ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ένα βήμα πριν από την αυτοδιάλυση το ΠΑΣΟΚ

Ένα βήμα πριν από την αυτοδιάλυση το ΠΑΣΟΚ

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 24 δευτερόλεπτα
*“ Χρεοκοπημένο το κόμμα Βενιζέλου ”* Σενάρια για αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ τίθενται επί τάπητος λόγω οικονομικής χρεοκοπίας του κόμματος μετά το μπλοκάρισμα στα 100.000 ευρώ του ταμείου με δικαστική απόφαση. *Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» επικρατεί πανικός στο επιτελείο Βενιζέλου καθώς στα δικαστήρια απειλεί να προσφύγει και πάλι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της Ιπποκράτους για τα οφειλόμενα ενοίκια.* Συγκεκριμένα τα τελευταία 100.000 ευρώ που υπήρχαν στα ταμεία του κόμματος και αποτέλεσαν μέρος των χρημάτων από την τρίτη δόση του 2012 που ήταν τρία εκατομμύρια ε... περισσότερα »

Αλ. Τσίπρας: "Θα ήταν αδιανόητο την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον να μην βρίσκομαι με τους αγωνιστές της Χαλκιδικής"

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 41 δευτερόλεπτα
*Το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ιερισσό στο κατάμεστο προαύλιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου του χωριού. * «Όπως πριν ενάμισι χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση στην Ιερισσό και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει επίδειξη πυγμής στη Χαλκιδική, ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματ... περισσότερα »

Κερκόπορτες...

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ώρα
*Από την Αυγή*

«Κάτεργο χωρίς δικαιώματα η Cosco»

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ώρα
*“ Επιστολή της ΟΜΥΛΕ στον Παπoύλια ”* Η μοναδική προβλήτα στην Ευρώπη που δεν αναγνωρίζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθώς και δυνατότητα σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι η προβλήτα II, που είναι υπό τη διαχείριση της COSCO», *τονίζουν σε ανοιχτή κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,* η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας *(ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)* και οι ενώσεις εργαζομένων, του* ΟΛΠ.* *Η ΟΜΥΛΕ αλλά και οι ενώσεις εργαζομένων του ΟΛΠ, τονίζουν ότι το γεγονός αυτό έχει αποτελέσει αντικείμενο επανειλημμένων καταγγελιών του Ευρωπαϊκού Τμήματος το... περισσότερα »

Η Ελλάδα σε άγρυπνο κώμα, του Γιάννη Μακριδάκη

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ώρα
Οι Τούρκοι εξεγέρθηκαν για να βάλουν φρένο στον κατήφορο και την οπισθδρόμηση της κοινωνίας αλλά και στην εκποίηση της πατρίδας τους από την εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν Οι Έλληνες ακόμα κάθονται και *κοιτούν με αδιαφορία τον δικό τους κατήφορο και την δική τους οπισθοδρόμηση* που προωθεί και χτίζει μέρα με την ημέρα η εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Σαμαρά Κουβέλη Βενιζέλου Διότι ο κατήφορος και η οπισθδρόμηση δεν εκφράζονται μόνο με εξισλαμισμό, με κράτος μαντήλας, με ανέγερση τζαμιού στο Ταξίμ. *Εκφράζονται κατ’ αναλογίαν και με την εμφυλιοπολεμική νοοτροπία και δράση τη... περισσότερα »

Naomi Klein: Το δόγμα του Σοκ εφαρμόζεται στην Ελλάδα

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 12 ώρες
Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Naomi Klein όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στον Κοινωνικό χώρο “Μικρόπολις” Η κ. Klein αναφέρθηκε στην εφαρμογή του δόγματος του Σοκ στην Ελλάδα, στον ρόλο των ΜΜΕ, στην εμπειρία της από το δάσος των Σκουριών, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία. “Από την αρχή της κατάρρευσης της οικονομίας το 2008 βλέπουμε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί η οικονομική κρίση για να γίνει ακριβώς αυτό που περιέγραψα στο Δόγμα του Σοκ” ανέφερε και προσέθεσε πως γίνεται χρήση της οικονομικής ... περισσότερα »

Οι πλατείες του κόσμου, απάντηση στο νεοφιλελεύθερο Ιμπέριουμ, του Κώστα Ήσυχου

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 12 ώρες
*Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Γουόλ Στρίτ, Τύνιδα, Στοκχόλμη, Πουέρτα Nτελ Σολ, Σύνταγμα, Ταχρίρ, Τακσίμ: *ανάμεσα σε εκατοντάδες πόλεις και πλατείες οικοδομείται μια παγκόσμια λαϊκή, ανθρώπινη αλυσίδα που ανοίγει βάσιμες προοπτικές για νέους δρόμους ενότητας λαών και κινημάτων ενάντια στη δικτατορία των αγορών, του αυταρχικού νεοφιλελευθερισμού, με αντι-ιμπεριαλιστική σφραγίδα και πρωτότυπη νεανική μαζικότητα. Αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα σε τόσες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαφορετικότητες ανά χώρα, αποτελούν ένα νέο στοιχείο στην αυγή του 21ου αιώνα, στον λεγόμενο «... περισσότερα »

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ραντεβού με την ιστορία

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 12 ώρες
*“ Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς και θέλει αλλά κυρίως μπορεί να ανταποκριθεί στη σημερινή συγκυρία που είναι κρίσιμη όσο ποτέ άλλοτε. ”* **Του Κώστα Καπνίση ** Είναι πλέον παραπάνω από προφανές ότι οι «κυβερνώντες» και οι πάσης φύσεως συνεργάτες τους βρίσκονται σε πανικό. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό αλλά δε μπορούν πια να το κρύψουν. Αυτή είναι η στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να βγει μπροστά με όλες του τις δυνάμεις και να απευθύνει προσκλητήριο ενότητας σε όλες τις υγιείς, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Να μη παγιδευτεί και να μη παρασυρθεί ... περισσότερα »

Έκτακτο: Κάλεσμα Γλέζου για κατάληψη του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, για να μην ξεπουληθεί!

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 12 ώρες
*Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο σκοπευτήριο Καισαριανής, ενάνρια στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής του., αφού τον ενέταξαν στο ΤΑΙΠΕΔ, που μίλησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Μανώλης Γλέζος έκανε την έκπληξη.* Ο βετεράνος αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, κάλεσε τον κόσμο να μείνει στο Σκοπευτήριο όσο χρειαστεί για να το υπερασπιστεί από το ξεπούλημα. Να μη φύγει κανείς. Και ο κόσμος ήταν πολύς. *Αυτό είναι κάλεσμα σε αγώνα διαρκείας!* * Εσύ άνεργε, συνταξιούχε εργαζόμενε μπορείς να ακολουθήσεις τον δρόμο του αγώνα, έστω αρχίζοντας από το Σκοπευτήριο. Που μόνο ''Έ... περισσότερα »

ΠΑΝΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ - ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 12 ώρες

N. ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ: «ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
«Οι ψηφοφόροι έκαναν το λάθος να φέρουν τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Είναι το ίδιο λάθος το οποίο έκαναν το 1920, που καταψήφισαν τον Βενιζέλο και υπερψήφισαν τον Γούναρη, ο οποίος έστειλε στα βάθη της Μικράς Ασίας έναν απαράσκευο στρατό» λέει ο Νάνος Βαλαωρίτης σε απάντησή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε ερώτηση σχετική με την επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στην ίδια απάντηση ο ποιητής υποστηρίζει ότι η «η Χρυσή Αυγή έχει εξαπλωθεί στην αστυνομία και τον στρατό» ενώ οι διανοούμενοι σιωπούν, στην πλειονότητά τους. «Η σιωπή των διανοουμένων μπροστά στα επικ... περισσότερα »

Guardian: Μύθος το ελληνικό success story

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
Τραπεζίτες και πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα αναρρώνει. Όλη αυτή η αισιοδοξία όμως έχει απλώς ως στόχο να δικαιολογήσει τη θεραπεία-σοκ που επιβάλλεται στην ευρωζώνη, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, απορρίπτοντας το πολυδιαφημιζόμενο από την κυβέρνηση «ελληνικό success story». Στο άρθρο του με τίτλο *«Οι συζητήσεις για ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι πρόωρες –και όλες για να δικαιολογήσουν τη λιτότητα»*, ο Aditya Chakrabortty σημειώνει πως τις τελευταίες εβδομάδες κορυφαία στελέχη της Αθήνας επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο ότι οι ευτυχισμένες ημέρες έχουν... περισσότερα »

Σύμβολο στην Τουρκία η «γυναίκα με τα κόκκινα»

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
Ντυμένη με το κόκκινο, βαμβακερό της φόρεμα, με ένα κολιέ στον λαιμό και κρατώντας μία λευκή τσάντα, θα μπορούσε κανείς να την φανταστεί στον κήπο ενός σπιτιού όπου γίνεται πάρτι. Όμως η φανταστική αυτή εικόνα αλλάζει βίαια, καθώς μπροστά της ένας αστυνομικός με αντιασφυξιογόνο μάσκα την ψεκάζει με χημικά κάνοντας τα μαλλιά της να κυματίσουν στον αέρα. Η εικόνα της «γυναίκας με τα κόκκινα» κυκλοφόρησε ευρέως στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε καρικατούρα σε αυτοκόλλητα και πόστερ και τελικά το σύμβολο της γυναίκας διαδηλώτριας στη διάρκεια των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών δια... περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ - Άμεσα μέτρα ανακούφισης από τη φτώχεια

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
*Aπό την ομιλία του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Α. Τσίπρα, στη Δραπετσώνα * *Οι οκτώ άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας* *1. Η νέα σεισάχθεια* Ή αλλιώς, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η ανακούφιση των νοικοκυριών από χρέη προς τράπεζες και τρίτους. Στον άξονα αυτό μεταξύ άλλων προτείνεται: -Διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας. -Περικοπή δόσεων αποπληρωμής δανείων ώστε σε καμία περίπτωση να μην ξεπερνούν το 30% του διαθέσιμου μηνιαίου εισοδήματός και διαγραφή του υπόλοιπου της αρχικής δόσης σε ετήσια β... περισσότερα »

Θάνος Μικρούτσικος - Ανεμολόγιο

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ημέρα

Οι Πορτογάλοι εγκαταλείπουν τη Δεξιά

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
*Την Αριστερά εμπιστεύονται πλέον οι Πορτογάλοι,* σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς η πολιτική της λιτότητας έχει επιδεινώσει την ύφεση και την ανεργία. Μόλις πριν από δύο χρόνια είχαν επιλέξει τη δεξιά για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές, τα *κόμματα της αριστεράς *θα κέρδιζαν περισσότερο από *60%* των ψήφων, ενώ η* δεξιά *δεν θα συγκέντρωνε παρά το *34,9%*, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pitagorica, που δημοσιεύεται από την εφημερίδα «i». Το* Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS)*, ο κύριος σχηματισμός της αν... περισσότερα »

Νέες διαδηλώσεις, νέες επιθέσεις της αστυνομίας σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
*Νέες διαδηλώσεις σήμερα, Δευτέρα 3/6, το βράδυ στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας. Τι μεταδίδουν, περιληπτικά, οι ανταποκριτές του βρετανικού Γκάρντιαν και της ισραηλινής Χααρέτζ, μαζί με αξιόπιστες πληροφορίες από το Τουίτερ. Η δημοσίευση ενημερώνεται περιοδικά. * [image: http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/6/3/1370290120114/3b7aa943-be01-4947-bad1-1d70cc1029d8-460x307.jpeg] *11.15 μ.μ.:* Η φωτογραφία είναι από την πλατεία Ταξίμ σήμερα, Δευτέρα 3/6, το βράδυ. Εϊναι του Θανάση Σταυράκη για το Ασοσιέιτεντ Πρες, δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Γκάρντιαν όπω... περισσότερα »

Δώστε τηλεοπτική άδεια στον Καρατζαφέρη, να θυμώσει ο Πρετεντέρης

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
Ανανδρανιστάκης Γ. Πως ανοίγει μία πόρτα; Ανοίγει με κλειδί, με αντικλείδι, σε ακραίες περιπτώσεις με λοστό. Αυτά ισχύουν για τις πόρτες των άλλων. Η πόρτα του Γιώργου Καρατζαφέρη ανοίγει με μία τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας, σαν αυτήν που του χάρισε το ΕΣΡ. Και μετά ο κ. Γιώργος βγήκε στο ΜΕΓΚΑ, για να ανακοινώσει ότι κρατάει ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με τη ΝΔ. Αρκεί να μην του την κλείσουν την πόρτα οι άλλοι καναλάρχες, οι οποίοι εξεμάνησαν, διότι σου λέει τόσοι παράνομοι έχουμε μαζευτεί εδώ μέσα, πού να χωρέσει ο Καρατζαφέρης. Την πανελλαδική άδεια στο «Αρτ» το... περισσότερα »

Πρώτη επίσημη παραδοχή για ΝΕΚΡΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - "Την ευθύνη φέρει ο Ερντογάν" τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
*Υπέκυψε στα τραύματά του ο 20χρονος διαδηλωτής που κατά τη διάρκεια της βίαιης επιχείρησης καταστολής παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο. Την ανακοίνωση έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, καθιστώντας υπεύθυνη για το θάνατο του διαδηλωτή την τουρκική κυβέρνηση την οποία εγκαλεί για «απάνθρωπη βία». * Νεκρός είναι ο Μεχμέτ Αϊβαλίτας, μέλος σοσιαλιστικής οργάνωσης. Ο 20χρονος διαδηλωτής είχε τραυματιστεί βαριά όταν ο οδηγός του οχήματος αγνόησε τα προειδοποιητικά σήματα και δεν σταμάτησε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση αλληλεγγύης στο πάρκο Γκεζί, στην Κωνσταντινούπολη. *... περισσότερα »

Επικό βίντεο: Πως οι διαδηλωτές κατατρόπωσαν τους αστυνομικούς!

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 2 ημέρες
Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου μια ομάδα αστυνομικών δέχεται επίθεση από τους διαδηλωτές στη πλατεία Ταξίμ. Οι αστυνομικοί που δέχονται βροχή από πέτρες και άλλα αντικείμενα οπισθοχωρούν ατάκτως. Οι διαδηλωτές αρπάζουν τις ασπίδες τους και τις χρησιμοποιούν για να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες... theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου