ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η επέτειος της ανατροπής» για τον ΣΥΡΙΖΑ





«Deja vu» στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, οπότε και συντελέστηκε η πολιτική ανατροπή που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει η Κουμουνδούρου, ανήμερα της επετείου των περυσινών εκλογών.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η 17η Ιουνίου του 2012 αποτελεί σημείο καμπής, καθώς από το 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο 27% και κατέστη κόμμα εξουσίας, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Έτσι, σε μία φάση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ανακτήσει τη χαμένη του πολιτική και κοινωνική δυναμική, θα διοργανώσει «εορταστική» ανοιχτή συγκέντρωση στις 17 Ιουνίου, προκειμένου να «υπενθυμίσει» ότι διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας και να δώσει «πανηγυρικό» χαρακτήρα στη διαδικασία μετατροπής του κόμματος σε ενιαίο. Εξάλλου, κατά τον προγραμματισμό και εκτός απροόπτου, μία ημέρα νωρίτερα, στις 16 Ιουνίου, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ θα έχει επικυρώσει την «αυτοδιάλυση» του Συνασπισμού, εκκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για τον νέο, «ενιαίο», ΣΥΡΙΖΑ.

Προεκλογικός χαρακτήρας

Σύμφωνα με τα σχέδια της Κουμουνδούρου, επικρατέστερος τόπος για την ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πεζόδρομος του Θησείου και ομιλητής θα είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του, αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και «τετελεσμένη» την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ, να στείλει και μηνύματα με εσωκομματικούς αποδέκτες. Να καλέσει, μ’ άλλα λόγια, τις συνιστώσες, να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και να μην φέρουν προσκόμματα στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου