλλων επαγγελματιών αλλά και υπαλλήλων, όσο περνούν οι μέρες και μπαίνουμε για τα καλά στην καρδιά του καλοκαιρού, ολοένα και μεγαλώνει. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό, όταν μετά τις δηλώσεις του Σαμαρά για γόνιμη τουριστική περίοδο και αφίξεις που θα ξεπεράσουν τους 17 εκατομμύρια τουρίστες, θα περίμενε κανείς να είναι γεμάτη όλη η Ελλάδα! Και όμως.. σε αρκετά νησιά δεν υπάρχει ... ψυχή...
Πού είναι οι τουρίστες λοιπόν, κύριε Σαμαρά; Μήπως έρχονται στην Ελλάδα με πακέτα συμφωνιών και κλείνονται σε ξενοδοχεία; Πως θα ωφελούσε αυτό τους Έλληνες επιχειρηματίες;
Δείτε την καταγγελία που ήρθε στα γραφεία του Μακελειό, και κρίνετε εσείς τελικά για το αν έχουν έρθει ή όχι αλλά και πού βρίσκονται κάποιοι από τους 17 εκ. τουρίστες του Σαμαρά!
«Φίλε Στέφανε, μας λένε τελικά ότι θα έχουμε 17 εκ τουρισμό και ούτε 17 άτομα την ημέρα δεν περνάνε έξω από το μαγαζί που δουλεύω. Κοροϊδεύουν όλο τον κόσμο με τα ψέματα που λένε. Εμείς εδώ στην Κέρκυρα λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα. Και φέτος χάλια τα βλέπω τα πράγματα. Αν θα έρθει κόσμος είναι στα μέσα του Ιουλίου και τι τρύπες να κλείσεις με ενάμιση μήνα δουλειά; Ο Κάβος άδειος, ο Ύψος τα ίδια και η Παλιοκαστρίτσα άδεια όπως και άλλα παραθαλάσσια μέρη της Κέρκυρας. Δεν έχει τίποτα. Μόνο τα ξενοδοχεία και αυτά είναι με βραχιολάκι, δηλαδή όλοι μέσα και όλα τσάμπα‼! Καταλαβαίνεις τι γίνεται»;

Αν τα βρουν αύριο, μεθαύριο πρόταση μομφής!

Άνεμος Αντίστασης: Αν τα βρουν αύριο, μεθαύριο πρόταση μομφής!:   Στην σημερινή συνάντηση, περιέργως φάνηκε ότι το θέμα της ΕΡΤ, δεν ήταν όχι το μόνο, αλλά μπορεί και όχι το κύριο. Η αναθεώρηση της προ...
  Στην σημερινή συνάντηση, περιέργως φάνηκε ότι το θέμα της ΕΡΤ, δεν ήταν όχι το μόνο, αλλά μπορεί και όχι το κύριο. Η αναθεώρηση της προγραμματικής κυβερνητικής συμφωνίας, τους απασχόλησε πολύ είπαν. Αλλά  αυτά τα θέματα ήταν, μόνο; Σε τι πρέπει να συμφωνήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, που αν δεν το κάνουν θα πέσει η κυβέρνηση;
  Αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα την επίσκεψη της τρόικας, αυτές τις μέρες, και η τρόικα, εκτός των απολύσεων, έθεσε θέμα άμεσων λουκέτων σε Σχολεία και Νοσοκομεία,(Διαβάστε ΕΔΩ), αλλά και θέμα βιωσιμότητας του ΕΟΠΥ(Διαβάστε ΕΔΩ). Λέμε, μήπως πρέπει να συμφωνήσουν σε νέα μέτρα, με νέες περικοπές, μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών; 
  Μπορεί, και όλα τα παραπάνω, αλλά από την μεριά της η αντιπολίτευση, και ιδιαιτέρως η Αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει, αν αύριο τα βρουν τα τρία τους, να καταθέσει άμεσα πρόταση μομφής με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά εγείροντας και το θέμα των νέων επερχόμενων μέτρων.
  Οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώμη μας, να μεταφέρει την λαϊκή αντίσταση των τελευταίων 10 ημερών στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, δίνοντας πολλαπλή διάσταση στην ρήξη με την ληστρική μνημονιακή συμμορία. Καλά κάνει, κατ'εμέ, που περιμένει το πλήρη και πάλι ξεβράκωμα Βενιζέλου και Κουβέλη, ελπίζοντας και σε υπερψήφιση της πρότασης μομφής, από τυχόν δυσαρεστημένους βουλευτές από την νέα κωλοτούμπα των υπεύθυνων Αριστερών και Σοσιαληστών!
  Και οφείλει η πρόταση μομφής να στηριχθεί, από όλη την αντιπολίτευση(δεν με ενδιαφέρουν  οι νεοναζί), και ο λαός να βρεθεί πάλι έξω από το κοινοβούλιο, και να δουν ότι από στημένες τριμερείς συναντήσεις μπορεί να μην κινδυνεύουν τα λαμόγια, αλλά από τις συναντήσεις, και τους κοινούς αγώνες τους λαού, δεν μπορούν να γλιτώσουν και θα καταρρεύσουν αργά ή γρήγορα!

Έπεσαν οι φερετζέδες: Η Χρυσή Αυγή αυτοπροτείνεται...

Άνεμος Αντίστασης: Έπεσαν οι φερετζέδες: Η Χρυσή Αυγή αυτοπροτείνεται...: Διαβάστε τι αναφέρεται μεταξύ άλλων σε άρθρο της Χ.Α, στην ιστοσελίδα της... Σε πανικό βρίσκεται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Σαμ...

Διαβάστε τι αναφέρεται μεταξύ άλλων σε άρθρο της Χ.Α, στην ιστοσελίδα της...
Σε πανικό βρίσκεται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης τρέμουν ακόμα και να μιλήσουν για εκλογές. Τα ίδια και ο dear Alexis που στην ομιλία του στο Σύνταγμα δεν τόλμησε να προφέρει ούτε μία φορά τη λέξη "Εκλογές". Τι συμβαίνει όμως και τα ανδρείκελα του κατεστημένου φοβούνται ακόμα και να αναφέρουν τη λέξη αυτή, ενώ μέχρι χθες ήταν η μόνιμη καραμέλα τους; Μήπως θα έρθει κάποιος και θα τους βάλει...
πιπέρι στο στόμα;
Προφανώς όχι, απλά έχουν πάρει στα χέρια τους τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Έτσι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ οι πάντες πατώνουν δημοσκοπικά και μόνο η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε ξεπεράσει τον Σύριζα, που έχει πάρει την κατιούσα και είναι το μόνο κόμμα που μπορεί πλέον να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, μετά την ολική κατάρρευση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Υ.Γ
Λέτε για αυτό να είδαμε και την στήριξη Σαμαρά από Χ.Α για το κλείσιμο της ΕΡΤ...;;;



ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Τα ιδεολογικά αδερφάκια πέταξαν τις κουκούλες τους και πλέον παρεούλα αυτοϊκανοποιούνται αυτοπροτεινόμενοι. Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, η χαρά δεν αφήνει την π***να να κρύβεται άλλο!

Ψέματα και αλήθειες: Mια απάντηση στον Αντώνη Σαμα...

Άνεμος Αντίστασης: Ψέματα και αλήθειες: Mια απάντηση στον Αντώνη Σαμα...: Κύριε πρωθυπουργέ, Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκ...Κύριε πρωθυπουργέ,

Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;



Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;

Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους - ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο - τυχαίο, άραγε; - κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο – τυχαίο κι αυτό; – και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς…

Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;».

Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ.

Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου.

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε έρευνα» και σύντομα «θα πέσουν οι μάσκες για την αμαρτωλή ΕΡΤ».

Αναφέρεστε προφανώς στην περίπτωση, π.χ., της εκπομπής «ΕΠΤΑ» την οποία ήδη ερευνά ο εισαγγελέας για πλαστοπροσωπία αρχισυντάκτη. Είναι η περίπτωση στην οποία ο κ. Λιάτσος είχε προσλάβει συνταξιούχο δημοσιογράφο –φίλο του, αλλά για να μη χάσει και τη σύνταξη στη σύμβαση εμφανιζόταν ως εργαζόμενος της ΕΡΤ ο γιος του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι… φαντάρος.

Υποθέτω αναφέρεστε στην περίπτωση επίσης γνωστής ιδιοκτήτριας εταιρίας παραγωγής, με δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, η οποία κατάφερε λόγω των σχέσεών της με τους συνεργάτες σας στο Μέγαρο Μαξίμου, να επιβάλλει το γιό της ως συντονιστή του τμήματος που επιλέγει ποιο πρόγραμμα θα παίξει στη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν το καταλάβατε, ο γιος αποφάσιζε και η μητέρα εκτελούσε.

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Εχετε την πολιτική βούληση να τα βάλετε με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κέντρα σπατάλης; Ή είστε μία από τα ίδια;»

Προφανώς αναφέρεστε στις μικτές παραγωγές, τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση για λόγους διαφάνειας είχε καταργήσει, και επανήλθαν σωρηδόν επί των ημερών σας. Το κόστος αυτών των μικτών – και εξωτερικών - παραγωγών που επαναφέρατε ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «τα προνόμια στην ΕΡΤ ήταν «καλά προστατευμένα και η αδιαφάνεια διάχυτη».

Μιλώντας για αδιαφάνεια, εικάζω ότι αναφέρεστε στην διαδρομή που ακολουθούσε – επί των ημερών σας πάντοτε - κάθε εταιρία παραγωγής προκειμένου να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Περνούσε πρώτα από το γραφείο του διευθυντή του αρμόδιου υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου και στη συνέχεια , εάν έπαιρνε το πράσινο φως, κατέθετε την πρόταση στην δημόσια τηλεόραση. Για να διασφαλιστεί το σύστημα, στην επιτροπή που ενέκρινε τις παραγωγές, προήδρευε ο κουμπάρος σας κ. Γιώργος Αντωνίου (τυχαίο και αυτό;…).


Λέτε κύριε πρωθυπουργέ: «Δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αρκετοί από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια αυτή τη φορά».

Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε κριτήρια ανάλογα με εκείνα που επιστρατεύσατε για την πρόσληψη, π.χ., του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου ή της παρουσιάστριας κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, με τα γνωστά αντικειμενικά προσόντα και την , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, επαγγελματική απόδοση.

Αποκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «χειραγωγούμενη».

Προφανώς αναφέρεστε στις προσπάθειες των ανθρώπων που εσείς διορίσατε για να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε απόλυτο κομματικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απροκάλυπτες, ενώπιον συσκέψεων 20 ατόμων, εντολές που λάμβανε ο κ. Λιάτσος τηλεφωνικά από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Μουρούτη για το πότε να βγάλει έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τις δραστηριότητές σας.

Παλιό κουσούρι, άλλωστε, του κόμματός σας. Το βίωσα και ο ίδιος προεκλογικά όταν ο κ. Μουρούτης με απειλούσε, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω του Διαδικτύου, απαιτώντας να επιβάλλει εκείνος τη σειρά με την οποία θα έπαιζαν τα θέματα του δελτίου ειδήσεων. Κι επειδή αρνιόμουν και αντιστεκόμουν, το πλήρωσα με την καθαίρεσή μου μόλις αναλάβετε την διακυβέρνηση.

Αποκαλείτε κ. πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «απαξιωμένη».

Αναφέρεστε προφανώς στην απαξίωση στην οποία την οδήγησε η διοίκηση που ορίσατε εσείς. Ανέλαβε τη δημόσια τηλεόραση μετά την πρωτοφανή πρωτιά της σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών του Ιουνίου και, μέσα σ’ ένα χρόνο, την οδήγησε σε ποσοστά της τάξης του 4% (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) μέσα από την επιβολή της κομματοκρατίας και του κυβερνητισμού. Θυμίζω ότι όταν παρέλαβαν την ΕΡΤ τα δικά σας στελέχη, το ποσοστό τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ήταν 9,5% (στοιχείαAGB). Τη δε βραδιά των εκλογών ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 18,5%, ξεκάθαρα στη πρώτη θέση σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Και κάτι ακόμη, στο οποίο δεν αναφερθήκατε – τυχαία;- κύριε πρωθυπουργέ.

Η ΕΡΤ, όταν την παρέλαβε η διοίκηση που εσείς ορίσατε, είχε κλείσει ισολογισμό για το 2011 με κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 34 εκατομμυρίων το 2010 και ζημιάς 9 εκατομμυρίων το 2009. Σας άνοιξε την όρεξη και της κλέψατε 75 εκατομμύρια τα οποία διαθέσατε στον ΛΑΗΓΕ. Παρ’ όλα αυτά, και για το 2012 η ΕΡΤ θα κλείσει με κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν, δηλαδή, δεν της κλέβατε τα 75 εκατομμύρια, τα κέρδη της θα έφθαναν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Λέτε, τέλος, κύριε πρωθυπουργέ ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και υγιή οργανισμό». 

Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινιοαγιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;

Οι απαντήσεις σας κύριε πρωθυπουργέ σε όλα αυτά θα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Γιώργος Κογιάννης
Δημοσιογράφος
πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ

ΠΗΓΗ tvxs

Έχασαν τον...μπούσουλα: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝ...

Άνεμος Αντίστασης: Έχασαν τον...μπούσουλα: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝ...: Χρηματοδοτικό κενό της τάξης του 1,5 με 2 δισ. ευρω για το τρέχον έτος προκύπτει για την τρύπια, καταντημένη και διαρκώς υπό επιδεινούμ...
Χρηματοδοτικό κενό της τάξης του 1,5 με 2 δισ. ευρω για το τρέχον έτος προκύπτει για την τρύπια, καταντημένη και διαρκώς υπό επιδεινούμενη πτώχευση ελληνική οικονομία, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Reuters. Αιτία, σύμφωνα με το πρακτορείο, η άρνηση των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης να συμφωνήσουν στη μετακύλιση ορισμένων ελληνικών ομόλογων, όπως είχαν συμφωνήσει στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.
Όπως επισημαίνει στο πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος, τίθεται σοβαρά το ερώτημα πώς θα το διαχειριστεί η Ελλάδα.  Επίσης, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης με άμεση γνώση του θέματος, επιβεβαίωσαν ότι «ανοίγει» χρηματοδοτικό κενό από τη μετακύλιση ομολόγων
Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία του έκθεση το ΔΝΤ έκανε λόγο για χρηματοδοτικό κενό ύψους 4 δισ. ευρω για το 2014, εκκρεμεί ακόμα μεγαλύτερο κενό άνω των 4 δις για τη διετία 4 δις, ενώ σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι προδιαγεγραμμένες αστοχίες (ήδη ξεπερνούν τα 2,5 δις στον ΕΟΠΥΥ, χώρια οι ανεξέλεγκτες τρυπάρες στα ασφαλιστικά ταμεία), το ναυάγιο στα φορολογικά έσοδα (πάνω από 800 εκατ. για το α' πεντάμηνο με δεδομένο τον πολλαπλασιασμό τους) αλλά και ο εκτροχιασμός στο πρόγραμμα ξεπουλήματος των φιλέτων του Δημοσίου. Κι εσύ νομίζεις ότι το ψευδοκυβερνητικό έκτρωμα κάνει συνεννόηση αναδόμησης της..."λειτουργίας" του;