ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Οι κοινωνικές αντιστάσεις δεν επιστρατεύονται...

Το κύριο άρθρο της Αυγής
Το ισχυρό μήνυμα αγώνα, αντίστασης, αλλά και δημοκρατίας που δίνεται από τους καθηγητές δεν σβήνεται με το όποιο μπαράζ κυβερνητικού ακραίου αυταρχισμού, με το πογκρόμ "προληπτικής" επιστράτευσης και της "πρόθυμης" μιντιοκρατικής εξυπηρέτησής τους. Βυθισμένη στη μνημονιακή συνταγή, η τρικομματική κυβέρνηση κατέφυγε στην πολλοστή επίδειξη σιδηρόφραχτης εκτελεστικής πυγμής, καταγράφοντας παγκόσμιο ρεκόρ αλλεπάλληλων επιστρατεύσεων μέσα σε λίγους μόνο μήνες, αλλά και μένοντας απομονωμένη όλο και περισσότερο από την κοινωνία που βρίσκεται σε βρασμό.

Η αδίστακτη παραβίαση του Συντάγματος, η ολοκληρωτική μεθόδευση μαζικής κατατρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, η απόπειρα γενικευμένης καθυπόταξης της κοινωνικής δυσφορίας και αγανάκτησης δεν έκρυψαν τις βαρύτατες ευθύνες της κυβερνητικής τρόικας για τον ακρωτηριασμό της Παιδείας και των πρωταγωνιστών της. Ουσιαστικός διάλογος, χειρισμοί εκτόνωσης της εκρηκτικότητας των προβλημάτων είναι πρακτικές "άγνωστες" στους μνημονιακούς εκτελεστές.

Όταν από την κυβερνητική πλευρά η αντιδημοκρατικότητα σπάει τα κοντέρ, από την πλευρά των εκπαιδευτικών πήραμε μαθήματα αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας, δημοκρατικότητας και ενότητας. Με γνωστό και βαρύνοντα τον ρόλο (και) των εκπαιδευτικών τόσα χρόνια για δημοκρατία, ψωμί, παιδεία και ελευθερία, καταλαβαίνουμε την απολυταρχική εμπάθεια της επιστρατευμένης στα δεξιά, ακροδεξιά κυβερνητικής τρόικας για να τους "γονατίσει". Η μαζικότατη, δυναμική παρουσία τους στις κινητοποιήσεις, στις συνελεύσεις τους με συντριπτικά ποσοστά υπέρ της απεργίας, του αγώνα, της αντίστασης διέψευσε τις προσδοκίες των μνημονιακών και των διαφόρων καλοθελητών.

Με τις πρακτικές αυταρχισμού, καταστολής, επιστρατεύσεων δεν κάμπτονται οι αγωνιστές της Παιδείας, δεν "τελειώνουν" οι αναμετρήσεις με τη μνημονιακή τάξη πραγμάτων ούτε, πολύ περισσότερο, επιστρατεύονται οι ευρύτερες κοινωνικές αντιστάσεις. Οι καθηγητές, παρά τις ασύμμετρες απειλές, εκβιασμούς και "διασυρμούς" που αντιμετώπισαν, βγαίνουν με ψηλά το κεφάλι (ούτε κομμένο ούτε κουρεμένο, όπως ήθελαν ορισμένοι) και θα διαφυλάξουν τη μαζικότητα και την ενότητά τους που επέδειξαν απέναντι στους μνημονιακούς ολιγάρχες και για τη συνέχεια των αγώνων.

Οι εκπαιδευτικοί, σε συντονισμό, κοινή δράση με τις ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους φοιτητές, με τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, θα σταματήσουν τον μνημονιακό κατήφορο, θα ανατρέψουν αυτή την κυβερνητική πολιτική, θα ανατάξουν την Παιδεία και τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου