ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ευτυχώς που δεν ήρθαν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια...

Ευτυχώς που δεν ήρθαν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια...

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 3 ώρες
Θέμα ενεργοποίησης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία ανοίγει η κυβέρνηση. Αυτό προέκυψε από την τοποθέτηση του *υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά* στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ευνοϊκή μεταχείριση των δανειοληπτών στην αρμόδια επιτροπή. *"Δεν φοβάμαι να πω αλήθειες, πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει όταν περάσει η κρίση σε πέντε, δέκα, δεκαπέντε χρόνια διότι τότε αν συνεχίσουμε με παρατάσεις στην αναστολή των πλειστηριασμών θα γίνει μαζική άρση, θα μπουκώσει το σύστημα, με κίνδυνο οι τιμές των ακινήτων να πέσουν τόσο που να είναι μηδενικής αξίας. Θέλετε ... περισσότερα »

Υπόθεση Γιαϊλά: Απαγωγή ή νέο μοντέλο έκδοσης προσφύγων

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 4 ώρες
Ο Μπουλούτ Γιαϊλά, πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία, απήχθη στη μέση του δρόμου στα Εξάρχεια και με διαδικασίες «Fast Track» βρέθηκε κρατούμενος στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης. Η ΕΛΑΣ δηλώνει άγνοια για το περιστατικό, ωστόσο από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή των ελληνικών υπηρεσιών και μια απευθείας συνεργασία με τις τουρκικές υπηρεσίες. Η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, μιλώντας στο tvxs.gr αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια άτυπη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών και την πρώτη περίπτωση ε... περισσότερα »

Ο Πρετεντέρης, οι «Ταλιμπάν» και η κραυγαλέα στήριξη στον Σαμαρά

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 7 ώρες
"Η επίσημη εκκλησία δεν ισχυρίζεται σε καμία περίπτωση ότι μέσω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου γίνεται μια προσπάθεια να φιμωθεί η φωνή της". Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων *ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου κ. Χάρης Κονιδάρης,* σε παρέμβαση του κατά την *χθεσινή εκπομπή "Ανατροπή" του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel* για την θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος απέναντι στον αντιρατσιστικό νόμο απαντώντας επί της ουσίας στη στάση του σκληροπυρηνικού* Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος* ο οποίος υποστηρίζει ότι μέσω του αντιρατσιστικού νόμου φιμώνεται η φωνή της Εκκλησίας. *Αλλά ας πάρουμε... περισσότερα »

Τσίπρας: Εκτροφείο σκανδάλων το ΤΑΙΠΕΔ

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 8 ώρες
Εκτροφείο σκανδάλων χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ ο *Αλέξης Τσίπρας* σε ομιλία του απόψε σε εκδήλωση του *ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ *στο *Σκοπευτήριο της Καισαριανής*, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να επιτρέψει το «ξεπούλημα του συμβολικού αυτού τόπου». <<Tο Σκοπευτήριο είναι κομμάτι της ιστορίας του λαού μας. Δεν ανήκει ούτε στην αριστερά ούτε στη δεξιά. Ανήκει στο σύνολο του λαού μας. Είναι Εθνικό μνημείο και θα το υπερασπιστούμε. Δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί αυτός ο συμβολικός τόπος. Δεν θα επιτρέψουμε να σβηστεί η ιστορική μνήμη μιας από τις κορυφαίες σελίδες που έχουν γραφτεί σε αυτόν τον τόπο:... περισσότερα »

Και ο Guardian χλευάζει το success story του Σαμαρά

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 22 ώρες
*“Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διασυρθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη - Τους διαψεύδουν όλοι”* Μετά τον* ΟΟΣΑ* και το περιοδικό Focus ήταν η σειρά της βρετανικής εφημερίδας *Guardian* να "γκρεμίσει" το επίπλαστο κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργεί η ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά και το περιβόητο* success story*του * πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.* *Οι επικεφαλής των τραπεζών και οι πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα αναρρώνει, αναφέρει ο Aditya Chakrabortty, στο άρθρο του με τίτλο «οι συζητήσεις για ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι πρόωρες –και όλες για να δικαιολογήσουν τη λιτότητ... περισσότερα »

Αφρική: Το πλιάτσικο σε μια πλούσια ήπειρο

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 22 ώρες
Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η Αφρική έχει λειτουργήσει ως ένας «καθαρός πιστωτής» για τον υπόλοιπο κόσμο καθώς από την ήπειρο αυτό το διάστημα έχουν εκρεύσει περίπου έως και 1,5 τρις δολάρια. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παγκόσμιο, αλλά και ενδο-ηπειρωτικό, πλιάτσικο από μια ολιγαρχία που καρπώνεται τον φυσικό πλούτο μιας ολόκληρης ηπείρου. Η International Business Times αναφέρει σε δημοσίευμα πως το ποσό ανέρχεται περίπου μεταξύ των 600 δις δολαρίων και του 1,4 τρις. Σύμφωνα με διεθνή μέσα το πιθανότερο είναι το ποσό να αγγίζει το ανώτερο όριο, ενώ σε αυτό *δεν περιλαμβάνονται ... περισσότερα »

Ιούνιος 2013 - Εκλογές Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα
Για εμάς η ΔΕΗ πρέπει να είναι υπό δημόσιο, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, ριζικά ανασυγκροτημένη, χωρίς διαπλοκές και πελατειακές σχέσεις, ώστε να λειτούργει με αναπτυξιακά παραγωγικά αποδοτικά αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια με γνώμονα το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον. Aγωνιζόμαστε, όχι μόνο για μία τυπικά δημόσια ΔΕΗ, αλλά για μία ουσιαστικά Ενιαία και 100% δημόσια επιχείρηση. Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες, τους φορείς, τα συνδικάτα, με πρώτα αυτά των εργαζομένων στη ΔΕΗ, τη τοπική Αυτοδιοίκηση, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα κινήματα προστασίας των καταναλωτών, τους αγρο... περισσότερα »

«Κύριε Στουρνάρα εξηγηθείτε για το μαύρο χρήμα»

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα
*“ Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ”* Ερώτηση προς *τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα* σχετικά με τη σκανδαλώδη εγκύκλιο που ρίχνει «στα μαλακά» όσους έχουν βγάλει στο εξωτερικό «μαύρο» χρήμα κατέθεσαν σήμερα *οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Γάκης και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.* Οι βουλευτές του *ΣΥΡΙΖΑ* ζητούν εξηγήσεις για την ευνοϊκή μεταχείριση προς τους οικονομικά ισχυρούς, την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει την εξοντωτική φορολόγησης, τη μείωση εισοδημάτων, την ανεργία και την φτωχοπ... περισσότερα »

Είμαι ο Βαγγέλης και είμαι αποικία χρέους

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα
*Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη* Το κακό με τις ρυθμίσεις των χρεών, στην εφορία, στις τράπεζες, στα ταμεία, είναι ότι πρέπει να τις εξυπηρετείς. Πρέπει να πληρώνεις ανελλιπώς τις δόσεις σου και ταυτοχρόνως να μην δημιουργείς νέα χρέη στην εφορία, στις τράπεζες, στα ταμεία. Αλλιώς τα παλαιά χρέη προστίθενται στα νέα, τα νέα γίνονται μετά από λίγο παλαιά και έτσι, Βαγγέλη μου, ξυπνάς μια μέρα και χωρίς να το καταλάβεις έχεις μεταμορφωθεί σε αποικία χρέους. Είσαι, Βαγγέλη μου, ελεύθερος επαγγελματίας, δηλαδή μισθωτός που χρησιμοποιεί υποχρεωτικά μπλοκάκι, επειδή κανείς δεν τον προσ... περισσότερα »

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ραντεβού με την ιστορία

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα
“ Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς και θέλει αλλά κυρίως μπορεί να ανταποκριθεί στη σημερινή συγκυρία που είναι κρίσιμη όσο ποτέ άλλοτε. ” *Του Κώστα Καπνίση* Είναι πλέον παραπάνω από προφανές ότι οι «κυβερνώντες» και οι πάσης φύσεως συνεργάτες τους βρίσκονται σε πανικό. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό αλλά δε μπορούν πια να το κρύψουν. Αυτή είναι η στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να βγει μπροστά με όλες του τις δυνάμεις και να απευθύνει προσκλητήριο ενότητας σε όλες τις υγιείς, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Να μη παγιδευτεί και να μη παρασυρθεί σε επι... περισσότερα »

Σύμβολο στην Τουρκία η «γυναίκα με τα κόκκινα»

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα
Ντυμένη με το κόκκινο, βαμβακερό της φόρεμα, με ένα κολιέ στον λαιμό και κρατώντας μία λευκή τσάντα, θα μπορούσε κανείς να την φανταστεί στον κήπο ενός σπιτιού όπου γίνεται πάρτι. Όμως η φανταστική αυτή εικόνα αλλάζει βίαια, καθώς μπροστά της ένας αστυνομικός με αντιασφυξιογόνο μάσκα την ψεκάζει με χημικά κάνοντας τα μαλλιά της να κυματίσουν στον αέρα. Η εικόνα της «γυναίκας με τα κόκκινα» κυκλοφόρησε ευρέως στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε καρικατούρα σε αυτοκόλλητα και πόστερ και τελικά το σύμβολο της γυναίκας διαδηλώτριας στη διάρκεια των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών δια... περισσότερα »

Άμεσα μέτρα ανακούφισης από τη φτώχεια: Η ομιλία του Α. Τσίπρα στη Δραπετσώνα

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα
*Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Α. Τσίπρα, στη Δραπετσώνα Παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη φτώχεια * Φίλες και φίλοι, Τρία χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις των μνημονίων σώζουνε τη χώρα σκοτώνοντας τους ανθρώπους της. Τρία χρόνια τώρα σώζουν τη χώρα βυθίζοντας στη φτώχια, στην αναξιοπρέπεια, στην ανθρωπιστική κρίση ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της Ελληνικής κοινωνίας. Ένα χρόνο πριν δόθηκε η ευκαιρία στο λαό μας να βάλει ένα τέρμα στη διάλυση της κοινωνίας και στον κατήφορο. Μας έκλεψαν τη νίκη με ψέματα και εκβιασμούς. Μας είπαν ότι θα επαναδιαπρα... περισσότερα »

ΔΟΕ: Κίνδυνος ταραχών λόγω ανεργίας

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα
Η *Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ)* προειδοποιεί για το *ενδεχόμενο ταραχών και μαζικών κινητοποιήσεων στις ανεπτυγμένες χώρες τα επόμενα χρόνια,*καθώς ο αριθμός των ανέργων παγκοσμίως εκτιμάται ότι μπορεί να αυξηθεί από τα 200 εκατομμύρια σήμερα στα 208 εκατομμύρια ως το 2015. Η ΔΟΕ, στην ετήσια έκθεσή της για την απασχόληση σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρει ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης κοινωνικών εντάσεων κλιμακώθηκε στις 46 από τις 71 οικονομίες, στις οποίες ανέλυσε την κατάσταση, με βάση παράγοντες όπως οι όροι στην αγορά εργασίας, το βιοτικό επίπεδο και ο βαθμός εμπιστοσύνης προς τις ... περισσότερα »

Ο λαός δεν σώζεται…σώζει!!!

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα

Ν. Αφρική: Ματωμένα «διαμάντια» στα ορυχεία

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 2 ημέρες
Ένας συνδικαλιστής εργαζόμενος σε ορυχείο της Lonmin στην Νότια Αφρική πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τη Δευτέρα και άλλος ένας τραυματίστηκε από οπλισμένους άνδρες, ανακοίνωσε το Εθνικό Συνδικάτο Μεταλλωρύχων (NUM), στο πιο πρόσφατο περιστατικό που σημειώνεται στην ζώνη με τα ορυχεία λευκόχρυσου στην χώρα. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μαρικάνα, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου η αστυνομία είχε πυροβολήσει και σκοτώσει 34 μεταλλωρύχους τον περσινό Αύγουστο, στην αιματηρότερη ενέργεια στην οποία προβαίνουν οι δυνάμεις της τάξης της χώρας μετά το τέλο... περισσότερα »

Νίκος Βούτσης: Αν πάμε με τους δικούς μας ρυθμούς πιθανώς ο λαός δεν θα μας έχει ανάγκη

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 2 ημέρες
Ο Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μιλάει στην Αυγή της Κυριακής και τον Ν. Παπαδημητρίου Η Δεξιά του Αντώνη Σαμαρά έστρωσε τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή λέει στη συνέντευξή του στην "Αυγή" ο Νίκος Βούτσης, ενώ μέμφεται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. για «υποκρισία» στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ο γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Α' Αθηνών, μιλώντας για τη νέα σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, επισημαίνει ότι η κοινωνία παρακολουθεί αν τα στελέχη του μπορούν και συνθέτουν διαφορετικές απόψεις και καταλήγει με το... σήμα ότι «αν πάμε με βάση τις ανάγκες των δικών μας χρόνων ωρίμανσης, είναι πάρα πολύ πι... περισσότερα »

Ταξίμ 1977 – Ταξίμ 2013: δύο πραξικοπήματα, ένα πυρηνικό εργοστάσιο, ένα χρυσωρυχείο, ένα φράγμα, μια γέφυρα κι ένα πάρκο δρόμος

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 2 ημέρες
*Της Αιμιλίας Βουλβούλη* Η αλήθεια είναι ότι το είχα καταλάβει δέκα χρόνια πριν. Όταν έκανα έρευνα σχετικά με το κίνημα ενάντια στην κατασκευή της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου και ένας ‘πληροφορητής’ μου (όπως είθισται να αποκαλούμε τα υποκείμενα της έρευνας μας οι κοινωνικοί ανθρωπολόγοι) μου είχε πει: «Αυτοί (οι ακτιβιστές ενάντια στην κατασκευή της γέφυρας) θα αντιδρούσαν έτσι κι αλλιώς. Δεν αντιδρούν στην κατασκευή της γέφυρας. Αντιδρούν ενάντια στα πάντα γιατί είναι αριστεροί». Δίκιο είχε ο άνθρωπος! Είναι ανήσυχοι αυτοί οι αριστεροί! Δεν κάθονται ήσυχοι ποτέ! Γι’ αυτό και στο... περισσότερα »

Λυσσάει η διαπλοκή εναντίον του Αλέξη Τσίπρα

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 2 ημέρες
*“ Το σύστημα των δομημένων συμφερόντων που επιβίωσε παρασιτικά σε βάρος του ελληνικού λαού, λιγο πριν καταρρεύσει κουνά προκλητικά το δάχτυλο στην Αριστερά ” * * * * Periodista * Είναι τουλάχιστον προκλητικό για το σύνολο του ελληνικού λαού, η γνωστή σε όλους για τα έργα και της ημέρες της διαπλοκή η οποία έχει συνταχθεί για λόγους επιβίωσης με το ξενόδουλο ντόπιο σύστημα διακυβέρνησης, να κουνά το δάχτυλο στην Αριστερά και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. *Η διαπλοκή γνωρίζει ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει τέλος στο πάρτι πο... περισσότερα »

Τα σκυλάκια της πλατείας Ταξίμ

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 2 ημέρες
Οι φωτογραφίες δύο συμπαθέστατων σκύλων αναδημοσιεύονται συνεχώς τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα γλυκά τετράποδα συμμετέχουν με τον τρόπο τους στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της Κωνσταντινούπουλης. Ο ένας σκύλος δέχεται τη φροντίδα των διαδηλωτών καθώς «επλήγη» και αυτός από τα δακρυγόνα των αστυνομικών δυνάμεων. Oι πληροφορίες για τη ταυτότητα του σκύλου παραμένουν λίγες. Πιθανώς πρόκειται για έναν αδέσποτο σκύλο που δέχθηκε μεγάλες ποσότητες χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Κωνσταντινούπολη που έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ... περισσότερα »

Ο μικρός Κεμάλ

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 2 ημέρες
«Θα δεις τι έχεις να πάθεις». Λατρεύω να βλέπω τον τρόμο στα πρόσωπα των ανυπεράσπιστων ανθρώπων, όπως διαβάζουν αργά τις απειλές που ξεστομίζουν τα χείλη μου. Να ρουφάω ποσότητες από δύναμη μέσα από τα τρεμάμενα μάτια τους, καθώς με κοιτάνε παρακαλετά κι εύχονται κατά βάθος να μην εννοώ πραγματικά τα όσα λέω και πως κάνω τραβηγμένο χαβαλέ. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή είναι που η ευχαρίστηση μετατρέπεται αυτόματα σε ηδονή. Τότε είναι που διαπιστώνεις ότι υπάρχουν τόσα πλάσματα αδύναμα εκεί έξω, άτομα που θα κάτσουν να τους ρίξεις σφαλιάρες άπειρες, χωρίς καμιά ιδιαίτερη αντίδραση, πα... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου