ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Οι "δημοσιογράφοι" που μας ενημερώνουν είναι πιο πουτάνες από τις πουτάνες...


Πλεόνασμα μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ βλέπει στην εκτέλεση του προϋπολογισμού η σύνταξη του Fake.FM, την στιγμή που το κράτος έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών με χρέη άνω τον 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, και φυσικά με περικοπές σε υγεία, παιδεία και δημόσιες επενδύσεις που υπερβαίνουν το 50%.
Επειδή μπορεί ο Σαμαράς να είναι πολύ Πούστης© πολιτικός, ο Στουρνάρας να είναι ο...
μεγαλύτερος ψεύτης κι αληταράς που πέρασε ποτέ από το Ελληνικό κράτος, αλλά και οι "δημοσιογράφοι" που μας ενημερώνουν είναι πιο πουτάνες από τις πουτάνες.
Αληθινά.Πουτάνες!
 
 

Μεγαλοοφειλέτης του δημόσιου πήρε τον…. ΟΠΑΠ. ο… Σαμαράς πόσα πήρε;




Κάποτε υπήρχε μια εταιρεία. Την έλεγαν Πετρέλαια Αιγαίου.

Ανήκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Καρρά.

Οι δύο συνέταιροι έκλεισαν την εταιρεία το καλοκαίρι του 1995 και η λύση της εταιρείας έγινε δεκτή την άνοιξη του 2006.

Από την εκκαθάριση της εταιρείας προέκυψε χρέος προς το Δημόσιο που ξεπερνούσε τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν πληρώθηκε.

Ο νόμος 3943 του 2011 προβλέπει ότι το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς...
το Δημόσιο είναι διαρκές και -ως εκ τούτου- συνεχές αυτόφωρο.

Το 2011 η Πετρέλαια Αιγαίου εμφανίζεται στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

Το 2013, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η οφειλή της Πετρέλαια Αιγαίου ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δίνει εντολή στις εφορίες να ζητούν την ποινική δίωξη οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.

Οι οφειλές που προέκυψαν από την εκκαθάριση της εταιρείας του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Καρρά, όμως, ουδέποτε πληρώθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.

Τη στιγμή λοιπόν που εσύ πηγαίνεις στη φυλακή για χρέος 5000 ευρώ, η κυβέρνηση δεν κρατιέται να δώσει τον ΟΠΑΠ στον Δημήτρη Μελισσανίδη, που χρωστάει 10 εκατομμύρια.

Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις;

Οι απαντήσεις στο UNFOLLOW 17 που κυκλοφορεί.


Και λέμε πόσα πήρε διότι..
 Τα κέρδη του ΟΠΑΠ είναι:

το 2002 - 318 εκατ. ευρώ,
το 2003 - 381 εκατ. ευρώ,
το 2004 - 479 εκατ. ευρώ,
το 2005 - 458 εκατ. ευρώ,
το 2006 - 600 εκατ. ευρώ,
το 2007 - 609 εκατ. ευρώ,
το 2008 - 729 εκατ. ευρώ,
το 2009 - 594 εκατ. ευρώ,
το 2010 - 579 εκατ. ευρώ,
το 2011 - 543 εκατ. ευρώ
το 2012 - 505 εκατ. ευρώ
Συνολικά, δηλαδή, την περίοδο 2002 - 2012,
τα κέρδη του ΟΠΑΠ ανήλθαν στα 5,795 δισεκατομμύρια ευρώ!
Γιατί, λοιπόν, τον ξεπουλάνε;
Για να απαλλάξουν το λαό από τα χρέη;
Μα ο ΟΠΑΠ δεν έχει χρέη. Έχει κέρδη. Αστρονομικά κέρδη!
Είναι προφανές:
Ο λόγος που ξεπουλάνε τον ΟΠΑΠ είναι αυτό ακριβώς: ότι ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη. Γι'αυτό τον ξεπουλάνε:
Επειδή έχει κέρδη!


Ή θα Ψοφήσουμε ή θα Επαναστατήσουμε

  Το Δίλημμα.
Στην αρχή έκοψαν το "λίπος" μας.
Μετά πετσόκοψαν τις σάρκες μας.
Τώρα σπάζουν τα κόκκαλά μας...


Μισόλογα και θεατρινισμοί τέλος...
Ροζ και κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν...
Ενα κι ένα κάνουν δύο.
Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι μπροστά μας.
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ.

Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε. Να συμβιώσουμε.
Να υποκριθούμε. Να ανεχτούμε. 
Κάποιος θα νικήσει και κάποιος θα πεθάνει.
ή ΑΥΤΟΙ ή  ΕΜΕΙΣ.

Απέναντι μας υπάρχει μιά Συμμορία πάνοπλη.
Ψευδοπατριωτική, αντιλαϊκή.
Σκληρή Νεοφιλελεύθερη.
Ξενόδουλη και Υποταγμένη.
Αποφασισμένη να ολοκληρώσει το Σχέδιο 
Εξαθλίωσης των Πολιτών και Υποταγής της Χώρας.

Οποιος ακόμα "κοιμάται" ή φοβάται ή δειλιάζει
ή προτίθεται να  παραχωρήσει τη Ζωή του,τα παιδιά του,
τη Δουλειά του, τα κεραμίδια του,
τη Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια
στη εγχώρια Συμμορία και τη Διεθνή των τοκογλύφων,
"εταίρων" και "συμμάχων"...
θα πρέπει να είναι έτοιμος και να Ψοφήσει.

Διαφορετικά...έχει την υποχρέωση/ελπίδα
να Επαναστατήσει...
Να Ξεσηκωθεί. Να Ανατρέψει. 
Να Καταστρέψει τη Συμμορία και τα Σχέδια της.

Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει:
ή θα Ψοφήσουμε ή θα Επαναστατήσουμε.-

Πόσο κόστισε το πτυχίο του Πινόκιο και ολων αυτών των καθικιτάδων


ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΤΕ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ?



Ένας ιδιότυπος πόλεμος μεταξύ των γονιών που τα παιδιά τους σπουδάζουν στο Κολέγιο έχει ξεσπάσει με αφορμή την κατρακύλα του Κολεγίου Αθηνών, ενός από τα καλύτερα σχολεία της χώρας, που τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζει διαρκώς το επίπεδο των σπουδών του.
Η μεγάλη θύελλα ξέσπασε πέρσι, αν και συγκαλύφθηκε για ευνόητους λόγους από τα ΜΜΕ, όταν αποκαλύφθηκε ότι Ελβετός καθηγητής είχε πουλήσει τα θέματα των εξετάσεων για τα αμερικανικά πανεπιστημία (το γνωστό IB) στους γόνους βαθύπλουτων οικογενειών. Έτσι, γιοί βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών πέρασαν στα φημισμένα αμερικανικά πανεπιστήμια χωρίς να το αξίζουν αλλά έχοντας εξαγοράσει τα θέματα.
Το σκάνδαλο που ξέσπασε τότε στην έδρα του International Baccalaureate ήταν τεράστιο, οι υπεύθυνοι καθηγητές που πούλησαν τα θέματα, έναντι μερικών εκατομμυρίων όπως λέγεται, στους γόνους βαθύπλουτων ελληνικών οικογενειών τιμωρήθηκαν αλλά το σκάνδαλο στην Ελλάδα αποσιωπήθηκε αφού οι περισσότεροι έλληνες εκδότες και καναλάρχες στέλνουν τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους στα καλά σχολεία της χώρας.
Φέτος, τα θέματα για τις εξετάσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια λόγω του περσινού επεισοδίου ήταν ιδιαίτερα δύσκολα με αποτέλεσμα στο Κολέγιο να γίνει σφαγή. Από τους 160 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις, πέρασαν μόνο οι 30, αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Κολεγίου από την ίδρυσή του, ενώ 25 από τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Κολεγίου έμειναν στην ίδια τάξη και δεν πρόκειται να πάρουν απολυτήριο, επίσης αρνητικό ρεκόρ. Να σημειωθεί ότι σε άλλα ιδιωτικά σχολεία το ποσοστό επιτυχίας των απόφοιτων που επέλεξαν να σπουδάσουν σε αμερικάνικά πανεπιστήμια ήταν υψηλό όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα των τελευταίων ετών έχουν θορυβήσει πολλούς γονείς στο Κολέγιο Αθηνών και χρεώνουν στη διοίκηση του Αλέξανδρου Σαμαρά, αδερφού του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λάθη, αναποτελεσματικότητα και λαικισμό στο πρόγραμμα σπουδών. Η διοίκηση μάλιστα Σαμαρά τα τελευταία χρόνια απομάκρυνε με συνοπτικές διαδικασίες από το διοικητικό συμβούλιο του Κολεγίου την αμερικανική διοίκηση η οποία υπήρξε όπως λένε οι παλιότεροι θεματοφύλακας της αξιοκρατίας και του υψηλού επιπέδου σπουδών του Κολεγίου από την ίδρυση του πριν τον πόλεμο.
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό αφού η διοίκηση Σαμαρά φέρεται να ανέχεται και να κρατάει στο σχολείο κακούς αλλά επώνυμους μαθητές, εφαρμόζοντας κριτήρια δημοσίων σχέσεων και όχι αποτελεσματικότητας, αξιοκρατίας και αξιοσύνης στο σχολείο αυτό της ελληνικής ελίτ που μαθητές του υπήρξαν δύο πρωθυπουργοί, πολλοί υπουργοί αλλά και η επιχειρηματική και οικονομική ελίτ της χώρας.
Στο μεταξύ ακούγονται και άλλες φήμες που δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία και προβληματισμό. Ότι π.χ. η διεύθυνση του IB από την Ελβετία απέστειλε στη διοίκηση του Κολεγίου επιστολή με την οποία την εγκαλεί για τα χαμηλά αποτελέσματα των αποφοίτων του, ενώ το Κολέγιο στις προβλέψεις του για τις δυνατότητες των μαθητών ξεχωριστά έδινε πολύ περισσότερες μονάδες αξιολόγησης.
Λέγεται ακόμα ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις οικογένειες του Αλέξανδρου Σαμαρά και του Παπαλεξόπουλου του Τιτάνα αφού η κόρη του κ. Σαμαρά με λιγότερες μονάδες μπήκε σε καλύτερο πανεπιστήμιο από την κόρη του κ. Παπαλεξόπουλου που είχε συγκεντρώσει περισσότερες μονάδες στο IB. Φήμες διατρέχουν τα σαλόνια της ελληνικής άρχουσας τάξης ότι ορισμένες «επιτυχίες» οφείλονται και στις χορηγίες εκατομμυρίων που έχουν κάνει ορισμένοι έλληνες μεγιστάνες σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

http://www.iefimerida.gr

Πάντα αναρωτιόμουν πως είναι δυνατών όλοι αυτοί οι ηλίθιοι να έχουν πτυχία.

Όλοι το ψιλιαζόμασταν.Τώρα υπάρχουν και οι αποδείξεις.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ...ΤΖΙΖ.

Απέλυσαν την καθηγήτρια ,που έπιασε το γιο του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά να αντιγράφει

http://anemosantistasis.blogspot.gr

Εβδομάδα Παθών χωρίς οδό Ανάστασης στο ΠΑΣΟΚ…


Εβδομάδα Παθών χωρίς οδό Ανάστασης στο ΠΑΣΟΚ…

Όλα ανοιχτά μετά την αδιέξοδη συνάντηση Βενιζέλου-ΓΑΠ!

Και μόνο το γεγονός, ότι μετά τη δραματική όσο και επεισοδιακή συνάντηση του Β. Βενιζέλου με τον Γ. Παπανδρέου έγιναν εισηγήσεις στο νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για διαγραφή του πρώην, δείχνει και λέει πάρα πολλά για το πού ακριβώς βρίσκονται οι μεταξύ τους σχέσεις. Κι όχι μόνο αυτών.
Το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται τούτη την περίοδο ουσιαστικά διασπασμένο σε δύο αντιμαχόμενα και αλληλοϋπονομευόμενα στρατόπεδα.
Το αν και πότε θα επέλθει η και τυπική διάσπαση, είναι το μόνο ζητούμενο. Αλλά σε κάθε περίπτωση όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τονίζουν πως πλέον Βενιζέλος και ΓΑΠ είναι δυο ξένοι στο ίδιο (;) κόμμα!
Συνεργάτης του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ μας έλεγε, ότι αν τελικά τολμούσε ο Βενιζέλος να διαγράψει τον Γιώργο, τότε θα έσωζε εαυτόν και θα δημιουργούσε προϋποθέσεις διάσωσης και του Κινήματος, έστω ως συμπληρωματικού σε κυβερνήσεις συνεργασίας.
Αλλά όσοι γνωρίζουν καλά τον τρόπο λειτουργίας του Βενιζέλου εκτιμούν ότι σχετικά σύντομα αυτό θα το αντιληφθεί.
Και όταν θα βεβαιωθεί ότι η δικιά του πολιτική επιβίωση περνά μέσα απ' την πολιτική εξόντωση του ΓΑΠ, τότε οι εξελίξεις θα τρέξουν, αναπόφευκτα!
Έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένη η απόφασή του να συζητηθεί το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και να σταλεί στη δικαιοσύνη, εφόσον διαπιστωθούν κακοδιαχείριση και ατασθαλίες.
Σε αυτά τα πλαίσια, θεωρείται ότι τα πρώτα πολιτικά θύματα θα είναι οι Ροβ. Σπυρόπουλος, Ν. Αθανασάκης.
Ενώ σε ένα άλλο επίπεδο θα δοκιμαστούν σκληρότατα οι σχέσεις με στελέχη σαν τον Καρχιμάκη, τον Παπουτσή, τον Πεταλωτή, τον Παναγιωτακόπουλο και όποιον άλλο θεωρεί ότι «παίζει» με τον ΓΑΠ και εξ αυτού του λόγου τον υπονομεύει, πάντοτε κατά την εκτίμησή του...
Ούτε βέβαια ο ΓΑΠ απ' τη μεριά του θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Θεωρείται βέβαιο πως θα αντιδράσει. Φυσικά βρίσκεται σε θέση άμυνας τώρα, σε θέση αδυναμίας.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν οι δυνατότητες αντίδρασης που διαθέτει.
Συνεπώς όσοι μιλούν για διάσπαση απλώς «διαβάζουν» μια οδυνηρή πραγματικότητα εντός του ΠΑΣΟΚ.
Με σοβαρές παρενέργειες για τη συνοχή, ακόμα και την ύπαρξη της τρικομματικής κυβέρνησης, να μην το λησμονούμε αυτό!
Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι δεν φαίνεται πουθενά στο βάθος ανάσταση. Η περίοδος των παθών θα είναι ατέλειωτη...


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/markopedio/story/303718/evdomada-pathon-horis-odo-anastasis-sto-pasok#ixzz2S6UVyMDA

Γιατί οι πολίτες δεν διαδηλώνουν στο πλευρό των συνδικάτων;



Η μικρή συμμετοχή του κόσμου και το κατά γενική ομολογία υποτονικό κλίμα σημάδεψαν τις σημερινές κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την εργατική Πρωτομαγιά. Θλιβερή ήταν και η εικόνα της πλατείας Συντάγματος το βράδυ της Κυριακής, όταν στη Βουλή ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Στην απογοήτευση του κόσμου από τους πάντες και τα πάντα αποδίδει το φαινόμενο ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς. Όπως τονίζει στο tvxs.gr, «τα συνδικάτα δυστυχώς στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν απαξιωθεί τελείως στη συνείδηση του κόσμου».

Σε σημερινό κεντρικό του θέμα, το βρετανικό BBC σχολιάζει πως τη φετινή χρονιά στην Ελλάδα οι πορείες διαμαρτυρίας και τα συλλαλητήρια είχαν περιοριστεί σημαντικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της περασμένης Κυριακής: η Βουλή ψήφιζε καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας» ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως. Η πλατεία Συντάγματος ήταν όμως άδεια.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, τα συνδικάτα «όχι μόνο δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κάποια ανάσα αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουν παίξει το ρόλο ενός δεκανικιού των κυβερνητικών πολιτικών. Ο κόσμος το έχει αντιληφθεί και δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Υπάρχει μια συνολική κοινωνική απογοήτευση και γι’ αυτό το λόγο από τη μία πλευρά έχουμε διόγκωση της ανεργίας και από την άλλη πλήρη αδιαφορία στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Ο κόσμος δεν πιστεύει ότι τα συνδικάτα μπορούν να του δώσουν λύση και σε πολλές περιπτώσεις πιστεύει ότι τα συνδικάτα είναι υπεύθυνα για την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Και δεν έχει καθόλου άδικο».

Με αυτόν τον τρόπο, παρατηρεί ο κ. Ρωμανιάς, διευκολύνεται η κυβέρνηση να ακολουθεί τις πολιτικές που θέλει. «Ας θυμηθούμε τι γινόταν όταν περνούσαν τα προηγούμενα μνημόνια και τι έγινε την Κυριακή. 490 ευρώ ο μισθός, 19 ευρώ το ημερομίσθιο και απ’ έξω η πλατεία άδεια. Γιατί δεν έγινε τίποτα; Απογοήτευση από τους πάντες και τα πάντα...».

Τα ίδια τα συνδικάτα, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Τσικρικά, κατηγορούν τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα για την απαξίωσή τους. Ο κ. Τσικρικάς σχολίασε επίσης πως «ο κάθε ένας έχει την ατομική του ευθύνη. Εμείς έχουμε κάνει σαν συνδικάτο πάρα πολλές γενικές απεργίες. 30 συγκεκριμένα μέσα σε τρία χρόνια. Δύο συλλαλητήρια μέσα στην εβδομάδα, ενόψει πολυνομοσχεδίου. Υπάρχει θέμα μη συνειδητοποίησης του κόσμου της εργασίας».Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αριθμός όλων των διαδηλωτών σήμερα ανήλθε στα 10.000 άτομα.

«Τα συνδικάτα προφανώς και έχουν αντιληφθεί τη δυσανασχέτηση του κόσμου, αλλά όταν είσαι σε ένα μεγάλο συνδικάτο και έχεις στη διάθεσή του οδηγό, έχεις αυτοκίνητο πολυτελείας να σε πηγαινοφέρνει, έχεις και φρουρό ακόμα, έχεις μια καλή κοινωνική προβολή το τελευταίο που σε απασχολεί – όταν μάλιστα καταφέρνεις και ξαναεκλέγεσαι – είναι αν ο κόσμος σε εκτιμά ή όχι. Δυστυχώς είναι το τελευταίο που σε απασχολεί»,σημειώνει ο κ. Ρωμανιάς.

«Λείπει μια οργανωμένη δύναμη να κινητοποιήσει την κοινωνία»

Όπως επισημαίνει ο εργατολόγος, οι κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο γίνονται με την πρωτοβουλία κάποιας οργάνωσης. Φέρνει μάλιστα ως αντιπαράδειγμα τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος πριν από τις δίδυμες εκλογές του 2012. «Η ιστορία λέει ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Αν δεν υπάρχει μια οργάνωση, μια δύναμη που να ελέγχει την κατάσταση, αυτές φθίνουν, όπως έγινε και στην Αθήνα. Αυτό συμβαίνει γιατί διάφορα στοιχεία με δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς παρεισφρύουν στις κινητοποιήσεις αυτές και δημιουργούν μια σύγχυση. Όταν ξεκίνησε η κινητοποίηση των Αγανακτισμένων, πολύς κόσμος πήγαινε καλοπροαίρετα να διαμαρτυρηθεί. Σιγά σιγά όμως έφευγε γιατί διαπίστωνε ότι πήγαινε ο α, β, γ με δικούς του σκοπούς και νόθευε τη διαμαρτυρία. Δυστυχώς όσοι έχουν διαβάσει ιστορία ξέρουν καλά ότι σε όλες τις ιστορικές περιόδους είχαμε παρόμοια φαινόμενα. Ο κόσμος το καταλαβαίνει και χάνει την εμπιστοσύνη του. Και έτσι φτάσαμε σε ένα σημείο από τη μια να έχουμε αλματώδη διόγκωση της ανεργίας, από την άλλη να μην ακούει κανείς τα συνδικάτα, αλλά και να μην μπορεί να εκφραστεί. Δεν υπάρχει μια οργανωμένη δύναμη να κινητοποιήσει την κοινωνία», καταλήγει ο κ. Ρωμανιάς.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλλάζει όνομα η ΔΗΜΑΡ !!!

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, στο κόμμα αλλά και στο πολιτικό σύστημα, εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης μετά την επιστροφή του στη Αθήνα από τις Βρυξέλες.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θέλει να τα αλλάξει όλα. 
Ήδη η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος ομόφωνα, και με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έκανε αποδεκτή την πρόταση Κουβέλη για τη μετονομασία της ΔΗΜΑΡ σε
ΔΗΔΕΞ, δηλαδή από Δημοκρατική Αριστερά σε Δημοκρατική Δεξιά.
Σε άτυπη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, υπογράμμισε πως το «Αριστερά» ανήκει στην…Ελλάδα του χθες και καθήκον όλων των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων του τόπου είναι να έρθουν αντιμέτωπες με τα προβλήματα και τα στερεότυπα του παρελθόντος, όπως η μονιμότητα στο δημόσιο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η δημόσια παιδεία, το ΕΣΥ, το αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις στους δρόμους, η κυριακάτικη αργία και άλλα πολλά που έφεραν την ελληνική κοινωνία και οικονομία στο χείλος της καταστροφής. «Εμπνεόμενοι από την παρακαταθήκη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Γιώργου Καρατζαφέρη και του μεγαλύτερου Έλληνα όλων των εποχών, Λουκά Παπαδήμου, συνεχίσουμε, παίρνουμε τη σκυτάλη και προχωράμε με στόχο τη Νέα Ελλάδα, προφανώς όχι του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά του Αντώνη Σαμαρά, του μεγάλου ηγέτη που μας έσωσε από τον κομουνισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΔΕΞ.
Μάλιστα, η Αγίου Κωνσταντίνου χαρακτήρισε ως ανυπόστατες φήμες σύμφωνα με τις οποίες στις Βρυξέλες ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε την ένταξη του κόμματος του στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο MEGA και τον Γιάννη Πρετεντέρη το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΔΕΞ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, αποκάλυψε πως οι συζητήσεις αφορούν την ένταξη του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ενωμένης Δεξιάς, Ευάγγελος – εθνάρχης – Βενιζέλος, χαρακτήρισε ως απόλυτα υπεύθυνη την απόφαση του Φώτη Κουβέλη για την ένταξη της ΔΗΔΕΞ στο ΕΛΚ και τον καλωσόρισε στη μεγάλη οικογένεια της ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σχόλιο, καθώς ο Κεδίκογλου βλέπει το «136» στη ΝΕΤ και ο Μουρούτης πήρε καινούργια playmobil και προσπαθεί να βάλει τις περούκες στα ανθρωπάκια.
Δαιμόνια δικός σας, Πίκος Απίκος

Σενάρια εκλογών φέρνει ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ

Ανησυχία και έντονος προβληματισμός στο Μαξίμου από την εικόνα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αποκλείουν μάλιστα να συμβεί αυτό που εδώ και μερικούς μήνες απεύχονται: το πολιτικό «ατύχημα» που μπορεί να οδηγήσει...
τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Η κυβερνητική πλειοψηφία μέχρι στιγμής δεν έχει δοκιμαστεί σοβαρά. Ωστόσο ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ και με τα σενάρια διάσπασης να είναι ορατά, όλα είναι ανοιχτά για το βίο της τρικομματικής κυβέρνησης.
Στο Μαξίμου εκτιμούν πως μια διάσπαση του ΠΑΣΟΚ θα επιφέρει σοβαρό κλονισμό στην κυβέρνηση και τίποτα πια στη βουλή δεν θα θεωρείται δεδομένο στις ψηφοφορίες. Κάτι τέτοιο, όπως λένε, φαντάζει εφιαλτικό και γι΄ αυτό ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει αφενός από τους βουλευτές της ΝΔ να μην εμπλακούν επ΄ ουδενί στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου έχει δώσει εντολές στους συνεργάτες του να είναι σε ετοιμότητα ο κομματικός μηχανισμός για… παν ενδεχόμενο.

Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ διαβλέπουν, πίσω από κάποιες κινήσεις του πρωθυπουργού, ετοιμότητα για πρόωρες εκλογές. Η επιλογή Αμπατζόγλου στον ΟΑΕΔ που θα κάνει περί τις 200 χιλιάδες προσλήψεις ανέργων και οι εντολές προς τους υπουργούς να επιταχύνουν και να ολοκληρώσουν το κυβερνητικό έργο που έχουν αναλάβει, «δείχνουν» κάλπες, σημειώνουν με νόημα.
Την ίδια άποψη έχουν και στη Κουμουνδούρου. Στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως όλες οι κινήσεις του Αντ. Σαμαρά δείχνουν πως ετοιμάζεται για εκλογές μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως οι εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας, αλλά και στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Στο Μαξίμου τέλος θεωρούν καταστροφικό το σενάριο των πρόωρων εκλογών σε χρόνο που δεν θα έχουν επιλέξει οι ίδιοι. "Εκλογές σε αχαρτογράφητα νερά, είναι ότι χειρότερο" λένε στις μεταξύ τους συνομιλίες.
kentrinews

Η δημοκρατία των δηλώσεων. Του Στέλιου Κούλογλου

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και γενικώς το πολιτικό σύστημα έχουν ουσιαστικά πάψει να λειτουργούν. Όπως έγινε και την Κυριακή με το «πολυνομοσχέδιο», όπως αποκαλείται στα ελληνικά η νομοδιάρροια, η Βουλή ενέκρινε έναν νόμο για τις υποχρεώσεις της χώρας από το μνημόνιο, μαζί με δεκάδες άσχετες διατάξεις. Η ψηφοφορία, ακόμα και γι' αυτές τις τελευταίες, έγινε σε ένα άρθρο, για να μην υπάρχουν διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, όλα αυτά έγιναν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος: σχεδόν κανείς βουλευτής δεν ξέρει τι ψήφισε.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στους άλλους «θεσμούς». Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει αραιότερα και από το Ραμαζάνι και έχει αντικατασταθεί από τη συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μετά από κάποιες διεθνείς συναντήσεις που διαφημίζονται ως «κρίσιμες», ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Στα πιο κάτω επίπεδα, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική: μετά από τις συνεχείς περικοπές υπαλλήλων και μισθών, η δημόσια διοίκηση καταρρέει, όπως και η υγεία, η εκπαίδευση κλπ
Υπάρχει όμως ένας τομέας όπου το κυβερνητικό στρατόπεδο ανθεί και διακρίνεται: οι δηλώσεις. Για την ακρίβεια, η συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί, οι αποφάσεις του ανενεργού υπουργικού συμβουλίου, ο συντονισμός μεταξύ υπουργών και υπουργείων, έχουν όλα αντικατασταθεί από τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων στα μέσα ενημέρωσης. Κάνει ο Βενιζέλος δηλώσεις ότι θα προωθήσει εδώ και τώρα τα διάφορα αιτήματά του, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την οποία είχε αυξήσει το ΠΑΣΟΚ; Βγαίνοντας ο Στουρνάρας από το Μαξίμου, απαντά με δήλωση ότι το μέτρο θα εξεταστεί το καλοκαίρι.
Αντικαθιστά η κυβέρνηση τον διοικητή του ΟΑΕΔ, παρά τις αντίθετες προειδοποιητικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.; Βγαίνουν τα δύο τελευταία και με δηλώσεις τους κατακεραυνώνουν την απόφαση. Ζητούν ο Βαγγέλης και ο Φώτης ανασχηματισμό, μήπως βολέψουν κανέναν άνθρωπο; Δεν τίθεται θέμα, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η δηλωσιομανία έχει ξεπεράσει τα όρια των κομμάτων και τώρα κατατρώει ξεχωριστά κάθε κόμμα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μανιτάκης τόνιζε σε δηλώσεις του ότι η έγκριση της ρύθμισης την οποία προωθούσε ήταν θέμα ωρών. Αλλά, όπως προέκυπτε από δηλώσεις του, ο επίσης υπουργός της ΔΗΜ.ΑΡ. Ρουπακιώτης ήταν αντίθετος και δεν υπέγραφε. Από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν, ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με... συμβιβαστική δήλωση, σύμφωνα με την οποία «όφειλε μεν να τηρηθεί η διαδικασία των προσωρινών αποφάσεων (που υποστήριζε ο Ρουπακιώτης), αλλά με ένα χρονικό όριο κάποιων μηνών» (δηλαδή λίγο από Μανιτάκη).
Την επόμενη μέρα, σε νέες δηλώσεις του ο Ρουπακιώτης χαρακτήρισε «τερατούργημα» τις ρυθμίσεις Μανιτάκη. Και με νέες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης (που μέχρι τότε υποστήριζε Μανιτάκη) διευκρίνισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε το περιεχόμενο της ρύθμισης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης (δηλαδή του Μανιτάκη) για τους συμβασιούχους». Παρά το μεγαλοπρεπές άδειασμα, ο κ. Μανιτάκης δεν βρήκε κανέναν λόγο να παραιτηθεί και δίκιο είχε ο άνθρωπος: δηλώσεις, σου λέει, είναι. Ο ίδιος βέβαια απέφυγε να κάνει δηλώσεις, γιατί στην δημοκρατία των δηλώσεων υπάρχει εξαίρεση: αν θέλεις να διατηρήσεις με κάθε τρόπο την θέση σου.
Η κορυφαία ελληνική επιστημονική ανακάλυψη παράκαμψης της πολιτικής μέσω δηλώσεων οδήγησε την προηγούμενη εβδομάδα και στη... διάσπαση του ατόμου -υπουργού. Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το πολυνομοσχέδιο θα περιλάμβανε μείωση κατά 30-35% στις νέες συντάξεις του ΟΑΕΕ. Μετά από λίγη ώρα, δήλωσε ξανά στους δημοσιογράφους ότι τελικά η ρύθμιση δεν θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο!
Το φαινόμενο δεν είναι τυχαίο. Η κυβέρνηση στηρίζεται αποκλειστικά στην εικονική πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει τα μέσα ενημέρωσης: ότι, δηλαδή, η κατάσταση βελτιώνεται, τη στιγμή που το σύστημα καταρρέει. Όπως στον Όργουελ, η διάλυση του κράτους ονομάζεται «μεταρρυθμίσεις», οι υπό απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι «επίορκοι», ο υπουργός Ανεργίας «Εργασίας», το άλλα αντ' άλλων νομοσχέδιο «πολυνομοσχέδιο», ο Δένδιας «υπουργός προστασίας του Πολίτη» και δεν συμμαζεύεται. Σε αυτό το σύστημα όπου όλα στηρίζονται στην εικόνα και την επικοινωνία, γιατί οι δηλώσεις να μην έχουν μεγαλύτερη αξία από τη Βουλή, το υπουργικό συμβούλιο ή τη σοβαρότητα και το ουσιαστικό έργο που θα έπρεπε να παράγει μια κυβέρνηση;

Συνεδριάζει σήμερα η ΕΚΤ - Η γερμανική λιτότητα τορπιλίζει το ευρώ


Ημερομηνία: 02/05/2013 08:48
Ισχυρότατες πιέσεις ασκούνται στο Βερολίνο, ακόμη και από συντηρητικά πολιτικοοικονομικά κέντρα, για χαλάρωση της λιτότητας και εγκατάλειψη της πολιτικής ύφεσης, καθώς τείνει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η πολιτική αυτή λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για το κοινό νόμισμα και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Σήμερα συνεδριάζει η ΕΚΤ για τα επιτόκια και την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, στην οποία αντιδρά η Bundesbank. Επιστροφή στο πριν από το ευρώ σύστημα εθνικών νομισμάτων ζήτησε ο Όσκαρ Λαφοντέν, ιστορικό στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς. Καταστροφή η επιστροφή στο μάρκο, απάντησαν κορυφαία στελέχη της γερμανικής Αριστεράς και το ίδρυμα Bertelsmann.

Ενρίκο Λέτα (Ιταλός πρωθυπουργός): Χρειαζόμαστε επειγόντως την τραπεζική ένωση για χρηματοδότηση της οικονομίας

Φρανσουά Ολάντ: Δεν διακυβεύεται μόνο η ευρωπαϊκή ιδέα, αλλά και η σταθερότητα στις χώρες μας

Όσκαρ Λαφοντέν: Να επιστρέψουμε στο ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα ανατιμήσεων και υποτιμήσεων που προϋπήρχε της νομισματικής ένωσης

Μπερντ Ρίξινγκερ: Στην Αριστερά λέμε ναι στο ευρώ και όχι στη λιτότητα

Μανώλης Γλέζος: Το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι το νόμισμα, αλλά πώς θα βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι για να παραχθούν αγαθά

Γκίντερ Γκρας: Ντροπή για τη Γερμανία να επιβάλλει περικοπές σε χώρες όπως η Ελλάδα που δεν θα μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους

Πέτερ Μπόφινγκερ: Η λιτότητα και η συνεχιζόμενη ύφεση στην Ευρώπη η πιο ακριβή λύση για τη Γερμανία


_______________


Λέτα: «Χρειαζόμαστε επειγόντως την τραπεζική ένωση»

 

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, βγήκε παγανιά στην Ευρώπη, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της πολιτικής της ανάπτυξης που απαίτησαν οι Ιταλοί ψηφοφόροι και της προσήλωσης στη δημοσιονομική εξυγίανση, γερμανικής εμπνεύσεως, που απαιτεί η Ευρωζώνη.
Το τελευταίο διήμερο ήταν δύσκολο για τον άπειρο στο διεθνές παρκέ Λέτα, καθώς πρώτα πήγε στο Βερολίνο, όπου προσπάθησε να μη συγκρουστεί με τη Άνγκελα Μέρκελ, και στη συνέχεια στο Παρίσι για συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, όπου επίσης προσπάθησε να μην δείξει ότι δημιουργείται ιταλο-γαλλικός άξονας κατά της Γερμανίας.
Επί της ουσίας, πάντως, αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι πολύ πιο κοντά στο Παρίσι παρά στο Βερολίνο. Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, ο Λέτα υποστήριξε πως η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης θα πρέπει να είναι η πρώτιστη προτεραιότητα της Ε.Ε. «Δεν θα πρέπει να χαθεί χρόνος», είπε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ολάντ, χωρίς βέβαια να προσθέσει ότι αυτή που καθυστερεί όσο μπορεί την τραπεζική ένωση είναι η Γερμανία.
Σύμφωνα με τον νέο Ιταλό πρωθυπουργό, «μία από τις πρώτες προϋποθέσεις» για να καταπολεμηθεί ο «εφιάλτης» της ανεργίας είναι να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δανείζονται με χαμηλότερα επιτόκια.
«Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε πως η τραπεζική ένωση, όπως μόλις τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ, είναι εδώ, την αποφασίσαμε, θα πρέπει να την εφαρμόσουμε και δεν θα πρέπει να χάνουμε χρόνο γι' αυτό», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Ολάντ υπογράμμισε πως ο ρυθμός της δημοσιονομικής εξυγίανσης θα πρέπει να προσαρμοστεί στα πραγματικά δεδομένα της ανάπτυξης. «Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνον η ευρωπαϊκή ιδέα, αλλά και η πολιτική σταθερότητα στις αντίστοιχες χώρες μας», επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος. «Όσο για τη δημοσιονομική πορεία, αυτή θα πρέπει να προσαρμοστεί σ' αυτό που αποτελεί την πραγματικότητα της ανάπτυξης, και για να αποδείξουμε καλύτερα πως δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε τίποτε εν σχέσει προς τις υποχρεώσεις μας, θα χαλιναγωγήσουμε τις δημόσιες δαπάνες», πρόσθεσε ο Ολάντ, υπερασπιζόμενος τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει για την αναθέρμανση της γαλλικής ανταγωνιστικότητας.

Στο Βερολίνο

Μερικές ώρες νωρίτερα, από το Βερολίνο, στην κοινή συνέντευξή του με τη Μέρκελ, ο Λέτα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να χαραχθεί μια ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη. Παράλληλα, διαβεβαίωσε την Γερμανίδα καγκελάριο ότι η χώρα του θα συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων. «Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στην εξυγίανση των δημοσιονομικών», είπε, προκαλώντας τα χαμόγελα της Μέρκελ, αλλά της χάλασε αμέσως μετά το κέφι, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης.
Από την πλευρά της, η Μέρκελ υπεραμύνθηκε, όπως πάντα, της πολιτικής τής λιτότητας, λέγοντας ότι στην παρούσα φάση είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Μονότονα επανέλαβε ότι «δημοσιονομική εξυγίανση και ανάπτυξη δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες», αλλά ότι πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης. Η καγκελάριος ευχήθηκε στον επισκέπτη της καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, «για το καλό της ίδιας της Ιταλίας, των διμερών σχέσεων και της Ευρώπης». Και πρόσθεσε ότι κάθε χώρα πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, ενώ υπογράμμισε ότι η Ιταλία έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα προόδου.

Γκίντερ Γκρας: «Ντρέπομαι για τη Γερμανία»

Την ώρα που ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ήταν πολύ προσεκτικός στην όποια κριτική έκανε στις πολιτικές της λιτότητας κατά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ, ο Γκίντερ Γκρας, ο νομπελίστας συγγραφέας, γνωστός και για τις πολιτικές παρεμβάσεις του στη Γερμανία, βγήκε να καταγγείλει την καγκελάριο για την πολιτική της.
«Θεωρώ ντροπή το γεγονός ότι η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας», είπε σε  συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή. «Πρόκειται για περικοπές μέχρι τελικής πτώσεως, ειδικά για χώρες όπως την Ελλάδα. Δεν θα μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους».
Σύμφωνα με τον συγγραφέα του Τενεκεδένιου Ταμπούρλου, και η Γερμανία είναι μια χώρα με εκτεταμένη διαφθορά, από τον τραπεζικό τομέα μέχρι και τον αθλητισμό. Οπότε, «δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υπεροπτική στάση, όπως αυτή που επιδεικνύει η Μέρκελ. Αυτό μας φέρνει εχθρούς. Με μια έξυπνη πολιτική, όπως εκείνη που αναγκάστηκε να ασκήσει σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς ένας Βίλι Μπραντ, θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό», λέει ο Γκρας.

Άμυνα Βερολίνου σε Κομισιόν και γερμανικά συνδικάτα

Η γερμανική μισθολογική πολιτική, και ειδικά τα πολύ χαμηλά μεροκάματα σε συγκεκριμένους τομείς παροχής υπηρεσιών, έχει εξαγριώσει τους γείτονες εταίρους της, το Βέλγιο και τη Γαλλία, που έχουν προσφύγει στην Κομισιόν και απαιτούν να σταματήσει το μισθολογικό ντάμπινγκ στην απέναντι όχθη του Ρήνου. Η Κομισιόν, από την πλευρά της, διά του επιτρόπου Κοινωνικών Υποθέσεων, Λάζλο Άντορ, βγήκε πριν από λίγες μέρες να δηλώσει ότι η Γερμανία πρέπει πάραυτα να αυξήσει τους μισθούς και να θεσπίσει κατώτατο ωρομίσθιο, στους κλάδους όπου αυτό δεν υπάρχει. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους κατέβηκαν χτες, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στον δρόμο τα γερμανικά συνδικάτα.
Πλην όμως, το αυτί της γερμανικής κυβέρνησης δεν φαίνεται να ιδρώνει, όπως φαίνεται από την απάντηση του υπουργείου Εργασίας σε σχετική επερώτηση της βουλευτού της Αριστεράς, Ζαμπίνε Τσίμερμαν. Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του μισθολογικού ντάμπινγκ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Γερμανία παραβιάζει εδώ και χρόνια το δικαίωμα σε έναν «αποδεκτό» μισθό, που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα. Μάλιστα, επιπλήχθηκε γι' αυτό το 2010.

Μπόφινγκερ: Επικίνδυνη η λιτότητα

Αντίθετα, ο Πέτερ Μπόφιγκερ, ένας από τους πέντε «σοφούς» συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης, βγήκε να υποστηρίξει την πρόταση της Κομισιόν για αύξηση μισθών. Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο είπε ότι θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα «με ποιον τρόπο θα επιτευχθεί η μισθολογική προσαρμογή στην Ευρώπη, εάν είναι σωστό δηλαδή να επιτευχθεί μόνο μέσω της μείωσης μισθών στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, ενώ στη Γερμανία δεν προβαίνουμε σε καμία προσαρμογή». Υποστήριξε μάλιστα ότι, «εάν η Γερμανία αποτελεί μέρος του προβλήματος, θα πρέπει επίσης να αποτελέσει και μέρος της λύσης», καθώς, όπως είπε, εάν η μισθολογική προσαρμογή ζητείται μόνο από τις αποκαλούμενες προβληματικές χώρες και μειώνονται μαζικά οι μισθοί, προκαλείται αποπληθωρισμός, αλλά η οικονομία μπαίνει σε πορεία ύφεσης «και αυτό δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας, εφόσον περίπου το 40% των εξαγωγών μας είναι εξαγωγές προς χώρες της Ευρωζώνης».
Σύμφωνα με τον Μπόφινγκερ, η πιο ακριβή λύση για τη Γερμανία είναι η συνεχιζόμενη ύφεση στην Ευρώπη, ενώ η συνεχιζόμενη λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει και στη δημιουργία νέων χρεών, γι' αυτό και είναι απαραίτητο «να μην υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας».

«Σκουπίδια» και τα ομόλογα της Σλοβενίας

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί η νέα κυβέρνηση της Σλοβενίας να αποφεύγει την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, παρά το γεγονός ότι, ειδικά μετά την κυπριακή κρίση, αναγκάζεται να δανείζεται όλο και πιο ακριβά από τις αγορές. Ωστόσο, το έργο της θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's στην κατηγορία «σκουπίδια».
Μάλιστα, η Moody's δεν αποκλείει περαιτέρω υποβάθμιση της αξιολόγησής της μεσοπρόθεσμα. Ως κύριο λόγο για την υποβάθμιση της Σλοβενίας, ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται τα αυξημένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συσσωρεύονται στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και την κακή κατάσταση των δημόσιων οικονομικών.


Πηγή: avgi.gr

Πρεμιέρα για το νέο 5ευρω


Κυκλοφορεί από σήμερα σε όλες της χώρες της ευρωζώνης το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ.
Το παλιό χαρτονόμισμα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί παράλληλα με το νέο, όμως σταδιακά θα αποσύρεται.

Στο νέο χαρτονόμισμα έχουν ενσωματωθεί καινούργια και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ενώ στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα εμφανίζεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, από την οποία προήλθε και η ονομασία της νέας σειράς τραπεζογραμματίων.


Πηγή: Το Ποντίκι

Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα στο ρατσιστικό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής


Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει αποφασίσει να μην επιτραπεί η είσοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος και - με τηλεφωνική του επικοινωνία με το Νίκο Δένδια - ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση της πλατείας καθώς δεν έχει ζητηθεί άδεια για την διανομή τροφίμων.
Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει ότι θα μοιράσει στο Σύνταγμα «Τρόφιμα της Λαμπρής σε Ελληνες πολίτες».

Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει αποφασίσει να μην επιτραπεί η είσοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος και - με τηλεφωνική του επικοινωνία με το Νίκο Δένδια - ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση της πλατείας καθώς δεν έχει ζητηθεί άδεια για την διανομή τροφίμων.





Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και σε άνδρες της αστυνομίας, έγινε ρίψη χημικών και σημειώθηκαν συμπλοκές.
Νωρίς το πρωί φορτηγό με τρόφιμα έκανε την εμφάνιση του στο Σύνταγμα.



Στο σημείο βρίσκονται άνδρες των ΜΑΤ που εμποδίζουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ξεφορτώσουν τα τρόφιμα, ενώ έφτασε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είναι κλειστοί.
Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τη Χρυσή Αυγή ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνουν προσαγωγές, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή Η. Παναγιώταρου.



Μάλιστα οι αστυνομικοί έκοψαν κλήση στην Ηλία Κασιδιάρη γιατί είχε παρκάρει μπροστά στην πλατεία Συντάγματος.
Κλειστές είναι η Βασ. Σοφίας και η Αμαλίας.
Ο γερανός της αστυνομίας επιχείρησε να πάρει το αυτοκίνητο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά οι συγκεντρωμένοι εμπόδισαν την αστυνομία.

Πηγή: skai.grnews.gr

Ν. Βαλαβάνη: Ούτε ανεκτή, ούτε αποδεκτή η πώληση (με πολλές δόσεις!) του ΟΠΑΠ


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση για την πώληση του ΟΠΑΠ και τους ισχυρισμούς περί «δίκαιου» αντιτίμου - που μάλιστα θα πληρωθεί σε δόσεις!
Αναλυτικά η δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη:


Σχετικά με τη διαδικασία–«παρωδία» πώλησης του μεριδίου του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάντια Βαλαβάνη έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία-"παρωδία" της πώλησης του μεριδίου του Δημοσίου στη διαχρονικά πλέον κερδοφόρα εταιρία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, τον ΟΠΑΠ, με τελικό αγοραστή τη μια και μοναδική εταιρεία που συμμετείχε στην τελική φάση του "διαγωνισμού", κάτι που όπως φαίνεται τείνει πλέον να είναι κανόνας. Ας σημειωθεί ότι η μοναδική «νικήτρια» εταιρεία σ’  αυτή την περίπτωση συστάθηκε πριν από λίγους μήνες, με έδρα την Κύπρο και μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ, έχοντας ως κυρίαρχο στόχο την απόκτηση του ΟΠΑΠ.

ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση διαφημίζουν ότι όσον αφορά το αντίτιμο της πώλησης, αυτό είναι «δίκαιο», καθώς ξεπέρασε οριακά το ελάχιστο όριο των 650 εκατ.ευρώ που έθετε ως «δίκαιη τιμή» το ΤΑΙΠΕΔ μέσω του ανεξάρτητου εκτιμητή που είχε το ίδιο επιλέξει και προσλάβει, και μαζί με το μέρισμα των 60 εκ. ευρώ θα το ξεπεράσει, φτάνοντας τα 712 εκ.

Τι αποφεύγουν να διευκρινήσουν ως προς το αντίτιμο, ακόμα και με τα δικά τους κριτήρια:


Πρώτον, το ποσό των 60 εκ. ευρώ αφορά το μέρισμα για την οικονομική χρήση του 2012, δηλ. με τον ΟΠΑΠ υπό δημόσιο έλεγχο, οπότε θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ήδη – προ πώλησης - καταβληθεί στο δημόσιο ταμείο.

Δεύτερον, το γεγονός ότι ως τρόπος αποπληρωμής του τελικού αντιτίμου επιλέχθηκε η διαδικασία των δόσεων - χωρίς περαιτέρω ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ ως προς τον ακριβή αριθμό και το χρονικό τους ορίζοντα - προφανώς στοχεύει ώστε ο ίδιος ο ΟΠΑΠ μέσω των κερδών του ν’  αποπληρώσει την τιμή κτήσης του κι αποτελεί παραπέρα «εξυπηρέτηση» του σχήματος διεθνών κι ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων που τον απέκτησε (πιθανότατα μετά από συμβιβασμό με άλλους «διεκδικητές», προκειμένου αυτοί ν’ «αποσυρθούν» κατά την τελική φάση).


Τρίτον, η νέα προσφορά (652 εκ. ευρώ), που αντιστοιχεί σε 6,1936 ευρώ/μετοχή, υπολείπεται από δημοσιοποιημένες εκτιμήσεις άλλων αναλυτών της «αγοράς», ελλήνων και ξένων, που εκτιμούν ως «δίκαιη τιμή» για τον ΟΠΑΠ στις σημερινές συνθήκες από 6,80 έως 7,90 ευρώ ανα μετοχή. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής του ΟΠΑΠ την  Τρίτη 30 Απριλίου (7,49 ευρώ) και την τελική αποδεκτή προσφορά (6,1936 ευρώ/μετοχή), το όφελος για την Emma Delta από την αγορά κάτω από τη σημερινή – σημαντικά υποτιμημένη - χρηματιστηριακή τιμή του Οργανισμού, ξεπερνάει τα 136 εκ. ευρώ.

Τέταρτον,  στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται οτι τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου στην δεκαετία, από τα μερίσματα του οργανισμού, υπολογίζονται σε 360 εκ.ευρώ. Ωστόσο, από την πρόσφατη παρουσίαση του business plan της Διοίκησης του Οργανισμού, εύκολα διαπιστώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος ότι τα συνολικά έσοδα απο μερίσματα για την επόμενη δεκαετία θα ξεπεράσουν τα 850 εκ. ευρώ. Από μια προσεκτική μελέτη της συγκεκριμένης παρουσίασης και των εκτιμήσεων της Διοίκησης του ΟΠΑΠ για τα μελλοντικά οικονομικά μεγέθη, διαφαίνεται ότι στις οικονομικές χρήσεις 2013 και 2014 ο Οργανισμός έχει το χαμηλότερο επίπεδο προσδοκώμενων εσόδων και το υψηλότερο συνολικών δαπανών κεφαλαίου (επενδύσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα). Παράλληλα, οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες θα αρχίσουν να αποδίδουν έσοδα και κέρδη από το 2014, με την «ωρίμανση» τους να επιτυγχάνεται τα επόμενα έτη. Άρα μόνο ως τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το χρονικό σημείο που επέλεξε η κυβέρνηση για την προώθηση της πώλησης του ΟΠΑΠ - στα σχεδιασμένα «κάτω» του, πριν ξεκινήσει η νέα, επίσης σχεδιασμένη, άνοδος του.

Πέμπτον, είναι αστεία η επίκληση ότι το Δημόσιο τώρα θα έχει περισσότερα κέρδη, επειδή θα χάσει μεν το μέρισμα, αλλά θα έχει να λαμβάνει από τη νέα αυξημένη φορολογία 30% επί των κερδών. Και τι θα εμπόδιζε δηλαδή το Δημόσιο να εισπράττει τόσο το αυξημένο ποσό φόρου όσο και το άμεσο δικαίωμα στα κέρδη μέσω του ετησίου μερίσματος του Οργανισμού;

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έχει επανειλημμένως τονίσει την αναγκαιότητα διατήρησης των «χρυσοφόρων» δημοσίων επιχειρήσεων τύπου ΟΠΑΠ υπό κοινωνικό και δημόσιο έλεγχο, πριν απ’  όλα για τη χρηματοδότηση των υπό κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων μέσω των κερδών τους. Αντί γι’  αυτό, τώρα το «τίμημα» θα καταβάλλεται στον Ειδικό Λογαριασμό των δανειστών στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός 10 ημερών μετά από κάθε δόση για να «εξαφανίζεται» μέσα στη «μαύρη τρύπα» ενός πανθομολογουμένως μη βιώσιμου χρέους, ενώ τα αυξημένα από το 2015 κέρδη – καθώς ο ΟΠΑΠ που ξεπουλήθηκε αποτελεί «3 εταιρείες σε 1», έχοντας η κυβέρνηση εντάξει σε αυτό επίσης τον οργανισμό Κρατικών Λαχείων και τα νέα VLTs – θα τα προσπορίζονται οι ιδιώτες ιδιοκτήτες του.  

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ έτσι ταυτόχρονα στερούν, πριν την ανάλογη κίνηση όσον αφορά τις ίδιες τις τράπεζες, ένα βασικό εργαλείο χρηματοδότησης ενός εθνικού προγράμματος άμεσης ανακούφισης της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης με δημιουργία θέσεων εργασίας μιας μελλοντικής κυβέρνησης της Αριστεράς σε μια χώρα αποδεσμευμένη από τα Μνημόνια. Όπως έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αυτό δε θα γίνει αποδεκτό και ανεκτό.»

Διαβάστε σχετικά:

Αρον άρον στον Μελισσανίδη ο ΟΠΑΠ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


.





 














































Επιτάχυνση!


Το κύριο άρθρο της Αυγής
Η λιτότητα αποδιαρθρώνει την Ευρωζώνη και επιταχύνει την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από διάφορες κατευθύνσεις. Η κυπριακή περίπτωση μπορεί να μην απείλησε άμεσα με ευρωπαϊκό ντόμινο, αλλά επιβεβαιώνει ότι δεν είναι μια περιχαρακωμένη τραγωδία. Το φάντασμα της "κυπροποίησης" διατρέχει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Παρά τις δεξιές ή κατά βάση μνημονιακές κυβερνήσεις που κυβερνούν τον ευρωπαϊκό Νότο, οι κοινωνίες δεν υποτάσσονται και προκαλούν ακόμη και πολιτική κρίση. Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Λέτα, δήλωσε ότι "αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνον η ευρωπαϊκή ιδέα, αλλά και η πολιτική σταθερότητα στις χώρες μας". Η ανοιχτή κρίση στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, η ανάδυση πολιτικών αντιφατικών αλλά δυνάμει πλειοψηφικών κινημάτων, όπως αυτό του Γκρίλο στην Ιταλία, η ανασυγκρότηση της Αριστεράς στην Ιβηρική χερσόνησο και, πάντοτε, το "παράδειγμα ΣΥΡΙΖΑ" συγκροτούν μια δυναμική ανατροπής των κυβερνήσεων λιτότητας στη νότια Ευρώπη.

Ο Νότος, όταν μάλιστα, εξαιτίας της γαλλικής κρίσης, εκτείνεται μέχρι τα σύνορα με τη Γερμανία, ξυπνάει αντιδράσεις στο Βερολίνο. Πυκνώνουν οι κριτικές και οι πρωτοβουλίες κατά του διδύμου Μέρκελ - Σόιμπλε. Κι όταν ξυπνάει η Γερμανία, τα πράγματα σοβαρεύουν... Η ανακίνηση θέματος μάρκου, με πρωτοβουλία παραγόντων του δεξιού πολιτικού φάσματος, αγγίζει και την Αριστερά, όπως δείχνει το άρθρο Λαφοντέν.

Η συζήτηση στην ουσία δεν αφορά το νόμισμα. Αφορά τη λιτότητα, την ανεργία, τη γερμανική αξίωση να κατοχυρώσει την ηγεμονία της πάνω στα πλεονάσματά της, που δημιουργούνται εις βάρος των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών.

Εκεί που όλοι περίμεναν η συζήτηση να αρχίσει το φθινόπωρο, μετά τις γερμανικές εκλογές, άρχισε πολύ νωρίτερα. Δεν περιορίζεται στη γερμανική πολιτική ζωή. Ακόμη και η Κομισιόν επικρίνει τη Γερμανία για τη μισθολογική πολιτική της.

Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη δεν αφορούν μόνο τους λαούς της, αλλά προκαλούν κύματα σε ολόκληρη τη διεθνή οικονομία. Γι' αυτό οι άλλες χώρες παγκόσμιας ισχύος παρακολουθούν και παρεμβαίνουν.

Σε μια περίοδο που ενισχύεται η αμφισβήτηση της πολιτικής Μέρκελ - Σόιμπλε, συνιστά ιστορική ατυχία για την Ελλάδα να έχει κυβέρνηση μερκελιστών, η οποία μάλιστα αποσυντίθεται, όπως δείχνει η κρίση κορυφής στο ΠΑΣΟΚ. Η επιτάχυνση των ευρωπαϊκών εξελίξεων επιβάλλει ανάλογη επιτάχυνση των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει όμηρος του μερκελικού παρελθόντος και θλιβερός ουραγός στην Ευρώπη.

Μ. Γλέζος: Δεν είναι το νόμισμα το πρόβλημά μας...


Παρέμβαση στο "Κόκκινο"
Σε μια, βαρύνουσας σημασίας, παρέμβαση ο Μ. Γλέζος επέμεινε χθες (μιλώντας στο "Κόκκινο") ότι δεν είναι το νόμισμα το καθοριστικό στοιχείο μιας οικονομίας, υπό την έννοια ότι "ο εργαζόμενος, και όχι το νόμισμα, είναι αυτό που παράγει τα αγαθά - και δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν το κατανοούν αυτοί με τα διπλώματα οικονομίας", αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Και παίρνοντας θέση εμμέσως πλην σαφώς, έθεσε τα πρόσθετα ερωτήματα: "Με συμφέρει ή όχι η δραχμή; Υπάρχει περίπτωση διολίσθησης και περίπτωση υπερ-πληθωρισμού; Μήπως το ευρώ μάς συγκρατεί;".

Η λύση δεν είναι το νόμισμα, συνέχισε, είναι "το πώς θα δώσουμε τη δυνατότητα να πιάσουν όλοι γρήγορα δουλειά", αποδίδοντας εξάλλου τη στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις στο γεγονός ότι "έχουμε κολλήσει στο 'ευρώ ή δραχμή;'"


Πηγή: avgi.gr

Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής χώθηκαν στην "τρύπα" τους


Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης θα πραγματοποιηθεί (;) τελικά στις 10 το πρωί η διανομή τροφίμων που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Σύνταγμα.

ΠΑΣΟΚ: Εμφύλιος με απρόβλεπτες διαστάσεις


Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ε. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου, έπειτα από την αποκάλυψη της "μαύρης τρύπας" ύψους περίπου 114 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος είναι ο "πόλεμος" ανακοινώσεων που ακολούθησε μετά την χθεσινή συνάντηση που είχαν οι δύο στο γραφείο του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Ο Γ. Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι κατά την συνάντηση "εξέφρασε την οργή του για απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της προεδρίας του". Επίσης κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον Ε. Βενιζέλο για διαλυτική κατάσταση και μεταφορά ψευδών και συκοφαντιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Στην "οργισμένη" αντίδραση του πρώην προέδρου, από την Ιπποκράτους απάντησαν με νέα ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν πως ο Ε. Βενιζέλος τόνισε στον Γ. Παπανδρέου ότι "η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες" παροτρύνοντάς τον παράλληλα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από ορισμένα δημοσιεύματα. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε έντονη φημολογία ότι υπάρχουν εισηγήσεις για τη διαγραφή του Γ. Παπανδρέου. Από το αντίπαλο στρατόπεδο φέρεται να υπάρχουν συζητήσεις για αποχώρηση των "παπανδρεϊκών" από το κόμμα. Σε σημερινό ενημερωτικό σημείωμα της Ιπποκράτους αναφέρεται ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επανέλθει στη δημόσια συζήτηση για αυτό το θέμα και ότι η συνέχεια θα δοθεί στα καταστατικά όργανα του κόμματος.


O Φαήλος στενοχωρήθηκε για την ακύρωση της φιέστας της Χρυσής Αυγής


Ημερομηνία: 02/05/2013 11:35
Ο ανεπίσημος σύμβουλος Σαμαρά κάνει θόρυβο, πάλι
Από το enikos.gr:

"Ο Μιχαλολιάκος πρέπει να στείλει δώρο στον Καμίνη μια μαύρη μπλούζα κι ένα καπελάκι της ΧΑ", twittάρει ο Φαήλος Κρανιδιώτης, αναφερόμενος, βεβαίως στα πρωινά επεισόδια στο Σύνταγμα όταν ο δήμαρχος Αθηναίων εμπόδισε διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή μόνο σε Έλληνες.

Δείτε τα tweets του κ. Κρανιδιώτη:




Ο χρυσαυγίτης Καιάδας χτύπησε 12χρονο κορίτσι

Ο χρυσαυγίτης Καιάδας χτύπησε 12χρονο κορίτσι

Ημερομηνία: 02/05/2013 11:37
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι.

Προπηλακισμό δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο τοπικός άρχοντας στη ΝΕΤ, ο βουλευτής «μπήκε στο φρουραρχείο», όπου γινόταν διανομή τροφίμων από το δήμο Αθηναίων σε απόρους, και προσπάθησε να τον χτυπήσει αλλά δεν τα κατάφερε.


Προσπάθησε να βγάλει όπλο ο βουλευτής Γερμενής στη συμπλοκή με τον Καμίνη λέει μάρτυρας


Δείτε το βίντεο:



* * *

Διαβάστε σχετικά:
Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα στο ρατσιστικό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής

Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής χώθηκαν στην "τρύπα" τους

O Φαήλος στενοχωρήθηκε για την ακύρωση της φιέστας της Χρυσής Αυγής

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής πήγε να βγάλει όπλο στον Καμίνη!

Προηγήθηκε επίθεση στην οποία χτυπήθηκε ένα 12χρονο κορίτσι Βουλευτής της Χρυσής Αυγής πήγε να χτυπήσει τον δήμαρχο Αθηναίων. 

Ο βουλευτής εισέβαλε στο κέντρο αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων την ώρα που ο Καμίνης μοίραζε δώρα στα παιδιά που βρίσκονταν εκεί και επιχείρησε να τον χτυπήσει.

Ο Καμίνης, με τη βοήθεια της ασφάλειάς του, απέφυγε τη γροθιά με αποτέλεσμα ο βουλευτής να χτυπήσει ένα 12χρονο κοριτσάκι που βρισκόταν εκεί.Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο βουλευτής επιχείρησε να βγάλει και όπλο αλλά η ασφάλεια του δημάρχου τον έβγαλε έξω από το χώρο.Ο Γ.Καμίνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, δήλωσε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να βγάλει το όπλο του.Η Αστυνομία, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, δεν συνέλαβε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής διότι δεν έκανε μήνυση ο Καμίνης.

newsbeast.gr