ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

aftodioikisi.gr - Αυτοδιοίκηση


Yπ. Εργασίας: Θετικό το ισοζύγιο απασχόλησης στο α΄ πεντάμηνο

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 14 δευτερόλεπτα
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 ήταν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ενω τον Μάιο, καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης κατά 55.729 νέες θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το σύστημα «Εργάνη» που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στις αρχές του έτους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισοζύγιο των ροών μισθωτής εργασίας του πρώτου πενταμήνου του 2013 δημιουργήθηκαν 76.193 νέες θέσεις εργασίας. Το επίπεδο αυτό, θεωρείται σημαντικά υψηλότερο του αντίστοιχου ισοζυγίου του πρώτου... περισσότερα »

Καταπλακώθηκε από απορριμματοφόρο στο Ντράφι

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 20 δευτερόλεπτα
Δημοτικός υπάλληλος καταπλακώθηκε από απορριματοφόρο που έπεσε σε χαντάκι στο Ντράφι Αττικής. Ο άνδρας απεγκλωβίστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Το απορριμματοφόρο ανετράπη στην οδό Ασπασίας. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού πήραν μέρος εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

ΥΠΕΣ: 1.43 εκατ. ευρώ σε δήμους για σίτιση μαθητών

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 45 δευτερόλεπτα
Ποσό 1.439.978,99 € , έναντι της συνολικής τους δαπάνης για τη σίτιση των μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων της Χώρας, κατά τη σχολική περίοδο 2012-2013, θα κατανεμηθεί σε 38 δήμους της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Οπως αναφερεται σε σχετικη ανακοίνωση τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους δήμους, με Χρηματική Εντολή μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δείτε σε ποιούς δήμους θα δοθούν τα χρήματα εδώ

Δ. Φαιστού: Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες ήρωες στις Μοίρες

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 45 δευτερόλεπτα
Εκδήλωση μνήμης για τους τοπικούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής την 1η Ιουνίου 1942, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαιστού και η Δημοτική Κοινότητα Μοιρών την Κυριακή 2 Ιουνίου στις Μοίρες. Στις εκδηλώσεις, έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών, Πρόεδροι Οργανισμών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και συγγενείς των εκτελεσθέντων Ηρώων. Οι εκδ... περισσότερα »

Γκαζάκια στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 45 δευτερόλεπτα
Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια εξερράγη στις 08:05 το πρωί στον διάδρομο του 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Μιχαλακοπούλου 27 στα Ιλίσια, όπου στεγάζεται το γραφείου του γενικού γραμματέα Διαφάνειας, Γεώργιου Σούρλα. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε υπέστη ελαφρά εγκαύματα μια γυναίκα στην προσπάθειά της να σβήσει τη φωτιά, ενώ προκλήθηκαν μικρές ζημιές.Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία. Προηγήθηκαν στις 3 τα ξημερώματα δύο ακόμη εκρήξεις από γκαζάκια, μία στην είσο... περισσότερα »

Απολύσεις, διαθεσιμότητα στο βασικό «μενού» της τρόικας

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 1 ώρα
Οι απολύσεις 2.000 υπαλλήλων και η διαθεσιμότητα 12.500 εργαζομένων στο Δημόσιο αποτελούν το βασικό θέμα στην ατζέντα που θα συζητηθεί αύριο με την τρόικα, η οποία καταφθάνει στην Αθήνα. Το θέμα των απολύσεων μέσω της κατάργησης νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου βρίσκεται στην τελική ευθεία με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτης να έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα, τον συντονισμό των υπουργείων προκειμένου να καταλήξουν στην τελική λίστα των φορέων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, ενώ τη νομοθετική πρωτοβουλία για τις απολύσεις θα αναλάβει το υπουργείο Διοικητικής Μ... περισσότερα »

Μεσολόγγι: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 1 ώρα
Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας και ο Δήμος Ιερας Πολεως Μεσολογγίου Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο διήμερο 4 και 5 Ιουνίου 2013, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, στις οποίες θα συμμετέχουν οι αναφερθείσες σχολικές μονάδες με το παρακάτω πρόγραμμα: Την Τρίτη 4 Ιουνίου θα παρουσιαστούν θεατρικά αποσπάσματα περιβαλλοντικού περιεχομένου, ποιήματα και τραγούδια από μαθητές του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου. Την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα παρουσιαστούν θεατρικά αποσπάσματα από μαθητέ... περισσότερα »

Δ. Αμαρουσίου: Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 1 ώρα
Στην πρόσληψη σαράντα (40) ατόμων ειδικότητας ΥΕ Εργατών Καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, θα προχωρήσει ο Δήμος Αμαρουσίου σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 159/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει από 3 έως 7 Ιουνίου 2013 από 8:30 π.μ. έως 2 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι) στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ηράκλειο: Μεγάλη η συμμετοχή στις ποδηλατοβόλτες

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 2 ώρες
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο η Ποδηλατοβόλτα που οργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΟΠΑΦΜΑΗ (Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας Μαζικής Αθλησης Ηρακλείου) ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος Βιώσιμης Κινητικότητας με ποδήλατο, του Δήμου Ηρακλείου και η εκπομπή Ποδηλατοδράσεις OTE – COSMOTE η οποία προβάλλεται κάθε Κυριακή από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε στη Λότζια απ όπου και διατέθηκαν και τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Ηρακλείου για όσους επιθυμούσαν να συμμετέχουν με αυτά στην ποδηλατοβόλτα . Η δια... περισσότερα »

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στο Γκάζι

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 2 ώρες
Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 έως 12 ετών θα προσφέρουν με ελεύθερη είσοδο οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α.) το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Πρόκειται για ένα διήμερο πολιτιστικών, δημιουργικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών – και όχι μόνο – δραστηριοτήτων την οποία διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.). Η εκδήλωση με τίτλο Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών στην «Τεχνόπολις» το... περισσότερα »

Νύχτα τρόμου στην Τουρκία

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 2 ώρες
Κλιμακώνεται η ένταση στην Τουρκία, τείνοντας να λάβει χαρακτήρα εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης. Η νύχτα της Κυριακής ήταν πύρινη, με επεισόδια να σημειώνονται στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, τη Σμύρνη και σε άλλες πόλεις, την ώρα που χιλιάδες πολίτες κατέκλυζαν δρόμους και πλατείες χτυπώντας κατσαρόλες και ζητώντας από τον Ταγίπ Ερντογάν να αποχωρήσει. Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και οχήματα εκτόξευσης νερού για να διαλύσει χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη, σε περιοχή που απέχει αρκετά από τ... περισσότερα »

Έρχονται 7.000 διαθεσιμότητες σε ΟΤΑ, αποκεντρωμένες, ΥΠΕΣ

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 11 ώρες
Περίπου 7.000 θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ,των αποκεντρωμένων διοικήσεων και του υπουργείου Εσωτερικών, που θα ακολουθήσουν το δρόμο της διαθεσιμότητας εντός του 2013. Πρόκειται για το 7% των 94.0000 υπαλλήλων των συγκεκριμένων φορέων (δήμων, περιφερειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων και του ΥΠΕΣ) που θα κληθούν να καλύψουν το 28% της μνημονιακής υποχρέωσης των 25.000 «διαθέσιμων» εντός του έτους. Μεγάλη «δεξαμενή» οι 70.000 δημοτικοί υπάλληλοι Η μεγάλη «δεξαμενή» θα είναι οι 70.000 δημοτικοί υπάλληλοι με τους μεγάλους δήμους και όσους μεσα... περισσότερα »

Η ενσυναίσθηση των αιρετών

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 12 ώρες
Μία, άγνωστη για πολλούς, λέξη χρησιμοποίησε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για να περιγράψει το ρόλο της Αυτοδιοίκηση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς: «Πρέπει, είπε, να έχουμε ενσυναίσθηση, δηλαδή να ταυτιζόμαστε με τα προβλήματα των πολιτών, να βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια τους, ώστε να μπορούμε να τα λύνουμε».

Παίρνεις σπίτι, έχεις παιδί

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 12 ώρες
Εξήγηση γιατί οι κινέζοι αγοράζουν ακίνητα στη χώρα μας και όχι μόνο έδωσε σε πηγαδάκι του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. Όπως είπε, η κινεζική κυβέρνηση σε περίπτωση αγοράς ακινήτου στο εξωτερικό δίνει τη δυνατότητα στα ζευγάρια να κάνουν και δεύτερο παιδί.

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στη Ζάκυνθο

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 14 ώρες
Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (31-05-2013) τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας με τα έργα που δημιουργήθηκαν κατά την δεύτερη Συνάντηση Τέχνης και Δημιουργίας. Στη «Λέσχη Ο Ζάκυνθος» θα φιλοξενείται μέχρι τις 14 Ιουνίου η έκθεση ζωγραφικής με τους πίνακες που δημιούργησαν κατά την παραμονή τους στο νησί οι καλλιτέχνες από την Ρωσία, την Ολλανδία, την Κίνα, την Ισπανία, την Γαλλία και την Ελλάδα, ενώ στο χώρο του Casino Café εκτίθενται οι φωτογραφίες των επαγγελματιών και ερασιτεχνών του «Φωτογραφικού Κύκλου» και της ζακυνθινής φωτογραφικής ομάδας «Φωτόγ... περισσότερα »

Κλειστός για τέταρτη ημέρα ο ΧΥΤΑ Φυλής

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 16 ώρες
Κλειστός και αύριο, Δευτέρα θα παραμείνει ο ΧΥΤΑ Φυλής καθώς συνεχίζονται οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής, με στόχο την αναζήτηση ατόμου που πιθανολογείται ότι αγνοείται από τις 29/5/2013, ενώ είχε εισέλθει παράνομα σε αυτόν, σύμφωνα με αναφορά ομοεθνούς του στην ΕΛΑΣ. Οι έρευνες στην αρχικώς οριοθετημένη ζώνη ολοκληρώθηκαν σήμερα χωρίς αποτέλεσμα και αφού χρειάστηκε να γίνουν εκσκαφές τόνων απορριμμάτων που ελέγχθηκαν λεπτομερώς. Οι εργασίες για τη διερεύνηση της καταγγελίας θα συνεχιστούν και αύριο από τις πρώτες πρωινές ώρες, σε άλλα σημεία, που υπεδείχθ... περισσότερα »

Πέμπτη «τουριστική δύναμη» οι Ουκρανοί στην Ανατολική Κρήτη

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 16 ώρες
Άνω του 200% είναι η καταγραφόμενη μέχρι στιγμής αύξηση τουριστών στην Κρήτη από την αναπτυσσόμενη αγορά της Ουκρανίας με την οποία η Περιφέρεια Κρήτης έχει ανοίξει γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με στόχο την έλξη τουριστών αλλά και για την προώθηση των πιστοποιημένων Κρητικών Προϊόντων. Μάλιστα με βάσει τη συνεχώς εντεινόμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος εκτιμάται ότι η Ουκρανία θα καταταχθεί στη πρώτη πεντάδα των σημαντικότερων αγορών για την Ανατολική Κρήτη μετά τη Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, Γαλλία ενώ πέρυσι ήταν στην 11η θέση της γενικής κατάταξης. Το έντονο ενδιαφέρον των Ουκρ... περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Σεμινάριο για νέους με παραβατική οδική συμπεριφορά,

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 17 ώρες
Πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» για νέους, ηλικίας 15 – 25 ετών, με παραβατική οδική συμπεριφορά, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, το Δικαστήριο Ανηλίκων και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά. Την προσπάθεια χαιρέτισε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, τονίζοντας ότι «η πολιτική εξουσία αυτό πρέπει να διαθέσει τις υποδομές της, να προσθέσει τη δική της αγάπη, ώστε να υπερασπιστούμε σωστά και το δικαίωμα μας στη ζωή και στην τεχνολογία, στη μηχανή και το αυτοκίνητο, α... περισσότερα »

Ηράκλειο: Ημερίδα για τις προοπτικές απασχόλησης

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 18 ώρες
Ημερίδα με θέμα: «ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου: Προοπτικές για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Η συμβολή των τοπικών φορέων» διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 και ώρα 10 π.μ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Αίθουσα Καστελάκη (Κορωναίου 9) η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ». Η εκδήλωση απευθύνεται στους ωφελούμενους του προγράμματος «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου», στους επιχειρηματίες και σε κάθε ενδιαφερόμενο. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου: Προοπτικές για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Η συμβολή των τοπικών φορέων» 03/06/2013... περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Θα «φορέσουν» μόνο το ποδήλατό τους

christosστοAftodioikisi.grΠριν από 19 ώρες
Χωρίς τα ρούχα τους θα βγουν στους δρόμους για μία ακόμη χρονιά οι Θεσσαλονικείς ποδηλάτες στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας που θα γίνει στις 7 Ιουνίου. Πρόκειται για μία γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και τη ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. «Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην «άσεμνη» έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε» είναι το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης. Φέτος η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου