ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ποιος δολοφονεί τα όνειρα των παιδιών μας; - Ανακοίνωση για τα νέα μέτρα για την παιδεία


Σε νέα αναταραχή βρίσκεται η σχολική κοινότητα.
Το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε λίγο πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, εντός των διακοπών του Πάσχα,  να ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων, που η εφαρμογή τους θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το Δημόσιο Σχολείο. Μέτρα που έρχονται να προστεθούν σ’ αυτά που έχουν ληφθεί τα τελευταία τρία χρόνια και οδηγούν την Παιδεία και τους Εκπαιδευτικούς σε πλήρη εξαθλίωση.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη αντίδραση των εκπαιδευτικών με αποκορύφωμα την πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προς τις τοπικές ΕΛΜΕ για απεργία διαρκείας με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων στις 17-05-2013.
Η κυβέρνηση αντί να αποφορτίσει την κατάσταση και να αποκαταστήσει το ήρεμο κλίμα παίρνοντας πίσω τα μέτρα, επέλεξε τη μετωπική σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς καταφεύγοντας στο αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης πριν καν ακόμη αποφασιστεί η απεργία των εκπαιδευτικών.
Ως ΄Ενωση και γονείς γνωρίζουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος των εκπαιδευτικών. Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση με την προκλητική τακτική της αποσκοπεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, όπως το έχει κάνει αρκετές φορές μέχρι τώρα. Σ’ αυτήν τη διαμάχη δεν σκοπεύουμε να παίξουμε το ρόλο των «αγανακτισμένων» γονιών, αλλά συμπορευόμενοι με τους εκπαιδευτικούς αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που οδηγεί στην καταστροφή της όποιας δομής έχει απομείνει όρθια στη Δημόσια Παιδεία.
Ζητούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα της
Λέμε όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων, στην κατάργηση οργανικών θέσεων και στις απολύσεις εκπαιδευτικών
Λέμε όχι στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης
Ζητάμε την άμεση αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

ΚΑΙ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κων/νος Παπαγεωργίου   Δημήτρης Κοτρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου