ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

Επικό βίντεο: Πως οι διαδηλωτές κατατρόπωσαν τους αστυνομικούς!

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ώρα
Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου μια ομάδα αστυνομικών δέχεται επίθεση από τους διαδηλωτές στη πλατεία Ταξίμ. Οι αστυνομικοί που δέχονται βροχή από πέτρες και άλλα αντικείμενα οπισθοχωρούν ατάκτως. Οι διαδηλωτές αρπάζουν τις ασπίδες τους και τις χρησιμοποιούν για να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες... theinsider.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Δείγμα του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού η πολιτική Ερντογάν

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ώρα
*Την αμέριστη αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό, στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ και όλης της Τουρκίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. * «Η διαμαρτυρία που ξεκίνησε με αφορμή το πάρκο Γκεζί έχει εξελιχτεί σε μια εξέγερση για τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, την αξιοπρέπεια», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει την πολιτική Ερντογάν «δείγμα του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού της "ανάπτυξης" και της "ανταγωνιστικότητας"», που, όπως λέει, παρουσιάζεται και στις χώρες του νότου ως παράδειγμα προς μίμηση. «Όπλο της τουρκικής κυβέρνησης είναι η κρατική καταστολ... περισσότερα »

Ναόμι Κλάιν: Βασανιστήρια, θεραπεία σοκ και λεηλασία!

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 4 ώρες
*Η ιστορία του καπιταλισμού γράφεται με το αίμα των ανθρώπων που εργάζονται. * Όσο κι αν αυτό ακούγεται μακάβριο, όσο κι αν αυτό βιώνεται με διαφορετικούς τρόπους στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, αποτελεί μια σκληρή αλήθεια, που αντί να αμφισβητείται επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο στην εξέλιξή του. Μέχρι το 1990, οι ένθερμοι θιασώτες τού καπιταλιστικού συστήματος υποστήριζαν ότι οι αιματοχυσίες ήταν αναπόφευκτες, γιατί οι αξίες του απειλούνταν από τους κομμουνιστές που ήθελαν βίαια να επιβάλλουν την ηγεμονία τους στον κόσμο. Έτσι, με αντίπαλο δέος τη Σοβιετική Ένωση, δικαιολογού... περισσότερα »

Ξεπούλημα ΕΥΑΘ μέσω Μπόμπολα, Αποστολόπουλου και σια

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 10 ώρες
*Το ΤΑΙΠΕΔ πέταξε εκτός διαγωνισμού την κίνηση πολιτών 136 ανοίγοντας το δρόμο για την παράδοση της ΕΥΑΘ σε εργολάβους και πολυεθνικές* Ξεπούλημα της εταιρείας ύδρευσης Θεσσαλονίκης ΕΥΑΘ σε ξένες πολυεθνικές με «μεσάζοντες» Έλληνες επιχειρηματίες προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο απέκλεισε από το διαγωνισμό την Κίνηση 136 – μια πρωτοβουλία πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και αντιπροτείνει την κοινωνική διαχείρισή της, μέσω συνεταιρισμών σε επίπεδο γειτονιάς. Όπως αναφέρει το alterthess.gr τα δύο επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στον διαγωνισμό είναι η κοινοπραξία Sue... περισσότερα »

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΝΗ...

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 11 ώρες

OΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΞΙΜ

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 11 ώρες
Μια τρυφερή εικόνα κάνει τον γύρο του Internet. Ενας τετράποδος ήρωας, ένας σκύλος που «συμμετείχε» στις διαδηλώσεις, στις πλατείες της Κωνσταντινούπολης, δέχεται τη φροντίδα των διαδηλωτών. Οι πληροφορίες για τη ταυτότητα του σκύλου παραμένουν λίγες. Πιθανώς πρόκειται για έναν αδέσποτο σκύλο που δέχθηκε μεγάλες ποσότητες χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις – άλλωστε περισσότερα από 100 άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της βροχής δακρυγόνων. Ωστόσο η φωτογραφία δείχνει ότι ο τετράποδος φίλος μας δεν είναι μόνος: Αγνωστοι του δίνουν λίγο νερό στα μάτια που προφανώς... περισσότερα »

Σαν ένα δέντρο, σαν ένα δάσος στην πλατεία Ταξίμ

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 11 ώρες
*του Kivanc Eliacik * Το συνδικάτο μου είναι μέρος μιας πλατφόρμας μαζί με επαγγελματικές ενώσεις και συνοικιακές οργανώσεις. Αυτή η πλατφόρμα διαμαρτύρεται για τα κατασκευαστικά έργα στο Ταξίμ, που θα κατεδαφίσουν το πάρκο που υπάρχει εκεί. Γι αυτό το λόγο παρακολούθησα τη σχετική καμπάνια στην πλατεία Ταξίμ. Όταν άκουσα ότι μπουλντόζες ήρθαν και έκοψαν τα δέντρα στο πάρκο, έτρεξα εκεί. Αντί να σταματήσει την παράνομη κατασκευή (το δικαστήριο ανακάλεσε το κατασκευαστικό σχέδιο), η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον ανθρώπων που ήθελαν να σώσουν τα δέντρα. Το πρώτο βράδυ πή... περισσότερα »

Μάριος Λώλος: Τεράστιο το έλλειμμα δημοκρατίας

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 11 ώρες
*Συνέντευξη στον Κυριάκο Νασόπουλο* Από το 2008 βρίσκονται οι φωτορεπόρτερ στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής, όταν δηλαδή σταμάτησαν να βρίσκονται στην πλάτη των αστυνομικών και βρέθηκαν με τους φακούς τους απέναντί τους. Θύμα ο ίδιος της βαρβαρότητας της ΕΛΑΣ, ο Μάριος Λώλος, πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, καταγγέλλει ευθέως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη διάθεση κάλυψης εγκληματικών πράξεων. * – Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συνεχείς καταγγελίες για αστυνομικές επιθέσεις εναντίον φωτορεπόρτερ όταν αυτοί καλούνται να καλύψουν ένα γεγονός. Μπορείτε να μου πείτε ... περισσότερα »

Bella Ciao

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 11 ώρες
*Chumbawamba*

Με την Αριστερά για την κοινωνική σωτηρία και την αναγέννηση

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 13 ώρες
*“Το κύριο άρθρο της Αυγής”* **Δεν είναι μόνον* η έκθεση του ΟΟΣΑ που διαλύει το success story της μνημονιακής τριανδρίας.* Οι επισημάνσεις του *διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου,* αν και διπλωματικές, αποκαλύπτουν ότι περίπου δυο γενιές, όσοι συνταξιοδοτηθούν από το 2020 έως το 2060, θα παίρνουν σύνταξη ένδειας, καθώς το κράτος θα εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη των 360 ευρώ και τα ταμεία, *με λεηλατημένα τα αποθεματικά τους λόγω PSI* και παρατεταμένης κρίσης, θα αδυνατούν να συμπληρώνουν. *Το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς η ύφεση θα εναλλάσσεται με την αναιμική ανάκ... περισσότερα »

Περί ναζισμού..

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 14 ώρες

«Τα σχεδια διαλυσης και ξεπουληματος της ΔΕΗ δεν θα περασουν»

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 16 ώρες
*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ * Τα σχέδια για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης υπό κρατικό έλεγχο επιχείρησης στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, συνιστούν μια ακόμη ακραία έκφραση της πολιτικής των μνημονίων της τρικομματικής κυβέρνησης. Τα σχέδια για πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό και πώληση του ΑΔΜΗΕ, για δημιουργία και εκποίηση της «μικρής ΔΕΗ» που θα περιλαμβάνει τις μονάδες-φιλέτα της επιχείρησης και η πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ του 17% των μετοχών συνιστούν έγκλημα που αν γίνει πράξη θα καταφέρει καίριο πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, στην εγχώρια π... περισσότερα »

Σκέψεις γιά τίς Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 17 ώρες
*Ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανόρθωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,δυστυχώς για ορισμένους δεν περνά από "παλαιοπωλεία" * Ανεξάρτητα του γεγονότος ότι ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ακριβές πολιτικό τοπίο και τα δεδομένα σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτάσσει ως αναγκαιότητα στην παρούσα χρονική συγκυρία να εξασφαλισθεί η διαμόρφωση του αυτοδιοικητικού λόγου της ριζοσπαστικής αριστεράς και των θεωρητικών επεξεργασιών της, η εντατικοποίηση της αυτοδιοικητικής μας παρουσίας μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν τα προβλήματα... περισσότερα »

Βγάζουν στο σφυρί και την Καραθώνα!

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 17 ώρες
Κατσάκος Πέτρος Η εκποίηση των 1.911 στρεμμάτων της Καραθώνας θα στερήσει από τους πολίτες τη δυνατότητα χρήσης όχι μόνο του αιγιαλού και της παραλίας, αλλά και του υπόλοιπου χώρου της περιοχής, από ήπιας μορφής δραστηριότητες που μπορούν αναπτυχθούν όταν ο δημόσιος χώρος παραμείνει προσιτός σε όλους Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι κάτοικοι του Ναυπλίου δεν έχουν πάψει να αντιστέκονται στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της παραλίας της Καραθώνας και τον αποκλεισμό τους από αυτή. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να αποτρέψουν τ... περισσότερα »

Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (10-14 Ιουλίου): Δημοκρατική ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 18 ώρες
*Αλ. Τσίπρας: *Εκλογές για να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ευρωπαϊκή προεδρία * Ογκώδης συγκέντρωση κατά της λιτότητας στη Μαδρίτη Μεγάλες πρωτοβουλίες, με την κοινωνία μπροστά, παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του πρώτου συνεδρίου του. Στόχος η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, που δοκιμάζονται σκληρά από την κυβέρνηση Σαμαρά, η ανατροπή των πολιτικών που εκτινάσσουν στα ύψη την ανεργία και διευρύνουν τη φτώχεια, η μέριμνα για το περιβάλλον και η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, που στερούν από τη χώρα κρίσιμα εργαλεία για την ανασυγκρότησή της. Στην κατεύθυνση αυτή πρωτεύοντα ρόλο έχει ο σ... περισσότερα »

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ...

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 19 ώρες
*Η "κανονικότητα" των πανελληνίων εξετάσεων έπρεπε να διαφυλαχτεί, για να δίνει την αυταπάτη μιας γενικής "κανονικότητας" στη ξεπουλημένη χώρα και να νομομοποιεί τον εκφασισμό του "νόμος και τάξη"* ** *Νίνα Γεωργιάδου *

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ: Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ (βίντεο)

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 19 ώρες
*Την Παρασκευή 31 Μαίου 2013 o ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛΙΜΟΥ *τίμησε τον λαϊκό αγωνιστή, την θρυλική μορφή της Εθνικής Αντίστασης και του αντιφασιστικού αγώνα, τον Στρατηγό του ΕΛ.ΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΑΡΑΦΗ που σκοτώθηκε από αυτοκίνητο της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη Λ. Ποσειδώνος, λίγα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο. *Η εκδήλωση έγινε στο ανοιχτό θέατρο "Μαίρη Αρώνη" (πλατεία Καραΐσκάκη - Άνω Καλαμάκι). Ομιλητές ο Μανώλης Γλέζος (βουλευτής Επικρατείας και ο Γαβριήλ Σακελαρίδης* * * kinisienergoipolites

Τουρκία: Συνεχίζουν την Κυριακή οι διαδηλώσεις

Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 21 ώρες
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει το μεσημέρι της Κυριακής να συγκεντρώνονται στους δρόμους της Άγκυρας καθώς σήμερα αναμένεται να διεξαχθούν περισσότερες διαδηλώσεις στην Τουρκία. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους και στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και άλλες τουρκικές πόλεις για το μεσημέρι. Επεισόδια τη νύχτα σε Κωνσταντινούπολή και Άγκυρα. Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 939 ανθρώπους σε 90 διαφορετικές διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μουαμέρ Γκιουλέρ. Ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίστηκε ανυποχώρητος κάνοντ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου