ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ένας στους δύο ΑΝΕΡΓΟΣ στον ιδιωτικό τομέα: Το εθνοκτόνο Μνημόνιο πιάνει τους στόχους του


Απίστευτο και όμως αληθινό. Η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα έφτασε στο 50%!!!! Κι όμως δεν κινείται φύλλο!!!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το ίδιο το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι 1.371.450 πολίτες. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα είναι 1.374.054 πολίτες. Δηλαδή όσοι είναι οι εργάζονται, άλλοι τόσοι (και λίγο παραπάνω) είναι οι άνεργοι. Ας σημειωθεί δε ότι σ’ αυτούς που θεωρούνται εργαζόμενοι, συμπεριλαμβάνονται και 277.532 πολίτες, οι οποίοι εργάζονται με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και φυσικά με αντίστοιχους μισθούς πείνας.
Όπως έχει αποδειχθεί διεθνώς, όταν η ανεργία ξεπεράσει το κρίσιμο ποσοστό 34-35%, τότε η κοινωνία δεν αντέχει και επέρχεται κοινωνική έκρηξη. Όμως, στην ελληνική κοινωνία δεν… κινείται φύλλο!!! Πλήρης κοινωνική άπνοια.
Επομένως, εκείνο που πρέπει να απασχολήσει τους επιστήμονες όλου του κόσμου και όλων των ειδικοτήτων είναι γιατί υπάρχει τόση απίστευτη απάθεια στην ελληνική κοινωνία; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α.Α.: Πολύ απλά, το προσεγμένο και πάντα επιτυχές "Δόγμα του Σοκ" κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Όμως, ακόμα κι αν πρόσκαιρα οι Έλληνες δείχνομε να έχουμε τσιμπήσει με την τρομολαγνεία του δόγματος όπως καταδεικνύει η αδράνειά μας ως προς την ποθούμενη και επιτακτική κοινωνική έκρηξη, αφενός δείχνουμε -έστω και αργά- να αφυπνιζόμαστε πολιτικά, όπως πλέον παραδέχονται ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις που δίνουν εκρηκτική άνοδο των αντιμνημονιακών-δημοκρατικών δυνάμεων και αφετέρου δεν το έχουμε σε τίποτα να ξεσπάσουμε μαζικά σε ανύποπτο χρόνο και με την κατάλληλη αφορμή. Μόνο που τότε η οργή θα είναι ανεξέλεκτη και, ως τέτοια, αποτελεσματικότατη ως προς την εξολόθρευση των αποβρασμάτων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή και διαρκώς επιδεινούμενη πτωχευτική κατάντια.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου