ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Καμιά ντροπή δεν είναι δουλειά

Καμιά ντροπή δεν είναι δουλειά

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 2 ώρες
Το γνωστό ρητό “καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή” δεν ξέρω αν το εμπνεύστηκε ο “σοφός λαός” ή κανένας τύπος με ποντικοφαγωμένο μουστάκι τύπου “η δουλειά απελευθερώνει”, ωστόσο δεν ισχύει, γιατί δεν μπορείς να τοποθετήσεις ως ύψιστο σκοπό σου το να βγάλεις χρήματα, ούτε βέβαια να το πετύχεις με οποιονδήποτε τρόπο. Στην Ελλάδα της αιώνιας κρίσης, έχουν εμφανιστεί “δουλειές” που αποδεικνύουν πόσο άπληστο ον είναι ο άνθρωπος. Παρακάτω έχω φτιάξει μια λίστα από “δουλειές” για τις οποίες θα πρέπει να ντρέπεσαι αν τις κάνεις... Ενεχυροδανειστήρια\Αγορά χρυσού Ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, από... περισσότερα »

Η «ταυτότητα» της μιας «φύσης», της μιας «καθολικότητας»

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 3 ώρες
Tα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα τα διαβάσαμε στο ΡΕΣΑΛΤΟ: - Η «ταυτότητα» της μιας «φύσης», της μιας «καθολικότητας» Με τον ίδιο τίτλο, γράφαμε, μεταξύ άλλων, τον Ιούνιο του 2000: «Η ηθική λογιστική των θεοκρατών της «προόδου» είναι η μικροαστική έπαρση, η οποία συνίσταται στο να αδειάζουν την πραγματικότητα από το κοινωνικό περιεχόμενο και την Ιστορία, στο να παρακάμπτουν τις ποιοτικές αξίες και στο να αντιπαραθέτουν στις διαδικασίες της αλλαγής τη στατική των εικόνων: αποτέλεσμα έναντι αιτίας, εμπόρευμα έναντι χρήματος, το κράτος στην Εκκλησία, την κοινωνία στη λαϊκή συν... περισσότερα »

Μια εικόνα που κραυγάζει και κατηγορεί...

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 16 ώρες
Αυτή η φωτογραφία από το Ηράκλειο Κρήτης, με τη μητέρα να ψάχνει τα σκουπίδια και δίπλα το μωρό στο καροτσάκι, δεν είναι απλά άλλο ένα δείγμα της περιβόητης "ανάπτυξης" που κατακλύζει σαν τη μαύρη πανώλη όλη την επικράτεια, εξανδραποδίζοντας-υποσιτίζοντας-σκοτώνοντας... Την "ανάπτυξη" των άψυχων, πλασματικών και μαγειρεμένων νούμερων, που ούτε αυτά δεν βγαίνουν πια! Την "ανάπτυξη" όπως την εννοούν όλοι αυτοί οι καταχραστές και μεγαλο-απατεώνες που ουδέποτε τιμωρήθηκαν (από ποιους άλλωστε; απ'τους εαυτούς τους;) Την "ανάπτυξη" (της πολιτικής αθλιότητας και τηλεχυδαιότητας) για τ... περισσότερα »

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
της Νίνας Γεωργιάδου Η "κανονικότητα" των πανελληνίων εξετάσεων έπρεπε να διαφυλαχτεί, για να δίνει την αυταπάτη μιας γενικής "κανονικότητας" στη ξεπουλημένη χώρα και να νομομοποιεί τον εκφασισμό του "νόμος και τάξη"

Αξίζει να το δείτε!

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
Το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων, επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την "Γκάρντιαν", περισσότερες από 4.000 σελίδες, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, που διατηρεί το πανεπιστήμιο, έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμα online στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο θα δώσει στο ευρύ κοινό πρόσβαση στο έργο και άλλων "κολοσσών" της επιστήμης, όπως ο Δαρβ... περισσότερα »

Για την κατάσταση μας και το ξεπέρασμα της

νάμαστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
Μυθομανία: η ειδοποιός διαφορά του ανθρώπου από τα άλλα είδη. Τα ζώα ζουν στον πραγματικό κόσμο. Οι άνθρωποι κατασκευάζουν μύθους και ζουν βάσει αυτών, συγκροτούν κοινωνίες και πολιτισμούς με κύριο μέσο τους μύθους. Οσο μεγαλύτερος ο αριθμός των ανθρώπων που ασπάζονται μια αντίληψη, τόσο πιο πιθανό να πρόκειται για φενάκη. Κοινωνία: μια ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει η πίστη σε συγκεκριμένους κοινούς μύθους― πίστη που φαινομενικά την έχουν ανάγκη όσο και την τροφή και το οξυγόνο. Η κοινωνική κατάσταση πραγμάτων, οι κοινωνικές σχέσεις, καλύπτονται από ένα παραπέτασμα μύθων και ψεύδους ―κ... περισσότερα »

KΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ!

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
[image: fuck-troika] Zούμε στην χώρα που οι έννοιες έχουν αλλοιωθεί και το newspeak (θ’ αναφερθούμε άλλη φορά σ’ αυτό) αλλοτριώνει τις συνειδήσεις. Πολιτικάντηδες ομιλούν για “δημοκρατικά τόξα” και υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ενώ συμπεριφέρονται ως παράγοντες της αγοράς. Σ’ αυτό το καθεστώς, οι ατομικές ελευθερίες αμφισβητούνται καθημερινά και τα εργασιακά δικαιώματα ξεσκίζονται βάναυσα από τις αστικές τάξεις που γίνονται όλο και πιο αλαζονικές, αλλά και πιο επιθετικές, καθώς εκβιάζουν μέσω του μεροκάματου. Οι δήθεν “τηρητές της νομιμότητας” έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμ... περισσότερα »

Τι περίεργα πράγματα….οι καταστηματάρχες της Κωνσταντινούπολης δεν διαμαρτυρήθηκαν;;;

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
" Ρε πατριώτες, το καταλαβαίνετε τι είπε ο ίδιος ο Ερντογαν, και η διεθνής κοινή γνώμη, και οι δημοσιογράφοι, και όλοι??? Πως τα επεισόδια στη Τουρκία ήταν ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. Μας φτύνουν κατάμουτρα, μας ξεφτιλίζουν χωρίς έλεος, το καταλαβαίνετε ή πρέπει να μας απαγορεύσουν τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια για να βρούμε ΑΙΤΙΑ να αντιδράσουμε?" Οι εργαζόμενοι που έκλεισαν οι δρόμοι και δεν μπορούσαν να πάνε με άνεση στη δουλειά τους? Οι τουρίστες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση? Οι Τούρκοι νοικοκυραίοι δεν αγανάκτησαν μ΄αυτούς τους κουκουλοφόρους (η δεν φόραγαν κουκού... περισσότερα »

Βίντεο (στα αγγλικά): γεύση από την κοχλάζουσα τουρκική κοινωνία ενάντια...

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
....στην αυταρχική ισλαμοποίηση της "δημοκρατίας" από το "μουλά Ερντογάν" και τη νεοφιλελεύθερη παρέα του-οδοστρωτήρας ιδιωτικοποιήσεων σε συνδυασμό με θεοκρατική λαγνεία...

Ο δικός μας χορός

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 1 ημέρα
(Δεν είμαστε ούτε εργατικά μηρμυγκάκια στην υπηρεσία κάποιας αποικίας, ούτε ακριδούλες, ούτε βελάζοντα τετράποδα ζωντανά μαντρωμένα στη στάνη κάποιου μάγκα αρχιτσέλιγκα. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ! Είναι το πιο ιερό καθήκον η θύμηση ετούτης της γνώσης! Κι αν μας φράζει το δρόμο μια ελεεινή συμμορία από ανθρωπόμορφα κτήνη, με ασπίδα τα σιχαμερά ψωρομαντρόσκυλά τους, ας τους προειδοποιήσουμε με τον πιο ευγενικό τρόπο: "Είστε πολύ λίγοι και μικροί πια για εμάς! Ουστ!") *για εμένα, για εσένα, για εμάς!* Ο δικός μας χορός Ο γέροντας που βρήκε καταφύγιο στο κακοτράχαλο βουνό, απ'το παραθ... περισσότερα »

Γεύση από Tαχρίρ στην πλατεία Tαξίμ (η Τουρκία σε εξέγερση)

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 2 ημέρες
[image: The moment the young man in Ankara was shot][image: A dog wears a medical mask and a sign that says “Taksim is Everywhere, Resistance is Everywhere”] του *Sungrur Savran* Το Ιστανμπούλ έχει γίνει ένα πεδίο μάχης καλυμμένο από τα δακρυγόνα. Η αστυνομία, αναμφίβολα με εντολή του Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, επιτίθεται σε διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, εδώ και πέντε συνεχόμενες ημέρες. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί είδηση: η τουρκική αστυνομία είναι διάσημη για την κτηνωδία της στην αντιμετώπιση των ... περισσότερα »

Χαρακτηριστικά βίντεο από Τουρκία και κάποιοι πρώτοι συνδετικοί συνειρμοί με εμάς.

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 2 ημέρες
Όταν οι ασπίδες αλλάζουν χέρια! (Να μια πραγματική πολιτιστική και αγωνιστική συνδρομή της γείτονος! Ποιες Φατιγκιούλ και Σουλεϊμάνηδες...) Είμαι πολύ μάτσο μαν (όπως όλοι του σιναφιού μου):σε σημαδεύω από κοντά στο κεφάλι και μετά πανηγυρίζω! Λες να πάρω καμιά τιμητική διάκριση από τον τσηφ; Η επέλαση του κομμουνιστικού μπλοκ και οι κακόμοιρες διμοιρίες που βρέθηκαν στο δρόμο του! Ένα πρώτο σημαντικό συμπέρασμα: Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ, παιδιά! Και να δούμε μετά ποιοι είναι οι σκιαγμένοι και τι ωραία κουρελόχαρτα που γίνονται τα κενά γράμματος μέτρα και ρυθμίσεις υπέρ των ολίγων... περισσότερα »

Περί οράσεως (φυλακισμένης)

Ο Ένοικος ανάμεσα στους κόσμουςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 2 ημέρες
Όλες οι εγωτικές και ομαδικές περιφρουρήσεις κάθε ιδεολογικο-δογματικού ψιμύθιου και κάθε ψιττακισμού, δεν είναι παρά μια αλυσίδα επαναλαμβανόμενων δεινών. Και ίσως όλοι οι αντίλογοι και οι λυσσαλέες αντιδράσεις και συγκρούσεις μέσα στο αχανές θέατρο αμοιβαίου παραλογισμού και αστείρευτης χολής μίσους, δεν είναι παρά μια ανόητη σπατάλη ενέργειας. Ή ακόμη χειρότερα: τόσες θέσεις, αταίριαστες με την τρελαμένη μαζική συναίνεση και τολμηρές δράσεις που αγνοήθηκαν ή προσπεράστηκαν και ίσως να μετέφεραν στη ροή τους γενναία πακέτα αληθειών, σπαταλήθηκαν χωρίς σύνεση και λογική(=η αντ... περισσότερα »

Περί μαζανθρώπων, υπνωτισμού και ψυχολογίας των μαζών

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 2 ημέρες
Τα παρακάτω είναι επιλεγμένα από εμάς αποσπάσματα από ένα εξαιρετικό άρθρο με τίτλο Ο υπνωτισμός και η ψυχολογία των μαζών, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο ΕΔΩ [image: i psixoligia tis mazas (6)] [image: i psixoligia tis mazas (4)] [image: i psixoligia tis mazas] [image: i psixoligia tis mazas (5)] *Ο άνθρωπος που δεν θέλει να ανήκει στη μάζα, * *χρειάζεται μόνο να πάψει να είναι νωθρός απέναντι στον εαυτό του* *να αναλάβει την ευθύνη της ζωής του.* *Νίτσε * *Στους πρωτόγονους λαούς, ο νεκρός, ο ξένος και ο βασιλιάς (αρχηγός) είναι ιερά πρόσωπα* και προκαλούν τα ίδια α... περισσότερα »

46 χρόνια μετά...

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 3 ημέρες
Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο, που πάρθηκε από το δωρεάν έντυπο δρόμου " Ο Αναρχικός " (τεύχος 376, 21 Απριλίου 2013, τη μέρα της "επετείου της εθνοσωτήριου επαναστάσεως" του 1967)

Ενα... «σχεδόν δώρο»!

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 4 ημέρες
Ξέραμε ότι τα Μνημόνια «είναι ευλογία». Μας το είχε διατυμπανίσει ο Πάγκαλος. Τώρα μάθαμε ότι τα Μνημόνια, εκτός από «ευλογία» είναι, επίσης, «δώρο», ή, για να είμαστε απολύτως ακριβείς, τα Μνημόνια είναι κάτι που μοιάζει με «σχεδόν δώρο»... Ετσι το είπε τις προάλλες ο Στουρνάρας. Το «σχεδόν δώρο» προς τον ελληνικό λαό, εξήγησε ο Στουρνάρας, συνίσταται στο ότι οι δανειστές έχουν δανείσει στην Ελλάδα 240 δισ. ευρώ. Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή «μας» δάνεισαν 240 δισ. ευρώ, είναι λόγος, κατά τον Στουρνάρα, για να πανηγυρίζει κανείς... Για να καταλάβουμε, όμως, τι κρύβεται πίσω από τα... περισσότερα »

Οι δρόμοι (που) δεν οδηγούν πουθενά

νάμαστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 4 ημέρες
Το Παραμύθι της Ανάπτυξης (Ένα Παραμύθι για τους αγαθούς αγρίους της Ανάπτυξης) Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα νησάκι καταμεσής στο Αιγαίο εζούσε μέσα σε λιτά μεγαλεία ένας γέρο-Βασιλέας παλαιών αρχών και γηραλέων αντιλήψεων. Ήτον πολύ αγαπητός στους υπηκόους του και είχε ένα μοναχοπαίδι. Ετούτο πάλε το Πριγκιπόπουλο είχεν από μικρό δείξει μιαν έφεση προς τα τρανά μεγαλεία και την άνευ ορίων Ανάπτυξη. Κάποτες η θειάκα του νεαρού βλαστού εδώρισε παίγνια εις τον μικρό Πρίγκηπα, ήτοι έναν πλαστικό εξκαφέα, μίαν μηχανική μπουλδόζα και μίαν μπετουνιέρα δια να παίζει, και ο μικρός Πρί... περισσότερα »

Πορεία και κατασκήνωση στις Σκουριές, την Κυριακή 2 Ιουνίου

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 4 ημέρες
Την* Κυριακή 2 Ιούνη* οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής καλούνε σε *πορεία* που θα πραγματοποιηθεί *στο δάσος των Σκουριών* όπου θα ακολουθήσει και * κατασκήνωση* *στην τοποθεσία Χοντρό Ραχώνι *(στις Σκουριές, πάνω από τη Μ.Παναγιά). *Από Θεσσαλονίκη* θα υπάρξει μετακίνηση με *λεωφορείο την Κυριακή το πρωί*. Όσοι/ες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) στο email του Ανοιχτού Συντονιστικού, no.gold.thess@espiv.net , μέχρι και την Παρασκευή 31/5 στις 6μμ. ΠροσυγκεντρώσειςΜ. Παναγία: 10πμ, Ιερισσός: 10πμ* * *Ανοιχτό Συντονιστικό Θε... περισσότερα »

Τι είναι πιο δύσκολο;

ΑνιχνευτήςστοΑλληλέγγυα ΔύναμηΠριν από 4 ημέρες
Το να έχεις να κάνεις με τα Μέσα Ενημέρωσης, είναι πιο δύσκολο από το να πλύνεις έναν λεπρό. (Το είδαμε ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου