ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Επίθεση Τσίπρα σε Βενιζέλο-Σαμαρά με όπλο τον... Ανδρέα



Την επιδοκιμασία του στην πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1981-1985, εξέφρασε, εμμέσως πλην σαφώς, από την Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την πρόσφατη αναφορά Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ ότι ο....
ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την Ελλάδα, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη νέα κυβέρνηση ζητώντας εκλογές.

«Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ. Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85», είπε και πρόσθεσε: «Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ερμηνεύονται ως μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει τους αριστερούς και κεντρώους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80, τότε 20άρηδες και 30άρηδες, που σήμερα διανύουν την 5η ή 6η δεκαετία του βίου τους, με δεδομένη μάλιστα την περιορισμένη διείσδυση του κόμματός του, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, στις μεγάλες ηλικίες. Ίσως, μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι ο κ.Τσίπρας επέλεξε να κάνει αυτήν την αναφορά από την Αχαΐα, μία περιοχή, που, ως γνωστόν, διατηρεί στενούς δεσμούς με την οικογένεια Παπανδρέου.

Με αυτήν την τακτική, που δεν αποκλείεται να κορυφώνεται μέρα με τη μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στριμώξει κι άλλο τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να αποδυναμώσει περαιτέρω την εναπομείνασα εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς του ότι συνεργάζεται με εκείνους που θεωρούν καταστροφικές για τη χώρα τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ενδεικτική είναι η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ίδια ομιλία: «Η Ελλάδα που μας αξίζει δεν μπορεί να αντέξει ούτε ως εφιάλτη τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά και της κουμπαριάς του ΠΑΣΟΚ με τον Βορίδη και τον Άδωνη. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε όλα αυτά. Το Μνημόνιο και η κυβέρνηση έχουν ήδη τελειώσει πολιτικά. Η κοινωνία όμως δεν έχει τελειώσει. Ούτε η θέλησή της για τη μεγάλη ανατροπή, που είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Τώρα είναι η ώρα για το δημοκρατικό ξεσηκωμό. Είναι η ώρα για μια κυβέρνηση ανατροπής του Μνημονίου. Είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αλλά και η ακόλουθη, με την οποία ουσιαστικά ζητάει πρόωρες εκλογές: «Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του το κ. Βενιζέλο για να μη πάμε σε εκλογές, δε θα κρατήσει για πολύ. Εξάλλου πόσο μπορεί κανείς να αντέξει να κρατά στην αγκαλιά του το κύριο Βενιζέλο. Θα πέσουν κι οι δυο και θα πέσουν με πάταγο. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το λαό. Όσο μένουν αυτοί στη κυβέρνηση τόσο περισσότερο θα βγαίνουν εκτός ελέγχου. Τόσο περισσότερο θα κινδυνεύουν δημοκρατικές κατακτήσεις.

Για αυτό είναι η ώρα να βάλει ο λαός μας ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Είναι ώρα να μιλήσουν τα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης. Μια κυβέρνηση συνενοχής και συναυτουργίας. Συγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι δημοκρατική κυβέρνηση. Είναι συρραφή ιδιοτελών επιδιώξεων, είναι προσυπογραφή απεμπόλησης αρχών και στρατηγικής, από το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου κυρίως. Είναι μια κυβέρνηση όμηρος μιας τραγικής, καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής. Μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει, γιατί κάθε μέρα της στην εξουσία επιφέρει νέα δεινά στη χώρα και στο λαό».


«Πραγματικός αντίπαλος της Μέρκελ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Επιπλέον , ο κ.Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστο το νεύμα της Άνγκελας Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή συνδιάσκεψη στο Βερολίνο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πραγματικός αντίπαλός της για την καγκελαρία δεν είναι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Απευθύνουμε στην κα Μέρκελ το μήνυμα: όσα νεύματα και να κάνετε στον εκλεχτό σας να έρθει κοντά σας, να τον στηρίζετε να μη πέσει για να σας στηρίζει κι αυτός, τζάμπα κόπος. Ο εκλεχτός σας τελείωσε. Ο πολιτικός του χρόνος έχει τελειώσει. Πάρτε το χαμπάρι. Το Μνημόνιο και τα κόμματα που το στηρίζουν έχουν τελειώσει πολιτικά. Έρχεται η στιγμή να τελειώσουν και τυπικά. Ένα φύσημα θέλουν», και συνέχισε:

«Κοιτάξτε τι γίνεται στη Πορτογαλία. Αυτά που γίνανε και θα ξαναγίνουνε στη χώρα μας. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δε μπορούν να προχωρήσουν για πολύ. Αργά ή γρήγορα θα πέσουν. Οι λαοί θα σηκώσουν κεφάλι. Θα ανατρέψουν τις κατευθυνόμενες κυβερνήσεις. Αυτή είναι και η αγωνία της κ. Μέρκελ. Όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία. Γιατί ο πραγματικός της αντίπαλος δεν βρίσκεται στην Γερμανία. Βρίσκεται στην Ελλάδα και ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Και απειλεί να τινάξει στον αέρα την πολιτική της λιτότητας, και να διαμορφώσει ένα μέτωπο για αλλαγή πολιτικής σε όλον τον ευρωπαϊκό Νότο».

Βέλη κατά Στουρνάρα για τους παραλληλισμούς με Αίγυπτο

Παράλληλα, ο κ.Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του κ.Στουρνάρα, ο οποίος είπε ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε θα γινόταν Αίγυπτος.

«Ενώ η τρόικα είναι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και απαιτεί νέες ανθρωποθυσίες, ο κ. Στουρνάρας απείλησε τους Έλληνες δημοσίως -και χωρίς ντροπή-ότι αν δεν κάτσουν καλά η Ελλάδα θα γίνει... Αίγυπτος. Είχαμε γίνει, όπως θυμάστε, κατά καιρούς Αργεντινή, Βόρεια Κορέα και Κύπρος, χάρη στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα. Τώρα γίναμε και Αίγυπτος», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Και ο κ. Στουρνάρας έκανε τη δήλωσή του βγαίνοντας από συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών. Για να καταλάβουν όλοι όσοι είχαν απορίες, το είδος των διαπραγματεύσεων που διεξάγει.Αντί να αντιστέκεται στους δανειστές, κατασκευάζει αιγυπτιακές μούμιες για να μην αντιστέκονται οι Έλληνες».



http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου