ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Dedousi Eleni

 

Τα σκυλάκια της πλατείας Ταξίμ

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 13 δευτερόλεπτα
Οι φωτογραφίες δύο συμπαθέστατων σκύλων αναδημοσιεύονται συνεχώς τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα γλυκά τετράποδα συμμετέχουν με τον τρόπο τους στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της Κωνσταντινούπουλης. Ο ένας σκύλος δέχεται τη φροντίδα των διαδηλωτών καθώς «επλήγη» και αυτός από τα δακρυγόνα των αστυνομικών δυνάμεων. Oι πληροφορίες για τη ταυτότητα του σκύλου παραμένουν λίγες. Πιθανώς πρόκειται για έναν αδέσποτο σκύλο που δέχθηκε μεγάλες ποσότητες χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Κωνσταντινούπολη που έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ... περισσότερα »

Ο μικρός Κεμάλ

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 13 δευτερόλεπτα
«Θα δεις τι έχεις να πάθεις». Λατρεύω να βλέπω τον τρόμο στα πρόσωπα των ανυπεράσπιστων ανθρώπων, όπως διαβάζουν αργά τις απειλές που ξεστομίζουν τα χείλη μου. Να ρουφάω ποσότητες από δύναμη μέσα από τα τρεμάμενα μάτια τους, καθώς με κοιτάνε παρακαλετά κι εύχονται κατά βάθος να μην εννοώ πραγματικά τα όσα λέω και πως κάνω τραβηγμένο χαβαλέ. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή είναι που η ευχαρίστηση μετατρέπεται αυτόματα σε ηδονή. Τότε είναι που διαπιστώνεις ότι υπάρχουν τόσα πλάσματα αδύναμα εκεί έξω, άτομα που θα κάτσουν να τους ρίξεις σφαλιάρες άπειρες, χωρίς καμιά ιδιαίτερη αντίδραση, πα... περισσότερα »

«Κονσέρτο για κατσαρόλες» σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 13 δευτερόλεπτα
Σε 48 πόλεις της Τουρκίας έχουν επεκταθεί οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Και το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία χρησιμοποίησε βία και χημικά για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 1.000 έχουν τραυματιστεί. Στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη οι κάτοικοι βρήκαν έναν πρωτότυπο και θορυβώδη τρόπο για να διαμαρτυρηθούν: οπλισμένοι με κουζινικά, οργάνωσαν ένα «κοντσέρτο για κατσαρόλες» σε πολλές συνοικίες της πόλης. ... περισσότερα »

Eίχαμε έναν... αλλά

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ώρα
Μια πολύ εύστοχη απάντηση έδωσε χρήστης του twitter στο σχόλιο του δημοσιογράφου του Σκάι Άρη Ποστοσάλτε. Αφορμή για τον μίνι «διάλογο» οι διαδηλώσεις στην Τουρκία και η υπόθεση αρπαγής Τούρκου πρόσφυγα από την Αθήνα. http://tvxs.gr

Βγάζουν στο σφυρί και την Καραθώνα!

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 10 ώρες
*Του Πέτρου Κατσάκου * Η εκποίηση των 1.911 στρεμμάτων της Καραθώνας θα στερήσει από τους πολίτες τη δυνατότητα χρήσης όχι μόνο του αιγιαλού και της παραλίας, αλλά και του υπόλοιπου χώρου της περιοχής, από ήπιας μορφής δραστηριότητες που μπορούν αναπτυχθούν όταν ο δημόσιος χώρος παραμείνει προσιτός σε όλους Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι κάτοικοι του Ναυπλίου δεν έχουν πάψει να αντιστέκονται στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της παραλίας της Καραθώνας και τον αποκλεισμό τους από αυτή. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να αποτ... περισσότερα »

Άμεσα μέτρα ανακούφισης από τη φτώχεια: Ομιλία του Α. Τσίπρα στη Δραπετσώνα

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 11 ώρες
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία τη *Δευτέρα, 3 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ στην Πλατεία Βάρναλη*(απέναντι από το Δημαρχείο Δραπετσώνας), σε ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσει τις θ*έσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα άμεσα μέτρα για την ανακούφιση από τη φτώχεια.* Την εκδήλωση θα ανοίξει ο *κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Λαφαζάνης* και θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα μετέχουν φορείς της περιοχής και οι βουλευτές Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, και Τζένη Βαμβακά. left.gr

Επεισόδια σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 12 ώρες
*Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, το βράδυ της Κυριακής. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα περίπου 1000 διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος * Oι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού, και διέλυσαν τη συγκέντρωση. Περισσότερα από 400 άτομα έχουν τραυματιστεί, τα 15 σοβαρά. Ομάδες διαδηλωτών έστησαν σημεία "πρώτων βοηθειών" προκειμένου να περιθάλψουν όσους έχουν ανάγκη. Ή ατμόσφαιρα, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Κιζιλάι, είναι αποπνικτική. http://www.ustream.tv/channel/14613581 «Η ... περισσότερα »

Με την Αριστερά για την κοινωνική σωτηρία και την αναγέννηση

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 13 ώρες
*“ Το κύριο άρθρο της Αυγής ”* * * Δεν είναι μόνον* η έκθεση του ΟΟΣΑ που διαλύει το success story της μνημονιακής τριανδρίας.* Οι επισημάνσεις του *διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου,* αν και διπλωματικές, αποκαλύπτουν ότι περίπου δυο γενιές, όσοι συνταξιοδοτηθούν από το 2020 έως το 2060, θα παίρνουν σύνταξη ένδειας, καθώς το κράτος θα εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη των 360 ευρώ και τα ταμεία, *με λεηλατημένα τα αποθεματικά τους λόγω PSI* και παρατεταμένης κρίσης, θα αδυνατούν να συμπληρώνουν. *Το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς η ύφεση θα εναλλάσσεται με την αναιμική α... περισσότερα »

Μάριος Λώλος: Τεράστιο το έλλειμμα δημοκρατίας

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 13 ώρες
Συνέντευξη στον Κυριάκο Νασόπουλο *Από το 2008 βρίσκονται οι φωτορεπόρτερ στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής, όταν δηλαδή σταμάτησαν να βρίσκονται στην πλάτη των αστυνομικών και βρέθηκαν με τους φακούς τους απέναντί τους. Θύμα ο ίδιος της βαρβαρότητας της ΕΛΑΣ, ο Μάριος Λώλος, πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, καταγγέλλει ευθέως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη διάθεση κάλυψης εγκληματικών πράξεων.* * – Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συνεχείς καταγγελίες για αστυνομικές επιθέσεις εναντίον φωτορεπόρτερ όταν αυτοί καλούνται να καλύψουν ένα γεγονός. Μπορείτε να μου πείτ... περισσότερα »

«Τα σχεδια διαλυσης και ξεπουληματος της ΔΕΗ δεν θα περασουν»

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 13 ώρες
*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ * Τα σχέδια για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης υπό κρατικό έλεγχο επιχείρησης στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, συνιστούν μια ακόμη ακραία έκφραση της πολιτικής των μνημονίων της τρικομματικής κυβέρνησης. Τα σχέδια για πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό και πώληση του ΑΔΜΗΕ, για δημιουργία και εκποίηση της «μικρής ΔΕΗ» που θα περιλαμβάνει τις μονάδες-φιλέτα της επιχείρησης και η πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ του 17% των μετοχών συνιστούν έγκλημα που αν γίνει πράξη θα καταφέρει καίριο πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, στην εγχώρια... περισσότερα »

Με τον Αντώνη στο τιμόνι

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 20 ώρες
http://youtu.be/AHmvosgGa3I Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε τη σημαία της εκκίνησης στο 59ο Ράλι Ακρόπολις. Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας πρωθυπουργός δίνει το σήμα εκκίνησης στο Ράλι Ακρόπολις αλλά ο Αντώνης Σαμαράς σκοπεύει να το πάει ακόμα πιο πέρα, αφού του χρόνου θα συμμετάσχει στο Ράλι Ακρόπολις, με συνοδηγό τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό -για να ξεπεράσει φέτος η χώρα μας τα 170 εκατομμύρια τουρίστες-, οπότε, την επόμενη εβδομάδα, θα κηρύξει την έναρξη του Gay Pride, ενώ θα παραστεί και στην Γιορτ... περισσότερα »

Τουρκία: Εικόνες πρωτοφανούς βιαιότητας εναντίον πολιτών

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 20 ώρες
Την πρωτοφανή βιαιότητα της αστυνομίας εναντίον πολιτών, κατά τα σφοδρότατα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στην Τουρκία όπου μεγάλες διαδηλώσειςκατεστάλησαν από τις αρχές, καταγράφονται σε δύο βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Στο πρώτο βίντεο καταγράφεται ο τραυματισμός δημοσιογράφων με πλαστικές σφαίρες από την αστυνομία. Σάλο έχει προκαλέσει και το βίντεο που δείχνει ένα τεθωρακισμένο http://video.cnnturk.com/2013/haber/6/1/gazeteciler-plastik-mermiyle-yaralandi όχημα της αστυνομίας να παρασύρει τούρκο διαδηλωτή. http://tvxs.gr http://youtu.be/NB4AfDCkFJw

Αλ. Τσίπρας στην Ισπανία: Οι λαοί μας θα δώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 22 ώρες
Ομιλία του Προέδρου της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα με τον Cayo Lara, επικεφαλής της Κ.Ο. της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, στην Casa de América Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, και να σας πω ότι η δική μας παρουσία εδώ έχει σαν στόχο να αναγεννήσει αυτό το αίσθημα της αλληλεγγύης και της κοινής ευθύνης για να προχωρήσουμε προς το μέλλον με ελπίδα και προοπτική για τις επόμενες γενιές. Πρέπει να σας πω ότι πριν από δύο περίπου χρόνια στην Ελλάδα ξεκίνησε ένα συγκλονιστικό, αυθόρμητο, μη οργανωμένο κίνημα, το κίνημα των Αγανακτισμένων, το κίνημα τω... περισσότερα »

