ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών: Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα: Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Θεσσαλονίκη Έξω από το κτήριο της ΕΡΤ 3...

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.


Θεσσαλονίκη

Έξω από το κτήριο της ΕΡΤ 3, στη Λεωφόρο Στρατού, συγκεντρώθηκαν το πρωί απεργοί της Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.







Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και με πορεία οι διαδηλωτές έφθασαν κι αυτοί προς το κτήριο της ΕΡΤ 3.

Η Τροχαία έκλεισε τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Στρατού, ενώ έγινε εκτροπή των οχημάτων αλλά και των αστικών λεωφορείων από τις παρακείμενες οδούς Καυταντζόγλου και Β. Γεωργίου.



Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης έκαναν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09.00, ενώ θα προβούν σε νέα από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Πάτρα

Η πλατεία Γεωργίου της Πάτρας είναι για τρίτο εικοσιτετράωρο - μετά την ανακοίνωση του λουκέτου στην ΕΡΤ - το επίκεντρο των εκδηλώσεων συμπαράστασης στους εργαζομένους.



Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα στην κεντρική πλατεία της αχαϊκής πρωτεύουσας, εκφράζοντας τη συμπαράταξή του προς τους εργαζομένους και ζητώντας την ακύρωση της απόφασης με την οποία μπαίνει πραξικοπηματικά λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ σε υψηλά ποσοστά ανέρχεται η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.



Δημιουργήθηκε ένταση

Ένταση σημειώθηκε προς στιγμήν, όταν στο βήμα βρισκόταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας (ΠΑΣΚΕ) Γ. Σουβαλιώτης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν χωράνε τα κόμματα στην κινητοποίηση, ζητώντας παράλληλα να απομακρυνθεί πανό που είχαν σηκώσει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς στιγμή, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν προς το βήμα, αλλά οι τόνοι έπεσαν χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

ΠΑΜΕ Αχαΐας: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο

Την τρικομματική κυβέρνηση καταγγέλλει η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στον δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις. Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν, τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφτεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης».

«Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για τη ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την παραπέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων» προστίθεται.

«Καλούμε τα Συνδικάτα: Τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη οργάνωσης της αυριανής απεργίας. Τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ του ΠΑΜΕ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πύργος

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πύργου. Στην πορεία συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, φορείς και πολλοί φίλοι της ΕΡΑ Πύργου.



Ξεκίνησαν από την πλατεία του ΟΤΕ, κατευθύνθηκαν στην οδό Ερμού, την οδό Γερμανού και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και στο δημαρχείο.



Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Πύργου φωνάζουν συνθήματα για να παραμείνει δημόσια η ΕΡΤ και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να κρατήσουν ανοιχτό τον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Πύργου.

Δηλώνουν αντίθετοι στις ενέργειες και πρακτικές της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και όλων των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών που ανήκουν σ' αυτήν.

Καλαμάτα

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ και στην Καλαμάτα, όπου το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία 23ης Μαρτίου και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου την ίδια ώρα έξω από το κτήριό του.



Οι δύο συγκεντρώσεις με πορεία κατέληξαν στο κτήριο της ΕΡΑ Καλαμάτας που συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά, χωρίς όμως να έχει τηλέφωνο αλλά ούτε και ίντερνετ, ενώ πλέον δεν λειτουργεί ούτε το e-mail του σταθμού. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας.

Αυτήν την ώρα αρκετοί είναι οι συγκεντρωμένοι έξω από την ΕΡΑ Καλαμάτας.



Ηράκλειο

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 11.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ηρακλείου (τέρμα Μάχης Κρήτης, παραλιακή λεωφόρος Ηρακλείου).

Μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται την ενημέρωση του πολίτη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και επαγγελματικής ιδιότητας συνέρρευσαν το απόγευμα της Τρίτης στο προαύλιο της ΕΡΑ Ηρακλείου και την Τετάρτη στην πλατεία Ελευθερίας.

Η ΕΡΑ, μετά τη διακοπή της μετάδοσης χθες από τη συχνότητά της στους 97,5, μεταδίδει πρόγραμμα μέσω πομπού του ΤΕΙ στους 105,4 και 105,6 μεγακύκλους.

Τα σταθερά τηλέφωνα της ΕΡΑ Ηρακλείου δεν λειτουργούν, ενώ η επικοινωνία γίνεται μέσω των κινητών τηλεφώνων των εργαζομένων.

Κέρκυρα

Μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και συναυλία συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο προαύλιο της ΕΡΑ Κέρκυρας.

Εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη κομμάτων συγκεντρώθηκαν για ώρες, προκειμένου να εκφράσουν την κάθετη αντίθεσή τους στο λουκέτο της ΕΡΤ.



Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Κέρκυρας ξεκίνησαν από το βράδυ συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας, όπου ήδη πολλές εκατοντάδες Κερκυραίοι έσπευσαν να υπογράψουν στο βιβλίο που έχει ανοιχθεί, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας με μοναδικό θέμα το λουκέτο στην ΕΡΤ.



Το Συμβούλιο εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.



Με πληροφορίες από: ΑΠΕ / thesstoday.gr / patrastimes.gr / iliaoikonomia.gr /tharrosnews.gr / cretalive.gr / corfupress.com

Διαβάστε επίσης: Συγκεντρώσεις συμπαράστασης για την ΕΡΤ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013, 11:19 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου