ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΛΑΘΟΣ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΛΑΘΟΣ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

panelladikesΛάθος είναι το θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των πανελλαδικών εξετάσεων, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Δ’ Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σύμφωνα με τη Μαθηματική Εταιρεία.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι μαθηματικοί καλούν το υπουργείο Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα, δίδοντας οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων.
Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί της Μαθηματικής Εταιρείας η υπόθεση του ερωτήματος ήταν λάθος και τα δεδομένα που δόθηκαν δεν ισχύουν. Για αυτό ζητούν να ακυρωθεί το συγκεκριμένο θέμα.
Αν οι εξεταστές αποδεχθούν την άποψη αυτή και στείλουν σχετικές οδηγίες στους βαθμολογητές να ακυρωθεί το θέμα, οι βαθμοί του θα δοθούν στα υπόλοιπα ερωτήματα.

Αποστέλλονται οδηγίες για τη βαθμολόγηση
Οδηγίες προς τα βαθμολογικά κέντρα για δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων, στέλνει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για το λάθος θέμα των Μαθηματικών.
Συγκεκριμένα ύστερα από σύσκεψη των μελών της Επιτροπής εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι:
«Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ανακοινώνει ότι στο θέμα Δ3 του μαθήματος “Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας” των Εσπερινών Λυκείων, στο οποίο εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος.
»Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων».
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου