ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΔΙΤ: «μην υπερδαστιολογήσετε τα έργα και προσέξτε αναφορικά με την σύσταση»(το είπαν οι σκωτσέζοι συνεργάτες της κυβέρνησης)


Περιμένανε τις συμβουλές των σκωτσέζων  !!!

Ξέραμε ότι ο ΓΑΠ  δυσκολεύεται με τα ελληνικά, αλλά και ο Ματζούφας; και ο Τατούλης και ο Σγουρός; 
 Δύο χρόνια τώρα μιλάμε για τις φαραωνικές εγκαταστάσεις και  για την " εγγυημένη ποσότητα". Ρωτάμε τι θα γίνει αν αλλάξει η σύσταση των απορριμμάτων  ή  οι απαιτήσεις της νομοθεσίας στα επόμενα 30 χρόνια! 
Ακούσαμε ότι είμαστε κινδυνολόγοι, ακούσαμε ότι δεν είμαστε εμείς γι αυτά, είδαμε όσους αμφισβητούν τις ΣΔΙΤ ή τους υπερασπιστές των ΣΔΙΤ να βλέπουν πόρτα  κλπ κλπ! Το μόνο που δεν  είπαν είναι ότι δεν μπορούν να μας καταλάβουν γιατί δεν μιλάμε σκωτσέζικα !
Είναι και αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει πρόταση, τι να κάνουμε!


Το απόσπασμα από τη χθεσινή συζήτηση στη ειδική επιτροπή περιβάλλοντος για τη διαχείριση απορριμμάτων είναι μικρό δείγμα από όσα έρχονται στην επιφάνεια:
Ματζούφας, από την ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ
:[..] Επιπλέον, συνεργαζόμαστε στενά και με ομολόγους μου Σκωτσέζους. Η Μεγάλη Βρετανία αλλά και οι Σκωτσέζοι πιο συγκεκριμένα υλοποιούν έργα διαχείρισης απορριμμάτων με αυτό τον τρόπο. Δύο βασικές αρχές που μας έχουν πει από την πρώτη στιγμή και τις ακολουθούμε σε κάθε περίπτωση ούτως ή άλλως είναι «μην υπερδαστιολογήσετε τα έργα και προσέξτε αναφορικά με την σύσταση». Θα έρθω λοιπόν αναφορικά με αυτό και να πω πως το αντιμετωπίζουμε. 
...Αναφέρθηκε ότι πιθανώς υποχρεώνουμε φορείς να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο. Όχι δεν υποχρεώνουμε κανέναν και το λέω ρητά και κατηγορηματικά. Είναι αποφάσεις των δημοτικών αρχών, αποφάσεις των περιφερειαρχών, των καθ’ ύλην αρμοδίων. Δεν έχουμε βάλει σε κανέναν το πιστόλι στον κρόταφο να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο, το ακολουθεί όποιος πραγματικά πιστεύει ότι κάτι έχει περισσότερο να του προσδώσει. 
... Το δεύτερο κομμάτι είναι εγγυημένη ποσότητα και σύσταση. Πολύ σημαντικά στοιχεία και αυτά. Η παρότρυνση ήταν «μην εγγυηθείτε σύσταση»...[..]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου