ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Από όπου και να πιάσεις την… Hochtief …αναδύει ..μπόχα.




Σκάνδαλο που αγγίζει το μέγεθος της Siemens και του Χρηματιστηρίου αποτελεί η απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ της γερμανικής εταιρίας Hochtief που διαχειρίζονταν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Είναι δυνατόν μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει συνάψει συμφωνίες σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο και σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, να δικάζεται για μια διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο σε βρετανικό δικαστήριο;
Η κυβέρνηση θέλοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, πανηγυρίζει για το σπουδαίο “deal”της πώλησης του μεριδίου της γερμανικής Hochtief στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο αγόρασε η θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments).
Η Hochtief χρωστά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως το ποσό αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη και αν είναι έτσι, αυτό σημαίνει πως η Hochtief είναι μακράν ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα.
 Η Γερμανική εταιρεία δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν βάσει των τότε αξιών, το ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!
Τη στιγμή που χιλιάδες Έλληνες απειλούνται με φυλάκιση λόγω χρεών, οι Γερμανοί κάνουν πάρτι στην υγεία των κορόιδων (Ελλήνων) και του φίλου τους Κ. Σημίτη.
Η πολύμηνη κόντρα ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρίας Hochtief που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έληξε στις αρχές Απριλίου, με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του Λονδίνου σχετικά με την απόδοση ή μη 163 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό κράτος.
Η απόφαση ήταν αρνητική, γεγονός που απάλλαξε τους Γερμανούς από την καταβολή του ΦΠΑ και των ανάλογων προσαυξήσεων και δικάστηκε στο εν λόγω δικαστήριο.
Το ερώτημα τώρα είναι, πως είναι δυνατόν να χρωστά μια εταιρεία τόσα εκατομμύρια σε ένα κράτος και τελικά να δικαιώνεται;
Η δουλειά κάπου «βρωμάει» και φυσικά κάποιοι άρπαξαν το δωράκι τους.
Ο αρχιξεπουπητης   Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει κατά την υπογραφή της σύμβασης με τη Hochtief, τα συμφέροντα των φίλων του Γερμανών.
Η σύμβαση που υπεγράφη το 1996 δίνει κάθε πλεονέκτημα στη γερμανική εταιρία που αναμενόμενα απαλλάχθηκε, αφού ο Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει τους Γερμανούς με κάθε μέσο.
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η δίκη της Hochtiefσε δικαστήριο του Λονδίνου και όχι της Αθήνας.
Είναι δυνατόν μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, λειτουργεί σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους και έχει συνάψει συμφωνίες σύμφωνα  με το ελληνικό δίκαιο, να δικάζεται σε δικαστήριο του Λονδίνου; Ποιος ο λόγος;
Δεν  μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία και σύνταγμα τη στιγμή που μία εταιρεία χρησιμοποιεί αποφάσεις ξένων αρχών (δικαστήριο Λονδίνου) για να αποφύγει συνταγματικές υποχρεώσεις της στην ελληνική επικράτεια όπου και δραστηριοποιείται.
Η υπόθεση της Hochtief, όπως επίσης και άλλες περίεργες υποθέσεις, όπως τα περίφημα SWAPS, εμπεριέχουν οσμή σκανδάλου και αναμφίβολα αποτελούν πραξικοπηματικές πράξεις της κυβέρνησης Σημίτη.
Αναμφισβήτητα, οι συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση Σημίτη με τους φίλους Γερμανούς αποτελούν εκτροπή του πολιτεύματος.
Και σαν να μην έφτανε αυτό,  «Δωράκι» ύψους 50 εκατ. ευρώ επιφύλασσε η προδοτο-κυβέρνηση για τη γερμανική εταιρεία Hochtief της από το αεροδρόμιο Σπάτων.
Συγκεκριμένα με προ 40 ημερών απόφασή του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ,  Δημήτρης Καλογερόπουλος έκανε δεκτή προσφυγή της εταιρείας με την οποία ακυρώνει την υπ/ αριθμόν 620/12 απόφαση του δημάρχου Σπάτων Αρτέμιδος που επέβαλε τέλη καθαριότητας και μάλιστα αναδρομικά στη Hochtief, ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του κ. Καλογερόπουλου «το κτηριακό συγκρότημα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, είναι απολύτως αυτάρκες όσον αφορά τις υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού και κοινής ωφελείας, τις οποίες μάλιστα παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα στους φορείς που στεγάζονται και λειτουργούν στα επιμέρους κτίρια του».
Επίσης ενώ ο Κανάδικός δημόσιος ασφαλιστικός φορέας Public Sector Investment Board , εξαγόραζε το ποσοστό της Γερμανικής HOCHTIEF, στο Ελευθέριος Βενιζέλος, για περίπου 1,1 δισ. ευρώ, η Γερμανική εταιρεία «ξεγλίστραγε» ταυτόχρονα από ασφαλιστικές εισφορές αξίας 1 δίς. ευρώ. Το Υπουργείο Εργασίας έκανε τα στραβά μάτια και δεν κινήθηκε όλον αυτόν τον καιρό για την εξόφληση του χρέους, όπως φυσικά και το ΙΚΑ.
Όπως επίσης και το Υπουργείο Ανάπτυξης που γνώριζε λεπτό προς λεπτό την διαδικασία πώλησης, αλλά δεν «υπενθύμιζε» στην HOCHTIEF, ότι πρέπει να αποπληρώσει, πριν φύγει.

ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου