ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

AlfaZita: Aφού το λέει ο… Πρετεντέρης ….είναι….. εγγυημένα

AlfaZita: Aφού το λέει ο… Πρετεντέρης ….είναι….. εγγυημένα: Προβάδισμα στη ΝΔ με 21,3% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που παρουσίασε η εκπομπή "Ανατρ...






Προβάδισμα στη ΝΔ με 21,3% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που παρουσίασε η εκπομπή "Ανατροπή".
Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 21,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, η Χρυσή Αυγή 10,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, το ΚΚΕ 5,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,1%.




Έτσι τα μαγειρεύει το Γερμανοτσογλανι για τ’ αφεντικά του… όμως στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!














AlfaZita: Δεν φταίει η φτώχεια γενικά.....γκρίνια, μιζέρια, ...

AlfaZita: Δεν φταίει η φτώχεια γενικά.....γκρίνια, μιζέρια, ...: Αυτοκτονίες: η επάρατος αλήθεια Γράφει: Η Μαριάννα Τζιαντζή Ρ εκόρ 50ετίας σημείωσαν στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες το 2011, σύμ...

Αυτοκτονίες: η επάρατος αλήθεια

Γράφει: Η Μαριάννα Τζιαντζή
Ρεκόρ 50ετίας σημείωσαν στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η αύξησή τους είναι 26,52% σε σύγκριση με το 2010 ενώ ο αριθμός τους έφτασε τις 477.
Όπως κάποιοι δεν θέλουν να μιλούν για την «κακιά αρρώστεια» ή την επάρατο νόσος, έτσι και οι τάχα σοβαροί» πολιτικοί και ΜΜΕ δεν μιλούν για τις κακές, τις επάρατες αλήθειες -και μια από αυτές είναι το κύμα των αυτοκτονιών.
Όπως επί δικτατορίας γίνονταν βασανιστήρια αλλά οι εφημερίδες δεν έγραφαν τίποτα, έτσι και τώρα τα κυρίαρχα ΜΜΕ υποβαθμίζουν το θέμα όχι από σεβασμό στους νεκρούς, αλλά επειδή είναι συνένοχα στο έγκλημα. Λες και η σιωπή είναι μισή αρχοντιά, ενώ η επάρατος αλήθεια είναι...
γκρίνια, μιζέρια, λαϊκισμός.
Δεν φταίει η φτώχεια γενικά.
Μελέτες επιστημόνων δείχνουν ότι η ανέχεια συσχετίζεται άμεσα με την αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά οι επιπτώσεις της κρίσης γίνονται ακόμα πιο φονικές όταν η ανεργία συνοδεύεται από την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας. Μια κατάρρευση που αποτελεί συνειδητή επιλογή των μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι ένα «αναγκαίο κακό». Οι κατασχέσεις κατοικιών (που μεθοδεύονται ύπουλα αλλά μεθοδικά και αμείλικτα) θα σκοτεινιάσουν ακόμα περισσότερο το ήδη θολό τοπίο. Εκτός και αν...
Αδήλωτα βρέφη, αδήλωτες ιερόδουλοι, αλλά και αδήλωτες αυτοκτονίες. Συμφωνα με τη ΜΚΟ Κλίμακα, οι μη καταγεγραμμένες απόπειρες είναι 15-20 φορές περισσότερες από τον επίσημο αριθμό των αυτοκτονιών.
Ταυτόχρονα, πολλές αυτοκτονίες δεν δηλώνονται ως τέτοιες καθώς οι συγγενείς του νεκρού δεν θέλουν να φέρουν το κοινωνικό και το θρησκευτικό στίγμα. Όπως η μη επίσημη ανεργία, έτσι και οι μη δηλωμένες αυτοκτονίες αποκτούν μια εφιαλτική αμοιβαδική μορφή.
Εκτός από τις δημόσιες αυτοκτονίες, υπάρχουν και οι κρυφές: άνθρωποι πηγαίνουν στις ερημιές, στο υπόγειο, στην αποθήκη του σπιτιού, σε χαράδρες και σπηλιές για να απαγχονιστούν, να αυτοπυρποληθούν, να γκρεμιστούν στο κενό. Σαν να ντρέπονται, σαν να ζητούν συγγνώμη απ’ όσους αφήνουν πίσω τους.
Ίσως σύντομα να ιδρυθεί κάποιο Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών που θα καταγράφει τους φευγάτους. Διακριτικά, δημοσιοποιώντας μόνο τόπο, ηλικία, φύλο και κεφάλια και όχι ονοματεπώνυμα. Σαν να λέμε Παρατηρητήριο Αδέσποτων Σκυλιών σε έναν κόσμο αναλώσιμων ζωών.
(ΠΡΙΝ, 26.5.13)
Από alfavita μέσω resaltomag  (ΤΟ ΓΡΕΚΙ)

AlfaZita: Θεωρώ πιο πιθανό να δούμε τη δευτέρα παρουσία παρά...

AlfaZita: Θεωρώ πιο πιθανό να δούμε τη δευτέρα παρουσία παρά...: Θεωρίες Θ εωρώ πιο πιθανό να δούμε τη δευτέρα παρουσία παρά να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ ήθος. Θεωρώ  πιθανό αφού πεθάνω να αναστη...


Θεωρίες

Θ εωρώ πιο πιθανό να δούμε τη δευτέρα παρουσία παρά να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ ήθος. Θεωρώ  πιθανό αφού πεθάνω να αναστηθώ ως Αλέκα Παπαρήγα και να λαμβάνω με αξιώσεις μέρος στα καλλιστεία, παρά να ξεπεράσουμε την κρίση με την ακολουθούμενη πολιτική. Θεωρώ πιο πιθανό το ΚΚΕ να μείνει εκτός Βουλής, παρά να κάνει συμμαχίες.
Θεωρώ πιο πιθανό να βγάλουν οι σπανοί γένια παρά να μας πουν κάποτε την αλήθεια οι πολιτικοί. Θεωρώ πιο πιθανό ότι θα βαρέσουμε - παρά τα μέτρα - κανόνι, από το να αρθεί ο Σα(χλα)μαράς στο ύψος των περιστάσεων. Όπως και ότι γεννήθηκε ο Χριστός χωρίς sex, από το να αποκτήσουμε δικαιοσύνη. Θεωρώ πιο πιθανό η Ελλάδα να γίνει υπερδύναμη, παρά τον... κόσμο να πάψει να υποστηρίζει τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πιο πιθανό να αδυνατίσει ο Πάγκαλος, παρά να σταματήσει να είναι "χοντρομπάσταρδος". Θεωρώ πιο πιθανό να πλύνω σήμερα το βράδυ το κορμί της κυρίας στη φωτό, παρά να ξεβρωμίσει η Βουλή από τους αλήτες.
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όπου πάντοτε ευδοκιμούσαν οι αλήτες, "καταφέραμε" να έχουμε μια Βουλή που απαρτίζεται κυρίως από κλέφτες (sic) και αμόρφωτους βουλευτές. Μια Βουλή που εκτρέφει τις παθογένειες και τον κομπλεξισμό της ΧΡΥΣΗΣ ΨΩΛΗΣ. Εκθρέψαμε μια κοινωνία όπου διαπρέπουν πολιτικοί σαν τους σημερινούς και επιχειρηματίες σαν τον Κόκκαλη, τον Λάτση και τον Μπόμπολα. Και έχουμε ευεργέτες σαν τον κ. Βαρδή και την κα Μαριάννα.
Θεωρώ ότι μας έχει πάρει ο διάολος και δεν θέλουμε να το αντιληφθούμε.
 
 
 
Από swell, ΜΕΣΩ "ΤΟ ΓΡΕΚΙ
 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6028.html

AlfaZita: Ακομη και τα blogs φοβουνται τον Βαρδινογιαννη;......

AlfaZita: Ακομη και τα blogs φοβουνται τον Βαρδινογιαννη;......: Τι συμβαινει, τελικα, με την κυρια; Ακομη και τα blogs φοβουνται τον Βαρδινογιαννη;... Τι ύφος!...   e-mail αναγνώστριας του Ν-Ν......

Τι συμβαινει, τελικα, με την κυρια; Ακομη και τα blogs φοβουνται τον Βαρδινογιαννη;...

Τι ύφος!...  
e-mail αναγνώστριας του Ν-Ν...

Σχετικά με την ανάρτησή μας για την ΄Ολγα Κεφαλογιάννη αναγνώστρια του Nonews-NEWS, που βρισκόταν εκεί στην εκδήλωση, μας έστειλε πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Αγαπητοι φιλοι,
Ημουν χθες στην παρουσιαση της Περιφερειας Αττικης, με καλεσμενη ομιλητρια την κ. Ολγα Κεφαλογιαννη.
Η κυρια, οχι μονο αργησε μιαμιση ωρα, αλλα οταν ανεβηκε στο μικροφωνο, μεσα στην ξινιλα και την αλαζονεια, ουτε ενα συγγνωμη δεν ειπε, κι ας την περιμεναν στο... αμφιθεατρο διακοσιοι ανθρωποι, ο Περιφερειαρχης, ο δημαρχοςτης Αθηνας και ενα σωρο εκπροσωποι των ΜΜΕ.

Διαβασε ενα πρωτολειο κειμενο που αν το εγραφε στις Πανελληνιες θα επαιρνε 5 επιεικως και, λιγο αργοτερα, στο διαδρομο, ενα νεαρο βοηθο της τον κατσαδιασε ασχημα, αδιαφορωντας για τους τριγυρω που εμειναν εμβροντητοι.

Ολα αυτα τα ειδαν και τα ακουσαν δεκαδες δημοσιογραφοι, ομως δεν διαβασα ουτε ενα σχετικο σχολιο. Τι συμβαινει, τελικα, με την κυρια; Ακομη και τα blogs φοβουνται τον Βαρδινογιαννη;...

Φιλικα
Κ. Καπλανιδου

Aπό nonews-NEWS

AlfaZita: ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΤΟΑΞΙΤΕΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΜΑΣ...

AlfaZita: ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΤΟΑΞΙΤΕΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΜΑΣ...: Θεωρώ ότι μας έχει πάρει ο διάολος και δεν θέλουμε να το αντιληφθούμε. Βαρβιτσιώτης: Aν δεν έχεις να πληρώσεις μαλάκα Έλληνα πούλα το σ...Θεωρώ ότι μας έχει πάρει ο διάολος και δεν θέλουμε να το αντιληφθούμε.


Βαρβιτσιώτης: Aν δεν έχεις να πληρώσεις μαλάκα Έλληνα πούλα το σπίτι σου


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZCqJ68qvuJU#!


Σήμερα κυνικά ο Μ.Βαρβιτσιώτης είπε ότι :
 "όποιος δεν μπορεί να πληρώσει το φόρο για το ακίνητο, ανεξάρτητα από το εισόδημα του, ας το Πουλήσει."
Τολμάει να μιλάει το πολιτικό καθίκι που θεωρεί ότι το βουλευτιλίκι είναι κληρονομικό;
Δεν μας λέει πως έφτιαξε τις περιουσίες του το Βαρβιτσέϊκο
και αυτό το πολιτικό απολειφάδι; Νομίζει ότι ξεχάσαμε την Μυκον
o Όπου εμπλεκόταν αυτός και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ευγένιος Παπαδόπουλος. Η υπόθεση αφορούσε  την αγορά εκτάσεων στην Μύκονο και τη μεταπώλησή τους αργότερα, με τη βοήθεια μιας off shore εταιρίας που έχουν ιδρύσει τα ίδια άτομα, στο εξαπλάσιο της αρχικής τιμής. Οι μεταβιβάσεις γίνονταν με προεκτίμηση της εφορίας; Το … λαμογιο- ιδιοκτήτης των ακινήτων μετέφερε τα ακίνητά του σε μια εταιρεία και τα έπαιξε για λογαριασμό του πασίγνωστη χρηματοοικονομική επιχείρηση στο χρηματιστήριο με αποτέλεσμα σε ένα μήνα να.....πλουτίσει ακόμη περισσότερο, από ακίνητα που δεν είναι κατοικήσιμα!!!! Αφού βρισκόταν σε τέτοια ζώνη που απαγορεύονταν, βάση νόμου να χτίσει κάποιος..
Η νομίζει ότι είμαστε το εξαδελφακι του  Ο sir Thomas Λαναράς που ήθελε δήθεν να αγοράσει και τη Benetton όπως πλασάριζε στην αγορά και έφαγε τα λεφτά του κοσμάκη στο χρηματιστήριο.



 http://ixnos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7809.html

AlfaZita: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ...

AlfaZita: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ...: ekdosi.com 









Acid Picdump (83 pics)










ekdosi.com 

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: Τσίπρας: Μερκελιστής ο Σαμαράς - Η αριστερά πρέπει...

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: Τσίπρας: Μερκελιστής ο Σαμαράς - Η αριστερά πρέπει...: Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την τρικομματική κυβέρνηση, την Ευρώπη του 2013 αλλά και την ίδια την αριστερά και τον ρόλο της Νέα σκλη...Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την τρικομματική κυβέρνηση, την Ευρώπη του 2013 αλλά και την ίδια την αριστερά και τον ρόλο της


Νέα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κοτζιά με τίτλο "Ελλάδα αποικία χρέους. Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και γερμανική πρωτοκαθεδρία".
"Μερκελιστής ο Σαμαράς", δήλωσε και τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η λύση δεν είναι να οδηγηθούμε στο κενό, αλλά να κερδίσουμε τη μάχη της ιδεολογικής ηγεμονίας".
Οι πολιτικοί που πραγματικά επιδιώκουν να βρουν μια λύση διεξόδου, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, "πρέπει να διαμορφώσουν ένα σχέδιο κοινωνικής απελευθέρωσης και η μάχη πρέπει να δοθεί σε τρία επίπεδα: ιδεολογικό, πολιτικό και σε ό,τι αφορά ένα συγκεκριμένο σχέδιο".
Η μάχη σε ιδεολογικό επίπεδο, όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, σχετίζεται με την ιδέα της Ευρώπης - η οποία ενέπνευσε λαούς και οράματα - και την οποία καταστρέφουν, γιατί "δεν είναι ευρωπαϊστές, είναι Μερκελιστές, όπως ο κ. Σαμαράς. Υπερασπίζονται τους σημερινούς συσχετισμούς, την επιθετικότητα του κεφαλαίου και των αγορών και επιδιώκουν την εξόντωση του Νότου και την κατάργηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου".
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως "χρειάζεται αγώνας για την αλλαγή της δομής της (ευρωπαϊκής) αυτοκρατορίας, και σίγουρα όχι με το να βγάλουμε την ουρά μας απ' έξω".
"Η Αριστερά πρέπει να πείσει όχι μόνο ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει αλλά και ότι μπορεί να αλλάξει", τόνισε.
Σχετικά με τη μάχη στο πολιτικό πεδίο, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς όπως υποστήριξε "μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλά μια αλλαγή διακυβέρνησης, θα είναι μια πολιτική αλλαγή που θα αλλάξει και το τοπίο στην Ευρώπη" για να συμπληρώσει ότι "δεν θα γίνει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί μόνος του".
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, επίσης, πως χρειάζεται "ο κοινωνικός παράγοντας στο προσκήνιο, για να υπάρχει δυναμική" και "συμμαχίες στο εσωτερικό αλλά και στο διεθνές επίπεδο με χώρες, κινήματα και λαούς".
"Επίσης, αν δεν γνωρίζουμε ή δεν έχουμε σχεδιάσει από πριν και την πιο δύσκολη εκδοχή, δεν κερδίζεται η μάχη. Χρειάζεται συλλογικό όραμα και πίστη ότι οι δυνάμεις που ηγούνται είναι αποφασισμένες και έχουν σχέδιο.
Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης (το οποίο, όπως είπε χαριτολογώντας ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να αναλυθεί σε μια παρουσίαση βιβλίου) με διαφορετικό μοντέλο από αυτό που μας οδήγησε στην κρίση, με κριτήριο τις δυνατότητες και τις ανάγκες της χώρας. Θέλει σχέδιο, θέλει όραμα, στρατηγική, διαρκή αξιολόγηση των στόχων και στήριξη από την κοινωνία". επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως οι αυτοκρατορίες δεν είναι ανίκητες. Όπως εξήγησε, "στηρίχτηκαν πιο πολύ στην εθελοδουλία και την υποταγή των άλλων παρά στην ισχύ τους" και συμπλήρωσε πως "στο τέλος κερδίζει αυτός που έχει δίκιο και τολμά να το διεκδικήσει".

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: (Οι απολύσεις έρχονται! Mαλάκα πολίτη, να που ΟΛΜΕ...

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: (Οι απολύσεις έρχονται! Mαλάκα πολίτη, να που ΟΛΜΕ...: Πάνω από 1.000 είναι οι πλεονάζοντες καθηγητές στη Θεσσαλονίκη, σε ένα σύνολο περίπου 8.500 εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις δύο Διευθύνσει...
Πάνω από 1.000 είναι οι πλεονάζοντες καθηγητές στη Θεσσαλονίκη, σε ένα σύνολο περίπου 8.500 εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις δύο Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό.
Τον γρίφο του πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά και εκείνον για τα κενά, θα λύσει το υπουργείο Παιδείας, αφού πάρει τις σχετικές λίστες
Τον γρίφο του πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά και εκείνον για τα κενά, θα λύσει το υπουργείο Παιδείας, αφού πάρει τις σχετικές λίστες
Τα «πρωτεία» κρατούν οι καθηγητές Πληροφορικής, ενώ οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι πλεονάζοντες καθηγητές φτάνουν τους 2.000 και «θα βρεθούν στο έλεος των υποχρεωτικών μετακινήσεων από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη».
Λόγω των πιέσεων τον γρίφο του πλεονάζοντος προσωπικού αλλά και εκείνον για τα κενά θα λύσει το υπουργείο Παιδείας, αφού πάρει τις σχετικές λίστες από τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης.
Διαμαρτυρία
Χθες συνεδρίασαν τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, κάτω από τον κλοιό συνδικαλιστών και εκπαιδευτικών, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις δύο διευθύνσεις.
Οπως είπε στο «Εθνος» η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αλκηστις Ζερβοπούλου, σε ένα σύνολο 4.500 εκπαιδευτικών υπάρχουν περίπου 570 καθηγητές που πλεονάζουν, «ο αριθμός αυτός όμως είναι πλασματικός, γιατί αναφέρεται στο σήμερα.
Τον Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα σχολεία θα είναι πολύ μικρότερος, γιατί δεν υπολογίζονται σήμερα οι συνάδελφοι που θα βγουν το καλοκαίρι στη σύνταξη, τα κενά που θα δημιουργηθούν για λόγους υγείας, εκπαιδευτικές άδειες κ.ά.».
Ανάλογη η εικόνα που έδωσε και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Παύλος Ματζιάρης, στην οποία υπηρετούν 4.200 καθηγητές, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.
«Αυτήν τη στιγμή έχουμε 590 καθηγητές ως πλεονάζον προσωπικό, αλλά το νούμερο αυτό δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, καθώς δεν υπολογίζει όσους εκπαιδευτικούς θα αποχωρήσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο», μας είπε ο κ. Ματζιάρης.
Οι πίνακες με τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ θα συγκεντρωθούν στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και από εκεί θα σταλούν τις επόμενες εβδομάδες στο υπουργείο Παιδείας για να πάρει τις τελικές αποφάσεις.
Λίστες
Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργο Καρατάσιο, «ακόμη δεν έχει γίνει η διαδικασία καταγραφής τόσο του πλεονάζοντος προσωπικού όσο και των κενών. Θα πάρουμε τις λίστες με τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ, θα προσθέσουμε τις δικές μας και μόλις ολοκληρωθεί ο κατάλογος, θα φύγει για τις κεντρικές υπηρεσίες.
Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές ζητούν την άμεση απόσυρση του προεδρικού διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις αλλά και εκείνου για την αξιολόγηση. Με ανακοίνωσή τους οι Γ', Δ' και Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση «για την εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ισοδυναμούν με λαιμητόμο των εργατικών μας δικαιωμάτων» και καλούν τους καθηγητές «σε συνεχή αγώνα όλο το επόμενο διάστημα».
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: «Ερχεται ανάπτυξη» λέει ο Σαμαράς, ενώ η Ελλάδα βο...

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: «Ερχεται ανάπτυξη» λέει ο Σαμαράς, ενώ η Ελλάδα βο...: Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σκοπιμότητα της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να ωραιοποιήσουν...

Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σκοπιμότητα της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να ωραιοποιήσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτό επιβάλλει το ιδιοτελές κομματικό τους συμφέρον, άρα από τη σκοπιά τους σωστά πράττουν τα κυβερνητικά κόμματα όσο υπάρχουν ανενημέρωτοι ή αφελείς πολίτες που τους πιστεύουν.

Επί της ουσίας όμως σε καμία περίπτωση οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί δεν αντέχουν τη σύγκριση με την πραγματικότητα. Ας αρχίσουμε από τα θεμελιώδη. Βάσει των επίσημων στοιχείων της Γιούροστατ, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, το 2009, πριν η Ελλάδα υπαχθεί σε καθεστώς Μνημονίου, το δημόσιο χρέος της σε απόλυτους αριθμούς ανερχόταν σε 299,68 δισεκατομμύρια ευρώ.
Υποτίθεται ότι πάνω από 200 δισεκατομμύρια χρέους «κουρεύτηκαν» σε ποσοστό 53%. Υποτίθεται ότι με την «επαναγορά» των ομολόγων το χρέος μειώθηκε ακόμη περισσότερο. Υποτίθεται ότι με την καταβαράθρωση των μισθών και των συντάξεων και με το ένα εκατομμύριο περισσότερους ανέργους, ο ελληνικός λαός υπέστη αυτές τις πρωτοφανείς για καιρό ειρήνης θυσίες προκειμένου να συνεισφέρει και αυτός μέσω του καταποντισμού του βιοτικού του επιπέδου στη μείωση του υπέρογκου δημόσιου χρέους. Μάλιστα. Τι απέγινε λοιπόν μετά από τα «κουρέματα» και τις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων;
Oπως μας πληροφορεί η Γιούροστατ, στα τέλη του 2012 το ελληνικό δημόσιο χρέος ανήλθε στα... 303,92 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Αντί να μειωθεί δηλαδή κατά περίπου 130 δισεκατομμύρια, το χρέος της Ελλάδας, μετά από όλα αυτά... αυξήθηκε κατά 4,24 δισ.!!! Από πρώτη ματιά, η μαθηματική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Η εξήγηση είναι οικονομική και οφείλεται στον υπέρμετρο δανεισμό, αλλά εκφεύγει των ορίων αυτού του άρθρου. Επειδή από μακροοικονομική σκοπιά σημασία έχει όχι τόσο το απόλυτο ύψος του χρέους, αλλά το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Το 2009 λοιπόν το ΑΕΠ της Ελλάδας ανερχόταν σε 231 δισ. ευρώ. Το 2012 -πάντα βάσει των επίσημων στοιχείων της Γιούροστατ- το ελληνικό ΑΕΠ είχε κατακρημνιστεί σε απίστευτο για καιρό ειρήνης βαθμό και βρισκόταν στα 193,75 δισεκατομμύρια ευρώ. Εφιαλτική μείωση κατά 16%! Ευνόητο είναι έτσι την εποχή της μνημονιακής «θεραπείας», υποτίθεται, της ελληνικής οικονομίας το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να καλπάζει με πολύ χειρότερους ρυθμούς από ποτέ! Ηταν 129,7% του ΑΕΠ το 2009, αλλά το 2012 είχε ήδη απογειωθεί στο 156,9% του ΑΕΠ παρά το «κούρεμα» κατά 53%! Ακόμη πιο ζοφερή είναι η προοπτική για το 2013, καθώς η ίδια η Κομισιόν εκτιμά ότι αν δεν ξανακουρευτεί φέτος το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, στο τέλος του χρόνου θα ανέλθει στο ιλιγγιώδες... 175% του ΑΕΠ!
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ουσιαστικής χρεοκοπίας, πού τη βλέπει την... «ανάκαμψη» της ελληνικής οικονομίας και την «ανάπτυξη» ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του; Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που θέλουμε να επισημάνουμε, για να αποδείξουμε ότι η ασκούμενη εναντίον του ελληνικού λαού πολιτική λιτότητας είναι η πιο εγκληματική σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αρκεί μια σύγκριση με τις δύο άλλες χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Το 2009 το ΑΕΠ της Ιρλανδίας ανερχόταν σε 161,27 δισ. ευρώ και το 2012 σε 163,59 δισεκατομμύρια. Το 2009 το ΑΕΠ της Πορτογαλίας ήταν 168,53 δισ. και το 2012 ήταν 165,4 δισ. ευρώ.
Ενώ δηλαδή το ΑΕΠ της Ελλάδας στο διάστημα αυτό μειώθηκε κατά 16%, το ΑΕΠ της Πορτογαλίας μειώθηκε μόνο κατά 1,85%. Το ΑΕΠ της Ιρλανδίας μάλιστα αυξήθηκε (!) υπό το μνημονιακό καθεστώς οριακά κατά 2,32%. Μόνο στην Ελλάδα δηλαδή εφαρμόζεται τόσο εφιαλτική πολιτική στραγγαλισμού της οικονομίας της χώρας μας ακόμη και μεταξύ των χωρών που έχουν τεθεί υπό καθεστώς υποτέλειας μέσω Μνημονίου.
Οσο για την Κύπρο, είμαστε βέβαιοι ότι η κατακρήμνιση του ΑΕΠ θα είναι ακόμη χειρότερη και από την ελληνική. Γιατί μόνο η Ελλάδα πλήττεται τόσο βάρβαρα από την ΕΕ; Πέραν των στόχων εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου που έχουν οι Γερμανοί, οι οποίοι καθορίζουν το περιεχόμενο του κάθε Μνημονίου, εγείρεται και το θέμα των ανύπαρκτων αντιστάσεων των Ελλήνων κυβερνητικών ηγετών, των υπουργών και των βουλευτών τους. Εχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση αυτή, καθώς η εθελοδουλία τους αποθρασύνει τους Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους επικυριάρχους. Κατάντησαν την Ελλάδα χλεύη της Ευρώπης.

Έθνος 

Τ. Κουράκης: «Σκεπτόμαστε την κατάργηση των Πανελληνίων»



Πλήρη αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα ευρωπαϊκά πρότυπα, ετοιμάζεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον τομεάρχη Παιδείας του κόμματος, Τάσο Κουράκη.
«Στις αρχικές μας σκέψεις είναι να καταργήσουμε τις Πανελλήνιες εξετάσεις και η επιλογή των μαθητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να γίνεται από τα ίδια τα Πανεπιστήμια», είπε μιλώντας στο Real FM, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Χρειάζεται μια συνολική αναδιάρθρωση του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια θα υπάγονται σε μια ενιαία διαδικασία. Δεν θα υφίσταται αυτή η διάκριση σε βάρος των ΤΕΙ», πρόσθεσε ο κ. Κουράκης, ενώ επεσήμανε πως «θα γίνει μία εκτίμηση για τις μορφωτικές ανάγκες στην εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα, σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, την περιφερειακή αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη και το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και σύντομα θα παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη πρόταση απέναντι σε αυτό το σύστημα, το οποίο έχει τελειώσει».

Πρωτοφανές: Ο Προβόπουλος αρνήθηκε να ενημερώσει για τα δάνεια των κομμάτων



Στο απυρόβλητο κρατά για μία ακόμη φορά τα κόμματα και τις δανειοδοτήσεις τους από τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ο… κρυψίνους διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, επιβεβαιώνοντας εν αγνοία του το αναλυτικό ρεπορτάζ του νέου τεύχους του HOT DOC για τις σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις πτωχευμένων κομμάτων. Ο ισχυρός άνδρας της ΤτΕ και πρώην αντιπρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς με πρόσχημα τις διατάξεις του υπηρεσιακού και επαγγελματικού απορρήτου αρνήθηκε να παρέχει τα στοιχεία που ζήτησε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με όλα τα στοιχεία για τα δάνεια των κομμάτων από το 1996 μέχρι και σήμερα, καθώς και τις τράπεζες που τα χορήγησαν.
«Οι όροι χορήγησης δανείων και παροχής εγγυήσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα δεν καθορίζονται διοικητικά με αποφάσεις της ΤτΕ αλλά ελεύθερα με τραπεζικά κριτήρια, στο πλαίσιο της Συνθήκης της ΕΕ» αναφέρει το έγγραφο της Τράπεζας που διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Παράλληλα η ΤτΕ επισημαίνει ότι «η διαχείριση των κινδύνων και ο εσωτερικός έλεγχος για τέτοιες περιπτώσεις είναι καθορισμένος από τα αρμόδια διοικητικά όργανα που ελέγχουν την επάρκεια και την τήρηση των διαδικασιών αυτών και κάθε τρία χρόνια αξιολογεί την πορεία τους λαμβάνοντας τα αναγκαία διορθωτικά ή κυρωτικά μέτρα όπου απαιτείται».
Αυτό που παρέλειψε να σχολιάσει ο κατά τα άλλα λαλίστατος μέσω ανακοινώσεων και διαρροών κ. Προβόπουλος, είναι ότι τα κόμματα αποτελούν θεσμικά όργανα του δημοκρατικού πολιτεύματος, τα οποία τελούν εκ του Συντάγματος σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και δεν μπορούν να λειτουργούν μέσα σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και «μυστικισμού». Επίσης, όπως αποκαλύπτεται στο εύχος του HOT DOC που κυκλοφορεί στα περίπτερα, τα περισσότερα από τα δάνεια αυτά που έχουν διοχετευθεί στα κόμματα προέρχονται από τις ΑΤΕ και Πειραιώς. Η πρώτη μάλιστα τόσα χρόνια λειτουργούσε σαν παραμάγαζο της εκάστοτε κυβερνώσας παράταξης με συνεχείς εναλλαγές στη διοίκησή της και με βασικό κριτήριο την… κομματική ταυτότητα. Η δε τράπεζα Πειραιώς, η οποία μέσα από τους λεπτούς χειρισμούς κυβέρνησης και ΤτΕ, έφτασε από το ναδίρ να γίνεται ο «υγιής» τραπεζικός όμιλος της χώρας, αφού πρώτα της χαρίστηκε η ΑΤΕ με περιουσία δισ. ευρώ έναντι πινακίου φακής…
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απάντηση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος επεσήμανε ότι «η σύναψη δανείων, μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων και των συναλλασσομένων με αυτά μερών, διακρίνεται από εξ΄ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εντός της ελεύθερης αγοράς, καθώς και από σχηματισμό σχετικών προβλέψεων εκ μέρους των πρώτων, για κάλυψη πιστωτικών κινδύνων».
Η απάντηση του κ. Στουρνάρα ενέχει τουλάχιστον απύθμενο θράσος, καθώς επικαλούμενος τα «ιδιωτικοοικονοιμκά κριτήρια της ελεύθερης αγοράς» ο υπουργός Οικονομικών ξεχνά ότι στις ελεύθερες αγορές όποιος πτωχεύει δεν διασώζεται με τα χρήματα των πολιτών που ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων το μεσημεριανό τους, αλλά ακόμα και αν γίνεται αυτό στη συνέχεια υποχρεώνονται να λειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες και όχι με την πλήρη ασυδοσία που χαρακτηρίζεται η μακροχρόνια επίπλαστη ευημερία τους. Εφόσον λοιπόν οι τράπεζες πήραν το ρίσκο να δεχθούν ως υποθήκη τις κρατικές επιχορηγήσεις του ΠΑΣΟΚ του 40% μέχρι το 2017, είναι λογικό να βρουν μόνες τους πώς θα καλύψουν τις επισφάλειες από την τεράστια μείωση των επιχορηγήσεων λόγω της ποσοστιαίας μετατροπής του ΠΑΣΟΚ σε ΚΟΔΗΣΟ…
Τα δύο έγγραφα διαβιβάστηκαν μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την αμνηστία διοικητικών συμβουλίων τραπεζών για δάνεια που χορήγησαν σε ΝΠΔΔ ή Ιδιωτικού Τομέα του Δημοσίου.

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Θαλασσοδάνειο 2,5 εκατ. ευρώ στον Τράγκα από Βγενόπουλο



Μεταξύ των δημοσιογράφων που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των δημοσιογράφων που έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες, δίχως εγγυήσεις και δίχως να τα επιστρέψουν ποτέ, φιγουράρει και το όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Λαικής Τράπεζας, ο Γιώργος Τράγκας έχει πάρει δύο δάνεια συνολικού ποσού 2.392.000 ευρώ από τη Λαϊκή, του Αντρέα Βγενόπουλου για τα οποία δεν δόθηκε καμια εγγύηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, το 2012, η πρόβλεψη είναι πως από το δάνειο αυτό η τράπεζα θα χάσει το σύνολο του ποσού.
Την ίδια ώρα πολλά ερωτηματικά το ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει ο τηελοπτικός σταθμός MEGA, από πέντε τράπεζες. Ένας σταθμός υπερχρεωμένος που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ρευστότητας και μάλιστα την ώρα που δεκάδες μεγάλες παραγωγικές επιχειρήσεις δεν παίρνουν απο τις τράπεζες ούτε ένα ευρώ.
Μεγάλοι ευνοημένοι από τις τράπεζες είναι οι πρώην ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού Αλτερ, Κώστας Γιαννίκος και Γιώργος Κουρής. Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν έχει μείνει γνωστή ως “στρουμφάκια”. Σύμφωνα με αυτή το κανάλι προκειμένου να δανειστεί από τις τράπεζες αποτιμούσε τις άυλες αξίες του, όπως για παράδειγμα τα σίριαλ και τις εκπομπές με φυοσκωμένες τιμές. Στη συνέχεια αυτή η άυλη περιουσία έμπαινε ως εγγύηση για να ληφθεί το δάνειο. Με τον τρόπο αυτό, κατόρθωσαν να λάβουν δανειοδότηση ύψους 500 εκατ. ευρώ για το Άλτερ, τα οποία δεν επιστράφηκαν ποτέ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο HOT DOC που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Οπως εγινε γνωστό, το όπλο εκπυρσοκρότησε λίγο την επιβίβαση του βουλευτή σε αεροσκάφος, την ώρα που έβγαζε το γεμιστήρα για να το παραδώσει.
Ο ίδιος ο βουλευτής αρνείται ότι η εκπυσοκρότηση έγινε στα χέρια του και υποστηρίζει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια υπαλλήλου, ωστόσο πηγή της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε ότι έγινε στα χέρια του βουλευτή, στον «νόμιμο κάτοχο του όπλου».

«Βροχή» αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών στη Βουλή

«Βροχή» αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών στη Βουλή


Συνωστισμός» για την προώθηση αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών στη Βουλή από τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, μετά το «ναυάγιο» με το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης,Αντώνη Ρουπακιώτη και την συζήτηση που έχει ανοίξει υπό την πίεση της ΕΕ και της ενίσχυσης της Χ.Α.
Νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση προανήγγειλε η ΝΔ, «απαντώντας» στην κατάθεση πρότασης νόμου κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας από το ΠΑΣΟΚκαι τη ΔΗΜΑΡ, με τις υπογραφές 27 συνολικά βουλευτών και με επικεφαλής τον Ευ. Βενιζέλοκαι τον Φ. Κουβέλη.
Προσθήκες στο υπάρχον πλαίσιο από τη ΝΔ
Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ κάνει γνωστό ότι εισάγει προσθήκες στο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας με σκοπό τη συμπλήρωση καιεπικαιροποίησή του.
«Προσδοκούμε ότι όλα τα κόμματα -πλην βεβαίως της ΧΑ- θα τις ψηφίσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού», σημειώνει η ΝΔ.
Περισσότερα στο nooz.gr
Σχετικά άρθρα:
ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί από την ΝΔ
Το αντιρατσιστικό στο επίκεντρο της συνάντησης των 3 αρχηγών
Συνάντηση Βενιζέλου-Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό
ΠΑΣΟΚ: Επτά ερωταπαντήσεις για το αντιρατσιστικό
Στις καλένδες το αντιρατσιστικό από ΝΔ, Αθανασίου

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ
Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00


Σε μια ακόμη πολιτική αυταρχισμού με την πρωτοφανή απόφαση για προληπτική! επιστράτευση των καθηγητών προχώρησε η μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑ.ΣΟ.Κ.-.ΔΗ.ΜΑ.Ρ., μετά τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς.

Κάθε αγώνας για διεκδίκηση των δικαιωμάτων θα ποινικοποιείται ως μέσο περιστολής ουσιαστικών δημοκρατικών ελευθεριών, καθώς η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να «εφεύρει» άλλον τρόπο απέναντι στις κλιμακούμενες αντιδράσεις των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού.

Οι κυβερνητικοί αυταρχικοί εκβιασμοί και οι τακτικές επιστράτευσης, με στόχο να καμφθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, θα βρουν απέναντί τους το «τείχος» των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και της αλληλεγγύης μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και νέες σε αυτό το συλλαλητήριο-προσκλητήριο αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία αλλά και συμπαράστασης στους εργαζόμενους που έχουν ήδη επιστρατευθεί  και το οποίο ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ με συμμετοχή των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών ΠΝΟ, Σωματείων Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος.


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης στο πλευρό των εκπαιδευτικών κατά της επιστράτευσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης στο πλευρό των εκπαιδευτικών κατά της επιστράτευσης
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης» στις 27/5, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Νέας Σμύρνης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και καλεί κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική επιστράτευσή τους και να προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση του θεσμού αυτού.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών προτού καν η ΟΛΜΕ προκηρύξει επίσημα απεργία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος και κατάλυση της ίδιας της δημοκρατίας. Η απόφαση αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, που σαν στόχο έχει την τρομοκράτηση και τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Μια πολιτική που καταπατά στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, διαλύει το δημόσιο σχολείο, συνθλίβει εργασιακά κεκτημένα. Οι εκπαιδευτικοί είναι άλλωστε ο τέταρτος κλάδος που επιστρατεύεται, μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και το ΜΕΤΡΟ, κάτι που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση απαγορεύει ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, δεν υπήρξε η δυνατότητα ανάπτυξης ενός ευρύτερου μαζικού μετώπου. Οι σκοπιμότητες κυριάρχησαν στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που αρνήθηκαν να συστρατευτούν με τους καθηγητές. Η απόφαση όμως των εκπαιδευτικών και όλα τα χαρακτηριστικά του αγώνα που ξεκίνησαν ενάντια στις απολύσεις εκπέμπουν ηχηρό σήμα κινδύνου. Η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου είναι υπόθεση όλων μας: εκπαιδευτικών, πολιτών, γονιών, μαθητών, Δήμου.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική επιστράτευσή τους και να προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση του θεσμού αυτού.

Στηρίζοντες και σιχτιρίζοντες

Στηρίζοντες και σιχτιρίζοντες
Του Θανάση Καρτερού
Από την Ιπποκράτους διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, έστω κι αν ο Σαμαράς εξαντλεί την αντιρατσιστική υπομονή τους. Οι στρατηγοί και ο λοχαγός εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. διακηρύσσουν ότι στηρίζουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά στηρίζουν κι εκείνους που το σιχτιρίζουν - μη γίνει και καμιά κόμπλα. Κι ο Σαμαράς διακηρύσσει ότι σιχτιρίζει το νομοσχέδιο αλλά στηρίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους συμμάχους του που το στηρίζουν.

Όλα αυτά απαιτούν έναν Ντίνο Ηλιόπουλο - δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Μια ωραία ατμόσφαιρα απολύτως συμβατή με την κυβέρνηση ήθους, σοβαρότητας, ωριμότητας και ειλικρίνειας, η οποία ανέλαβε να μας μεταρρυθμίσει, να μας ξεσκονίσει, να μας εκσυγχρονίσει και να μας αναγεννήσει. Και να τώρα που συμπυκνώνονται όλες οι αρετές των εταίρων της σε μια έξοχη επίδειξη fair play. Πρώτα όλα τα αεροπλανικά κόλπα και ύστερα οι χειραψίες μπροστά στο κοινό - μην κλάψει κανείς τα λεφτά του.

Κάτι χάνουν, βέβαια, με όλα αυτά όσοι μαχαιρώθηκαν ή πρόκειται να μαχαιρωθούν από κάποιους ημίλευκους επειδή είναι μελαψοί και από κάποιους πανόμοιους επειδή είναι διαφορετικοί. Κάτι χάνει και η άπορος κορασίς τής δημοκρατίας από τα κουρέλια που της έχουν απομείνει. Κάτι χάνει το διαβόητο πολιτικό σύστημα, στην αναβάθμιση του οποίου όλοι οι αθλούμενοι στις μπαγαμποντιές του είδους σε - στηρίζω - να - με σιχτιρίζεις και σε σιχτιρίζω - να - με - στηρίζεις ειδικεύονται. Και κάτι κερδίζουν οι μελανοχίτωνες που όλοι πολεμούν - στηρίζοντες και σιχτιρίζοντες.

Και τι μ' αυτό; Αρκεί το ωραίο ταξίδι και το ωραιότερο θέαμα. Να βλέπουν οι θεατές ότι δεν είναι οι όλοι οι πρωταγωνιστές ίδιοι κι όμοιοι - καθένας με τα ταλέντα και τις κορυφώσεις του. Ο Βενιζέλος σε αξιακή (από το αξία...) έξαρση και αισθητική διέγερση. Ο Κουβέλης σε μαρξιακή (από το Μαρξ...) ανάταση και δημαρχοντική οργή. Ο Σαμαράς σε τιτανική (από το τιτάνας) μνημόνευση και μεταξική πυγμή. Και όλοι μαζί στη μάχη του Καλού - σακατεύουμε συνεταιρικά τους Έλληνες και μετά σακατεύουμε χώρια τους μετανάστες.

Η διαπίστωση προκύπτει σχεδόν αυτόματα: Αυτό που λεγόταν ότι τους έλειπε, η κουλτούρα συνεργασίας, έχει επιτέλους αποκτηθεί. Κλειδώνω, αμπαρώνω κι ο κλέφτης είναι μέσα. Τώρα, σε πλήρη φόρμα, περιμένουν ο καθένας το δικό του χειροκρότημα. Από μας, πάρτε να 'χετε...

ΔΗΜΑΡ... εγγύηση!

ΔΗΜΑΡ... εγγύηση!
Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου από την Αυγή (30.05.2013)

Εκπυρσοκρότησε όπλο χρυσαυγίτη βουλευτή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Εκπυρσοκρότησε όπλο χρυσαυγίτη βουλευτή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Σύμφωνα με το topontiki.gr, εκπυρσοκρότησε το όπλο του νεοναζί βουλευτή Α. Γρέγου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο
Συναγερμός σήμανε σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου εκπυρσοκρότησε λίγο πριν επιβιβαστεί στην πτήση 510 Aegean με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ο κουμπουροφόρος χρυσαυγίτης, στον τελευταίο έλεγχο πριν την επιβίβαση, έβγαλε το όπλο του προκειμένου να μπει σε φάκελο, να σφραγιστεί και να παραδοθεί στον πιλότο μέχρι το αεροπλάνο να φτάσει στον προορισμό του.

Την ώρα όμως που ο βουλευτής προσπαθούσε να το αδειάσει, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς. Λίγη ώρα αργότερα, ο χρυσαυγίτης, επιβιβάστηκε ανενόχλητος στην πτήση του χωρίς να του ζητήσει κάποιος αρμόδιος το λόγο για τον πανικό που προκάλεσε στον αεροδρόμιο.

Πηγή: topontiki.gr

Απαγορεύτηκε η οπλοφορία στη Βουλή με απόφαση των Προέδρων

Απαγορεύτηκε η οπλοφορία στη Βουλή με απόφαση των Προέδρων
Η πρόταση κατατέθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη και έγινε αποδεκτή από το σύνολο των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων
Την ώρα που άρχισαν οι «τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις» από τους κουμπουροφόρους νεοναζί, η  Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής ώστε να απαγορεύεται να οπλοφορούν οι βουλευτές εντός του κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με σχετική λίστα που είδε πρι ημερών το φως της δημοσιότητας, εξήντα βουλευτές φέρονται να έχουν άδεια οπλοκατοχής. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία, ενώ δεύτερη έρχεται η Χρυσή Αυγή, τρίτο το ΚΚΕ, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ και τελευταίος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Πηγή: tvxs.gr

Την Πέμπτη η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του κατηγορητηρίου για Παπακωνσταντίνου-

Την Πέμπτη η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του κατηγορητηρίου για Παπακωνσταντίνου-
Θα συμπεριληφθούν ποινικές ευθύνες και για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία
Την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση των 54 βουλευτών που αφορά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», προκειμένου η προκαταρκτική εξέταση που, ήδη, διενεργείται, να συμπεριλάβει και τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών και για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. Τα παραπάνω αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων σε σημερινή συνεδρίασή της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Η επέτειος της ανατροπής» για τον ΣΥΡΙΖΑ





«Deja vu» στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, οπότε και συντελέστηκε η πολιτική ανατροπή που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει η Κουμουνδούρου, ανήμερα της επετείου των περυσινών εκλογών.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η 17η Ιουνίου του 2012 αποτελεί σημείο καμπής, καθώς από το 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο 27% και κατέστη κόμμα εξουσίας, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Έτσι, σε μία φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ανακτήσει τη χαμένη του πολιτική και κοινωνική δυναμική, θα διοργανώσει «εορταστική» ανοιχτή συγκέντρωση στις 17 Ιουνίου, προκειμένου να «υπενθυμίσει» ότι διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας και να δώσει «πανηγυρικό» χαρακτήρα στη διαδικασία μετατροπής του κόμματος σε ενιαίο. Εξάλλου, κατά τον προγραμματισμό και εκτός απροόπτου, μία ημέρα νωρίτερα, στις 16 Ιουνίου, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ θα έχει επικυρώσει την «αυτοδιάλυση» του Συνασπισμού, εκκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για τον νέο, «ενιαίο», ΣΥΡΙΖΑ.

Προεκλογικός χαρακτήρας

Σύμφωνα με τα σχέδια της Κουμουνδούρου, επικρατέστερος τόπος για την ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πεζόδρομος του Θησείου και ομιλητής θα είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του, αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και «τετελεσμένη» την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ, να στείλει και μηνύματα με εσωκομματικούς αποδέκτες. Να καλέσει, μ’ άλλα λόγια, τις συνιστώσες, να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και να μην φέρουν προσκόμματα στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.

Ο ΟΟΣΑ σβήνει το «success story» της Κυβέρνησης: Ύφεση και το 2014, στο 28,4% η ανεργία

Ο ΟΟΣΑ σβήνει το «success story» της Κυβέρνησης: Ύφεση και το 2014, στο 28,4% η ανεργία
Πρόβλεψη για ύφεση 1,2% το 2014, στην Έκθεση του ΟΟΣΑ, αντί για ανάπτυξη 0,6% που προέβλεπε η τρόικα
Οι προβλέψεις του «Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη» (ΟΟΣΑ) περί συνέχισης της ύφεσης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και εκτίναξη της ανεργίας  (στο 28,4% το 2014) διαψεύδουν την πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και της τρόικα.

 Ο διεθνής οργανισμός, κάθε άλλο παρά «αντιμνημονιακός» ή αντίθετος στο νεοφιλελέυθερο δόγμα, προβλέπει ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα είναι το 2014 τρεις φορές χαμηλότερη από αυτήν που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 1,2% έναντι αύξησης 0,6% που προέβλεπε η Ε.Ε.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία μεταξύ των χωρών του G7 και της ΕΕ, με το ποσοστό να φτάνει το 28,4% κατά την εκτίμηση του ΟΟΣΑ για το επόμενο έτος. Παρ' ότι αναγνωρίζει ότι η «δημοσιονομική προσαρμογή και η μείωση των πραγματικών μισθών» βαθαίνουν την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ο ΟΟΣΑ επιμένει στη «συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής», με άλλα λόγια των πολιτικών λιτότητας που έχουν οδηγήσει στην δραματική ύφεση και την ανεργία.

Με βάση τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, όνειρα θερινής νυκτός αποδεικνύονται οι κυβερνητικές εκτιμήσεις περί αντιστροφής κλίματος, ανάκαμψη και εν τέλει success story για την ελληνική οικονομία και την πολιτική του Μνημονίου. Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία αποτελεί το «σφουγγάρι» που σβήνει τους πλαστούς ισχυρισμούς, που θά 'λεγε και ο Σαμαράς, και, παράλληλα, επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι ακόμη δεν έχει μπει πάτος στο βαρέλι.  Λόγω της μεγαλύτερης ύφεσης το 2014, πιθανότατα θα χρειαστεί νέος δανεισμός με -βεβαίως- νέο Μνημόνιο, όπως σχολιάζει η «Αυγή». Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο οργανισμός, θα καταστεί αναγκαία «επιπλεόν επίσημη χρηματοδότης ή κούρεμα του ελληνικού χρέους».


ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ αποδεικνύουν ότι το success story της κυβέρνησης είναι μια ιστορία αποτυχίας

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ υπογραμμίζει: πως «η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών, "υπνωτισμένοι" και οι ίδιοι από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για ανάκαμψη και επενδύσεις, έρχονται τώρα να διαψεύσουν και τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, που δεν φημίζεται για τις αντιμνημονιακές του θέσεις».  Και καταλήγει: «Το success story της κυβέρνησης είναι στην πραγματικότητα μια ιστορία αποτυχίας και καταστροφής, οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας, διανθισμένη με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς».


Πηγές: «Αυγή», «Εφημερίδα των Συντακτών»

Δάνειο από την Ευρωπαική τράπεζα επενδύσεων πήρε η Κύπρος

Δάνειο από την Ευρωπαική τράπεζα επενδύσεων πήρε η Κύπρος
Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για παραχώρηση δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ υπέγραψε η Κυπριακή κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ
Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις καίριας σημασίας για την Κύπρο. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: avgi.gr

Αύριο στο Σύνταγμα σπάμε την επιστράτευση!

Αύριο στο Σύνταγμα σπάμε την επιστράτευση!
Διανύουμε ήδη την τρίτη επιστράτευση κι οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να δώσουν τη δική τους απάντηση.
ΟΛΜΕ, ΠΝΟ και εργαζόμενοι ΜΕΤΡΟ καλούν αυτήν την Παρασκευή στις 7μμ στο Σύνταγμα, με σύνθημα "Όλοι στους δρόμους-Κάτω η επιστράτευση". Οι τρεις κλάδοι που πέρασαν και περνούν ακόμα τη βία της επιστράτευσης, την αυταρχική κυβερνητική πολιτική απέναντι στις εργατικές μάχες, ζητάν τη στήριξη του κόσμου, για να μπορέσουν να σπάσουν την επιστράτευση.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης:

Παρασκευή 31 Μαΐου, ώρα 7μμ στο Σύνταγμα

 
Η κυβέρνηση προχώρησε, για τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα, στην πολιτική επιστράτευση απεργών, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να καταστείλει το διαρκώς ογκούμενο κύμα αντίδρασης στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που ακολουθεί.

Μετά τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες και τους εργαζομένους στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς, ήρθε και η σειρά των καθηγητών, σε βάρος των οποίων η κυβέρνηση προχώρησε στο πρωτοφανές μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης.

Είναι ξεκάθαρο πως ο βαθιά ταξικός χαρακτήρας της οικονομικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων δεν μπορεί να επιβληθεί στην κοινωνία παρά μόνο με τη διαρκή περιστολή, ακόμα και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών. Γι’ αυτό και το μαύρο μέτωπο της εγχώριας τρόικας και της τρόικας των πιστωτών διολισθαίνει καθημερινά σε ολοένα και πιο αυταρχικές ατραπούς.

Ο νέος αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης και η πολιτική της, να ποινικοποιεί τους αγώνες και να ντύνει στο χακί τους εργαζομένους, που αγωνίζονται με βασικό στόχο να βάλει στο γύψο βασικές συλλογικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, μας γυρίζει πίσω σε άλλες, μαύρες εποχές.

Ο αγώνας ενάντια στο αντισυνταγματικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των συνδικάτων, των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.

Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων που επιστρατεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα, ΟΛΜΕ, ΠΝΟ, και τα σωματεία εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, τους ΗΣΑΠ και τα τραμ, συντονίζουν το βήμα τους με στόχο να αναπτυχθεί ένα κίνημα με παλλαϊκό χαρακτήρα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και την ακύρωση της πολιτικής επιστράτευσης.

Η μάχη ενάντια στην επιστράτευση είναι μάχη ενάντια στον ολισθηρό δρόμο διαρκών δημοκρατικών εκτροπών, που έχει επιλέξει η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία, προκειμένου να υλοποιήσει τη σφαγιαστική οικονομική της πολιτική.

Γι’ αυτό είναι και μια μάχη από την επιτυχή έκβαση της οποίας μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόροι ορίζοντες για τους εργαζομένους και όλο τον ελληνικό λαό, αφού στρέφεται ευθέως ενάντια στον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα καλεί όλους τους εργαζομένους της Αττικής, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση.

Δικαστική απόφαση - κόλαφος για τον Ανδρέα Κουρή

Δικαστική απόφαση - κόλαφος για τον Ανδρέα Κουρή
Δικαστική απόφαση, κόλαφος για τον Ανδρέα Κουρή, ανοίγει το δρόμο για κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας των εργοδοτών που «δεν έχουν»

 

Το δρόμο για κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του Ανδρέα Κουρή ανοίγει δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, έπειτα από προσφυγή μας. Στο μακρύ δικαστικό αγώνα που έχουμε ξεκινήσει κατά του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, προκειμένου να μας αποδώσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που μας οφείλει, η απόφαση προστίθεται στις υπόλοιπες αποφάσεις των δικαστηρίων που έχουν εκδοθεί, όλες υπέρ του δίκαιου αγώνα μας.
 
 
Όμως, επιπλέον, πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση τόσο για εμάς, όσο και για άλλους απλήρωτους - απολυμένους εργαζόμενους που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση με τη δική μας, σε ότι αφορά την εργοδοτική ασυδοσία, αφού  θα μπορούν πλέον να στρέφονται απευθείας κατά της περιουσίας του επιχειρηματία που κρύβεται πίσω από μία ή και περισσότερες εταιρείες . Και, επειδή ο Ανδρέας Κουρής δεν είναι παρά μόνο ένας από τους επιχειρηματίες που φουντάρουν μια εταιρεία μαζί με τους εργαζόμενους στα φέσια (την ίδια στιγμή που κατέχουν άλλες πλουτοπαραγωγικές) αυτή η δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο σε απλήρωτους - απολυμένους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν "αδυναμία πληρωμών", την ώρα που τα πρώην αφεντικά τους γλεντοκοπάνε, να στραφούν απευθείας κατά της προσωπικής περιουσίας αυτής της ολοένα και διογκούμενης κάστας των αφεντικών.
 
 
Έτσι, αυτή η δικαστική απόφαση καθίσταται αυτόματα μια διπλή νίκη: από τη μια για τον επίμονο και μακροχρόνιο αγώνα μας μα, κυρίως, για τον κάθε εργατικό αγώνα που -επειδή έχει δίκιο- βρίσκεται σε εξέλιξη ή γεννιέται, προκειμένου να διεκδικήσει τα αυτονόητα.
 
 
Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis
 
 
******


Ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ που δημοισεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (29/05/2013) για τη δικαστική απόφαση "σταθμό»:
 
 
Δικαίωση για τους απλήρωτους των Μetropolis
Προσωπική ευθύνη του Ανδρέα Κουρή αναγνωρίζει το δικαστήριο
 
της Αφροδίτης Τζιαντζή
 
 
«Το αλκοόλ είναι τζάμπα» τραγουδούσαν οι Koza Μostra, αλλά για τον ιδιοκτήτη του Mad και συνδιοργανωτή της Eurovision, Ανδρέα Κουρή, τζάμπα και απλήρωτοι είναι οι απολυμένοι των Metropolis, στους οποίους χρωστάει πάνω από 600.00 ευρώ σε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. H Δικαιοσύνη πάντως δικαίωσε με πρόσφατη απόφαση τους εργαζόμενους, ανοίγοντας τον δρόμο για κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του Ανδρέα Κουρή.
 
 Με την απόφαση 1149/2013, το Πρωτοδικείο Αθηνών κρίνει ότι η συμπεριφορά του Ανδρέα Κουρή «είναι αντίθετη προς τα χρηστά ήθη», καθώς «περιέπαιζε τους εργαζόμενους», ενώ «ο ίδιος απολαμβάνει κέρδη από διαφημίσεις και διοργανώσεις πολυδάπανων εκδηλώσεων μέσω της Mad TV A.E. της οποίας τυγχάνει διευθύνων σύμβουλος» και «εισέρρεαν στα ταμεία του μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία καρπωνόταν και από τα οποία ουδέν διατέθηκε έστω σε ένδειξη καλής πίστης προς τους εργαζόμενους». «Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η μη πληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών (…) και η με οποιονδήποτε τρόπο με δόλο ματαίωση της δικαστικής τους επιδίωξης αποτελεί καταφανώς συμπεριφορά αντίθετη προς τα χρηστά ήθη και την αντίληψη του μέσου κοινωνικού ανθρώπου», έκρινε το δικαστήριο. «Στην προκειμένη περίπτωση κάμπτεται η αρχή της μη ευθύνης των διοικούντων ανώνυμη εταιρεία», καταλήγει, αναγνωρίζοντας προσωπική ευθύνη στον Ανδρέα Κουρή.
 
«Οι εργαζόμενοι, έχοντας μια προσωρινά εκτελεστή απόφαση απευθείας κατά του κ. Κουρή, μπορούν άμεσα να προβούν σε κατάσχεση προσωπικών περιουσιακών του στοιχείων (π.χ. μετοχές του σε άλλες εταιρείες, προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα κτλ) ώστε να ικανοποιήσουν τις επιδικασθείσες εργατικές απαιτήσεις τους» λέει στην «Εφ.Συν.» η συνήγορος των εργαζομένων, Κατερίνα Νοτοπούλου. «Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος της άμεσης ατομικής ευθύνης του επιχειρηματία που κρύβεται πίσω από μία (ή και περισσότερες) Α.Ε. ή ΕΠΕ, με τη δική του προσωπική περιουσία. Οι εργαζόμενοι σε κεφαλαιουχικές εταιρείες οι οποίες στερούνται περιουσίας θα μπορούν πλέον να στρέφονται απευθείας κατά της περιουσίας του επιχειρηματία που τις διοικεί» σχολιάζει.
 
 «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση τόσο για εμάς όσο και για άλλους εργαζόμενους που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση με τη δική μας σε ό,τι αφορά την εργοδοτική ασυδοσία» λένε στην «Εφ.Συν.» οι εργαζόμενοι του Μetropolis. «Εμείς είχαμε προειδοποιήσει τον Ανδρέα Κουρή ότι στον δρόμο και στα δικαστήρια θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του. Θα συνεχίσουμε το ίδιο αποφασιστικά τον επίμονο αγώνα μας, που διαρκεί εδώ κι ενάμιση χρόνο, μέχρι την πλήρη δικαίωσή του».