ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Γερμανοτσογλάνια της ΝΔ & του νέου ΠΑΣΟΚ... αυτή είναι η δική σας «Νέα Ελλάδα»!



Η «Νέα Ελλάδα» που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς είναι ήδη εδώ.
Η «Νέα Ελλάδα» των εφοπλιστών και της ΝΔ, των τραπεζιτών και του ΠΑΣΟΚ, των βιομηχάνων και του ΔΝΤ, των μονοπωλίων και της ΕΕ, των κατασχέσεων, των χαρατσιών και των «Cosco», είναι ήδη εδώ.
Ηταν πάντα εδώ.
Η «Νέα Ελλάδα», η Ελλάδα της εγχώριας πλουτοκρατίας με τα κεντροδεξιά, με τα κεντροαριστερά και με τα νεοναζιστικά δεκανίκια της, η «Νέα Ελλάδα» των «διαπραγματευτών» με την τρόικα, είναι, πράγματι, ό,τι... καλύτερο έχει να περιμένει κανείς από τους νυν, τους πρώην και τους...
επίδοξους «σωτήρες» μας.

Η «Νέα Ελλάδα» τους...
... είναι η Ελλάδα των ανθρώπων...
... που ψάχνουν για λίγο φαγητό...
...στα σκουπίδια...
Η «Νέα Ελλάδα» τους, είναι η Ελλάδα των συσσιτίων στα κέντρα απόρων...
...στις «διαδηλώσεις» των πεινασμένων στο Σύνταγμα...
...στους πάγκους δωρεάν διανομής μισής σακούλας οπωρολαχανικών...
Η «Νέα Ελλάδα» τους, είναι η Ελλάδα των αστέγων στις εισόδους των καταστημάτων...
...στις στοές της Αθήνας...
...στα παγκάκια...
Η «Νέα Ελλάδα» τους, είναι η Ελλάδα της ατέλειωτης στρατιάς των ανέργων...
...στους δρόμους...

(Μέσω "Το Γρέκι")

Αυτοκτονούν, τρώνε από τους κάδους και εσύ μουγκός....Συνένοχος!


  Αυτοκτονία 50χρονου άνδρα στην Κατερίνη. Ο άνδρας έπεσε από την ταράτσα κτηρίου στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

 Μικρό παιδί, σήμερα σιτίζεται από κάδο σκουπιδιών......

Και εσύ μουγκός, τα λες με τους φίλους σου, την οικογένεια σου, αλλά παραμένεις μουγκός για την κοινωνία, για την εκάστοτε εξουσία.
* Βαρέθηκα τις δικαιολογίες σου. Δεν πάω σε συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις γιατί θα ήμαστε λίγοι. Δεν πάω, γιατί τα κόμματα πρώτα τα ξεπουλάνε αυτά, δεν συμμετέχουν, δεν καλούν τα ίδια.
* Σε σιχάθηκα γιατί πριν 2 χρόνια, δεν ερχόσουν στις πλατείες γιατί έλεγες, ότι θα είναι εκεί τα κόμματα, που σήμερα κατηγορείς για αδράνεια.
* Σε ακούω να λες, ότι οι πορείες, τα συλλαλητήρια ξεπεράστηκαν, βρείτε άλλους τρόπους. Γιατί λεβέντη μου, δεν αντέχεις το περπάτημα;
* Αναφέρεσαι τέλος, για το πως καταντήσαμε σαν λαός, και θυμάσαι την έξοδο του Μεσολογγίου, το Ζάλογγο, τις Θερμοπύλες. Να σου θυμίσω, βέβαια ότι αυτοί οι Έλληνες, κουράστηκαν, περπάτησαν, ανέχθηκαν την διαφορετική άποψη του συναγωνιστή και κυρίως θυσίασαν την ζωή τους για την ελευθερία. Εσύ τι θα θυσιάσεις; Θα μας πεις;

Λοιπόν, εσύ αντέχεις την κατάσταση ακόμα......Βλέπεις καθημερινά, ότι δεν την αντέχουν χιλιάδες συμπατριωτών σου, ο αδελφός σου, ο φίλος σου ή μάνα σου. Οι Σαμαροβενιζέληδες, αδελφέ είναι αδίστακτοι, κυνικοί και δεδηλωμένοι εχθροί σου. Αν είσαι λάτρης της συνταγματικότητας, σου αναφέρω ότι προεκλογικά υφάρπαξαν την ψήφο σου με υποσχέσεις, που δεν τήρησαν.
* Συμφωνείς με κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης; Αγωνίσου μαζί με τα μέλη του
* Δεν συμφωνείς; no problem.....Υπάρχουν κινήσεις, και οργανώσεις δεκάδες, ψάξε τις!
* Πάλι δεν συμφωνείς; Κανένα θέμα, προχώρα ανένταχτος, αγωνίσου, φτιάξε και το δικό σου κόμμα, αδελφέ! Καλύτερος από τον Λοβέρδο είσαι, σίγουρα!

Ανέτρεψε τους, πριν ολοκληρώσουν την καταστροφή. Φώναξε, κατέβα στον δρόμο. Όσοι περισσότεροι λιμοκτονούν, όσοι περισσότεροι αυτοκτονούν, τόσο αυτά τα θύματα θα ψάχνουν και περισσότερους ενόχους. Και όταν εξαντληθούν με την ενοχοποίηση, μνημονιακών, τραπεζιτών και μιντιαρχών, θα έρθουν να ενοχοποιήσουν εσένα και εμένα.....
Θα κατηγορηθούμε για συνενοχή αργά ή γρήγορα, και θα καταδικαστούμε!

Άνεμος Αντιστασης

Vprc: Μεγάλη πτώση ΔΗΜΑΡ, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%



Η μεγάλη πτώση της ΔΗΜΑΡ και η αποδοκιμασία της κυβέρνησης είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά από την νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Vprc για το tvxs.gr, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την αποχώρηση του Φ. Κουβέλη από την τρικομματική. Από την πτώση της ΔΗΜΑΡ μοιάζει να ευνοείται η ΝΔ, παρ' ότι χάνει από τη Χρυσή Αυγή η οποία σημειώνει οριακή άνοδο, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να συγκρατήσει την -μέχρι πρότινος ελεύθερη- πτώση του. Από τα υπόλοιπα ευρήματα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας δημοσκόπησης ξεχωρίζουν η παρακολούθηση της διαδικτυακής ΕΡΤ από ένα πολύ σημαντικό αριθμό πολιτών (1.650.000 εκτιμάται με την αναγωγή στον πληθυσμό) καθώς και η πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και επομένως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.
Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι μόλις το 9% δηλώνει ικανοποιημένο από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης μεταδίδονται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα από 15 site. Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου


 υψηλό ποσοστό(73%) των πολιτών που πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση παραμένει στα ίδια επίπεδα και δεν αλλάζει μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. 


Από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης το 81% δηλώνουν δυσαρεστημένοι και μόλις στο 9% ικανοποιημένοι, επιβεβαιώνοντας ότι ο ανασχηματισμός δεν έδωσε στην κυβέρνηση πρόσθετη περίοδο χάριτος. 

Αντίθετα μόλις το 22% συμμερίζεται την άποψη ότι από η κυβέρνηση που σχηματίστηκε θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 59% πιστεύει ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.
Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από τις απαντήσεις σχετικά με την στάση των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων στην πρόσφατη κυβερνητική κρίση. Διχασμένη είναι η άποψη των πολιτών για το αν ο Ε. Βενιζέλος έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση(39% σωστά, 39% λάθος). 
Mε την απόφαση Κουβέλη διαφωνούν οι περισσότεροι(44% λάθος, 35% σωστά), άποψη που φαίνεται να πληρώνει η ΔΗΜΑΡ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, όπως θα δούμε παρακάτω. 

 
Σε σχέση με την Νέα Δημοκρατία, ενδιαφέρον παρουσιάζει η γνώμη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο συνεχίζει να βρίσκει αντίθετη την μεγάλη πλειοψηφία(58% έναντι 30%) ενώ μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ την εγκρίνουν κατά πλειοψηφία, αλλά με ένα αξιοσημείωτα υψηλό ποσοστό(32%) να διαφωνεί. (Oι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι). 


Νέο στοιχείο στα τηλεοπτικά και ιντερνετικά δεδομένα, το 20% των ερωτηθέντων έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ διαδικτυακά, ο εκτιμώμενος δηλαδή αριθμός ανθρώπων που την παρακολούθησαν ανέρχεται 1.665.000!


 

Τέλος, σε ένα περιβάλλον όπου η ανεργία φτάνει στο 27,4% του ενεργού πληθυσμού και η κοινωνική δυσαρέσκεια φαίνεται να διαχέεται , μόλις το 45% των ερωτηθέντων δηλώνουν εκλογική προτίμηση.

Από αυτούς, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται οριακά της ΝΔ(0,5%) η οποία δείχνει να βελτιώνει ελαφρά την θέση της σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Vprc για το Tvxs, αντισταθμίζοντας τις συνεχιζόμενες απώλειες της προς τα δεξιά και την Χρυσή Αυγή, με κέρδη από τα αριστερά και την ΔΗΜΑΡ.


Όπως ήδη σημειώθηκε το ΠΑΣΟΚ συγκράτησε την πτώση του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν να δηλώνουν παρών με ένα ικανοποιητικό ποσοστό, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται κάτω από το ποσοστό του 3% ενώ στο "άλλο κόμμα" αξιοσημείωτα ποσοστά εμφανίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 
Τα ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα που μεταδίδουν ταυτόχρονα τα αποτέλεσματα της δημοσκόπησης(αλλά και επιπλέον στοιχεία για την περιφέρεια όπου βρίσκονται) είναι τα παρακάτω: 

Vprc: Μεγάλη πτώση ΔΗΜΑΡ, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%



Μεγάλη πτώση της ΔΗΜΑΡ, η οποία μπορεί και να μην βρίσκεται εντός Κοινοβουλίου στις επόμενες εκλογές και οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τελευταίας δημοσκόπησης της VPRC που πραγματοποίησε για το tvxs.gr
Η δημοσκόπηση επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, μέσω των οποίων γίνεται έκδηλη η δυσφορία και η αγανάκτηση του κόσμου. Μόλις το 9% των ερωτηθέντων είναι υπέρ του νέου σχήματος κυβέρνησης, ενώ το 81% δηλώνουν δυσαρεστημένοι. Ακόμη, το 59% πιστεύει πως η χώρα θα δει πρόωρες εκλογές, ενώ το 22% πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Η απόφαση Κουβέλη να αποχωρήσει δίχασε τις γνώμες, με το μεγαλύτερο ποσοστό (44%) να τη θεωρούν λάθος έναντι 35% που τη θεωρούν σωστή. Το μόνο βέβαιο είναι πως η ΔΗΜΑΡ από υπολογίσιμη δύναμη, πασχίζει να επιβιώσει σε ένα αβέβαιο 2,5%. Την ίδια στιγμή, η Χρυσή Αυγή σημειώνει οριακή αύξηση, αγγίζοντας το 14,5%.
Ο ανασχηματισμός φαίνεται πως δεν γύρισε κεφάλια, το ότι το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η χώρα βαδίζει προς λάθος κατεύθυνση, μιλάει από μόνο του.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και με την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία να ξεπερνά το 27%, μόλις το 45% δηλώνουν εκλογική προτίμηση, ενώ το 26% δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει καθόλου ή θα ρίξει άκυρο/λευκό.

Σταματήστε τις στημένες δημοσκοπήσεις γιατί θα σας κράζουμε συνεχώς





ΤΟ…ΔΕΙΓΜΑ : Το σχεδιασθέν μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε  1.007 άτομα και το πραγματοποιηθέν σε  1.007 άτομα. [Για το μέγεθος του δείγματος από το οποίο προκύπτει η πρόβλεψη της εκλογικής επιρροής .
Δηλαδή οι γελοίοι θέλουν να μας πουν ότι από χίλια άτομα έβγαλαν πόρισμα για τα πολιτικά δρώμενα. Εάν βάζαμε εμείς γκάλοπ θα ψήφιζαν ποιο πολλοί.
 ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ρε αργυρώνητα τσιράκια  ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Πρώτος είναι ο Συριζα, Δεύτερη η χρυσή αυγή, και τρίτη η Νουδουλα .Τελεία και παύλα.




Επίθεση Τσίπρα σε Βενιζέλο-Σαμαρά με όπλο τον... Ανδρέα



Την επιδοκιμασία του στην πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1981-1985, εξέφρασε, εμμέσως πλην σαφώς, από την Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την πρόσφατη αναφορά Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ ότι ο....
ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την Ελλάδα, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη νέα κυβέρνηση ζητώντας εκλογές.

«Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ. Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85», είπε και πρόσθεσε: «Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ερμηνεύονται ως μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει τους αριστερούς και κεντρώους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80, τότε 20άρηδες και 30άρηδες, που σήμερα διανύουν την 5η ή 6η δεκαετία του βίου τους, με δεδομένη μάλιστα την περιορισμένη διείσδυση του κόμματός του, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, στις μεγάλες ηλικίες. Ίσως, μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι ο κ.Τσίπρας επέλεξε να κάνει αυτήν την αναφορά από την Αχαΐα, μία περιοχή, που, ως γνωστόν, διατηρεί στενούς δεσμούς με την οικογένεια Παπανδρέου.

Με αυτήν την τακτική, που δεν αποκλείεται να κορυφώνεται μέρα με τη μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στριμώξει κι άλλο τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να αποδυναμώσει περαιτέρω την εναπομείνασα εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς του ότι συνεργάζεται με εκείνους που θεωρούν καταστροφικές για τη χώρα τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ενδεικτική είναι η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ίδια ομιλία: «Η Ελλάδα που μας αξίζει δεν μπορεί να αντέξει ούτε ως εφιάλτη τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά και της κουμπαριάς του ΠΑΣΟΚ με τον Βορίδη και τον Άδωνη. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε όλα αυτά. Το Μνημόνιο και η κυβέρνηση έχουν ήδη τελειώσει πολιτικά. Η κοινωνία όμως δεν έχει τελειώσει. Ούτε η θέλησή της για τη μεγάλη ανατροπή, που είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Τώρα είναι η ώρα για το δημοκρατικό ξεσηκωμό. Είναι η ώρα για μια κυβέρνηση ανατροπής του Μνημονίου. Είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αλλά και η ακόλουθη, με την οποία ουσιαστικά ζητάει πρόωρες εκλογές: «Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του το κ. Βενιζέλο για να μη πάμε σε εκλογές, δε θα κρατήσει για πολύ. Εξάλλου πόσο μπορεί κανείς να αντέξει να κρατά στην αγκαλιά του το κύριο Βενιζέλο. Θα πέσουν κι οι δυο και θα πέσουν με πάταγο. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το λαό. Όσο μένουν αυτοί στη κυβέρνηση τόσο περισσότερο θα βγαίνουν εκτός ελέγχου. Τόσο περισσότερο θα κινδυνεύουν δημοκρατικές κατακτήσεις.

Για αυτό είναι η ώρα να βάλει ο λαός μας ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Είναι ώρα να μιλήσουν τα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης. Μια κυβέρνηση συνενοχής και συναυτουργίας. Συγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι δημοκρατική κυβέρνηση. Είναι συρραφή ιδιοτελών επιδιώξεων, είναι προσυπογραφή απεμπόλησης αρχών και στρατηγικής, από το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου κυρίως. Είναι μια κυβέρνηση όμηρος μιας τραγικής, καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής. Μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει, γιατί κάθε μέρα της στην εξουσία επιφέρει νέα δεινά στη χώρα και στο λαό».


«Πραγματικός αντίπαλος της Μέρκελ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Επιπλέον , ο κ.Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστο το νεύμα της Άνγκελας Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή συνδιάσκεψη στο Βερολίνο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πραγματικός αντίπαλός της για την καγκελαρία δεν είναι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Απευθύνουμε στην κα Μέρκελ το μήνυμα: όσα νεύματα και να κάνετε στον εκλεχτό σας να έρθει κοντά σας, να τον στηρίζετε να μη πέσει για να σας στηρίζει κι αυτός, τζάμπα κόπος. Ο εκλεχτός σας τελείωσε. Ο πολιτικός του χρόνος έχει τελειώσει. Πάρτε το χαμπάρι. Το Μνημόνιο και τα κόμματα που το στηρίζουν έχουν τελειώσει πολιτικά. Έρχεται η στιγμή να τελειώσουν και τυπικά. Ένα φύσημα θέλουν», και συνέχισε:

«Κοιτάξτε τι γίνεται στη Πορτογαλία. Αυτά που γίνανε και θα ξαναγίνουνε στη χώρα μας. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δε μπορούν να προχωρήσουν για πολύ. Αργά ή γρήγορα θα πέσουν. Οι λαοί θα σηκώσουν κεφάλι. Θα ανατρέψουν τις κατευθυνόμενες κυβερνήσεις. Αυτή είναι και η αγωνία της κ. Μέρκελ. Όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία. Γιατί ο πραγματικός της αντίπαλος δεν βρίσκεται στην Γερμανία. Βρίσκεται στην Ελλάδα και ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Και απειλεί να τινάξει στον αέρα την πολιτική της λιτότητας, και να διαμορφώσει ένα μέτωπο για αλλαγή πολιτικής σε όλον τον ευρωπαϊκό Νότο».

Βέλη κατά Στουρνάρα για τους παραλληλισμούς με Αίγυπτο

Παράλληλα, ο κ.Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του κ.Στουρνάρα, ο οποίος είπε ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε θα γινόταν Αίγυπτος.

«Ενώ η τρόικα είναι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και απαιτεί νέες ανθρωποθυσίες, ο κ. Στουρνάρας απείλησε τους Έλληνες δημοσίως -και χωρίς ντροπή-ότι αν δεν κάτσουν καλά η Ελλάδα θα γίνει... Αίγυπτος. Είχαμε γίνει, όπως θυμάστε, κατά καιρούς Αργεντινή, Βόρεια Κορέα και Κύπρος, χάρη στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα. Τώρα γίναμε και Αίγυπτος», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Και ο κ. Στουρνάρας έκανε τη δήλωσή του βγαίνοντας από συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών. Για να καταλάβουν όλοι όσοι είχαν απορίες, το είδος των διαπραγματεύσεων που διεξάγει.Αντί να αντιστέκεται στους δανειστές, κατασκευάζει αιγυπτιακές μούμιες για να μην αντιστέκονται οι Έλληνες».



http://www.voria.gr/

Το δεύτερο ακούρευτο ομόλογο των τοκογλύφων λήγει σήμερα… θα το πληρώσετε κύριε Στουρνάρα;


Δείτε τι κερδίζουν στο τέλος του άρθρου. “Κέρδη” πληρωμένα 100% από τον Έλληνα φορολογούμενο.
ΟΜΟΛΟΓΟ 2: ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ “ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ” ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!
Η χώρα λοιπόν θα επανέλθει στις αγορές, θα ανακτήσει την αξιοπιστία της κλπ, όταν η διεθνής κοινή γνώμη βεβαιωθεί ότι μεσολάβησε Γουδή.
Ειδ’ άλλως, όσο Στουρνάρες και Παπακωνσταντίνηδες συνεχίζουν να υπάρχουν, ουδείς τίμιος επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει στην χώρα.
Οι εγκληματίες πολιτικοί, κατέστρεψαν τους τίμιους μικροομολογιούχους αποταμιευτές ενώ την ίδια στιγμή χάρισαν δισεκατομμύρια στους άθλιους τοκογλύφους με την εσωτερική πληροφόρηση
Η πολιτική εξουσία της Ελλάδας έχει δώσει ένα καταστροφικό μήνυμα:” Όποιος επενδύει στην Ελλάδα πτωχεύει, όποιος θέλει να κλέψει, να ξεριζώσει κομμάτι από την Ελλάδα με το μπαχτσίσι για εμάς, θησαυρίζει”
ΥΓ, Στην Αίγυπτο ο Μόρσι πήγε απλώς να χαρίσει το Σουέζ στον Σόρος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

Η εικόνα από τον Πόρτα – Πόρτα
Η απόδοση του Ομολόγου στην εικόνα που ακολουθεί:

Πηγή

ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...



«Δε μπορεί να σταθεί η εξουσία, όταν στηρίζεται στην αδικία, στην επιορκία και στην προδοσία.»
Δημοσθένης

Οι πέντε «πηγές» της διαθεσιμότητας που «κλείνουν» τη συμφωνία


Σε πέντε «πηγές» που θα δώσουν ακόμη περισσότερες από τους 12.500 υπαλλήλους που απαιτούνται για το πρώτο εξάμηνο με βάση τη μνημονιακή δέσμευση, στηρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να κλείσει σήμερα η συμφωνία με την τρόικα.
Με δεδομένο ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν δεχθεί είτε το σύνολο είτε μέρος αυτών των μετακινήσεων να γίνουν μέσω μετατάξεων και όχι διαθεσιμότητας στη δεξαμενή αυτή βρίσκονται:
-5000 καθηγητές που θα μεταταχθούν από τη β’ βάθμια στην α΄ βάθμια εκπαίδευση
-2.500 εκπαιδευτικοί σε α΄ βάθμια και β΄ βάθμια από ειδικότητες με πλεονάζον προσωπικό που θα μετακινηθούν σε άλλα  υπουργεία.
-3.500 – 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί που θα μετακινηθούν από τους δήμους στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
-2.500-3.000 από τις καταργήσεις θέσεων με βάση τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων
-Άγνωστός αριθμός από την κατάργηση (στην περίπτωση αυτή θα έχουμε απολύσεις) ή (το πιθανότερο) συγχωνεύσεις των αμυντικών βιομηχανιών, δηλαδή, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, της ΕΛΒΟ και της ΕΑΒ που έχουν συνολικά 2.650 εργαζόμενους.

Φέρνουν σκουπίδια απ' όλη την Ελλάδα στη Χωματερή Φυλής, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗτουΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ
«Ο ΧΥΤΑ Φυλής έχει καταστεί Πανελλαδικός Σκουπιδότοπος»

Μετά τη μεταφορά σκουπιδιών από την Τρίπολη, την Ερμιονίδα και την Σίφνο σειρά έχουν τα σκουπίδια της Μυκόνου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κινήσεων πολιτών και οργανώσεων, το πρωί της Κυριακής στις 23/6 μεταφέρθηκαν με πλοίο, 31 containers με σκουπίδια του δήμου Μυκόνου στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου, μέσω της Ελευσίνας. Έχει προηγηθεί στις 12/6 ακόμα μια μεταφορά σκουπιδιών. Αυτή τη φορά, χρησιμοποιήθηκε το παράνομο (μη αδειοδοτημένο) λιμάνι της Βλύχας, με άδεια του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ), όπως διαβεβαίωσαν οι λιμενικοί, που κλήθηκαν να ελέγξουν τη νομιμότητα της μεταφοράς και της προσωρινής αποθήκευσης. 
Στο χώρο της εκφόρτωσης παραβρίσκονταν στέλεχος του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου, που επέμεινε στον ισχυρισμό ότι πρόκειται για ανακυκλώσιμα υλικά. Ισχυρισμός που έρχεται σε αντίθεση τόσο λόγω της έντονης δυσοσμίας, όσο και από τον τρόπο πλήρωσης των containers στη Μύκονο.Επισημαίνουμε: ότι σε διάστημα μικρότερο από δέκα μέρες, ο δήμος Μυκόνου συγκέντρωσε 31 containers ανακυκλώσιμων υλικών, όταν η προδιαλογή είναι σπάνιο φαινόμενο στο νησί. 
Ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο του ΚΔΑΥ να γίνει οπτικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις του. Το αρνήθηκε, με τη δικαιολογία ότι χρειάζεται η συγκατάθεση «των φορέων» (ΕΕΑΑ, ΕΟΑΝ κλπ.). Αν αυτό ευσταθεί, τίθεται θέμα συνευθύνης των παραπάνω φορέων για το καθεστώς αδιαφάνειας, που διέπει τη συγκεκριμένη διαδικασία και επαληθεύεται ο ισχυρισμός για παράνομη μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής, από περιοχές εκτός Αττικής, με το μανδύα των ανακυκλώσιμων. 
Συμπτωματικά, το απόγευμα της ίδιας μέρας (Κυριακής, 23/6) μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στο ΚΔΑΥ, που λειτουργεί μέσα στις εγκαταστάσεις της Φυλής. Πρόκειται για ένα από τα πέντε ΚΔΑΥ της Αττικής, που ανήκει στην εταιρεία WATT (πρώην ΕΠΑΝΑ). Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει γνωστά. Να αναφέρουμε, πάντως, ότι φωτιά πήραν υλικά αποτεθειμένα σε υπαίθριο χώρο, προτού οδηγηθούν για διαλογή. Λογικά, θα υπήρχαν και πολλά μεταλλικά αντικείμενα, αλλά και μεγάλες ποσότητες πλαστικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ρυπαντικό αποτέλεσμα της φωτιάς. Χαρακτηρίζουμε ανεύθυνη τη στάση του κ. Σγουρού, που με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΔΣΝΑ, επικαλέστηκε νομικό κενό ως προς τη δυνατότητα των δήμων της περιφέρειας να συνεργάζονται με ΚΔΑΥ της Αττικής. Τώρα ανακάλυψε το νομικό κενό ο κ. Σγουρός; Και αν, πράγματι, θεωρεί ότι υπάρχει νομικό κενό, πως ανέχεται τη μεταφορά του υπολείμματος των ΚΔΑΥ Αττικής στη Φυλή, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι σημαντικό μέρος του προέρχεται από περιοχές εκτός Αττικής; Με ποια δεδομένα γίνεται ο καταμερισμός αυτού του υπολείμματος στους δήμους της Αττικής, χρεώνοντάς τους με 45 ευρώ/τόνο; 
Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στη λειτουργία των ΚΔΑΥ, της ΕΕΑΑ καθώς και του ΕΔΣΝΑ, ως προς τις προϋποθέσεις, τους όρους και τους οφειλόμενους ελέγχους στα φορτία που οδηγούνται για ταφή στο ΧΥΤΑ Φυλής από τα ΚΔΑΥ της Αττικής. 
Καλούμε, το λαό του δήμου Φυλής σε κοινή πορεία, για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής. 
                                                                                                                   Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Νηστεία και προσευχή για τους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής


Η ιστορία επαναλαμβάνεται, έστω και ως φάρσα. Η φωτό είναι από αντίστοιχη
Γενική Συνέλευση του σωματείου, στις 4 Μαρτίου, 2012...
Το Σεπτέμβρη, Θεού θέλοντος, θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής, εξαιτίας της άρνησης του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού να υπογράψει το ένταλμα πληρωμής των αντισταθμιστικών από τη Χωματερή. Ευκαιρία ζητούσε ο Περιφερειάρχης, ο Θεός του την έδωσε μετά την απόφαση κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία δεν είναι νόμιμη η καταβολή αντισταθμιστικών οφελών στους Δήμους, στα διοικητικά όρια των οποίων λειτουργούν μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων. Η απόφαση δεν αφορά στην Αττική, αλλά στο Δήμο Λαγκαδά, ωστόσο ο ορκισμένος εχθρός του Δήμου Φυλής, Γιάννης Σγουρός την αξιοποιεί για να μειώσει το ποσόν των αντισταθμιστικών που δικαιούται ο Δήμος Φυλής. Άλλωστε ο Φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), στον οποίο προεδρεύει ο Περιφερειάρχης ήδη οφείλει τα αντισταθμιστικά του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, δηλαδή πάνω από 20 εκατ. ευρώ. Όπως είναι φυσικό η εξέλιξη αυτή έχει αναστατώσει τους εργαζομένους, που για ακόμα μια φορά βλέπουν μπροστά τους το ενδεχόμενο να κάνουν μαύρο καλοκαίρι. Ήδη το σωματείο συγκάλεσε γενική συνέλευση για το πρωί της Δευτέρας, 8 Ιουλίου (11:00), με στόχο να θέσει τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, ενώ ο Δήμαρχος φαίνεται να αρκείται σε ένα υπόμνημα το οποίο υπέβαλε στον ΕΔΣΝΑ και στο οποίο διατυπώνει το επιχείρημα ότι τα αντισταθμιστικά του Δήμου Φυλής προβλέπονται από Κοινή Υπουργική Απόφαση του 1997. Κι ο Θεός βοηθός…

Στόχος τώρα οι Δημοτικοί Αστυνομικοί…


Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας επιδιώκει να θυσιάσει στο βωμό της κινητικότητας η Κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, προκειμένου να αποδειχθεί συνεπής προς τους δανειστές. Μετά το ολοκαύτωμα στην ΕΡΤ, στοχοποιείται ακόμα μια κατηγορία εργαζομένων, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό και κυρίως χωρίς να σκεφτεί κανείς τη επιδείνωση των συνθηκών εργασίας 4 χιλ. εργαζομένων, οι οποίοι όταν προσλήφθηκαν δε γνώριζαν ότι θα μπορούσε να προκύψει μια τέτοια εξέλιξη στο εργασιακό τους μέλλον. Πάντως δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, καθώς η κυβέρνηση έχοντας καεί στο χυλό με την ΕΡΤ, φυσάει τώρα το γιαούρτι… 
Στα καθ’ ημάς, στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Φυλής υπηρετούν 25 άτομα κι όπως είναι φυσικό η αγωνία τους για τις εξελίξεις είναι μεγάλη.

Το κανάλι του ΞΕΝΙΟΥ στο web-tv

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ: Το κανάλι του ΞΕΝΙΟΥ στο web-tv:     Live broadcasting by Ustream

Το κανάλι του ΞΕΝΙΟΥ στο web-tv



   

Live broadcasting by Ustream

Η απόφαση για το ραδιοφωνικό σταθμό ΞΕΝΙΟ



Το νερό δεν είναι εμπόρευμα , είναι δημόσιο αγαθό




Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης
δελτίο τύπου
το νερό δεν είναι εμπόρευμα , είναι δημόσιο αγαθό
Την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8.00 μμ, στην κεντρική πλατεία Ιλίου, η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού. Θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι :

Κώστας Ρίπης , μηχανικός μεταλλειολόγος,                                           μέλος δ.σ. του σωματείου μηχανικών της ΕΥΔΑΠ
Λεωνίδας Κουσουρής , χημικός,                                                                μέλος δ.σ. του συλλόγου προσωπικού της ΕΥΔΑΠ
Έφη Σπυροπούλου, Μυρτώ Μπρακοπούλου,                                                          μέλη της πρωτοβουλίας  πολιτών SAVEGREEKWATER
Στην αρχή της συζήτησης θα γίνει προβολή του δεκάλεπτου ρεπορτάζ της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «Μόνιτορ», με πληροφορίες για τον ρόλο της Κομισιόν στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και της 7λεπτης ταινίας «No means No» παραγωγής worldgrapher.com σε συνεργασία με το SAVEGREEKWATER, που θα λειτουργήσουν ως έναυσμα για τη συζήτηση.
http://ilion-citizens.blogspot.gr/   E-mail: Ilion-citizens@gmail.com

1η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ 2013"




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αθηνών 18 – Άνω Λιόσια - ΤΚ. 13341
Τηλ.: 6983488670

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στην πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου μας, την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2013 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Κλειστό Αγίου Νικολάου στα Άνω Λιόσια για να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε σε ένα καλοκαιρινό ξεφάντωμα με μεγάλες εκπλήξεις για τα παιδιά μας!!!!

ΤΟ Δ.Σ.

ΧΥΤΑ στην Κερατέα, επανέρχεται το Οβριόκαστρο!




Οι εργολάβοι και η κρατική γραφειοκρατία ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο!

Η ανάδοχος κατασκευαστική κοινοπραξίαία δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει σε μια ενδεχόμενη παράταση του έργου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο για το εν εξελίξει θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων στην Κερατέα.

Κατατέθηκε πρόταση για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο μισό της αρχικής έκτασης των 540 στρεμμάτων!

Με αυτά και με εκείνα, η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Αττικής συμφώνησε σε 4η παράταση της
προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του ΧΥΤΑ, ως τις 28/12/2013 (από 28/6/2012).

Συγκεκριμένα, με το µε αριθ. πρωτ. XVXK.K/2187/242 (αρ.πρωτ.∆ΕΚΕ/672/21-6-2013) έγγραφο της κατασκευαστικής κ/ξίας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.- ΠΡΟΕΤ Α.Ε. –EDRACO A.T.E.», µε το οποίο η ανάδοχος κατασκευαστική κ/ξία δηλώνει ότι είναι διατεθειµένη να συµφωνήσει σε µια ενδεχόµενη παράταση του έργου, προκειµένου να ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο για το εν εξελίξει θέµα της διαχείρισης των αστικών απορριµµάτων στην Κερατέα, η κατασκευαστική κ/ξία διατυπώνει ξανά την πρότασή της σχετικά µε τις εργασίες που περιλαµβάνονται στο αντικείµενο της σύµβασής και συγκεκριµένα:

1. περιορισµό του διατιθέµενου χώρου των 540 στρεµ. στην θέση Βραγόνι, σχεδόν κατά το ήµισυ αφού παρέλκει η κατασκευή του 2ου κυττάρου ως εκ της καταργήσεως πλέον των ΧΥΤΑ,

2. την κατασκευή του Κυττάρου Α που καλύπτει τις ανάγκες της δυναµικότητας του νέου απαραίτητου ΧΥΤΥ που περιλαµβάνεται στην κατασκευή Ολοκληρωµένης Εγκατάστασης ∆ιαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.∆.Α.) Κερατέας, καθώς και

3. την κατασκευή της οδού πρόσβασης µήκους περίπου 2,5χιλ. που συνδέει τις Φοβόλες µε τον εγκεκριµένο και αδειοδοτηµένο χώρο στη θέση Βραγόνι. 


Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση...

https://www.box.com/embed/q1jvxyr28thix8a.swf
" width="640" height="480" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-
flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

Έχασε πανηγυρικά το «παιχνίδι» ο Μπουραΐμης


Στα «χέρια» των εργαζομένων ο «Ξένιος fm-94,3»

Δεκτή έκανε χθες, με γνωμοδότησή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού «Ξένιος fm-943», στους 47 εργαζόμενους που είχαν καταθέσει αίτηση για την παραχώρηση της συχνότητας της Δημοτικής Ραδιοφωνίας των Άνω Λιοσίων, στον Δήμο Φυλής.
Με την συγκεκριμένη απόφαση – σταθμό του ΕΣΡ άνοιξε ο δρόμος για να διαχειριστούν τη συχνότητα οι εργαζόμενοι και να επαναλειτουργήσουν την πολύπαθη ΔΕΡΑΛ.
Του Φάνη Κυριόπουλου
Το «καμπανάκι» για τον Δήμο και τον Δήμαρχο, για την απώλεια της συχνότητας, είχε ηχήσει από τις 8 Φεβρουαρίου 2013, όταν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας των Άνω Λιοσίων είχαν καταθέσει σχετική αίτηση, εκμεταλλευόμενοι απόφαση της ολομέλειας της Βουλής περί Ραδιοφωνικών Σταθμών, αλλά…
Το «καμπανάκι» στον Δήμαρχο το είχαμε «κτυπήσει» και εμείς, από τούτες εδώ τις «στήλες» στις 16 Ιανουαρίου, 2013, λίγο πριν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σε άρθρο μας με τίτλο: «Νόμος «λαχείο» για την διατήρηση της συχνότητας της ΔΕΡΑΛ», όπου μεταξύ άλλων αναφέραμε:
«Μέχρι στιγμής το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα, δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στον Δήμο Φυλής και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη να αναζητήσει τόσο, μια διέξοδο στο εργασιακό πρόβλημα των οικονομικά και ψυχικά εξαθλιωμένων
εργαζόμενων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας «Ξένιος fm-94,3» όσο και στην διατήρηση της συχνότητας του Ρ/Σ.
Έστω και την ύστατη στιγμή, έστω και μέσω ενός αγώνα άλλων, ο κ. Μπουραΐμης ας αδράξει την χρυσή ευκαιρία που του παρουσιάζεται για να μη συνεχιστεί το τραγικό αδιέξοδο, που έχει δημιουργηθεί, γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως η απώλεια της συχνότητας μόνο δεινά θα φέρει σε όλους τους «εμπλεκόμενους» και πολύ περισσότερο στον ίδιο, αφού θα είναι αυτός που θα έχει οδηγήσει, οριστικά, 70 περίπου οικογένειες στην ανεργία και εκ των πραγμάτων στην ανέχεια…», αλλά…
Το αυτί του Δημάρχου δεν «ίδρωσε» ούτε στις 9 Φεβρουαρίου όταν σε άλλο άρθρο μας, με τίτλο: «ΔΕΡΑΛ: Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση για την συχνότητα στο ΕΣΡ», όπου μεταξύ άλλων αναφέραμε:
«Με το δικαίωμα που τους δίνει ο Ν. 4109, άρθρο 32, οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας των Άνω Λιοσίων «Ξένιος fm-943», κατέθεσαν εχθές το μεσημέρι, 8 Φεβρουαρίου, αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για την παραχώρηση της συχνότητας της ΔΕΡΑΛ. Το «σήριαλ» οδεύει προς το τέλος του… Η «Αίτηση» και όλα  τα ονόματα με τις υπογραφές των εργαζομένων…
Εκμεταλλευόμενοι την απόφαση, της ολομέλειας Βουλής, της 9ης Ιανουαρίου, άρθρο 32*, περί Ραδιοφωνικών Σταθμών, που έγινε νόμος του Κράτους την 12η Ιανουαρίου, 2013 και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, (τεύχος 1ο, αριθμός φύλλου 16, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου, 2013), δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι υπέγραψαν την αίτηση παραχώρησης της συχνότητας της ΔΕΡΑΛ που κατατέθηκε στο ΕΣΡ.
Σύμφωνα το άρθρο 32 η διαδικασία που ακολουθείται αναφέρει πως «Ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από το ήμισυ πλέον ενός τουλάχιστον των εργαζομένων περιλαμβανομένου του 1/3τουλάχιστον των δημοσιογράφων αν πρόκειται για ενημερωτικό σταθμό χορηγείται σε αυτούς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην αντίστοιχη συχνότητα με πρόταση του Ε.Σ.Ρ. και απόφαση του Υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε…»
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πέραν του αναμενομένου, αφού από τους περίπου 24 εργαζόμενους που προβλέπει ο νόμος (το ½ συν ένας, του προσωπικού) την αίτηση υπέγραψαν συνολικά 47 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι…
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες η αίτηση που παρελήφθη από τη Γραμματεία το ΕΣΡ, μετά από υπόδειξη του Προέδρου, τοποθετήθηκε σε φάκελο με την ένδειξη «Επείγον» και πήρε τον «δρόμο» για το Νομικό Συμβούλιο για την διαδικασία γνωμοδότησης…
Σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του ΕΣΡ Γιάννης Λασκαρίδης τόνισε: «Είναι υποχρέωσή μας να σας βοηθήσουμε».
*Το Άρθρο 32
«Σε περίπτωση οριστικής παύσης ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο, η άδεια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού ανακαλείται από τον ως τότε αδειούχο της.
Ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από το ήμισυ πλέον ενός τουλάχιστον των εργαζομένων περιλαμβανομένου του 1/3τουλάχιστον των δημοσιογράφων αν πρόκειται για ενημερωτικό σταθμό χορηγείται σε αυτούς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στην αντίστοιχη συχνότητα με πρόταση του Ε.Σ.Ρ. και απόφαση του Υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε..
Ειδικώς για την περίπτωση αυτή και κατ’ εξαίρεση των οριζόμενων, στην επόμενη παράγραφο 10, το ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο, καθώς και τα ίδια κεφάλαια των υποψηφίων και τα ποσά εγγυητικών επιστολών καθορίζονται από το Ε.Σ.Ρ. που εκτιμά τις περιστάσεις μέχρι του 35% αυτού»…», αλλά…
Ο «αυτοκράτορας» Μπουραΐμης «σφύριζε» αδιάφορα, απαξίωσε τους εργαζόμενους, ξέχασε τις προεκλογικές του υποσχέσεις και αντιμετώπισε την κατάσταση με τον δικό του… τρόπο(!)… Έκλεισε τον σταθμό, και όρισε, μέσω του… Δημοτικού Συμβουλίου, εκκαθαριστές για την λύση και… εκκαθάριση της ΔΕΡΑΛ!
Έκλεισε, δηλαδή, μια επιχείρηση που ούτε η άδεια λειτουργίας της, ούτε και η «συχνότητα» του Σταθμού ανήκουν στον Δήμο! Δεν του είπε κάποιος πως ο σταθμός δεν ανήκει στον Δήμο; Τι του έλεγαν οι «ειδικοί» και οι «επαΐοντες»; Δεν γνώριζε πως όλα τα προαναφερόμενα είναι «ευθύνη» του ΕΣΡ και πως ο Δήμος είναι ένας απλός διαχειριστής της ΔΕΡΑΛ; Δεν του ανέφερε ο «υποστηρικτής των φτωχών και των αδυνάτων» «τσάρος», που έχει τη σχετική «εμπειρία», πως η άδεια του Ξένιου θα «κρινόταν» το 2018;
Και το χειρότερο από όλα, είναι πως, (ακόμα και αν μπορούσε να κλείσει τη ΔΕΡΑΛ), δεν κοινοποίησε τις… απολύσεις των εργαζομένων!!! Ενέργειες, επιεικώς, τραγικές που δείχνουν πως ο Δήμαρχος είχε κυριολεκτικά χάσει την… ουσία και τώρα θα υποστεί τις συνέπειες…
Ο κ. Μπουραΐμης έχασε πανηγυρικά το «παιχνίδι», διότι, δεν καταδέχτηκε να «κάτσει» σ’ ένα «τραπέζι» και να «συζητήσει» με τους εργαζόμενους…
Έχασε πανηγυρικά το «παιχνίδι», διότι δεν φάνηκε ικανός να διαχειριστεί την… κρίση… Και όπως λέγεται: «Ο καλός ο καπετάνιος…»…
Έχασε πανηγυρικά το «παιχνίδι», διότι την «επικοινωνία» με τους εργαζόμενους την έκαναν τα… «παπαγαλάκια»…
Έχασε πανηγυρικά το «παιχνίδι», διότι υποτίμησε τους εργαζόμενους…
Έχασε πανηγυρικά το «παιχνίδι», διότι, σε αυτήν την περίπτωση ο «νόμος» δεν σταμάτησε στον… Προαστιακό Σταθμό…
Έχασε πανηγυρικά το «παιχνίδι», διότι δεν κατάλαβε πως ο Ξένιος με σωστή και μεστή «διαχείριση» θα μπορούσε να είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τον Δήμο…
Από την άλλη, ασφαλώς και υπάρχουν ευθύνες και στους εργαζόμενους αλλά ότι και να έχει γίνει δεν βάζεις «λουκέτο» στην ΔΕΡΑΛ! Η μαγκιά και ο τσαμπουκάς είναι να την «εξυγιάνεις» και να την κάνεις αποδοτική και … χρήσιμη στην τοπική κοινωνία…
Σε αυτήν την «ιστορία» ο Δήμαρχος ηττήθηκε κατά… κράτος και πολύ φοβάμαι πως θα ακολουθήσουν και άλλες… ήττες…
Φαίνεται πως ήρθε η ώρα που ο κ. Μπουραΐμης θα υποστεί τις συνέπειες της διοίκησής του…
Επιπλέον, διαισθάνομαι πως άλλου είδους «συνέπειες» θα υποστούν και πολλοί άλλοι που άσκησαν διοίκηση στον πρώην Δήμο Άνω Λιοσίων και σε ότι είχε σχέση με τη ΔΕΡΑΛ που φαίνεται πως έχει αρχίσει να… βρυχάται… Ίδωμεν…