ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Θ. Μπιζάς : «Ο Σίμος Δανιηλίδης είναι ορκισμένος εχθρός των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α και θλιβερός προπαγανδιστής των μνημονιακών πολιτικών»


Δήλωση του Θωμά Μπιζά για την συνάντηση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ΚΕΔΕ
Στην χτεσινή συνάντηση (8/5/2013) της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το τμήμα κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ πού έγινε για να συζητηθούν ορισμένα προβλήματα όπως το ζήτημα του ωραρίου των παιδικών σταθμών, για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΚΕΔΕ , έδειξε πόσο σέβεται τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τους εκπροσώπους τους.
Η ηγεσία της ΚΕΔΕ παρέδωσε στην αντιπροσωπεία της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ από τις 18/4/13, που λέει ότι το Δ.Σ της ΚΕΔΕ ομόφωνα συμφώνησε μετά από εισήγηση του κ Σίμου Δανιηλίδη την διατήρηση του 40ωρου για το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
 Με άλλα λόγια η ΚΕΔΕ μας κάλεσε απλά για να μας ανακοινώσει τις αποφάσεις της!
Δεν άκουσαν κανένα. Ούτε τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων , ούτε των παιδαγωγών, ούτε των δημάρχων που διαφωνούν μαζί τους ούτε των γονέων . Αποφάσισαν απλά μετά από εισήγηση του κυρίου Σίμου Δανιηλίδη!
Στην συνάντηση αυτή απλά υπεστήκαμε για 3 περίπου ώρες τον κ. Δανιηλίδη να μας κάνει μαθήματα εκσυγχρονισμού του κράτους , επίδειξη γνώσεων για τις νέες μεθόδους καύσης των σύμμεικτων απορριμμάτων που συνοδευόταν από απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά των ανθρώπων που αντιδρούν στον ΣΜΑ Ευκαρπίας και επίδειξη αλαζονείας και αυταρχισμού με συνεχής διακοπές όλων των ομιλητών .
Ο κύριος Δανιηλίδης νομίζει πως είναι ο απόλυτος γνώστης όλων των ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού , ο ειδικός επί των ζητημάτων της προσχολικής αγωγής και της παιδείας γενικότερα , ο γκουρού των τεχνολογιών επεξεργασίας των απορριμμάτων , ο φωστήρας στην πάλη κατά της δογματικής και ριζοσπαστικής αριστεράς.
Ο κ. Δανιηλίδης βέβαια δεν είναι τίποτα από αυτά.
Είναι ένας από τον σωρό των θλιβερών προπαγανδιστών των μνημονιακών ιδεολογημάτων που ξέρουν μόνο να επιτίθενται σε κάθε ευκαιρία στο συνδικαλιστικό κίνημα και να κάθονται σούζα όταν συνομιλούν με τον κύριο Φούχτελ και τους ανθρώπους της τρόικα.
Αθήνα 9/5/13
Θωμάς Μπιζάς μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Υ.Γ. "αρχισυνταξίασ" : τυχαία η "κουκούλα" ;

2 σχόλια:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
    ΜΕΡΟΣ Α΄
    "Δυστυχώς κάποιοι λίγοι συνδικαλιστές, που όπως φαίνεται έχουν αναλάβει εργολαβικά τη δήθεν υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, διατεινόμενοι πως ταυτόχρονα υπερασπίζονται και υπηρετούν τα συμφέροντα της κοινωνίας, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ούτε και τώρα την κρισιμότητα των καταστάσεων, αλλά ούτε και τις ευθύνες τους. Όπως καθημερινά δείχνουν, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προστασία των συμφερόντων των διαφόρων συντεχνιών στο δημόσιο βίο, επιμένοντας να μάχονται για τη διατήρηση των διαφόρων στρεβλών καταστάσεων που εκ των πραγμάτων η ίδια η κοινωνία απέρριψε και προσπέρασε σε όλους τους τομείς της δράσης τους.
    Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση-συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με αντίστοιχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συγκεκριμένος συνδικαλιστής υπερέβη τα όρια προχωρώντας σε σχόλια, καταγγελίες και υβριστικούς χαρακτηρισμούς που κάθε άλλο περιποιούν τιμή στους εκφραστές τους, αντίθετα μάλιστα είναι τέτοιοι που χαρακτηρίζουν τους ίδιους για την ποιότητα και το επίπεδο των καταγγελλόντων.
    Κατ’ αρχήν το στέλεχος της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι ο Σ.Δανιηλίδης και το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ουδέποτε συναντήθηκαν και ουδέποτε συνομίλησαν με τον κ.Φούχτελ, όπως ψευδέστατα και συκοφαντικά αναφέρει στη δήλωσή του. Μάλλον εξάγει συμπεράσματα από φίλους, συντρόφους και συνεργάτες του χώρου του οι οποίοι συναντήθηκαν με διάφορους τροϊκανούς κι εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, απέναντι στους οποίους αυτοί κάθονταν σούζα, τη στιγμή μάλιστα που άλλα έλεγαν εντός της χώρας. Κι ο νοών νοήτω…
    Ψευδέστατα και συκοφαντικά είναι και όλα όσα αναφέρονται περί πρόσκλησης της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης κι Απασχόλησης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αντίθετα, είναι αυτή που ζήτησε τη συνάντηση για το θέμα αυτό. Και στη συνάντηση αυτή ουδείς έκανε επίδειξη γνώσεων. Κανείς άλλωστε δεν το έχει ανάγκη. Απλά αναφέρθηκαν με γραπτό αναλυτικό σημείωμα δεκάδες περιπτώσεων σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης για τη δεκάωρη και πλέον λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτόν ότι όλα όσα λέγονται για τον χρόνο λειτουργίας των σταθμών από κάποιους δήθεν ειδικούς δεν έχουν καμιά διεθνή επιστημονική βάση.
    Επιτέλους, οι κατά τα άλλα ευαίσθητοι δήθεν συνδικαλιστές κι ‘‘αγωνιστές’’ για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των κοινωνικοπρονοιακών δομών γενικώς, και ειδικότερα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, θα πρέπει κάποτε να απολογηθούν στην κοινωνία και τους χιλιάδες εργαζόμενους. Και τούτο διότι συνειδητά πλέον μ’ αυτά που απαιτούν και διεκδικούν, εις βάρος της λειτουργίας των σταθμών και εις βάρος της εξυπηρέτησης των οικογενειών, ανοίγουν διάπλατα τις λεωφόρους υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτικών μονάδων και δομών.
    Είναι απολύτως βέβαιο ότι όταν η ελληνική οικογένεια δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοτικών παιδικών σταθμών, τα ωράρια λειτουργίας και τις μέρες λειτουργίας τους, θα αναγκάζεται να επιλέξει τους ιδιωτικούς. Και τότε βέβαια ως μωραί παρθέναι κάποιοι θα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και θα καταγγέλλουν, με άσφαιρα βέβαια πυρά, την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών και υπηρεσιών.
    Όποιος πραγματικά πιστεύει στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δομών αυτών θα πρέπει να έχει ως πρώτιστη προτεραιότητά του την ποιοτική λειτουργία στην προσχολική αγωγή, την απόλυτη και πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών της ελληνικής οικογένειας και από άποψη πλούτου ποιότητας λειτουργίας και υπηρεσιών, αλλά και από άποψη ωρών και ημερών λειτουργίας. Τα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα διαψεύδουν παταγωδώς τα έωλα επιχειρήματα των συγκεκριμένων δήθεν συνδικαλιστών, που ‘‘προστατεύουν’’ αποκλειστικά και μόνο ένα ελάχιστο αριθμό πτυχιούχων στελεχών των πρώην κρατικών παιδικών σταθμών, και οι οποίοι αποτελούν ισχνή μειοψηφία μεταξύ των χιλιάδων εργαζομένων στα προγράμματα της προσχολικής αγωγής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
    ΜΕΡΟΣ Β΄
    »Εάν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, είναι ή όχι ‘‘ένας από το σωρό των θλιβερών προπαγανδιστών των μνημονιακών ιδεολογημάτων’’, όπως καταγγέλλεται, αυτό το γνωρίζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας που ανανεώνει την εμπιστοσύνη της προς αυτόν επί σειρά πολλών ετών. Το γνωρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ωφελούμενων συμπολιτών μας από τα διάφορα κοινωνικοπρονοιακά προγράμματα που επί χρόνια ο Σ.Δανιηλίδης δίνει τη μάχη του μέσα από τις επάλξεις της πρώην ΚΕΔΚΕ και νυν ΚΕΔΕ ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης, το γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων στις κοινωνικοπρονοιακές δομές και υπηρεσίες. Το γνωρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών που απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες σε προγράμματα και δομές, ζήτημα πολύ κρίσιμο σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
    »Δυστυχώς κάποιοι, ίσως κι από σκοπιμότητα, αποδεικνύονται υπερβολικά ανιστόρητοι. Διαφορετικά θα γνώριζαν ότι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δεν ... ανακάλυψε σήμερα το συμφέρον της κοινωνίας, ούτε οι θέσεις που εκφράζει είναι προϊόν των τελευταίων περιόδων και άνωθεν επιβεβλημένες. Αυτά που ο Σ.Δανιηλίδης υποστηρίζει σήμερα είναι τα ίδια με αυτά που υποστηρίζει εδώ και 20 χρόνια και πλέον και τα διεκδικούσε μάλιστα σε ανύποπτους καιρούς, όταν κάποιοι απολάμβαναν τους καρπούς της στρεβλής κι επίπλαστης ευδαιμονίας και στρουθοκαμήλιζαν μπροστά στα επερχόμενα, γιατί απλούστατα ήταν βολεμένοι από τις παθογένειες, τις συντεχνιακές αγκυλώσεις και στρεβλώσεις ενός σαθρού και φαύλου συστήματος. Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθείς πολύ εύκολα ανατρέχοντας σε επίσημα ντοκουμέντα και γραπτά κείμενα που υπάρχουν στα πρακτικά συνεδρίων της Αυτοδιοίκησης και συνεδριάσεων των οργάνων της.
    »Για όλες τις δραστηριότητες του δημάρχου, τους αγώνες του για την κοινωνία, και εν γένει για την πολιτική και αυτοδιοικητική του πορεία, σε καμιά περίπτωση -ακόμη και στα πιο αρρωστημένα μυαλά αυτών που γαλουχήθηκαν με τις καθοδηγήσεις των προπαγανδιστών- δεν μπορεί να του απευθυνθεί η λέξη προπαγανδιστής. Δεν μπορεί η λέξη αυτή να απευθύνεται σε ανθρώπους που υπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον και τις κοινωνικές ανάγκες με πίστη, αφοσίωση και συνέπεια λόγων και έργων, επιλέγοντας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και όχι των λογής συντεχνιών. Αντίθετα, προπαγανδιστές των ιδιωτικών συμφερόντων και των ιδιωτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών είναι αυτοί που συνειδητά προκρίνουν, απαιτούν και διεκδικούν με σθένος την ποιοτική και λειτουργική υποβάθμιση κι απαξίωση των δημοτικών δομών.
    »Εάν, λοιπόν, οι εκάστοτε ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων και φορέων των εργαζομένων όλα τα προηγούμενα χρόνια έτειναν ευήκοα ώτα σε όσα υποστήριζε και διεκδικούσε ο Σ.Δανιηλίδης, από τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, τότε ας είναι σίγουροι ότι πολλά αυτονόητα ζητήματα, που σήμερα παραμένουν φλέγοντα, θα είχαν λυθεί προ πολλού και δεν θα παρέμειναν ακόμη ως ζητούμενα. Και για του λόγου το αληθές απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους δύσπιστους να επισκεφτούν το δήμο μας για να διαπιστώσουν πώς γίνονται πράξη όλα όσα υποστηρίζονται και διεκδικούνται, για να μπορεί έτσι ο πρώην δήμος Συκεών και νυν Νεάπολης-Συκεών να θεωρείται -και να είναι- δήμος πρότυπο σε όλη την Ελλάδα.
    »Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου ουδείς δικαιούται και νομιμοποιείται να μιλά για σχοινί...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή