ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Σπίτια-καταστήματα χωρίς ενοίκιο


Σπίτια-καταστήματα χωρίς ενοίκιο
Ενοικιάζουν σπίτια-καταστήματα χωρίς ενοίκιο

Το πρωτοφανές φαινόμενο έχει να κάνει ασφαλώς με τη δραματική υποχώρηση των ενοικίων στα ακίνητα αλλά κυρίως με τους υψηλούς φόρους που βαρύνουν την κτηματαγορά.
Όπως υπολογίζουν, μάλιστα οι ιδιοκτήτες ακινήτων, από τα 12 ενοίκια που λαμβάνει ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου, αν αφαιρέσει φόρους, χαράτσια, έξοδα συντήρησης κ.λπ. θα του μείνουν το πολύ τρία ενοίκια μέσα στον χρόνο.
Σύμφωνα με την Ημερησία, σε πολλές περιπτώσεις η «άτυπη» συμφωνία μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή περιλαμβάνει τα εξής: Ο ενοικιαστής είτε θα πληρώνει λίγα χρήματα είτε και καθόλου αρκεί να αναλάβει να πληρώσει τα έξοδα του ακινήτου. Δηλαδή να καλύπτει  το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη και τα χαρτόσημα για την ενοικίαση ή ακόμη και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Επίσης, το κόστος για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού, το οποίο είναι υποχρεωτικό σε κάθε νέα μίσθωση του ακινήτου για ένα μέσο ακίνητο, μπορεί να ξεπερνά τα 200 ευρώ.
Οι αγγελίες στις εφημερίες και το Ίντερνετ για τη νέα... ανταλλακτική μέθοδο αυξάνονται ραγδαία και οι κτηματομεσίτες αναφέρουν ότι θα λάβει μεγάλες διαστάσεις τους επόμενους μήνες εξαιτίας της αδυναμίας των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα απανωτά χαράτσια που έχουν πλήξει την ακίνητη ιδιοκτησία.
Μόνο οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011, 2012 και 2013, το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για πέρυσι που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η καταβολή του, ο ΕΕΤΗΔΕ για το 2013, μειωμένος κατά 15% που ξεκινά να πληρώνεται από αυτό τον μήνα καθώς και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014 προκαλούν μια άνευ προηγουμένου επιβάρυνση που δεν μπορούν να αντέξουν όλοι.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, για τα χιλιάδες άδεια ακίνητα όλων των ειδών, αυτά δηλαδή που δεν προσφέρουν κάποιο εισόδημα, είναι αδύνατη η πληρωμή όλων αυτών των φόρων με αποτέλεσμα οι κάτοχοί τους μα καταφεύγουν σε πρακτικές δωρεάν μίσθωσης.
Μόνο τα έξοδα
Οι περιπτώσεις είναι πολλές. Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης, είτε βρίσκεται στην επαρχία είτε έχει φύγει στο εξωτερικό και δίνει το ακίνητό του χωρίς την πληρωμή κάπου μισθώματος.
Ζητά μόνο να πληρώνονται τα χαράτσια και τα λοιπά έξοδα συντήρησης. Όπως πρόσφατα ιδιοκτήτης μεζονέτες στην Κάντζα που έφυγε για τρία χρόνια στο εξωτ3ερικό έδωσε το ακίνητό του σε ζευγάρι χωρίς ενοίκιο και χωρίς συμβόλαιο με την προϋπόθεση να πληρώνουν φως, νερό, τηλέφωνο, έξοδα κήπου και άλλα κοινόχρηστα και φυσικά το χαράτσι. Ο ιδιοκτήτης γλιτώνει όλα αυτά α έξοδα, ενώ το ζευγάρι με 180 ευρώ τον μήνα ζει σε ένα πανέμορφο σπίτι.
Τα καταστήματα
Πολλές είναι οι αγγελίες από ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας που έχουν μείνει στα... αζήτητα και ζητούν επιχειρηματίες να τα μισθώσουν χωρίς ενοίκιο παρά μόνο με την καταβολή εξόδων συντήρησης, λογαριασμών και του φόρου ακινήτων. Ένας λόγος παραπάνω για τους ιδιοκτήτες αυτούς είναι ότι φοβούνται την κατάθλιψη του ακινήτου τους από λαθρομετανάστες που μπαίνουν σε υπόγεια καταστήματα και γραφεία προκειμένου να εγκατασταθούν.

Πηγή: Ημερησία

«Τσεκούρι» στα αντισταθμιστικά της Χωματερής μεθοδεύει ο Σγουρός

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Θέμα μείωσης των αντισταθμιστικών που καταβάλει στο Δήμο Φυλής θέτει ευθέως ο Φορέας Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ). Με αφορμή τον ετήσιο απολογισμό της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δήλωσε, ευθέως, KΛΙΚ ΕΔΩ ότι «τα αντισταθμιστικά που πληρώνει ο ΕΔΣΝΑ δεν ανταποκρίνονται, ούτε στα οικονομικά δεδομένα της εποχής, ούτε στα περιβαλλοντικά οφέλη που θα έπρεπε να έχουν επιτευχθεί». Τη στιγμή που το ύψος της οφειλής του ΕΔΣΝΑ προς το Δήμο Φυλής αγγίζει τα 27 εκατ. ευρώ, ο Περιφερειάρχης συνδέει τη μείωση των αντισταθμιστικών με την οικονομική βιωσιμότητα του Συνδέσμου, που εξαιτίας της κακοδιαχείρισης παρουσιάζει έλλειμμα 80 εκατ. ευρώ. Αποδεικνύοντας, ότι, όπως πολλές φορές έχει επισημάνει ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ, η καθυστέρηση καταβολής των συμφωνημένων αντισταθμιστικών είναι εκ του πονηρού, Περιφερειάρχης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν τον στηρίζει. 

«Η αρωγή του Κεντρικού Κράτους όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν προκλητικά ανύπαρκτη απέναντι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος, από την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ και τη ρύθμιση των τεράστιων χρεών του μέχρι τη φύλαξη του ΧΥΤΑ από τις καθημερινές εισβολές τρίτων, το θέμα της ομηρείας των συμβασιούχων, τη διαχείριση των νοσοκομειακών απορριμμάτων. Το Κεντρικό Κράτος που διαχειρίστηκε με παταγώδη αποτυχία στο παρελθόν το κεφάλαιο της διαχείρισης των απορριμμάτων, σήμερα απουσιάζει προκλητικά. Είναι αδιανόητο. Τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας αφορούν όλους. Η συζήτηση για την οικονομική βιωσιμότητα του Συνδέσμου μας αφορά όλους» τονίζει ο Γιάννης Σγουρός. 
Την ίδια ώρα και ενώ ο Περιφερειάρχης έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας, ο Δήμος Φυλής τηρεί σιγή ιχθύος. Ούτε, φυσικά, έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου, τη στιγμή που προμηθευτές και εργαζόμενοι περιμένουν τα οφειλόμενα. 
Δεν είναι περίεργο;

Δουλεύει την κοινωνία με τους λογαριασμούς του νερού, ο Δήμος Φυλής…


Δουλεύει την κοινωνία με τους λογαριασμούς του νερού, ο Δήμος Φυλής…

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΥΔΑΠ

Πρωτοφανή εμπαιγμό των καταναλωτών συνιστά η στάση του Δήμου Φυλής στο θέμα του τιμολογίου ύδρευσης. Με απόφαση που είχε επικριθεί έντονα, ο Δήμος προχώρησε, στις αρχές του 2012 στην εξίσωση του τιμολογίου με αυτό που εφαρμόζει η ΕΥΔΑΠ. Η εφαρμογή του νέου τιμολογίου εκτίναξε τους λογαριασμούς στα ύψη, προκαλώντας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, θύελλα αντιδράσεων. Μπροστά στις αντιδράσεις αυτές ο Δήμος αναδιπλώθηκε και ο Δήμαρχος ζήτησε την εφαρμογή νέου τιμολογίου, το οποίο υποτίθεται ότι θα ήταν πολύ χαμηλότερο από της ΕΥΔΑΠ, αλλά κι από αυτό που ίσχυε επί δημαρχείας Παππού.

 Όμως και πάλι ο Δήμος δεν ήταν ειλικρινής. Κι ενώ χάριζε τα πρώτα 4,16 κυβικά ανά παροχή νερού, έπαιρνε πίσω το «δώρο», χρεώνοντας 2,4 ευρώ ανά κυβικό τις ποσότητες μεταξύ 5 και 20 κυβικών, τη στιγμή που μέχρι τότε χρέωνε 0,6471 ευρώ ανά κυβικό.
Τη «λεπτομέρεια» αυτή επεσήμανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η οποία ακύρωσε, εξαιτίας αυτού, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως δεν ήταν ο μόνος λόγος που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση. Την ακύρωσε κι επειδή η επιπλέον εισφορά 22%, που επιβλήθηκε επί της κατανάλωσης, δεν δικαιολογήθηκε από το Δήμο. Δηλαδή ο Δήμος δεν ανέφερε λεπτομερώς, στην Απόφαση, τα έργα ύδρευσης που θα χρηματοδοτούσε με τα χρήματα που θα εισέπραττε από την εισφορά.
Φυσικά ο Δήμος όχι μόνο δε στενοχωρήθηκε καθόλου, αλλά επέβαλε και πάλι το τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, που είναι κατά 61% ακριβότερο από αυτό που ίσχυε επί Δημαρχείας Παππού ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Και σα να μην έφτανε αυτό άρχισε να διαδίδει, ότι η μνημονιακή κυβέρνηση δεν του επέτρεψε να ασκήσει τη φιλολαϊκή του πολιτική. Τέτοια υποκρισία… 
Ιδού, για του λόγου το αληθές, τη σχετική ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Κατά της οποίας, σημειωτέον, ο Δήμος δεν προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152, για να δικαιωθεί. Απλά επειδή τον βολεύει το τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, στην οποία πληρώνει 200 χιλ. ευρώ το μήνα…



Ιδού κι ένας λογαριασμός από αυτούς που εσχάτως στέλνει ο Δήμος Φυλής και ο οποίος αποδεικνύει ότι ο Δήμος Φυλής χρεώνει το νερό με την τιμή της ΕΥΔΑΠ, από την οποία όμως το αγοράζει πολύ φτηνότερα....

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με το σχολείο – γκέτο για τους Ρομά Ασπροπύργου, παρά τις δύο καταδίκες της Ελλάδας από το ΕΔΔΑ


 21/6/2013
Προς τον  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

            Η Ελλάδα, εδώ και 3 μήνες, έχει οριστικά και τελεσίδικα καταδικαστεί (προσφυγή με αριθμό 59608/09) από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για ρατσισμό, λόγω της δημιουργίας και της ύπαρξης, μέχρι και σήμερα, σχολείου γκέτο για Ρομά (12ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου).
            Το 12ο Δημοτικό σχολείο Ασπροπύργου δημιουργήθηκε πριν από 6 χρόνια περίπου και έκτοτε λειτουργεί μόνο με παιδιά Ρομά σε συνθήκες υποβαθμισμένες και σε αίθουσες προκάτ. Η πράξη αυτή αποτελεί κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων  μελών μειονεκτούσας ομάδας ανθρώπων και σαφή διάκριση σε βάρος τους.
Σύμφωνα με το ΕΔΔΑ, η χώρα μας παραβίασε το Άρθρο 14 (περί απαγορεύσεως διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) σε συνδυασμό με το Άρθρο 2 του Πρωτοκόλλου 1 (δικαίωμα στην εκπαίδευση) της ΕΣΔΑ. Η Ελλάδα είχε καταδικαστεί πρώτη φορά για το θέμα αυτό στις 5 Ιουνίου 2008. Τίποτα, όμως, δε φαίνεται να έχει αλλάξει και να έχει βελτιωθεί έως σήμερα με το συγκεκριμένο, σοβαρότατο θέμα. Η Ελλάδα, κατά το ΕΔΔΑ, δεν έλαβε υπόψη της τις ειδικές ανάγκες των παιδιών Ρομά και της γίνεται σύσταση να μετεγγράψει σε άλλα δημόσια σχολεία όσα αιτούντα παιδιά είναι ακόμα σε σχολική ηλικία και να εγγράψει όσα αιτούντα παιδιά είναι πια ενήλικα σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων.
Επειδή:
  • Βάσει του Συντάγματος κατοχυρώνεται η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην εκπαίδευση και η μη διάκρισή τους με φυλετικά κριτήρια
  • Αποτελεί ντροπή για τη χώρα μας η καταδίκη, και μάλιστα δύο φορές, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και επιβάλλεται άμεση λύση του προβλήματος
  • Η σχολική διαρροή σε παιδιά Ρομά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των Ρομά, αλλά και της κοινωνίας μας εν γένει, μέρος της οποίας αποτελούν οι Ρομά.
Ερωτάται  ο  κ. Υπουργός :
  1. 1.      Προτίθεται να δώσει λύση στο πρόβλημα του σχολείου – γκέτο των Ρομά Ασπροπύργου άμεσα, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;
  2. 2.      Ποιες ακριβώς είναι οι κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει προς τη λύση του προβλήματος έως σήμερα, μετά από το πέρας τριών πλέον μηνών από τη δεύτερη καταδίκη της Ελλάδας;
  3. 3.      Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για τη σχολική διαρροή παιδιών Ρομά σε όλη την Ελλάδα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές:
Κουράκης Αναστάσιος
Δριτσέλη Παναγιώτα
Κανελλοπούλου Μαρία
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Φωτίου Θεανώ

Θα τα "οικονομήσουμε" πάλι σε βάρος της υγείας μας!!!!!!!!!!!


Τέλος υπέρ των δήμων που έχουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων θα μπορεί να επιβληθεί στους δήμους που εξυπηρετούνται από τις εν λόγω εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Ειδικότερα: 

  • παρέχεται η δυνατότητα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) επιβολής στους δήμους που εξυπηρετούνται από αυτόν, αντισταθμιστικού οφέλους υπέρ του δήμου όπου χωροθετούνται εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή και τελικής διάθεσης ή προσωρινής αποθήκευσης στερεών αποβλήτων
  • το αντισταθμιστικό όφελος συμψηφίζεται με τα ποσά που οι δήμοι υποχρεούνται να καταβάλλουν στον ΦΟΣΔΑ για τις υπηρεσίες που τους παρέχει. Αν εναπομείνουν ποσά, μπορούν να διατίθενται για την κάλυψη κάθε είδους δαπάνης, κατά προτεραιότητα όμως σχετιζόμενης με περιβαλλοντική αντιστάθμιση από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
  • πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Μήπως για  αυτά τα τέλη είχαν σηκώσει τα "λάβαρα" της επανάστασης κάποιοι;;;;;;

EΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ.

Κομιστές, ολιγάρχες και τοκογλύφοι τα στηρίγματα της δικομματικής


“ Το site της μεγαλύτερης κιτρινοφυλλάδας της χώρας, του γνωστού και μη εξαιρετέου κυρίου, στρατεύτηκε μεταμεσονύχτια εξαπολύοντας απειλές όπως "Όποιος ρίξει την κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο" ”

Periodista 
To Periodista.gr το έγραψε: Τρέμει τις εκλογές η ολιγαρχία.
Το Periodista.gr αποκάλυψε: Η Μέρκελ είπε στον Σαμαρά να κρατηθεί στην κυβέρνηση πάση θυσία, ακόμη και αν μείνει μόνος, ακόμη και αν γίνει πιο αυταρχικός. 
Στο πλευρό του τραγικού διδύμου για τη χώρα και τον λαό μας Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου βρίσκονται:
  • Οι διεθνείς τοκογλύφοι
  • Η τρόικα
  • Η Άνγκελα Μέρκελ
  • Οι κομιστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας
  • Η ντόπια ολιγαρχία
  • Τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ της διαπλοκής
  • Η διαπλοκή
  • Η λούμπεν μεγαλοαστική τάξη
  • Η τραπεζοκρατία
  • Τα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα
Όλοι αυτοί έχουν υπογράψει το συμβόλαιο καταδίκης του ελληνικού λαού. Μόλις ράγισε το γυαλί της τρικομματικής συγκυβέρνησης ξεκίνησαν, πανικόβλητοι, να αναπαράγουν τα εκβιαστικά διλήμματα και να απειλούν ανοικτά. Ο Όλι Ρεν δήλωσε: «Κάνω έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Ελλήνων πολιτικών ηγετών για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης».
Το site της μεγαλύτερης κιτρινοφυλλάδας της χώρας, του γνωστού και μη εξαιρετέου κυρίου που βολόδερνε με τα χλιδάτα τζιπ στην Ευρώπη, που του αρέσουν τα DVD και που προβάλλει τη Χρυσή Αυγή, στρατεύτηκε μεταμεσονύχτια εξαπολύοντας απειλές όπως "Όποιος ρίξει την κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο"
Χωρίς αξιοπρέπεια, τελειωμένοι, χαμερπείς και εχθροί του λαού προσπαθούν να στηρίξουν το ξενόδουλο κυβερνητικό σχήμα της καταστροφής.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ.

 http://www.periodista.gr