Τσόμσκι: Ο σημερινός φιλελευθερισμός είναι τυραννία

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 22 ώρες
«Δεν υπάρχει εξουσία ‘ελέω θεού’, αλλά ο καθένας θα πρέπει να δικαιολογεί την ισχύ του. Αφού δεν μπορεί να το κάνει, που συνήθως αυτό συμβαίνει, τότε η εξουσία του θα πρέπει να καταρρεύσει και να αντικατασταθεί από κάτι πιο ελεύθερο και δίκαιο». Ο Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι μιλά στο Modern Success για την «προπαγάνδα», τον «μηχανισμό συγκατάθεσης» και τον «αναρχοσυνδικαλισμό». Συ*νέντευξη στον Michael Wilson * *Έχετε αυτοπροσδιοριστεί ως αναρχοσυνδικαλιστής. Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει στο μυαλό τον αναρχισμό με τις συγκρούσεις και τα επεισόδια. Ποια είναι η πραγματικότητ... περισσότερα »

Για μια χούφτα δέντρα

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 23 ώρες
Από την Κωνσταντινούπολη όπου ζει και διδάσκει, ο Βαγγέλης Κεχριώτης, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, μας έστειλε, σήμερα το πρωί, το κείμενο που ακολουθεί: μια αποτύπωση και ένα πρώτο σχόλιο για τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης, που χθες κορυφώθηκε και πήρε δραματική τροπή. Καθώς το κυριακάτικο φύλλο της *Αυγής*ήδη έχει τυπωθεί, το δημοσιεύουμε αμέσως στο μπλογκ. Θα επανέλθουμε στο ζήτημα. *του Βαγγέλη Κεχριώτη* * ** Παρασκευή 1 Ιουνίου.* Το κέντρο της Πόλης απόψε ξαγρύπνησε. Οι επιθέσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα. Είναι... περισσότερα »

Focus: Τραγωδία, όχι success story

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα
Οφθαλμαπάτη χαρακτηρίζει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό *Focus* την εικόνα αισιοδοξίας που επικρατεί στην Ελλάδα. Το άρθρο με τίτλο «Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας» ασκείται σκληρή κριτική στις αναφορές του πρωθυπουργού, *Αντώνη Σαμαρά*, σε «success story». <<Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση επαίρεται για τα μέτρα λιτότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κάνοντας λόγο για success story, πίσω από τη σκηνή, διαδραματίζεται μια τραγωδία» σημειώνει το περιοδικό Focus. *«Τα φαινόμενα απατούν: Η ηρεμία που φαίνεται να επικρατεί γενικά, η έλλειψη μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους της... περισσότερα »

Μπουλούτ Γιαϊλά: η ΕΛΑΣ τον απήγαγε και τον πέρασε παράνομα στην Τουρκία!

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα
Ο Μπουλούτ Γιαϊλά, πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία απήχθη με αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ την Πέμπτη το βράδυ από την Αθήνα, στη συνέχεια τον πέρασαν παράνομα από τα σύνορα και τώρα κρατείται στην Κωνσταντινούπολη αφού συνελήφθη από την τούρκικη αντιτρομοκρατική. H επιχείρηση θυμίζει απαγωγές της CIA και μυστικές μεταφορές υπόπτων στο Γκουαντάναμο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθίσταται υπόλογη για τη βάναυση καταπάτηση του συνταγματικού πλαισίου και των θεμελιωδών ελευθεριών. Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Κωσταντινούπολης βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλος της Ε... περισσότερα »

Μας ενώνει η αξιοπρέπεια!!

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα

Κόβουν το νερό από τους ανέργους, για να βγάλουν λεφτά οι Μπομπολαίοι

ededousiστοDedousi EleniΠριν από 1 ημέρα
*Του Γιάννη Ανανδρανιστάκη * Να βγουν επειγόντως ο Κεδίκογλου, ο Μουρούτης, ο Μπίστης, η Γεννηματά, ο Πρετεντέρης, ο Πορτοσάλτε, ο Μανδραβέλης και να καταδικάσουν τη βία, απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Εν προκειμένω προέρχεται από την ΕΥΔΑΠ, που έκοψε το νερό ενός άνεργου μεταλλεργάτη, πατέρα δύο παιδιών, για χρέος 832 ευρώ και τώρα ετοιμάζεται να του πάρει και το σπίτι, ένα χαμόσπιτο αξίας 50.000 ευρώ. Δεν έχει ρόπαλα και σουγιάδες, είναι όμως βία θανατερή. *Η υπόθεση θα μπορούσε να είναι το σενάριο του Μνημονίου. Ένας εργαζόμενος στην πιο * *σκληρή δουλειά του ιδιωτικού τομέα, ένας με... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου