ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

avanti popolo: Χρ. Παππάς (μέσα στη Βουλή): Χάιλ Χίτλερ, Χάιλ Χίτ...


Τρεις φορές φώναξε «Χάιλ Χίτλερ» μέσα στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς, όταν το κόμμα του αποχωρούσε από την Ολομέλεια μετά από αντιπαράθεση με τον Γ. Δραγασάκη! 





Οι ύβρεις εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και η αποβολή Βουλευτή της από την αίθουσα της Βουλής σημάδεψαν την συνεδρίαση. Ο Βουλευτής Π. Ηλιόπουλος επεχείρησε, παρά το ότι ο Κανονισμός
δεν το προβλέπει, να σχολιάσει ειρωνικά όσα είπαν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης για τον μισαλλόδοξο λόγο και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.





Ξεκίνησε μιλώντας για τον «μίστερ Αλέξις που ετοιμάζεται για πρωθυπουργός» και την «ερώτηση – σούπα» που προηγήθηκε.





Αμέσως τον σταμάτησε ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης επισημαίνοντας ότι δικαιούται να μιλήσει μόνο για την ερώτηση που έχει καταθέσει, τυπογραμμίζοντας ότι «αυτά που λέτε είναι υβριστικά» και συνιστώντας του «να αναπτύξτε τη δική σας ερώτηση και τίποτα άλλο». Ο Π. Ηλιόπουλος αντέδρασε, επέμεινε να απαντήσει και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής τον προειδοποίησε ότι «στον Κανονισμό υπάρχει άρθρο που προβλέπει ενέργειες, μεταξύ των οποίων είναι και η αποβολή από την αίθουσα». Παρά ταύτα ο Π. Ηλιόπουλος συνέχισε και ο Γ. Δραγασάκης κάλεσε τον φφρούραρχο της Βουλής να έρθει στην αίθουσα της Ολομέλειας – ενέργεια που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Την πρωτοβουλία του χειροκρότηταν παριστάμενοι Βουλευτές (ανάμεσά τους η Σ. Βούλτεψη και ο Ηλ. Βλαχογιάννης της ΝΔ και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ). «Χειροκροτήστε γίδια. Φέρτε όποιον θέλετε», φώναξε πολλές φορές ο Π. Ηλιόπουλος ενώ άρχισαν να φωνάζουν και οι άλλοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «Άντε ξεφτίλες που μιλάτε», «ξεφτιλισμένοι» και «νούμερα», ήταν μερικές από τις υβριστικές εκφράσεις που ακούσθηκαν. Ο Π. Ηλιόπουλος είπε ότι τα άλλα κόμματα θα παλέψουν για την προστασία του συνταγματικού τόξου, ενώ «εμείς θα παλέψουμε για το εθνικό τόξο».





Ο Γ. Δραγασάκης και το Προεδρείο της Βουλής ήταν όρθιοι αναμένοντας τον Φρούραρχο και ο Π. Ηλιόπουλος του είπε «καθίστε κάτω, κύριε πρόεδρε». Όρθιος ο Γ. Δραγασάκης διάβασε τπν Κανονισμό και αφαίρεσε τον λόγο από τον Βουλευτή’ «Αφαιρέστε ότι θέλετε», αντέδρασε ο Π. Ηλιόπουλος.





Εκείνη την ώρα ο παριστάμενος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς αποφάσισε να αποχωρήσουν από την Ολομέλεια οι Βουλευτές του κόμματος. «Φύγετε για να μη σας διώξουμε από την αίθουσα», είπε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και ανακοίνωσε ότι «το προεδρείο εφαρμόζοντας το άρθρο 80 του Κανονισμού επιβάλλει την ποινή της μομφής και την αποβολή από την αίθουσα στον Βουλευτή Π. Ηλιόπουλο».

avanti popolo: Χρ. Παππάς (μέσα στη Βουλή): Χάιλ Χίτλερ, Χάιλ Χίτ...: Τρεις φορές φώναξε «Χάιλ Χίτλερ» μέσα στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς, όταν το κόμμα του αποχωρούσε από...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου