ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Σε ολέθριο λάθος του Δρόλια οφείλεται το πρόβλημα στο 2ο ΣΕΚ








Τα μούσκεψε ο Σάκης...


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φυλής έχει αποδειχθεί ανίκανη να δημιουργήσει το παραμικρό, στη διάρκεια της θητείας της. Αυτό δεν είναι το χειρότερο, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, έχει αποδειχθεί καταστροφική για έργα και δομές που έχουν κατακτηθεί με πολύ κόπο, τα προηγούμενα χρόνια. 


Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα επιτεύγματα στην επαγγελματική εκπαίδευση, που είχαν ως αποτέλεσμα να ανεγερθεί ένα κτίριο-κόσμημα για τη στέγαση του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) και της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) , αλλά και να λειτουργήσει το 2ο ΣΕΚ Δυτικής Αττικής, σε κτίριο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. 


Κι ενώ όλα αυτά επιτεύχθηκαν πριν αναλάβει τη θητεία της η σημερινή Δημοτική Αρχή, η τελευταία δεν κατόρθωσε, μέχρι σήμερα, να πετύχει το παραμικρό. Ούτε καν την ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ, στο κτίριο του ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, την οποία διεκδίκησε μαχητικά η Ένωση Γονέων και αποδέχθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις αρχές Μαρτίου 2012.


Από τότε ο υπεύθυνος του Δήμου Φυλής για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Θεοδόσης Δρόλιας, δεν έχει πράξει το παραμικρό για να προωθήσει το θέμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των γονέων στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ). Και ξαφνικά, θυμήθηκε το Εσπερινό ΕΠΑΛ, στις αρχές Δεκεμβρίου 2013, δηλαδή ακριβώς ενάμιση χρόνο, μετά την θετική γνώμη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.


Φυσικά το έγγραφο του Θεοδόση Δρόλια προπαγανδίστηκε στον φιλικό προς τη Δημοτική Αρχή, Τύπο σαν την ανακάλυψη της …μπαρούτης, γεγονός που ψύλιασε τον, πάντα, καχύποπτο ΦΥΛΑΡΧΟ. Που, μετά από μια κατ’ αρχήν έρευνα του θέματος, εξέφρασε την άποψη ότι η ανακίνηση του θέματος οφειλόταν στην πρεμούρα του Δρόλια να δείξει αγωνιστικότητα, απέναντι στην απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δημήτρη Γκίνη να μεταφέρει την ειδικότητα Ηλεκτρονικών του 2ου ΣΕΚ, στο Ίλιον. 


Η προσεκτικότερη όμως έρευνα της υπόθεσης αποκάλυψε την τραγική αλήθεια: Ότι δηλαδή το όψιμο ενδιαφέρον του Θεοδόση Δρόλια για το Εσπερινό ΕΠΑΛ ήταν πράγματι επικοινωνιακό τερτίπι. Όχι, όμως, για να δείξει αποφασιστικότητα, αλλά για να αποκρύψει ένα εγκληματικό λάθος του, που ήταν καθοριστικό για την ανακίνηση του θέματος μεταφοράς ειδικοτήτων του 2ου ΣΕΚ, στο Ίλιον.




Με πολύ απλά λόγια, ο Θεοδόσης Δρόλιας είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τη δημιουργία του προβλήματος που έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης. Τι έκανε; Έστειλε, στις 27 Νοεμβρίου, 2013, ένα έγγραφο στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, στο οποίο ανέφερε ότι στο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και 2ο ΣΕΚ σημειώνονταν βανδαλισμοί και εν ώρα λειτουργίας, κάνοντας μάλιστα λόγο για κίνδυνο ολοσχερούς καταστροφής των κτιρίων. 


Το εν λόγω έγγραφο αποτέλεσε για τον Περιφερειακό Διευθυντή την αφορμή για να διατάξει αυτοψία και να θέσει θέμα μεταφοράς της ειδικότητας των Ηλεκτρονικών, στο Ίλιον. 


Αντιλαμβανόμενος το τραγικό του λάθος, ο Θεοδόσης Δρόλιας σιώπησε και μάλιστα έσπευσε …διαμαρτυρόμενος στο Γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή, μαζί με γονείς και μαθητές…Όμως το κακό είχε γίνει… 


Το έγγραφο του Δρόλια, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, την οργισμένη αντίδραση του Συλλόγου καθηγητών του 2ου ΣΕΚ, που απάντησαν τεκμηριωμένα ότι οι καταστροφές έγιναν εκτός του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου και κάλεσαν το Θεοδόση Δρόλια να λάβει μέτρα φύλαξης, αντί να ρίχνει τις ευθύνες στη σχολική κοινότητα.




Ο Σύλλογος πρόσθεσε ότι το σχολείο βρισκόταν σε ανοδική πορεία, αποτελώντας πόλο έλξης για τους μαθητές και σημείο αναφοράς, για την τεχνολογική εκπαίδευση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δεσμούς που έχει αναπτύξει με την τοπική κοινωνία.


Η αντίδραση- καταπέλτης του Συλλόγου Διδασκόντων κοινοποιήθηκε και στο Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης, αλλά, όπως προαναφέρθηκε, το κακό είχε ήδη γίνει, καθώς είχε δημιουργηθεί θέμα, εξαιτίας της ακατανόητης συμπεριφοράς του Θοδόση Δρόλια, που βοήθησε (άθελά του;) τα μνημονιακά σχέδια συρρίκνωσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης.


Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω, είναι ότι ουδείς, πλέον, ζητά από την παραπαίουσα Δημοτική Αρχή να είναι χρήσιμη στον τομέα της Παιδείας. Το μόνο που της ζητά, ενόψει της βέβαιης αποχώρησής της, από τη διοίκηση του Δήμου, τον ερχόμενο Μάη, είναι να μην είναι επιζήμια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου