ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: Mαζικό συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: Mαζικό συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο: Χιλιάδες πολίτες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικά σωματεία έχουν συγκεντρωθεί από τις 11.00 έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασ...

Χιλιάδες πολίτες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικά σωματεία έχουν συγκεντρωθεί από τις 11.00 έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΑ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση.
 

Συμπαραστάτες στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ στέκονται η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης.



 











Στις 10.30 ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και από εκεί τα μέλη του πραγματοποίησαν πορεία και έφθασαν έξω από το κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης.

Λόγω της κινητοποίησης είναι κλειστά και τα δύο ρεύματα της Μεσογείων, στο ύψος της πλατείας. 







Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο Υπουργείο Γεωργίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Τη Δευτέρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στο θέμα της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ. Απαντώντας σε όσους ζητούν να παραμείνει ανοιχτή η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες. Δεν κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως λένε κάποιοι. Αντίθετα, τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο». 

Η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών ορίστηκε για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 18.00. Προηγήθηκαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Με τον Αντώνη Σαμαρά να μένει ακλόνητος στις θέσεις του για αναδιάρθρωση της Δημόσιας Τηλεόρασης και τους κυβερνητικούς εταίρους να ανοίγουν «γέφυρα» στον πρωθυπουργό, αλλά να επιμένουν να μην μπει λουκέτο στην ΕΡΤ, η συνάντηση αναμένεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμη.




Η δημόσια τηλεόραση, που σιώπησε κατόπιν κυβερνητικής απόφασης στις 23.30 το βράδυ της Τρίτης, εξακολουθεί να εκπέμπει δημοσιογραφικό πρόγραμμα με πάνελ, που εναλλάσσεται στο κεντρικό στούντιο του Ραδιομεγάρου, παρά την εντολή της κυβέρνησης να εκκενωθεί το κτήριο από τους εργαζομένους.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ οφείλει να περάσει από τη Βουλή σε διάστημα έως και 45 ημερών. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τη Λέσβο έως την Κέρκυρα βρίσκονται σε αναβρασμό, πραγματοποιώντας αδιάκοπα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


http://www.zougla.gr/greece/article/maziko-silalitirio-sto-radiomegaro


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου