ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Όχι στην επιστροφή της δικτατορίας στην Ελλάδα!

Όχι στην επιστροφή της δικτατορίας στην Ελλάδα!
Την στιγμή που το ΔΝΤ αναγνωρίζει με μισόλογα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και η αναδιάρθρωση που επιβάλλονται από την τρόικα, σε αντάλλαγμα για τα δάνεια που υποτίθεται ότι θα μειώσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος, οδήγησαν πράγματι την χώρα στην καταστροφή, η ίδια η τρόικα -που περιλαμβάνει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ - ήρθε στην Αθήνα να ανανεώσει τις απαιτήσεις της. Και το έκανε με τέτοιους όρους που η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει την υποταγή της Ελλάδα στην νεοφιλελεύθερη δικτατορία, εσωτερική και εξωτερική.
Το ξαφνικό κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΡΤ), με μεθόδους που προσιδιάζουν σε πραξικόπημα, συνιστούν ταυτόχρονα μια πολύ σοβαρή επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, σε αντίθεση με τις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ένα νέο παράδειγμα για το πώς αυτή εξελίσσεται προς τον αυταρχισμό σε πείσμα των συμφερόντων των λαών της. Εμείς, πολίτες από την Ευρώπη και αλλού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αποδεχθούμε. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να φωνάξουν την αγανάκτησή τους και να υποστηρίξουν τη γενική απεργία των εργαζομένων και των Ελλήνων δημοσιογράφων. Περιμένουμε τους εκπροσώπους μας στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες να απαιτήσουν άμεσα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την συνέχιση των εκπομπών της. Έχει έρθει η ώρα να τεθεί ένα τέλος στην καταστροφή του ελληνικού έθνους, και η απαλλαγή της Ευρώπης από τις ίδιες τις κυβερνήσεις της, που υπότάσσονται στις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας.
Οι υπογράφοντες:
Michel Agier, Zineb Ali-Benali, Athena Athanassiou, Chryssanthi Avlami, Paola Bacchetta, Étienne Balibar, Driss Belhacenne, Anne Emmanuelle Berger, Antonia Birnbaum, Wendy Brown, Judith Butler, Marie-Claire Caloz-Tschopp, Dimitris Christopoulos, Catherine Colliot-Thélène, Marie Cuillerai, Sonia Dayan-Herzbrun, Stéphane Douailler, Sara R. Farris, Éric Fassin, François Gèze, Marie-Elisabeth Handman, Engin Isin, Maria Kakogianni, Danièle Kergoat, Camille Louis, Giacomo Marramao, Sandro Mezzadra, Jean-Luc Nancy, Matthieu de Nanteuil, Georges Navet, Toni Negri, Bertrand Ogilvie, Mathieu Potte-Bonneville, Beatriz Preciado, Josep Ramoneda, Jacques Rancière, Judith Revel, Joan W. Scott, Yves Sintomer, Michel Surya, Alberto Toscano, Eleni Varikas, Patrick Vauday, Patrice Vermeren, Sophie Wahnich, Frieder Otto Wolf, Pierre Zaoui, Slavoj Žižek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου