ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί το «Πεδίον του Άρεως»

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί το «Πεδίον του Άρεως» καθώς η Περιφέρεια Αττικής δεν διαθέτει το προσωπικό για να το καθαρίσει και η μεταβίβαση της αρμοδιότητας διαχείρισης τους δεν έχει πέρασει στον δήμο Αθηναίων.
Προ ημερών ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αποδέχτηκε την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Αθηναίων για τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας διαχείρισης του Πεδίου του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Αθηναίων. «Η Περιφέρεια Αττικής τάσσεται υπέρ της πρότασης του Δημάρχου Αθηναίων. Άλλωστε αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τη διαχείριση των χώρων πρασίνου και των μεγάλων πάρκων να την έχουν οι Δήμοι. Καλούμε την κεντρική διοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο η μεταβίβαση της αρμοδιότητας θα πρέπει να συνεπάγεται και με την αντίστοιχη μεταβίβαση πόρων για την κάλυψη του κόστους συντήρησης και λειτουργίας του πάρκου», είχε δηλώσει ο κ. Σγουρός.
Συμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερίνη» εως το Νοέμβριο του 2012 τον καθαρισμό του άλσους είχε αναλάβει ο δήμος Αθηναίων έχοντας συνάψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια. Από τότε έως σήμερα ο καθαρισμός του γίνεται από περίπου 50 άτομα που εργάζονται με πεντάμηνες συμβάσεις και επικουρικά από το δήμο δύο φορές την εβδομάδα με αποτελέσματα όχι και ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Σύμφωνα πάντως με την κ. Αννα Παπαδημητρίου, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, εντός του επόμενου μήνα θα έχει υπογραφεί σύμβαση καθαριότητας για το πάρκο.
Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι η Περιφέρεια έχει προκηρύξει διαγωνισμό για τη φύλαξη του πάρκου που τώρα επιτηρείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ,. ενω σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη το Περιφερειακό συμβούλιο άμεσα θα κληθεί να αποφασίσει για το εάν το πάρκο θα κλείνει τις βραδυνές ώρες καθώς βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου