ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Π. Σκουρλέτης: Σε πανικό η ΝΔ

Π. Σκουρλέτης: Σε πανικό η ΝΔ
Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο ραδιόφωνο του ALPHA (Ν. Μάνεσης)



Κανείς, πέρα από τα αστεία, αυτό που πρέπει να υπογραμμίσει είναι ότι υπάρχει ένας πανικός από τη Ν.Δ. απέναντι σε μια πρόταση η οποία είναι εντελώς μέσα στη λογική της δημοκρατικής πολιτικής αντιπαράθεσης.


Να σας πω γιατί. Διότι τον τελευταίο χρόνο ο πρωθυπουργός έχει εμφανιστεί μόνο δύο φορές στη Βουλή. Έχει καταργήσει δια της απουσίας του την Ώρα του Πρωθυπουργού, δεν απαντάει και προφανώς αυτό είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή. Είναι ο φόβος απέναντι στο δημοκρατικό διάλογο και προφανώς είναι η εκ μέρους του αδυναμία να υπερασπιστεί την πολιτική του για την οποία οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Δεν καταλαβαίνω.. Δεν υπάρχει πράγματι μια ειλικρινής λαϊκή απαίτηση ο κόσμος να δει τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων να κουβεντιάζουν; Να πείσει ο καθένας για τις απόψεις του; Τι φοβάται ο κ. Σαμαράς;
Εάν τα πράγματα λοιπόν είναι όπως τα λέει ο κ. Σαμαράς, ότι υπάρχει φως στο τούνελ, ότι η οικονομία της Ελλάδας σταθεροποιείται, και στο εσωτερικό και διεθνώς, γιατί λοιπόν να μην δοθεί η δυνατότητα με επιχειρήματα να υποστηρίξει αυτή την πολιτική;


Περνάτε σε ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα. Πρώτα απ΄ όλα νομίζω ότι το βασικό είναι να υπογραμμίσουμε ότι τελικά ο κ. Σαμαράς με προσωπική του εντολή ενταφίασε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Σε μια στιγμή κλιμάκωσης ρατσιστικών επιθέσεων, σε μια στιγμή όπου όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο ως έκφραση ακραίων απόψεων είναι κάτι που δηλητηριάζει τη ζωή και την καθημερινότητα στη χώρα μας και σπέρνουν τον φόβο, επελέγη, ως μια συνειδητή πράξη πολιτική, να μην κάνει τίποτα για να το αντιμετωπίσει και ταυτόχρονα επελέγη και συνολικά η Ν.Δ. ιδεολογικά και πολιτικά να μην οριοθετηθεί απέναντί του.
Οι λόγοι είναι προφανείς, είναι το ανοιχτό πολιτικό φλερτ με τη Χρυσή Αυγή εκ μέρους της Ν.Δ., που σκοπό έχει να πείσει ένα μέρος του εκλογικού σώματος για το ποιος από τους δύο είναι ο πιο αυθεντικός εκφραστής κάποιων ακροδεξιών απόψεων ..


Θα σας απαντήσω. Ένας νόμος τι έρχεται να κάνει; Έρχεται να αντιστοιχηθεί, να απαντήσει στα προβλήματα τα οποία χαρακτηρίζουν σε μια συγκυρία μια κοινωνία. Ο νόμος αυτός είναι του 1979. Το γνωρίζουμε όλοι. Πιστεύετε λοιπόν ότι η κατάσταση γύρω απ΄ αυτά τα ζητήματα το 1979 με την Ελλάδα του 2013 με την παρουσία της Χρυσής Αυγής εντός Κοινοβουλίου και με τις καθημερινές –και αποκρύπτονται αυτά πολλές φορές- εφορμήσεις της εναντίον αλλοδαπών είναι ίδια; Δεν χρειάζεται να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα, ένα σήμα η ελληνική δημοκρατία και όσα κόμματα τελικά την υπερασπίζονται και το εννοούν απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές ότι τις καταδικάζουν και ότι πρέπει να πατάσσονται αυστηρά;


Μισό λεπτό… Άρα λοιπόν υπάρχει ανάγκη να υπάρξει ένα νέο νομικό πλαίσιο.
Τώρα, πιστέψαμε ότι πράγματι ο κ. Ρουπακιώτης εννοούσε αυτό που ήθελε να κάνει και προφανώς φαίνεται ότι υπήρχε μια τέτοια σκέψη συνολικά στην κυβέρνηση. Δεν φαντάζομαι ότι ένας υπουργός μόνος του, ξαφνικά αφ΄ εαυτού του συλλαμβάνει την ιδέα να φέρει ένα νέο νόμο; Ο κ. Σαμαράς προφανώς, επηρεαζόμενος από τους ακροδεξιούς συμβούλους του ή εν πάση περιπτώσει κάνοντας άλλου είδους υπολογισμούς αποφάσισε να το παγώσει και να το θάψει αυτό το νομοσχέδιο. Ο νόμος Ρουπακιώτη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη δεν υπάρχει. Αντ΄ αυτού έχουμε μια νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. ως νέα πρόταση νόμου η οποία, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενδεχομένως να έρθει στην ολομέλεια της Βουλής προς το τέλος του έτους.


.. Προς το τέλος του έτους.. Άρα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δίλημμα τι κάνουμε σε κάτι το οποίο δεν θα έρθει.


Εμείς λέμε λοιπόν ότι ήταν θετική η πρωτοβουλία εκ μέρους του κ. Ρουπακιώτη να έρθει αυτό το νομοσχέδιο. Αυτή η πρωτοβουλία θάφτηκε πριν ολοκληρωθεί –γιατί δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή, ούτε στην τελική του μορφή ποτέ είδαμε το νομοσχέδιο. Θεωρώ ότι τελικά ήταν μια ελεγχόμενη σύγκρουση εντός της κυβέρνησης έτσι ώστε και ο κ. Σαμαράς να κάνει αυτό που τελικά ήθελε αλλά και ο κ. Κουβέλης και ο κ. Βενιζέλος να κρατήσουν φαινομενικά την αξιοπρέπειά τους διατηρώντας τις απόψεις τους, εντελώς όμως ανώδυνα, γιατί σας λέω ότι έτσι όπως λειτουργεί η νομοθετική διαδικασία αυτός ο νόμος, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να έρθει προς τα τέλη του έτους και το πιο πιθανό είναι αυτό που λέει η Ν.Δ., να απορριφθεί στην αντίστοιχη επιτροπή και να μην φτάσει καν στην ολομέλεια.
Εμείς θα καταθέσουμε τη δικιά μας άποψη. Μακάρι, λέω, μέχρι τότε να εννοούν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. αυτά που λένε και να συναντηθούμε στην πορεία. Αλλά αντιλαμβάνεστε και πάλι ότι δεν περνάει ο νόμος.


Ακριβώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου