ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑ: Με Πρόεδρο τον κ. Χιωτάκη ετοιμάζονται οι αλλαγές ...

Με Πρόεδρο τον κ. Χιωτάκη ετοιμάζονται οι αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων

Στο κέντρο οι  ΦοΔΣΑ Α.Ε.- έξω  οι εργαζόμενοι  
με το Χιωτάκη;; ...τώρα εγώ τουλάχιστον μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη! Έχει  δείγματα γραφής  ο άνθρωπος. Θα διασφαλίσει πάνω από όλα την  αξιοκρατία...
Με απόφαση της  Γενικής Γραμματέας ΥΠΕΚΑ, Μάρως Ευαγγελίδου,  Προέδρου  της Εκτελεστικής Γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής που έχει αναλάβει την  προώθηση και παρακολούθηση των Έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων,  έγινε η σύσταση της  ομάδας εργασίας για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των φορέων διαχείρισης.
Πέρα από τη σημασία  που έχει  αυτό καθ΄ εαυτό το θέμα, η  ανάρτηση στη διαύγεια της συγκεκριμένης  Απόφασης  ρίχνει λίγο φως στο θέμα της   Εκτελεστικής Γραμματείας, για το οποίο  δεν υπήρξε και πολύ  δημοσιότητα  μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της κυβέρνησης για τη σύστασή της,  το περασμένο Σεπτέμβρη.Μάλλον, το αντίθετο, είχε πολύ εχεμύθεια.
Μαθαίνουμε λοιπόν, ότι ο κ. Χιωτάκης, είναι  αναπληρωματικό  μέλος στην Εκτελεστική Γραμματεία της Διυπουργικής  και συντονιστής για θέματα ΔΣΑ και τοπικής αυτοδιοίκησης και αναλαμβάνει Πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων.
(Θα μείνω με την απορία, ο Γ. Σγουρός γιατί καλεί με ανακοινώσεις την κυβέρνηση όταν έχει δίπλα του τον αρμόδιο συντονιστή;)


Στοιχεία που ξεχωρίζουν :
α) Δεν συμμετέχουν  στην ομάδα εργασίας  οι εργαζόμενοι στη. τοπική αυτοδιοίκηση.
β) Εκ μέρους των Συνδέσμων/ΟΤΑ συμμετέχει μόνο το "Δίκτυο των ΦοΔΣΔΑ" με 2 εκπροσώπους,  δηλαδή εκπροσωπείται η   γραμμή  Κουκουλόπουλου.
Θυμίζουμε ότι το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ είναι άτυπο όργανο που έχουν συγκροτήσει  κατά κύριο λόγο οι ΦοΔΣΑ με μορφή ΑΕ και δεν συμμετείχαν ποτέ  ούτε ο ΕΣΔΚΝΑ-σήμερα ο ΕΔΣΝΑ ούτε ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης. 
γ)Ακόμη και από μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών  συμμετέχει η εισηγήτρια από το τμήμα για τα  νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου και Επιχειρήσεων των ΟΤΑ ενώ  δεν υπάρχει εκπρόσωπος αντίστοιχος  εισηγητής από το τμήμα  για τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των ΟΤΑ.

η Απόφαση  εδώ 

Στις 5/2 ο ορισμός Χιωτάκη ως συντονιστής - Ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Διαγωνισμό Φυλής
Εκπρόσωποι από ποιους ζητήθηκαν;; 





..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου