ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

O Ραχόι έκανε πίσω: Eκτός ημερήσιας διάταξης υπουργικού συμβουλίου οι περικοπές σε Παιδεία

O Ραχόι διέγραψε από την ημερήσια διάταξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου την έγκριση του νομοσχεδίου για περικοπές στη Παιδεία κατά 6,7 δισ. ευρώ για φέτος, γιατί φοβήθηκε από το "πράσινο" τσουνάμι των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών και των φοιτητών που γέμισε χθες τους δρόμους τουλάχιστον 50 ισπανικών πόλεων. Η πρόσκαιρη ίσως υποχώρηση του Ραχόι ενίσχυσε την αισιοδοξία της "άσπρης πλημμύρας" των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία ενόψει συμπληρωματικών περικοπών 3,2 δισ. για φέτος.
Σήμερα το πρωί οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές επέστρεψαν στους δρόμους της Μαδρίτης, για να φθάσουν έξω από το Συνταγματικό Δικαστήριο, προειδοποιώντας το Ραχόι και τον υπουργό Παιδείας Βερτ ότι εάν ψηφιστούν οι περικοπές στην Παιδεία θα υπάρξουν προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Συλλογικότητες γονέων ανακοίνωσαν ότο θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του κλεισίματος σχολείων στην περιοχή της Μαδρίτης, μετά την "σφαγή" 6.000 δασκάλων κια καθηγητών για το τρέχον σχολικό έτος.
Σημειώνεται ότι στις χθεσινές διαδηλώσεις συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, ενώ η συμμετοχή στην απεργία στα δημόσια σχολεία έφθασε στο 72% και στα ιδιωτικά σχολεία στο 20%. Τις διαδηλώσεις στήριξαν οι δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες, Εργατικές Επιτροπές και UGT, και μεταξύ άλλων η αναρχοσυνδικαλιστική CGT, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δέκα συλλήψεις.
Οι τοπικές κυβερνήσεις δύο μεγάλων περιφερειών της χώρας, της Ανδαλουσίας και της Καταλονίας, αλλά και της μικρότερης Χώρας των Βάσκων, αντιδρούν στις περικοπές στην Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου