ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ "έριξαν" πόρτα σε Σαμαρά και αναζητούν "νέο πρωθυπουργό"

Η πρόταση του πρωθυπουργού για μία "μεταβατική ΕΡΤ"  απορρίφθηκε εκκωφαντικά τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα η Ιπποκράτους απαντά πως "το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του, με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ.Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σ΄αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ".

Στο ίδιο μήκος κύματος και η απάντηση της ΔΗΜΑΡ η οποία μέσω συνεργατών του Φώτη Κουβέλη αναφέρει πως δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Ο υπουργός επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης συναντήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε ανένδοτος και ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί την ΕΡΤ.

Ζήτησε επίσης να εκπέμψει η ΕΡΤ κανονικό πρόγραμμα και να συσταθεί μια Επιτροπή Κύρους για όλες τις αλλαγές που θα γίνουν στην κρατική τηλεόραση.

Ας σημειωθεί ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζητούν με ένταση από τον Φώτη Κουβέλη να θέσει θέμα αλλαγής πρωθυπουργού αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν δεχθεί τη λύση που προτείνουν για τη λειτουργία της ΕΡΤ.
«Εχει ραγίσει το γυαλί. Τρεις μήνες δεν προχωράει τίποτα. Αλλα ζητάμε, άλλα κάνει ο πρωθυπουργός. Να πάμε από αυτή τη Βουλή σε άλλη κυβέρνηση και σε άλλο πρωθυπουργό», εξηγούν κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουν στα εξής:

1. να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ
2. να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα
3. να προχωρήσει η αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ «εν κινήσει»
4. να αρθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάζει «λουκέτο« στην ΕΡΤ

Μετά από αυτό συνεργάτες του κ. Κουβέλη εμφανίζονται αμετακίνητοι στη θέση που προέβαλαν τις τελευταίες ώρες.Ο κ. Βενιζέλος από το Παρίσι όπου βρίσκεται σε εκδήλωση είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του εξήγησε ότι δεν προχωρά σε καμία συζήτηση όσο το κρατικό κανάλι παραμένει κλειστό και τον παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.

«Ας σταματήσουν οι γελοιότητες! Ας ανακαλέσουν την ΠΝΠ  που έβγαλαν. Ας γυρίσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος του 2011» σχολίαζαν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη διαφαινόμενη πρόθεση του Πρωθυπουργού να μην κάνει βήμα πίσω από την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου