ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αναστέλλεται η απεργία των εκπαιδευτικών απ' την ΟΛΜΕ και φυσικά ο φταίχτης είναι ο συνηθισμένος:


Ageliki Fatourou
ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ. ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ!

Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Επειδή εγώ δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο και δυο μέλη δε συμμετέχουν [δηλ το ΠΑΜΕ που δεν τοποθετήθηκε στην κλειστή συνεδρίαση του ΔΣ], εγώ έκανα πρόταση και πήρα την ευθύνη της πρότασής μου και πήρα 1 ψήφο. Αυτό δεν καταλαβαίνω. Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως, επειδή στη συνέχεια θα τοποθετηθώ για τους όρους και τις προϋποθέσεις, θέλω να ενημερώσω το Σώμα για την πρόταση που έκανα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ εκ μέρους των Παρεμβάσεων.
Θεωρούμε ότι η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ η οποία έφερε στις Γενικές Συνελεύσεις 20.000 εκπαιδευτικούς, λειτούργησε ενοποιητικά για έναν κλάδο που τον έλεγαν πεθαμένο, για έναν κλάδο που τον έλεγαν παραιτημένο, είχε τεράστια σημασία και δημιούργησε σοβαρά ζητήματα σε ολόκληρο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αγγελική την πρότασή σου.
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Θα είμαι επιγραμματική. Ως εκ τούτου, θεωρώ και μετά απ’ ό,τι άκουσα απ’ όλους τους συναδέλφους Προέδρους, ότι είναι σοβαρότατο λάθος, κρεμάει τον κλάδο η αναστολή της απεργίας τουλάχιστον για την Παρασκευή και έκανα εναλλακτικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να πάμε την Παρασκευή στην απεργία, καλώντας το σύνολο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλάζοντας την ατζέντα.
Το πρόβλημα πλέον δεν είναι εκπαιδευτικό, δεν αφορά τα εκπαιδευτικά αιτήματα, αφορά τη συνταγματική εκτροπή και σαν τέτοια έπρεπε να καταγγελθεί και να σπάσει η επιστράτευση της Παρασκευής. Έκανα διάφορες εναλλακτικές προτάσεις και εν τοιαύτη περιπτώσει, η πρότασή μου ήταν αυτή χονδρικά και στη συνέχεια θα τοποθετηθώ αναλυτικά για τους όρους και τις προϋποθέσεις.
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αναστολή από Δευτέρα είπες εσύ.
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Όχι, είπα να πάρει η Γενική Συνέλευση Προέδρων, ή να κάνουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων την Κυριακή, έτσι είπα ακριβώς, έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων των Κυριακή για να δούμε εάν θ’ αναστείλουμε ή όχι την απεργία εκτιμώντας την Παρασκευή. Έκανα κάποια λαθροχειρία;
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Συγνώμη Αγγελική, για την ακρίβεια, είπες να πάνε οι καθηγητές στο σχολείο και οι 500 συνδικαλιστές να κάνουν απεργία. Αυτό είπες μέσα.
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Λοιπόν, αφού θέλετε να τα πω όλα όσα είπα μέσα, να τα πω τώρα γιατί θα τα έλεγα μετά. Είπα λοιπόν ότι οι συνάδελφοι που είναι επιταγμένοι και οι οποίοι πρέπει να είναι 8 με 2 στα σχολεία τους την Παρασκευή, να μην είναι στα σχολεία τους, δηλαδή να είναι απεργοί, να είναι έξω από τα εξεταστικά κέντρα, να μην εμποδίσουμε είπα κανέναν να μπει μέσα, να κάνουμε διαδηλώσεις είπα έξω από τα εξεταστικά κέντρα και να καλέσουμε σε μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο όλο το συνδικαλιστικό κίνημα την Παρασκευή το βράδυ στο Σύνταγμα. Και στην επόμενη θα πω κι άλλα, να τα πω και στους άλλους, τους Μουτζαχεντίν.. Θα σας τα πω μετά.
Θέλετε να σας πω κι άλλα; Να σας πω όλη την τοποθέτησή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ;
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Όχι Αγγελική.
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Να σας την πω μετά.
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Οι προτάσεις που βγαίνουν μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί εγώ προήδρευα της διαδικασίας και κανονικά θα έπρεπε να σας τις ζητήσω γραπτά, αποτυπώνονται πλήρως και χωρίς παρερμηνείες. Είπες: «Οι καθηγητές πηγαίνουν όλοι στα σχολεία, όλοι ανεξαιρέτως. 500 συνδικαλιστές οι οποίοι δηλώνουν ότι κάνουν απεργία...». Αυτό είναι αναστολή στην πραγματικότητα. Είναι αναστολή για το 99%..
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Είπα ότι όλοι οι συνάδελφοι δεν είναι στα σχολεία 8 με 2 αλλά είναι έξω από τα εξεταστικά κέντρα. Το άκουσες Κοτσιφάκη αυτό που είπα;
Θ. ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Το άκουσες. Ευχαριστώ πολύ.
-----------------------------
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Ψυχραιμία συνάδελφοι Είχαμε την τύχη ή την ατυχία, να ζούμε σε ιστορικές στιγμές. Τόσο ιστορικές οι άτιμες, που κάθε μία ώρα που περνούσε τις τελευταίες 5 ημέρες, το πολιτικό κλίμα διαμορφωνόταν. Διαμορφωνόταν συνέχεια και διαφοροποιούνταν. Αν με ρωτούσε κάποιος το περασμένο Σάββατο «μπορείτε να δώσετε μια κεντρική πολιτική μάχη και να σπάσετε την επιστράτευση;» θα του έλεγα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα σκεφτόμουν με ποιους τρόπους μπορώ ή όχι να το επιδιώξω.
Πώς διαμορφώθηκε η κατάστασή από το προηγούμενο Σάββατο; είχαμε μια τεράστια συσπείρωση του κλάδου τόση που δεν την περιμέναμε οι περισσότεροι, παρ’ ότι οι εκτιμήσεις μας τις τελευταίες μέρες έλεγαν όντως ότι ο κόσμος που θα έρθει στις συνελεύσεις θα είναι εντυπωσιακά πολύς. Πρώτο ζήτημα. Αυτό ήταν το θετικό θέμα.
Το δεύτερο θέμα που διαμορφωνόταν και ήταν εντυπωσιακό και αυτό, αρνητικά εντυπωσιακό και στην πραγματικότητα έδειχνε κεντρικές πολιτικές συμφωνίες κομμάτων, όχι παρατάξεων, αποφασισμένων να επιδιώξουν με κάθε τρόπο τη μη πραγματοποίηση της απεργίας –κι εδώ αναφέρομαι συγκεκριμένα στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ για την «απεργία» της Τρίτης.
Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο χτύπημα και οι πολιτικές Οργανώσεις που εκφράζουν συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα στην ΑΔΕΔΥ, δηλαδή η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚ και το ΠΑΜΕ, που πήραν αυτή την απόφαση, στην πραγματικότητα έδρασαν απεργοσπαστικά στην ΟΛΜΕ, έδωσαν μια πισώπλατη μαχαιριά στην ΟΛΜΕ και εδώ ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Πρώτο ζήτημα αυτό.
Δεύτερον: Παρ’ όλα αυτά, παρά το χτύπημα δηλαδή αυτό και παρ’ όλη την απίστευτη απουσία των Ομοσπονδιών, ούτε μία Ομοσπονδία πλην της ΔΟΕ, παρ’ όλες και τις γενικές εκκλήσεις μας και τις ειδικές εκκλήσεις μας τις προσωπικές, ούτε μία, επαναλαμβάνω, Ομοσπονδία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ούτε μία Ομοσπονδία του ΠΑΜΕ, δεν έχει κηρύξει απεργία για την Παρασκευή. Είναι εντυπωσιακό πραγματικά και χρήζει σοβαρής πολιτικής ερμηνείας για τους σκεπτόμενους ανθρώπους αυτής της χώρας.
Τρίτο ζήτημα: Παρ’ όλα αυτά, παρ’ όλο δηλαδή που οι Συνομοσπονδίες και οι Ομοσπονδίες μας έχουν πραγματικά βάλει σε υγειονομική ζώνη και παρ’ όλο που έχει προκύψει –ποια ΟΛΜΕ ρε παιδιά; Ποια αιτήματα εκπαιδευτικά; Εδώ ένα κεντρικό ζήτημα υπάρχει, το ζήτημα της εκτροπής. Εδώ έχουμε συνταγματική εκτροπή. Εδώ μας βάζουν στο γύψο. Είναι ζήτημα της ΟΛΜΕ πια; Είναι ζήτημα του λαϊκού κινήματος.
Έκανα εκκλήσεις, και προσωπικά έκανα εκκλήσεις παντού, και στο Διοικητικό Συμβούλιο, έκανα εκκλήσεις χτες και στον κ. Τσίπρα με τον οποίο συναντηθήκαμε, έκανα εκκλήσεις σε παρατάξεις και επίσης συνάδελφοί μου είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι γι’ αυτή την εκτροπή πολιτικά κόμματα της Αριστεράς δεν έχουν καλέσει μέχρι τώρα [δεν περίμενα ούτε από τη Νέα Δημοκρατία ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τη ΔΗΜΑΡ ούτε από τη Χρυσή Αυγή, τους έχω κατατάξει στο αντισυνταγματικό τόξο, με δημόσια δήλωσή μου] να καλέσουν ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο κόντρα στην επιστράτευση και κόντρα στη συνταγματική εκτροπή.
Λέω λοιπόν: Παρ’ όλα αυτά όμως, τι είδαμε χτες στις Γενικές Συνελεύσεις; Είδαμε να έρχονται Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Πρωτοβάθμια Σωματεία, όχι πολλά αλλά ήρθαν πολλά, έχει βγάλει ο ΣΕΦΚ απεργία, θα μου πείτε ο ΣΕΦΚ είναι μικρό Σωματείο, σωστά, Σωματεία Πρωτοβάθμια Δασκάλων, Σωματεία Πρωτοβάθμια των ΟΤΑ, είδαμε δηλαδή να δημιουργείται μια στοιχειώδης λαϊκή ασπίδα.
Γι’ αυτό έκανα έκκληση ότι είναι λάθος τραγικό για τον κλάδο ν’ ανασταλεί η απεργία σήμερα που ο πολιτικός χρόνος διαμορφώνεται. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί, μπορεί να διαμορφώνεται ο πολιτικός χρόνος εάν δεν έχουμε αναστολή της απεργίας. Και πρότεινα στο Συμβούλιο, για να μη θεωρηθεί ότι πάμε σε μια τυφλή απεργία, να κάνουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων την Κυριακή προκειμένου να εκτιμήσουμε το πώς πήγε η Παρασκευή, να καλέσουμε σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Παρασκευή μετά από το ότι γίνει την Παρασκευή.
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αγγελική, για την ακρίβεια, ως Πρόεδρος θέλω να πεις την ακριβή πρόταση που είπες. Την ακριβή πρόταση.
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Την ακριβή πρόταση θα πω. Είπα στο Διοικητικό Συμβούλιο, παρόντες όλοι, δε μπορεί να με διαψεύσει κανένας, ότι ακόμα και την πρωτοβουλία 500 συνδικαλιστών επώνυμων που βγάζουν δημόσια μια δήλωση, δικών μας συνδικαλιστών εννοώ, της ΟΛΜΕ, 500 συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ που βγάζουν σήμερα το βράδυ, την Πέμπτη το πρωί, δήλωση ότι σπάνε την επιστράτευση την Παρασκευή, δημόσια δήλωση, και είμαστε στα εξεταστικά κέντρα όλοι, όχι για να εμποδίσουμε αυτούς που θέλουν να μπουν μέσα, γιατί με την παρουσία μας σπάμε την επιστράτευση και καλούμε τους συναδέλφους που δεν εμπλέκονται με τις εξετάσεις εκεί έξω, και να μην είναι στα σχολεία 8 με 2 αλλά να είναι εκεί [δηλ. στα εξεταστικά] και να μετατρέψουν αυτές τις συγκεντρώσεις σε συλλαλητήρια και παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Παρασκευή το βράδυ..
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Και οι άλλοι συνάδελφοι είναι μέσα στα κέντρα και κάνουν τις εξετάσεις, αυτό είπες, έτσι; Για την ακρίβεια λέω.
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Έχει φύγει το πρόβλημα από τις εξετάσεις.
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Εγώ ως Προεδρεύων, επειδή δεν κρατήθηκαν πρακτικά, δεν παρεμβαίνω σε κανέναν. Θέλω να πεις την ακριβή σου πρόταση. Την έχεις αλλάξει τρεις φορές.
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Είπα αυτό, ότι δεν εμποδίζουμε κανέναν να μπει να γίνουν εξετάσεις. Ότι το επίδικο της στιγμής δεν είναι αν θα γίνουν εξετάσεις την Παρασκευή, το επίδικο της Παρασκευής είναι αν θα σπάσει η επιστράτευση. Και την Κυριακή να κάνουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων.
ΜΕΛΟΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Εν τοιαύτη περιπτώσει, εάν αποφασίσει η κυβέρνηση να απολύσει 500 συνδικαλιστές, τότε εκτιμώ ότι θα γίνει ο κακός χαμός σε όλα τα Συνδικάτα της χώρας. Το έχω πει αυτό απ’ το πρωί.
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Ο συνάδελφος Πατίδης έχει το λόγο.
Η. ΠΑΤΙΔΗΣ : Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να καταγραφεί στα πρακτικά, η συναδέλφισσα Φατούρου δεν είπε τα πράγματα όπως τα πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ. Δε λέει την αλήθεια. Μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ πρότεινε καθαρά να απεργήσουν μόνο 500, εκπρόσωποι συνδικαλιστές, όχι απεργία απ’ όλο τον κλάδο, μόνο 500 και μάλιστα λέει επί λέξει: «Οι υπόλοιποι θα μπουν για δουλειά και όσοι δεν εμπλέκονται με τις πανελλαδικές να μην είναι απεργοί αλλά να είναι απ’ έξω για να κάνουμε συλλαλητήρια». Δήλωσε καθαρά μόνο για 500 απεργούς.
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Μόνο για 500 είπες Αγγελική.
Η. ΠΑΤΙΔΗΣ: Μόνο για 500 καθαρά. Και μάλιστα μπορώ να σας πω όλη της την τοποθέτηση. Είπε ότι από τους 13.000 ψήφισαν τις αποφάσεις, κάποιες χιλιάδες είναι αποφασισμένοι για απεργία..
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Οι 3.000..
Η. ΠΑΤΙΔΗΣ: Οι 3.000, οι 10.000 δεν είναι, συνεπώς δε μπορούμε να πάμε σε απεργία, αλλά επειδή δε μπορούμε να μην κάνουμε και τίποτα, τους χαρακτήρισε μάλιστα «Μουτζαχεντίν» τους 3.000, επειδή λέει «δε μπορούμε να κάνουμε και τίποτα, προτείνω 500 συνδικαλιστές ν’ απεργήσουν και οι υπόλοιποι να κάνουν συλλαλητήριο και όχι απεργία». Αυτή είναι η αλήθεια.
---------------------------
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Συνάδελφοι τελείωσε η διαδικασία, πριν όμως, ως Πρόεδρος, οφείλω να πω το εξής: Είναι πρωτοφανές σε Διοικητικό Συμβούλιο έστω και έκτακτο, έστω και χωρίς πρακτικά, έστω και έτσι όπως έγινε και ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, άλλα πράγματα να κατατίθενται κεκλεισμένων των θυρών και άλλα πράγματα να έρχονται μετά.
Επί της ουσίας εγώ ως Πρόεδρος που προήδρευσα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση των 15’, κατέγραψα τα εξής: «Ψήφισαν 20.000» είπε η συναδέλφισσα Φατούρου, 13.000 « ψήφισαν υπέρ, από τους οποίους οι 10.000 ψήφισαν για το γαμώτο, για να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση κτλ. και 3.000 Μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει η κινητοποίηση, επειδή όμως δε μπορούμε να πουλήσουμε και τους 3.000 Μουτζαχεντίν, προτείνουμε απεργιακή κινητοποίηση των 500 συνδικαλιστών. 500 συνδικαλιστές θα απεργήσουν, οι υπόλοιποι θα πάνε κανονικά στις εργασίες τους που έχουν επιταχθεί και οι υπόλοιποι οι οποίοι δεν έχουν επιταχθεί, να έρθουν απ’ έξω».
Εκεί της επεσήμανα ότι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής έχουν κληθεί όλοι να πάνε στα διπλανά σχολεία, άρα δεν υπάρχει κανένας απ’ έξω.
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Κι εγώ τι σου είπα; Ότι αυτοί αντί να πάνε στα διπλανά σχολεία θα είναι έξω από τα εξεταστικά κέντρα, δηλαδή θα είναι απεργοί Παπαχρήστο. Επί του προσωπικού λοιπόν: Όπως είδα, ο συνάδελφος Πατίδης του ΠΑΜΕ, έδωσε ένα σκονάκι στο συνάδελφο Πρόεδρο και ο συνάδελφος Πρόεδρος ακριβώς αυτό έγινε, έκανε την τοποθέτηση αυτή
Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Ο συνάδελφος Πρόεδρος γνώριζε τι ακριβώς είπες, εκτός αν μιλάς Κινέζικα και δεν καταλαβαίνω τι είπες.
Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ: Εγώ είμαι καθαρή: Είπα το εξής: Ότι είναι προφανές και το είπα και στην τοποθέτησή μου στην αρχή, ότι δεν έχουμε τους καλύτερους όρους που θέλαμε. Δεν είπα ότι πάμε σε μια εύκολη μάχη και ούτε είπα ότι τραβάμε την απεργία τυφλά. Γι’ αυτό και έκανα πρόταση την Κυριακή να πάμε σε νέα Γενική Συνέλευση Προέδρων και να εκτιμήσουμε αν πρέπει να κάνουμε αναστολή ή όχι. Ήμουν σαφής.
Εν τοιαύτη περιπτώσει, επαναλαμβάνω ότι η αναστολή της Παρασκευής είναι η χειρότερη δυνατή υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε στον κλάδο. Αν όντως θέλουμε, και κάνω έκκληση, αν όντως θέλουμε να πάμε και σε συνέχεια, όχι σώνει και καλά απεργία 5νθήμερη αλλά σε συνέχεια, προτείνω να το ξανασκεφτούμε να πάμε την Παρασκευή με τους καλύτερους όρους και να κάνουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων την Κυριακή...
Και στο τέλος φταίει ο... ΣΥΡΙΖΑ!
tvxs.gr
Αναστέλλεται η απεργία των εκπαιδευτικών απ' την ΟΛΜΕ και φυσικά ο φταίχτης είναι ο συνηθισμένος: ο ...

avanti popolo: Χρ. Παππάς (μέσα στη Βουλή): Χάιλ Χίτλερ, Χάιλ Χίτ...


Τρεις φορές φώναξε «Χάιλ Χίτλερ» μέσα στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς, όταν το κόμμα του αποχωρούσε από την Ολομέλεια μετά από αντιπαράθεση με τον Γ. Δραγασάκη! 





Οι ύβρεις εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και η αποβολή Βουλευτή της από την αίθουσα της Βουλής σημάδεψαν την συνεδρίαση. Ο Βουλευτής Π. Ηλιόπουλος επεχείρησε, παρά το ότι ο Κανονισμός
δεν το προβλέπει, να σχολιάσει ειρωνικά όσα είπαν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης για τον μισαλλόδοξο λόγο και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.





Ξεκίνησε μιλώντας για τον «μίστερ Αλέξις που ετοιμάζεται για πρωθυπουργός» και την «ερώτηση – σούπα» που προηγήθηκε.





Αμέσως τον σταμάτησε ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης επισημαίνοντας ότι δικαιούται να μιλήσει μόνο για την ερώτηση που έχει καταθέσει, τυπογραμμίζοντας ότι «αυτά που λέτε είναι υβριστικά» και συνιστώντας του «να αναπτύξτε τη δική σας ερώτηση και τίποτα άλλο». Ο Π. Ηλιόπουλος αντέδρασε, επέμεινε να απαντήσει και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής τον προειδοποίησε ότι «στον Κανονισμό υπάρχει άρθρο που προβλέπει ενέργειες, μεταξύ των οποίων είναι και η αποβολή από την αίθουσα». Παρά ταύτα ο Π. Ηλιόπουλος συνέχισε και ο Γ. Δραγασάκης κάλεσε τον φφρούραρχο της Βουλής να έρθει στην αίθουσα της Ολομέλειας – ενέργεια που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Την πρωτοβουλία του χειροκρότηταν παριστάμενοι Βουλευτές (ανάμεσά τους η Σ. Βούλτεψη και ο Ηλ. Βλαχογιάννης της ΝΔ και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ). «Χειροκροτήστε γίδια. Φέρτε όποιον θέλετε», φώναξε πολλές φορές ο Π. Ηλιόπουλος ενώ άρχισαν να φωνάζουν και οι άλλοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «Άντε ξεφτίλες που μιλάτε», «ξεφτιλισμένοι» και «νούμερα», ήταν μερικές από τις υβριστικές εκφράσεις που ακούσθηκαν. Ο Π. Ηλιόπουλος είπε ότι τα άλλα κόμματα θα παλέψουν για την προστασία του συνταγματικού τόξου, ενώ «εμείς θα παλέψουμε για το εθνικό τόξο».





Ο Γ. Δραγασάκης και το Προεδρείο της Βουλής ήταν όρθιοι αναμένοντας τον Φρούραρχο και ο Π. Ηλιόπουλος του είπε «καθίστε κάτω, κύριε πρόεδρε». Όρθιος ο Γ. Δραγασάκης διάβασε τπν Κανονισμό και αφαίρεσε τον λόγο από τον Βουλευτή’ «Αφαιρέστε ότι θέλετε», αντέδρασε ο Π. Ηλιόπουλος.





Εκείνη την ώρα ο παριστάμενος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς αποφάσισε να αποχωρήσουν από την Ολομέλεια οι Βουλευτές του κόμματος. «Φύγετε για να μη σας διώξουμε από την αίθουσα», είπε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και ανακοίνωσε ότι «το προεδρείο εφαρμόζοντας το άρθρο 80 του Κανονισμού επιβάλλει την ποινή της μομφής και την αποβολή από την αίθουσα στον Βουλευτή Π. Ηλιόπουλο».

avanti popolo: Χρ. Παππάς (μέσα στη Βουλή): Χάιλ Χίτλερ, Χάιλ Χίτ...: Τρεις φορές φώναξε «Χάιλ Χίτλερ» μέσα στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς, όταν το κόμμα του αποχωρούσε από...

Δήλωση Δ. Στρατούλη για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - παρωδία που υπέγραψαν ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) - ΣΕΤΕ - ΓΣΕΒΕ - ΕΣΕΕ.

Δήλωση Δ. Στρατούλη για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - παρωδία που υπέγραψαν ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) - ΣΕΤΕ - ΓΣΕΒΕ - ΕΣΕΕ.

ΑΠΩΝ Ο ΣΕΒ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!
«ΕΦΤΥΣΑΝ» ΤΗΝ ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΞΗ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ!

"Παρά την προσπάθεια εξωραϊσμού της συμφωνίας για το επίδομα γάμου και ορισμένα θεσμικά ζητήματα μεταξύ της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων πλην του ΣΕΒ, η ουσία είναι ότι έμεινε εκτός διαπραγμάτευσης και συμφωνίας το ήδη μειωμένο με πράξη υπουργικού συμβουλίου ύψος του κατώτερου μισθού. Αυτό σημαίνει ότι δεν αμφισβητούνται από τους υπογράφοντες και δημιουργούνται πλέον αρνητικά τετελεσμένα όσον αφορά στη μείωση του κατώτερου μισθού από τα 751 στα 586 ευρώ, και στα 511 για τους νέους κάτω των 25 ετών, το πάγωμα των τριετιών και των χρονοεπιδομάτων και το νέο τρόπο υπολογισμού του κατώτερου μισθού με απόφαση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας που θα μπορεί να τον μειώνει ανεξέλεγκτα.

Το εξωφρενικό είναι ότι όλα αυτά γίνονται σήμερα που λήγει η μετενέργεια, δηλαδή η ισχύς των 45 τελευταίων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αποτέλεσμα να έχουμε αυτόματες μειώσεις 20-30% σε πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Η άρνηση του ΣΕΒ να υπογράψει, έστω αυτή την περιορισμένων αποτελεσμάτων συμφωνία μεταξύ της ΓΣΕΕ και των τριών άλλων εργοδοτικών φορέων, και η εν συνεχεία προκλητικές ανακοινώσεις του, αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ποιοι ήταν οι πραγματικοί «κουκουλοφόροι» που υποδείκνυαν στην τρόικα τι πρέπει να κατεδαφίσει μαζί με τις μνημονιακές κυβερνήσεις από την εργατική νομοθεσία και κυρίως από τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει δεσμευτεί πολιτικά και έχει ήδη καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη βουλή για την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και για την επανασύσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, δημοκρατίας και οικονομικής και κοινωνικής αναζωογόνησης."

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τους αρχηγούς των κομμάτων του Εθνικού Κοινοβουλίου κ.κ. Α. Τσίπρα, Π. Καμμένο και Δ. Κουτσούμπα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς
τους αρχηγούς των κομμάτων του Εθνικού Κοινοβουλίου
κ.κ. Α. Τσίπρα, Π. Καμμένο και Δ. Κουτσούμπα.
            Κύριοι,
            Απευθυνόμαστε σε σας ως εκ της ιδιότητός σας και της ειδικής αποστολής, την οποία έχετε αναλάβει, αφ’ ης στιγμής εκπροσωπείτε μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος και του Ελληνικού Λαού εν γένει. Θεωρούμε ότι ο παρών αγώνας είναι και δίκαιος και μη φέρων κομματική ταυτότητα. Τούτο, βεβαίως, υπό την αίρεση της εκφρασθησομένης θέσης: Στην περίπτωση που κάποιος από εσάς διαφωνεί με τη θέση μας, ευνόητο ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί δημόσια, ώστε και η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) να γνωρίζουν ποιος πρεσβεύει τι. 
            Φρονούμε ότι στην παρούσα περίσταση μάλιστα, εκπροσωπείτε και μέρος  - διόλου ευκαταφρόνητο – των ανηλίκων τέκνων του εκλογικού σώματος, το οποίο στερείται φωνής, πλην αυτής, την οποία εσείς καλείστε να αποδώσετε, με σεβασμό και ευθύνη.
Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας, με την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών λόγω της εκφρασμένης –τηρουμένων όλων των δημοκρατικών διαδικασιών- πρόθεσής τους για απεργία εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν την άποψη ότι το θερμόμετρο της κοινωνικής έντασης ανεβαίνει επικίνδυνα. Τούτο δεν είναι υποχρεωτικά κακό, αρκεί να μην υπάρχουν παράπλευρες απώλειες εις βάρος του ανηλίκου πληθυσμού.
Θα αναρωτηθεί ο αδαής εύλογα ποιο το σκεπτικό του κου Πρωθυπουργού για προληπτική καταστολή σε καιρό Δημοκρατίας. Είμαστε βέβαιοι ότι εσείς δεν είστε αδαείς, έχετε, άρα, καταλήξει, σε πολιτικά συμπεράσματα, σχετικά με τους ουσιαστικούς λόγους πίσω από την επικοινωνιακή μυθοπλασία περί δήθεν επίτευξης του μείζονος. Στην παρούσα χρονική στιγμή, το μείζον αφορά μόνο στις απώλειες του Λαού, και η δική του βούληση είναι  αυτή που παραγκωνίζεται.
Μετά τους οδηγούς φορτηγών, τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το μετρό, μια ακόμη επαγγελματική κατηγορία, πολύ πιο μεγάλη όμως από τις προηγούμενες, στυλοβάτης της Ελληνικής Κοινωνίας, υπεύθυνη για τα παιδιά μας, αντιμετωπίζει την επιστράτευση ως μέσο καταστολής του συνταγματικά κατοχυρωμένου δημοκρατικού δικαιώματος της απεργίας, πριν καν αποφανθεί η δικαιοσύνη για την καταχρηστικότητά της ή μη.
Τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας, γνωστά και τεράστια. Προβλήματα όμως, τα οποία η Κυβέρνηση γέννησε με την πολιτική της, συνεχίζει να δημιουργεί, να αναπαράγει και εν τέλει να χρεώνει στις πλάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Το επιχείρημά της σαθρό, υποκριτικό. «Πρώτα ο μαθητής» λέει η Κυβέρνηση έχοντας μελετήσει σοβαρά το DVD, το οποίο η κυρία Διαμαντοπούλου είχε παραδώσει ως παρακαταθήκη. Πρώτα ο μαθητής λοιπόν, αλλά χωρίς προσλήψεις καθηγητών, χωρίς αντικατάσταση όσων εξ αυτών συνταξιοδοτούνται, με μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με σχολεία ειδικής αγωγής να κλείνουν ως ακριβά σχολεία, με καλλιτεχνικά-μουσικά σχολεία στα όρια της εξαφάνισης, με εξαφανισμένα αθλητικά σχολεία, με έναν τεράστιο αριθμό χαμένων διδακτικών ωρών σε όλες τις τάξεις  - ακόμη και στην τρίτη Λυκείου.
Έχουμε από καιρό – μαζί με άλλους απλούς πολίτες  - επισημάνει το βασικό πρόβλημα: η πολιτική Διαμαντοπούλου ζει, βασιλεύει και βολεύει την παρούσα Κυβέρνηση, όσο κι αν οι πάλαι ποτέ κραταιοί, σήμερα παλινωδούν και σκιωδώς διοικούν τη Χώρα. .
Με σχολεία συγχωνευμένα, με σχολεία υπό συγχώνευση, με σχολεία υπό κατάργηση, με κατάργηση οργανικών θέσεων, με αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με νέο μισθολόγιο πείνας, με νέο βαθμολόγιο κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις σχεδιαζόμενες απολύσεις, με αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να «χωράνε» στα διαρκώς μειούμενα κονδύλια για την εκπαίδευση, με το μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας να επικρεμάται ως Δαμόκλειος Σπάθη στις κεφαλές όλων, όσοι σκέφτονται να υψώσουν την φωνή τους ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές. Πενία  - έως του σημείου της ανυπαρξίας  - κοινωνικού διαλόγου, σημεία των καιρών.
Οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν για τους εκπαιδευτικούς και την Παιδεία. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
«Πρώτα ο μαθητής» σημαίνει «πρώτα ο δάσκαλος».
«Πρώτα ο δάσκαλος» σημαίνει «πρώτα ο μαθητής».
Η τρικομματική κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι για τις ενέργειές της, την κατά δηλώσεις της, κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στην οποία η Χώρα μας βρίσκεται, κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με Προεδρικά Διατάγματα, και επιστράτευση κάθε επαγγελματικής κατηγορίας, η οποία ανθίσταται στις επιταγές της.
Σας καλούμε, στα πλαίσια των συνταγματικών σας αρμοδιοτήτων, από κοινού, να απευθυνθείτε στον Αξιότιμο κύριο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και να του ζητήσετε να παρέμβει, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του. Τα ερωτήματα συγκεκριμένα:
Βρίσκεται, ετέθη ή θα τεθεί η Χώρα σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης;
Είναι επαρκής η πολιτική στήριξη που παρέχουν οι βουλευτές των τριών κυβερνητικών κομμάτων, για να προσδώσουν στην παρούσα Κυβέρνηση την απαραίτητη δημοκρατική νομιμοποίηση, την ίδια στιγμή που γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων θα έλθουν αντιμέτωπες με την πολιτική επιστράτευση, στην περίπτωση που αντιταχθούν σε αυθαίρετες πολιτικές επιταγές;
Πέραν όμως της πολιτικής, κύριοι, υφίσταται ακόμη η Τρίτη Εξουσία. Είναι πολιτική λύση εν προκειμένω η προσφυγή στα αρμόδια Δικαστήρια. Ενώπιον του φυσικού Δικαστή, καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Αυτή είναι η πρότασή μας.
Στη διακριτική σας ευχέρεια βρίσκεται η εν συνεχεία πολιτική σας στάση, από κοινού ή κατά μόνας.
Με εκτίμηση και προσμονή,
Κωνσταντίνος Νάκκας,
Θάνος Αθανασιάδης

Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ: «Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17/5/2013

Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ: «Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»

Στη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και στην Περιφέρεια Αττικής, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας.

Η συζήτηση διεξήχθη στο πλαίσιο Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ερώτηση με την οποία επισημαίνουν ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων είναι αναχρονιστικός τόσο στη μεθοδολογία του, όσο και στη λογική του, που θέλει ΣΔΙΤ με αδιαφανείς διαδικασίες και τεχνολογίες καύσης.

Ο Γιώργος Πάντζας μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Πρόσφατα μου τράβηξε την προσοχή μία φράση γραμμένη σε έναν κάδο απορριμμάτων η οποία έλεγε: ‘’Τα όνειρά μας βρίσκονται εδώ μέσα’’. Αυτό είναι το αποτέλεσμα και το κατάντημα της πολιτικής σας. Κάνατε τα όνειρα του Έλληνα, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Μπράβο, σας αξίζει ένα μεγάλο και φαραωνικό ΜΠΡΑΒΟ. Σαν τις μονάδες που σκοπεύετε να φτιάξετε, για να κάνετε στάχτη τα όνειρα της ελληνικής κοινωνίας, που στρέφονται ενάντια στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και πρέπει να ΚΑΟΥΝ. Να καούν όπως κάποτε..., σε μία άλλη εποχή…, που οι φούρνοι δούλευαν ασταμάτητα... Τι κάνετε λοιπόν σήμερα; Προωθείτε έναν άθλιο και αναχρονιστικό περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, με μεγάλα στρατόπεδα συγκέντρωσης Σκουπιδιών. Με ογκώδεις μονάδες που καταστρέφουν το περιβάλλον, στραγγίζουν την τσέπη του δημότη, και επιβαρύνουν την υγεία του...»

Επίσης αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στο θέμα της Φυλής αναφέροντας τα εξής:

«Οι μονάδες που θέλετε να φτιάξετε είναι όμοιες με αυτές στην περιοχή της Φυλής και των Άνω Λιοσίων. Εκεί που οι πολιτικές που ασκήθηκαν εδώ και 45 χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη καρκινογόνος βόμβα για τη δημόσια υγεία του λεκανοπεδίου. Προτεραιότητα όμως για εσάς είναι να εξυπηρετήσετε τα οικονομικά συμφέροντα. Αυτά σας ενδιαφέρουν. Για αυτά κόπτεστε χρόνια τώρα. Είναι οι ίδιοι που σας υπαγορεύουν εδώ και χρόνια, να δημιουργήσετε μια μόνιμη βιομηχανική ζώνη στην περιοχή της Φυλής, που θα διαχειρίζεται και θα επεξεργάζεται απορρίμματα και απόβλητα από όλη την Ελλάδα...»

Για το Γραμματικό τόνισε ότι:

«Όπως και στο Γραμματικό. Που εκεί θα πρέπει επιτέλους να πάρετε θέση κ. Υπουργέ, και να μας πείτε εάν η επιλογή της θέσης για τη δημιουργία ΧΥΤΑ είναι σύννομη με την περιβαλλοντική νομοθεσία, ή εάν έχει βασιστεί σε επιστημονικές μελέτες μαϊμού. Μελέτες οι οποίες έχουν ακυρωθεί από το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, δηλαδή τη δική σας Υπηρεσία. Αλλά τα ψέματα τελειώνουν εδώ. Και τελειώνουν εδώ, γιατί τον έλεγχο που θα έπρεπε να έχετε κάνει εσείς εδώ και χρόνια, έρχεται να τον κάνει κλιμάκιο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 28 Μαΐου, μετά από αναφορές των κατοίκων.…»

Πολιτικό Γραφείο
Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Τηλ. 210 3708387
E-mail: gpantzas@parliament.gr

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΦΙΑΣ ΄(Θυμίζει ΕΔΣΝΑ);

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΦΙΑΣ ΄(Θυμίζει ΕΔΣΝΑ);



Πέντε υπουργοί στα σημαντικότερα υπουργεία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν οι παραλήπτες βαλιτσών με δεσμίδες χαρτονομισμάτων των εκατό ευρώ ,επιταγών της τάξης των 400.000 ευρώ ακόμη και ολοκαίνουργο SUV τύπου RAV μάρκας TOYOTA. Οι πέντε υπουργοί υπηρετούσαν μεταξύ του 1999 και του 2008 στα υπουργεία Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ, Άμυνας και Εργασίας.

Μεταξύ των Υπουργών συμπεριλαμβάνεται και μία γυναίκα. Τρεις ανήκαν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και δύο σε αυτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι πέντε αυτοί υπουργοί συνολικά εισέπραξαν παρανόμως μέσω διανομέα που εκτελούσε εντολές προέδρου μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, εκατομμύρια ευρώ. Ορισμένοι από αυτούς παρέλαβαν βαλίτσες με ρευστό μία και δύο φορές, αλλά και επιταγές. Οι επιταγές ήταν «εμού του ιδίου». 

Ένας εξ αυτών παρέλαβε κάτω από το υπουργείο του και το περίφημο ασημί SUV που μόλις είχε εκτελωνιστεί και είχε ακόμη τα γνωστά διαφανή πλαστικά καλύμματα στα καθίσματα. Αντέδρασε μάλιστα με επιφωνήματα χαράς, όταν αντίκρισε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο. 

Σε μία άλλη περίπτωση, η γραμματέας του υπουργού παρέλαβε τη βαλίτσα με τα χαρτονομίσματα πρωτοκολλώντας την ως αντικείμενο. 

Σε άλλο περιστατικό, στο υπουργείο Άμυνας, τη βαλίτσα παρέλαβε ένας ανώτερος αξιωματικός με «χρυσά γαλόνια» για να την επιδώσει στον υπουργό του.

Αυτά και πολλά άλλα περιέγραψε ο Δημήτρης, ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου «μοίραζε» τις μίζες στους αρμόδιους υπουργούς που διαφέντευαν τα μεγάλα κατασκευαστικά κέντρα. Ο ίδιος σε κάποια στιγμή αδυναμίας, είπε στον προϊστάμενο του πως «θα τον πάει στον Τριανταφυλλόπουλο». 

Έκτοτε, η ζωή του μετατράπηκε σε κόλαση. Απειλήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και σύρθηκε στα δικαστήρια με κατασκευασμένες κατηγορίες. Συνελήφθη από την Αστυνομία και ξυλοκοπήθηκε για παραδειγματισμό ακόμη και από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.. 

Τον προειδοποίησαν πως θα πληρώσει με τη ζωή του την αποκοτιά του να σκεφτεί και μόνον να καταφύγει στον Τριανταφυλλόπουλο. Του έσπασαν το σπίτι για να ανακαλύψουν στοιχεία που ενδεχομένως να είχε κρύψει. Του έσπασαν τρεις φορές το αυτοκίνητο για τον ίδιο λόγο. Τον ξυλοκόπησαν μπράβοι, κοινοί ποινικοί του υποκόσμου. Τέλος, τον εξεδίωξαν από την εργασία του και φρόντισαν να εκδιωχθεί και από άλλη εργασία την οποία βρήκε.



Ο Δημήτρης ωστόσο ήταν και είναι μεθοδικός. Κράτησε τα στοιχεία, κατέγραψε συνομιλίες, διατηρούσε ημερολόγιο. Σε αυτές τις σελίδες είναι καταγεγραμμένες οι εγκληματικές πράξεις του αφεντικού του, μεγαλοκατασκευαστή, αλλά και των άλλων τριών μεγαλοκατασκευαστών, διότι η διανομή της μίζας σε υπουργούς ήταν μία συλλογική ενέργεια. Το «κονκλάβιο» συνεδρίαζε και αποφάσιζε τα ποσά που θα διανεμηθούν στα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες.

Οι καταγγελίες του Δημήτρη θα πάρουν το δρόμο για τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη πολύ σύντομα. Μέχρι τότε, η δημοσιογραφική έρευνα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου απλώς ανοίγει το δρόμο προκειμένου δικαστές και δημόσιοι λειτουργοί να συνειδητοποιήσουν πως οι ημέρες που οι «νταβατζήδες» μεσουρανούσαν έχουν παρέλθει. 

Παρακολουθήστε με προσοχή την πρώτη συνέντευξη με τον Δημήτρη στην εκπομπή «Ζούγκλα» της Πέμπτης 16 Μαΐου. Είναι μία πρώτη δόση με νεότερα στοιχεία που καθορίζουν το πλαίσιο του «μεγάλου λαδώματος». Ταυτόχρονα περιγράφεται με γλαφυρότητα η αλαζονεία και η αίσθηση του απυρόβλητου, η οποία διακατείχε αυτούς του υπουργούς αλλά και αυτούς του επιχειρηματίες οι οποίοι δρούσαν ένθεν και ένθεν χωρίς προφυλάξεις. 

Με λίγα λόγια, αισθάνονταν πλήρως διασφαλισμένοι. Αμέσως μετά, ο Δημήτρης διηγείται την προσωπική του περιπέτεια με τους αστυνομικούς να τον βασανίζουν και τους μπράβους να τον κυνηγούν.




Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις. Κατά αρχήν διότι θα αποκαλυφθούν και νέα στοιχεία. Στη συνέχεια διότι έχουν συναποφασιστεί δύο σημαντικά ραντεβού. Το ένα στη Βουλή και το άλλο με την Δικαιοσύνη. Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους ήδη. Την 

Δείτε βίντεο στο http://www.zougla.gr/politiki/article/gianis-valitses








Διαβάστε επίσης Έτσι πήγαιναν οι βαλίτσες, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013, 02:00

"Θα πάμε τα στοιχεία στον Τέντε", Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, 14:45

Υπουργικές μίζες, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 14:10

Ο άνθρωπος με τις βαλίτσες, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 01:49
Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΦΙΑΣ ΄(Θυμίζει ΕΔΣΝΑ);: Πέντε υπουργοί στα σημαντικότερα υπουργεία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν οι παραλήπτες βαλιτσών με δεσμίδ...

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: «Εκτελεστική μαριονέτα των HΠΑ ο Γ. Παπανδρέου»

«Εκτελεστική μαριονέτα των HΠΑ ο Γ. Παπανδρέου»

παπανδρεου

-Ο «Mr. Dax» ξεσκεπάζει τον «ύποπτο» ρόλο του πρώην πρωθυπουργού -Η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του χρέους της, αλλά ο ΓΑΠ το είχε διαψεύσει. -Πώς Ευρώπη και ΔΝΤ οδήγησαν την Ελλάδα στο «γκρεμό»
Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις τις οποίες πολλοί γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν να ξεστομίσουν προχώρησε ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ -γνωστός και ως «Mr. Dax»- στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».
Ο Μιούλερ στρέφει τα πυρά του εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς τον «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ». Παράλληλα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη». Αποκαλύπτει επίσης πως σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.
Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει τη θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».
Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.
Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έστρεψαν την Ευρώπη εναντίον τους
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων.
Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και τη Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.
Η Ελλάδα έχει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτά
Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μια σειρά σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κανείς δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.
Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και τη χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.
Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».
Ο Παπανδρέου εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ
Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.
Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ ήρθαν από αμερικανικούς οίκους
Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά τη Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.
Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.
Το ΔΝΤ θέλει να καταρρεύσει η Ελλάδα
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Ανγκελα Μέρκελ, Οτμαρ Ισινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs. «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.
Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια
Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. «Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο. Η φτώχεια των απλών ανθρώπων είναι δραματική και όχι αντάξια μιας χώρας στον πυρήνα της πλούσιας Ευρώπης. Ακόμη και ο Ελληνας πρωθυπουργός το δηλώνει καθαρά: η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με τη Γερμανία την περίοδο της Βαϊμάρης», υπογραμμίζει και αναφέρει ότι έχει ο ίδιος επισκεφτεί την Ελλάδα και έχει δει τη δράση της Χρυσής Αυγής.
«Αυτά είναι άσχημα πράγματα που δεν τα έχω δει ούτε στο Γ' Ράιχ», προσθέτει, ενώ στο βιβλίο του γράφει σχετικά: «Οι Έλληνες όχι μόνο επινόησαν την Δημοκρατία, αλλά την αγαπούν ακόμη και σήμερα. Για αυτό και είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί ειδικά σε αυτή τη χώρα συμβαίνει μια τόσο δραματική εξέλιξη στο αντιδημοκρατικό πολιτικό άκρο». Απορρίπτει πάντως τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη στην Ευρώπη. «Αντιθέτως, το ευρώ έχει εξελιχθεί σε εχθρό της Ευρώπης», καταλήγει και προτείνει τη διατήρησή του, αλλά και την παράλληλη κυκλοφορία των εθνικών νομισμάτων, η αξία των οποίων θα διαμορφώνεται ελεύθερα έναντι του ευρώ, μαζί με τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Υποδομών, το οποίο θα συμμετέχει σε όλα τα ενεργειακά σχέδια των μεγάλων εταιρειών, με στόχο τις επενδύσεις και την ενεργειακή αλλαγή.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/307997/ektelestiki-marioneta-ton-hpa-o-g-papandreoy#ixzz2TWZ661u3

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: «Εκτελεστική μαριονέτα των HΠΑ ο Γ. Παπανδρέου»: -Ο «Mr. Dax» ξεσκεπάζει τον «ύποπτο» ρόλο του πρώην πρωθυπουργού -Η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του χρέους της, αλλά ο ΓΑΠ το...

Σπίγκελ: «Η Μαμά Μέρκελ μάρανε τη γερμανική δημοκρατία»



«Στερώντας τη γερμανική δημοκρατία από το δυναμισμό της, η Μαμά Μέρκελ την οδήγησε σε μαρασμό». Με αυτόν τον καυστικό τρόπο σχολιάζει το περιοδικό «Σπίγκελ» την οκτάχρονη θητεία της καγκελαρίου της Γερμανίας, υποστηρίζοντας πως έχει εφησυχάσει με επιδεξιότητα τους Γερμανούς και τους έχει κάνει να στραφούν από την πολιτική αντιπαράθεση στην προσωπική τους ευημερία, με αποτέλεσμα να έχει προκύψει μία παραλυτική συναίνεση. Το έντυπο αποδίδει τις πολιτικές Μέρκελ και το ότι αποφεύγει την ανοιχτή αντιπαράθεση στο ότι μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία, ενώ κάνει λόγο και για σωβινισμό. «Σε αντίθεση με τη Νότια Ευρώπη, όπου τεράστιοι αριθμοί ανθρώπων είναι σήμερα άνεργοι, στη Γερμανία η οικονομία αναπτύσσεται και τα εισοδήματα αυξάνονται. Αυτό είναι αξιέπαινο, αλλά δείχνει και κάποιο σωβινισμό, ακόμα κι επεκτατισμό», αναφέρει το «Σπίγκελ», τονίζοντας πως επί Μέρκελ δεν πρόκειται να εκδοθούν ευρωομόλογα.

Οι Χρυσαυγίτες πάνε να φορτώσουν σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το «Χάιλ Χίτλερ» που φώναξαν οι ίδιοι

Ο Στ. Κοντονής που στοχοποιείται από τη ναζιστική συμμορία δηλώνει για τα γεγονότα: «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλοι οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές στράφηκαν προς το προεδρείο για να διαμαρτυρηθούν, λέγοντας "τι heil Hitler · τι πράγματα είναι αυτά που ακούγονται!"»,
Το άσπρο μαύρο πάει να κάνει η Χρυσή Αυγή καταγγέλοντας «τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής», και ισχυριζόμενη ότι «η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση "Χάιλ Χίτλερ" ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονή Σταύρο»! - απειλούν δε με μηνύσεις όσα ΜΜΕ της αποδίδουν το ναζιστικό χαιρετισμό



Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  που στοχοποιήθηκε από τους χρυσαυγίτες, δήλωσε για τα γεγονότα σήμερα στη Βουλή:


«Εκπλήσσομαι με το θράσος τους. Πρσπαθούν να μεταθέσουν το πρόβλημα αλλού, είναι προφανές» τόνισε ο Στ. Κοντονής και εξήγησε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλοι οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές στράφηκαν προς το προεδρείο για να διαμαρτυρηθούν, λέγοντας "τι heil Hitler · τι πράγματα είναι αυτά που ακούγονται!"»


Ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι σημειώνονται πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Βουλή και υπενθύμισε ότι προχθές ο Παππάς αναγνώρισε ότι κείμενο υπέρ του Χίτλερ είναι «γραπτό της νιότης του». «Αποκρύπτουν σκοπίμως πράγματα, γιατί θέλουν να δείχνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι» σημείωσε.

Ο βουλευτής Ζακύνθου ανέφερε, δε, ότι του «κάνει εντύπωση που αναφέρονται προσωπικά» σε εκείνον στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

(πληροφορίες από in.gr)
Οι Χρυσαυγίτες πάνε να φορτώσουν σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το «Χάιλ Χίτλερ» που φώναξαν οι ίδιοι

Δήλωση Στ. Κοντονή: Τα ψέματα της Χρυσής Αυγής «βγαίνουν κατευθείαν από τον βούρκο της γκαιμπελικής προπαγάνδας»

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που στοχοποιήθηκε από τους νεοναζιστές:
Οι εραστές του ναζισμού στην ελληνική κοινωνία, λίγες μέρες αφότου αποκαλύφθηκε στη Βουλή η σύνταξη από στελέχη τους κειμένων εξυμνητικών προς τον Αδόλφο Χίτλερ και τα ίδια στελέχη τα χαιρέτισαν σαν καρπό της νιότης τους, επεχείρησαν σήμερα με μεθόδους γκαιμπελικής προπαγάνδας να με συκοφαντήσουν και να ρίξουν λάσπη σε βάρος μου σύμφωνα με τη θεωρία τους ότι «όλο και κάτι θα μείνει».

Την ίδια μέρα που επιτέθηκαν στο Προεδρείο της Βουλής κατά τρόπο  προσβλητικό και απολύτως αντίθετο στον Κανονισμό της Βουλής και την πολιτική ηθική, που μίλησαν χυδαία για τον Πρόεδρο  και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, έρχονται να μου προσάψουν φανταστικές κραυγές και λόγια, τα οποία ταιριάζουν και απορρέουν από αυτούς τους ίδιους. Οι ανακοινώσεις τους τους αποκαλύπτουν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για τη δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα αναφορά στον Χίτλερ στη Βουλή μιας χώρας που έχει μαρτυρήσει από τον ναζισμό και κάθε αντίθετη παρουσίαση των γεγονότων από την «Χρυσή Αυγή»  βγαίνει κατευθείαν από τον βούρκο της γκαιμπελικής προπαγάνδας.

* * *
Δήλωση Στ. Κοντονή: Τα ψέματα της Χρυσής Αυγής «βγαίνουν κατευθείαν από τον βούρκο της γκαιμπελικής προπαγάνδας»

Real Democracy: Ανεπιθύμητος ο Παπανδρέου στο Εδιμβούργο

H Ομάδα Real Democracy Εδιμβούργου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό persona non grata
Στις 11 Ιουνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας που οδήγησε την χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ, είναι προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο.

Σύμφωνα με το TEDGlobal, πρόκειται να μιλήσει για τα υποτιθέμενα «μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους», ενώ ο ίδιος κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας οδήγησε την Ελλάδα σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση.

Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου αποτελεί προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα «πραγματικά μαθήματα» της κρίσης.


Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, και σε ανθρώπους σαν κι εμάς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στα μνημόνια και στις κυβερνήσεις που τα υπέβαλαν.

Το πρώτο βήμα για να δείξουμε την αντίδρασή μας είναι η συλλογή υπογραφών απαιτώντας από τους διοργανωτές του συνεδρίου TEDGlobal, να αφαιρέσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την λίστα των ομιλητών.

Εφόσον αυτό δεν ικανοποιηθεί θα προχωρήσουμε σε πορείες/παραστάσεις διαμαρτυρίας την ημέρα της εκδήλωσης.

Πηγή: info-war.gr

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Real Democracy: Ανεπιθύμητος ο Παπανδρέου στο Εδιμβούργο

Γ. Δραγασάκης: Έκανα το αυτονόητο απέναντι στην προσβολή του Κοινοβουλίου από τους φασίστες

Η δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Γ. Δραγασάκη, για την αντιμετώπιση της ναζιστικής πρόκλησης στη Βουλή
«Αυτονόητη» η αντίδρασή του απέναντι στην χρυσαυγίτικη «προσβολή του Κοινοβουλίου», τονίζει ο Γ. Δραγασάκης, συμπληρώνοντας ότι «ο φασισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διοικητικά μέτρα». Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Σήμερα στη Βουλή δεν είχαμε κάποια διαμάχη μεταξύ κομμάτων. Είχαμε μια προσβολή του Κοινοβουλίου από την Χρυσή Αυγή. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται με διοικητικά μέτρα. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται με τη δημοκρατική εγρήγορση, τη συλλογική δράση της κοινωνίας και με την εξάλειψη των κοινωνικών αιτιών που τον τροφοδοτούν.

Ως Προεδρεύων του Κοινοβουλίου έκανα το αυτονόητο, όχι να τηρήσω τυπικά τον Κανονισμό, αλλά να υπερασπιστώ τον αυτοσεβασμό και του Κοινοβουλίου και όσων είμαστε εκεί μέσα. Δεν μπορούν να μας επιβάλουν να ακούμε τα υβρεολόγιά τους, να ακούμε την άθλια γλώσσα τους, να ακούμε τη ρητορική μίσους ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι το οποίο δεν θεωρούν δικό τους. Αυτό έγινε σήμερα.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου και να ευχαριστήσω όλους τους παρόντες βουλευτές αλλά και τους βουλευτές όλων των κομμάτων και βεβαίως τον Πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι στήριξαν τον συγκεκριμένο χειρισμό που έτυχε σε μένα η ευθύνη να κάνω».
Γ. Δραγασάκης: Έκανα το αυτονόητο απέναντι στην προσβολή του Κοινοβουλίου από τους φασίστες

Μούιζνιεκς: Να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή

Ενοχλημένος εμφανίστηκε μέσω του ρ/σ «ΣΚΑΙ 100,3» ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νίλ Μούιζνιεκς, για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατάθεση και ψήφιση του νέου «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου»
«"Έχω ζητήσει πρόσθετη πληροφόρηση από τις ελληνικές αρχές για το περιεχόμενο. Γνωρίζω ότι υπάρχουν διαφωνίες» πρόσθεσε ο κ. Μούιζνιεκς ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών από την κυβέρνηση.

Ο κ. Μούιζνιεκς εξέφρασε την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και κάλεσε τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους διώκοντας μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν προβεί σε εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες.

Τέλος, ο επίτροπος καταδίκασε τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών.

«Όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες επιθέσεις θα πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά» ανάφερε ο Λετονός επίτροπος.

Πηγή:skai.gr
Μούιζνιεκς: Να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή

Δεν είναι άτρωτοι, το λέει και η δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

Τα θερμά μας συγχαρητήρια εκεί στον ΣΚΑΙ, μόνο εσείς θα μπορούσατε να παραποιήσετε τη δημοσκόπηση που οι ίδιοι παραγγείλατε... Toυ Γ. Ανανδρανιστάκη


Τα θερμά μας συγχαρητήρια εκεί  στον ΣΚΑΙ, μόνο εσείς θα μπορούσατε να παραποιήσετε τη δημοσκόπηση που οι ίδιοι παραγγείλατε. Δική σας είναι, ό, τι θέλετε την κάνετε, την βράζετε και πίνετε το ζουμί της. Ωστόσο,  το να παίζετε  πρώτη είδηση στο πρωινό σας δελτίο ότι η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης, προηγείται με ποσοστό γλίσχρο, με 44% έναντι 41%, και όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ε αυτό είναι χειρότερο κι από βράσιμο, είναι σούβλισμα κανονικό.


Πολλά θα μπορούσε να διαλέξει το δελτίο του ΣΚΑΙ από το πολύ ενδιαφέρον Βαρόμετρο της Public Issue που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ. Καταρχάς ότι από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου η ΝΔ έχασε μια μονάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μισή, με αποτέλεσμα να αλλάξει η σειρά των κομμάτων: Από το 28,5%- 27,5% υπέρ της ΝΔ, στο 28%-27,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Ή ότι τα άλλα δύο κόμματα της συμπολίτευσης έχασαν 2,5% μέσα σε ένα μόλις μήνα, 1,5% το ΠΑΣΟΚ, από το 8% στο 6,5%, και 1% η ΔΗΜ.ΑΡ, από το 6,5% στο 5,5%.


Θα μπορούσαν επίσης να πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε σε ένα μήνα 8% στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, φτάνοντας στην πρώτη θέση με 44% ή ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε επίσης 8% στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, φτάνοντας επίσης στην πρώτη θέση με 44%. Η ΝΔ και ο Σαμαράς έμειναν κολλημένοι στο 33% και στο 39%, καταλαμβάνοντας αντιστοίχως την τέταρτη και την τρίτη θέση. Ακόμη και στο ισχυρό χαρτί του Σαμαρά, στην περίφημη καταλληλότητα, η διαφορά από τον Τσίπρα έπεσε από τις 24 μονάδες του Ιανουαρίου, στις 10 μονάδες του Μαΐου (40% έναντι 30%).


Θα μπορούσε επίσης να πει το δελτίο ότι,  παρά τον τρόμο και τις επιστρατεύσεις, το 52% περιμένει πως στο επόμενο τρίμηνο θα γίνουν απεργίες και κινητοποιήσεις, ότι  το 30%, 5% παραπάνω από τον Απρίλιο,  νοιώθει οργή και αγανάκτηση, ότι το 85% βλέπει ότι η ζωή του έχει χειροτερεύσει, εξαιτίας της κρίσης και του Μνημονίου.


Στον καλύτερο τους  μήνα, η κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν έχασαν συνολικά 3,5% μονάδες από την εκλογική τους επιρροή. Ναι ήταν ο καλύτερος τους μήνας. Πήραν δύο δόσεις από το Γιουρογκρούπ, άκουσαν μύριους επαίνους από τους δανειστές, πούλησαν τον ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, πούλησαν τσαμπουκά στους καθηγητές, μέχρι την Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν έφτασε η χάρη τους. Κι όλα αυτά υπό τις τυμπανοκρουσίες των καθεστωτικών ΜΜΕ, που μας έφαγαν τα αφτιά με τις επιτυχίες της κυβέρνησης, τα success stories και άλλα γελοία.


Ξέρω την αντίρρηση: Εδώ έχει καταστραφεί το σύμπαν και η ΝΔ παίζει στα ίσα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς είναι δέκα μονάδες μπροστά από τον Τσίπρα και η τρικομματική, αντί να βρίσκεται στα σκουπίδια, φλερτάρει ακόμα με το 40%. Κι όμως, μια κυβέρνηση που εξελέγη πριν από 11 μήνες, που έχει την αμέριστη συμπαράσταση του εξωτερικού παράγοντα, που έχει μαζί της το σύνολο των ΜΜΕ και των επιχειρηματιών δεν μπορεί να πέσει εύκολα. Το ίδιο και ένας πρωθυπουργός  που παρουσιάζεται περίπου ως σωτήρας του έθνους. Ιδίως όταν δεν έχουν  απέναντι τους πλήρες εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης, ιδίως όταν δεν έχουν το λαό στους δρόμους.


Επιμένω: Το ότι στον καλύτερό τους μήνα, αντί να ανεβαίνουν πέφτουν, πέφτουν σε όλους τους δείκτες, αποδεικνύει  ότι δεν είναι άτρωτοι. Κι έχει σημασία να γνωρίζουμε ότι δεν είναι άτρωτοι.


Πηγή: beta.avgi.gr
Δεν είναι άτρωτοι, το λέει και η δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

Βοηθήστε με ένα "Like" ή μια κοινοποίηση κάθε δημοσίευση για να διαδοθεί.

το Facebook σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις μας ζητάει 20 ευρώ την ημέρα για να βλέπουν περισσότεροι τις δημοσιεύσεις της σελίδας! Αν δεν πληρώσουμε (που δε θα το κάνουμε!) τις δημοσιεύσεις τις βλέπει μόνο το 1/10! Βοηθήστε με ένα "Like" ή μια κοινοποίηση κάθε δημοσίευση για να διαδοθεί.
Να πάρουμε την πληροφόρηση στα χέρια μας! Γράψτε στον τοίχο της σελίδας οτιδήποτε θεωρείτε σημαντικό! Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε

Δράκος: ο ναζί οδηγός του σχολικού !

Δράκος: ο ναζί οδηγός του σχολικού !

Στις 5 Φεβρουαρίου 2013 στο κέντρο της Αθήνας συλλαμβανονται απο μπατσους μετα απο τυχαιο ελεγχο στο ι.χ τους δυο χρυσαυγιτες απο την Κόρινθο, ο ενας απο αυτους ειναι ο Δρακος Παναγιωτης.

Ο Δρακος, δεξί χέρι του ναζί βουλευτή Μπουκουρα,ειχε μεσα στο ι.χ του την ημέρα της σύλληψης του ένα πιστόλι τύπου zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη. Την επομενη μερα οι μπατσοι εβγαλαν τις φωτογραφίες τους στα μμε με την αιτιολογία «Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των παραπάνω ατόμων πραγματοποιείται επειδή ενδέχεται να έχουν συμμετάσχει σε κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες διενεργείται προανάκριση από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων» .

Σήμερα ομως ,μολις 4 μήνες μετα την σύλληψη του ο Δρακος ειναι ελεύθερος,το καλύτερο ομως απο ολα ειναι οτι αυτος ο οπλισμένος ναζι συνεχίζει να δουλεύει στα ΚΤΕΛ Κορινθίας μεταφέροντας μαθητές γυμνασίου και δημοτικού. Πάμε τωρα σε μια αλλη περίπτωση,απλα και μονο να δείξουμε σε ολους οσους κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια μπροστά σε αυτο το φασιστικό κράτος οτι η δικαιοσύνη τους είναι ενα φίδι που δαγκώνει μονο τους ξυπόλυτους.

 Σε αναγκαστική αργία τέθηκε, με βάση τον 4093/2012, εκπαιδευτικός Γ.Σ από τη Λάρισα, ο οποίος είχε παραπεμφθεί με το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας». Το «έγκλημά» του είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν συλλογικότητες και σωματεία ενάντια τη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εις βάρος των εργαζομένων.

Ο δάσκαλος Σ.Γ είναι διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης και μάλιστα με την ρετσινιά του «επίορκου». Με λιγα λόγια , για άλλη μια φορά περνάει ξεκάθαρα το μήνυμα πως οι ναζι ειναι το δεξι χερι του κράτους,το χέρι αυτο που θα κάνει τις βρώμικες δουλείες της αστυνομίας και του συστήματος. Περνάνε το μήνυμα στην κοινωνια οτι ειναι φυσιολογικό ενας ναζι με όπλα να ειναι οδηγός σχολικού και έγκλημα ενας δάσκαλος να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του . Το όπλο της ολιγαρχίας ενάντια στους εξεγερμένους και εναντια σε καθε μορφή αντίστασης ειναι οι φασιστες.Αν τωρα δεν σε αφορά,αυριο ειναι η σειρά η δικιά σου και των παιδιών σου.

  -ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ - Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Δράκος: ο ναζί οδηγός του σχολικού !

Στις 5 Φεβρουαρίου 2013 στο κέντρο της Αθήνας συλλαμβανονται απο μπατσους μετα απο τυχαιο ελεγχο στο ι.χ τους δυο χρυσαυγιτες απο την Κόρινθο, ο ενας απο αυτους ειναι ο Δρακος Παναγιωτης.

Ο Δρακος, δεξί χέρι του ναζί βουλευτή Μπουκουρα,ειχε μεσα στο ι.χ του την ημέρα της σύλληψης του ένα πιστόλι τύπου zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη. Την επομενη μερα οι μπατσοι εβγαλαν τις φωτογραφίες τους στα μμε με την αιτιολογία «Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των παραπάνω ατόμων πραγματοποιείται επειδή ενδέχεται να έχουν συμμετάσχει σε κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες διενεργείται προανάκριση από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων» .

Σήμερα ομως ,μολις 4 μήνες μετα την σύλληψη του ο Δρακος ειναι ελεύθερος,το καλύτερο ομως απο ολα ειναι οτι αυτος ο οπλισμένος ναζι συνεχίζει να δουλεύει στα ΚΤΕΛ Κορινθίας μεταφέροντας μαθητές γυμνασίου και δημοτικού. Πάμε τωρα σε μια αλλη περίπτωση,απλα και μονο να δείξουμε σε ολους οσους κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια μπροστά σε αυτο το φασιστικό κράτος οτι η δικαιοσύνη τους είναι ενα φίδι που δαγκώνει μονο τους ξυπόλυτους.

Σε αναγκαστική αργία τέθηκε, με βάση τον 4093/2012, εκπαιδευτικός Γ.Σ από τη Λάρισα, ο οποίος είχε παραπεμφθεί με το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας». Το «έγκλημά» του είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν συλλογικότητες και σωματεία ενάντια τη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εις βάρος των εργαζομένων.

Ο δάσκαλος Σ.Γ είναι διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης και μάλιστα με την ρετσινιά του «επίορκου». Με λιγα λόγια , για άλλη μια φορά περνάει ξεκάθαρα το μήνυμα πως οι ναζι ειναι το δεξι χερι του κράτους,το χέρι αυτο που θα κάνει τις βρώμικες δουλείες της αστυνομίας και του συστήματος. Περνάνε το μήνυμα στην κοινωνια οτι ειναι φυσιολογικό ενας ναζι με όπλα να ειναι οδηγός σχολικού και έγκλημα ενας δάσκαλος να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του . Το όπλο της ολιγαρχίας ενάντια στους εξεγερμένους και εναντια σε καθε μορφή αντίστασης ειναι οι φασιστες.Αν τωρα δεν σε αφορά,αυριο ειναι η σειρά η δικιά σου και των παιδιών σου.

-ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ - Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο ενωμένος Νότος μπορεί να νικήσει!

Ο ενωμένος Νότος μπορεί να νικήσει!
Ο ενωμένος Νότος μπορεί να νικήσει!

Αντώνη Προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!


Αν ο Σαμαράς επιστρέψει απ' την Κίνα χωρίς να καταφέρει κάτι φοβερό, θα κάνει την πάπια Πεκίνου.
Αντώνη Προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!

Στόχος : 100% Ανεργία - Γίνεται;; Ναι γίνεται!
Αντώνη Προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!

Στόχος : 100% Ανεργία - Γίνεται;; Ναι γίνεται!

Κατάσχεση μισθών και συντάξεων σε 10 ημέρες για χρέη προς το Δημόσιο

Με διαδικασίες εξπρές και εντός 10ημέρου θα αποδίδονται στο Δημόσιο τα ποσά που κατάσχονται μέσω τραπεζών για ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων.

Πρόκειται για το μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων και αφορά κυρίως μισθούς, συντάξεις, ενοίκια που «κινούνται» μέσω τραπεζικών λογαριασμών, όπου τα χρήματα δεσμεύονται μεν από τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά... καθυστερούν να περάσουν στα δημόσια ταμεία.

Πλέον οι εγχώριες τράπεζες θα πρέπει εντός 10 ημερών να αποδίδουν στο Δημόσιο τα ποσά που έχουν κατασχεθεί εις χείρας τρίτων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την προθεσμία να «τρέχει» από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος, ενώ για την απόδοση των δεσμευμένων ποσών δεν θα τηρείται άλλη ειδική διαδικασία.


Πηγή: enikos.gr
Κατάσχεση μισθών και συντάξεων σε 10 ημέρες για χρέη προς το Δημόσιο

Από την Κίνα το 58% των επικίνδυνων προϊόντων στην ΕΕ

Αφορά σε ρούχα και παιχνίδια και όχι σε είδη διατροφής

Σε υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας των καταναλωτών οδηγεί η αυξημένη συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2012 τα κράτη μέλη έλαβαν και κοινοποίησαν στο σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών (RAPEX) της ΕΕ συνολικά 2.278 μέτρα κατά επικίνδυνων μη διατροφικών προϊόντων. Πρόκειται για αύξηση των κοινοποιήσεων κατά 26% σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2011, κάτι που οφείλεται στη βελτίωση της επιβολής της νομοθεσίας από τις αρχές των χωρών της ΕΕ.

Σημειώνεται πως το RAPEX είναι το σύστημα της ΕΕ για την ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών και της Επιτροπής για επικίνδυνα μη διατροφικά προϊόντα. Ρόλος του είναι η ταχεία διάδοση πληροφοριών για δυνητικά επικίνδυνα καταναλωτικά προϊόντα.

Αυτό επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό και την έγκαιρη απομάκρυνση από τις αγορές της ΕΕ προϊόντων που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους καταναλωτές, όπως ειδών παιδικής ένδυσης, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ηλεκτρικών συσκευών που δεν πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας.

Το 2012, τα είδη ένδυσης, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα είδη μόδας (34%) και τα παιχνίδια (19%) ήταν οι κύριες κατηγορίες προϊόντων για τις οποίες έπρεπε να ληφθούν διορθωτικά μέτρα. Στους συχνότερα κοινοποιούμενους κινδύνους από αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνονταν χημικοί κίνδυνοι, κίνδυνοι στραγγαλισμού και κίνδυνοι τραυματισμού.

Κίνδυνοι τραυματισμού και στραγγαλισμού εντοπίζονται συχνά στα είδη παιδικής ένδυσης, με κορδόνια περίσφιξης και κορδόνια, π.χ. σε μαγιό. Στα άλλα παραδείγματα προϊόντων – που απαγορεύτηκαν στην ΕΕ το 2012 – περιλαμβάνεται ένα προϊόν λεύκανσης του δέρματος που περιείχε υδροκινόνη (η χρήση της οποίας απαγορεύεται σε καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας) και μια πλαστική κούκλα που περιείχε 38,5% κατά βάρος φθαλικό δι(2-αιθυλεξυλ)εστέρα (DEHP) και εγκυμονούσε χημικό κίνδυνο.

Η Κίνα εξακολουθεί να αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα χώρα καταγωγής στο σύστημα ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών. Πέρσι, το 58% του συνολικού αριθμού των κοινοποιήσεων για προϊόντα που συνιστούν σοβαρό κίνδυνο αφορούσαν προϊόντα που προέρχονταν από την Κίνα.

Για τη βελτίωση της κατάστασης η ΕΕ συνεργάζεται διμερώς με την Κίνα για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρχών και για δραστηριότητες επικοινωνίας.


Πηγή: Τα Νέα
Από την Κίνα το 58% των επικίνδυνων προϊόντων στην ΕΕ

Ζημιές 8,7 δισ. ευρώ από την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Ζημιές της τάξης των 8,7 δισ. ευρώ καταγράφηκαν από την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Διοικητικής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης.

Όπως ανέφερε, "τα δάνεια των τραπεζών στην Ελλάδα ύψους 23,9 δισ. ευρώ, πωλήθηκαν για 16,2 δισεκατομμύρια. Προέκυψε δηλαδή ζημιά 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ".

Παράλληλα, είπε, ότι ενώ το ποσό του απαιτούμενου κεφαλαίου "υπολογίστηκε στο ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς κατέβαλε μόνο μισό δισεκατομμύριο ευρώ".


Πηγή: ΑΜΠΕ

ΜΕΒΓΑΛ: Συμπληρώνονται σήμερα 22 μέρες απεργίας

Στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας, καθώς απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του ομίλου, δίχως καμιά μείωση μισθών.
Οι απεργοί συμπληρώνουν σήμερα 22 μέρες απεργίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

«Φτερά» στον αγώνα τους δίνει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του εργατόκοσμου, απλών ανθρώπων και Συνδικάτων, που κάθε μέρα περνάνε μπροστά από την πύλη του εργοστασίου αφήνοντας λίγα χρήματα ή τρόφιμα, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους. Χτες, εκεί, βρέθηκε το Σωματείο Εργαζομένων της «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ». Προχτές, ένας συνταξιούχος ήρθε και έδωσε ό,τι λίγα μπορούσε απ' τη σύνταξή του, στηρίζοντας τον αγώνα τους. Μέχρι σήμερα, δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και λαϊκοί φορείς έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους.

Στο μεταξύ, μέχρι και χτες το απόγευμα, δεν υπήρχε καμιά απάντηση απ' την πλευρά της εργοδοσίας στα αιτήματα των απεργών. Κι αυτό την ώρα που ο πρόεδρος της εταιρείας βρίσκεται μαζί με τον πρωθυπουργό στην Κίνα αναζητώντας επιχειρηματικά κέρδη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και την εξέλιξη του αγώνα τους, στη σημερινή τους Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στις 8.30 π.μ. στην πύλη του εργοστασίου.


Πηγή: 902.gr
ΜΕΒΓΑΛ: Συμπληρώνονται σήμερα 22 μέρες απεργίας

Η σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον στο σημερινό θέμα των χακί Πανελλαδικών

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας χρησιμοποιήθηκε απόσπασμα από βιβλίο του Γ. Γραμματικάκη «Ένας Αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής», το οποίο κλήθηκαν να σχολιάσουν οι μαθητές υπό το βλέμμα των επιστρατευμένων επιτηρητών τους. Το θέμα ζητούσε ένα σύντομο σχόλιο για το Διαδίκτυο, τη μοναξιά και την αποξένωση και ένα μεγαλύτερο κείμενο για τη σχέση ανθρώπου-φυσικού περιβάλλοντος

Το θέμα όπως δόθηκε στους μαθητές:


Τη ζωή στη Γη ο άνθρωπος ελάχιστα την σέβεται, η ζωή όμως σε άλλους κόσμους διεγείρει το ενδιαφέρον και τη φαντασία του. Είναι άραγε περιέργεια, κατακτητική διάθεση ή απλώς ένα διανοητικό παιχνίδι; Ίσως όλα μαζί, ταυτόχρονα όμως κι ένα βαθύ αίσθημα μοναξιάς. Άλλωστε τη ζωή του εδώ ο άνθρωπος την έχει καταστήσει πιεστική και ανούσια. Περιμένει λοιπόν ένα χέρι βοηθείας και παρηγοριάς από τους πλανήτες και τα μακρινά άστρα. Ακόμη όμως και αν δεχθούμε με αισιοδοξία ότι η ζωή δεν ανθίζει μόνον στη Γη, αλλά ότι αφθονεί στο Σύμπαν, ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας ορθώνεται. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιηθεί –όσο και αν αντιτίθεται στις ενδόμυχες επιθυμίες μας– ότι με τη ζωή αυτή η επικοινωνία εμφανίζεται, για το ορατό τουλάχιστον μέλλον, ανέφικτη.

Με τη ζωή λοιπόν στο Σύμπαν είναι αδύνατο να επικοινωνήσουμε, η ζωή όμως γύρω μας ανθίζει. Η ζωή εδώ, σ’ έναν μικρό και πανέμορφο πλανήτη, ανέδειξε ύστερα από σιωπηλές διεργασίες που διήρκεσαν δισεκατομμύρια χρόνια μια θαυμαστή ποικιλία έμβιων όντων. Οι θάλασσες και τα δάση της Γης, τα βουνά και οι πεδιάδες της αποκαλύπτουν κάθε στιγμή τη γοητεία που κρύβουν τα χιλιάδες όμοια ή ανόμοια δημιουργήματα της εξελίξεως. Η ανεμώνη και το δελφίνι, ο αίλουρος αλλά και ο γυπαετός, τα ανθρώπινα όντα στις πολλαπλές φυλετικές τους παραλλαγές, είναι δίπλα μας, συμμέτοχα του ίδιου πλανήτη και του μέλλοντός του.

Αποκαλύπτεται όμως επίσης σε όλη του την τραγική αντίφαση ότι ο άνθρωπος, αυτή η περιούσια κορύφωση της εξελίξεως, έχει διπλή υπόσταση. Από τη μια είναι ικανός για μεγάλες πράξεις, έμαθε με την επιστημονική του γνώση να κατανοεί τον κόσμο αλλά και γέννησε αριστουργήματα στον λόγο και στην τέχνη. Από την άλλη, ο ίδιος ο άνθρωπος σφραγίζει την ιστορική πορεία του με πολέμους και αγριότητες, θεοποιεί τα υλικά αγαθά και συντηρεί την αδικία και τις ανισότητες. Ελάχιστα, τέλος, σέβεται τις πολλαπλές εκφράσεις της ζωής, ενώ η φύση και οι θάλασσες του πλανήτη είναι συχνά τα θύματα των συμφερόντων του. Η υπερφίαλη αυτή στάση του ανθρώπου έχει αλλοιώσει έτσι ένα θαυμαστό περιβάλλον, που ωστόσο υπήρξε και το λίκνο της δικής του υπάρξεως.

Είναι λοιπόν καιρός να κατανοήσει ο άνθρωπος ότι η ζωή αλλού ίσως υπάρχει, αλλά η προσδοκία να την συναντήσει δεν θα πραγματωθεί εύκολα. Η ζωή όμως στη Γη ανθίζει ακόμα και τον περιμένει. Αν όσο είναι ακόμα καιρός τείνει το χέρι του προς τη ζωή αυτή, το φυτικό και ζωικό της θαύμα, τον Άλλο και τους άλλους, ίσως αισθανθεί λίγο πιο άξιος έποικος της Γης.

Έτσι είναι σοφότερο να εξαντλήσουμε τις προσπάθειες για καλύτερη επικοινωνία, εδώ στη Γη. Το περίεργο ωστόσο είναι ότι, όσο η επικοινωνία αυτή πυκνώνει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, τόσο η μοναξιά μας, η ανθρώπινη, μεγαλώνει και η αποξένωση κυριαρχεί. Φαίνεται ότι αυτό που απαιτείται είναι κάτι περισσότερο από την τεχνολογική έκρηξη της εποχής: απαιτείται βαθύτερη παιδεία και ουσιαστικότερες αξίες του πολιτισμού. Οι εφιάλτες, άλλωστε, από τα περιβαλλοντικά προβλήματα πληθαίνουν, και η Γη δεν φαίνεται να αντέχει για καιρό ακόμα την αφροσύνη μας.

Σημασία επομένως δεν έχει να συναντηθούμε –αν ποτέ συναντηθούμε– στο πολύ μακρινό μέλλον με κάποια όμοια ή ανόμοια με μας δημιουργήματα της εξελίξεως. Το σπουδαίο θα ήταν να μπορούμε τότε να υπερηφανευθούμε, σε χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια, ότι το ανθρώπινο είδος έχει κατακτήσει υψηλά επίπεδα ισότητας και αξιών, και ότι οι πόλεμοι έχουν εκλείψει και ότι η Γη, το λίκνο της ανθρώπινης ζωής, έχει επουλώσει τις πληγές στις θάλασσες, τα δάση ή την ατμόσφαιρά της, και είναι πάλι ένας πανέμορφος πλανήτης. Διάσπαρτα άλλωστε, εδώ ή εκεί, θα βρίσκονται πάντοτε τα επιτεύγματα των σπουδαίων πολιτισμών, που αιώνες τώρα συνοδεύουν τη διαδρομή του ανθρώπου.

Η «εξωγήινη μοναξιά», λοιπόν, δεν φαίνεται ότι θα εγκαταλείψει εύκολα τον άνθρωπο. Η γήινή του ωστόσο μοναξιά, που είναι επικίνδυνη και πιο ανάλγητη, είναι μεγάλη ανάγκη να απαλυνθεί. Τότε θα αναδειχθεί η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, και η αναζήτηση της εξωγήινης ζωής θα αποκτήσει άλλο περιεχόμενο και νόημα.

Γιώργος Γραμματικάκης, Ένας Αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής.
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2013. 2η έκδοση (Διασκευή).

A1. Να γράψετε στο τετράδιό σας την περίληψη του κειμένου που σας δόθηκε (100-120 λέξεις).
Μονάδες 25
Β1. Να αναπτύξετε σε μία παράγραφο 100 έως 120 λέξεων το περιεχόμενο του αποσπάσματος που ακολουθεί: «…όσο η επικοινωνία […] πυκνώνει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, τόσο η μοναξιά μας, η ανθρώπινη, μεγαλώνει και η αποξένωση κυριαρχεί».
Μονάδες 10
Β2. α) Να βρείτε τα δομικά στοιχεία της τρίτης παραγράφου του κειμένου: «Αποκαλύπτεται όμως…υπάρξεως».
Μονάδες 3
β) Να βρείτε μέσα στο κείμενο τέσσερα παραδείγματα μεταφορικής χρήσης του λόγου.
Μονάδες 4
Β3. α) Να γράψετε ένα συνώνυμο για καθεμιά από τις παρακάτω λέξεις του κειμένου:
ταυτόχρονα, γέννησε, αισθανθεί, πληθαίνουν, ανάλγητη
Μονάδες 5
β) Να γράψετε ένα αντώνυμο για καθεμιά από τις παρακάτω λέξεις του κειμένου:
ανούσια, εμφανίζεται, ανέφικτη, πυκνώνει, υψηλά
Μονάδες 5
Β4. α) Να αιτιολογήσετε τη χρήση του ερωτηματικού («Είναι άραγε περιέργεια, κατακτητική διάθεση ή απλώς ένα διανοητικό παιχνίδι;») (μονάδες 3), καθώς και της διπλής παύλας («−όσο και αν αντιτίθεται στις ενδόμυχες επιθυμίες μας−») που υπάρχουν στην πρώτη παράγραφο του κειμένου (μονάδες 2).
Μονάδες 5
β) Να μετατρέψετε την ενεργητική σύνταξη σε παθητική στο απόσπασμα που ακολουθεί: «Από την άλλη, ο ίδιος ο άνθρωπος σφραγίζει την ιστορική πορεία του με πολέμους και αγριότητες, θεοποιεί τα υλικά αγαθά και συντηρεί την αδικία και τις ανισότητες».
Μονάδες 3

Γ1. Σε άρθρο που πρόκειται να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου σας να εκθέσετε τις απόψεις σας σχετικά με: 
α) τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον και
β) τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο άνθρωπος να αποκαταστήσει τη σχέση του με αυτό (500-600 λέξεις).
Μονάδες 40

ΟΔΗΓΙΕΣ (για τους εξεταζομένους)
1. Στο εξώφυλλο να γράψετε το εξεταζόμενο μάθημα. Στο εσώφυλλο πάνω-πάνω να συμπληρώσετε τα Ατομικά στοιχεία μαθητή. Στην αρχή των απαντήσεών σας να γράψετε πάνω-πάνω την ημερομηνία και το εξεταζόμενο μάθημα. Να μην αντιγράψετε τα θέματα στο τετράδιο και να μη γράψετε πουθενά στις απαντήσεις σας το όνομά σας.
2. Να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας στο πάνω μέρος των φωτοαντιγράφων αμέσως μόλις σας παραδοθούν. Τυχόν σημειώσεις σας πάνω στα θέματα δεν θα βαθμολογηθούν σε καμία περίπτωση. Κατά την αποχώρησή σας να παραδώσετε μαζί με το τετράδιο και τα φωτοαντίγραφα.
3. Να απαντήσετε στο τετράδιό σας σε όλα τα θέματα μόνο με μπλε ή μόνο με μαύρο στυλό με μελάνι που δεν σβήνει.
4. Κάθε απάντηση τεκμηριωμένη είναι αποδεκτή.
5. Διάρκεια εξέτασης: τρεις (3) ώρες μετά τη διανομή των φωτοαντιγράφων.
6. Χρόνος δυνατής αποχώρησης: 10.00 π.μ.
Η σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον στο σημερινό θέμα των χακί Πανελλαδικών