ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τσίπρας: Μόνο σε εισβολές ξένων στρατευμάτων


«Είστε οικονομολόγος. Δεν είστε συνταγματάρχης» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή την Παρασκευή, όταν ο υπουργός Οικονομικών, προσπαθώντας να λειάνει επικοινωνιακά το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ότι «η ΕΡΤ δεν κλείνει. Ανασυγκροτείται. Θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό. Στο συνεργείο θα μπει για να βγει διορθωμένη».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης «πυροτέχνημα», που έσκασε όμως στα χέρια της, και προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι της μεγάλης αυτής αυθαιρεσίας θα λογοδοτήσουν όχι μόνο στο λαό, αλλά και στη Βουλή.
Ο υπουργός Οικονομικών δεν σήκωσε το γάντι στις απειλές του Αλέξη Τσίπρα. Αντ' αυτού παράθεσε -όπως και την Πέμπτη- τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε σχέση με τη δημόσια τηλεόραση. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις είχαν σκοπό να «βγει η ΕΡΤ από κακοδαιμονίες και αδιαφάνεια» και σημείωσε πως «πολύ γρήγορα θα γίνει η επανασύσταση του δημόσιου φορέα».
«Αλλαγή εν κινήσει δεν μπορεί να ήταν εφικτή» κατέληξε, διαβεβαιώνοντας πως «οι εργαζόμενοι θα λάβουν την αποζημίωση τους σύντομα στο ακέραιο».
Οι ισχυρισμοί του περί πάταξης της αδιαφάνειας προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα. «Μιλούν για αδιαφάνεια εκείνοι που συνδέονται με την αδιαφάνεια. Τις δικές σας αμαρτίες επιδιώκετε να φορτώσετε στους εργαζόμενους» παρατήρησε δεικτικά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον κ. Στουρνάρα ότι έχει σχηματίσει κοινό μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή, αφού και αυτή συμφωνεί με το «μαύρο» στις οθόνες. «Δεν μπορεί να υποτιμάτε τη δημοκρατική, κοινοβουλευτική διαδικασία. Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο όταν έχουμε εισβολή ξένων στρατευμάτων στη χώρα» παρατήρησε. Προέβλεψε τέλος ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: Να φανούν αρεστοί στην τρόικα που ζητεί ανθρωποθυσίες, και να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε δικό τους μαγαζί.
Για το ζήτημα της ΕΡΤ υπήρξαν και άλλες παρεμβάσεις. «Διαβιβάστε στον Πρωθυπουργό ότι στο δικό μας λεξιλόγιο οι λέξεις φόβος και συμβιβασμός είναι άγνωστες» δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα και εκτίμησε πως «ότι τραγικό και μαύρο γίνεται στην ΕΡΤ θα εφαρμοστεί και στα ασφαλιστικά ταμεία».
Σφόδρα επικριτικός κατά των κυβερνητικών χειρισμών ήταν και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου